|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@2xUP. Wypowiedź na poziomie, nie ma co ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
minela godzina 00:00
ciekawa jaka jest lista na Szawle? ![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja cały czas uważam, że mamy jeszcze 24 godziny do zgłoszenia składu. Ale może się mylę, nie mogłem nic znaleźć w tej kwestii na stronach UEFY.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
edit: http://www.wislaportal.pl/news.php?id=18071 - potwierdzenie Powód: @potwierdzenie wiadomości
Ostatnio edytowane przez Cannavaro : 08.07.2010 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
jezeli to prawda, w takim razie przepraszam, ale naglasniane bylo info ze teraz juz trzeba zglosic...
![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sami sobie nawazylismy bigosu
z taka obrona,gdzie ja trzeba budowac na nowo szanse przejscia Szawle sa pół na pół ,bo oni sa w trakcie sezonu. Nieiwem jak mozna bylo pusic 2 podstawowyvh srodkowych obronców naraz ,to mi sie w glowie nie miesci. Sami zamykamy sobie furtke do Mistrzostwa i grupy LE. powtorka z Levadii. myslalem ze ktos w tym klubie mysli zeby nie powielac błedow.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje że Szawle nie ma zbyt szybkich napastników bo może byc ciężko.W sumie to bym jednak na stoperze wystawił Diaza z Singlarem, na lewą wróciłby Pietia którego Heniu przesuwa do pomocy a na prawa obrone Czikos.Tak to widze Pietia-Singlar-Diaz-Czikos.Cały czas zakładam że Singlar będzie w pełni zdrowy
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A może tak Czikos Diaz Cleber Piotrek środek Boguski lub Mały (ale raczej na razie będzie chyba odpoczywał od 1 składu) Sobol Guła lub Jirsak Łobo atak Paweł Żuraw
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.07.2010 o godz. 10:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja bym na srodku obrony wystawil Clebera i Singlara, co prawda nie bylo zabardzo takie ustawienie testowane ale mysle ze Singlar spokojnie da sobie rade.
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kominku Boguski ;-)
Diaz raczej by sobie poradził jako obrońca, w końcu to nasz all-rounder, takze pod Twoim skladem raczej bym sie podpisal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Do srodka Diaz i z nim Cleber/Kowalski zalezy kto jest w lepszej formie a tu trudno ocenic bo nie widzialem ostatnich sparingow... Chociaz opcja z Singlarem na srodku tez powinna dac rade z Szawle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja bym to widział tak na mecz z Szawle:
Czikos-Cleber-Singlar-Piotrek Brożek Małecki-Guła-Sobolewski-Diaz Żuraw-Paweł B. ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chyba oczywistością jest to, że Kasperczak nie widzi Singlara w środku. Przynajmniej taka jest moja opinia. Jakby tak było jak mówicie chyba zagraliby wczoraj razem na środku obrony z Hannoverem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Parafrazując Wójta " gramy bez obrony ****a". Mam nadzieję, że nam nie wlepią zbyt dużo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ile można pisać że obrony nie mamy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaka inna? Konkrety!
W tym roku nie bijemy się o LM więc nie będzie wzmocnień. Znacznie trudniej dostać sie do LE niż do LM w naszym przypadku wiec nkt nie będzie wydawał milionów na to aby odpaść w IV rundzie np. z Borussią. Teraz trzeba zrobić zespół na ligę abyśmy to my za rok walczyli o wejście do LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_10910
Jesli dobrze zrozumialem Szawle rozegralo mecz towarzyszki z mistrzem Litwy Ekranasem Poniewiezem wynik 3-3 ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Kasperczak: Pozytywne wnioski z drugiej połowy..." ( To na temat sparingu z Hannoverem )... Panie Henryku! Przestań Pan pierdzielić o pozytywnym nastawieniu w drugiej połowie. Od strony "starego" i normalnego kibica to obecna drużyna przez Pana prowadzona nie ma nic w sobie pozytywnego i reakcje nie będą inne. Działacze zrobili co swoje czyli jak zwykle r.o.z.j.e.b.a.l.i drużynę...i my mamy walczyć w pucharach i o odzyskanie prymatu w lidze
![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja podzielam zdanie Kasperczaka mimo że, nie oglądałem meczu na żywo.Pozostaje mi zaufać - bądź co bądź trenerowi, który zostanie pózniej rozliczony z wyników.
Nie zamierzam się wymądrzać, pisać analiz taktycznych, bo nie miałem doczynienia z profesjonalnym futbolem. A tutaj niektórzy pograli troszkę w Futbol menadżera i rozum postradali. Ludzie, płaczecie tu na okrągło, przewidujecie koniec drużyny, miejsce w środku tabeli.Może tak będzie... A może Wisła- jako klub z zaścianka futbolowej rozmawia z takimi piłkarzami,o których nawet malkontentom się nie śniło? Czeka na ruchy innych klubów i liczy na to, że te bogatsze sławniejsze kluby im ich nie podkupią.Nie mówię tu o kopaczach, typu Milinkovic, a o piłkarzach już ukształtowanych z renomą. Naprawdę nie potraficie tego zrozumieć, że my jesteśmy vicemistrzem jednej z najsłabszych lig europy?Jaką my mamy kartę przetargową? Zobaczcie na takiego Makinwę... Był bliski przejścia do Wisły,ale pojawił się ktoś inny i zaraz go nam zwineli. Ludzie tu ****ują, że przegraliśmy z Hanoverem.A mu to ****a kim jesteśmy by z nimi nie przegrać?Troszkę rozwagi na rozpalone głowy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.07.2010 o godz. 13:35.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Wracam z urlopu i widzę, że na forum tradycyjne lamenty i płacz.
![]() Zgadzam się z przedmówcą, że Hanover to nie taka słaba drużyna żeby traktować porażkę jako katastrofę. Poza tym to tylko sparing, a nie mecz o punkty. Też mnie martwi pozbycie się dwóch filarów defensywy, ale 5 mln euro piechotą nie chodzi, a na Litwinów obecny skład powinien wystarczyć. Potem dojdzie Bunoza i będzie trochę czasu by zakontraktować jeszcze jakiegoś stopera przed kolejnymi meczami o stawkę. Za to w ofensywie powinno być lepiej niż w poprzedniej rundzie po przyjściu Żurawskiego i przepracowanym okresie przygotowawczym z Kasperczakiem. Zwłaszcza, że Brożek najwyraźniej ma już kryzys za sobą. Przed tym dwumeczem jestem umiarkowanym optymistą, tym bardziej, że kopacze pamiętając o Levadii będą chcieli się zrehabilitować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo nie mamy dopiero od kilku dni.
Co mają pisać, ze nie mamy ataku, pomocy? To by akurat faktycznie było nudne, bo tych nie mamy już od kilku lat i każdy się już do tego przyzwyczaił. Za to dostawanie czwórki od mocno przeciętnej drużyny ( a mogło być sporo więcej, oj mogło ) to doświadczenie relatywnie nowe, szczególnie w sparingach. Czwórką nas pojechali. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Do wszystkich płaczków i malkontentów:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisla-krakow/ Są jednak tacy, którzy się też nas boją. I teraz takie moje przemyślenia. Rok temu prawie wszyscy na forum licytowali ile bramek strzelimy Levadii, a ich trener cały czas twierdził, że chce wygrać. Teraz prawie wszyscy forumowicze się boją Szawle, a oni jeszcze bardziej nas. Nie chcę lekceważyć przeciwnika, ale mentalnie i faktycznie to nie jest ta sama półka co Levadia. Na marginesie, rozbawił mnie ostatni akapit artykułu. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mamy nadzieję, że godnie będziemy reprezentować Szawle, choć przeżywamy trudny okres. Liczymy na to, że nawiążemy walkę z Polakami jak równy z równym. Jest to bardzo ważne dla kibiców. Na Litwę wybiera się około 600 fanów Wisły. Wiemy, iż wśród nich są zagorzali kibole - stwierdził Saulius Lesnickas.
To tez jest dobre |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z wyżej zamieszczonego linku:
Cytat:
Tak w ogóle, to wcześniej ktoś, gdzieś pisał, ze mecz Wisły nie będzie transmitowany w otwartym kanale. Teraz sprawdzam i jest. http://tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=23...e-Wisla-Krakow
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 09.07.2010 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Legia zrobiła nam niezłą reklamę w Wilnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ale dostali karnego z dupy, a sami strzeliliśmy 2 gole więc nie był to żaden pogrom. Ocenianie zespołu po wynikach ze sparingów to nie jest dobry pomysł. Japonia przed MŚ biła rekordy porażek z rzędu, na turnieju już po grupie miała 6 pkt. Ghana przegrała 3 z 4 ostatnich sparingów, jak jej ostatecznie poszło wiadomo. Reprezentacja Górskiego przed MŚ '74 też z tego co wiem grała masakrę w meczach towarzyskich. To nie są wyznaczniki możliwości drużyny.
Mimo kłopotów w obronie pokonamy Litwinów z 4 powodów: a) Oni są beznadziejnie słabi (7 miejsce w lidze) b) Właśnie zmieniali trenera (w tak krótkim czasie nic nie zmieni) c) Wisła ma w pamięci Levadię i drugi raz z rzędu nie popełni tego samego błędu d) Poprawiła się kultura gry w naszej ofensywie w porównaniu do zeszłego sezonu (lepsze schematy ofensywne, Brożek i Boguski w lepszej formie, powrót Żurawskiego)
Ostatnio edytowane przez Areo : 09.07.2010 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No ciekawie bedzie w ten sam dzien na litwe przyjezdza, 350 ultrasow z Wieny Rapid, 600 Wisliakow + 300 z Lechi i jeszcze Apoel kibice pewnie tez przyjada. Jak na razie wiekszosc litewskich ultrasow wybiera mecz Wisly
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|