The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 14:35
Ja cały czas czekałem na środek obrony i może dlatego wzięli mnie troszku z zaskoczenia xD Bo bodajże jest jakiś młody obrońca z chorwacji bądź Braz (ale to chyba plotka) których możemy na tą pozycję wziąść A na prawej stronie mogli grać Singlar i Burliga a od biedy Kowalski też mógł
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 14:35
Ja się cieszę bo napewno nie jest jakimś wirtuozem gry,ale jest jeszcze młody.Przedtem ściągaliśmy przeciętniaków lub słabych graczy ale już "starych" a ten ma 22 lata więc może coś z niego będzie chociaż myślę,że Singlar dalej będzie pierwszym prawym obrońcą.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.07.2010, 14:36
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
A to dobra Nie znam akurat realiów ligii słowackiej oprócz tego, że jest słabsza od naszej więc jeżeli w jakiś sposób przekonałeś mnie o klasie sportowej klubu (poza tym przypominam sobie niejasno że tam były jakieś jaja w tym klubie z czymś) to już nie bredzę od rzeczy
I wcale nie byłbym taki pewny, że liga słowacka jest gorsza od naszej.

Skoro ostatnio liga albańska było notowane wyżej od nas.

Pożyjemy zobaczymy. Jakby nie było to będzie konkurował z Singlarem, który na pewno pomoże mu się wprowadzić do drużyny. Ogólnie transfer na PLUS.

I czekam w końcu na tego Milinkovicia.
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2010, 14:39
Nie ma co narzekać według mnie dobre posunięcie, zawodnik nie będzie brał dużo kasy, drogi tez na pewno nie jest. Singlar będzie miał póki co pierwszy skład ale trzeba mieć też ubezpieczenie gdyby np Singlar złapał kontuzję, a może jest on już lepszy od swojego rodaka to będziemy mieli ciekawą rywalizację na prawej obronie
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2010, 14:40
A jednak można po cichu i bez rozgłosu naszych mediów Fajna się konkurencja szykuje na prawej obronie Singlar,Burliga,Čikoš to kto do środka? Kowalczyk chyba nie gra w środku?

Żuczek

Marcin Kowalczyk
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 01.07.2010 o godz. 14:48.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.07.2010, 14:41
Powiem tak jeśli oceniacie gościa tylko dlatego że grał w ostatniej drużynie słowackiej to super. Milinkovic ma przyjść z przedostatniej drużyny ligi słowackiej a nie widzę aby tak bardzo na niego narzekano.
Ja zawodnika osobiście nie widziałem ale młody jest, cały sezon rozegrany za sobą nawet bramki zdobywał, do młodzieżówki powoływany, napewno nie przepłaciliśmy więc nie musi być najgorszy.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.07.2010, 14:42
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Ale jeczec kazdy musi..
jak to Wisla.. cichosza kompletna.. nawet nikt go nie bral pod uwage... a tu nagle nowinka
oby tak dalej, widac ze Wisle to pomaga, nikt nic nie wie i na spokoju mozna dojsc do porozumienia
Dlatego wszystkie super nowiny rodem z wp.pl i Fuckt'u należy traktować z przymrużeniem oka.
Cieszcie się, że po powrocie Basałaja Wisła zmieniła styl polityki transferowej. W końcu pojawiają się piłkarze, którzy wcześniej nie mieli żadnej szansy na zjawienie się w tych wszechwiedzących gazetach. (Legenda głosi, że to forum jest ich głównym źródłem informacji).
Czekam na kolejne informacje o nabytkach. Patrząc na to co się dzieje, jestem pozytywnie nastawiony.
Będzie jeszcze kupa niespodzianek.

Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 14:43
Ja liczę na to ,że jest to szybki i potrafiący się włączyć w akcje ofensywne zawodnik.Teraz tak się gra.Będzie to taki nasz biały Gael Clichy albo Dani Alves.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.07.2010, 14:43
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Kowalczyk chyba nie gra w środku?
Kowalski chyba. On właśnie gra w środku.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.07.2010, 14:44
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A jednak można po cichu i bez rozgłosu naszych mediów Fajna się konkurencja szykuje na prawej obronie Singlar,Burliga,Čikoš to kto do środka? Kowalczyk chyba nie gra w środku?
Kowalczyk nie jest głupi i nie zrobi kroku w tył, którym niewątpliwie byłby powrót do słabej polskiej ligi.
Transfer tego Słowaka można uznać za udany. Mam nadzieje, że jest w stanie nawet wygryźć Singlara. Mimo wszystko liczę, że na środek obrony zostanie sprowadzony ktoś kto od razu wskoczy do pierwszego składu.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

a co on sam tam gra?
odbijam pileczke - hmm.. Marcelo - grajek ktory nie zdobyl Mistrzostwa Polski..

a teraz sie wyplaczcie, jak to zle i niedobrze.. Wam to by nawet Messi nie pasowal..
Jego (i Jego drużyny) spadek jest faktem czy nie, a spadek a wicemistrz to chyba pewna różnica?
Jak się ma zakup słowackiego obrońcy ze spadkowicza do Messiego bo nie rozumiem?
Czas pokaże... oby Jego kariera rozwinęła się u nas podobnie jak kariera Muchy w Legii. Innych Słowaków coby pokazali u nas coś ponad przeciętność raczej (Mynar) nie pamiętam, amen.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.07.2010 o godz. 14:48.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
I wcale nie byłbym taki pewny, że liga słowacka jest gorsza od naszej.
No pewnie, nasza jest polska, więc jest na pewno najgorsza. Poczucie humoru godne podziwu.

Nie rozumiem tej mody plucia na polską piłkę jak się da, gdzie się da, z sensem, czy bez najmniejszego pokrycia. Mocna nie jest, owszem, trudno zaprzeczyć, więc głośna krytyka jest potrzebna, ale ta hiperbolizacja w drugą stronę jest z deka żałosna i tylko świadczy o nas jako o narodzie zakompleksiałym, krytykującym wszystko i wszędzie, z tym że bez chłodnego spojrzenia na sprawę. Ja nie rozumiem co w tym śmiesznego, że ktoś zarzuci żartem w stylu "przecież nasza liga jest słabsza niż macedońska (+ lol, rotfl czy co tam jeszcze)", no ale skoro nasza internetowa młodzieży takie coś preferuje, proszę bardzo, wolność słowa w końcu.

KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Skoro ostatnio liga albańska było notowane wyżej od nas.
Że tak się zapytam - gdzie?
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2010, 14:46
http://www.futbol.org.pl/news,20867.html - polecam przeczytać. Wspomniane jest o Čikošie jako młodym talencie słowackim.

Cytat:
Czołowe kluby Europy z Panathinaikosem na czele pytają o Jana Duricę. Podobne zainteresowanie towarzyszy zawodnikom z młodzieżowej reprezentacji Słowaków. Najlepsze przykłady to Erik Čikoš, Jakub Sylvestr czy Roman Gergel.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.07.2010, 14:49
1) Czikosz to prawdopodobnie efekt pracy jednego z naszych skautów.
2) Reprezentant młodzieżowy kraju, którego reprezentacja jest niewątpliwie lepsza od naszej.
3) Uznawany w swoim kraju za spory talent.
4) Transfer załatwiony po cichu.
5) Jeśli koleś wypali to prawą obronę mamy obsadzoną na lata.

Ja widzę same pozytywy. Oby tak dalej
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 01.07.2010 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.07.2010, 14:49
rw88 napisał(a):Wyświetl post
No pewnie, nasza jest polska, więc jest na pewno najgorsza. Poczucie humoru godne podziwu.

Nie rozumiem tej mody plucia na polską piłkę jak się da, gdzie się da, z sensem, czy bez najmniejszego pokrycia. Mocna nie jest, owszem, trudno zaprzeczyć, więc głośna krytyka jest potrzebna, ale ta hiperbolizacja w drugą stronę jest z deka żałosna i tylko świadczy o nas jako o narodzie zakompleksiałym, krytykującym wszystko i wszędzie, z tym że bez chłodnego spojrzenia na sprawę. Ja nie rozumiem co w tym śmiesznego, że ktoś zarzuci żartem w stylu "przecież nasza liga jest słabsza niż macedońska (+ lol, rotfl czy co tam jeszcze)", no ale skoro nasza internetowa młodzieży takie coś preferuje, proszę bardzo, wolność słowa w końcu.

Że tak się zapytam - gdzie?
czy nie wystarczy to, ze Słowacja była na MŚ ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2010, 14:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czy nie wystarczy to, ze Słowacja była na MŚ ?
możemy dodać jeszcze występy drużyn słowackich w europejskich pucharach
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
zajafffka
Member

Od: 11.2005

Stary 01.07.2010, 14:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dzie_do_wisly/

Definitywny koniec tematu Makinwy.
"Już i tak za dużo czasu tracę na sen" Ryszard Riedel
Odpowiedz cytując
Dzim89
Junior Member

Od: 04.2010

Stary 01.07.2010, 14:53
Dla mnie bomba reprezentant młodzieżówki i jest perspektywiczny na przyszłość!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.07.2010, 14:55
zajafffka napisał(a):Wyświetl post

I dobrze. Nie ma co przepłacać i tworzyć kominów płacowych za gracza, którego forma i nastawienie do gry u nas są tak naprawdę wielką zagadką.
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 01.07.2010, 14:55
Wydaje mi się, że to dobre posunięcie ze strony klubu. Jest młody, a to najważniejsze. Musimy mieć dobre rozeznanie w tamtejszej lidze skoro ściągnęliśmy Erika, a jestesmy zainteresowani Milinkoviciem.

ps. fajną ma dziewczynę;] http://www.facebook.com/profile.php?id=100000452116817
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 01.07.2010, 14:57

i bardzo dobrze!!

ale przerazilo mnie to
Cytat:
Wisła zaproponowała Makinwie świetne jak na polską ligę warunki finansowe, jednak piłkarz nie przystał na nie.
a co jakby przystal? Panie Basalaj.. nie mozna tak ryzykowac!!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.07.2010, 14:57
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
1) Czikosz to prawdopodobnie efekt pracy jednego z naszych skautów.
2) Reprezentant młodzieżowy kraju, którego reprezentacja jest niewątpliwie lepsza od naszej.
3) Uznawany w swoim kraju za spory talent.
4) Transfer załatwiony po cichu.
5) Jeśli koleś wypali to prawą obronę mamy obsadzoną na lata.

Ja widzę same pozytywy. Oby tak dalej
Otóż to otóż to
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 15:01
A moim zdaniem to pokazuje wszystkim malkontentom i płaczkom, że Wisła pieniądze ma, tylko trzeba je rozsądnie zainwestować. Murzyn podobno dał nam słowo, a później zmienił zdanie. Dlatego jak najmniej Afrykańców w Wiśle...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

no i koniec jego tematu, tyle dobrze, że nie będzie jęczenia innych gdzie on jest i kiedy przyjdzie.
a ten młody Słowak to bardzo dobry ruch, na pewno potencjał ma skoro się o nim mówi i gra w młodzieżówce.

a przepraszam, to poważny klub, chcący wejść do LM, czy 2 liga? jeśli chcemy się zbliżyć do Europy to i pensje muszą być droższe. nie wejdziemy (niestety dla niektórych) do Ligi Mistrzów czy nawet do Ligi Europy płacąc piłkarzom 50tys. euro rocznie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Też o tym pomyślałem. Mogliby chcoiaż zdementowac zainteresowanie tymi zawodnikami, których przedstawiają media, a którymi w rzeczywistości nie jesteśmy zainteresowani.
Jaki jest sens dementowania informacji ze sie nie interesujemy panem X, skoro sie nim nie interesujemy?

A w przypadku zdementowania pana X, media znajda pana Y. I co, tak mamy dementować, a oni beda szukać dalej i wymyslać nowych, i znowu dementowac i tak w kółko?
Lepiej siedziec cicho na uszach, i bez szumu załatwiać.

http://www.90minut.pl/news/127/news1...-em-Olawa.html
a czemu My nie mamy takich klubów filialnych...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.07.2010 o godz. 15:06.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
olirob1976
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 01.07.2010, 15:06
Tak .Wszystko co Polskie jest słabe ,najgorsze i w ogóle,wszystko co Nasz zarząd zrobi jest złe ,kogokolwiek by nie sprowadzili to źle , kaźdy słaby albo się nie nadaje ,ten za stary o tym nie słyszałem itp. itd.
Nikt Wam nie zabronił być menadżerem ,dyrektorem sportowym czy nawet wlaścicielem ,najlepiej krytykować .
Dla mnie nie ma znaczenia czy moja Wisełka będzie pierwsza czwarta czy w pierwszej lidze i tak jest najlepsza najwspanialsza i w ogóle a mistrz czy inne osiągnięcia to taki bonus i lżej mi wtedy na sercu <no i najważniesze derby>zawsze musimy wygrywać .
Słowa Wierności i "na dobre i na złe" powinien każdy mieć wyryte w sercu .
My mamy zająć się dopingiem i zrobić wszystko by zapełnić stadion, by Nasza ABG była na ustach wszystkich.

Internet to nie wszystko ,każdy powinien się zastanowić nad tym czy zrobił wszystko co mógł dla Wisełki i ABG
A ,nie tylko krytykować na forum transfery doping itp .

Pozdro
Wisła zawsze najlepsza !!!!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.07.2010, 15:15
i bardzo dobrze!!

ale przerazilo mnie to
Cytat:
Wisła zaproponowała Makinwie świetne jak na polską ligę warunki finansowe, jednak piłkarz nie przystał na nie.

Tylko teraz kiedy jest po sprawie, mogli napisać wszystko, że najwyższy kontrakt, wielkie pieniądze itp rzeczy... Nie wiemy jak było naprawdę.

Choć jeżeli naprawdę zaproponowali mu taki kontrakt to pieniążki są i tym samym transfery też będą, byle żeby dobrze były ulokowane.

Co za zdziwienie, że o testowanym zawodniku nie napisał wcześniej żaden fuckt czy inny szmatławiec, to chyba jednoznaczne z tym że nie mają oni (pismaki) zielonego pojęcia co tak naprawdę dzieje się w Wiśle z transferami. Pisać o czymś muszą to szukają sensacji byle żeby tylko nakład się sprzedał i liczba odwiedzin na stronie się powiększała z minuty na minutę.
A co po nie którzy przeczytają news'a na Onecie czy tam innym i już lamenty że nie będzie transferów.
Oficjalnie okienko otwarto DZIŚ więc zachowajmy cierpliwość i czekajmy, nie wyjeżdżać tu z Legią że oni już zrobili tyle transferów, nie pasuje to droga wolna. Po narzekamy sobie po zamknięciu okienka transferowego.

Widać jak działają w naszym klubie, po cichu, bez zbędnego pierniczenia załatwiają swoje sprawy, zobaczcie jak wyglądała sprawa z Żurawiem, dowiedzieliśmy się w niedzielę wieczorem, a rozmowy trwały już od 2 tygodni, dziwne że żaden portal w przeciągu tych dwóch tygodni nie wspomniał o prawdopodobieństwie transferu Maćka do Wisły.

Jeszcze pomocnik/ środkowy obrońca/ napastnik wzmacniający kadrę a będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 01.07.2010, 15:22
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post

a przepraszam, to poważny klub, chcący wejść do LM, czy 2 liga? jeśli chcemy się zbliżyć do Europy to i pensje muszą być droższe. nie wejdziemy (niestety dla niektórych) do Ligi Mistrzów czy nawet do Ligi Europy płacąc piłkarzom 50tys. euro rocznie.

jestem za jesli mamy chocby 90% pewnosci ze cos z danego grajka moze byc, ale Makinwa jest jedna wielka niewiadoma i o tym caly czas pisze.. to jest zbyt duze ryzyko!
a to ze ktos duzo bedzie zarabiac nie oznacza ze bedzie rowniez dobrze gral.. nie musi to isc w parze... co pokazalo multum zespolow ze slabcyh lig ktore wystepowaly w LM czy PU / LE
dla mnie recepta na sukces nie jest placenie zawodnikowi duzo, bo wiazac sie to bedzie z tym ze bedzie wymiatal.. chlopak moze rownie dobrze zarabiac 10razy mniej od Makinwy i go osmieszac podczas partyjki na boisku.. takze........... jesli juz chca wydawac takie pieniadze to i owszem, ale na kogos kto gwarantuje duze wzmocnienie, a niestety o grajku ktory ostatni raz strzelil bramke.. KILKA LAT TEMU nie mozna tego napisac

Jagul opanuj sie z tym rankingiem
Jemen , co to w ogole jest?
dla jaj sobie to robia, a nawet prawdziwe rankingi IFFHS sa czesto wrecz zalosne.... raz to bodaj Albania wyprzedzila Portugalie.. nie wiem jak oni to licza, ale na pewno maja dobrego dilera
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.07.2010 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 01.07.2010, 15:31
Tak czytam wypowiedzi niektÓrych forumowiczÓw i juz nie wiem co a raczej kto by ich zadowoliŁ, sprowadzamy chŁopaka ktÓry ma 22 lata i caŁa piŁkarska droge przed soba , do tego wystepuje w reprezantacji mŁodzieŻowej swojego kraju!!!co do makinwy to nie ma Żadnej ale to Żadnej gwarancji Że ten chŁop by sie sprawdziŁ!!!jak na razie ruchy transferowe mi sie podobaja, sprawy zaŁatwiane sĄ po cichu bez zbytniego szumu, prosze podac mi jednĄ informacje iŻ nasz klub miaŁ wzmocniĆ Żurawski czy cikos. Nie byŁo Żadnej nawet najmniejszej wzmianki a tu prosze!! Jasne ,ze licze na jeszcze jakies wzmocnienia poniewaŻ na razie to troszkĘ za maŁo ale jak na poczĄtek okna nie jest zle.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 01.07.2010, 15:50
jestem za jesli mamy chocby 90% pewnosci ze cos z danego grajka moze byc, ale Makinwa jest jedna wielka niewiadoma i o tym caly czas pisze.. to jest zbyt duze ryzyko!
a to ze ktos duzo bedzie zarabiac nie oznacza ze bedzie rowniez dobrze gral.. nie musi to isc w parze... co pokazalo multum zespolow ze slabcyh lig ktore wystepowaly w LM czy PU / LE
dla mnie recepta na sukces nie jest placenie zawodnikowi duzo, bo wiazac sie to bedzie z tym ze bedzie wymiatal.. chlopak moze rownie dobrze zarabiac 10razy mniej od Makinwy i go osmieszac podczas partyjki na boisku.. takze........... jesli juz chca wydawac takie pieniadze to i owszem, ale na kogos kto gwarantuje duze wzmocnienie, a niestety o grajku ktory ostatni raz strzelil bramke.. KILKA LAT TEMU nie mozna tego napisac
jak najbardziej racja. jednak chcąc sprowadzać dobrych zawodników z zachodu, czy niekiedy również ze wschodu, trzeba być przygotowanym na wysokie kontrakty, tak jest na zachodzie, tak musi powoli być również w Polsce. wiadomo, że pieniądze nie grają i można wyciągnąć prawdziwe talenty grające za kilka tysięcy, ale szukając wzmocnień zagranicą trzeba się z tym liczyć. co do Makinwy racja, choć wiązałem z nim pewne nadzieję. no i marketingowo również byłaby to bardzo dobra zagrywka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów