The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 10:41
No to huj trafił naszą obronę. Popadamy w przeciętność chyba raczej...
Zamiast wzmocnień to Wisła ciągle uzupełnia braki..

Widać w klubie lubią eksperymenty...

Smutne jest to wszystko. Tyle ode mnie i de się napić..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

No to doje#$@#%%&%....

Dzięki Marcelo za te dwa lata
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Chyba ich pojebało!!! Przed pucharami rozwalili jedyną formacje, która w zeszłym poziomie grała na wysokim poziomie.
W jednym okienku pozbywamy się dwóch najlepszych stoperów ligi (zgranych ze sobą).
Brak słów...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.07.2010, 10:42
Przecież obiecywali że jeśli pojdzie jeden to drugiego nie oddadzą! Brawo dla naszych działaczy, choćby sie posrali i tak takiego obroncy nie znajdą. Niech Amica i Legia się teraz cieszy, bo jest z czego.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Spodziewać się tego można było ale:
a) nie w kontekście pozbycia się wcześniej jednego z dwóch filarów obrony
b) nie za mniej niż 3 mln E (sumy transferowej akurat nie znamy , ale w mediach przewijała się kwota mniejsza)

Jeżeli faktycznie było , to mnie niż 3 mln e , to biorąc pod uwagę wcześniejszy transfer Głowy ten ruch transferowy faktycznie będzie można podsumować ,,śmiechem na sali'' .
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Jeszcze go pewnie opchnęli za 2,5 mln E debilne popaprańce... Za takiego platfusa jak Dudka tyle wzięli. A zresztą co to za różnica i tak nie zobaczymy z tej kwoty ani jednego Euro. Sprowadzą nam w zamian jakiegoś leszcza za 400 tys Euro. K...a! Pozbyli się dwóch z trzech zawodników do którcyh za zeszły sezon nie można mieć pretensji...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 04.07.2010, 10:44
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Taką ofensywę można w cztery litery wsadzić. Jeśli dwóch najlepszych obrońców odchodzi.
Bunoza to dla Ciebie dobry zakup? Jesli tak to mozesz liczyc na podobny...

Bez paniki panowie, zaczęło sie odmładzanie Wisły, a do tego jest potrzebna niestety kasa... marcelo pójdzie za 3 mln a za to mamy kasę na 4-5 młodych zawodników...
Ja tez uważam ze marcelo był najlepszym stoperem w lidze, ale trzeba dać mu odejść bo powoli przerastał naszą ligę i był wiele razy rozkojarzony, co powodowało u niego błędy...
To będzie kawał piłkarza... W dodatku złego słowa na Wisłę nigdy nie powie...

Jesli faktycznie odejdzie

Ja mu zyczę powodzenia
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Jesli Cupial zrobi transfery za 2,5 mln euro to nie bedzie tak zle, gorzej jak niewyda z tego ani euro na transfery...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Wyluzujcie, na prawdę macie Basałaja za idiotę który sprzedaje 2 podstawowych obrońców nie ma alternatywy? Głowa odszedł, za Marcelo oferta była pewnie na tyle atrakcyjna że się zgodzili. Uważam, że mają alternatywę. Ruchy transferowe Wisły w tym okienku pozwalają być tego pewnym. Idźcie lepiej na wybory i później na piwo a forum włączcie dopiero wieczorem.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.07.2010, 10:45
No coz ciekawe kogo w zamian. 2,5 mil to wielka porazka....
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.07.2010, 10:45
To chyba już wiadomo, skąd Wisła ma pieniądze na transfery. Nie Cupiał dał, tylko PSV i Trabzonspor.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2010, 10:46
żal jak cholera,ale z drugiej strony może to swiadczyć o tym,że będą dalsze wzmocnienia,a sprzedaż Marcelego była potrzebna na pozyskanie środkow?lipa to będzie,gdy tak sie nie stanie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.07.2010, 10:46
Przypomnę tylko, że kluczem do udanych występów Wisły w europejskich pucharach nie była defensywa, tylko ofensywa. Wzmocnić należy skrzydła, atak i kupić zastępcę Marcelo jeśli ten odejdzie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.07.2010, 10:47
Ja do takich ludzi nie należę, aczkolwiek...
Widzę, że klub wziął sobie za cel zapełnienie nowego stadionu...
Ironiczne
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 04.07.2010, 10:47
To już wiadomo dlaczego Sadlok nie wsiadł do samolotu
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.07.2010, 10:48
powodzenia zycze Marcelo, w PSV brazylijczykom bardzo dobrze szlo,potem odchodzili do mocnych lig,

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

mam nadzieje że pieniądze z transferu Marcelo zostaną przeznaczone na bardzo konkretne wzmocnienia (Sobiech+Sadlok+Agustin)
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

no troche to dziwne, bo w jednym okienku zesmy sie pozbyli srodka obrony.. a kazdy wie, ze tam zgranie liczy sie najbardziej. Zobaczymy jak to bedzie, ale na razie nie wyglada to za ciekawie.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2010, 10:49
no to K**** nie mam pytań 10 dni przed pierwszym meczem miało być choć trochę profesjonalnie a będzie jak zawszę... Nie mam sił po prostu po trochę fajniejszym tygodniu znowu dochodzi do porażki, przykre to trochę.

Marcelo to nie jest zawodnik którego można od tak zastąpić, najlepszy zawodnik tej ligi. Życzmy mu szczęścia i wielu sukcesów w europie niech robi nam renomę.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 04.07.2010, 10:50
barteqTS napisał(a):Wyświetl post
To już wiadomo dlaczego Sadlok nie wsiadł do samolotu
No wiadomo czemu, miał dzień wcześniej urodziny. A ty chyba nie chcesz za niego płacić miliona euro? ;o
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.07.2010, 10:50
maci0s napisał(a):Wyświetl post

Bez paniki panowie, zaczęło sie odmładzanie Wisły, a do tego jest potrzebna niestety kasa... marcelo pójdzie za 3 mln a za to mamy kasę na 4-5 młodych zawodników...
Ja tez uważam ze marcelo był najlepszym stoperem w lidze, ale trzeba dać mu odejść bo powoli przerastał naszą ligę i był wiele razy rozkojarzony, co powodowało u niego błędy...

Ja mu zyczę powodzenia
Chłopie Bunoze to sobie mogą przy sprzedaży Głowy i Marcelo wiesz gdzie wsadzić? Niech sobie nawet kupią dwóch kolejnych "Bunozów"...

Odmładzanie Wisły? No rzeczywiście, Marcelo już starawy był...

Przyciągacie na stadion coraz więcej kibiców panowie decydenci, zapewne sezonowcy kupią karnety...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.07.2010, 10:51
To jest CZAT ...? 20 postów na minutę, a w co drugim "ale matoły", "ale debile"...
Proste, że żal jak cholera. Odszedł (chyba nikt w to nie wątpi) właśnie najlepszy obrońca w klubie i w lidze, a przy okazji obecnie najlepszy piłkarz w drużynie. Jak by tego było mało odszedł chwilę wcześniej kapitan, również stoper, a zatem pożegnaliśmy filary najlepszej w lidze defensywy. Ale co mieli zrobić... 2 miliony euro nie leżą na ulicy, a z niewolnika nie ma pracownika. Kto powiedział, że Bunoza nie okaże się lepszy albo, że na Copa Cabanie nie czeka już kolejny Marcelo... Owszem to wszystko są niewiadome, a Marcelo był pewnym punktem drużyny, a do tego gwarantem kilku bramek w sezonie. Żegnaliśmy już jednak Uche, Żurawskiego, Szymkowiaka, Kosowskiego, Kałużnego mimo to od tamtego czasu wciąż jesteśmy w czołówce.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 04.07.2010, 10:51
Gratu****alacje !! Zajebiści jesteście panowie z zarządu !! ZAJEBIŚCI !! Nowy stadion, wizja rozwoju na przyszłość, a my sprzedajemy najlepszego zawodnika za marne grosze !! Cały środek obrony rozdupcony! Gratuluje naprawde !! Tym panom nie zależy na dobru Wisły, tylko na tym, żeby sobie napchać kieszenie !! 5 miejsce w lidze nas czeka w tym sezonie i odpadnięcie z pucharów w III rundzie eliminacji LE ! DRAMAT!! Miało być profesjonalnie !! CH*JA!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.07.2010, 10:52
maci0s napisał(a):Wyświetl post

Ja mu zyczę powodzenia
Odmładzanie Wisły polega na sprzedaży Marcelo, który ma 23 lata. Kiedy po odejściu piłkarza, kwota w 100% była przeznaczana na zakup nowych piłkarzy? Na ta chwilę, wbrew propagandzie, okienko jest na duży minus.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.07.2010, 10:52
Poczekamy 3 dni i znowu euforie wróci na forum. Jacy wy jesteście wspaniali. Podziwiam was
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.07.2010, 10:53
Jeszcze odnośnie samego Marcelo abstrahując od tego konkretnego transferu.
Mieliśmy w klubie przez dwa sezony zawodnika , który spokojnie mógł być podstawowym graczem średniaków europejskich (tak jak właśnie np. PSV). Sam fakt sprowadzenia go do Wisły był wielkim sukcesem ówczesnego ,,sztabu'' transferowego. Spodziewałem się , że odejdzie po dwóch-trzech sezonach , ale miałem nadzieje że w tym czasie Wisła jakoś zaprezentuje się w europejskich rozgrywkach i suma transferowa za tego zawodnika będzie oscylowała w granicach 4-5 mln E . Tak się niestety nie stało , ale wydaje mi się , że 3 mln E , to i tak granica przyzwoitości za jaką powinien zostać Marcelo wytransferowany do innego klubu.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Ciągle mowicie o zgraniu ale my zawsze gralismy tym samym skladem i do czego to doprowadzila?
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Ja nie ale widzisz jak u nas wyglądają transfery - mogli pomyśleć, że puszczamy Marcelo za ok. 3 bańki to niech już Ruch ma ten milion za Sadloka a są jeszcze dwie bańki na wzmocnienia (bo póki co dotychczasowe poczynania transferowe to raczej uzupełnienia). W takim przypadku byłbym skłonny nawet dać tą dużą bańkę za obrońce w zasadzie od razu do gry np. w parze z Cleberem.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2010, 10:55
maci0s 3 mln za wschodzącą gwiazdę? proszę cię co najmniej 4 powinno być, bo znając jego podejście to nie zdziwię się jak za 2 lata będzie w kadrze Brazylii. Błąd polega na tym że za wcześnie go sprzedajemy, była mowa że jak Głowa odejdzie to Marcelo nie. Jeszcze rok mógł pograć u nas :(:(

Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Stary 04.07.2010, 10:55
U stopera najważniejsze jest doświadczenie, tak więc nieszczególnie mnie jara, że przyjdzie jakiś młody zdolny. Marcelo jak przyszedł, pomimo że miał ponadprzeciętny potencjał to popełniał błędy, tyle że grywał z doświadczonymi Glowackim i Cleberem, miał się od kogo uczyć. A teraz w sytucji kiedy Cleber powoli odlicza dni do emerytury, nie chce w to wierzyć, ale wiek robi swoje, to trochę trudno mi sobie tę formację wyobrazić...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów