The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 23:58
Lechista69 - Musisz zapamietac ze KAZDY polityk klamie w zywe/martwe oczy, bo w przeciwnym wypadku nic w polityce nie osiagnie.... Idealow ani Ideowcow nie ma w tym "zawodzie"

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.07.2010, 00:00
Większości argumentów, które w tym temacie padają - zarówno za Kaczyńskim jak i Komorowskim - nie powstydziłby się nawet i sam Onet... Wojenka widzę trwa w najlepsze, a i osobistych "wycieczek" też zresztą wcale nie brakuje. Ma to też w sumie swoje plusy - można się przy okazji dowiedzieć kilku nader ciekawych rzeczy na swój temat.

Zdajcie sobie sprawę, że demokracja ma to do siebie, że każdy(!) może oddać swój głos na takiego kandydata, na jakiego mu się żywnie podoba. Wyborca nie ma przecież obowiązku zapoznawania się z programem wyborczym, przeszłością, czy też prywatnymi poglądami swojego faworyta. Głos takiej osoby ma jednak to do siebie, że jest równoważny z głosem człowieka, który skończył politologię bądź osobiście współtworzył obecny ustrój państwa.

Inna sprawa jest taka, że w Polsce urząd Prezydenta mógłby być na dobrą sprawę w ogóle zniesiony, a ewentualnie ściślej usystematyzowany i w znacznie większym stopniu powiązany przede wszystkim z Radą Ministrów. Bo na chwilę obecną sposób prowadzenia kampanii wyborczej jest naprawdę komiczny. Każdy z kandydatów stara się przede wszystkim obiecać jak najlepszego gatunku gruszki na wierzbie - tyle, że do zrealizowania większości tych, jakże fantastycznych, pomysłów przyszły Prezydent nie ma później nawet podstawy prawnej... No, ale w jakiś sposób trzeba ludziom zmydlić oczy i pozyskać te upragnione głosy, by potem móc się do tej cholernej władzy faktycznie dopchać. A, że wyborcy w większości przypadków to łykają, to nic w kwestiach merytorycznych od lat się niestety nie zmieniło...

A odnośnie moich preferencji - głosowałem na Bronka, bo jego kontrkandydat:
1. jest niższy,
2. ma niewychowanego kota,
3. jest kawalerem,
4. w dzieciństwie nie korzystał z pomocy logopedy.

Natomiast sam Komorowski:
1. szczyci się nienagannie przystrzyżonym wąsem,
2. nosi okulary, które dodają mu nie tylko uroku osobistego, ale i zwiększają jego iloraz inteligencji,
3. jest żonaty,
4. wygląda na bardziej poczciwego - no sami wiecie, po prostu mu ładniej z oczu patrzy.

P!
Powód: prawie przysypiam nad klawiaturą...
Ostatnio edytowane przez enzo : 05.07.2010 o godz. 00:04.
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.07.2010, 00:01
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
O to ze Kaczynski klamie w zywe oczy, a polowa naszego spoleczenstwa tego nie widzi, ( nie mam ochoty sie tutaj spierac bo spiacy jestem ale nie usne wiedzac ze nastepna Kaczka jest prezydentem ;d)

Donek prawdomowny

Czyz panowie nie zauwazacie jaka mamy tutaj druga Irlanie?!
Ahh jak te obiecane podatki zmalaly
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.07.2010, 00:11
Komor !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.07.2010, 00:13
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Komor !
jesteś na czacie czy forum? ja rozumiem duży poziom podniecenia, ale nie zaśmiecaj tematu.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.07.2010, 00:14
po 80%:
Kaczyński - 48,68
Komorowski - 51,32
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.07.2010, 00:21
ale wiecie co będzie jutro w mediach mowil J.K. i dobermany Pisu ?

Ze wyniki wyborow zostaly sfalszowane. że trzeba decyzji sadu i ponownego liczenia glosow. potem pojawi sie argument ze pierwszy raz w niepodleglej po 89 roku polsce falszowane sa wybory. bo jak to mozliwe ze o 23;00 prowadzi Jaro, a o 01;00 komorowski juz...i na koniec uslyszymy wszyscy o tym że natychmiast potrzebne sa wyniki ekspertyz tragedii smolenskiej bo to ruscy i tusk sfalszowali te wybory...
kreseq
Warszawiak

Stary 05.07.2010, 00:23
labtec napisał(a):Wyświetl post
ale wiecie co będzie jutro w mediach mowil J.K. i dobermany Pisu ?

Ze wyniki wyborow zostaly sfalszowane. że trzeba decyzji sadu i ponownego liczenia glosow. potem pojawi sie argument ze pierwszy raz w niepodleglej po 89 roku polsce falszowane sa wybory. bo jak to mozliwe ze o 23;00 prowadzi Jaro, a o 01;00 komorowski juz...i na koniec uslyszymy wszyscy o tym że natychmiast potrzebne sa wyniki ekspertyz tragedii smolenskiej bo to ruscy i tusk sfalszowali te wybory...

Mowili tak po 1 turze? Jestes chory z nienawisci... a Twoj guru przeciez mowi ze Zgoda buduje. Taki z Ciebie sympatyk PO ?

Listek
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 05.07.2010, 00:24
http://wybory.gazeta.pl/wybory/10,10...zydenckim.html

dla pana na filmie kaftanik bezpieczenstwa jak nic
Powód: bezpieczenstwa
Ostatnio edytowane przez Listek : 05.07.2010 o godz. 00:25.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2010, 00:28
No to po zabawie.
Ogólnie to od dawna sądziłem że wygra jednak Jarek więc jestem mile zaskoczony.Byłem przekonany że ta po smoleńska kula śniegowa przeważy i zmobilizuje twardy elektorat, do tego na prawdę konkretna nagonka anty Komorowska w internecie, porównywalna z tą anty Pis z przed 3 lat - TVP + radia publiczne które poszły jak japoński kamikadze, dobra taktyka sztabu Kaczyńskiego, sporo wpadek Komory+ kiepska prezencja(to się pod koniec poprawiło)

Nie udało się i jestem tym mocno zaskoczony.
Na teraz to tylko trzeba powiedzieć że jest to ogromne zwycięstwo PO - zdobyli władzę, a po 3 latach prezydenta i przy tak niesprzyjających okolicznościach jak kryzys, Smoleńsk , powódź i totalna nagonka w TVP.
Jest to wyczyn

ps zupełnie inną kwestią jest to czy na to zasłużyli, ale fakt jest faktem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.07.2010 o godz. 00:32.
94 - Allah Akbar!!
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.07.2010, 00:29
Przeraża mnie ta ekscytacja wyborami. Nie chodzi o to, że jest coś złego w posiadaniu poglądów politycznych i wyrażaniu ich, nawet emocjonalnie, ale cholera- tym razem nie było na kogo głosować! To nie było głosowanie za kandydatem, tylko przeciwko drugiemu, z obydwu stron, właściwie zaprzeczenie idei demokracji. Ludzie powinni pluć i przeklinać na kandydatów i partie, a tymczasem rzucają się sobie nawzajem do gardeł.

Czym jest stanowisko prezydenta- jest to przede wszystkim funkcja reprezentacyjna, głowa państwa, która swoją obecnością uświetnia najważniejsze wydarzenia międzyarodowe, mająca znaczący wplyw na politykę zagraniczną kraju, a może przede wszystkim na postrzeganie kraju przez inne narodowości. Ponadto z konstytucyjnej definicji wynika iż osoba piastująca stanowisko prezydenta powinna być bezpartyjna.

Nasi kandydaci:
Bronisław K.- facet jako polityk wrył mi się w pamięć dwoma dokonaniami. Po pierwsze przetarg na samoloty transportowe dla polskiego wojska- jako minister obrony doprowadził do feralnego zakupu hiszpańskich samolotów CASA, które jak się poniewczasie okazało nadają się jedynie do transportu piechoty, bo nasz sprzęt najzwyczajnie nie mieści się w otworze wjazdowym- stąd konieczność wykupienia w trybie awaryjnym używanych Herculesów od USA. Drugie jego dzieło to wypowiedź sprzed wielu, wielu lat, wypowiedż po której musiałem sprzątać zupę ze stołu bo aż się zachlysnąłem. Jakiś materiał o międzynarodowym dniu tolerancji, wszystkie wypowiedzi stonowane, tylko Komorowski na koniec materiału: "Myślę, że w tym dniu wszyscy powinniśmy być gejami i lesbijkami." I faktycznie w trakcie pełnienia obowiązków prezydenta, jak i prowadząc kampanię wyborczą dał się poznać jako "porywający mówca", takich hec nie widziałem nawet na szkolnych akademiach, ten facet nie umiałby nawet umotywować bandy nawalonych studentów do napadu na spożywczak. Jako kandydat bezpartyjny Bronisław K. też wypada blado, bo jego twardość i nieustępliwość wobec zachcianek Donalda T. jest porównywalna z twardością żelkowego misia na czterdziestostopniowym upale w starciu z walcem drogowym. Do tego jego aparycja może nadaje się do czytania dzieciom bajek na dobranoc, ale nie do prowadzenia polityki międzynarodowej. Bronisław K. to wąsata pierdoła, której staruszki pomagają przejść przez ulicę.

A teraz kandydat numer dwa, Jarosław K.- postać powszechnie znana jako bohater humorystycznych niemieckich komiksów dodawanych do niedzielnych wydań gazet. Lokalnie bardziej znany jako uosobienie partii zwanej PiS-em. W PiS-ie słuchają się go wszyscy, słuchał się go nawet jego brat, to on układał program partii, to on nią jednoosobowo kierował i zarządzał. Zadajmy sobie pytanie- czy zostając prezydentem faktycznie potrafilby zrezygnować z pełnienia tej funkcji- nie wierzę w to, tm bardziej, że po katastrofie smoleńskiej nie widać nawet kandydata, który mógłby przejąć po nim schedę- wielki powrót Dorna jako marionetki- w to też nie wierzę. Ponadto Jarosław K. lokalnie, w obrębie kraju jest postacią, ktróra niejednokrotnie kompromitowała się wdając się w spory z rywalami politycznymi, w sporach tych uciekając się do nieudokumentowanych argumentów, wszelkiej maści haków, znieważeń i pomówień. Aparycją i urokiem osobistym Jarosław K. również nie porwie tłumów, a jego umiejętności jako oratora może i przewyższają umiejętności Bronisława K. ale to absolutnie żadne osiągnięcie, to jak cieszenie się z ogrania San Marino, podczas gdy samemu dostaje się baty od Hiszpanów.

Politycznie bliżej mi zdecydowanie do PiS-u, nie chcę Komorowskiego na prezydenta, ale uważam, że Kaczyński prezydentem to również fatalna decyzja, kolejne lata zastoju decyzyjnego i w dodatku osłabienie sceny politycznej, bo kto poprowadzi PiS. Kampania była fatalna, właściwie wymiana merytorycznych argumentów nie istniała, kandydaci przerzucali się nieudolnymi wiecami i programami oraz dokonaniami partii, a nie własnymi. Nasza scena polityczna zasłużyła nie na zółtą, lecz na czerwoną kartkę i pozostawienie stanowiska prezydenta nieobsadzonym przez najbliższy rok. Wiem, że to niemożliwe, ale ekscytowanie się tymi kiepskimi kandydatami bez wizji i postulatów, bez elektoratu lecz antyelektoratem i jeszcze przerzucanie się argumentamisprzed iluś lat, że na PiS to idzie wiejska niewykształcona swołocz głosować, a na PO miejscy nuworysze bez własnego zdania nie jest nawet śmieszne. Jest tragiczne bo wskazuje, że scena polityczna i kraj wymagają gruntownej przemiany wewnętrznej aktywnego dokształcania obywatelskiego i uświadomienia konieczności wymagania pewnych standardów od polityków. Tymczasem przy takiej frekwencji i takiej zajadłości na żadne zmiany na lepsze nie ma co liczyć. Wręcz przeciwnie w polityce będzie coraz więcej reality show, a coraz mniej polityki.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.07.2010, 00:30
Listek napisał(a):Wyświetl post
http://wybory.gazeta.pl/wybory/10,10...zydenckim.html

dla pana na filmie kaftanik bezpieczenstwa jak nic
Skarbie - a dla tej Pani? Co byś dla niej zaproponował/
http://www.youtube.com/watch?v=wKopdsSDAD8
Listek
Junior Member

Stary 05.07.2010, 00:36
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
dokladnie to samo. jednak tamtych przypadkow jest wiecej.
kreseq
Warszawiak

Stary 05.07.2010, 00:38
Tak a u Was bija Murzynów... Bezsensowna licytacja.

W jednym i drugim obozie sa oszolomy i nie ma wielkiej roznicy w ich liczbie.

Wybory zakonczone...

PS: Sa rozni ludzie.... wieksze lub mniejsze "wrazenie" robia...oby bylo ich jak najmniej.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 05.07.2010 o godz. 00:42.

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2010, 00:41
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Tak a u Was bija Murzynów... Bezsensowna licytacja.

W jednym i drugim obozie sa oszolomy i nie ma wielkiej roznicy w ich liczbie.
Ale musisz przyznać że ten kolo to robi wrażanie - pomijając za kim itp.Polish Psycho
94 - Allah Akbar!!
labtec
Senior Member

Stary 05.07.2010, 00:44
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...dwa_razy_.html
Listek
Junior Member

Stary 05.07.2010, 00:44
ja bym ich wszystkich spedzil w jedno miejsce z zamknal na 1 dzien
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 05.07.2010, 00:46
Tylko jest jedna zasadnicza różnica - ta kobieta pierdzielii zupełnie od rzeczy i pała nienawiścią do Kaczyńskiego porównywalną do nienawiści jaką prezentuje Młodzież Wszechpolska w stosunku do pedałów.

A facet - choć nawiedzony, ma troszeczkę racji w tym, co mówi. Jego kontrkandydat w tej dyskusji wygląda na średnio inteligentnego, który należy do delikatnie mówiąc marginesu (mowa o jego przywiązaniu do narodu). A pełno jest nierobów, o których wspomina, wystarczy przejść się jakimkolwiek osiedlem, żeby widzieć jaki odsetek społeczeństwa stanowią pasożyty, na których robią uczciwi obywatele. Kwestia Smoleńska - choć wypowiedziana mocno przesadnie - nie jest wyjaśniona, a rząd wiele nie robi w kierunku tego, aby to śledztwo hmm.. przyspieszyć? Po prostu rozwiać nasze wątpliwości.

Gdy dzisiaj widziałem Niesiołowskiego w jednym studiu z Panią Jakubiak, nie wiedziałem, co powiedzieć. Gotowało we mnie. Stwierdzam, że jest to podczłowiek, który nie powinien zabierać głosu w debacie publicznej, jest to podczłowiek, który nie zasłużył na jakąkolwiek polemikę, gdyż naprawdę zrównywać się do jego poziomu się po prostu nie da, i nie ma przyzwolenia na to, aby tak się działo. No chyba, że "arbitrem" w tej dyskusji jest równie "sprawiedliwa" i "rozsądna" Monika Olejnik.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 05.07.2010 o godz. 01:09.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2010, 00:51
Tylko jest jedna zasadnicza różnica - ta kobieta *******i zupełnie od rzeczy i pała nienawiścią do Kaczyńskiego porównywalną do nienawiści jaką prezentuje Młodzież Wszechpolska w stosunku do pedałów.

A facet - choć nawiedzony, ma troszeczkę racji w tym, co mówi. Jego kontrkandydat w tej dyskusji wygląda na średnio inteligentnego, który należy do delikatnie mówiąc marginesu (mowa o jego przywiązaniu do narodu). A pełno jest nierobów, o których wspomina, wystarczy przejść się jakimkolwiek osiedlem, żeby widzieć jaki odsetek społeczeństwa stanowią *******one pasożyty, na których robią uczciwi obywatele. Kwestia Smoleńska - choć wypowiedziana mocno przesadnie - nie jest wyjaśniona, a rząd wiele nie robi w kierunku tego, aby to śledztwo hmm.. przyspieszyć? Po prostu rozwiać nasze wątpliwości.

Gdy dzisiaj widziałem Niesiołowskiego w jednym studiu z Panią Jakubiak, nie wiedziałem, co powiedzieć. Gotowało we mnie. Stwierdzam, że jest to podczłowiek, który nie powinien zabierać głosu w debacie publicznej, jest to podczłowiek, który nie zasłużył na jakąkolwiek polemikę, gdyż naprawdę zrównywać się do jego poziomu się po prostu nie da, i nie ma przyzwolenia na to, aby tak się działo. No chyba, że "arbitrem" w tej dyskusji jest równie "sprawiedliwa" Monika Olejnik.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Też widziałem(nie całego) Niesioła z Anemią i zupełnie inaczej to odebrałem.Odpuść sobie 'podczłowieków'.Podczłowiekiem to jest jakaś ****a która Cię w bramie zabije za 5 złotych.
94 - Allah Akbar!!
sqallpl
Senior Member

Stary 05.07.2010, 00:54
Obiektywnie patrzac.

Oba przypadki to chamskie zachowanie ale jest pewna roznica.

Kobieta drze morde i wyraza swoje wlasne zdanie na temat Kaczynskiego. Do tego mowi ze chetnie by mu przy*******ila. Chodzi jej po prostu o to, ze go delikatnie mowiac nie lubi. Chamskie zachowanie.

W przypadku tego drugiego goscia mamy nawiedzonego wariata, ktory oskarza inny oboz polityczny o mord i zamach. Dodatkowo wyzywa innego czlowieka od nierobow, nie majac pojecia kim tamten tak na prawde jest. Takich ludzi w elektoracie Pana Jarka jest sporo.

Najgorsze jest to ze Pan Kaczynski doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze uzywajac swoich isntrumentow, moze takimi wlasnie ludzmi manipulowac.

Jest tez roznica pomiedzy PR Platformy, ktory jedzie na propagandzie sukcesu i tym podobnych (co oczywiscie mocno mija sie z prawda) a nawolywaniem podczas kazan i szukaniem mordercow w przeciwnym obozie.

Propaganda PiS wchodzi w ludzi pokroju tego goscia na filmiku jak cieply noz w maslo. Na niego mozna patrzyc z politowaniem.

Zeby bylo jasne. W II turze glosowalem na Komorowskiego, w pierwszej nie. Mi nie przeszkadza to jaki PR uprawiaja platformersy, bo mam swoj mozg i jestem w stanie okreslic jak wyglada rzeczywistosc. Na ich zagrywki nabieraja sie glownie ludzi ktorym sie zyje przyzwoicie i wierza ze to zasluga rzadu.

Natomiast nie moge zrozumiec ludzi, ktorzy wydaja sie rozsadni a glosujac na PiS nie potrafia przyznac, ze Kaczynski stosuje tak zenujace chwyty.

Powtorze jeszcze raz. Dopoki Pan Jarosław nie odetnie sie od pewnych obozow, pewnych ludzi i metod dopoty nie bede traktowal go powaznie.
labtec
Senior Member

Stary 05.07.2010, 00:55
dobra Panowie, za około 15 minut ogłoszenie PKW prawdopodobnie już z 90 - 100 % lokali.

Myśliscie że mazury juz dojechały z wynikami czy się w lesie pogubiły i dalej biała plama na mapie będzie?
enzo
Senior Member

Stary 05.07.2010, 00:57
A facet - choć nawiedzony, ma troszeczkę racji w tym, co mówi. Jego kontrkandydat w tej dyskusji wygląda na średnio inteligentnego, który należy do delikatnie mówiąc marginesu (mowa o jego przywiązaniu do narodu)
Nie mam pojęcia, jakim cudem z tak krótkiego filmiku jesteś w stanie wysunąć tego typu wniosek. Facet, który gardło zdziera też - delikatnie mówiąc - inteligencją nie grzeszy. Tyle, że to działa w obie strony i takich wariatów akurat u nas nie brakuje.
Ostatnio edytowane przez enzo : 05.07.2010 o godz. 00:59.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2010, 01:02
Jutro wylatuja stad wszystkie osobniki ktore nie potrafia normalnie rozmawiac. W szczegolnosci za wyzwiska i wypowiedzi nie wnoszace nic do tematu.
WISŁA PANY !!
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 05.07.2010, 01:04
SeQ napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pojęcia, jakim cudem z tak krótkiego filmiku jesteś w stanie wysunąć tego typu wniosek. Facet, który gardło zdziera też - delikatnie mówiąc - inteligencją nie grzeszy. Tyle, że to działa w obie strony i takich wariatów akurat u nas nie brakuje.
Generalizacja, czy jak wolisz kategoryzacja.

Tak samo kategoryzowało się starszych ludzi - że na pewno wybierają PiS.

Tak też można skategoryzować tego 'grubaska', któremu z buźki leci cwaniaczkiem i bawidamkiem.

Za chwilę pewnie zabawa skończy się całkowicie.

W zasadzie dla mnie ważniejsze jest, aby PiS zgarnął samorządy i parlament, bez względu na to czy będzie 55-45 czy 50,01 do 49,99 - to PiS zyskał tą kampanią, a nie PO.
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.07.2010, 01:12
Dane z 95%:
Kaczyński - 47,37%
Komorowski - 52,63%
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.07.2010, 01:15
No to mamy przerabane. Cala wladza w rekach PO, tusk bd robil co bd chcial. Zobaczycie jak zgoda bd budowac nasza kleske
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

sqallpl
Senior Member

Stary 05.07.2010, 01:17
Cfaniak napisał(a):Wyświetl post
No to mamy przerabane. Cala wladza w rekach PO, tusk bd robil co bd chcial. Zobaczycie jak zgoda bd budowac nasza kleske
No straszne. Oczywiscie jak Bracia rzadzili to nie bylo zagrozenia ze strony monopolu, teraz nagle taka sytuacja jest niebezpieczna.

Za jakis czas bedzie mozna oceniac.
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.07.2010, 01:31
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
No straszne. Oczywiscie jak Bracia rzadzili to nie bylo zagrozenia ze strony monopolu, teraz nagle taka sytuacja jest niebezpieczna.

No jak nie wiesz

Przecież dziś Pan Kurski powiedział że teraz będzie groźny dla demokracji monopol a jak rządzili Bracia to nie było problemu wtedy winne wszystkiemu były media i zmowa.

Myślenie Kalego .....

Pozdrawiam i dobranoc
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2010, 01:36
sqallpl napisał(a):Wyświetl post

Problem w tym, że jak bracia rządzili, to mieli nad sobą silną kontrolę mediów - TVN24 i Polsatu, GW, TOKFM, RMFFM, wszystkich portali internetowych itp/

Teraz PO położy łapę na TVP, jeszcze tylko rzepę się szybko załatwi (bo w międzyczasie Wprost już zmienił front) i tak to sobie będzie ładnie grało.

---

To oczywiście nie wyklucza, że PO kiedyś bęcki zbierze, albo jak ludzie poczują lżejsze portfele, albo jak się w PO zaczną gryźć.

PiS, który miał się rozpaść, odejść w niebyt itp. wychodzi z tych wyborów bardzo wzmocniony, mam nadzieję (i wrażenie), że niebawem zaczną się powroty.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2010, 01:36
Cytat:
Myślenie Kalego .....
ale tak wlasnie mysla obie strony, i te partie i Jarek z Bronkiem i ich wyborcy. Z jednej strony klamcy, zlodzieje i oszusci, z drugiej strony klamcy zlodzieje i oszusci, z jednej strony zalosny i smieszny kandydat z drugiej strony zalosny i smieszny kandydat, zjednej strony fanatyczni wyborcy, czesto moherowi z drugiej strony tak samo fanatyczni lecz niemoherowi, jakis koles machajacy lapami, wieszczacy teorie spiskowe z PiSu i jakas baba wrzeszcza "tylko Palikot", jacys forumowicze na tym forum ktorzy sie zapedzili, wyzywaja sie i wierza w swietosc swojej partii i s****ysynstwo tej drugiej. Ludzie spojrzcie prawdzie w oczy, obaj kandydaci i partie sa chuja warte a ten Wasz fanatyzm i swiete przekonanie ze Bronek jest fajniejszy od Jarka lub na odwrot jest smieszny. Mozecie pisac ze Jarek klamie ale napiszcie ze Bronek jest marionetka Tuska. Czy Wy widzicie bledy tylko jednej strony czy dwoch? Jesli jednej to to jest dziwne bo dla obiektywnej osoby to dwaj kandydaci sa godni pozalowania

PS
Jak mozna sie klocic o to ze jedno gowno jest ladniejsze od drugiego? A tutaj rozkminka na kilkaset stron ze gowno z PiSu jest fajniejsze od gowna z PO.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.07.2010 o godz. 01:39.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów