The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 13:01
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
9 lipiec.
Okno transferowe kończy się 1 września.
To jest optymistyczne. Na ten moment z obecnym składem, głównym celem na bieżący sezon będzie zajęcie miejsca wyżej niż Cracovia. Walka o puchary jest mozliwa chyba tylko poprzez puchar Polski bo ja nie widzę nas w pierwszej czwórce.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.07.2010 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.07.2010, 13:10
thechris napisał(a):Wyświetl post
To jest optymistyczne. Na ten moment z obecnym składem, głównym celem na bieżący sezon będzie zajęcie miejsca wyżej niż Cracovia. Walka o puchary jest mozliwa chyba tylko poprzez puchar Polski bo ja nie widzę nas w pierwszej czwórce.
a kogo widzisz? chyba nie Leszka, bo też pokazał, że potrafi robić jakże wspaniałe transfery Kiełb i Wichniarek - potężny dorobek. w tym momencie mamy lepszą sytuację kadrową niż oni
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2010, 13:12
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
dodać należy, że to grajek z tego samego klubu, z którego jest Milinkovic, o którego modli się połowa forum
Po pierwsze ten grajek nie był tam podstawowym graczem, rozegrał 19 meczów w ktorych rozegral 1000minut czyli nieco wiecej niz 10 pelnych spotkan. Po drugie to tak jakby, kibice PSV Eindhoven martwili się o Marcelo bo gral w jednym klubie z Jopem
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.07.2010, 13:14
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
a kogo widzisz? chyba nie Leszka, bo też pokazał, że potrafi robić jakże wspaniałe transfery Kiełb i Wichniarek - potężny dorobek. w tym momencie mamy lepszą sytuację kadrową niż oni
Oni stracili 1 napastnika, my całą linię obrony.... więc spójrz trochę obiektywnie.

Myślałem że kiedy odejdzie Lewandowski to my bez zmian w składzie zdobędziemy MP. Teraz wiem ze Lech ma więcej atutów na ten moment. Dadzą w końcu te 1,5 mln euro na 2 napastników i mają problem z głowy. A my....

Żebyś się nie zdziwił co do Kiełba - wg mnie ma większy potencjał niż Peszko czy Krivets. No ale to wyjdzie dopiero z czasem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:15
Na tą chwilę nie mamy szans z Legią, Polonią i mimo wszystko z Lechem. (oczywiście kadrowo)
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:18
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Na tą chwilę nie mamy szans z Legią, Polonią i mimo wszystko z Lechem. (oczywiście kadrowo)
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Brutalne ale prawdziwe, wiekszasc kibicow kieruje sie sercem i nie dostrzegaja, lub nie chca dostrzec, prawdy, a ta jest na ta chwile taka jak powiedziales.
Poproszę o argumenty.Bardzo mnie one ciekawią.
Nie piszemy ogólnikami, to forum Wisły a nie onetu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.07.2010 o godz. 13:27.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:20
Brutalne ale prawdziwe, wiekszasc kibicow kieruje sie sercem i nie dostrzegaja, lub nie chca dostrzec, prawdy, a ta jest na ta chwile taka jak powiedziales.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.07.2010 o godz. 13:42.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.07.2010, 13:20
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Tak off-topujac, to nie ma to jak nadzwyczaj udany debiut z wysokim poziomem kultury jezykowej a takze osobistej a zostaje zjebany rowniutenko z ziemia.
Mam tutaj na mysli debiut uzytkownika Bohdan Krzyzanowski.
Na tym forum chyba nic mnie juz nie zaskoczy.
Tego nikt nie kwestionuje.
Ale "wysokiej klasy, pespektywiczni" Jovanic&co - skąd ten Pan to wie? Czy "najbardziej aktywny wg Szaranowicza" Kirm. Bajki to o 19-tej
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Oni stracili 1 napastnika, my całą linię obrony.... więc spójrz trochę obiektywnie.

Myślałem że kiedy odejdzie Lewandowski to my bez zmian w składzie zdobędziemy MP. Teraz wiem ze Lech ma więcej atutów na ten moment. Dadzą w końcu te 1,5 mln euro na 2 napastników i mają problem z głowy. A my....

Żebyś się nie zdziwił co do Kiełba - wg mnie ma większy potencjał niż Peszko czy Krivets. No ale to wyjdzie dopiero z czasem.
nie chcę się wdawać w zbędną polemikę: zobacz jak im zależy na napastniku - o Rudnevsa, który jest ich priorytetem walczą jakieś niecałe 2 miesiące. My nie mamy obrony a oni na razie ataku więc mają w tej chwili podobne możliwości, co my
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2010, 13:23
Korona któa grała bardzo dobrze w zeszłym sezonie w pomocy i obronie wzmocniona o Korzyma i niedzielana też bedzie mocna. Myśle że kadrowo sa z nami na podobnym poziomie

Myślę że i Jagielonia wygląda na papierze nie gorzej. A Ruch to Ruch - Fornalik pottrafi czynić cuda. Liczyć się też będzi Śląsk i Lechia.

Myślę że potencjał na chwile bierzącą mamy na 4-6 miejsce. Oczywiście taka słaba gra przełoży się na awanturę w klubie co tylko zaostrzy kryzys.
Optymistycznie - 3 miejsce
"Czarny Scenariusz" - 8-10 miejsce
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.07.2010, 13:26
arti napisał(a):
ciach
No dobrze, moze rozmawial z kims kto ma jakies koneksje w klubie? Tak mozna wymieniac skad ten pan ktory wydaje sie byc duzo starszym od wiekszosci forumowiczow, ma takie informacje, ale to do niczego nie doprowadzi arti. Chodzi mi bardziej o to ze czlowiek ktory wszedl na forum by prowadzic rozmowe na poziomie i byc moze wniesc cos do jego calego poziomu zostaje potraktowany w sposob ktory naprawde wola o pomstwe do nieba.

Ze juz insynuacje jakoby to byl B. Basalaj we wlasnej osobie na tym forum zostawie bez komentarza.

Ale skonczmy ta rozmowe bo zaraz moga poleciec do nas bany i upomnienia.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2010, 13:26
Głowacki "serce obrony" - odszedł.
Marcelo - odszedł.

Odeszły tak ważne ogniwa w Legii albo Lechu?

Wichniarek, Żuraw - bilans? mam nadzieję, że korzyść na szalę Wisły.

Mezenga w Legii - plus dla nich.

Pomoc w Legii bardzo się wzmocniła. Vrdoljak podobno poziom Sobola, nasz się starzeje (bo co, ma młodnieć?), młodzieżowy mistrz świata z Kanady.

Nie uważasz, że Legia idzie do przodu, Lech stanął w miejscu, a my się cofamy?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.07.2010, 13:31
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Dzień dobry
Czasami przeglądam to forum i bardzo dziwie się widząc niepokój wielu sympatyków naszej Wspólnoty jaką jest Wisła Kraków! Zawsze byłem z Wisłą na dobre i na złe. Pamiętam te wspaniałe chwile jak Mistrzostwo Polski w 1978 roku jak i spadek do niższej klasy rozgrywkowej w polskiej lidze. Mam już swoje lata, ale staram się zawsze dopingować na stadionie i czynnie uczestniczyć w życiu klubu. Komunikacja w dzisiejszych czasach zaszła tak daleko... Jeszcze kilka lat temu było to nie do pomyślenia, iż z taką łatwością przyjdzie nam się porozumiewać. Przejdźmy do sedna sprawy. Byłem wśród grupy zwolenników objęcia posady przez trenera Henryka Kasperczaka. Moim zdaniem jest to jeden z niewielu szkoleniowców, który zapewni europejski poziom w najlepszym polskim klubie. Myślę, że zatrudnienie tego fachowca przyczyni się do rozpoczęcia budowy nowej, silnej Wisły. W ostatnim czasie dyskutowałem z moim bardzo dobrym znajomym pełniącym bardzo ważną funkcję w strukturach administracyjnych. Obaj wywnioskowaliśmy, że bardzo dobrym posunięciem ze strony właściciela Szanownego Pana Bogusława Cupiała było zatrudnienie Panów Bogdana Basałaja oraz Jakuba Jarosza. Wiele osób w internecie krytykuje tempo i sposób w jakim klub prowadzi rozmowy negocjacyjne. Osobiście jestem bardzo spokojny, ponieważ zapewniono mnie, że kadra będzie składać się z wielu kompletnych zawodników prezentujących odpowiedni poziom. Jestem pozytywnie zbudowany dołączeniem do drużyny tak klasowych, a zarazem perspektywicznych graczy jak: Serb Milan Jovanić, Bośniak z chorwackim paszportem Gordan Bunoza oraz Słowak Erik Czikosz. Oczywiście kadra nie może składać się tylko z młodych zawodników, dlatego powrót z zagranicznych wojaży Macieja Żurawskiego pobudzi ich do ciężkiej pracy. Jestem głęboko przekonany, że reprezentant Słowenii Andraż Kirm wróci do swojej wysokiej dyspozycji, którą zaobserwowałem chwilami podczas ważnych meczów w Republice Południowej Afryki. Włodzimierz Szaranowicz podał w studio informację, że był to najbardziej aktywny piłkarz swojej kadry. Kończąc ten wątek chciałem zaapelować o wyrozumiałość, gdyż jest to moja pierwsza wypowiedź pisemna, do której dostęp ma tak wielu wielbicieli naszego klubu.

P.S
Po dość męczącym sezonie, w którym piłkarze zmuszeni byli do gry na Suchych Stawach mam nadzieję, że wreszcie zobaczymy się na REYMONTA 22.
Witam nowego użytkownika forum.
W swojej wypowiedzi poruszyłes kilka ciekawych aspektów dotyczących niedawnych zmian jakie zaszły w Wisełce. Z niektórymi Twoimi poglądami sie zgadzam z innymi nie. Profesjonalny klub powinno się budować od kompetentnego pionu zarządzajacego. Dla mnie ponowne zatrudnienie Panów Basałaja i Jarosza było sygnałem, że Pan Cupiał, nadal pragnie uczynic z Wisły wpełni profesjonalny klub piłkarski. Czekałem na jeszcze jeden spektakularny powrót do klubu - a mianowicie na zatrudnienie na stanowisku dyrektora sportowego Grzegorza Mielcarskiego. Pion zarządzający wygladałby w tedy przynajmniej solidnie. Prezes: Bogdan Basałaj, dyr. wykonawczy - Jakub Jarosz, dyr. do spraw organizacyjno-administracyjnych - Marek Wilczek. Pozostawałoby znaleźć specjaliste od finansów i marketingu i nasz pion organizacyjny byłby na "5" z "+". Co do trenera to mnie Henryk Kasperczak za bardzo nie przekonuje. Wolałbym zobaczyc na tym stanowisku kogoś młodszego, głodnego sukcesu i zdobywania nowych umiejętności (Probierz, Ulatowski, Brosz). Warto bybyło zainwestowac w nowych członków sztabu szkoleniowego (trenera bramkarzy np. Andrzeja Dawidziuka). Co do nowych zawodników to Jovanić jakoś mnie nie przekonuje. Bunoza i Czikos mogą stanowić cenne nabytki, aczkolwiek klub mógł sfinalizować te transfery wcześniej. Co do Żurawskiego wpełni sie zgadzam z Twoja opinią.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:31
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Głowacki "serce obrony" - odszedł.
Marcelo - odszedł.

Odeszły tak ważne ogniwa w Legii albo Lechu?

Wichniarek, Żuraw - bilans? mam nadzieję, że korzyść na szalę Wisły.

Mezenga w Legii - plus dla nich.

Pomoc w Legii bardzo się wzmocniła. Vrdoljak podobno poziom Sobola, nasz się starzeje (bo co, ma młodnieć?), młodzieżowy mistrz świata z Kanady.

Nie uważasz, że Legia idzie do przodu, Lech stanął w miejscu, a my się cofamy?
Ale KTO TO jest Mezenga?!! Vrdoljak PODOBNO.Widziałeś? Arrumbarde i ten drugi, który grał w podstawowym składzie jakiejś drużyny z Primiera Div też mieli dzielić i rządzić w Polskiej lidze.
A Lech?Bez Lewandowskiego ile goli ostatnio strzelił.W żadnym stopniu nie sugeruję się sparingami, ale ile ostatnio goli Lech strzelił?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:32
nie chcę się wdawać w zbędną polemikę: zobacz jak im zależy na napastniku - o Rudnevsa, który jest ich priorytetem walczą jakieś niecałe 2 miesiące. My nie mamy obrony a oni na razie ataku więc mają w tej chwili podobne możliwości, co my
Jest gorzej! My bez napastnika w zeszłym sezonie (Brożek kontuzjowany albo bez formy) zajęliśmy 2 miejsce dzięki świetnej OBRONIE. Traciliśmy mało a zawsze udało się wcisnąć te 2 albo 1 bramkę.
Lech teraz jest w takiej sytuacji jak my w zeszłym sezonie, ma dobrą obronę i bramkarza i mało traci z tyłu ale nie ma napastnika.

My natomiast bez obrony będziemy jak Lech ale z przed 3 sezonów - nastrzelamy i 3 bramki a stracimy też 3? I pięknie zremisujemy?

Zespół buduje się od tyłu. Jak masz obronę to przynajmniej nie przegrywasz i masz szansę wcisnąć tą 1 bramkę na wagę zwycięstwa.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.07.2010 o godz. 13:35.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:39
Nie piszemy ogólnikami, to forum Wisły a nie onetu.
Argumenty chcesz? Chłopie... o Legii nie pisze z oczywistych względów. Na papierze wygląda to naprawde imponująco, jak dojdzie do nich ten cały Tshibamba czy jak mu tam to chyba będzie pozamiatane.

LECH POZNAŃ
Odszedł Robert Lewandowski
Przyszedł Artur Wichniarek, Jacek Kiełb

Bramkarzy my i Pyry mamy na podobnym poziomie, o obronie nie piszę bo jest jasnym że my dokonaliśmy znaczącego regresu, pomoc powiedzmy że na tym samym poziomie. Atak:
My Brożek, Boguski, Żurawski
Oni Wichniarek, Mikołajczak,Chrapek
Tutaj widze lekki remis ze wskazaniem na nas.
Reasumując nasze straty w obronie znaczą zbyt wiele wobec ich osłabień w ataku.

Polonia
Przyszedł zaciąg z Bełchatowa(Kozik, Rachwał,Nowak,Pietrasiak), szykują kolejne transfery do ataku (Novak?Sobiech) i jeszcze ma do nich dojść Sadlok.
Dodajmy do tego aktualną kadrę i okazuje się że jesteśmy również za Polonią.

Ktoś tutaj napisał o Koronie i Jagieloni (zgadzam się) a także nie zapominajmy o Zagłębiu Lubin.

Nie wiem jak wy ale ja obawiam się o ten sezon. Jeśli dojdzie do katastrofy w lidze to znowu dojdzie do rewolucji jak co roku a boss znowu będzie snuł wizje o wielkiej Wiśle.

Chciałbym się mylić.
Odpowiedz cytując
SopeLLoo
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 09.07.2010, 13:41
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jest gorzej! My bez napastnika w zeszłym sezonie (Brożek kontuzjowany albo bez formy) zajęliśmy 2 miejsce dzięki świetnej OBRONIE. Traciliśmy mało a zawsze udało się wcisnąć te 2 albo 1 bramkę.
Chyba cos Ci sie po..bało ; ) My wlasnie stracilismy mistrzostwo, bo przegralismy bodajże ok. 6 meczów po 0:1...i jakos nikomu nie udało sie nic wcisnąc ? Jedna głupia wygrana(nie licząc odry, bo gdyby Wisła miałaby szanse zdobyć mistrza, to by wygrali te 1:0, nie tracąc bramki w 92 minucie) 2:1 i byśmy byli mistrzami...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.07.2010, 13:42
Jeszcze by tego brakowało, by Małecki odszedł - jasny gwint.
To sobie powalczymy z kadrą 18 osobową.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:43
Ale KTO TO jest Mezenga?!! Vrdoljak PODOBNO.Widziałeś? Arrumbarde i ten drugi, który grał w podstawowym składzie jakiejś drużyny z Primiera Div też mieli dzielić i rządzić w Polskiej lidze.
A Lech?Bez Lewandowskiego ile goli ostatnio strzelił.W żadnym stopniu nie sugeruję się sparingami, ale ile ostatnio goli Lech strzelił?
Mezenga był zmiennikiem Vagnera Love i Robinho we Flamengo . Chyba sroce spod ogona nie wypadł.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:44
Nie piszmy ogólnikami, to forum Wisły a nie onetu.
Argumenty?
Prosze bardzo, w tamtym sezonie jak wszyscy pamietamy, nasza gra ofensywana DELIKATNIE mowiac, nie byla pioronująca. (nie musze chyba przypominac seri wygranych po 1-0, gdzie np Polonia strzelala sobie bramki sama, a jedynym naszym ratunkiem byly stale fragmenty gry i bezcenne bramki Marcepana ktorego notabene juz u nas nie ma.
Coprawda, gra ofensywna Legi rowniez nie oszalamiala, byla wrecz jeszcze bardziej, zalosna jak nasza, ale ci w tej materi, zrobili znaczace inwestycje, Polonia rowniez, Lech stracil tylko Lewandowskiego,co prawda głowny filar ich ofensywy, ale na jego miejsce zostal sprowadzony Wichniarek, - wzmocnienie proporcjonalnie do naszego Macka.

Wiec...jesli chodzi o ofensywe, bylo dno, co zrobilismy aby to poprawic? Sprzedalismy Marcepana, ktory nie raz jak wspominalem wygrywal nam mecze mimo, ze byl stoperem to ratowal nam tylki, i sprowadzilismy Macka, co napewno jest dobra decyzja, zarowno marketingowo jak i sportowo, ale chyba nikt o pełni rozumu nie liczy na to, ze 33 letnia była gwiazda wracajaca z zachodu bedzie naszym wybawieniem. Maciek to rozsadne uzupelnienie skladu, nic wiecej. Powraca Gargula, fakt...nazwisko głosne, tyle tylko, ze zaden czlowiek, ktory ma pojecie choc troche o footbolu nie da sobie ręki uciac, ze zawodnik po ponad rocznej przerwie, wroci do swojej zyciowej formy z przed kontuzji. (przyklady? Dawidowski, Christow - krol szczelcow ligi bułgarskiej co by nie mowic, itd) Jak narazie Garguła to tylko glosne nazwisko ktory chyba tylko psychicznie sprawia, ze czujemy sie silniejsi jako team, czy bedzie wzmocnieniem to sie okaze.

Najsilnijesza nasza formacja to byla defensywa, do ktorej naprawde zadko mozna bylo miec pretensje, stad wlasnie braly sie te wymeczone zwyciestwa po 1-0, defensywa bezblednie, a przez 90 iminut gry naszej kopajacej sie po glowach ofensywie udalo sie zazwyczaj wcisnac to 1 bramke.
Co zostalo z naszej defensywy, kazdy wie...
Zero... a przepraszam 5 mln euro w kieszeni bossa, bo przeciez z niewolnika nie ma pracownika pfff...
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.07.2010 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 13:45
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Korona któa grała bardzo dobrze w zeszłym sezonie w pomocy i obronie wzmocniona o Korzyma i niedzielana też bedzie mocna. Myśle że kadrowo sa z nami na podobnym poziomie

Myślę że i Jagielonia wygląda na papierze nie gorzej. A Ruch to Ruch - Fornalik pottrafi czynić cuda. Liczyć się też będzi Śląsk i Lechia.

Myślę że potencjał na chwile bierzącą mamy na 4-6 miejsce. Oczywiście taka słaba gra przełoży się na awanturę w klubie co tylko zaostrzy kryzys.
Optymistycznie - 3 miejsce
"Czarny Scenariusz" - 8-10 miejsce
Człowieku weź nie pier...l, bo aż głowa boli... Nasza liga to dno i trzeba to powiedzieć otwarcie. Znając życie znowu będzie bitwa o mistrza do ostatnich kolejek. I jak zwykle prym będzie wieść Legia, Wisła i Lech. No chyba, że Legia znokautuje, bo naprawdę się wzmocniła.
Powiedz mi kto to jest Korzym Kiedyś faktycznie "wielki" talent ale teraz to jeden z wielu przeciętnych zawodników w lidze.
Niedzielan? Racja, kiedyś naprawdę niezły zawodnik ale młodszy już nie będzie.
Śląsk Jeżeli po naszych sparingach zakładasz taki scenariusz dla Wisełki, to idąc dalej Śląsk powinien spaść z ligi. Ostatnio przegrał sparing 0-5.
Lechia Naprawdę nieźle spisywała się w tamtym sezonie jak na polskie realia, jednak to jedynie przeciętny zespół.
Ruch Solidny zespół ale ich problemy finansowe mogą szybko zakończyć piękny sen o dobrze grającym Ruchu.

Reasumując ogarnij się, bo ja dostrzegam jedynie 2 drużyny, które mogą nas wyprzedzić.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 09.07.2010 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.07.2010, 13:46
*dzollo - Masz rację, ale zaraz znajdę się krzykacze, którzy mnie zaczną poprawiać, że wszystko jest cacy i tak dalej.
Małecki buntuje się - nie mamy podstawowego prawego pomocnika, oby skonczylo się tylko na rozmowie, bo będzie żle
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2010, 13:48
Czy Wisła odważy się na taki krok i wywali/zawiesi Małeckiego? (vide główna)
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.07.2010, 13:50
Niestety ten sezon zapowiada się katastrofalnie.

Linia obrony - nie istnieje.
Jakby nie było nasz kluczowy piłkarz w zeszłym sezonie - bliski wylotu z klubu.
Na poważne wzmocnienia się nie zapowiada.
Ze stadionem ciągłe opóźnienia i coraz to nowe komplikacje (asfalt wokół murawy, kiepska widoczność z najdroższych miejsc).

To wszystko nie napawa optymizmem.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:51
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Człowieku weź nie pier...l, bo aż głowa boli... Nasza liga to dno i trzeba to powiedzieć otwarcie. Znając życie znowu będzie bitwa o mistrza do ostatnich kolejek. I jak zwykle prym będzie wieść Legia, Wisła i Lech. No chyba, że Legia znokautuje, bo naprawdę się wzmocniła.
Taaaa? Ciekawy jestem jak będziemy wyglądać pod koniec sezonu z nasza obecną kadrą jak bijemy się o mistrza. dolicz sobie prawdopodobne kontuzje, kartki i naszej obrony ... nie ma.
Jestem spokojny jedynie o pozycję bramkarza i o boki pomocy (Łobo,Mały,Boguski,Kirm).
Jak tu ktoś napisał wcześniej za dużo jest zagadek (Bunoza, Singlar,Cikos,Cleber,Garguła,Żurawski,Jovanic)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 09.07.2010, 13:53
SopeLLoo napisał(a):Wyświetl post
Chyba cos Ci sie po..bało ; ) My wlasnie stracilismy mistrzostwo, bo przegralismy bodajże ok. 6 meczów po 0:1...i jakos nikomu nie udało sie nic wcisnąc ? Jedna głupia wygrana(nie licząc odry, bo gdyby Wisła miałaby szanse zdobyć mistrza, to by wygrali te 1:0, nie tracąc bramki w 92 minucie) 2:1 i byśmy byli mistrzami...
Tobie się poje... właśnie przegraliśmy po 1-0 a nie 2 albo 3 zero bo mieliśmy świetną obronę. Traciliśmy mało bramek. A to że atak był dla przykładu tak słaby że nie był w stanie wcisnąć parchom 2 goli albo choćby 1 żeby zremisować to inna sprawa. Przegraliśmy bo nie mieliśmy skutecznych napastników ale obronę mieliśmy najlepszą w lidze. Nie znaczy to że nie tracącą w ogóle bramek. Takich formacji obronnych nie ma. My natomiast przegraliśmy z przodu MP. Tyły były dobre.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 14:00
Taaaa? Ciekawy jestem jak będziemy wyglądać pod koniec sezonu z nasza obecną kadrą jak bijemy się o mistrza. dolicz sobie prawdopodobne kontuzje, kartki i naszej obrony ... nie ma.
Jestem spokojny jedynie o pozycję bramkarza i o boki pomocy (Łobo,Mały,Boguski,Kirm).
Jak tu ktoś napisał wcześniej za dużo jest zagadek (Bunoza, Singlar,Cikos,Cleber,Garguła,Żurawski,Jovanic)
Spójrz na poprzedni sezon. Moim zdaniem Wisła była przygotowana najgorzej jak się tylko dało. Pełno kontuzji. Wygraliśmy 7 meczów pod rząd. Później przegrywaliśmy bardzo często i nikt nie potrafił nas dogonić do ostatniej kolejki.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 09.07.2010, 14:50
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Spójrz na poprzedni sezon. Moim zdaniem Wisła była przygotowana najgorzej jak się tylko dało. Pełno kontuzji. Wygraliśmy 7 meczów pod rząd. Później przegrywaliśmy bardzo często i nikt nie potrafił nas dogonić do ostatniej kolejki.
Kolego Drogi...
Tak jak mowisz, taktyka na "dzide" byle do przodu stosowana przez Skorze, i fatalne przygotowanie w tamtym sezonie jest faktem. Jesli natomiast wierzysz w to, ze przyscie nowego trenera, zrobi z Łobo - C.Ronaldo, czy z Jirsaka - Inieste, to masz takie prawo... twoja sprawa...

W tym sezonie nawet lepsze przygotowanie i zmiana taktyki nie przewazy, a nawet nie bedzie w stanie zrownowarzyc szali strat jakie ponieslismy i z tym zwiazanego oslabienia druzyny, na swoja strone...
Teraz do tego dochodza sluch, ze mamy stracic najlepszego ofensywnie zawodnika w zespole, Maly to jedyny praktycznie zawodnik poza Pawlem Brozkiem, ktory potrafil swoim dryblingiem zrobic roznice i ograc kilku rywali, fakt ze czasem przedryblowal nawet samego siebie, ale to i tak bedzie KOLEJNA ogromna strata. GLOWA, MARCELO, i teraz nie daj boze MALECKI, to jest tak jakby uciac z Jumbojeta skrzydla, przyspawac przypadkowe skrzydla z szybowca i pytac sie ze zdziwieniem dlaczego nie lata?

Koniecznascia sa 4 lub 5 solidne wzmocnienia inaczej nasze miejsce w tabeli bedzie oscylowalo w granicach 4-5 z tym, ze te wzmocnienia bylo potrzebne nie na dzis, tylko na wczoraj, bo nawet jesli zakupimy potrzebnych zawodnikow, to moze sie okazac, ze zanim ta "maszyna" zacznie funkcjonowac to minie pol roku a my bedziemy w kaczej pupie.
No chyba, ze faktem jest to co ktos tutaj pisal, ze odpuszczamy ten sezon i robimy kompletna przebudowe na spokojnie, aczkolwiek wtedy powinno byc to jasno i przejzyscie powiedziane przez wladze klubu, z zaznaczeniem, ze na Panu Kasperczaku nie ciazy zadna presja wyniku a ewentualny srodek tabeli jest wkalkulowany w ryzyko.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2010, 15:00
Cytat:
My Brożek, Boguski, Żurawski
Oni Wichniarek, Mikołajczak,Chrapek
Tutaj widze lekki remis ze wskazaniem na nas.
Reasumując nasze straty w obronie znaczą zbyt wiele wobec ich osłabień w ataku.
Jak Ty porównujesz Brożka, Boguskiego i Żurawia z Mikołajczakiem i Chrapkiem (i wychodzi Ci remis :x) to naprawdę, powinieneś się mocno walnąć w łeb.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.07.2010, 15:03
http://translate.googleusercontent.c...l-oBzcOVNYSkrg

Po agiensku na tyle czaje żeby stwierdzić że tu pisze "Milenković dogadał się z Wisłą Kraków". Jakis pozytyw dzisiajszego dnia jest...
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów