|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
nawet nie zaprzeczyła, że ten asfaltowy pas jednak zostanie wylany i nie zostanie niczym przykryty |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wywiad przeprowadzony w zeszłą środę
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pytanie z innej beczki... Orientuje się ktoś, jaka firma instaluje murawę z całym "osprzętem" tj. drenażem, nawadnianiem i podgrzewaniem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Bodajrze Zielona Architektura |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
A skąd jakaś baba, która pewnie nigdy w życiu meczu nie widziała, ma wiedzieć, że nie robi się asfaltu wokół murawy? Dlaczego zgłoszono poprawki w ostatniej chwili?! Bo wcześniej nie miał kto tego zrobić. Gdyby w naszym klubie był prezes, była osoba wyznaczona do wspólnego nadzoru, jestem pewien, że takich jaj jak z asfaltem lub za wysokim murkiem na VIP-ach by nie było, a poprawki byłyby zgłaszane na bieżąco! A prawda jest taka, że nasz klub zaczął się interesować stadionem po przyjściu Basałaja, a wcześniej miał to w d....ie. Też mnie cała ta sytuacja w...ia i to nie jest tak, że bronię Majchrowskiego. Ale powinniśmy (klub) również wziąć współodpowiedzialność za to, co się teraz dzieje na stadionie. Łatwo przychodzi Wam wieszanie psów na zarządzie w kwestii polityki transferowej, ale w kwestii stadionu to już nasz zarząd jest cacy, tak? A g...o prawda. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Może Wisła SA. powinna podjąć trudną decyzje o nie odbieraniu stadionu do czasu gdy wszystkie poprawki zostaną zrealizowane. Mecze rozgrywane byłyby na SS, a miasto przemyślałoby sprawę co do jakości obiektu, bo jak narazie chcą nam wcisnąć jakiś, projektowany przez kogoś co kompletnie nie miał pojęcia o budowie tego typu obiektów, bubel. Wiadomo wpływy do budżetu z okazji wynajmowania przez Wisłę stadionu to nie jest jakaś drobna kasa, na stratę której miasto mogłoby sobie pozwolić. Niech stadion stoi pusty, smutny widok to prawda, na pewno stracilibyśmy na tym my - kibice, straciłaby tez Wisła jako klub, ale straciłoby też miasto jako właściciel obiektu. To mógłby być argument do tego, żeby zrobili (a chociaż poprawili) ten stadion i oddali do użytku w takim stanie na jaki Wisła zasługuje. Bo skończy się na tym, że zanim cały zostanie oddany już będzie wymagał natychmiastowej modernizacji.
Ostatnio edytowane przez Bąku1983 : 05.07.2010 o godz. 19:12.
![]()
if You only knew the power of the Dark Side
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Obecnie kibiców Wisły zbulwersował pomysł wylania na przestrzeni pomiędzy murawą i trybunami asfaltu. Jak można było takie skandaliczne rozwiązanie zaakceptować już na poziomie projektu?
- Wisła brała udział w uzgodnieniach dokumentacji. W momencie, gdy rzeczywiście ze względów bezpieczeństwa projektant nie wyraził zgody na ułożenie tam kostki, to padła propozycja, żeby zrobić to z betonu. Analizujemy ten problem. To nie jest kwestia naszego uporu. Proszę pamiętać, że mamy "deadline" oddania nie możemy zaczynać projektowania od nowa. ![]() No zaczym ten post zniknie z powodu że nie jest na temat bo wklejona jest fotka stadionu z Lubina , parę osób zdąży zobaczyć że można jednak wyłożyć kostkę w koło murawy na nowo budowanym stadionie w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
można wyłożyć.tylko po co?żeby ktos na mokrej murawie robic wślizg zatrzymal się tej kostce,albo faulowany,wyrżnął glową?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czyli powtórka z rozrywki... Z tego co pamiętam pierwszą podgrzewaną murawę na R22 budowała właśnie Zielona Architektura. Nie pamiętam czy wytrzymała dwa sezony, po których została zerwana i od początku łącznie z instalacją budowała ją firma REHAU, bodajże z Austrii. Widzę, że u nas jednak da się wejść dwa razy do tej samej rzeki...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wydaje mi się żeby Legia, Śląsk, Korona czy Zagłębie kontrolowała takie rzeczy. W ogóle stadion. Tylko u nas muszą się prosić, nalegać, pisać, dwoić się i troić żeby łaskawie stadion postawili. Sądziłem że jest to logiczne i byle cymbał wie że takie rzeczy jak widok ze skyboxów musi być pierwszorzędny. I tak samo wokół murawy musi być choćby sztuczna murawa żeby piłkarze mieli gdzie się rozgrzewać. Nawet dla osoby, która nigdy meczu nie oglądała (swoją drogą mocny akcent - babka meczu na oczy nie widziała ale ma sporo do powiedzenia w kwestii naszego stadionu. To jakiś ewenement na skalę światową) Ale jak się okazuje to Wisła musi ich przekonać co nie jest zresztą łatwe że żeby móc było usiąść na trybunie potrzebne są krzesełka. Żeby móc zagrać w piłkę potrzebna jest murawa. I jak się teraz okazuje żeby móc mieć dobry widok przede wszystkim ze skyboxów należy wykonać skyboxy w taki sposób żeby był dobry widok. Człowieka śmiech ogarnia czytając o tym, bo te problemy są z dupy wzięte - jak widok ze skyboxów czy murawa na stadionie. Ja rozumiem mieć problem z jakimiś łamigłówkami gdzieś w piwnicach żeby złączyć ze sobą 5 tyś kabli. A tu są problemy dotyczące PODSTAWOWYCH rzeczy na stadionie. Wręcz najważniejszych i tak prostych do wykonania jak budowa cepa. Ja mam tylko nadzieję że SA nie da się szantażować i nie wróci na stadion dopóki wszystko nie będzie dopięte na ostatni guzik. Inaczej strzelimy sobie w kolano. Oni wtedy tym wszystkim rzucą w ****u (jak rzucili trybuną D, która 4(?) rok stoi pusta) i zostawią Wisłę z tym wszystkim. Telebimy - nie kupować. Skyboxy - nie reperować. itd To jest zasrany obowiązek miasta oddać do użytku w pełni sprawny stadion. O klasie Elite. I Wisła złamanego grosza ma do tego nie przyłożyć. Tak jak jest w dokumentacji. I tak jak obiecali.
Ostatnio edytowane przez element : 05.07.2010 o godz. 19:32.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
morgenes masz dużo racji, ale przypuszczam, że w początkowej fazie projektowania i budowy stadionu zarząd Wisły miał pełne zaufanie do ludzi, którzy podobno mieli się znać na rzeczy i nie bardzo mogę sobie wyobrazić sytuację gdy ktoś przychodzi do biura architekta i miesza a projektach, bo wie lepiej jak to ma być zrobione. Tym bardziej, że właścicielem obiektu jest miasto, a nie Wisła. Najważniejsze to nie zamiatać teraz tych niedoróbek pod dywan tylko zrobić ile się da, aby po meczu otwarcia nie wyjść z niesmakiem z R22. Skoro Wisła zgłasza 104!!! poprawki ( przerażająca liczba), to znaczy, że coś jest nie tak i mam nadzieje, że odpowiedzialni za ten stan rzeczy zostaną ukarani (kary finansowe czy też dymisje). Jakbym ja dawał coś takiego ludziom to byłoby mi po prostu wstyd.
![]()
if You only knew the power of the Dark Side
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
No i raczej już będzie . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No to trzeba zacząć akcje promocyjną stadionu ;]
Jedyne hasło, które jest adekwatne do poziomu tego stadionu to bubel "Największy bubel o jakim marzyłeś!, Stadion prawie klasy "elite" ! tylko tutaj zobaczysz: - ograniczone miejsca vip. - asfalt zamiast trawy dla rozgrzewających się piłkarzy - karetka wjeżdżająca przez sale konferencyjną a dodatkowo darmowy skok na bungee z narożnika stadionu ![]() tylko stadion Wisły jest pełen atrakcji ! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
||
Cytat:
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
||
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ok. a zlozyli w tych sprawach?
Ostatnio edytowane przez Coglin : 05.07.2010 o godz. 19:38.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
- jedyne w swoim rodzaju barierki, których nie uświadczysz na żadnym innym stadionie, pozwalające uchwycić postindustrialny charakter 'teatru' na R22 - znakomicie rozwiązana sieć parkingów w okół stadionu która spowoduje szybsze bicie serca u kibica i pytanie - będzie samochód jak wrócę czy nie będzie - najprawdopodobniej unikalny system wchodzenia na stadion, który pozwoli bardzo miło spędzić kilka godzin w kolejce i przypomnieć sobie czasy PRLU -oraz najnowocześniejsze telebimy na świecie które będą niewidoczne dla kibica. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
akurat z punktem... dotyczącym dizajnu stadionu zgodzić się nie mogę
widok z parku Jordana zapiera dech w piersiach w pozytywnym znaczeniu tego słowa |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja na miejscu Wisły nie wchodziłbym na stadion, póki go nie ukończą w 100%, a potem zarządał od miasta zwrotu straconych pieniedzy za gre poza Reymonta od czerwca 2010 (pierwotna data oddania stadionu)
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() wygląda na to, że cyferka "6" nie jest w żadnym wypadku ścięta ![]() ![]() ![]() tylko troszkę zasłania ją barierka... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
oj tak czytam te wszystkie kometarze i chcialo by sie powiedziec co wy pier..... ale nietety macie racje. Za tyle kasy stadion powinien wygladac zupelnie inaczej no ale coz lepszy taki niz zaden
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a są jakieś umowy między miastem klubem dotyczące wynajmu , opłat i terminów?
Jeżeli ich nie ma a tylko jakieś ustne obiecanki cacanki ubarwione przez dziennikarzy to se można żądać. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie chodzi o to by wyglądal inaczej,bo wygląd to rzecz gustu.chodzi o to by za tą kasę byl zrobiony po prostu dobrze,a nie żeby fuszerka gonila fuszerkę.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kolejny mankament na stadionie Wisły na skalę światową!
![]() Wykonawca nie przewidział w "kranach" kurka z zimną wodą.. zatem jesteśmy skazani tylko na gorącą wodę i zapewne częste poparzenia ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : rotfl:![]() ![]() ![]() 10 dla Ciebie!! !! jeszcze sie okaze ze masz racje, co jest wielce prawdopodobne ![]() ale znajac ich pomyslowosc moze przewidzieli to tak ze 1 umywalka jest z goraca, druga obok z zimna.. i myc dlonie bedziemy na zmiane ciekawe co bedzie w kabinach.. Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.07.2010 o godz. 20:09.
![]() ![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|