The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dzamp
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 11:55
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Litości...

Testujemy zawodnika z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=zvCGd-45wd0
Ale na tym i drugim filmiku z Youtuba wygląda On co najmniej przyzwoicie

Odpowiedz cytując
nedzielan
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2010, 11:55
Zawodnik grał w lepszych klubach niż inni testowani.... Brazylijczycy
na YT nic takiego nie widać...
Zobaczymy co pokaże,może zagra dziś
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.07.2010, 11:59
dzamp napisał(a):Wyświetl post
Ale na tym i drugim filmiku z Youtuba wygląda On co najmniej przyzwoicie
Może i miejscami wygląda przyzwoicie. Większość piłkarzy może wstawić sobie taki "the best" na youtube. Problem polega na tym, że mieliśmy już nie testować szrotu z youtube.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.07.2010, 12:02
Litości...

a czy to jego wina ze ktos nakrecil filmik i wrzucil na youtube?
i czy Ty na prawde jestes delikatnie piszac tak glupiutki ze sadzisz ze Jarosz z Basalajem sobie ogladaja filmiki na youtube i jak ktorys im sie spodoba to kontakuja sie z autorem filmu w sprawie transferu ?

Ja pie... trzymajcie jakis poziom..
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Od: 06.2010

Stary 03.07.2010, 12:03
Może i każdy, ale wg. mnie niech się dzisiaj pokaże w sparingu.
Ładnie piłki rozdaje, dobra technika, a do tego wysoki (192cm.)

Bardzo dobrze gra głową.
Ostatnio edytowane przez tomek9 : 03.07.2010 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 12:03
Litości...

Niczym Paul Scholes

Na filmiku prezentuje się całkiem nieźle. A nawet bym powiedział Bardzo dobrze. Ale to tylko YT.
Na pewno warto go sprawdzić. Ma świetne warunki fizyczne a przy tym dobrą technikę. Zobaczymy.

Może i miejscami wygląda przyzwoicie. Większość piłkarzy może wstawić sobie taki "the best" na youtube. Problem polega na tym, że mieliśmy już nie testować szrotu z youtube.
Litości...

Messi, Ronaldo, Adriano...ten "szrot" to dopiero ma filmików na YT.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2010, 12:04
A w czym niby przeszkadza Ci to testowanie "szrotu"...? Może na 10 testowanych trafi się jeden zawodnik, który okaże się na tyle ciekawy, że zostanie zakontraktowany. Mocne europejskie kluby non stop testują zawodników i to nawet z 3-4 lig polskich itp.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.07.2010, 12:07
I to urządzają sobie dzień testów, gdzie przyjeżdza po 30 zawodników z całego świata i się ich obserwuje.

By w Wiśle byli zadowoleni, trzeba testować reprezentantów.
Szkoda, że jeszcze nie testowali Żurawskiego przez podpisaniem kontraktu.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 03.07.2010, 12:08
Nazwałem go "szrotem", bo ma 25 lat. Nie mam nic przeciwko testom 20 letnich piłkarzy. Basałaj mówił, że nie będzie piłkarzy z youtube, a ciężko mi uwierzyć, że go obserwowali. Skoro badali rynek bałkański to niech testują młodych piłkarzy z tych krajów.

@ SpoXter
Cytat:
i czy Ty na prawde jestes delikatnie piszac tak glupiutki ze sadzisz ze Jarosz z Basalajem sobie ogladaja filmiki na youtube i jak ktorys im sie spodoba to kontakuja sie z autorem filmu w sprawie transferu ?

Ja pie... trzymajcie jakis poziom..
Nie na za dużo ci pozwalają rodzice?...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2010, 12:12
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o testy to KAŻDY zawodnik jest godny uwagi.
Nieprawda. Najlepszym dowodem testy Wisły Kraków SA z ostatnich kilku lat.

Na razie z zapowiadanych wzmocnień w ofensywie nic nie wynika, a czas ucieka. Oczywiście, nie należy wierzyć w różne bajki i opowiastki typu Nonda. Choć gdyby polskie kluby poszły kiedyś sprawdzoną i przynoszącą duże efekty drogą klubów tureckich i cypryjskich, gdzie postawiono na podobnych zawodników, byłoby znakomicie.

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Eee... co to za demagogia? Na razie zremisowali 0:0 z Widzewem, trochę za wcześnie na odtrąbiania mega sukcesów transferowych. Trąci to raczej desperacją... a że nakupowali hurtem 6-ciu, czy 8-miu, to zawsze jest szansa, że któryś "wypali".
Nie jest żadną demagogią, ani desperacją pisanie, że Legioniści pokazali, iż można do polskiej ligi ściągać całą grupę piłkarzy z lepszymi CV od naszych nowych obrońców. A szansa, że dany zawodnik "wypali", jest tym większa, im lepszy to gracz - a nie na odwrót.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.07.2010 o godz. 12:16.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2010, 12:18
Cytat:

Ludzie przecież to jest śmiech na sali, koleś nie potrafi nawet biegać, tempo rozgrywania akcji na tym filimku jest jak z 4 ligi polskiej. Koles wali lagi na przód i wy się tym podniecacie ? Dla mnie to jest skandal że testujemy kogoś takiego ! On ma problem żeby podać piłkę po ziemi na 5 metrów. Jego wrzutki nie potrafią przejść nawet pierwszego obrońcy. Rozumiem jest Brazylijczykiem czyli powinien wyróżniać się techniką na tle polskich piłkarzy ale jak patrzę na niego to nie widzę różnicy pomiędzy nim a Gołosiem.

Nie wspomnę już o bramkach na tym błocie przeciwko obrońcą którzy boją się wstawić nogę.

Nie wymyślajcie już że to są jakieś zmyły bo jako oni chcą nim straszyć Milinkovicia to on może tylko nas wyśmiać.

Najzbawienniejsze jest w tym wszystkim że na tym filmiku jest napisane offensive midfielder... On ofensywnego pomocnika to chyba tylko w telewizji widział. O ile pierwszy dwóch testowanych oceniałem jako skandal, to testowanie tego jest już po prostu żałosne.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2010 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2010, 12:23
Masz coś do 4 ligi polskiej? Moja miejscowa Szreniawa lepiej grała piłką, niż ta drużyna na YT, a w tym sezonie awansowała do 3 małopolsko-świętokrzyskiej ligi
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 03.07.2010, 12:23
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie jest żadną demagogią, ani desperacją pisanie, że Legioniści pokazali, iż można do polskiej ligi ściągać całą grupę piłkarzy z lepszymi CV od naszych nowych obrońców. A szansa, że dany zawodnik "wypali", jest tym większa, im lepszy to gracz - a nie na odwrót.
Mam wątpliwości czy Kneżewić jest lepszy od naszego "bałkańskiego Glika" lub "bałkańskiego Sadloka". Nasi "poszukiwacze talentów" długo tam siedzieli, więc trzeba zaufać tym młodym chłopakom. Co do transferów Legii to tylko Cabrala chętnie bym widział u nas.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.07.2010, 12:28
Litości...

Ten testowany gość widać, że gra jako ofensywny pomocnik (a'la Garguła). Ma dobrą technikę, przegląd pola, potrafi rzucić ładną prostopadłą piłkę. Zobaczymy jak się spisze na tle zawodników Wisły. Takie testy nic nikomu nie przeszkadzają, a nuż okaże się zawodnikiem godnym uwagi i podpisania kontraktu.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.07.2010, 12:31
Colin napisał(a):Wyświetl post
Ten testowany gość widać, że gra jako ofensywny pomocnik (a'la Garguła). Ma dobrą technikę, przegląd pola, potrafi rzucić ładną prostopadłą piłkę. Zobaczymy jak się spisze na tle zawodników Wisły. Takie testy nic nikomu nie przeszkadzają, a nuż okaże się zawodnikiem godnym uwagi i podpisania kontraktu.

dokładnie testowac nic nie szkodzi tylko troche mało czasu zostalo na poukladanie tego wszystkiego
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2010, 12:33
Chcialbym uslyszec jak komentator krzyczy przy strzalach tego brazylijczyka: Jeroonimoooooo, GOOOOL!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2010, 12:38
Colin napisał(a):Wyświetl post
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie testowac nic nie szkodzi tylko troche mało czasu zostalo na poukladanie tego wszystkiego
Błagam was zastanówcie się nad tym co napisaliście..
Jeszcze raz przytaczam moje słowa które napisałem wyżej.

Cytat:
Ludzie przecież to jest śmiech na sali, koleś nie potrafi nawet biegać, tempo rozgrywania akcji na tym filimku jest jak z 4 ligi polskiej. Koles wali lagi na przód i wy się tym podniecacie ? Dla mnie to jest skandal że testujemy kogoś takiego ! On ma problem żeby podać piłkę po ziemi na 5 metrów. Jego wrzutki nie potrafią przejść nawet pierwszego obrońcy. Rozumiem jest Brazylijczykiem czyli powinien wyróżniać się techniką na tle polskich piłkarzy ale jak patrzę na niego to nie widzę różnicy pomiędzy nim a Gołosiem.

Nie wspomnę już o bramkach na tym błocie przeciwko obrońcą którzy boją się wstawić nogę.

Nie wymyślajcie już że to są jakieś zmyły bo jako oni chcą nim straszyć Milinkovicia to on może tylko nas wyśmiać.

Najzbawienniejsze jest w tym wszystkim że na tym filmiku jest napisane offensive midfielder... On ofensywnego pomocnika to chyba tylko w telewizji widział. O ile pierwszy dwóch testowanych oceniałem jako skandal, to testowanie tego jest już po prostu żałosne
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 03.07.2010, 12:48
Jesteś uprzedzony albo ślepy. Całkiem przyzwoicie wygląda na tym filmiku. Ale to tylko filmik.
To jest druga liga brazylijska. Zapewne lepsza niż nasza pierwsza, a dla Ciebie wygląda jak polska czwarta - gratuluje obiektywnego spojrzenia.

Przypominam, także, że to tylko testy, co ten typ ma niby wspólnego z Milinkovicem, to ja nie wiem.

Jedyny zarzut jaki mogę mieć do klubu to to, że testujemy za mało. Już powinno się przewinąć z 6-7 grajków.
Pamiętajcie, że im więcej testowanych tym większa szansa na znalezienie kogoś przyzwoitego.
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.07.2010 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2010, 12:58
Snow napisał(a):Wyświetl post
Jesteś uprzedzony albo ślepy. Całkiem przyzwoicie wygląda na tym filmiku. Ale to tylko filmik.
To jest druga liga brazylijska. Zapewne lepsza niż nasza pierwsza, a dla Ciebie wygląda jak polska czwarta - gratuluje obiektywnego spojrzenia.

Przypominam, także, że to tylko testy, co ten typ ma niby wspólnego z Milinkovicem, to ja nie wiem.
Nie zgadzam się z Tobą, w Brazyli nawet w pierwszej lidze takie pojęcia jak taktyka czy dobry pressing to rzadkość. Nie jest uprzedzony do niego sam grałem w 4 lidze co prawda tylko w juniorach. Gołym okiem widzę że nic z niego nie będzie.

Jesli powinismy kogos testowac to graczy wcześniej obserwowanych jak Bratislav Punosovac który coś sobą reprezentował. Niech nie biorą zawodników tylko dla tego ze maja brazylijski paszport.

Jeszcze raz napiszę to pogrubiony literami : Ten zawodnik nie potrafi nawet biegać.

PS.
Kolega niżej rozawiał moje wątpliwosci to nie jest nawet 2 liga brazylijska, zastanów się dwa razy za nim nazwiesz kogoś ślepym.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2010 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.07.2010, 13:02
Dokładnie przecież ten facet wcale lepiej nie wygląda od wcześniej testowanych brazylijczyków. Na filimku są jega akcje z juniorów Juventude. Widać że nie pograł w seniorach, bo filmik tak samo jak tego bramkarza Mateusa montowany z meczów juniorskich.

On nie był graczem pierwszego zespolu Twente, tylko tego z ich odpowiednika młodej ekstraklasy. Ale chyba tam sobie niezbyt pograł, jak po pół roku mu podziękowali.

Poza tym epizod w 4 lidze hiszpańskiej, i 2 lidze belgijskiej, tam nie zagrał żadnego meczu. Ostatnio był w klubie 2 ligi stanowej Rio Grande do Sul, bardzo słaby poziom. W 2010 przeszedł do Bragantino na roczny kontrakt, ale mu już w kwietniu podziękowali, nie zagrał w tym klubie żadnego mecz w lidze stanowej Sao Paulo.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 03.07.2010 o godz. 13:06.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.07.2010, 13:11
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie przecież ten facet wcale lepiej nie wygląda od wcześniej testowanych brazylijczyków. Na filimku są jega akcje z juniorów Juventude. Widać że nie pograł w seniorach, bo filmik tak samo jak tego bramkarza Mateusa montowany z meczów juniorskich.

On nie był graczem pierwszego zespolu Twente, tylko tego z ich odpowiednika młodej ekstraklasy. Ale chyba tam sobie niezbyt pograł, jak po pół roku mu podziękowali.

Poza tym epizod w 4 lidze hiszpańskiej, i 2 lidze belgijskiej, tam nie zagrał żadnego meczu. Ostatnio był w klubie 2 ligi stanowej Rio Grande do Sul, bardzo słaby poziom. W 2010 przeszedł do Bragantino na roczny kontrakt, ale mu już w kwietniu podziękowali, nie zagrał w tym klubie żadnego mecz w lidze stanowej Sao Paulo.
To dokładnie obrazuje poziom tego zawodniku. Moim zdaniem takie testy mogą bardziej służyć jako "zasłona" przed kolejnymi transferami
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.07.2010, 13:11
Myślę, że jak szybko przyjechał tak szybko odjedzie, ale obym się mylił...
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Od: 06.2010

Stary 03.07.2010, 13:16
Widzę, że to wy tutaj idziecie na ilość nie na jakość. Nie widzieliście nigdy danego piłkarza na oczy, a CV mają bardzo, bardzo przeciętne i na jakiej podstawie uważacie, że to będzie dobry zawodnik? U niektórych euforia tak jakbyśmy Puyola pozyskali. Cieszycie, że Wisła stawia na młodych, ale wytłumaczcie mi dlaczego młodzi wyróżniający się chłopacy z ME nie mogą pojechać na takie zgrupowanie i dostać szansę w sparingu? Jak to powiedział Kasperczak: "My potrzebujemy aktorów, a nie statystów". No ok, ale dlaczego młodzi Wiślacy, którzy kochają ten klub nie mogą dostać szansy, a taki grubas z Chin czy pasterz z Australii może? I wy chcecie więcej testów tego typu ogórków jeszcze. Ja na miejscu ME chciałbym się stąd wyrwać jak najszybciej przy takim podejściu trenera.

Teraz postaram się dać pewne porównanie. To, że ktoś gra w reprezentacji U-21 to nie znaczy, że ma zaraz umiejętności na miarę Wisły. Przypomnę tylko, że u nas na prawej obronie gra niejaki Basta. Gdyby przyszedł też byłaby taka euforia? Oczywiście zaraz znajdzie się masa dzieciaków, którzy żeby obronić swoich racji będą pluć na swój kraj i napiszą, że nasza U-21 może buty czyścić Słowakom. To w końcu takie "polskie" sranie do swojego gniazda.

Nie twierdzę, że to nie są jacyś super grajkowie, którzy podbiją naszą ligę. Tylko, że trochę marnie to widzę. Każdemu należy się jednak szansa. Nie wiem jak wy (piszę do tych co bardziej myślą (bez obrazy), ale ja uważam, że Wisła takimi transferami to bardziej w przeciętność popada niż wzmacnia kadrę. A jak jeszcze odejdzie Marcelo to już w ogóle.

Zaraz zostanę zjechany przez bandę dzieciaków, ale może chociaż co niektórzy sobie przemyślą. To, że ktoś jest zza granicy to nie znaczy, że jest super. Tym bardziej jak jego CV to nadaje się bardziej do jakiegoś przeciętniaka polskiej ligi. No, ale zawsze będzie pełno tekstów opluwających naszych polskich piłkarzy, że to beztalencia, nieroby, lenie i tylko laski im w głowach. Tak jak pisałem wyżej to takie polskie.

No i tutaj macie kolejny przykład z tym Brazylijczykiem i przeczytajcie sobie wpis K4milo czy on wygląda lepiej od naszych chłopaków? 25 lat, a nigdy nie grał na poważnym poziomie w piłkę. Wyżej jednak już euforia jakby super grać przyjechał. Ja rozumiem, że w Wiśle w ostatnich latach było mało piłkarzy i była obawa, że będziemy mieli w tym sezonie bardzo krótką ławkę. No, ale ludzie SZANUJMY się i nie cieszmy z każdego zawodnika byleby był jakiś transfer!
Ostatnio edytowane przez Lukininho : 03.07.2010 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.07.2010, 13:23
Ktos napisal ze ten testowany ogorek to zaslona dymna? Ale czemu ma to sluzyc? Ze niby ktos pomysli ze jak testujemy jakiegos grubego prawego obornce z Brazylii to juz nie interesujemy sie w danej chwili zadnym innym prawym obronca i nie prowadzimy rozmow czy tez nie zalezy nam na walce o np Cikosza? Rozumiem gdybysmy testowali naprawde dobrych grajkow (no ale takich nie ma co testowac, raczej tacy tylko na badania przyjezdzaja). Albo rozumiem ze zaslona dymna odnosnie tranferu Zurawia czy tez jesli dalej szukamy jakiegos napastnika byl temat Makinwy.
A tak w ogole to ja dalej swoje, zamiast testowac tych nieudacznikow to na tym zgrupowaniu powinno grac 3-5 chlopakow wyrozniajacych sie w MESie. A tak to po co oni graja? Po to zeby sie kopac po czolach z chlopakami w ich wieku? A mogliby zdobywac doswiadczenie na treningach w seniorach u boku Zurawia, Brozka itp i poczuc smak seniorskiej pilki w sparingach w ktorych my wolimy dawac szanse jakims pajacom ktorych odsylamy po 1-2 tyg, i napewno w tych sparingach by sie nauczyli wiecej niz w mlodej ekstraklasie. I rzeczywiscie jak ktos napisal wyzej u nas nie oplaca sie mlodziakom siedziec, tylko spierdalac gdzie pieprz rosnie. Bycie u nas juniorem to jak wieczna gra w 3 lidze bez mozliwosci awansu. Grasz dobrze, wyrozniasz sie ale takiego wala dostaniesz wzamian. Co najwyzej wypozyczenie do jakiejs 2 ligi.
Powód: Nie prowokujemy kłótni i nie recenzujemy zachowania innych użytkowników - od tego ostatniego są moderatorzy.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.07.2010 o godz. 13:39.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.07.2010, 13:43
westersyl o co ci chodzi ? napisalem ze testowac nic nie szkodzi a nie ze to jakis mlody mesi CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 03.07.2010, 13:49
Lukininho napisał(a):Wyświetl post

Teraz postaram się dać pewne porównanie. To, że ktoś gra w reprezentacji U-21 to nie znaczy, że ma zaraz umiejętności na miarę Wisły. Przypomnę tylko, że u nas na prawej obronie gra niejaki Basta. Gdyby przyszedł też byłaby taka euforia? Oczywiście zaraz znajdzie się masa dzieciaków, którzy żeby obronić swoich racji będą pluć na swój kraj i napiszą, że nasza U-21 może buty czyścić Słowakom. To w końcu takie "polskie" sranie do swojego gniazda.
Racz jednak zauważyć, że zarówno Cikos jak i Bunoza oprócz tego, że grają w młodzieżówkach byli podstawowymi piłkarzami najwyższych lig swoich krajów w zeszłym sezonie. Prędzej więc można ich porównać do takiego Glika czy Sadloka, z tym wyjątkiem, że kosztowali 2 lub 3 razy mniej.

Dzieciaków to sobie daruj, bo to raczej płaczki forumowe wyglądają mi na tych "młodszych" co widać po błędach ortograficznych, stylu wypowiedzi i skrajnym dramatyzowaniu.

Cytat:
Tym bardziej jak jego CV to nadaje się bardziej do jakiegoś przeciętniaka polskiej ligi. No, ale zawsze będzie pełno tekstów opluwających naszych polskich piłkarzy, że to beztalencia, nieroby, lenie i tylko laski im w głowach. Tak jak pisałem wyżej to takie polskie.
Zapomniałeś o tym, że nie mają ambicji i są zakompleksieni.

Cytat:
No i tutaj macie kolejny przykład z tym Brazylijczykiem i przeczytajcie sobie wpis K4milo czy on wygląda lepiej od naszych chłopaków? 25 lat, a nigdy nie grał na poważnym poziomie w piłkę. Wyżej jednak już euforia jakby super grać przyjechał. Ja rozumiem, że w Wiśle w ostatnich latach było mało piłkarzy i była obawa, że będziemy mieli w tym sezonie bardzo krótką ławkę. No, ale ludzie SZANUJMY się i nie cieszmy z każdego zawodnika byleby był jakiś transfer!
Jaka euforia człowieku. Przyjechał jakiś koleś prawdopodobnie za słaby na Wisłę, ale nie mam zamiaru z tego powodu płakać jak jakiś rozwydrzony bachor. Najwyżej pogra 2 dni i go odeślą z kwitkiem.

Wybacz mi ale pachniesz mi jakimś młodym niespełnionym talentem piłkarskim, któremu to źli trenerzy zablokowali piękną karierę

PS: Uważam, że Brazylijczycy testowani w tym okienku są podsyłani przez naszego "starego dobrego znajomego menadżera", dzięki któremu mamy np. Marcelo. Dlatego też nasi włodarze nie są w tej kwestii zbyt wybredni gdyż łączą ich z nim dobre kontakty i chcą by tak zostało.

Zrozumcie także wreszcie, że te testy nie mają żadnego wpływu na nasze poważniejsze działania transferowe co zresztą dobitnie już pokazało to okienko. Mimo to nadal nie brakuje stwierdzeń typu "to ma być zawodnik za Milinkovica? Idę sobie strzelić w łeb".
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.07.2010 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.07.2010, 14:05
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz napiszę to pogrubiony literami : Ten zawodnik nie potrafi nawet biegać.
A ja przytocze fragment ostatniego wywiadu z nowym pracownikiem Wisly. ;]

Cytat:
Polscy piłkarze mają problem z poruszaniem się?
Bardzo duży.
I teraz nasuwa sie pytanie. Czy porownojesz jego styl biegania z polakami czy innymi zawodnikami?;d Bo moze byc tak, ze nie masz porownania innego oprocz naszych polskich kopaczy i to moze on dobrze biega, a nie nasi pilkarze ; > Ale to taki offtop maly.

Co do Nondy to nie nakrecal bym sie zbytnio. Moze bedzie, moze nie. Trzeba czekac.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2010, 14:09
Cytat:
Przyjechał jakiś koleś prawdopodobnie za słaby na Wisłę,
Przed chwilą pisałeś co innego...
Cytat:
PS: Uważam, że Brazylijczycy testowani w tym okienku są podsyłani przez naszego "starego dobrego znajomego menadżera", dzięki któremu mamy np. Marcelo. Dlatego też nasi włodarze nie są w tej kwestii zbyt wybredni gdyż łączą ich z nim dobre kontakty i chcą by tak zostało
Mylisz się, owszem dochodziło do sytuacji w której pan Perlarta dzięki transferowi Marcelo wcisnął nam kilku grajków na testy. Miedzy innymi przez tego pana wyleciał Bednarz który dał sobie wcisnąć Beto, do tego pan Perlarta wziął sporą kase za przysłanie do nas zawodników na testy miedzy innymi Vinicius i było tam paru innych niestety nie pamiętam nazwiska. Przestaliśmy już robić interesy z panem P.

Jestem zdania że tych zawodników na testy ściąga Jakbu Jarosz. Może nie z youtube tylko z programu komputerowego jak to robił w Lubinie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2010 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.07.2010, 14:09
albert02 napisał(a):Wyświetl post
A ja przytocze fragment ostatniego wywiadu z nowym pracownikiem Wisly. ;]
To skoro Polacy mają z tym bardzo duży problem, to ten brazylijczyk jest po prostu paralitykiem...Zapewne zostanie odesłany do domu, jak reszta patałachów tego typu testowana w ostatnich latach - mogę się założyć o skrzynkę wódki.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.07.2010, 14:10
Oczywiście każdy, kto odważy się porównać nasze transfery z tymi, które papa Walter funduje Skorży jest opluwany, albo traktowany jak czternastolatek - rozumiem, inna filozofia zarządzania klubem, a poza tym u nas ogląda się z każdej strony każdy grosz. Spoko.

Ale testowani gracze, jak ktoś zauważył, nic nie kosztują. A takich testowano w Legii:

Wawa Serges Pascal

Cytat:
Cytat:

W 2008 r. Wawa wystąpił na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie, gdzie wystąpił w czterech meczach. W pierwszej reprezentacji Wybrzeża Kości Słoniowej rozegrał dotychczas siedem spotkań.

Danijel Mihajlović
Cytat:
25-letni defensor na co dzień reprezentuje barwy FK Jagodina. Jak informuje oficjalna strona serbskiego klubu pozyskaniem Mihajlovicia oprócz Legii mają być zainteresowane drużyny z Rosji, Turcji i Crvena Zvezda Belgrad.
Testowanych nikt im nie podesłał, ale sami sobie ich wypatrzyli. Coś mi się wydaje, że ci testowani to są piłkarze na miarę naszych transferów.

P.S. Przepraszam, jeśli coś namieszałem z czcionką, ale wiesza mi się windows i cytowanych tekstów nie mogłem przekleić do notatnika.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów