|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zawodnik grał w lepszych klubach niż inni testowani.... Brazylijczycy
na YT nic takiego nie widać... Zobaczymy co pokaże,może zagra dziś |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() i czy Ty na prawde jestes delikatnie piszac tak glupiutki ze sadzisz ze Jarosz z Basalajem sobie ogladaja filmiki na youtube i jak ktorys im sie spodoba to kontakuja sie z autorem filmu w sprawie transferu ? ![]() Ja pie... trzymajcie jakis poziom.. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Na filmiku prezentuje się całkiem nieźle. A nawet bym powiedział Bardzo dobrze. Ale to tylko YT. Na pewno warto go sprawdzić. Ma świetne warunki fizyczne a przy tym dobrą technikę. Zobaczymy.
Messi, Ronaldo, Adriano...ten "szrot" to dopiero ma filmików na YT. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I to urządzają sobie dzień testów, gdzie przyjeżdza po 30 zawodników z całego świata i się ich obserwuje.
By w Wiśle byli zadowoleni, trzeba testować reprezentantów. Szkoda, że jeszcze nie testowali Żurawskiego przez podpisaniem kontraktu. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nieprawda. Najlepszym dowodem testy Wisły Kraków SA z ostatnich kilku lat.
Na razie z zapowiadanych wzmocnień w ofensywie nic nie wynika, a czas ucieka. Oczywiście, nie należy wierzyć w różne bajki i opowiastki typu Nonda. Choć gdyby polskie kluby poszły kiedyś sprawdzoną i przynoszącą duże efekty drogą klubów tureckich i cypryjskich, gdzie postawiono na podobnych zawodników, byłoby znakomicie. Nie jest żadną demagogią, ani desperacją pisanie, że Legioniści pokazali, iż można do polskiej ligi ściągać całą grupę piłkarzy z lepszymi CV od naszych nowych obrońców. A szansa, że dany zawodnik "wypali", jest tym większa, im lepszy to gracz - a nie na odwrót.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.07.2010 o godz. 12:16.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ludzie przecież to jest śmiech na sali, koleś nie potrafi nawet biegać, tempo rozgrywania akcji na tym filimku jest jak z 4 ligi polskiej. Koles wali lagi na przód i wy się tym podniecacie ? Dla mnie to jest skandal że testujemy kogoś takiego ! On ma problem żeby podać piłkę po ziemi na 5 metrów. Jego wrzutki nie potrafią przejść nawet pierwszego obrońcy. Rozumiem jest Brazylijczykiem czyli powinien wyróżniać się techniką na tle polskich piłkarzy ale jak patrzę na niego to nie widzę różnicy pomiędzy nim a Gołosiem. Nie wspomnę już o bramkach na tym błocie przeciwko obrońcą którzy boją się wstawić nogę. Nie wymyślajcie już że to są jakieś zmyły bo jako oni chcą nim straszyć Milinkovicia to on może tylko nas wyśmiać. Najzbawienniejsze jest w tym wszystkim że na tym filmiku jest napisane offensive midfielder... On ofensywnego pomocnika to chyba tylko w telewizji widział. O ile pierwszy dwóch testowanych oceniałem jako skandal, to testowanie tego jest już po prostu żałosne.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2010 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Masz coś do 4 ligi polskiej? Moja miejscowa Szreniawa lepiej grała piłką, niż ta drużyna na YT, a w tym sezonie awansowała do 3 małopolsko-świętokrzyskiej ligi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam wątpliwości czy Kneżewić jest lepszy od naszego "bałkańskiego Glika" lub "bałkańskiego Sadloka". Nasi "poszukiwacze talentów" długo tam siedzieli, więc trzeba zaufać tym młodym chłopakom. Co do transferów Legii to tylko Cabrala chętnie bym widział u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
dokładnie testowac nic nie szkodzi tylko troche mało czasu zostalo na poukladanie tego wszystkiego ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chcialbym uslyszec jak komentator krzyczy przy strzalach tego brazylijczyka: Jeroonimoooooo, GOOOOL!
![]() |
|
|
|
Guest
|
|||
Jeszcze raz przytaczam moje słowa które napisałem wyżej. Cytat:
|
|||
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jesteś uprzedzony albo ślepy. Całkiem przyzwoicie wygląda na tym filmiku. Ale to tylko filmik.
To jest druga liga brazylijska. Zapewne lepsza niż nasza pierwsza, a dla Ciebie wygląda jak polska czwarta - gratuluje obiektywnego spojrzenia. Przypominam, także, że to tylko testy, co ten typ ma niby wspólnego z Milinkovicem, to ja nie wiem. Jedyny zarzut jaki mogę mieć do klubu to to, że testujemy za mało. Już powinno się przewinąć z 6-7 grajków. Pamiętajcie, że im więcej testowanych tym większa szansa na znalezienie kogoś przyzwoitego.
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.07.2010 o godz. 12:55.
|
|
|
|
Guest
|
|
Jesli powinismy kogos testowac to graczy wcześniej obserwowanych jak Bratislav Punosovac który coś sobą reprezentował. Niech nie biorą zawodników tylko dla tego ze maja brazylijski paszport. Jeszcze raz napiszę to pogrubiony literami : Ten zawodnik nie potrafi nawet biegać. PS. Kolega niżej rozawiał moje wątpliwosci to nie jest nawet 2 liga brazylijska, zastanów się dwa razy za nim nazwiesz kogoś ślepym.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2010 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dokładnie przecież ten facet wcale lepiej nie wygląda od wcześniej testowanych brazylijczyków. Na filimku są jega akcje z juniorów Juventude. Widać że nie pograł w seniorach, bo filmik tak samo jak tego bramkarza Mateusa montowany z meczów juniorskich.
On nie był graczem pierwszego zespolu Twente, tylko tego z ich odpowiednika młodej ekstraklasy. Ale chyba tam sobie niezbyt pograł, jak po pół roku mu podziękowali. Poza tym epizod w 4 lidze hiszpańskiej, i 2 lidze belgijskiej, tam nie zagrał żadnego meczu. Ostatnio był w klubie 2 ligi stanowej Rio Grande do Sul, bardzo słaby poziom. W 2010 przeszedł do Bragantino na roczny kontrakt, ale mu już w kwietniu podziękowali, nie zagrał w tym klubie żadnego mecz w lidze stanowej Sao Paulo.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 03.07.2010 o godz. 13:06.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Myślę, że jak szybko przyjechał tak szybko odjedzie, ale obym się mylił...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Widzę, że to wy tutaj idziecie na ilość nie na jakość. Nie widzieliście nigdy danego piłkarza na oczy, a CV mają bardzo, bardzo przeciętne i na jakiej podstawie uważacie, że to będzie dobry zawodnik? U niektórych euforia tak jakbyśmy Puyola pozyskali. Cieszycie, że Wisła stawia na młodych, ale wytłumaczcie mi dlaczego młodzi wyróżniający się chłopacy z ME nie mogą pojechać na takie zgrupowanie i dostać szansę w sparingu? Jak to powiedział Kasperczak: "My potrzebujemy aktorów, a nie statystów". No ok, ale dlaczego młodzi Wiślacy, którzy kochają ten klub nie mogą dostać szansy, a taki grubas z Chin czy pasterz z Australii może? I wy chcecie więcej testów tego typu ogórków jeszcze. Ja na miejscu ME chciałbym się stąd wyrwać jak najszybciej przy takim podejściu trenera.
Teraz postaram się dać pewne porównanie. To, że ktoś gra w reprezentacji U-21 to nie znaczy, że ma zaraz umiejętności na miarę Wisły. Przypomnę tylko, że u nas na prawej obronie gra niejaki Basta. Gdyby przyszedł też byłaby taka euforia? Oczywiście zaraz znajdzie się masa dzieciaków, którzy żeby obronić swoich racji będą pluć na swój kraj i napiszą, że nasza U-21 może buty czyścić Słowakom. To w końcu takie "polskie" sranie do swojego gniazda. Nie twierdzę, że to nie są jacyś super grajkowie, którzy podbiją naszą ligę. Tylko, że trochę marnie to widzę. Każdemu należy się jednak szansa. Nie wiem jak wy (piszę do tych co bardziej myślą (bez obrazy), ale ja uważam, że Wisła takimi transferami to bardziej w przeciętność popada niż wzmacnia kadrę. A jak jeszcze odejdzie Marcelo to już w ogóle. Zaraz zostanę zjechany przez bandę dzieciaków, ale może chociaż co niektórzy sobie przemyślą. To, że ktoś jest zza granicy to nie znaczy, że jest super. Tym bardziej jak jego CV to nadaje się bardziej do jakiegoś przeciętniaka polskiej ligi. No, ale zawsze będzie pełno tekstów opluwających naszych polskich piłkarzy, że to beztalencia, nieroby, lenie i tylko laski im w głowach. Tak jak pisałem wyżej to takie polskie. No i tutaj macie kolejny przykład z tym Brazylijczykiem i przeczytajcie sobie wpis K4milo czy on wygląda lepiej od naszych chłopaków? 25 lat, a nigdy nie grał na poważnym poziomie w piłkę. Wyżej jednak już euforia jakby super grać przyjechał. Ja rozumiem, że w Wiśle w ostatnich latach było mało piłkarzy i była obawa, że będziemy mieli w tym sezonie bardzo krótką ławkę. No, ale ludzie SZANUJMY się i nie cieszmy z każdego zawodnika byleby był jakiś transfer!
Ostatnio edytowane przez Lukininho : 03.07.2010 o godz. 13:23.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ktos napisal ze ten testowany ogorek to zaslona dymna? Ale czemu ma to sluzyc? Ze niby ktos pomysli ze jak testujemy jakiegos grubego prawego obornce z Brazylii to juz nie interesujemy sie w danej chwili zadnym innym prawym obronca i nie prowadzimy rozmow czy tez nie zalezy nam na walce o np Cikosza? Rozumiem gdybysmy testowali naprawde dobrych grajkow (no ale takich nie ma co testowac, raczej tacy tylko na badania przyjezdzaja). Albo rozumiem ze zaslona dymna odnosnie tranferu Zurawia czy tez jesli dalej szukamy jakiegos napastnika byl temat Makinwy.
A tak w ogole to ja dalej swoje, zamiast testowac tych nieudacznikow to na tym zgrupowaniu powinno grac 3-5 chlopakow wyrozniajacych sie w MESie. A tak to po co oni graja? Po to zeby sie kopac po czolach z chlopakami w ich wieku? A mogliby zdobywac doswiadczenie na treningach w seniorach u boku Zurawia, Brozka itp i poczuc smak seniorskiej pilki w sparingach w ktorych my wolimy dawac szanse jakims pajacom ktorych odsylamy po 1-2 tyg, i napewno w tych sparingach by sie nauczyli wiecej niz w mlodej ekstraklasie. I rzeczywiscie jak ktos napisal wyzej u nas nie oplaca sie mlodziakom siedziec, tylko spierdalac gdzie pieprz rosnie. Bycie u nas juniorem to jak wieczna gra w 3 lidze bez mozliwosci awansu. Grasz dobrze, wyrozniasz sie ale takiego wala dostaniesz wzamian. Co najwyzej wypozyczenie do jakiejs 2 ligi. Powód: Nie prowokujemy kłótni i nie recenzujemy zachowania innych użytkowników - od tego ostatniego są moderatorzy.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.07.2010 o godz. 13:39.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
westersyl o co ci chodzi
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|||
Dzieciaków to sobie daruj, bo to raczej płaczki forumowe wyglądają mi na tych "młodszych" co widać po błędach ortograficznych, stylu wypowiedzi i skrajnym dramatyzowaniu. Cytat:
Cytat:
Wybacz mi ale pachniesz mi jakimś młodym niespełnionym talentem piłkarskim, któremu to źli trenerzy zablokowali piękną karierę ![]() PS: Uważam, że Brazylijczycy testowani w tym okienku są podsyłani przez naszego "starego dobrego znajomego menadżera", dzięki któremu mamy np. Marcelo. Dlatego też nasi włodarze nie są w tej kwestii zbyt wybredni gdyż łączą ich z nim dobre kontakty i chcą by tak zostało. Zrozumcie także wreszcie, że te testy nie mają żadnego wpływu na nasze poważniejsze działania transferowe co zresztą dobitnie już pokazało to okienko. Mimo to nadal nie brakuje stwierdzeń typu "to ma być zawodnik za Milinkovica? Idę sobie strzelić w łeb". ![]()
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.07.2010 o godz. 13:58.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
||
Cytat:
Co do Nondy to nie nakrecal bym sie zbytnio. Moze bedzie, moze nie. Trzeba czekac. |
||
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Jestem zdania że tych zawodników na testy ściąga Jakbu Jarosz. Może nie z youtube tylko z programu komputerowego jak to robił w Lubinie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2010 o godz. 14:13.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
To skoro Polacy mają z tym bardzo duży problem, to ten brazylijczyk jest po prostu paralitykiem...Zapewne zostanie odesłany do domu, jak reszta patałachów tego typu testowana w ostatnich latach - mogę się założyć o skrzynkę wódki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Oczywiście każdy, kto odważy się porównać nasze transfery z tymi, które papa Walter funduje Skorży jest opluwany, albo traktowany jak czternastolatek - rozumiem, inna filozofia zarządzania klubem, a poza tym u nas ogląda się z każdej strony każdy grosz. Spoko. Wawa Serges PascalAle testowani gracze, jak ktoś zauważył, nic nie kosztują. A takich testowano w Legii: Cytat:
Cytat:
Danijel Mihajlović Cytat:
P.S. Przepraszam, jeśli coś namieszałem z czcionką, ale wiesza mi się windows i cytowanych tekstów nie mogłem przekleić do notatnika. |
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|