The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 14:41
Rasialdo napisał(a):Wyświetl post
Prawo ma każdy,ale w związku z tym że nasza buraczana liga jest jaka jest to zawodnik jest warty tyle ile za niego chcą zapłacić potencjalni kupcy.Natomiast to że kluby chcą zdzierać z siebie jak najwięcej,a w szczególności z Wisły to inna para kaloszy.

To samo można powiedzieć o Marcelo. Tak jak niektórzy tutaj pisali, że jest warty o wiele więcej. Skoro nikt za niego nie chciał dać wiecej, to znaczy, że wiecej nie jest warty. Wszystko działa w dwie strony, szkoda że wy tego nie dostrzegacie.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.07.2010, 14:42
Cytat:
co jak nie odejdą to macie minimum 3 miejsce w tabeli ?
Nie. Jak odejda to bedzie znowu walka o utrzymanie a co za tym idzie malutkie pieniadze z Canal Plus na koniec sezonu.
Cytat:
Nie przypominam sobie by Cracovia kupiła kogoś za więcej niż 300-400 tys, a wam dawali 1,5 mln za dwóch grajków? Bajki opowiadasz.
Co najwyzej dzialcze Ruchu, nie ja.

Nie wiem jak z Sobiechem, ale z zieciem Sadloka pracuje moj dobry kumpel i Sadlok w Ruchu chce zostac.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.07.2010, 14:44
Reser napisał(a):Wyświetl post
To samo można powiedzieć o Marcelo. Tak jak niektórzy tutaj pisali, że jest warty o wiele więcej. Skoro nikt za niego nie chciał dać wiecej, to znaczy, że wiecej nie jest warty. Wszystko działa w dwie strony, szkoda że wy tego nie dostrzegacie.
Dla nas, kibiców Wisły, Marcelo jest wart miliony. Miliony euro, dolarów, jenów, chrywien czy też pln.
Ale dla takiego przeciętnego Ulricha czy też Jonasa, taki Marcelo z jakiejśtam Wisły Kraków, nie może być wiecej warty niż takie 3 bańki. Bo niby co podnosiło by jego wartość? Prócz tego, ze sprawdził się w JAKIEJŚ lidze polskiej....w lidze z której za dużo na zachód nie wypuszczamy graczy.
To jest tak samo jak z Sadlokiem. Dla nas, to młody środkowy obrońca, a dla Ruchu, to taki Marcelo właśnie.
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem jak z Sobiechem, ale z zieciem Sadloka pracuje moj dobry kumpel i Sadlok w Ruchu chce zostać
Czyli na kadrze kłamał, mowiac ze chce grać w Wiśle?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.07.2010 o godz. 14:47.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2010, 14:46
Nie. Jak odejda to bedzie znowu walka o utrzymanie a co za tym idzie malutkie pieniadze z Canal Plus na koniec sezonu.

Co najwyzej dzialcze Ruchu, nie ja.

Nie wiem jak z Sobiechem, ale z zieciem Sadloka pracuje moj dobry kumpel i Sadlok w Ruchu chce zostac.
Wtedy tam w samolocie pokazał. No niby podpisał kontrakt, ale widocznie bał się rywalizacji z Marcelo i innymi, a to akurat dobrze o nim nie świadczy... Do 500tys euro uważam, że można go zaakceptować.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.07.2010, 14:48
Mogą zostać i może czekać Was to samo, więc Twoje wypowiedzi są tylko gdybaniem.

Odnośnie tego zajebistego Sobiecha, to można powiedzie tyle, że w tamtym sezonie zdobył tyle samo goli co kulawy Brożek. Nie ma zatem co szaleć i płacić nie wiadomo jakich sum za tego gościa.
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.07.2010, 14:50
Reser napisał(a):Wyświetl post
Tylko Polska to taki dziwny kraj:jak o zawodnika stara się czołowy klub ligowy i jeszcze bonusowo usrał jakiś epizod w kadrze to cena rośnie a pln przechodzą w euro.Chytry 2 razy traci.
Co do Marcelo kwota wystarczająca jak dla mnie i uważam że będzie grał w pierwszej 11.PSV to klub który starannie dobiera piłkarzy i jak już decyduje się na kogoś z to w 2 na 3 przypadków sprawdza się.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 05.07.2010, 14:52
Myślę, ze cała historia wyjaśni się do czwartku. Jeżeli Sadlok zagra w rewanżu, to do Wisły nie przejdzie.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.07.2010, 14:54
To Sadlok ma już zięcia?!

Ech ta dzisiejsza młodzież.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Stary 05.07.2010, 14:55
Kurna to nieźle, że Sadlok już córkę wydał za mąż
Powód: Ah, Krissu szybszy...
Ostatnio edytowane przez pchelas : 05.07.2010 o godz. 14:56.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.07.2010, 14:59
mialo byc tescia, a raczej przyszlego. Pisalem na szybko. Moj blad.

Edit: Czy klamal ze chce grac dla Wisly? Sprawa wyglada tak, ze jak nie Ruch to na 99% Wisla, ze wzgledu na odleglosc do Chorzowa.Dziennikarze sa jacy sa. Uslysza jedno, dopowiedza drugie i robia afere

A Sobiecha powinni sprzedac. Piech i Olszar sa na chwile od niego lepsi. Choc chlopak ma potencjal.
Ostatnio edytowane przez Niebieski1920 : 05.07.2010 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.07.2010, 15:14
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie by Cracovia kupiła kogoś za więcej niż 300-400 tys, a wam dawali 1,5 mln za dwóch grajków? Bajki opowiadasz.
a Ty po co się udzielasz skoro nie masz racji ?
chłopak dobrze pisze, Filipiak na antenie Nsportu mówił, że zaoferowali najwięcej z polskich klubów, dokładnie 1,3 miliona euro, ale oferta została odrzucona ..
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2010, 15:17
Za Marcelo to trzeba podziękować Bednarzowi. Co by nie mówić ten transfer sprawia że jest to moim zdaniem najlepszy w ostatnich latach Dyrektor Sportowy w Wiśle. Za darmo przynieść Wiśle prawie 4 mln euro to jest coś.

Szkoda Marcelo, ale ten transfer jest dobry i dla niego i dla Wisły. Wszystko przez Jopa, który zawalił nam wygrany sezon. Trzeba było przez to szukać oszczędności w budżecie. Ponadto ta jego piękna bramka z Craxą sprawiła że Marcelo już nie miał większej motywacji by grać w Wiśle.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.07.2010, 15:18
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie tego zajebistego Sobiecha, to można powiedzie tyle, że w tamtym sezonie zdobył tyle samo goli co kulawy Brożek.
...w swoim pierwszym, pełnym sezonie w karierze, mając 19-20 lat. Ciekawe w jakim miejscu był Brożek w jego wieku...

pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Za Marcelo to trzeba podziękować Bednarzowi. Co by nie mówić ten transfer sprawia że jest to moim zdaniem najlepszy w ostatnich latach Dyrektor Sportowy w Wiśle. Za darmo przynieść Wiśle prawie 4 mln euro to jest coś.
100% racji. Jeszcze jak prawdą jest gwarancja dla Wisły sumy 20% z następnego transferu, to sprzedaż Marcelo byłaby chyba najlepszą inwestycją Wisły w ostatnich latach. Pod względem ekonomicznym oczywiście.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.07.2010, 15:26
ja tam wolałbym kogoś z zagranicy
jeden młody obronca np. David Braz i do tego drugi starszy z doswiadczeniem.
Milion Euro za Sadloka? ja bym nie dal tyle, ale ja tutaj nie robie transferow
hipotetycznie zakladajac ze nasi sciagaja Sadloka mlody talent, po jakims czasie staje sie drugim Jackiem Kowalczykiem i potem bedzie nagonka na zarzad...

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 05.07.2010, 15:30
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
chłopak dobrze pisze, Filipiak na antenie Nsportu mówił, że zaoferowali najwięcej z polskich klubów, dokładnie 1,3 miliona euro, ale oferta została odrzucona ..
To 1.5 czy 1.3 ? bo jednak wychodzi, że jova ma rację.

A może Sobiech i Sadlok nie chcieli iść do Cracovii i dlatego oferta została odrzucona? Właściwie to dlaczego mieli by chcieć iść?
Filipiak to dużo rzeczy mówi. Niby po co mu Sadlok skoro Wasiluk to najlepszy stoper ligi?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.07.2010, 15:35
Dla mnie Sadlok bedzie naprawde dobrym transferem. Tak jak ktos wyzej pisal, zgadzam sie z nim 100%, mianowicie, Sadlok chlopak 21 lat, wyrasta na podstawowego obronce reprezentacji Polski, w lidze co by nie bylo gral na bardzo rownym poziomie. Skoro sa te pieniadze za Marcelo to ja bym i dal ten 1 mln euro za Maćka. Chlopak jest mlody, wiec moze to byc polaczone z inwestycja na przyszlosc, nie jest to ladowanie pieniedzy w jakiegos 35-latka, ktory pogra sezon, max 2. W dodatku Sadlok gral razem z moim kolega w Dankowicach i ten wspominal mi, ze Sadlok wybijal sie juz od malego, zreszta pamietacie jego niedoszly transfer do Fulham? Co jak co, ale do takiej ligi ogorkow nie biora, a on byl bardzo blisko transferu, a juz samo o sobie swiadczy to, ze ktos z tamtego klubu go zauwazyl. Z tego co wiem po czesci zadecydowalo to, ze Sadlok nie chcial wyjezdzac w tak mlodym wieku z Polski, a i od dzis nie wiadomo, ze chcialby trafic do Wisly zwazywszy takze i na odleglosc, jaka jest do Krakowa. Zreszta obserwujac jego rozwoj, mam przeczucie, ze wkrotce za kilka sezonow bedzie kosztowal duzo duzo wiecej i moze trafic do jakiegos zajebistego klubu. Zreszta sluchajac wywiadow z nim itd, ma sie wrazenie, ze ma troche bardziej poukladane w glowie i nie jest to pyskata gwiazdka typu Maleckiego. Taka jest prawda.

Cos na pewno jest na rzeczy, skoro nie wsiadl do samolotu do Kazachstanu. Jesli w czwartek nie zagra, to jak dla mnie trafia do nas. Do czwartku sie to wyjasni.
Ostatnio edytowane przez sportnh : 05.07.2010 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 05.07.2010, 15:52
Milinkovic nie gral we wczorajszym sparingu z Alania Wladykaukaz wiec albo bedzie u nas, albo zaraz podpisze kontrakt z innym zespolem

ja to wiem, ale skoro ponoc siedzi w Koszycach to czemu mialby nie trenowac i zagrac w sparingu?

kolend napisał(a):Wyświetl post
jak widać po przeprowadzonych transferach - Wisła zatrudnia w tym okienku piłkarzy, o których nikt wcześniej nei wspomniał nawet słówkiem, że są plany ich zatrudnienia, więc nie widzę szans an zatrudnienie Milinkovica
wybacz mi ale idiotyczny argument... zreszta wiele razy poruszany i tyle samo razy obalany
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 05.07.2010 o godz. 16:07.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.07.2010, 15:54
On już nie był brany w kadrze wcześniej. Było info że odchodzi do jakiegoś klubu, potwierdzone przez klub z Koszyc, tyle że pewnie i tak do Wisły nieprzejdzie bo czeka na lepszą oferte....
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.07.2010, 15:57
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
Milinkovic nie gral we wczorajszym sparingu z Alania Wladykaukaz wiec albo bedzie u nas, albo zaraz podpisze kontrakt z innym zespolem
jak widać po przeprowadzonych transferach - Wisła zatrudnia w tym okienku piłkarzy, o których nikt wcześniej nei wspomniał nawet słówkiem, że są plany ich zatrudnienia, więc nie widzę szans an zatrudnienie Milinkovica
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.07.2010, 15:57
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
No to forum robi swoje ;]
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.07.2010, 16:01
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Powiedzieć to można wiele rzeczy. Fakty są takie, że Cracovia nie wydaje więcej niż 400 tys na jednego piłkarza, a 800 tys Euro na transfery to dla nich "gigantyczne pieniądze".
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wie...wiadomosc.html (ostatni akapit)
Najnowsze "hity" transferowe Cracovii to Suvorov za 200-300 tys. euro i darmowy Radomski.
Jeśli chcesz wierzyć, że oni wydaliby 1,5 mln euro na dwóch piłkarzy to ja Ci tego nie zabraniam, ale nie dziw się, że inni słysząc takie informacje pukają się w czoło.

Moim zdaniem pojawiające się w mediach ceny za Sadloka i Sobiecha są grubo przesadzone, a faktyczne kwoty, których oczekuje Ruch, są znacznie niższe.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.07.2010, 16:01
cfa napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
No to forum robi swoje ;]
zauwaz moze z eta wiadomosc jest z godziny 8 rano i cala dyskusja ponownie o Sadloku wywiazala sie po tym newsie a nie na odwrot
Odpowiedz cytując
raciborzanin
Member

Od: 10.2007

Stary 05.07.2010, 16:10
Cytat:
"Maciej Sadlok to przeciętniak. Wisła powinna jak najszybciej zakontraktować Kemy'ego Agustiena z Waalwijk. To świetny piłkarz jak na polską ligę. Wisła miałaby z niego dużo pożytku - zaznacza Olędzki."
http://www.futbolnews.pl/informacje/...ecietniak.html
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 05.07.2010, 16:23
ja tam wole z zagranicy zawodnikow, z inna mentalnoscia, ambcija
a nie Polakow ktorzy po podpisaniu swietnego kontraktu osiadaja na laurach...a potem placz na forum ze zarabia taka wielka kase
mam nadzieje ze przyjdzie Braz badz Chorwat i do tego jakis doswiadczony stoper

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 05.07.2010, 16:24
Cytat:
Po to aby Ty i tobie podobni w razie zakupu definitywnego tego typu zawodników (tzw noname) nie marudzili że wywalamy kasę na nieznanego zawodnika skoro mozna go wypozyczyć z opcją pierwokupu, sprawdzić a potem podjąc decyzje.
Dokładnie i nie musimy płacić za zerwanie kontraktu, a zawodnik ma dodatkową motywację do gry ;-)

Cytat:
Nawet za milion euro,bo się opłaca.Pokażcie mi zawodnika który ma 21 lat,jest reprezentantem
Jaki reprezentant, zagrał w paru meczach, a niektórzy już podstawowego gracza kadry z niego robią.
Pawełek, Polczak też zagrali w kadrze i wielu, wielu innych.

Cytat:
Czego Makinwa jest najlepszym przykładem

Cytat:
ze wzgledu na odleglosc do Chorzowa
Nie rozśmieszaj mnie. Jak dostanie dobrą kasę, to może nawet do Gdańska codziennie zapie*dalać xD
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 05.07.2010 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 05.07.2010, 16:28
A ja bym z tych prawie 4 mln. euro nie wydawał wiele kasy na obrońców. Kupiłbym jakiegoś młodego zdolnego Słowaka lub zawodnika z Bałkanów za maks 300- 400 tyś. euro a na środek obrony ustawiłbym Diaza. Ten gość moim zdaniem najbardziej tam pasuje. Jest silny, zwinny i bardzo skoczny. W meczu z Barcą grał najlepiej w Wiśle. Znacznie lepiej mu to wychodzi niż gra na lewej obronie czy w środku pomocy, gdzie się go na siłę ustawia. Nowy piłkarz miałby wzmocnić konkurencję.

Moim zdaniem szkoda na Sadloka wydawać 1 mln. euro. Moim skromnym zdaniem jest on wart maks. 0.5 mln. Nie jest to zły zawodnik, ale bez przesady. Za 1 mln euro to on może pójść za granicę a nie do polskiego klubu. Jestem przekonany że Diaz na środku obrony nie będzie grał gorzej niż Sadlok, a kasa może pójść na jakiegoś dobrego pomocnika.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.07.2010, 16:34
Ja jeszcze w kwestii transferu Marcelo. Poza niewątpliwie ogromnym sukcesem finansowym jest jeszcze drugi kto wie czy nie ważniejszy aspekt.
Wraz z transferem Brazylijczyka do setek młodych utalentowanych piłkarzy z egzotycznych lig afrykańskich i południowoamerykańskich poszedł sygnał że warto przyjechać do takiego klubu jak Wisła pograć na niezłym poziomie 2-3 sezony i praktycznie można być pewnym wymarzonego transferu do bogatego klubu Europy.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.07.2010, 16:39
W rzeczy samej. To jest największy deal tego transferu. Mamy szansę na stałe podłączyć się do let's say III ligi transferowej. Stąd nie ma co narzekać, tylko trzymać kciuki, by Marcelo faktycznie za 2-3 lata zagrał w kanarkowym wdzianku
No i oczywiście budować kontakty w Ameryce Południowej.
Zauważmy przy okazji transferu Marcelo, że to jednak Wisła najprawdopodobniej zrobiła po cichu większy interes, niż opiewany za "wielki transfer" kolejkorz - za podobne pieniądze my sprzedaliśmy obrońcę, oni napastnika (a przeciętnie napastnicy są 2 razy drożsi transferowo).

Przy okazji skomentuję temat wywiadu Marcelo, w którym zarzekał sie , że żadnych rozmów z Holendrami nie ma - to podziwu godna lojalnośc i dowód na profesjonalizm gościa. Przyznanie się wtedy, że jest coś na rzeczy mogłoby tylko zaszkodzić (czytaj - zbić cenę). Przecieki takie nader często inicjują sami zawodnicy, czy ich agenci, żeby "podgrzać" temat i przycisnąć w negocjacjach sprzedający klub...
Powód: uzupełnienie myśli :)
Ostatnio edytowane przez zajacek : 05.07.2010 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.07.2010, 16:41
Jestem zaskoczony. Nie sprzedaliśmy dziś Piotrka Brożka. Sukces. Już myślałem, że dla Telefoniki dzień bez sprzedania kogoś z defensywy to dzień stracony...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 05.07.2010, 16:49
GBO napisał(a):Wyświetl post
Ja jeszcze w kwestii transferu Marcelo. Poza niewątpliwie ogromnym sukcesem finansowym jest jeszcze drugi kto wie czy nie ważniejszy aspekt.
Wraz z transferem Brazylijczyka do setek młodych utalentowanych piłkarzy z egzotycznych lig afrykańskich i południowoamerykańskich poszedł sygnał że warto przyjechać do takiego klubu jak Wisła pograć na niezłym poziomie 2-3 sezony i praktycznie można być pewnym wymarzonego transferu do bogatego klubu Europy.
Jasne, tak jak Blaszczykowski mial dac sygnal polskiej mlodziezy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów