|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie chcę po raz kolejny krytykować transfer Cikosa ale mam pytanie czy on jest teraz na testach czy już zostało podpisane wypożyczenie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Płakać mi się chce na nasz "paskudny","obrzydliwy" zarząd.
Jak oni mogli sprzedać Marcelo i Głowę w jednym oknie... Nie pozostaje nic innego jak podróż do Myślenic i pikieta pod posiadłością p.Cupiała. Tych darmowych no name'ów niech sobie jako służbę zatrudni, a nie do WIsły :< Ironia, jakby któś nie zaczaił... Wyluzujcie już, bo nie starczy wam łeż jak sprzedany zostanie Piotrek Brożek albo ktoś inny z podstawowej jedenastki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nawet jeśli te transfery okażą się wypałami to początek będzie bardzo ciężki zanim Ci zawodnicy zaczną się wzajemnie rozumieć. Szkoda tylko że decydując się na taki ruch klub nie zrobił tego w lekkim odstępie czasowym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jesli sprowadza godnych nastepcow(a w profesjonalnym klubie juz powinni byc zaklepani) i nie beda to pilkarze pokroju Glika, czy Sadloka(bo to pilkarze o przynajmniej klase slabsi od Marcelo i Glowackiego), to jeszcze mozna to jakos przebolec. Ale mozemy byc pewni, ze beda jaja w grze obronnej, bo wymieniamy 4/5 obrony(z bramkarzem). Kiedy ci pilkarze naucza sie ze soba grac? Tego nie wiem, bo zaraz gramy mecz, a kadra nie jest kompletna.
P.S - Nasze poprzednie okienka z ostatnich kilku lat raczej nie napawaja optymizmem, a zdarzalo sie ze mielismy wieksze pieniazki z transferow. Ja jestem sceptyczny i wydaje mi sie, ze mozemy jedynie liczyc na kopacza pokroju Bunozy, a to zapewni nam ciekawa lige. Jesli oczywiscie wogole sprowadza jakiegos stopera, a potrzebujemy przeciez 2. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Trzeba powiedzieć otwarcie, że odejście Marcelo było nieuniknione. Jednak żałuję (jak i zapewne całe forum) że nie pozostanie do zimy i nie pomoże nam w eliminacjach LE. Należy mu się szacunek za podjętą decyzje.
Wkurzają mnie jednak wasze lamenty. Oczywiście zgadzam się, że sprzedaż dwóch najlepszych środkowych obrońców w lidze odbije się na grze ale takie jest życie. Głowa został sprzedany, ponieważ zapewne zarząd stwierdził, że już młodszy nie będzie, a kasa oferowana za niego była naprawdę niezła. Teraz wszystko zależy jak pieniądze za tych piłkarzy zostaną zagospodarowane. Pierwszy raz od dawna jestem gotów obdarzyć zarząd zaufaniem. Widać, że transfery przeprowadzone są z głową i sprowadzeni zawodnicy mają potencjał. Stawiamy na młodzież i uważam, że to słuszna koncepcja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
najbardziej z tego postu usmialem sie z tych słów : No bo jak każdy logicznie pomyśli, to wystarczy dwa lata pod rząd zdobyć mistrza i wejść do LM i Wisła nie ma długu a nawet jest na dużym plusie rozwojowym. A pomyslales moze logicznie co bedzie jak nie wejdzie tak jak przez ost 10 lat ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mnie ciekawi jedno ... Skąd się wzięło przekonanie, że Cikos został przez nas wypożyczony ? Z tego co można zrozumieć z głównej i z jego wywiadów(chyba że czegoś nie doczytałem) został on przez nas zakupiony, a nie wypożyczony. Wypożyczenie go byłoby szczerze powiedziawszy bardzo dziwne. Wypożyczać od SPADKOWICZA z ligi słowackiej ? Ma ktoś źródło(główna, jakiś konkretny serwis itd) gdzie jest potwierdzenie jego statusu w Wiśle ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Też uważam, że został pozyskany definitywnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To został jeszcze Diaz do sprzedania
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
dlaczego pare dni temu Marcelo dementował doniesienia o zainteresowaniu jego osobą przez inny klub
ta sama ściema, w sprawie Głowy tez sciemniali, ze nie ma tematu a od jakiegos czasu negocjowali. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
z wislaportal.pl
Do red Mam pytanie czy Erik Cikos został kupiony czy wypożyczony podawaliście ze wypożyczony ale to troche dziwne jaki sens byłby wypożyczenie z spadkowicza [od red.: oficjalnie nie jest jeszcze ani wypożyczony, ani kupiony] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
radek2323
Wyraźnie nie kumasz tego co napisałem o sprzedaży piłkarzy. Przeczytaj uważniej moje słowa aż do skutku a wtedy zrozumiesz, że innej drogi do likwidacji długu nie ma, jak gra w LM lub w pucharach. O jakich Ty długach x 3 prawisz ? Wybacz, ale wymagasz zbyt dużo atencji, aby prawdziwa dyskusja w temacie mogła zaistnieć. ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wrocilem do domu wchodze na kompa a tu news o Marcelo K.... M..! Juz sie cieszylem ze sprzedali glowe sciagli fajnych zawodnikow ze to jakos zacznie funkcjonowac a tu taki klops , juz nie wiem co mam myslec o zarzadzie to jest poprostu chore , chociaz zeby go do zimy zatrzymali i wtedy sprzedali a nie teraz przed LE :/ rece opadaja ....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chcialbym widziec tego "porzadnego obronce " nie wierze w to juz , cos mi sie zdaje ze czeka nas srodek tabeli ...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Dziękuję, że otworzyłeś mi oczy na tą wielką klęskę! Teraz tak jak ty, dostrzegam co na prawdę czeka nas w przyszłym sezonie! Zwiastun klęski, czas armagedonu nastał! EDIT: A teraz siusiu i palulcie dzieci. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Reser : 04.07.2010 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
za nim akurat bym nie płakał.
No jak tam zbymak, dalej twierdzisz, że jest takie ciśnienie u Cupiała na mistrza w tym roku? Czy może w końcu przyznasz mi racje, że zmieniła się diametralnie polityka Wisły i będziemy budować drużynę od podstaw? Coś Ci twoi informatorzy w ch...a lecą )![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja jestem zadowolony z obecnej polityki transferowej i czekam na jej rezultaty, a co do pozyskiwanych zawodników to nie widzę nic dziwnego w tym, że są oni no name'mi bo przecież nie jestem znawcą wszystkich rynków transferowych i żeby ktoś nie był no name'm to musiałby kosztować z kilka milionów Łojro bądź grać w Polskiej lidze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Można wiedzieć, ile masz lat?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
No i Brożki, Małecki, na Sobola już chyba chętnych nie będzie, a Boguski z Gargułą muszą odbudować formę. Daj spokój z takimi tekstami, bo zaraz tłum dzieciaków podchwyci temat i będzie spekulowało na 15 stron, w końcu dojdą do konkluzji, że Cupiał wycofuje się z Wisły i stara się dług odzyskać. Ja tam napisałem już w swoim artykule, jak dla mnie z tego składu każdy jest na sprzedaż, bo w zeszłym sezonie zawiodła cała ekipa. Śmieszne jest dla mnie bronienie przez Wolfy'ego profesjonalizmu Marcelo. Chłop pewnie, że miał talent, ale w naszej cudownej ekipie, pod wpływem naszych gwiazdeczek też zaczął gwiazdorzyć i opieprzać się na boisku. Jeżeli ktoś nie pamięta, to Marcelo na wiosnę zgubił nam więcej punktów niż niesławna głowa Jopa( inna sprawa, że w niejednym meczu na jesieni ratował naszym patałachom d*py strzelając bramki, tego nie kwestionuję, chcę tylko pokazać, że na wiosnę to nie był już TEN Marcelo). Jak dla mnie chłop wybrał odpowiedni moment żeby poczynić następny krok w karierze, a my nie powinniśmy mu w tym przeszkadzać jako klub, bo więcej dla nas pożytku z wypromowanego Marcelo sprzedanego za odpowiednią kasę, niż przystopowanego sfrustrowanego gracza, który odchodzi z klubu ze zlą opinią o nim i za o wiele mniejszą kasę. Niestety, zamiast zająć się tym, co ważne- przyszłością, zajmujemy się łolabogizmem i szukaniem winnych. Nikt tu nie jest winny, to co się dzieje jest normalne w takich klubach jak Partizan, Crvena, Hajduk, Dinamo- w jednym sezonie puszczają 4-5 piłkarzy z pierwszego składu a w ich miejsce ściągają nowych. Pewnie, że inne realia, że więcej talentów na domowym rynku, że lepszy scouting i ogólnie mamy pod górkę, na boso po pas w śniegu i 3 kilometry do szkoły, ale trudno. Trzeba się skupić na tym żeby sprowadzić wartościowych następców i to nie na hura, bo następnych Łobodzińskich nam nie trzeba. Spokojnie, odszedł Głowa zrobił się dramat i cięcie zardzewiałymi żyletkami, przyszedł Żuraw- orgazm, pryszli Cikos i Bunoza czy jak mu tam najpierw forumowicze pocięli się żyletkami, a potem znowu orgazm. Teraz znowu żyletki idą w ruch, a pewnie jutro będzie niejedno prześcieradło do prania. Panowie, pomyślcie trochę o naszej planecie, o lasach deszczowych... ręczniki paierowe nie biorą się znikąd, za każdym razem kiedy się tniecie/onanizujecie, gdzieś w Ameryce upada drzewo pod cięciem piły mechanicznej. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|