|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja to wiedzialem ! Mozna sie bylo spowiedziwac ! Panie Majchrowski ! Dziekujemy !
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Nie odwracaj kota ogonem.. tu nie chodzi o krzeselka.. tylko o powazniejsze kwestie, wpierw obiecal ze calutki stadion bedzie oddany bodaj w lipcu, pomeczcie sie Wisla ten rok na Hutniku i wrocicie na stadion, potem ze jednak tylko 3 trybuny i to w pazdzierniku, dzis mamy lipiec i nawet jedna trybuna nie jest skonczona, nie wspominajac o otoczeniu jak drogi dojscia ten caly system IT, przetargi na wykonczenie D, telebimy, jakis asflatf, ciecie kosztow na czym sie tylko da)
Cracovia wszystkim tym dysponowac bedzie, wlacznie z telebimami , ktorych miec nie musi bo to stadion o kilka klas gorszy od naszego, wiec mi tu nie pieprz glupot ze Majchrowski to pokrzywdzone dziecko... pytania miedzy innymi Darka Olszowki byly kierowane osobiscie do niego, a nie do Polimexu czy ZIKiTu.. i jesli czegos nie wie i nie ma pewnosci to niech skonczy robic w ch.. kibicow Wisly obiecujac to i tamto... z ktorych potem sie nie wywiazuje mimo ze sklada swoj podpis pod tym! komu Ty chcesz wmowic takie *******y? to co on odp.. miedzy innymi tutaj to jest cos niewyobrazalnego na skale swiatowa http://www.youtube.com/watch?v=VFUrA0ikR14 wiec zdejmij te klapki z oczow, a jak masz jakis interes w bronieniu go to przynajmniej obiektywnie podejdz do sprawy wystarczy spojrzec na forum Cracovii, po innych forach udaja ze niby wszystko cacy, a na swoim forum bija brawa Majchrowskiemu i szyderczo sie z tego smieja, bo wiedza ze koles odp.. maniane na skale swiatowa, ale im to lezy z wiadomych wzgledow
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.07.2010 o godz. 14:10.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
100% poparcia. Każdy powinien nauczyć sie brać odpowiedzialność za swoje słowa. Bo obiecywac jest łatwo, ale kiedyś przychodzi taki czas kiedy człowiek jest z tego rozliczany i teraz nastał jego czas. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
@morgenes
Tak, nie masz racji. Było trzeba obiecywać, że 22 lipca Wisła wróci na R22? Było trzeba? I przestać gadać bzdury. Bo za cały ten bajzel odpowiedzialni są zarówno Majchrowski jaki i Obtułowicz. I tak, jak będzie trzeba to będę obwiniał przez długie lata Majchrowskiego - prezydenta kibiców Cracovii - za niszczenie nas i plucie na nas. Za "psy" trzeba temu panu podziękować. Dość już grzał swoje 4 litery na tym stołku.
Ostatnio edytowane przez someonewisp : 05.07.2010 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś kiedy będzie wysypywana ziemia na warstwie filtrującej?
Mam nadzieję, że decyzja UEFA nie spowolni prac przy murawie.W końcu przy budowie tego stadionu wszystko jest możliwe ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Skąd te zaskoczenie? To, że Wisła nie wróci na R22 w lipcu było wiadome od dawna, mimo wszelkich obietnic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
ojtam ojtam rondo mogilskie budowali 5 lat wiec nie jest źle jak na standardy ukochanego pana prezydenta
podziękujemy mu w wyborach![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
||
Pewnie, że trudno obwiniać personalnie Majchrowskiego za krzywą cyferkę w napisie z krzesełek. Ale za całokształt tego syfu odpowiada właśnie on. Zresztą nie mogę pojąć sposobu Twojego wnioskowania, że przytoczę:
P.S. Ciekawe, czy potwierdzi się, że zamówili jakąś śmieszną liczbę kołowrotów do trybuny wschodniej. Oby to była nieprawda, ale ponoć jest ich... 10. Czyli zakładając 20 sekund na wejście jednej osoby 12 tys. widzów wchodzić będzie ponad 6 i pół godziny. |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Pracownicy ZIKiT nie podlegają Majchrowskiemu, a on nie jest ich szefem. Majchrowskiemu podlega za to szef ZIKiT i ewentualne konsekwencje prezydent może wyciągać najwyżej w stosunku do niego, a nie do pracowników tej jednostki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do kołowrotów: http://img27.imageshack.us/img27/8766/aaaag.gif
W projekcie przewidziano ich 16 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Nie szukaj formalizmów, mówmy jak jest: Dyrektor ZIKiT podlega Majchrowskiemu. Pracownik ZIKiT podlega dyrektorowi ZIKiT. Ale Majchrowski nie ma wpływu na to co się dzieje w ZIKiT? ![]() Nie słyszałem, żeby z powodu bałaganu przy budowie stadionu pani dyrektor ZIKiT groziło zwolnienie. Dedykuję p. prezydentowi jego własne słowa (od 0:31 cała wypowiedź): "Tyle się pisze, tyle się czyta na ten temat, czasami bardzo wiele przekłamań - chodzi o to, żeby zobaczyć na własne oczy jak to wygląda"
Ostatnio edytowane przez rav : 05.07.2010 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Majchrowskiemu i spółce trzeba będzie koniecznie w wyborach odpowiednio "podziękować" za wszystkie błedy, krętactwa, puste obietnice i klamstwa dotyczące naszego stadionu. Za katastrofalny nadzór, żałosne zapewnienia, iście komunistyczne podejście.
Dziwi mnie też po raz kolejny, dlaczego ani klub, ani media, ani nikt nie rozpętał jeszcze burzy dotyczącej braku jakiejkolwiek aktywności w dostosowaniu trybuny północnej do wymogów? Dlaczego ciągle pojawiające się wpadki, obnażana niekompetencja, tolerowanie opieszałości nie są nigdzie szeroko piętnowane? Dlaczego kibice nie robią nic, by cokolwiek tu zmienić, skoro wszyscy inni mają to głeboko w d.....ie? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale ja nie twierdzę, że na budowie nie ma bałaganu. Tyle tylko, że skoro tak kategorycznie wypowiada się admin ("to nie są koledzy Majchrowskiego tylko jego pracownicy. On jest ich szefem.") to wypadałoby zachować większą rzetelność. Na tej zasadzie Majchrowskiego można obwinić o nieusuniętą na czas awarię rury w Bieżanowie, o przepełniony kubeł na śmieci na Rybitwach, o wypadek dziecka na szkolnym boisku na Olszy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
). Za to, że nie wyciąga wniosków z błędów swoich i swoich urzędników. Za to, że nie potrafi swych urzędników zdyscyplinować, by pilnowali terminów. Za to, że gdy wokół stadionu zrobiło się "ciepło" jakoś 9 miesięcy temu, to nie potrafił nad tym zapanować - np. wyodrębnić komórki w ZIKiT składającej się z ludzi kompetentnych, która zajmowałaby się tylko i wyłącznie stadionem. W ZIKIT do tej pory osobą, która wie najwięcej o budowie jest jego dyrektor, czyli osoba, która jednocześnie ma na głowie sypanie soli zimą i łatanie dziur w asfalcie wiosną. Za to, że miesiąc w miesiąc konsekwentnie kłamie, powtarzając słowa które otrzymuje od skompromitowanych już wielokrotnie urzędników.No i nie porównujmy kubła na śmieci na Rybitwach do kluczowej inwestycji Krakowa, na którą wydaje się ponad 500 mln zł. Majchrowskiemu mogę być wdzięczny za jedno - że w ogóle ruszył temat budowy stadionu, w przeciwieństwie do swojego poprzednika. Ale zrobił to kompletnie nieudolnie. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Co do kibiców to tu sprawa jest taka że akurat oni robią najwięcej w tym kierunku żeby ta budowa jeszcze jako tako w ogóle szła... Osoby z SKWK rozmawiają przecież czy to z ZIKiT-em, czy z miastem, albo z biurem Obtułowicza. Może szkoda tylko że nie poszliśmy jeszcze po prostu do tego urzędu miasta i ich tam wszystkich nie rozpieprzyliśmy za to partactwo ;/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wakacje sa, ludzie i tak beda na mecz jechac, to mozna odwiedzic wczesniej pana majchrowskiego. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Hej mam takie pytanie. Jutro jade do Krakowa z kolegami i czy mozna wejsc tam na stadion Wisły i zobaczyc jak prace ida ( np wejsc na trybune )
Strasznie sie to opoznia ale no jak nie bedzie meczu 3 rundy kwalifikacji Ligi Europejskiej przy Reymonta to bedzie totalna kompromitacja ( o ile juz takiej nie ma ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wejdziesz.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Na oficjalnej jest informacja że murawa ma byc położona w środe, ciekawe czy tak będzie. Żeby już otwożyli ten stadion w jakiej kolwiek formie to jakoś to już pójdzie
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Taka jest prawda, że nie zmieniono projektanta stadionu który niestety nie miał doświadczenia odnośnie obiektów sportowych i to był największy błąd zarządzających tą inwestycją. Aż strach pomyśleć ile będzie niedopracowanych elementów które wyjdą już po otwarciu pierwszej trybuny.
Wcale się nie zdziwię jak po pierwszym meczu wrócą na nią pracownicy Polimexu i to będzie najlepsze podsumowanie tej wspaniałej inwestycji otoczonej samymi profesjonalistami. A inwestor będzie miał to tam gdzie obecnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam pytanie jak myślicie otworzą ten stadion w jaki kolwiek stanie na 5 sierpnia czyli pirwszy mecz w lidze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
według mnie - nie.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem tak, ponieważ murawę w środę przywożą dajmy na to tydzień układania... Wnętrze C ma być już za niedługo sprzątane... Więc duża szansa jest... ale wiadomo czy nie zastopują z pracami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to we wrześniu jak wejdziemy na jedną trybunę będzie sukces.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jestem ciekawy kto odda Wiśle kase za mecz na hutniku ? Przychody mogłyby być ok. 800 tys z tego meczu., a na hutniku będzie to nie więcej pewnie niż 200-300 tys., różnica spora (taka szacunkowa) na hutniku 5 tys, na R22 ok. 12,5 tys
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz drugie pytanie czy caly otowrzą w Pazdzierniku
oczywiście chodzi o 2010![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
104 poprawki zgłosiła Wisła w sprawie stadionu!
A pani Niedziałkowska odpowiada: "Analizujemy sytuację, szukamy innych rozwiązań, ale muszą się one zmieścić w przewidzianych kosztach" http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...siebie,1500300 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Skoro z C się męczą tak długo to z główną pewnie będzie podobnie. Oby przynajmniej w październiku były 3 trybuny, ale patrząc jak to wygląda ciężko być optymistą. I oczywiście nikt za to nie beknie... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|