The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 17:09
Apropos tych 'obcokrajowcow' - http://www.weszlo.com/news/5164
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2010, 17:12
Niemcy ośmieszyli Argentynę! Bez wątpliwości byli lepsi. Niemcy mają zespół, Argentyna gwiazdy. Nie, Niemcy mają i zespół i gwiazdy a Argentyna tylko gwiazdy.

Jest jeszcze inaczej - Niemcy mają gwiazdy, zespół i trenera a Argentyna tylko gwiazdy

Ciekawy mecz, ale dominacja Niemców pełna.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2010, 17:14
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Nie pisz takich rzeczy o Holandii , zaraz fanboye Cię zjedzą.
Wymieńcie mi chociaż jeden mecz na tych mistrzostwach w którym Holendrzy nie grali antyfutbolu.
http://encyklopedia.pwn.pl słowo antyfutbol - brak wyników. Jakis debil wymyslił takie slowo a reszta jemu podobnych sobie go wzieła do serca
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
P.S - Niby ilu Niemcow urodzilo sie poza granicami ? Nie przeklamujmy rzeczywistosci...korzenie moze maja inne, ale urodzili sie w Niemczech w wiekszosci.
Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.07.2010, 17:17
Niemcy grają kosmiczny futbol, nie kibicowałem im, ale obiektywnie trzeba przyznać, ze 4:1 z Anglią ( nie byłoby tego gdyby nie skandal z sędziowaniem) i 4:0 z Argentyną robi wrażenie. Gwiazdy z Argentyny nie pokazały nic, Maradona się skompromitował jako trener ( czemu Milito nie grał). Zasłużony awans młodych Niemców. Jako kibic angielskiej piłki apeluję do piłkarzy ( ) żeby zajęli się futbolem a nie bzykaniem żon najlepszych przyjaciół i chlaniem na umór, a do Argentyńczyków żeby w końcu zaczęli tworzyć drużynę bo gwiazdy to oni mają, ale drużyny stworzyć nie potrafią. Jeśli tak dalej pójdzie to Niemcy będą dominować w światowej piłce przez co najmniej dekadę, bo póki co robią wielki krok w tym kierunku.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.07.2010, 17:18
O ile dojdzie do polfinalu Niemcy - Hiszpania obawiam sie, ze wynik moze byc podobny. Bicie glowa w mur, milion podan, ktore nie przejda srodkowej lini Szkopw do tego szybka kontra i po frytach.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.07.2010, 17:45
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.
Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.

Jestem dziś jak pewnie wiele osób, bardzo zaskoczony, ale jest jedna rzecz która już zupełnie mnie zdziwiła: Argentyna po drugiej bramce była na łopatkach, chyba nikt z nich już nie wierzył w zwycięstwo. Ktoś może powiedzieć, że trudno się temu dziwić jak się dostaje dwie bramki i mało czasu zostaje do końca meczu. Tylko że nie dość że Argentyna posiadała takie indywidualności, które niekiedy w pojedynki mecze wygrywały, a tu nic... oni sami się poddali. Do tego spodziewałem się, że może i Maradona samym fachu trenerskim się zna średnio, ale myślałem (po jego zachowaniu można było to stwierdzić) że przynajmniej w ta drużyna ma charakter, takiego "ducha" w sobie i będzie walczyć zawsze do samego końca na 100% możliwości, że nigdy się nie poddadzą nawet gdy wynik będzie zły... a tu: druga bramka i właściwie po meczu.

Teraz Niemcy są wielkimi faworytami tego mundialu, w sumie byli już w to wliczani po meczu z Anglią, ale oprócz nich była Argentyna i Brazylia, drużyny które były ubóstwiane (Brazylia według mnie trochę przesadnie) i typowano ich na murowanych zwycięzców. Pewnie teraz będzie się tak mówić o Szwabach, chyba że Hiszpania dzisiaj pokaże kosmiczny futbol. Ja bym się jednak nie zdziwił gdyby to Niemcy nie byli mistrzami, nie takie drużyny nie wygrywały mistrzostw.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2010, 18:10
Virusman napisał(a):Wyświetl post
Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.
Francja, w mniejszym stopniu Anglia,Holandia...Takie czasy i reprezentacje są odzwierciedleniem tego kto zamieszkuje dany kraj

Oszustwem to są niestety takie machlojki jak np u nas z Olisadebe i Perejro.Robienie Polaków z gości którzy jedynie 1 słowo na k po polsku znają.

A co do meczu - niezła miazga.Z Hiszpanią im tak łatwo raczej nie pójdzie ale bez 2 zdań to faworyt do mistrzostwa.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.07.2010, 18:18
myśle że spokojnie można udać sie do buka i obstawić Niemców jako zdobywce MŚ.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.07.2010, 18:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Francja, w mniejszym stopniu Anglia,Holandia...Takie czasy i reprezentacje są odzwierciedleniem tego kto zamieszkuje dany kraj
Dokładnie. Za 20 lat możemy się spodziewać, że większość zachodnich europejskich reprezentacji będzie się składać przynajmniej z paru arabskich zawodników. Ciężko mieć o to pretensje - w tym kierunku poszła cywilizacja. Nam chyba jeszcze daleko do tego żeby araby i czarnoskórzy osiedlali się akurat w naszym kraju, ale kto wie czy za kilkadziesiąt lat nie będziemy mieli w reprezentacji Ahmedów, Emanuelów itp. urodzonych w Polsce
Ostatnio edytowane przez Virusman : 03.07.2010 o godz. 18:21.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.07.2010, 19:28
Niestety, potwierdziło się to co napisałem wcześniej. Niemcy głównym faworytem MŚ. Z meczu na mecz grają coraz lepiej.

Ostatnia nadzieja w Hiszpanach, bo Holendrzy (zakładam, że wygrają z Urugwajem) nie mają szans w finale.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.07.2010, 19:38
SZAMANI z RPA przewidywali że wygrają Niemcy albo Holandia , ciekawe czy się sprawdzi .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.07.2010, 19:54
Taki pozim presingu, zaangażowania w mecz, biegania, podwajania, potrajania, a przy Messim to otaczania, dla mnie jest abstrakcją. Pójść z kontrą na pełnej szybkości w 88 minucie to albo cud przygotowanai fizycznego albo lekarzy niemieckich.

Ciekawe czy dobiegają tak do finału. Ale mają i szybkość i wytrzymałość.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.07.2010, 20:01
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Taki pozim presingu, zaangażowania w mecz, biegania, podwajania, potrajania, a przy Messim to otaczania, dla mnie jest abstrakcją. Pójść z kontrą na pełnej szybkości w 88 minucie to albo cud przygotowanai fizycznego albo lekarzy niemieckich.

Ciekawe czy dobiegają tak do finału. Ale mają i szybkość i wytrzymałość.
Mają prawie 40 osób w sztabie szkoleniowym, przygotowani są niesamowicie. Jak Klinsmann przyszedł, to wprowadził mnóstwo specjalistów od przygotowania fizycznego i od razu zebrali owoce na MŚ w 2006. Teraz jest kontynuacja tej polityki. Jak widać, z dobrym skutkiem.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.07.2010, 20:09
Mnie to co dziś zobaczyłem poprostu wbiło w fotel. I szybkość i wytrzymałość, powrót do obrony w 9 na pełnym gazie, a później wypad z kontrą. Idzie im to jak zaprogramowanym, a zrobić tyle sprintów w meczu to trzeba cudotwórce.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2010, 20:12
No i oszukali Paragwaj bo nie było spalonego przy golu ;/
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.07.2010, 20:18
Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.07.2010, 20:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.
No niestety .... ale ja mam nadzieje że jednak im się powtórzy jakaś kontra i pojada Hiszpanie i sprawiedliwości stanie się zadość
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 03.07.2010, 20:26
co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2010, 20:31
legol napisał(a):Wyświetl post
co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac
Niestety,nie masz racji,w tym wypadku spalonego absolutnie nie wolno bylo gwizdac, walczacy o pilke drugi Paragwajczyk pilki nie dotknal,i tylko to sie liczy...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 03.07.2010, 20:32
No nie wiem, wydaje mi się ze liczy sie intencja, to ze nie dotknal nie ma znaczenia.... Wazne ze wykonal ruch w kierunku pilki...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.07.2010, 20:35
Kibicuję Hiszpanii z przekonania oraz z chęci wywalenia Niemców z turnieju(na to większe szanse maja Hiszpanie) ale muszę przyznać że spalonego absolutnie nie było. Bardzo dużo tych błędów jak na jeden turniej.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 03.07.2010, 20:44
o rany, jak na razie to na ten mecz patrzeć nie idzie. Parę takich spotkań i nic nie uchroni przed wpadnięciem w jakieś uzależnienie.

No , karny, może coś ruszy ?

edytka:
Może drugi karny też strzelający skopie?
Niezłe jaja, powtórka. I nic, dalej nic.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 03.07.2010 o godz. 20:48.

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.07.2010, 20:46
Anuluje posta.
Co wyprawiają bramkarze to się w głowie nie mieści!
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 03.07.2010 o godz. 20:48.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.07.2010, 20:48
Oooooooo grubo nie mam pytań

Ciekawie się robi w tym meczu
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.07.2010, 20:49
2 karne 2 nie strzelone ja pierniczę co za mecz !
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2010, 20:50
ta powtorka karnego to byla bzdura - w nieslusznie nieuznanych golach wiec 1:1
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.07.2010, 20:50
powiem wam ze jak dlugo oglądam pilke kopaną to takiej arcy dramatycznej sytuacji jak wczoraj w ostatniej minucie dogrywki meczu Urugwaj- Ghana to nie widziałem (no może poza końcówką sezonu naszej naszej super ligi). A to co teraz sie działo to chyba jeszcze to przebiło
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2010, 20:51
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
ta powtorka karnego to byla bzdura - w nieslusznie nieuznanych golach wiec 1:1
Żadna bzdura za szybko wbiegli to powtarzamy
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.07.2010, 20:57
dla Paragwaju też powinna być powtórka karnego, bo wbiegło dwóch obrońców hiszpańskich..
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 03.07.2010, 20:58
dopiero od 68 minuty Hiszpanie się połapali, że nie przejdą tego muru i zaczynają grać w dziada by Paragwajczyków podmęczyć. Czy tylko im starczy czasu i sił?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów