|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam,
Transfery jakie są każdy widzi. Nadarzyła się okazja to nie dziwmy się ,że klub szybciutko opylił Głowackiego i Marcela. Ja bym tutaj za bardzo teraz nie teoretyzował na temat naszych obecnych i potencjalnych nabytków i ich przydatności. Dla mnie podstawową weryfikacją tego co się teraz w tym klubie dzieje na każdej płaszczyźnie będą rundy kwalifikacyjne w LE i postawa Wisły w owych. Dopiero po nich będziemy mogli dywagować co i jak? Plany jak zwykle mocarstwowe ma Cupiał tylko ,żeby się nie okazało ,że puchary zakończymy w Szawlach. Póki co Bunoza i Ciskos to są kompletne niewiadome. Jeden grał w piątej drużynie ligi chorwackiej, drugi w spadkowiczu w lidze słowackiej. Coś tu jest nie tak... Ale tak ja napisałem puchary wszystko pięknie zweryfikują... Żeby znowu nie było gromkiego "Aaaaauuuuuaaa!!!"
Ostatnio edytowane przez Bronex : 04.07.2010 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
Bład Wilczka polegał na tym, że oczekiwał finansowych dochodów nie robiąc odpowiednio wcześniej nic ku temu, by zespół realnie mógł po nie sięgnąć. Cytat:
Wiec proponuję, cytując Wolfy'ego, byście przestali p.....ć, że to, co się obecnie i dawniej w Wiśle wyprawia można nazwać mądrą, przyszłościową i profesjonalną polityką sportowo-finansową, wiodącą do jakichkolwiek sukcesów. I nie wmawiajcie, że oto teraz nagle otrzymamy w miejsce filarów zespołu pełnowartościowych następców. Po tylu latach nie reinwestowania pieniędzy w klasowych graczy mało kto w to uwierzy.
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.07.2010 o godz. 17:47.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego w jednym okienku sprzedajemy dwóch zgranych ze sobą najlepszych stoperów ligi. Na 10 dni przed meczem LE w ich miejsce kupiliśmy jednego no-name'a. Mamy też emeryta i nowicjusza.
Każdy z tych obrońców to wielka niewiadoma. Wydawało mi się do dnia dzisiejszego, że ten klub w końcu będzie profesjonalnie zarządzany. A dziś JEB! Po co było sprzedawać w takim wypadku Głowe? Ze stratą jednego z nich bym się pogodził ale obu w ciągu kilku tygodni? Gdzie tu jakieś racjonalne myślenie? Rozj*bali nam jedyną formacje, która grała na wysokim poziomie w zeszłym sezonie. Potrzebujemy szybkiego transferu KLASOWEGO stopera. Klasowego, a nie kolejnego 20 letniego Chorwata bez doświadczenia. Ktoś tam pisał, że podstawa to dobra ofensywa... tyle, że do gry ofensywnej potrzebni są skrzydłowi - mamy ich dwóch: Kirm i Łobo. - Tego chyba nie trzeba komentować. Na dzień dzisiejszy to okienko jest CH*JOWE. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Witam. Jak transferowa ofensywa ?
A może trzeba by napisać defensywa ? Czy tu faktycznie chodzi o odmłodzenie składu ?Wg mnie to zabawne, bo któż jest taki stary w tym zespole ? Rozumiem, że za chwilę pożegnamy Sobola, bo nikt inny mi do głowy nie przychodzi.Przecież rozpieprzenie obrony w ciągu jednego okienka w żadnym razie nie oznacza chęci walki o najwyższe cele ligowe. Bardziej mi to wygląda na wyciśnięcie z klubu resztek życia i zwinięcie biznesu. A Basałaj ma tego doglądać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie Kamson, nie jest chu...e, jest znakomite. Czyż nie docierają do Ciebie takie argumenty jak pozyskanie kapitału dla spółki
Zapewne je zarząd znakomicie reinwestuje, sprowadzając znakomite, młode perełki bałkańskiej piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
maci0s zapowiadał niespodzianki, to było się mentalnie przygotować. Ja już wiedziałem co się święci jak zobaczyłem tych parapiłkarzy co to ich testowaliśmy.
Mamy trzech stoperów, którzy nie rozegrali ze sobą 90 minut. Do tego jeden powoli myśli o zakończeniu kariery, dwóch ją na dobrą sprawę zaczyna, zobaczymy z jakim skutkiem. Kabaret. Zobaczymy maci0s, jak długo uda Ci się kontrolować nastroje, bo jak ten eksperyment transferowy nie wypali (IMHO tylko cud nas teraz uratuje), to w klubie będą musieli zacząć inaczej kombinować.
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepsza obrona w lidze nie istnieje dlatego ze skladala sie z pilkarzy..... unikalnych w swoim rodzaju; a mianowicie z zawodnika ktory przerasal zasrana lige w jakiej gral o lata swietlne i z Glowackiego ktory mial juz 31 lat. Najlepsza obrona w lidze nie istnieje bo klubu zwyczajnie na to nie stac aby przebic oferte PSV i zaproponowac Marcelo podobny kontrakt. Malo tego, wydaje mi sie ze pieniadze oczywiscie byly wazne, ale wazne rowniez bylo to ze liga polska jest slaba i taki zawodnik jak Marcelo woli rywalizowac z lepszymi pilakrzarami w Holandii niz kisic sie w Polsce i grac np. z Sobiechem. Po drugie Brazylijczyk ma tez oczy i widzi co sie dzieje w okolo. Byc moze gdyby sytuacja Wisly byla troche inna, gdyby miala szanse na LM to moze dalby sie przekonac do zostania na pol roku. Ale gramy z Litwinami i istnieje ryzyko ze na 3 rundzie skonczymy nasz udzial w LE. Przykre, ale prawdziwe. Kibice Wisly widza golym okiem ze klub nie jest najmocniejszy, ze potrzebuje wzmocnien. Kibice Wisly widza ze 9 lipca mija termin zglaszania zawodnikow do LE i .... cisza (przynajmiej jesli chodzi o ofensywe). A zgranie? To wszystko nie powoduje u pilkarza klasy Marcelo ochoty do pozostania w klubie i granie w dryzynie ktorej sie jesc najmocniejszym ogniwem. Klub nic nie mogl zrobic, jak PSV juz ustalilo z nim warunki kontraktu oferujac 800 tys. na rok gry. Kazdy by odszedl. Kontrakt + wizja gry w mocniejszym pilkarsko kraju stanowilo nie mozliwa do odparcia przez klub ochoty Marcelo do odejscia. Zal, ale show must go on. A Glowacki? Fakt, mogli sie wstrzymac z nim... Tylko ze te 1.5 mln. euro to pieniadza jakich bysmy juz za niego nei wzieli nigdy. Teraz tylko INWESTOWAC, kupowac i inwestowac.. Pytanie tylko co zrobi zarzad, klub, Basalaj i przese wszystkim Cupial....
Ostatnio edytowane przez RAF : 04.07.2010 o godz. 17:59.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No bo klubowi ,czy tam spółce
bardziej się opłaca wziąść teraz kase za Marcelo i miec ja jak w banku,niż wierzyć ,że będziemy pokolei przechodzić kolejnych rywali ,tak ,że z praw do transmisji zarobimy wiecej itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiem tak. jakbyśmy chcieli teraz zastąpić Marcelo równorzędnym graczem to tzrebaby było się licyzc z wydatkiem 3.5 -4 mln E. Bo ja na tyle oceniam Marcepana. PSV zrobiło interes życia. Jak nie przyjdzie obrońca za ok 1 mln E to ja nie wiem co ten klub chce osiągnąć. PO co transfer Głowy w takim razie. Mógł tu zostać do końca kariery. I powiem tak: moim zdaniem jestemy na minusie jesli chodzi o blians in/out
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jeśli Bunoza i Czikosz zaczną grac i będą się sprawdzali a ty będziesz piać z zachwytu to mam nadzieję że ktoś Twój lament tutejszy znajdzie i wklei abyśmy się wszyscy pośmiali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja to jeszcze proponuje harakiri popełnić bo rozpacz jakby właśnie Wisła Kraków przestała istnieć.
Słuchacie tego co mówi Basałaj czy liczni informatorzy a co by się nie działo to i tak ostateczna decyzja należy do wiadomo kogo. Kasa się pojawiła to go sprzedali a Marcelo głupi nie jest, widzi jaki w polsce poziom, w europejskich pucharach jest problem się pokazać więc pewnie się długo nie zastanawiał. Holandia to wg. mnie dla niego fantastyczna odskocznia do dalszej kariery. Natomiast co by nie mówić to póki co rozwalili najlepszą formację w naszej drużynie, i nawet jeśli sprowadzą jeszcze dwóch środkowych obrońców to pozostaje kwestia tego czy się w ogóle sprawdzą, a dodatkowo będą musieli się zgrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
wolfy, Markus, to wy teraz kierujecie furie w pewnym kierunku. Co z tego, że ta obrona była najlepszą formacją, skoro dawała wbijać sobie bramki w meczach z Cracovią i Arką czy też Levadią? Tę stajnie Augiasza trzeba wyczyścić, bo i Marcelo mógł mieć już dość tej kompromitacji, która się rozgrywała rok w rok. Szanuje Marcelo, Głowę, ale cieszę się, że klub mógł na nich zarobić. Wolfy mówisz no-name o Bunozie? A kim był Marcelo 2 lata temu się pytam? Bunoza przyszedł z nienajgorszego klubu z Chorwacji, z kraju o wiele wyższej kulturze piłkarskiej niż Polska. To już sugeruje, że koleś nie jest no-name. Teraz testy tego kolesia z Holandii, toczące się rozmowy. Za przeproszeniem sracie w gacie, a prawda jest taka, że po poprzednim sezonie, gdzie dostawaliśmy w tyłek od kogo popadnie mamy szanse zbudować coś od nowa. Poza tym trzymanie na siłę Marcelo nic by nie dało, więc nie spinajcie się, tylko poczekajcie jak ściągną wszystkich i dadzą im pograć. Wtedy się okaże, czy te ruchy nie były słuszne, ale widząc tą apatię z zeszłego sezonu, ta rewolucja powinna przynieść skutek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skończ już się produkować, bo w tej chwili nie masz żadnych argumentów. Masz tylko wiarę we zbymaka i maci0sia, a to za mało żeby atakować innych tylko za to, że nie widzą w jakimś Bunozie następcy Marcelo, a w Kowalskim - Głowackiego.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
Ogólnie nie zmieniam jednak mojego zdania, że sprzedanie w jednym okienku dwóch stoperów, najlepszych w Polsce, to szczyt debilizmu! ale to niestety dość "normalne" w naszym klubie ...Aha i pozdrawiam wszystkich, którzy mnie wyśmiewali i chcieli się zakładać, że nie sprzedamy Marcelo ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
kiedy wreszcie do jasnej cholery zaczaisz, że Marcelo przyszedł jako młody, zdolny z ligi silniejszej niż liga chorwacka. Do tego nie musiał nikogo od razu zastąpić tylko mógł spokojnie wchodzić do drużyny! Nie widzisz różnicy?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 04.07.2010 o godz. 18:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Nie znaczy to oczywiście, że Marcelo nie marzył o transferze do lepszego klubu niż Wisła. To było oczywiste od samego początku. Układ był jasny - gra u nas, aklimatyzuje się w Europie i odsprzedajemy go z zyskiem. Ale Marcelo to profesjonalista w każdym calu, który nie stroi fochów jak Uche by wymusić transfer. Dobrze wie, że to działałoby tylko na jego niekorzyść. Ja nawet nie mam pretensji o sprzedaż Marcelo. Wiadomo, że ta chwila musiała nadejść. Przyszła dobra oferta z dobrego klubu. To też działa na naszą korzyść - można teraz ściągać kolejnego zawodnika tego typu, pokazując mu że grając z Wiśle można się wybić do naprawdę dobrego klubu. To jest jakiś argument przy negocjowaniu kolejnych transferów. Ja tylko się martwię, bo w tym nadal nie widać jakiegoś planu i konsekwencji. Pozbywamy się w ciągu jednego okienka 3 zawodników z podstawowego składu, którzy tworzyli z Diazem/Brożkiem formację defensywną. Mało tego, na niecałe 2 tygodnie przed pierwszym meczem o stawkę nadal nie mamy skompletowanego składu, a w kadrze raptem 3 środkowych obrońców. W naszej polityce transferowej wiadomo tylko jedno - w razie korzystnej oferty każdy może odejść, w każdej chwili. Czyli jeśli na przykład 2 dni przed meczem z Litwinami Fulham zgłosi się po Brożka z Małeckim w pakiecie (czysto teoretycznie, rzecz jasna), płacąc za nich 5 mln € to zostajemy z kupą kasy i ręką w nocniku (czyli z Etamane w ataku). PS. Żmijko - naiwniaków i niedowiarków na forum nigdy nie brakuje. Podałem przykład Żurawskiego i Frankowskiego, a i tak nikt nie chciał w to wierzyć...
Ostatnio edytowane przez flamengista : 04.07.2010 o godz. 18:02.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wygrałaś coś? Ja to naprawdę ciemno widzę, bo zakładanie że Litwini to takie ogóry, że sami sobie bramki strzelą to proszenie się o kłopoty. A przy naszej obecnej obronie możemy być zmuszeni strzelić więcej niż dwie bramki... Jest źle. EDIT: A na forum są nawet typy, dla których Marcelo to był taki sam noname jak te nasze obecne transfery. Ta, podstawowy gracz Santosu, liga Brazylijska. Co za ludzie ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2010 o godz. 18:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobrze Mistrzu skończę sie produkować, aTy mnie nie osądzaj i nie pisz o jakiejś wierze w zbymaka i maci0sia. daleko mi do tego, podejrzewam, że mam o wiele więcej do tego dystansu niż Ty, co zresztą na piśmie widać.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
Nigdy nie napisałem ze Marcelo sie obija czy zaniedbuje obowiązki!!! To był mój ulubiony piłkarz!! Musisz jednak sam przyznac ze w ostatniej rundzie zaczął się bawić przez co stracilismy 2 bramki...!! Nie dlatego, że był słaby, tylko on sam już czuł, ze przerasta ligę!! Miał do tego prawo bo w istocie tak było! W Wiśle niczego by się juz nie nauczył.. Ja tak uważam... Ja nie jestem zadowolony ze nam sprzedali 2 stoperów, ale akurat obaj mieli ciśnienie na wyjazd, a zwłasszcza głowa... A o Bunozie czy Słowaku pogadamy po sezonie... Tak samo jak o kazdym innym zawodniku... Jeszcze raz prosze nie naduzywaj tego, że Twoj nick jest w czerwieni! To raczej powinno Cię do czegoś zobowiązywać, a nie stawiać ponad innymi! PS. Żmijka Ci wszystko o Marcelo napisała...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 04.07.2010 o godz. 18:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem już moderatorem. Zrezygnowałem po kolejnej akcji z Tobą w roli głównej. Od mojej pracy jaką tu wykonałem jako mod się odstosunkuj, bo to nie Twoja rzecz. Są ludzie, którzy ją doceniają.
Możesz napisać sobie donos do rava, wisi mi to ![]() Co do Marcelo - przerastał tę ligę od roku z okładem. Nie wydaje mi się, abyśmy na tym tracili sportowo, tak jak to przedstawiasz. Najgorsze jednak - nasza obecna linia obronna to czysta improwizacja. To jest prawdziwy problem...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2010 o godz. 18:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tylko Człeku niecierpliwy ja nikogo nie osadzam, spokojnie zaczekam aby kogoś oceniać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
co Ty za glupoty wypisujesz.. ![]() nie ma obroncy na swiecie ktory by nie dal sobie wbic bramki.. chocby tu gral Roberto Carlos bedac w zyciowej formie to kilkakrotnie dalby sie przejsc Cracovii czy Levadii.. to tak jakby oczekiwac od napastnika zeby za kazdym dotknieciem pilki zdobywal gola (czyli gdzies 50 bramek na mecz) to normalne ze bramkarz traci gola i tak samo normalne ze napastnik nie trafia z 3 metrow do pustej bramki.. a Ty bys chcial bramkarza ktory bramki nie traci, obroncow ktorych nikt nie przejdzie i napastnikow ktorzy beda zdobywali bramki po kazdym dotknieciu pilki.. nie bylo, nie ma i nigdy nie bedzie takiego zawodnika na danej pozycji.. bo jest to niemozliwe! dlatego pogodz sie z tym ze Cracovia czy tego typu druzyna jak Levadia wbije nam przez najblizsze 50 lat jeszcze worek bramek! chocby grali u nas najlepsi obroncy swiata!!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 04.07.2010 o godz. 18:14.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
bla bla bla.... jak Marcelo czy Błaszczykowki przychodzili tez wycenialiście ich na 4mln euro? ludzie oni przyszli za prawie frajer i grali świetnie. Wiec biadolenie co po niekturych tutaj na forum jest idiotyczne. Który pacan powiedział, że Bunoza czy Cikos bedzie do bani? Pewnie Ci co twierdzą, że są to piłkarze "noname".. bo nigdy o nich nie słyszeli. A morał się sam nasuwa...
Moim zdaniem polityka transferowa jest ok. Sprzedać drogo i kupić tanio, aby później znów sprzedać drogo. Ludzie to jest piłka nożna i co okienko w każdym klubie powinny byc transfery czy to "in" czy też "out", aby nie było za nudno. Wisła to najbardziej medialny i najbardziej rozpoznawalny klub w Polsce i wiecie kto do tego w głównej mierze się przyczynił. A tych, którzy narzekaja na właściciela lub go obrażają wypada mi pozdrowić środkowym palcem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.... ale o czym Ty nawijasz.. Jak przychodził Marcelo to połowa tego forum nie wierzyła ,że Bednarzowi się udało takiego grajka skaperować... Czy Bunoza (który raptem rozegrał 27 spotkań w lidze chorwackiej w jakimś tam średniaku) takie wrażenie wywołuje... Cleber to był gość o ogromnym doświadczeniu zdobytym w lidze portugalskiej (ile o tam spotkań rozegrał !) Porównywanie Ciszkosza i Bunozy do Marcela i Clebera jest nie na miejscu... Skoro Bunoza jest taki Zidan to powiedzcie czemu w Dynamie Zagrzeb w maju tego roku testów nie przeszedł?...
PS. Ciekawą rzecz wyczytałem teraz na chorwackich stronach. To szóste miejsce NK Karlovec w lidze chorwackiej to jest megasukces jak na ten klub. Jednym z ojców tego sukcesu był Bunoza... Śmiech na sali...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 04.07.2010 o godz. 18:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale lamentujecie, że czytać się nie da. Na dzień dzisiejszy jest faktycznie nie za ciekawie, ale okienko się jeszcze nie zamknęło..Jestem jakoś dziwnie przekonany, że przed startem ligi będziemy zadowoleni.
Martwi mnie jedno. Mianowicie pisałem już kilka jak nie kilkanaście razy, że powinniśmy stawiać na młodych reprezentantów zagranicznych młodzieżówek. I się doczekałem Teraz jak te transfery nie wypalą to pewnie zmienimy koncepcję i postawimy na doświadczonych typu Krzynówek czy Żewłakow. Tego bym nie chciał, więc jak nigdy trzymam kciuki za nasze najnowsze nabytki by ta tendencja była kontynuowana w następnych latach.nie no bez jaj? Naprawdę?
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 04.07.2010 o godz. 18:17.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|