|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak z Sobiechem, ale z zieciem Sadloka pracuje moj dobry kumpel i Sadlok w Ruchu chce zostac. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ale dla takiego przeciętnego Ulricha czy też Jonasa, taki Marcelo z jakiejśtam Wisły Kraków, nie może być wiecej warty niż takie 3 bańki. Bo niby co podnosiło by jego wartość? Prócz tego, ze sprawdził się w JAKIEJŚ lidze polskiej....w lidze z której za dużo na zachód nie wypuszczamy graczy. To jest tak samo jak z Sadlokiem. Dla nas, to młody środkowy obrońca, a dla Ruchu, to taki Marcelo właśnie. Czyli na kadrze kłamał, mowiac ze chce grać w Wiśle?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.07.2010 o godz. 14:47.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wtedy tam w samolocie pokazał. No niby podpisał kontrakt, ale widocznie bał się rywalizacji z Marcelo i innymi, a to akurat dobrze o nim nie świadczy... Do 500tys euro uważam, że można go zaakceptować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Odnośnie tego zajebistego Sobiecha, to można powiedzie tyle, że w tamtym sezonie zdobył tyle samo goli co kulawy Brożek. Nie ma zatem co szaleć i płacić nie wiadomo jakich sum za tego gościa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Co do Marcelo kwota wystarczająca jak dla mnie i uważam że będzie grał w pierwszej 11.PSV to klub który starannie dobiera piłkarzy i jak już decyduje się na kogoś z to w 2 na 3 przypadków sprawdza się. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, ze cała historia wyjaśni się do czwartku. Jeżeli Sadlok zagra w rewanżu, to do Wisły nie przejdzie.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powód: Ah, Krissu szybszy...
Ostatnio edytowane przez pchelas : 05.07.2010 o godz. 14:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
mialo byc tescia, a raczej przyszlego. Pisalem na szybko. Moj blad.
Edit: Czy klamal ze chce grac dla Wisly? Sprawa wyglada tak, ze jak nie Ruch to na 99% Wisla, ze wzgledu na odleglosc do Chorzowa.Dziennikarze sa jacy sa. Uslysza jedno, dopowiedza drugie i robia afere A Sobiecha powinni sprzedac. Piech i Olszar sa na chwile od niego lepsi. Choc chlopak ma potencjal.
Ostatnio edytowane przez Niebieski1920 : 05.07.2010 o godz. 15:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
chłopak dobrze pisze, Filipiak na antenie Nsportu mówił, że zaoferowali najwięcej z polskich klubów, dokładnie 1,3 miliona euro, ale oferta została odrzucona .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Za Marcelo to trzeba podziękować Bednarzowi. Co by nie mówić ten transfer sprawia że jest to moim zdaniem najlepszy w ostatnich latach Dyrektor Sportowy w Wiśle. Za darmo przynieść Wiśle prawie 4 mln euro to jest coś.
Szkoda Marcelo, ale ten transfer jest dobry i dla niego i dla Wisły. Wszystko przez Jopa, który zawalił nam wygrany sezon. Trzeba było przez to szukać oszczędności w budżecie. Ponadto ta jego piękna bramka z Craxą sprawiła że Marcelo już nie miał większej motywacji by grać w Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
100% racji. Jeszcze jak prawdą jest gwarancja dla Wisły sumy 20% z następnego transferu, to sprzedaż Marcelo byłaby chyba najlepszą inwestycją Wisły w ostatnich latach. Pod względem ekonomicznym oczywiście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja tam wolałbym kogoś z zagranicy
jeden młody obronca np. David Braz i do tego drugi starszy z doswiadczeniem. Milion Euro za Sadloka? ja bym nie dal tyle, ale ja tutaj nie robie transferow hipotetycznie zakladajac ze nasi sciagaja Sadloka mlody talent, po jakims czasie staje sie drugim Jackiem Kowalczykiem i potem bedzie nagonka na zarzad... ![]() |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() A może Sobiech i Sadlok nie chcieli iść do Cracovii i dlatego oferta została odrzucona? Właściwie to dlaczego mieli by chcieć iść? Filipiak to dużo rzeczy mówi. Niby po co mu Sadlok skoro Wasiluk to najlepszy stoper ligi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dla mnie Sadlok bedzie naprawde dobrym transferem. Tak jak ktos wyzej pisal, zgadzam sie z nim 100%, mianowicie, Sadlok chlopak 21 lat, wyrasta na podstawowego obronce reprezentacji Polski, w lidze co by nie bylo gral na bardzo rownym poziomie. Skoro sa te pieniadze za Marcelo to ja bym i dal ten 1 mln euro za Maćka. Chlopak jest mlody, wiec moze to byc polaczone z inwestycja na przyszlosc, nie jest to ladowanie pieniedzy w jakiegos 35-latka, ktory pogra sezon, max 2. W dodatku Sadlok gral razem z moim kolega w Dankowicach i ten wspominal mi, ze Sadlok wybijal sie juz od malego, zreszta pamietacie jego niedoszly transfer do Fulham? Co jak co, ale do takiej ligi ogorkow nie biora, a on byl bardzo blisko transferu, a juz samo o sobie swiadczy to, ze ktos z tamtego klubu go zauwazyl. Z tego co wiem po czesci zadecydowalo to, ze Sadlok nie chcial wyjezdzac w tak mlodym wieku z Polski, a i od dzis nie wiadomo, ze chcialby trafic do Wisly zwazywszy takze i na odleglosc, jaka jest do Krakowa. Zreszta obserwujac jego rozwoj, mam przeczucie, ze wkrotce za kilka sezonow bedzie kosztowal duzo duzo wiecej i moze trafic do jakiegos zajebistego klubu. Zreszta sluchajac wywiadow z nim itd, ma sie wrazenie, ze ma troche bardziej poukladane w glowie i nie jest to pyskata gwiazdka typu Maleckiego. Taka jest prawda.
Cos na pewno jest na rzeczy, skoro nie wsiadl do samolotu do Kazachstanu. Jesli w czwartek nie zagra, to jak dla mnie trafia do nas. Do czwartku sie to wyjasni.
Ostatnio edytowane przez sportnh : 05.07.2010 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Milinkovic nie gral we wczorajszym sparingu z Alania Wladykaukaz wiec albo bedzie u nas, albo zaraz podpisze kontrakt z innym zespolem
ja to wiem, ale skoro ponoc siedzi w Koszycach to czemu mialby nie trenowac i zagrac w sparingu?
![]()
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 05.07.2010 o godz. 16:07.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
On już nie był brany w kadrze wcześniej. Było info że odchodzi do jakiegoś klubu, potwierdzone przez klub z Koszyc, tyle że pewnie i tak do Wisły nieprzejdzie bo czeka na lepszą oferte....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
jak widać po przeprowadzonych transferach - Wisła zatrudnia w tym okienku piłkarzy, o których nikt wcześniej nei wspomniał nawet słówkiem, że są plany ich zatrudnienia, więc nie widzę szans an zatrudnienie Milinkovica
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
No to forum robi swoje ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wie...wiadomosc.html (ostatni akapit) Najnowsze "hity" transferowe Cracovii to Suvorov za 200-300 tys. euro i darmowy Radomski. Jeśli chcesz wierzyć, że oni wydaliby 1,5 mln euro na dwóch piłkarzy to ja Ci tego nie zabraniam, ale nie dziw się, że inni słysząc takie informacje pukają się w czoło. Moim zdaniem pojawiające się w mediach ceny za Sadloka i Sobiecha są grubo przesadzone, a faktyczne kwoty, których oczekuje Ruch, są znacznie niższe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja tam wole z zagranicy zawodnikow, z inna mentalnoscia, ambcija
a nie Polakow ktorzy po podpisaniu swietnego kontraktu osiadaja na laurach...a potem placz na forum ze zarabia taka wielka kase mam nadzieje ze przyjdzie Braz badz Chorwat i do tego jakis doswiadczony stoper ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Cytat:
Cytat:
Pawełek, Polczak też zagrali w kadrze i wielu, wielu innych. Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 05.07.2010 o godz. 16:27.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja bym z tych prawie 4 mln. euro nie wydawał wiele kasy na obrońców. Kupiłbym jakiegoś młodego zdolnego Słowaka lub zawodnika z Bałkanów za maks 300- 400 tyś. euro a na środek obrony ustawiłbym Diaza. Ten gość moim zdaniem najbardziej tam pasuje. Jest silny, zwinny i bardzo skoczny. W meczu z Barcą grał najlepiej w Wiśle. Znacznie lepiej mu to wychodzi niż gra na lewej obronie czy w środku pomocy, gdzie się go na siłę ustawia. Nowy piłkarz miałby wzmocnić konkurencję.
Moim zdaniem szkoda na Sadloka wydawać 1 mln. euro. Moim skromnym zdaniem jest on wart maks. 0.5 mln. Nie jest to zły zawodnik, ale bez przesady. Za 1 mln euro to on może pójść za granicę a nie do polskiego klubu. Jestem przekonany że Diaz na środku obrony nie będzie grał gorzej niż Sadlok, a kasa może pójść na jakiegoś dobrego pomocnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja jeszcze w kwestii transferu Marcelo. Poza niewątpliwie ogromnym sukcesem finansowym jest jeszcze drugi kto wie czy nie ważniejszy aspekt.
Wraz z transferem Brazylijczyka do setek młodych utalentowanych piłkarzy z egzotycznych lig afrykańskich i południowoamerykańskich poszedł sygnał że warto przyjechać do takiego klubu jak Wisła pograć na niezłym poziomie 2-3 sezony i praktycznie można być pewnym wymarzonego transferu do bogatego klubu Europy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
W rzeczy samej. To jest największy deal tego transferu. Mamy szansę na stałe podłączyć się do let's say III ligi transferowej. Stąd nie ma co narzekać, tylko trzymać kciuki, by Marcelo faktycznie za 2-3 lata zagrał w kanarkowym wdzianku
![]() No i oczywiście budować kontakty w Ameryce Południowej. Zauważmy przy okazji transferu Marcelo, że to jednak Wisła najprawdopodobniej zrobiła po cichu większy interes, niż opiewany za "wielki transfer" kolejkorz - za podobne pieniądze my sprzedaliśmy obrońcę, oni napastnika (a przeciętnie napastnicy są 2 razy drożsi transferowo). Przy okazji skomentuję temat wywiadu Marcelo, w którym zarzekał sie , że żadnych rozmów z Holendrami nie ma - to podziwu godna lojalnośc i dowód na profesjonalizm gościa. Przyznanie się wtedy, że jest coś na rzeczy mogłoby tylko zaszkodzić (czytaj - zbić cenę). Przecieki takie nader często inicjują sami zawodnicy, czy ich agenci, żeby "podgrzać" temat i przycisnąć w negocjacjach sprzedający klub... Powód: uzupełnienie myśli :)
Ostatnio edytowane przez zajacek : 05.07.2010 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jestem zaskoczony. Nie sprzedaliśmy dziś Piotrka Brożka. Sukces. Już myślałem, że dla Telefoniki dzień bez sprzedania kogoś z defensywy to dzień stracony...
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
|
|

|