|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Apropos tych 'obcokrajowcow' - http://www.weszlo.com/news/5164
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niemcy ośmieszyli Argentynę! Bez wątpliwości byli lepsi. Niemcy mają zespół, Argentyna gwiazdy. Nie, Niemcy mają i zespół i gwiazdy a Argentyna tylko gwiazdy.
Jest jeszcze inaczej - Niemcy mają gwiazdy, zespół i trenera a Argentyna tylko gwiazdy ![]() Ciekawy mecz, ale dominacja Niemców pełna. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Niemcy grają kosmiczny futbol, nie kibicowałem im, ale obiektywnie trzeba przyznać, ze 4:1 z Anglią ( nie byłoby tego gdyby nie skandal z sędziowaniem) i 4:0 z Argentyną robi wrażenie. Gwiazdy z Argentyny nie pokazały nic, Maradona się skompromitował jako trener ( czemu Milito nie grał
![]() ) żeby zajęli się futbolem a nie bzykaniem żon najlepszych przyjaciół i chlaniem na umór, a do Argentyńczyków żeby w końcu zaczęli tworzyć drużynę bo gwiazdy to oni mają, ale drużyny stworzyć nie potrafią. Jeśli tak dalej pójdzie to Niemcy będą dominować w światowej piłce przez co najmniej dekadę, bo póki co robią wielki krok w tym kierunku.![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
O ile dojdzie do polfinalu Niemcy - Hiszpania obawiam sie, ze wynik moze byc podobny. Bicie glowa w mur, milion podan, ktore nie przejda srodkowej lini Szkopw do tego szybka kontra i po frytach.
![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.
Jestem dziś jak pewnie wiele osób, bardzo zaskoczony, ale jest jedna rzecz która już zupełnie mnie zdziwiła: Argentyna po drugiej bramce była na łopatkach, chyba nikt z nich już nie wierzył w zwycięstwo. Ktoś może powiedzieć, że trudno się temu dziwić jak się dostaje dwie bramki i mało czasu zostaje do końca meczu. Tylko że nie dość że Argentyna posiadała takie indywidualności, które niekiedy w pojedynki mecze wygrywały, a tu nic... oni sami się poddali. Do tego spodziewałem się, że może i Maradona samym fachu trenerskim się zna średnio, ale myślałem (po jego zachowaniu można było to stwierdzić) że przynajmniej w ta drużyna ma charakter, takiego "ducha" w sobie i będzie walczyć zawsze do samego końca na 100% możliwości, że nigdy się nie poddadzą nawet gdy wynik będzie zły... a tu: druga bramka i właściwie po meczu. Teraz Niemcy są wielkimi faworytami tego mundialu, w sumie byli już w to wliczani po meczu z Anglią, ale oprócz nich była Argentyna i Brazylia, drużyny które były ubóstwiane (Brazylia według mnie trochę przesadnie) i typowano ich na murowanych zwycięzców. Pewnie teraz będzie się tak mówić o Szwabach, chyba że Hiszpania dzisiaj pokaże kosmiczny futbol. Ja bym się jednak nie zdziwił gdyby to Niemcy nie byli mistrzami, nie takie drużyny nie wygrywały mistrzostw. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Oszustwem to są niestety takie machlojki jak np u nas z Olisadebe i Perejro.Robienie Polaków z gości którzy jedynie 1 słowo na k po polsku znają. A co do meczu - niezła miazga.Z Hiszpanią im tak łatwo raczej nie pójdzie ale bez 2 zdań to faworyt do mistrzostwa. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
myśle że spokojnie można udać sie do buka i obstawić Niemców jako zdobywce MŚ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Virusman : 03.07.2010 o godz. 18:21.
![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Niestety, potwierdziło się to co napisałem wcześniej. Niemcy głównym faworytem MŚ. Z meczu na mecz grają coraz lepiej.
Ostatnia nadzieja w Hiszpanach, bo Holendrzy (zakładam, że wygrają z Urugwajem) nie mają szans w finale. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
SZAMANI z RPA przewidywali że wygrają Niemcy albo Holandia , ciekawe czy się sprawdzi .
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Taki pozim presingu, zaangażowania w mecz, biegania, podwajania, potrajania, a przy Messim to otaczania, dla mnie jest abstrakcją. Pójść z kontrą na pełnej szybkości w 88 minucie to albo cud przygotowanai fizycznego albo lekarzy niemieckich.
Ciekawe czy dobiegają tak do finału. Ale mają i szybkość i wytrzymałość. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mnie to co dziś zobaczyłem poprostu wbiło w fotel. I szybkość i wytrzymałość, powrót do obrony w 9 na pełnym gazie, a później wypad z kontrą. Idzie im to jak zaprogramowanym, a zrobić tyle sprintów w meczu to trzeba cudotwórce.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
No i oszukali Paragwaj bo nie było spalonego przy golu ;/
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niestety,nie masz racji,w tym wypadku spalonego absolutnie nie wolno bylo gwizdac, walczacy o pilke drugi Paragwajczyk pilki nie dotknal,i tylko to sie liczy...
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem, wydaje mi się ze liczy sie intencja, to ze nie dotknal nie ma znaczenia.... Wazne ze wykonal ruch w kierunku pilki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kibicuję Hiszpanii z przekonania oraz z chęci wywalenia Niemców z turnieju(na to większe szanse maja Hiszpanie) ale muszę przyznać że spalonego absolutnie nie było. Bardzo dużo tych błędów jak na jeden turniej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o rany, jak na razie to na ten mecz patrzeć nie idzie. Parę takich spotkań i nic nie uchroni przed wpadnięciem w jakieś uzależnienie.
No , karny, może coś ruszy ? edytka: Może drugi karny też strzelający skopie? Niezłe jaja, powtórka. I nic, dalej nic.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 03.07.2010 o godz. 20:48.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Anuluje posta.
Co wyprawiają bramkarze to się w głowie nie mieści! ![]()
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 03.07.2010 o godz. 20:48.
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oooooooo grubo nie mam pytań
![]() Ciekawie się robi w tym meczu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
2 karne 2 nie strzelone ja pierniczę
co za mecz !![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ta powtorka karnego to byla bzdura - w nieslusznie nieuznanych golach wiec 1:1
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiem wam ze jak dlugo oglądam pilke kopaną to takiej arcy dramatycznej sytuacji jak wczoraj w ostatniej minucie dogrywki meczu Urugwaj- Ghana to nie widziałem (no może poza końcówką sezonu naszej naszej super ligi). A to co teraz sie działo to chyba jeszcze to przebiło
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Żadna bzdura za szybko wbiegli to powtarzamy
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
dla Paragwaju też powinna być powtórka karnego, bo wbiegło dwóch obrońców hiszpańskich..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dopiero od 68 minuty Hiszpanie się połapali, że nie przejdą tego muru i zaczynają grać w dziada by Paragwajczyków podmęczyć. Czy tylko im starczy czasu i sił?
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|