The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 20:14
A wam nadal nic nie trafia do łbów...?
Głowa został sprzedany bo tego chciał juz od dłuższego czasu, a skoro trafiła się okazja i można było przy tym sporo zarobić to został sprzedany. Wtedy również postanowiono, że Marcelo przynajmniej przez najbliższe pół roku pogra w Wiśle. Jak się jednak okazało Marcelo "dogadał się" z PSV i wręcz wymusił pozwolenie na transfer...nie dziwię mu się, bo każdy wiedział, że dla takiego obrońcy Polska liga jest, a nawet musi być tylko przystankiem i to jak najkrótszym.
Podsumowując zarząd znalazł się w sytuacji podbramkowej...z jednej strony zatrzymanie Marcelo i "fochów", a z drugiej sprzedaż za grubą gotówkę i kompletne rozbicie formacji defensywnej. Jaką decyzję podjeli już wiemy, wiemy również że ta decyzja należała do nich, a nie do nas. Do nas natomiast należeć będzie rozliczenie zarządu z podjętych decyzji ale rozliczenie owe nastąpić będzie mogło nie wcześniej niż po odpadnięciu/przejściu pucharów bądź po wygraniu/przegraniu ligi.
Teraz pozostaje nam obserwować wszystko z oddali i czekać na ewentualne sukcesy/porażki, z których rozliczymy zarząd...

Pozdrawiam i życzę więcej wiary w działania ludzi
odpowiedzialnych za zarządzanie Wisełką.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.07.2010, 20:14
Nie chcę po raz kolejny krytykować transfer Cikosa ale mam pytanie czy on jest teraz na testach czy już zostało podpisane wypożyczenie ?
Odpowiedz cytując
maJew
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 04.07.2010, 20:17
Co do transferu Marcelo, to myślę, że był to mimo wszystko dobry ruch. Jest on młodym piłkarzem z dużym potencjałem. Wisła zapewniła mu zdobycie pewnego doświadczenia, umiejętności i puściła go do bądź co bądź klasowej drużyny, może to zareklamować Wisłę i jeżeli świat usłyszy o Marcelo to jest szansa,ze ściągnie to nowych,dobrze zapowiadających się piłkarzy do Wisły.

A Głowackiego faktycznie mogli zostawić, był jednym z najlepszych środkowych obrońców w lidze, a nie jest wcale młody więc kariery ogromnej raczej nie zrobi, szkoda, że nie dotrwał do końca kariery w Wiśle, ale był to wybór jego i naszego zarządu.

Pozostaje czekać na uzupełnienie tej dziury bo Marcelo, i pozostaje wierzyć, że nowy stoper będzie równie dobry co nowy nabytek PSV.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.07.2010, 20:18
Dla uporządkowania myśli warto pamiętać, że Marcelo był podstawowym stoperem Santosu i najlepszym zbierającym górne piłki w lidze brazylijskiej i to w wieku młodszym od jego obecnego zastępcy w Wiśle z ligi i zespołu deczko niższej rangi.

Ja nie mam pretensji do Cupiała czy obecnych mioteł klubowych za sprzedaż Marcelo a nawet i Głowy, tylko bez względu na okoliczności tej jednoczesnej wyprzedaży defensywy, mam pretensje za powtarzanie tych samych błędów. Tak jak kiedyś można było rozumieć politykę sprzedaży każdego, o każdej porze dnia i nocy, tak teraz już nie bardzo. I nie dlatego, że mamy grać na nowym stadionie i liczymy na masy kibicowskie, lecz dlatego, że dawne tłumaczenie braku szans gry i zarabiania w LM z uwagi na nieosiągalnych rywali w drodze do tej LM, nie jest już od roku aktualne. Teraz wchodząc do LM zarabiamy nie mniej niż 12 mil €, co jest równoznaczne z koniecznością sprowadzenia za darmo i sprzedania do rasowych klubów zachodnich ok. 5 ( pięciu ) takich Marcelo lub całej drużyny poza nim. Pytam więc klub mistrzowski, jakim jest i podobno ma nadal być Wisła Kraków Cupiała, kiedy, jeśli nie teraz, warto starać się o tą LM i w niej zarabiać wraz z prawdziwą promocją pilkarzy pod sprzedaż ? To jest chyba wizja prawdziwego interesu sportowego Wisły oraz finansowego Cupiała i TFK i to wizja realniejsza od wszelkich dotychczasowych, co Debrecyn udowodnił z Levadią ? Dlaczego więc odpuszczamy w tym roku punkty do rozstawień pod przyszłe rozgrywki pucharowe ? Dlaczego w zasadzie, taką hurtową rozsprzedażą defensywy, oddajemy prawdopodobnie kolejne mistrzostwo Polski, o które z roku na rok, będzie już coraz trudniej ? Przykro mi, ale nie ma racjonalnych argumentów do obrony takiej polityki klubu. No bo jak każdy logicznie pomyśli, to wystarczy dwa lata pod rząd zdobyć mistrza i wejść do LM i Wisła nie ma długu a nawet jest na dużym plusie rozwojowym. Natomiast z samej sprzedaży piłkarzy, wyjście z długu może potrwać i 20 lat i nie wiadomo czy z powodzeniem ?. Przyznam uczciwie, że bez względu na kłopoty czy wieczne zbiegi okoliczności, świadczy to wszystko o braku nie tyle kontroli nad polityką Wisły, co złym punkcie widzenia tego interesu Wisły, bowiem przy takiej polityce przypadku, Wisła nie ma szans na stabilizację i tym bardziej na europejski rozwój.

MaciOsa zaś poprosiłbym, aby nie przesadzał z tym swoistym marketingiem klubowym, bo czasami, może on dać odwrotne skutki do zamierzonych.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.07.2010 o godz. 20:23.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.07.2010, 20:20
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę po raz kolejny krytykować transfer Cikosa ale mam pytanie czy on jest teraz na testach czy już zostało podpisane wypożyczenie ?
Podpisany jest...
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2010, 20:23
raindog napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem, utrata dwóch stoperów w jednym oknie nie jest dramatem, skoro wyciągamy za nich naprawdę duże pieniądze.
Utrata tych dwóch zawodników nie będzie dramatem pod warunkiem, że albo te pieniądze będę reinwestowane należycie albo zastępcy, których już ściągnęła Wisła okażą się prawdziwymi perełkami. Obie z tych spraw są na forum kwestionowane i użytkownicy mają do tego pełne i UZASADNIONE prawo. W ogóle nie rozumiem jak można się na takich ludziach wyżywać i wciskać na siłę informacje o korzyściach.

TAK, klub zyskał od 4 do nawet 6 mln euro (transfery Głowy i Marcelo)
TAK, gracze mogą zobaczyć, że w tym klubie "idzie się" wybić
TAK, sprowadzono już kilku grajków i mówi się o kolejnych co może "zatuszować" sprawę sprzedaży innych

Czy to sprawia, że mamy być hura-optymistami? Ja wierze, że nikomu z nas nie zmienił się stosunek do Wisły, wszyscy ją kochamy i życzymy klubowi jak najwięcej szczęścia, ale straty zawsze bolą, szczególnie wtedy kiedy tworzą tak dramatyczne wyrwy w składzie.

EDIT: kot - wspaniały wpis, gratuluję. Lepiej bym tego nie ujął na pewno.
Powód: dodanie PS
Ostatnio edytowane przez kha1 : 04.07.2010 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:30
Płakać mi się chce na nasz "paskudny","obrzydliwy" zarząd.
Jak oni mogli sprzedać Marcelo i Głowę w jednym oknie...
Nie pozostaje nic innego jak podróż do Myślenic i pikieta pod posiadłością p.Cupiała.
Tych darmowych no name'ów niech sobie jako służbę zatrudni, a nie do WIsły :<

Ironia, jakby któś nie zaczaił...

Wyluzujcie już, bo nie starczy wam łeż jak sprzedany zostanie Piotrek Brożek albo ktoś inny z podstawowej jedenastki
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.07.2010, 20:31
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Tak, wrócił do Koszyc bo zapomniał ulubionego misia przytulaska i dodatkowej pary majtek. Podobno zatrzymuje go mama bo się go boi do nas wysłać...
no fajny jestes, ale jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej badz cichutko
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.07.2010, 20:34
Nawet jeśli te transfery okażą się wypałami to początek będzie bardzo ciężki zanim Ci zawodnicy zaczną się wzajemnie rozumieć. Szkoda tylko że decydując się na taki ruch klub nie zrobił tego w lekkim odstępie czasowym
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Jesli sprowadza godnych nastepcow(a w profesjonalnym klubie juz powinni byc zaklepani) i nie beda to pilkarze pokroju Glika, czy Sadloka(bo to pilkarze o przynajmniej klase slabsi od Marcelo i Glowackiego), to jeszcze mozna to jakos przebolec. Ale mozemy byc pewni, ze beda jaja w grze obronnej, bo wymieniamy 4/5 obrony(z bramkarzem). Kiedy ci pilkarze naucza sie ze soba grac? Tego nie wiem, bo zaraz gramy mecz, a kadra nie jest kompletna.

P.S - Nasze poprzednie okienka z ostatnich kilku lat raczej nie napawaja optymizmem, a zdarzalo sie ze mielismy wieksze pieniazki z transferow. Ja jestem sceptyczny i wydaje mi sie, ze mozemy jedynie liczyc na kopacza pokroju Bunozy, a to zapewni nam ciekawa lige. Jesli oczywiscie wogole sprowadza jakiegos stopera, a potrzebujemy przeciez 2.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Trzeba powiedzieć otwarcie, że odejście Marcelo było nieuniknione. Jednak żałuję (jak i zapewne całe forum) że nie pozostanie do zimy i nie pomoże nam w eliminacjach LE. Należy mu się szacunek za podjętą decyzje.
Wkurzają mnie jednak wasze lamenty. Oczywiście zgadzam się, że sprzedaż dwóch najlepszych środkowych obrońców w lidze odbije się na grze ale takie jest życie. Głowa został sprzedany, ponieważ zapewne zarząd stwierdził, że już młodszy nie będzie, a kasa oferowana za niego była naprawdę niezła.
Teraz wszystko zależy jak pieniądze za tych piłkarzy zostaną zagospodarowane. Pierwszy raz od dawna jestem gotów obdarzyć zarząd zaufaniem. Widać, że transfery przeprowadzone są z głową i sprowadzeni zawodnicy mają potencjał. Stawiamy na młodzież i uważam, że to słuszna koncepcja.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.07.2010, 20:39
kot napisał(a):Wyświetl post
Dla uporządkowania myśli warto pamiętać, że Marcelo był podstawowym stoperem Santosu i najlepszym zbierającym górne piłki w lidze brazylijskiej i to w wieku młodszym od jego obecnego zastępcy w Wiśle z ligi i zespołu deczko niższej rangi.

Ja nie mam pretensji do Cupiała czy obecnych mioteł klubowych za sprzedaż Marcelo a nawet i Głowy, tylko bez względu na okoliczności tej jednoczesnej wyprzedaży defensywy, mam pretensje za powtarzanie tych samych błędów. Tak jak kiedyś można było rozumieć politykę sprzedaży każdego, o każdej porze dnia i nocy, tak teraz już nie bardzo. I nie dlatego, że mamy grać na nowym stadionie i liczymy na masy kibicowskie, lecz dlatego, że dawne tłumaczenie braku szans gry i zarabiania w LM z uwagi na nieosiągalnych rywali w drodze do tej LM, nie jest już od roku aktualne. Teraz wchodząc do LM zarabiamy nie mniej niż 12 mil €, co jest równoznaczne z koniecznością sprowadzenia za darmo i sprzedania do rasowych klubów zachodnich ok. 5 ( pięciu ) takich Marcelo lub całej drużyny poza nim. Pytam więc klub mistrzowski, jakim jest i podobno ma nadal być Wisła Kraków Cupiała, kiedy, jeśli nie teraz, warto starać się o tą LM i w niej zarabiać wraz z prawdziwą promocją pilkarzy pod sprzedaż ? To jest chyba wizja prawdziwego interesu sportowego Wisły oraz finansowego Cupiała i TFK i to wizja realniejsza od wszelkich dotychczasowych, co Debrecyn udowodnił z Levadią ? Dlaczego więc odpuszczamy w tym roku punkty do rozstawień pod przyszłe rozgrywki pucharowe ? Dlaczego w zasadzie, taką hurtową rozsprzedażą defensywy, oddajemy prawdopodobnie kolejne mistrzostwo Polski, o które z roku na rok, będzie już coraz trudniej ? Przykro mi, ale nie ma racjonalnych argumentów do obrony takiej polityki klubu. No bo jak każdy logicznie pomyśli, to wystarczy dwa lata pod rząd zdobyć mistrza i wejść do LM i Wisła nie ma długu a nawet jest na dużym plusie rozwojowym. Natomiast z samej sprzedaży piłkarzy, wyjście z długu może potrwać i 20 lat i nie wiadomo czy z powodzeniem ?. Przyznam uczciwie, że bez względu na kłopoty czy wieczne zbiegi okoliczności, świadczy to wszystko o braku nie tyle kontroli nad polityką Wisły, co złym punkcie widzenia tego interesu Wisły, bowiem przy takiej polityce przypadku, Wisła nie ma szans na stabilizację i tym bardziej na europejski rozwój.

MaciOsa zaś poprosiłbym, aby nie przesadzał z tym swoistym marketingiem klubowym, bo czasami, może on dać odwrotne skutki do zamierzonych.

najbardziej z tego postu usmialem sie z tych słów : No bo jak każdy logicznie pomyśli, to wystarczy dwa lata pod rząd zdobyć mistrza i wejść do LM i Wisła nie ma długu a nawet jest na dużym plusie rozwojowym. A pomyslales moze logicznie co bedzie jak nie wejdzie tak jak przez ost 10 lat ? wtedy dlug pomnozysz sobie razy 2 3 ? Cupial wystarczajaco duzo wpompowal w ten klub zreszta zobacz na chelsea abramowicz kupuje wyklada grube miliony a zwyciestwa w lm jak nie bylo tak nie ma
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.07.2010, 20:43
Mnie ciekawi jedno ... Skąd się wzięło przekonanie, że Cikos został przez nas wypożyczony ? Z tego co można zrozumieć z głównej i z jego wywiadów(chyba że czegoś nie doczytałem) został on przez nas zakupiony, a nie wypożyczony. Wypożyczenie go byłoby szczerze powiedziawszy bardzo dziwne. Wypożyczać od SPADKOWICZA z ligi słowackiej ? Ma ktoś źródło(główna, jakiś konkretny serwis itd) gdzie jest potwierdzenie jego statusu w Wiśle ?
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:46
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi jedno ... Skąd się wzięło przekonanie, że Cikos został przez nas wypożyczony ? Z tego co można zrozumieć z głównej i z jego wywiadów(chyba że czegoś nie doczytałem) został on przez nas zakupiony, a nie wypożyczony. Wypożyczenie go byłoby szczerze powiedziawszy bardzo dziwne. Wypożyczać od SPADKOWICZA z ligi słowackiej ? Ma ktoś źródło(główna, jakiś konkretny serwis itd) gdzie jest potwierdzenie jego statusu w Wiśle ?
Jedynym źródłem rzekomego wypożyczenia jest PS, a jak wiesz ich informacje "niezawsze" są dokładne
Też uważam, że został pozyskany definitywnie.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.07.2010, 20:48
To został jeszcze Diaz do sprzedania
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 04.07.2010, 20:55
dlaczego pare dni temu Marcelo dementował doniesienia o zainteresowaniu jego osobą przez inny klub

ta sama ściema, w sprawie Głowy tez sciemniali, ze nie ma tematu a od jakiegos czasu negocjowali.
Odpowiedz cytując
tkwm
Member

Od: 05.2010

Stary 04.07.2010, 20:57
z wislaportal.pl

Do red
Mam pytanie czy Erik Cikos został kupiony czy wypożyczony podawaliście ze wypożyczony ale to troche dziwne jaki sens byłby wypożyczenie z spadkowicza A ja przeglądu sportowemu nie wierzę ;p

[od red.: oficjalnie nie jest jeszcze ani wypożyczony, ani kupiony]
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.07.2010, 21:03
radek2323

Wyraźnie nie kumasz tego co napisałem o sprzedaży piłkarzy. Przeczytaj uważniej moje słowa aż do skutku a wtedy zrozumiesz, że innej drogi do likwidacji długu nie ma, jak gra w LM lub w pucharach. O jakich Ty długach x 3 prawisz ? Wybacz, ale wymagasz zbyt dużo atencji, aby prawdziwa dyskusja w temacie mogła zaistnieć.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.07.2010, 21:12
Wrocilem do domu wchodze na kompa a tu news o Marcelo K.... M..! Juz sie cieszylem ze sprzedali glowe sciagli fajnych zawodnikow ze to jakos zacznie funkcjonowac a tu taki klops , juz nie wiem co mam myslec o zarzadzie to jest poprostu chore , chociaz zeby go do zimy zatrzymali i wtedy sprzedali a nie teraz przed LE :/ rece opadaja ....
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 04.07.2010, 21:14
kot napisał(a):Wyświetl post
radek2323

Wyraźnie nie kumasz tego co napisałem o sprzedaży piłkarzy. Przeczytaj uważniej moje słowa aż do skutku a wtedy zrozumiesz, że innej drogi do likwidacji długu nie ma, jak gra w LM lub w pucharach. O jakich Ty długach x 3 prawisz ? Wybacz, ale wymagasz zbyt dużo atencji, aby prawdziwa dyskusja w temacie mogła zaistnieć.
poprostu nie zgadzam sie z tym co napisales i tyle jest to moim zdaniem bledne myslenie a dyskusja wcale zaistniec nie musi ............
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2010, 21:17
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
Właśnie jak wpisałem w google " Cikos w Wiśle " to prawie każdy portal pisze " wypożyczony ". Kurde : (
Jedynym portalowym wyznacznikiem który podaje wiarygodne informacje dotyczące naszego klubu powinna być oficjalna strona Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
demoon
Member

Od: 04.2009

Stary 04.07.2010, 21:22
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Płakać mi się chce na nasz "paskudny","obrzydliwy" zarząd.
Jak oni mogli sprzedać Marcelo i Głowę w jednym oknie...
Nie pozostaje nic innego jak podróż do Myślenic i pikieta pod posiadłością p.Cupiała.
Tych darmowych no name'ów niech sobie jako służbę zatrudni, a nie do WIsły :<
Człowiek to że ty ich nie znasz to nie znaczy że nie umią grać w piłkę, nazwiska same meczy nie wygrywają. Dalibyście sobie siana z tym napalaniem się na transfery bo na pewno ktoś jeszcze przyjdzie
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.07.2010, 21:24
Chcialbym widziec tego "porzadnego obronce " nie wierze w to juz , cos mi sie zdaje ze czeka nas srodek tabeli ...
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 04.07.2010, 21:27
zbymak napisał(a):Wyświetl post
przestań, chłopie bo połowa malkontentów na forum nie będzie miała na kogo najeżdżać na jesień, Pawełek ława, Łobodziński za pewne też, Diaz odejdzie to na kim będą psy wieszać
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.07.2010, 21:27
Cfaniak napisał(a):Wyświetl post
Chcialbym widziec tego "porzadnego obronce " nie wierze w to juz , cos mi sie zdaje ze czeka nas srodek tabeli ...
Masz racje, będziemy zaraz za Zagłębiem Lubin i Koroną Kielce. Bezapelacyjnie masz rację.
Dziękuję, że otworzyłeś mi oczy na tą wielką klęskę! Teraz tak jak ty, dostrzegam co na prawdę czeka nas w przyszłym sezonie! Zwiastun klęski, czas armagedonu nastał!

EDIT:

A teraz siusiu i palulcie dzieci.
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Reser : 04.07.2010 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2010, 21:28
Nie wiem czy to ironia ale sprawiłeś że zaczynam się ****a bać xD
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.07.2010, 21:29
za nim akurat bym nie płakał.
No jak tam zbymak, dalej twierdzisz, że jest takie ciśnienie u Cupiała na mistrza w tym roku?
Czy może w końcu przyznasz mi racje, że zmieniła się diametralnie polityka Wisły i będziemy budować drużynę od podstaw?
Coś Ci twoi informatorzy w ch...a lecą )
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 04.07.2010, 21:31
demoon napisał(a):Wyświetl post
Człowiek to że ty ich nie znasz to nie znaczy że nie umią grać w piłkę, nazwiska same meczy nie wygrywają. Dalibyście sobie siana z tym napalaniem się na transfery bo na pewno ktoś jeszcze przyjdzie
Chyba nie zauważyłeś dopisku IRONIA...

Ja jestem zadowolony z obecnej polityki transferowej i czekam na jej rezultaty, a co do pozyskiwanych zawodników to nie widzę nic dziwnego w tym, że są oni no name'mi bo przecież nie jestem znawcą wszystkich rynków transferowych i żeby ktoś nie był no name'm to musiałby kosztować z kilka milionów Łojro bądź grać w Polskiej lidze
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Można wiedzieć, ile masz lat?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wyczytałem, to Cikos był zawodnikiem Slovana, wypożyczonym do Petrzalki, także ewentualny transfer/wypożyczenie musieliśmy dogadywać ze Slovanem.

No i Brożki, Małecki, na Sobola już chyba chętnych nie będzie, a Boguski z Gargułą muszą odbudować formę. Daj spokój z takimi tekstami, bo zaraz tłum dzieciaków podchwyci temat i będzie spekulowało na 15 stron, w końcu dojdą do konkluzji, że Cupiał wycofuje się z Wisły i stara się dług odzyskać.

Ja tam napisałem już w swoim artykule, jak dla mnie z tego składu każdy jest na sprzedaż, bo w zeszłym sezonie zawiodła cała ekipa. Śmieszne jest dla mnie bronienie przez Wolfy'ego profesjonalizmu Marcelo. Chłop pewnie, że miał talent, ale w naszej cudownej ekipie, pod wpływem naszych gwiazdeczek też zaczął gwiazdorzyć i opieprzać się na boisku. Jeżeli ktoś nie pamięta, to Marcelo na wiosnę zgubił nam więcej punktów niż niesławna głowa Jopa( inna sprawa, że w niejednym meczu na jesieni ratował naszym patałachom d*py strzelając bramki, tego nie kwestionuję, chcę tylko pokazać, że na wiosnę to nie był już TEN Marcelo). Jak dla mnie chłop wybrał odpowiedni moment żeby poczynić następny krok w karierze, a my nie powinniśmy mu w tym przeszkadzać jako klub, bo więcej dla nas pożytku z wypromowanego Marcelo sprzedanego za odpowiednią kasę, niż przystopowanego sfrustrowanego gracza, który odchodzi z klubu ze zlą opinią o nim i za o wiele mniejszą kasę.

Niestety, zamiast zająć się tym, co ważne- przyszłością, zajmujemy się łolabogizmem i szukaniem winnych. Nikt tu nie jest winny, to co się dzieje jest normalne w takich klubach jak Partizan, Crvena, Hajduk, Dinamo- w jednym sezonie puszczają 4-5 piłkarzy z pierwszego składu a w ich miejsce ściągają nowych. Pewnie, że inne realia, że więcej talentów na domowym rynku, że lepszy scouting i ogólnie mamy pod górkę, na boso po pas w śniegu i 3 kilometry do szkoły, ale trudno. Trzeba się skupić na tym żeby sprowadzić wartościowych następców i to nie na hura, bo następnych Łobodzińskich nam nie trzeba. Spokojnie, odszedł Głowa zrobił się dramat i cięcie zardzewiałymi żyletkami, przyszedł Żuraw- orgazm, pryszli Cikos i Bunoza czy jak mu tam najpierw forumowicze pocięli się żyletkami, a potem znowu orgazm. Teraz znowu żyletki idą w ruch, a pewnie jutro będzie niejedno prześcieradło do prania. Panowie, pomyślcie trochę o naszej planecie, o lasach deszczowych... ręczniki paierowe nie biorą się znikąd, za każdym razem kiedy się tniecie/onanizujecie, gdzieś w Ameryce upada drzewo pod cięciem piły mechanicznej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów