The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 21:32
Kiedys pan Jan Tomaszewski powiedzial dopuki nie bd sprowadzani pilkarze lepsi od tych ktorych mamy to do puty bd mieli kiche w pucharach . Zamiast kupic obronce za np 1 milion euro i wtedy sprzedac marcelo to robi sie na odwrot ...
Ostatnio edytowane przez Cfaniak : 04.07.2010 o godz. 21:49.
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2010, 21:33
rzadko zabieram glos na forum ,raczej duzo czytam ,ale sa zapytania o Cikosa to według transfer markt został on do Wisły wypożyczony na rok kontrakt z petreżalka ma do 06 2012 a wart jest wd. nich 50 000 euro
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.07.2010, 21:35
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
rzadko zabieram glos na forum ,raczej duzo czytam ,ale sa zapytania o Cikosa to według transfer markt został on do Wisły wypożyczony na rok kontrakt z petreżalka ma do 06 2012 a wart jest wd. nich 50 000 euro
Widać, że rzadko czytasz, a jeszcze rzadziej się udzielasz bo ta informacja była już podawana X razy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2010, 21:37
morgenes napisał(a):Wyświetl post
za nim akurat bym nie płakał.
Płakać zaczniesz, jak za niego przyjdzie jakiś kelner z KFC albo zgoła nikt. I tak mamy śmiesznie szczupłą kadrę, w kategoriach czysto ilościowych, że o jakości litościwie nie wspomnę.
A każdy nowy sprowadzany zawodnik to spore ryzyko porażki, bo - nie oszukujmy się - skrobiemy po dnie transferowego stawu. Już teraz plan minimum to stoper, lewy obrońca, przynajmniej jeden skrajny pomocnik i napastnik. Z czego 2/3 luk zostanie pewnie załatanych jakimiś Jasiami Wędrowniczkami z testów.

Można liczyć na cud. Można, ale nie warto.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2010 o godz. 21:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.07.2010, 22:09
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wyczytałem, to Cikos był zawodnikiem Slovana, wypożyczonym do Petrzalki, także ewentualny transfer/wypożyczenie musieliśmy dogadywać ze Slovanem.
O tego nie wiedziałem ciekawe, ale to jeszcze gorzej świadczy, bo skoro kupujemy/wypożyczamy zawodnika który nie łapie się do składu Slovana, to też jest chyba coś nie tak. No ale nie wiemy jak to z jego kontraktem do końca.
Ja tam napisałem już w swoim artykule, jak dla mnie z tego składu każdy jest na sprzedaż, bo w zeszłym sezonie zawiodła cała ekipa. Śmieszne jest dla mnie bronienie przez Wolfy'ego profesjonalizmu Marcelo. Chłop pewnie, że miał talent, ale w naszej cudownej ekipie, pod wpływem naszych gwiazdeczek też zaczął gwiazdorzyć i opieprzać się na boisku. Jeżeli ktoś nie pamięta, to Marcelo na wiosnę zgubił nam więcej punktów niż niesławna głowa Jopa( inna sprawa, że w niejednym meczu na jesieni ratował naszym patałachom d*py strzelając bramki, tego nie kwestionuję, chcę tylko pokazać, że na wiosnę to nie był już TEN Marcelo). Jak dla mnie chłop wybrał odpowiedni moment żeby poczynić następny krok w karierze, a my nie powinniśmy mu w tym przeszkadzać jako klub, bo więcej dla nas pożytku z wypromowanego Marcelo sprzedanego za odpowiednią kasę, niż przystopowanego sfrustrowanego gracza, który odchodzi z klubu ze zlą opinią o nim i za o wiele mniejszą kasę.

Niestety, zamiast zająć się tym, co ważne- przyszłością, zajmujemy się łolabogizmem i szukaniem winnych. Nikt tu nie jest winny, to co się dzieje jest normalne w takich klubach jak Partizan, Crvena, Hajduk, Dinamo- w jednym sezonie puszczają 4-5 piłkarzy z pierwszego składu a w ich miejsce ściągają nowych. Pewnie, że inne realia, że więcej talentów na domowym rynku, że lepszy scouting i ogólnie mamy pod górkę, na boso po pas w śniegu i 3 kilometry do szkoły, ale trudno. Trzeba się skupić na tym żeby sprowadzić wartościowych następców i to nie na hura, bo następnych Łobodzińskich nam nie trzeba. Spokojnie, odszedł Głowa zrobił się dramat i cięcie zardzewiałymi żyletkami, przyszedł Żuraw- orgazm, pryszli Cikos i Bunoza czy jak mu tam najpierw forumowicze pocięli się żyletkami, a potem znowu orgazm. Teraz znowu żyletki idą w ruch, a pewnie jutro będzie niejedno prześcieradło do prania. Panowie, pomyślcie trochę o naszej planecie, o lasach deszczowych... ręczniki paierowe nie biorą się znikąd, za każdym razem kiedy się tniecie/onanizujecie, gdzieś w Ameryce upada drzewo pod cięciem piły mechanicznej.
Zgadzam się w większości z twoim poglądem, ale problem jest taki że musimy jak to mówisz - z głową do tego podchodzić, a w naszym klubie jak na razie panuje organizacyjny chaos. Jeśli mają kolejnego w miarę dobrego środkowego obrońce prawie zakontraktowanego to fajnie, myślą zamiast chcieć tylko kasę. Marcelo chciał odejść i musiał, u nas nauczył się wszystkiego co mógł i żeby zrobić krok do przodu musiał przejść do silniejszej ekipy, silniejszej ligi. Wszystko obraca się wokół tego, żeby środki odpowiednio spożytkować, co może niestety być problemem jak pokazały ostatnie lata. Potrzebny nam odpowiedni pion sportowy, a nie pojedynczy ludzie i znajomi menadżerowie. Jeśli Pan Cupiał pogodził się, że odmładzamy skład, budujemy pion sportowy, marketingowy, wręcz cały klub od podstaw - kosztem gorszego sezonu, dwóch to fajnie, ale jak będzie chciał wyniki na wczoraj, to może być gorzej i pojawiają się kolejne nerwowe ruchy.
Kończąc mam nadzieje, że klub ma już zaplanowane jeszcze jakieś wzmocnienia/uzupełnienia składu.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 04.07.2010 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.07.2010, 22:23
Nie przesadzajmy ze Kasperczak przygotuje zespol gorzej od Skorzy przed Levadia... inna liga a z tym skladem 6:0 w 2-meczu murowane...

Niektorzy tutaj sraczki dostali po sellnieciu Marcelo, moze jest ktos szykowany na jego miejsce? 3 DNI OKNO OTWARTE a wy juz placzecie jakby Cupial sprzedal klub Filipczakowi.... bo sie sprzedaje a nikt nie przychodzi... nie popieram sellniecia obu ŚO ale jesli juz byl plan zagospodarowania pieniedzy z tych transferow to jestem za...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.07.2010, 22:24
ten sezon jest zmarnowany ciężko nam uzupełnić skład a o wzmocnieniu już nie ma mowy.

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.07.2010, 22:25
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Co do zawodników, których pozyskaliśmy, szczególnie Czikosza oraz Bunozy jestem spokojny. Dadzą radę. Gdybyśmy za 2 mln euro kupili Sadloka i Glika to byście piali z zachwytu A wg mnie kupiliśmy dużo lepszych zawodników, niż w/w dwójka POLSKICH zawodników.
Ja myślę, że porównywalnych, sęk w tym, że 5 razy tańszych...

Niestety, zamiast zająć się tym, co ważne- przyszłością, zajmujemy się łolabogizmem i szukaniem winnych. Nikt tu nie jest winny, to co się dzieje jest normalne w takich klubach jak Partizan, Crvena, Hajduk, Dinamo- w jednym sezonie puszczają 4-5 piłkarzy z pierwszego składu a w ich miejsce ściągają nowych.
Wszystko racja, ale różnica jest taka, że sprzedając Lovrena (przekładając na Wisłę - Marcelo) mieli Barbaricia (Bunoza), ale też nikt tam nawet nie myśli o sprzedaży Biscana (Głowackiego), nawet w sytuacji kiedy dostanie szansę zarobienia większej kasy gdzieś indziej, bo tam wiedzą, że przy Biscanie młodzi będą udanie się ogrywać. To tak obrazowo.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.07.2010, 22:28
Jest jeszcze Cleber...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2010, 22:50
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że porównywalnych, sęk w tym, że 5 razy tańszych...

Wszystko racja, ale różnica jest taka, że sprzedając Lovrena (przekładając na Wisłę - Marcelo) mieli Barbaricia (Bunoza), ale też nikt tam nawet nie myśli o sprzedaży Biscana (Głowackiego), nawet w sytuacji kiedy dostanie szansę zarobienia większej kasy gdzieś indziej, bo tam wiedzą, że przy Biscanie młodzi będą udanie się ogrywać. To tak obrazowo.
Tyle, że Biscan grał już za granicą i zdążył swoje zarobić, w przeciwieństwie do Głowy.
Niektórzy ludzie liczą się z innymi i rozumieją, że Ci również chcieliby dorobić do swojej sportowej emerytury i gdy nadaża się okazja pozwalają im odeść(swoją drogą za całkiem sporą sumkę). Inną sprawą jest sprzedaż Marcelo, która była tak samo nieoczekiwana zarówno dla Ciebie jak i dla Zarządu, co nie znaczy, że nie mają na swoich listach zawodników mogących go zastąpić. Oczywiście raczej będzie to zawodnik słabszy od Marcelo ale na polską ligę zapewne wystarczy, gdyż Marcelo był przynajmniej 0 30% za dobry jak na naszą ligę co ze względu na to, że jest obrońcą właściwie nie sprawiało żadnej różnicy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.07.2010, 23:00
No i mamy po obronie.
Ciekaw jestem jak to bedzie wygladało.Do tej pory podczas ligi kazdy drżal zeby w meczu Marcelo i Glowie nic sie nie stalo ...dzis nie ma juz zadnego.

Jestem pewien ze w obronie na poczatku bedą jaja bo ci pilakrze raz-sa niewiadomą wlaczajac to nawet forme Clebera ,a dwa -tch dwoch obcokrajowcow nikt w akcjii nie widzail.Niechce myslec jak to jakies drewa pokroju Polczaka bo wtedy bedziemy tu wszytscy miec stype.

Ja bym z Mareclo zaczekal jescze te pol roku,tak zeby ta defensywa jeszcze sie jakos kleiła,dzis jest totalny chaos i niewiem jak Kasperczak to ogarnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 04.07.2010, 23:02
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No i mamy po obronie.
Ciekaw jestem jak to bedzie wygladało.Do tej pory podczas ligi kazdy drżal zeby w meczu Marcelo i Glowie nic sie nie stalo ...dzis nie ma juz zadnego.

Jestem pewien ze w obronie na poczatku bedą jaja bo ci pilakrze raz-sa niewiadomą wlaczajac to nawet forme Clebera ,a dwa -tch dwoch obcokrajowcow nikt w akcjii nie widzail.Niechce myslec jak to jakies drewa pokroju Polczaka bo wtedy bedziemy tu wszytscy miec stype.

Ja bym z Mareclo zaczekal jescze te pol roku,tak zeby ta defensywa jeszcze sie jakos kleiła,dzis jest totalny chaos i niewiem jak Kasperczak to ogarnie.
Czytając wypowiedzi Marcelo raczej nikt nie powinien mieć wątpliwości, że on nie zamierzał czekać kolejne pół roku. Więc zarówno ty jak i Wisła możecie sobie zaczekać... z niewolnika nie ma pracownika - myślcie racjonalnie, a nie emocjonalnie to lepiej na tym wyjdziecie.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.07.2010, 23:02
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
O tego nie wiedziałem ciekawe, ale to jeszcze gorzej świadczy, bo skoro kupujemy/wypożyczamy zawodnika który nie łapie się do składu Slovana, to też jest chyba coś nie tak. No ale nie wiemy jak to z jego kontraktem do końca.
To było bodajże tak, że właściciel/sponsor Petrzalki przejął Slovana, przeniósł tam najlepszych zawodników z poprzedniego klubu, a młodych wypożyczył w drugą stronę.

Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w większości z twoim poglądem, ale problem jest taki że musimy jak to mówisz - z głową do tego podchodzić, a w naszym klubie jak na razie panuje organizacyjny chaos. Jeśli mają kolejnego w miarę dobrego środkowego obrońce prawie zakontraktowanego to fajnie, myślą zamiast chcieć tylko kasę. Marcelo chciał odejść i musiał, u nas nauczył się wszystkiego co mógł i żeby zrobić krok do przodu musiał przejść do silniejszej ekipy, silniejszej ligi. Wszystko obraca się wokół tego, żeby środki odpowiednio spożytkować, co może niestety być problemem jak pokazały ostatnie lata. Potrzebny nam odpowiedni pion sportowy, a nie pojedynczy ludzie i znajomi menadżerowie. Jeśli Pan Cupiał pogodził się, że odmładzamy skład, budujemy pion sportowy, marketingowy, wręcz cały klub od podstaw - kosztem gorszego sezonu, dwóch to fajnie, ale jak będzie chciał wyniki na wczoraj, to może być gorzej i pojawiają się kolejne nerwowe ruchy.
Kończąc mam nadzieje, że klub ma już zaplanowane jeszcze jakieś wzmocnienia/uzupełnienia składu.
Pewnie, że potrzebny nam pion sportowy itp., itd. ale Basałaj pracuje w klubie od miesiąca, a dużą część jego czasu pochłaniają sprawy związane ze stadionem. To okno może być wtopą, bo nie jesteśmy do niego przygotowani, mimo to nie powinniśmy powielać starych błędów. Czasem trzeba poświęcić parę figur żeby wygrać partię. Ja i tak nie wierzę w fazę grupową LE, a w której rundzie eliminacji polegniemy to też nie jest znacząca różnica, żeby tylko nie było kolejnej kompromitacji. Przykłady Lecha, Legii oraz Zagłębia pokazują, że można wtopić początek ligi/jesień, ale z dobrą wiosną i tak sięgnąć po trofeum. Oczywiście faktycznie ważne jest pytanie " Czy Cupiał myśli tak samo?" ale sądząc po zatrudnieniu Basałaja i tym samym zaakceptowaniu jego planu restrukturyzacji, sądzę, że boss jest gotowy na takie poświęcenie.

Ja sugeruję przede wszystkim uzbroić się w cierpliwość, bo jak nie będziemy napędzali prasy, dziennikarzyn i całej reszty swoimi komentarzami o końcu świata, to ich głos będzie mniej się liczył i trudniej będzie namówić Cupiała do jakichś pochopnych działań. Dajcie szanse nowym władzom, ni obwiniajcie ich za winy poprzedniego zarządu/zarządów. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, u mnie ci ludzie mają czystą kartę. Niektórzy trzy sezony temu wykrzykiwali Bednarz **uj, a dziś z rozrzewnieniem wspominają jego działalność jako okres prosperity.

rw88 napisał(a):Wyświetl post
To oczywiście tylko moje zdanie, ale dla mnie Biscan to bardziej odpowiednik Sobola, czy Clebera, do drużyny trafił późno, Głowacki był u nas niemal od samego początku kariery. Inna sprawa, że tym klubom zdarza się sprzedawać także tych starszych graczy, nie chce mi się grzebać w listach transferowych, ale zdarza się to całkiem często. Faktycznie liczy się, żeby był ktoś doświadczony w zespole, ale nie musi być to cały czas ten sam gracz. U nas odszedł Głowa- przyszedł Żuraw, jest jeszcze Sobol i cleber, także spokojnie.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 04.07.2010, 23:06
nie wypowiadam się normalnie na forum, ale czytając niektóre komentarze nie mogłem sie powstrzymać od dodania czegos od siebie. mam pytania do niektórych. kiedy Wisła wykorzystała i zagospodarowała właściwie pieniądze po sprzedanych zawodnikach ? przed sprzedażą Głowy głośno było o tym że mamy ponad 2 mln euro na transfery ( jak nie 3), i co ? doszly pieniadze za kapitana, dojdą za Marcelo. Łudzicie się ,że zostaną wydane ? przyjdzie młody zdolny obrońca za pewną kwote. przyjdzie lewy pomocnik i na tym się pewnie skończy. co roku przerabiamy to samo. co roku mówione jest ,że sie wzmocnimy, a co rok robimy tylko te transfery ,które są niezbędne ! ale to jest ciągle za mało ! kadra musi liczyć przynajmniej 22 zawodników, walczacych ze sobą o miejsce w składzie ! pomijając fakt, że pozbyliśmy się całej obrony, i możemy się tylko modlić ,żeby nowi zawodnicy w defensywie się zgrali ! bo będzie bieda ! uważam że obrońca środkowy, lewy pomocnik, środkowy pomocnik i napastnik to są elementy niezbędne, ale potrzebujemy tez 2-3 zawodników jako uzupełnienia.
pozdro
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
Christofor
Member

Stary 04.07.2010, 23:12
Prawda jest taka, że Wisła wyrządziłaby szkode Marcelo, gdyby go nie puściła. W naszej lidze już by nic więcej nie osiągnął, a tak ma szansę na wielką europejską karierę.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 04.07.2010, 23:15
Powiem tak - wszyscy na swój sposób czują się sfrustrowani, każdy z różnych powodów i w różny sposób.

Ja czuje niezadowolenie ze sprzedaży Głowackiego i Marcelo, ale prócz tego, że kocham ten klub i chce jego dobra mam jeszcze odrobinę rozumu, którego u części forumowiczów nie zauważyłem. Ci co mieszają z błotem zarząd chyba na prawdę się z koniem na łby pozamieniali.

Po 1 - Głowacki zasłużył na ten transfer, zarobi sobie przez 2 lata solidne pieniądze, które mu pozwolą dostantie żyć. Wisła była mu to winna i dla mnie zarząd byłby o wiele mniej profesjonalny, gdyby mu to odebrał.

Po 2 - Marcelo zrobił to co miał zrobić przez 2 lata tutaj. Miał parcie na to, żeby wyjechać z Polski i dalej się rozwijać, jest człowiekiem ambitnym, ale w ostatnim czasie zaczynało brakować mu tej ambicji w naszej rodzimej lidze. Po jego wypowiedziach można wywnioskować, że bardzo był na ten transfer nastawiony i po prostu chciał wyjechać, więc za przeproszeniem pierd*lenie, że zarząd jest nieprofesjonalny bo mu nie związał nóg, rąk i nie przykuł kajdankami do kaloryfera jest po prostu żałosne.

Po tym co tu przeczytałem stwierdzam niniejszym, albo inaczej - podtrzymuję to co stwierdziłem już setki razy w trakcie mojego pobytu na forum. Jest tutaj zbieranina małolatów, którzy swoją wiedzę na temat funkcjonowania klubu opierają na tym co zobaczyli w Football Managerze. Nie wiedzą, że istnieją relację międzyludzkie, które to często zważają na podjętych decyzjach.

Gwarantuję wam, że to nie przyszedł Basałaj i powiedział Marcelo - sprzedajemy Cię do PSV bo dają kupe kasy i masz gówno do gadania, a kto tak sądzi to ma na prawdę nasrane w główce.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.07.2010, 23:16
Obecne okienko transferowe to ostatni dzwonek, żeby sprzedać Juniora Diaza ponieważ za rok wygasa mu kontrakt.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2010, 23:24
A może Wisła wykorzystała to, że Sadlok nie poleciał z Ruchem do Karagandy i coś z nim uzgodniła, żartuję oczywiście i tak, wiem, że Sadlok podpisał nowy kontrakt. Mam tylko nadzieję, że nowy stoper jest już bardzo blisko i że jest to ktoś z dużym doświadczeniem.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Stary 04.07.2010, 23:25
pewnie jeszcze Diaza sprzedajmy . to nie chodzi o relacje między ludzkie
! to jest profesjonalny klub ! przynajmniej takie mamy o Wiśle zdanie ! idąc takim tokiem myślenia to powinniśmy sprzedać sobola, obydwu brożków bo im sie nalezy transfer ?! to co my chcemy osiągnąć ?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.07.2010, 23:27
A czy Sobol wyraza checi wyjazdy? on zostanie w Wisle do konca kariery.. a jak zdrowie pozwoli bedzie gral majac nawet 40 lat o czym kiedys mowil..
i czy Brozkowie sie pala do wyjazdu? nie bardzo.. po Marcelo bylo widac ze sie powoli meczy, w sumie to niektorzy maja racje, juz pod koniec lekkie fochy stroil, taki byl przygaszony..
czy Ty nie rozumiesz ze samobojstwem byloby go zatrzymac na sile? raz ze moglby sie nie nadawac do 1 skladu a dwa zamiast kilku baniek ledwo wypchalibysmy go za marne 200 tys
takich pilkarzy ktorych na sile chcieli zatrzymywac przerabialismy.. wiecej z tego klopotow niz zyskow..
A Diaza tez moga sprzedac i nie bedzie w tym nic dziwnego (jesli strasznie mu sie pali do wyjazdu) bo za rok moze odejsc za darmo

tu akurat jest profesjonalne dzialanie klubu.. wzielismy go za czapke gruszek a sprzedajemy za grube miliony.. ale tez dlatego bo sam chcial odejsc, a nie ze Basalajowi zalezalo bardzo na jego sprzedazy.. przeciez sam juz odrzucil oferte PSV liczac ze moze sie chlopa przekona, stalo sie inaczej i nie ma sensu na sile go zatrzymywac.. stalo sie, wzielismy swoje i bez zalu sie rozchodzimy.. nieprofesjonalnym dzialaniem jest trzymanie pilkarzy ktorzy chca wyjechac! to psuje atmosfere a sam zawodnik obniza loty, a klub po wszystkim grosze dostaje za niego
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 04.07.2010 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2010, 23:27
Proszę was skończmy z tym Maćkiem 1 mln ojro Sadlokiem bo on nawet połowy z tego jest nie wart a wy tu o nim piszecie jak o jakimś Stamie czy też Nescie
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 04.07.2010, 23:28
haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
pewnie jeszcze Diaza sprzedajmy . to nie chodzi o relacje między ludzkie
! to jest profesjonalny klub ! przynajmniej takie mamy o Wiśle zdanie ! idąc takim tokiem myślenia to powinniśmy sprzedać sobola, obydwu brożków bo im sie nalezy transfer ?! to co my chcemy osiągnąć ?

Nie, mamy wszystkich trzymać na siłę i budować zajebistą atmosferę w klubie i w okół niego. Tak to jest właściwa droga.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Stary 04.07.2010, 23:35
ok ja rozumiem, że z niewolnika nie ma pracownika, ale zastanówcie sie i sobie odpowiedzcie. Jesteście spokojni o to, że Wisła Kraków w sezonie 2010/2011 bedzie drużyna mocniejszą ? mi się tak niestety nie wydaje. nie robią na mnie zadnego wrazenia transfery Legii, ale obawiam się, że siłą drużyna jest już bardzo bardzo blisko nas, jak już nie na tym samym poziomie. Lech jest słabszy podobnie, ale mimo wszystko to on jest mistrzem i łątwo go nie oddadzą. Dlatego jeśli transfer Marcelo był w granicach 3 mln to jest dobry ruch, ale pod warunkiem, że kupimy stopera równie doswiadczonego, grającego na podobnym poziomie.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.07.2010, 23:36
Wole grac bez Marcelo i cos na nim zyskac, niz trzymac go na sile i ludzic sie ze bedziemy mocniejsi .. byloby pewnie wrecz przeciwnie.. a tak mamy jakas kasiure i nie wydaje mi sie zeby juz nikogo nie kupowali.. takze spokojnie, wiadomym tez jest ze cala kasa z transferu nie pojdzie na nowych zawodnikow, klub nie utrzymuje sie z samych transferach i wszystko kosztuje, a niestety i w tym sezonie mozemy znow duzo stracic finansowo, bo stadion jak mial byc oddany juz w tym miesiacu tak nie ma nawet jednej trybuny zrobionej i nie wiadomo czy do konca rundy sie z tym uporaja, czeka nas bieda, ktora zawdzieczamy Majchrowskiemu (reszta juz powoli wraca na nowe areny ktore maja swoj biznes plan przede wszystkim i generowac beda spore zyski, u nas niestety potrafili spie... nawet miejsca w skyboxach z ktorych nie widac polowy boiska (skyboxy z ktorych najwieksza kase klub czerpie), ale musimy to przetrwac... ale nie wolno zapomniec co nam wyrzadzil miedzy innymi Majchrowski robiac wielka krzywde najlepszej Polskiej druzynie 21 wieku z jego miasta.. ale co sie w sumie dziwic... skoro "on nigdy nie zejdzie na psy"
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 04.07.2010 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Stary 04.07.2010, 23:41
ja wiem,że kogoś kupią, tylko obawiam się tego,że obrona nie będzie ze sobą zgrana... bo jakby nie patrzeć to zostaje tylko lewy obrońca, i do pierwszego poważnego sprawdzianu, nowi będą niewiadomą, a patrząc w przeszłość to pierwszym sprawdzianem dla nowych zawodników będzie pierwszy mecz w LE
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 04.07.2010, 23:42
haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
ok ja rozumiem, że z niewolnika nie ma pracownika

Przed sekundą tego nie rozumiałeś. I twierdziłeś, że to nieprofesjonalne pozbywać się najlepszych zawodników, tylko na siłę trzeba ich trzymać - więc się zdecyduj.

Co do pozostałego posta, nikt nie mówi - że Wisła będzie mocniejsza, ale Wisła jako profesjonalny klub była zobowiązana wytransferować Marcelo skoro on sobie tego życzył, a oferta ze strony finansowej zadowalała Wisłę.

Ja nie twierdzę, że Wisła nie odczuje tego w jakości sportowej, bo odczuje. Ale chodzi o to, żeby niektórzy zrozumieli pewne rzeczy, których w świecie wirtualnych managerów brakuje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2010, 23:50
Reser napisał(a):Wyświetl post
Przed sekundą tego nie rozumiałeś. I twierdziłeś, że to nieprofesjonalne pozbywać się najlepszych zawodników, tylko na siłę trzeba ich trzymać - więc się zdecyduj.

Co do pozostałego posta, nikt nie mówi - że Wisła będzie mocniejsza, ale Wisła jako profesjonalny klub była zobowiązana wytransferować Marcelo skoro on sobie tego życzył, a oferta ze strony finansowej zadowalała Wisłę.

Ja nie twierdzę, że Wisła nie odczuje tego w jakości sportowej, bo odczuje. Ale chodzi o to, żeby niektórzy zrozumieli pewne rzeczy, których w świecie wirtualnych managerów brakuje.
Reser - miażdżysz. Twoje rozumienie zasad działania profesjonalnego klubu też.

Ale to zostawię Markusowi. Ja ze swojej strony dodam tyle - jestem już zmęczony ciągłymi trzęsieniami ziemi w klubie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Stary 04.07.2010, 23:52
co będzie to będzie . min 5 transferów być musi i koniec i kropka. Może troche narzekam ale tak mam, bo i tak wsiąde w samochód i na mecz Wisełki wpadne znowu przechodze w stan hibernacji, zniszczyliście moją ideologie pozdro bracia
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.07.2010, 00:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Ja ze swojej strony dodam tyle - jestem już zmęczony ciągłymi trzęsieniami ziemi w klubie.
Ja w sumie liczyłem na trzęsienie ziemi tylko trochę inne
Sprzedaż Marcelo - jak najbardziej, szczególnie że jest to info dla potencjalnych przyszłych dobrych grajków że można się tu wypromować i nikt na siłę nie będzie zatrzymywał.
Tyle że nie obu na raz.I tez pisząc o trzęsieniu miałem też na myśli uprzykrzenie życia naszym 'gwiazdom' z przodu - bo tył był bez zarzutu - Środek Głowa-Marcelo - szacun pełny - boki - w defensywie bez zarzutu, w ofensywie kiepsko ale też ogólnie na plus, a jak idziemy do przodu to robi się nieciekawie.

Przód cofnął się w rozwoju i to grubo
Łobo jaki był, taki jest i nic go nie uratuje,Kirm niby wielka nadzieja a im dalej w las to gorzej, statystyki niby 3 razy lepsze niż Łobo ale realny poziom podobny,Boguski - wieczne kontuzje i cień zawodnika z przed kontuzji,Mały...typowe cofnięcie się w rozwoju,Paweł Brożek - po kontuzji 'stary' Brozio, Diaz tylko w destrukcji pożyteczny, Sobol..latka lecą, Jirsak - przebłyski i to wszystko.

Tak niestety wyglądają wszyscy od których zależy ile strzelimy.
Dla tego jak już rozwaliliśmy jedyną dobrą formacje to trzeba się chyba zacząć modlić żeby te transfery były trafione - tak z tyłu jak i mam nadzieje z przodu.

To nawet można podarować sobie ten sezon - byle tylko nowi goście stawali się lepsi a nie ogólnie byli słabi, bądź zatrzymywali się w rozwoju.

Na dziś to wielkie ryzyko i krótki apel...Tu nie chodzi by mieć racje tylko by Wisła była konkretnym klubem.Sprawdzi się ten manewr - zajebiście.Nikt nie będzie się upierał przy swoim, tylko będzie zadowolony że się mylił
Na prawdę nie ma nic lepszego niż pomylić się w tą stronę.
Natomiast niech też nikt nie oczekuje że wszystko się na wiarę weźmie.Fakty są znane - obrony nie ma, są i będą nowi i zobaczymy czy to był dobry manewr.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.07.2010, 01:10
Niektorzy rysuja "ciekawy" obraz naszego klubu...nie dosc, ze pilkarze sa wazniejsi od trenera(potrafia zwolnic Petrescu), to teraz sie okazuje, ze dyktuja warunki prezesowi(nt. ewentualnego transferu). Kontrakty do czegos zobowiazuja, jesli mowimy o profesjonalizmie. Nie moge tez sobie wyobrazic, jak ktos moze popierac polityke opierajaca sie na burzeniu i wyprzedaniu praktycznie calej formacji obronnej? To sa dorazne korzysci finansowe, bo nie musze chyba mowic, jaka strata bedzie brak tytulu MP i brak dobrych wystepow w europejskich pucharach(i to sie nie zbilansuje)...a jesli sprzedajemy dobrych pilkarzy i kupujemy slabszych, to wszystko ku temu zmierza. Transfer z klubu za rozsadne pieniadze - tak, ale jesli mamy w zanadrzu pilkarzy podobnej lub wiekszej klasy. Napewno tez nie sprzedaje sie kilku podstawowych pilkarzy w jednym okienku, bo co ze zgraniem nowych? Trzeba bylo to robic zima w takim razie.

Aha, teraz nie ma tlumaczenia, ze nie ma pieniedzy na transfery...w zadnym wypadku. Za Glowackiego i Marcelo skasowali 4-5 mln euro, wiec oczekuje na przynajmniej 3 pilkarzy, ktorzy nie spadli z ligi slowackiej .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 05.07.2010 o godz. 01:14.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów