|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Maci0s, Zbymak, Bohdan - kto następny? Doprawdy Basałaj wniósł powiew świeżości. Wolałbym jednak czyny, a nie słowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Grosicki to nie jest napastnik więc o czym Ty w ogóle bredzisz. Probierz parę razy wystawił go na ataku tak jak Skorża Małeckiego i tyle.
|
|
|
|
Guest
|
|
Bohdan Krzyżanowski - zaiste piękna wypowiedź... tylko się uczyć od Pana poprawnej polszczyzny, gramatyki i stylu. Gorzej ze zbieżnością z faktami, ale to nic ![]() Grosicki - dajcie spokój, coż z tego, że póki co jeszcze dość rącze nogi, niestety pusta głowa po co tacy w Wiśle. Niech idzie na Syberię. Wróci po jednej rundzie bo zimno+deprecha+coś tam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Oki nie offtopujmy. Patrzac na poczynania naszego klubu w obecnym okienku, przychodzi mi do glowe jedno dosyc popularne w dzisiejszych czasach slowo - "restrukturyzacja" czyli zmiana na hmmm LEPSZE
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.07.2010 o godz. 10:50.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak szczerze mówiąc z tych zawodników, którzy odeszli (oprócz Głowy i Marcelo) żałuję Issy Ba. Chłopak miał potencjał ale również braki fizyczne. Dla mnie powinien zostać. Alvarez był solidnym obrońcą ale jak wiemy jego wejścia ofensywne to była kompletna klapa. Juszczyk zagrał parę niezłych spotkań ale i popełnił parę prostych błędów (na szczęście bez konsekwencji).
Ostatnio edytowane przez Jagul : 09.07.2010 o godz. 10:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jak żywy ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Witam ponownie wszystkich sympatyków.
Nie byłem przygotowany, że spotkam się z takimi insynuacjami z Państwa strony. Snucie takich podejrzeń jest co najmniej niepoważne. Moja wypowiedź miała mieć charakter wstępu. Nie mam zamiaru być biernym uczestnikiem tej dyskusji. Chciałbym nawiązać do wypowiedzi Pana legitymującego się nazwą użytkownika Westersyl. Według mnie zawodnik Andraż Kirm godnie reprezentował swój kraj. Zwraca uwagę częste wspomaganie linii defensywnej. Słowenia nie mogła pozwolić sobie na "otwartą" grę w starciach z tak utytułowanymi rywalami jak Anglia, Stany Zjednoczone oraz Algierią, która pokazała ducha walki i udowodniła, że nie jest żółtodziobem na arenie międzynarodowej. Chciałbym podkreślić, iż jest to jedynie moja własna opinia i zdaję sobie sprawę, że każdy ma swoje przemyślenia na ten temat. Z poważaniem Bohdan Krzyżanowski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
PS. Według mnie Słovenia momentami grała naprawdę ładną ofensywną piłką, szkoda że Andraż nie miał w tym udziału. Ten zawodnikom jest dla mnie ciągle zagadką, jeszcze nie tak dawno w barażu o mistrzostwa świata z Rosją był jednym z najlepszych zawodników.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.07.2010 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według tsw.com.pl Milinkovic dogadał się z Wisłą.
http://tsw.com.pl/news/Slowackie-med...c-dogadany-338 Oby nie bylo jak z Nei/Makinwa/Grigorie/Galamaz/Mazilu/Grzelak/Kaźmierczak (niepotrzebne skreślic). zna ktoś ten portal? Czy on jest wiarygodny? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
z Kirmem to jest taka ciekawa sytuacja , ze na poczatku swojego pobytu w Wisle mial bardzo dobre mecze np wlasnie Levadia... Czym wiecej mial treningów z fachowcą Skorzy Terziottim tym coraz bardziej blado wygladal slabo fizycznie nie mial tego przyspieszenia co w 1 meczu z Levadia w ktorym w pojedynke ciagnal zespół...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Czyli jeśli wierzyć słowackim mediom, to jest już bardzo blisko. No właśnie, czy wierzyć? Jeszcze wczoraj pisały one, że z transfery nici. Wyglądają na tak samo wiarygodne jak te polskie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedy pisały że z transferu nici? Masz linka?
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Panowie nagłówek na słowackich portalach "Milinkovič sa nedohodol s Wislou Krakow" , po przetłumaczeniu na język polski oznacza cytuję "Milinkovic być uzgodnione z Wisłą Kraków". Więc jeśli wierzyć portalom to Milinkovic jest nasz
![]() Co prawda miał jeszcze ofertę Tottenhamu...ale to chyba nieprawdziwa informacja. ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A przedrostek ne- ?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie, zrozumcie:
dehodol - uzgodnione nedehodol - nieuzgodnione ne w językach bałkańskich jak i słowackim i czeskim znaczy nie |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ile jeszcze będzie wałkowany ten temat czy Milinkovic nedohodol czy dohodol z Wisłą.
Poczekajcie na oficjalny komunikat i już, nie przyjdzie do nas to wtedy będzie a przecież pisali że się dohodol z Wisła. Co będzie to będzie nie pozostaje nic innego jak czekać. Skończcie temat Milinkovica. Skład jaki mamy taki mamy na dzień dzisiejszy musi wystarczyć na Litwinów ale czy wystarczy to już inna sprawa. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla wszystkich poliglotów polecam
http://translate.google.pl/#sk|pl|nedohodol%0A Wiem że nasze języki są podobne ale nie we wszystkim(spróbujcie czegoś "poszukać" w Czechach) dlatego myślę że zamykamy spekulacje czy się dogadali czy nie.Poprostu uzgodnili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Napisałem do gościa ze Słowacji co to znaczy i jak mi odpowie to tu napiszę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Skasujcie tą polemikę, bo już czytać mi się tego nie chce. JEDEN MĄDRZEJSZY OD DRUGIEGO
Sprawę już wyjaśniliśmy - słowackie media informacje maja ze sportowych faktów i Milinković na razie się nie dogadał z Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Odeszli: Marcelo, Głowacki ( obydwaj zawodnicy stanowili o sile naszej defensywy), Alvarez (to był jeden z lepszych prawych obrońców w Ekstraklasie; okazał się jednak zbyt drogi), Juszczyk, Jop, Baa (a więc solidni zmiennicy, aczkolwiek 2 ostatni nie zachwycali zbytnio swoja grą), Gołoś, Christow (niewypały transferowe) Przybyli: Jovanić (po relacjach ze sparingów prowadzonych przez TWSD, nie jestem optymistą; chyba wszyscy liczylismy, iż nasz nowy bramkarz będzie sporo lepszy od Mariusza Pawełka, a narazie nie widać ku temu przesłanek), Erik Cikosz (prawy obrońca, ma chłop jako taki ciag na bramkę, może coś z niego będzie), Kowalski (powrót tego zawodnika nastąpił moim zdaniem pół roku za późno), Bunoza (zagrał bodajże 20 minut, sytuacja podobna jak z Erikiem), Żurawski ( obyśmy mieli powody do radości po zagraniach Maćka, piłiarz doświadczony, brakowało nam kogoś takiego, o umiejętności jestem spokojny, gorzej z forma fizyczną, ale wierze w Żurawia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A ja z innej beczki
Tutaj mamy potencjalny transfer Poloni Bytom (prawdopodobnie główny kandydat do spadku z ligi w tym sezonie http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75918,t...wiadomosc.html Nie wem jak wam ale jego statystyki wygladają na 3 razy lepsze od naszego Włocha "9 występów 1 bramka Serie B" Konkluzja : Polonia Bytom interesuje się piłkarzami podobnej klasy co my (jak nie lepszymi) Myślę że Czikosz wspominając o 2 innych klubach z Polski miał na myśli między innymi właśnie Polonie B. Dzięki bogu potrafiliśmy przebić ich oferte - ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dodać należy, że to grajek z tego samego klubu, z którego jest Milinkovic, o którego modli się połowa forum
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak off-topujac, to nie ma to jak nadzwyczaj udany debiut z wysokim poziomem kultury jezykowej a takze osobistej a zostaje zjebany rowniutenko z ziemia.
Mam tutaj na mysli debiut uzytkownika Bohdan Krzyzanowski. Na tym forum chyba nic mnie juz nie zaskoczy .
Ostatnio edytowane przez koyoot : 09.07.2010 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
9 lipiec.
Okno transferowe kończy się 1 września. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|