The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 21:12
Ojj maci0s coś mi się wydaje że nici z transferów ... Chciałbym się mylić...
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:12
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...jak sie mowi potocznie - jest dobry na "niskie dachy"...tego juz nic nie zmieni...
No może jednak właśnie zmieni... Z tego co pamiętam to Tomek ma kontrakt na 5 lat czyli w zasadzie już mógłby spokojnie z Webstera skorzystać. Pamiętam jak jeszcze rok temu zapowiadał że jak będzie mniej grał to odejdzie. Szkoda bo przecież w poprzednim klubie też miał sławę taką jak Milinković. Kosztował przecież koszmarna kasę Także może jakby pograł te 10 kolejek to by wreszcie zaczął wozić. Tyle że chyba nie stać drużyny na takie eksperymenty. Wg mnie jest jednak szansa, że spełniłby pokładane w nim 2 lata temu pokładane w nim nadzieje.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 30.06.2010, 21:18
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Wiec zaprzeczasz, ze beda transfery?

A powaznie to Wy ze zbymakiem juz nie raz dawaliscie do zrozumienia ze macie wspolne informacje, wiec co za roznica ktory z Was to napisal
Nie, nie mamy wspólnych źródeł informacji... Jeśli coś potwierdzałem co napisał Zbymak to miałem to z własnych, a i z jego strony było to samo

Rożnica jest taka, ze nie możesz mnie rozliczac z tego, że go znam, a jego z tego, ze zna mnie

Od razu tu zaprzeczę żeby nie było niedomówień... Nigdy nie było sytuacji, ze Zbymak coś wiedział, napisał i ja to potwierdziłem bo usłyszałem to od niego...

To są wzajemnie niezależne źródła...
Dobra koniec tego bo moderatorzy nie są zbyt cierpliwy..
Mam nadzieję, że mi to jeszcze wybaczą

Co do polityki transferowej to myślę, że jakoś nadzwyczaj dobrze przy Kasperczaku zaczął grać Jirsak...
Podobnie z Łobo...
Z Jirsakiem sytuacja była taka, że otwarcie się mówiło, ze to nie jest ulubieniec Skorży, bo ten chciał w tym czasie Gargułę, a Bednarz ściągnął Czecha..
Skorża dawał mu mnóstwo zadań defensywnych, których Jirsak nie mógł wykonać bo to nie ten typ piłkarza... To jest ofensywny pomocnik podwieszony za napastnikami i taka powinna być jego pozycja... Taki nasz Stilić...
Myśle, że Kasperczak da mu pograć i wierzę, że będziemy mieć z niego pociechę jeszcze
Odpowiedz cytując
barcio
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 30.06.2010, 21:19
czy wiadomo coś o decyzji Makinwy
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:21
Jakbyś coś o planowanych wzmocnieniach powiedział a nie to co wszyscy wiedzą o Jirsaku ;]
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:22
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Czekaja, o na pewno dobry zawodnik ale mimo wszystko Głowę również musi zastąpić ktoś o kogo będą spokojni kibice, a przede wszystkim trener. A Czekaj i tak dostanie swoją szanse jak nie teraz to w przyszłości. Ale taki klub jak Wisła musi mieć gracza tzw. na teraz..
Zgadzam się - zapewne skończy się tak jak z Leszczakiem - Górnik Zabrze albo GKS Katowice, bo Śłązacy głównie młodzieżą zaczęli grać (czego doskonałym poniekąd przykładem jest Jop - żarcik ).
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 30.06.2010, 21:25
Cytat:
Jakbyś coś o planowanych wzmocnieniach powiedział a nie to co wszyscy wiedzą o Jirsaku ;]
No właśnie, ale to co mówisz o Jirsaku to w 100% się zgadzam, narzaie we wszystkich sparingach sie wyroznia, wiec mam nadzieje ze Kasperczak znalazl jego optymalna pozycje
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:25
Forza napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się - zapewne skończy się tak jak z Leszczakiem - Górnik Zabrze albo GKS Katowice, bo Śłązacy głównie młodzieżą zaczęli grać (czego doskonałym poniekąd przykładem jest Jop - żarcik ).
Nie no spokojnie, widocznie na ten moment nie jest jeszcze gotowy...ma się od kogo uczyć na razie.
Swoją drogą to musze przyznać że wg mnie jest mało zwrotny i nad tym musi popracowac.

Co do Jirsaka, to od początku było widać niechęć Skorzy do niego. A chłopak ma potencjał i zmysł ofensywny, licze że sie obudzi...
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.06.2010, 21:26
Pelna zgoda co do Jirsaka, przypomne tylko mecz bodaj z Tottenhamem na wyjezdzie gdzie Skorza ustawil go tuz za Brozkiem i wowczas byly same pochwaly na Tomka i trenera, ze znalazl dla niego idealne miejsce, szkoda ze potem nie bylo to kontynuowane. Moze sie tak okazac, ze liczymy na Gargule, moze na jakis jeszcze inny transfer na te pozycje a to wlasnie skreslony juz czech wygra rywalizacje o gre na pozycji ofensywnego pomocnika i nijednego zaskoczy w nadchodzacej rundzie
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:29
Pelna zgoda co do Jirsaka, przypomne tylko mecz bodaj z Tottenhamem na wyjezdzie gdzie Skorza ustawil go tuz za Brozkiem i wowczas byly same pochwaly na Tomka i trenera, ze znalazl dla niego idealne miejsce, szkoda ze potem nie bylo to kontynuowane. Moze sie tak okazac, ze liczymy na Gargule, moze na jakis jeszcze inny transfer na to pozycje a te wlasnie skreslony juz czech wygra rywalizacje o gre na pozycji ofensywnego pomocnika i nijednego zaskoczy w nadchodzacej rundzie
No spokojnie, zobaczy się... Nie ulega jednak wątpliwości że ktoś by się przydał do środka. Idealny byłby ten Djurovski o którym swego czasu głośno było, ale ostatnio taka cisza,że wątpię już w ten transfer...
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 30.06.2010, 21:29
no dlatego uwazam ze transfer srodkowego pomocnika jest nam zbedny, jak dla mnie w pomocy tylko trzeba Kirmowi zrobic konkurencje i juz pomoc jest bardo dobra na polskie warunki i moze nawet wystarczajaca na grupe LE
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:32
Chlopek123 napisał(a):Wyświetl post
no dlatego uwazam ze transfer srodkowego pomocnika jest nam zbedny, jak dla mnie w pomocy tylko trzeba Kirmowi zrobic konkurencje i juz pomoc jest bardo dobra na polskie warunki i moze nawet wystarczajaca na grupe LE
Aż tak bym sprawy nie przesądzał. W ostatnim sezonie z pomocników to bodajże tylko Sobol trzymał poziom. A trzeba pamiętać ze on tez nie jest pierwszej młodości. Dlatego myślę ze kogoś na skrzydło i do środka przydałoby się wziąć. Byłaby rewelacja wtedy
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 30.06.2010, 21:32

Co do Jirsaka, to od początku było widać niechęć Skorzy do niego. A chłopak ma potencjał i zmysł ofensywny, licze że sie obudzi...
Pelna zgoda co do Jirsaka, przypomne tylko mecz bodaj z Tottenhamem na wyjezdzie gdzie Skorza ustawil go tuz za Brozkiem i wowczas byly same pochwaly na Tomka i trenera, ze znalazl dla niego idealne miejsce, szkoda ze potem nie bylo to kontynuowane. Moze sie tak okazac, ze liczymy na Gargule, moze na jakis jeszcze inny transfer na te pozycje a to wlasnie skreslony juz czech wygra rywalizacje o gre na pozycji ofensywnego pomocnika i nijednego zaskoczy w nadchodzacej rundzie

Przede wszystkim Jirsak ma niesamowicie "ułożoną nogę" ( sorry za slang piłkarski).
Chyba najlepiej w drużynie i uważam, że na tle ligi też nieźle wypada...
Ta jego mała stopa pozwala mu huknąć celnie piłką, a ta leci prawie, ze bez rotacji... Szkoda, że tak mało tego póki co widzieliśmy...
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:34
Dobrze ale maci0s napisz nam czy jutro jest planowana jakaś konferencjaCzy na piątek,sobote
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:36
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim Jirsak ma niesamowicie "ułożoną nogę" ( sorry za slang piłkarski).
Chyba najlepiej w drużynie i uważam, że na tle ligi też nieźle wypada...
Ta jego mała stopa pozwala mu huknąć celnie piłką, a ta leci prawie, ze bez rotacji... Szkoda, że tak mało tego póki co widzieliśmy...
Racja, za mało to wykorzystuje. Ostatni gol taki w lidze to bodajże z Ruchem Chorzów. Przydałoby się więcej takich brameczek. Dobre piły gra też ze stałych fragmentów, tylko kurczę często mu Mały futbolówke zbiera
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:36
Moze to wynika wlasnie z tego braku pewnosci siebi, Tomek mial przedewszystkim uwazac na tyly i nie ryzykowac nadto z kombinacjami w srodku pola. Pewne jest to, ze teraz sie okaze czy to nasz poprzedni trener "przytlumil" Jirsaka czy Kasperczak nie jest w stanie nic zmienic i Tomek poprostu taki niemrawy jest
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 30.06.2010, 21:38
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ale maci0s napisz nam czy jutro jest planowana jakaś konferencjaCzy na piątek,sobote
Uciekam nieprzypadkowo od podania konkretnych terminów...
I mam dośc pw "czy jutro będzie konferencja i czy jutro będzie X i Y'

Bądźcie cierpliwi i spokojni, transfery będą...!!

Na zdrowy rozum to weźcie! Kiedy ostatnio kupiliśmy gościa za 500 tys Euro i potem jeszcze chcieliśmy kupić kolejnych 3-4 ?
Dawniej to 500 tys E musiało starczyć na cały sezon...

Nie mówię oczywiście o pierwszych latach Cupiała w Wiśle gdzie na jednej imprezie podejmowalo się decyzje o wydaniu milionów marek
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:41
Moze to wynika wlasnie z tego braku pewnosci siebi, Tomek mial przedewszystkim uwazac na tyly i nie ryzykowac nadto z kombinacjami w srodku pola. Pewne jest to, ze teraz sie okaze czy to nasz poprzedni trener "przytlumil" Jirsaka czy Kasperczak nie jest w stanie nic zmienic i Tomek poprostu taki niemrawy jest
Ciężko powiedzieć...ale trener Kasperczak zawsze daje zawodnikom w ataku dużo swobody i myśle że jak Tomek ją poczuje to może dać radę....Oby. Niemniej dalej uważam że jakiś środkowy pomocnik byłby niezbędny. Tylko tak który naprawdę wzmocni grę ofensywną, bo wyraźnie nie mamy nikogo przebojowego który swą kreatywnością wpłynąłby na innych...

Maci0s : mówiąc o tym pierwszym masz na myśli Jovanica tak? A nie masz wrażenia że my tylko uzupełniamy luki po odejściu Alvareza i Głowy?
Ostatnio edytowane przez jason wiślak : 30.06.2010 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:46
Uciekam nieprzypadkowo od podania konkretnych terminów...
I mam dośc pw "czy jutro będzie konferencja i czy jutro będzie X i Y'

Bądźcie cierpliwi i spokojni, transfery będą...!!

Na zdrowy rozum to weźcie! Kiedy ostatnio kupiliśmy gościa za 500 tys Euro i potem jeszcze chcieliśmy kupić kolejnych 3-4 ?

Nie mówię oczywiście o pierwszych latach Cupiała w Wiśle gdzie na jednej imprezie podejmowalo się decyzje o wydaniu milionów marek
Wiem.Ja jestem cierpliwy,ale już sporo czekamy i trudno jest być w niczym niepoinformowanym.Ja myślę i tak,że nawet jakbyśmy zrobili transfery w przyszłym tygodniu to i tak nie będzie źle bo z Szawle powinni wygrać bez zgrania a potem będzie czasChociaż im więcej czasu tym lepiej dla drużyny.
Ps.Ale mam nadzieję,że w tym tygodniu poznamy co najmniej 2-3 zawodników.
A to prawda,że dzisiaj my nikogo nie podpisali bo była "zabawa" naszego zarządu
Ostatnio edytowane przez czera84 : 30.06.2010 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:47
Srodkowym pomocnikiem po 30tce to jest nasz najnowszy nabytek Zuraw, od czasow Beenhakkera bylo juz widac ze szybkosc nie ta ale technika i przeglad pola nie ucieka, ja wlasnie jego widzial bym ustawionego obok Jirsaka/Garguly/Djurowskiego i czort wie kogo jeszcze (albo zbymak z maci0sem ). Od Macka powinno sie wymagac bardziej asyst, kreowania gry niz krola strzelcow

edit:
Wiem.Ja jestem cierpliwy,ale już sporo czekamy i trudno jest być w niczym niepoinformowanym.Ja myślę i tak,że nawet jakbyśmy zrobili transfery w przyszłym tygodniu to i tak nie będzie źle bo z Szawle powinni wygrać bez zgrania a potem będzie czasChociaż im więcej czasu tym lepiej dla drużyny.
Jakbym sie cofnął o rok wstecz i czytal posta przed meczem z Levadia
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 30.06.2010 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
żogaiła
Junior Member

Stary 30.06.2010, 21:48
Uważam podobnie jak koledzy, że Jirsak to piłkarz ponadprzeciętny i akrat na tej pozycji transfer jest obecnie raczej zbędny- mamy defensywnych Sobola i Diaza, oraz Jirsaka\ Gargułę na ofensywnego pomocnika.

Czech został bezprzykładnie zjechany przez Skorżę, który grał nim zupełnie nie wykorzystując jego potencjału- ma on (wg. mnie) zdecydowanie najlepszy przegląd pola w naszej drużynie. Do tego precyzyjne podanie i świetny strzał z dystansu.
Ponadto mam wrażenie, że ostatnio popracował nad defensywą, choc oczywiście to nadal jego największa bolączka, podobnie jak siła fizyczna. Dlatego też, jak sam mówi- najlepiej gra mu się z Sobolem za plecami. I takiego ustawienia w przyszłym sezonie bym sobie życzył. + Milinkovic na lewym skrzydle
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:49
Srodkowym pomocnikiem po 30tce to jest nasz najnowszy nabytek Zuraw, od czasow Beenhakkera bylo juz widac ze szybkosc nie ta ale technika i przeglad pola nie ucieka, ja wlasnie jego widzial bym ustawionego obok Jirsaka/Garguly/Djurowskiego i czort wie kogo jeszcze (albo zbymak z maci0sem ). Od Macka powinno sie wymagac bardziej asyst, kreowania gry niz krola strzelcow
Aj ale kilka bram mam nadzieję ze wpakuje... Co nie zmienia faktu że Żuraw jest juz starym zawodnikiem. Nam trzeba przyszłościowego gracza, za którego kiedyś weźmie się jakiś hajs...

A właśnie Maci0s: jest może temat jakiegoś środkowego pomocnika?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 30.06.2010, 21:50
Ciężko powiedzieć...ale trener Kasperczak zawsze daje zawodnikom w ataku dużo swobody i myśle że jak Tomek ją poczuje to może dać radę....Oby. Niemniej dalej uważam że jakiś środkowy pomocnik byłby niezbędny. Tylko tak który naprawdę wzmocni grę ofensywną, bo wyraźnie nie mamy nikogo przebojowego który swą kreatywnością wpłynąłby na innych...
Nie ma trenera idealnego... Skorża był bardzo dobrym taktykiem... On budował zespół od obrony i cały zespół miał bronic, Kasperczak przede wszystkim uczy zawodników żeby zaczęli strzelać, dużo strzelać z każdej pozycji, ale według mnie trochę zapomina o grze obronnej a na to może sobie pozwolić teraz chyba tylko Barcelona z Puyolem w środku, który im czyści wszystko...
Wiadomo dla kibica jest efektowniejszy styl Kasperczaka, ale Skorży był chyba bardziej efektywny...

Warto wspomnieć, ze dawniej mając Frankowskiego, Żurawia, Kuźbę, Uche, Kosowskiego i Szymkowiaka nie było tak ważne, że stracimy 2 bramki bo strzeliliśmy 5... Teraz liga się pogorszyła, wyrównała, w pucharach gramy mało, a z całym szacunkiem do obecnych piłkarzy to troche do wyżej wymienionych im brakuje
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2010, 21:51
Błąd stylistyczny... Mam nadzieję

Jak piszesz "potrzeba jak na lekarstwo" tzn, że potrzeba mało/ w małej ilości

wyrażenie potoczne Cukru u nas jak na lekarstwo – zaraz skoczę do sklepu.
  • synonimy: odrobinę, troszeczkę
  • antonimy: pot. od groma

Tak więc transferów potrzeba nam "od groma"

Chyba, że uważasz, że kadra jest wystarczająca

To naprawdę bez złośliwości, rozumiem, że to przeoczenie
chyba przejezyczenie, albo przeklawiszowanie

alez sie naplodzilo tych debiutujacych sepow na forum co molestuja maci0sa... macie fejma ze zbymakiem
trzeba przyznac ze troche przestalem wierzyc w Jirsaka, przed runda wiosenna tez w sparingach sie wyroznial. To bylo jednak za Skorzy, takze mam nadzieje, ze przy Henrym swoja forme przeciagnie jeszcze na mecze o punkty. Rowniez zauwazylem, ze za nowego trenera duzy progres w grze zanotowal Lobo i w to dalej wierze.

Co do wzmocnien uwazam ze na pomoc wystarczy nam chlopak z Koszyc i nawet w razie odpukac kontuzji Sobola, mozna wsadzic za niego "żonglujacego" Diaza.
Jestem jednak przekonany, ze to do obrony potrzebujemy conajmniej 2 pilkarzy i to taki na 1. sklad.
Bardziej od srodkowego pomocnika uwazam, ze potrzebujemy tego wielce silnego wysokiego napastnika stracajacgo glowa pilki na ktorego czekamy od 5 lat, a wy chyba zapomnieliscie o tym juz.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.06.2010, 21:51
Skrzydła, ludziska kochane, skrzydła! Nie środek pomocy, nie stoperzy, a skrzydłowych nam najbardziej brakuje! To powinno być absolutnym priorytetem.
Brak sytuacji bramkowych jest spowodowany brakiem precyzyjnych, kończących podań. A te są z kolei obowiązkiem każdego dobrego skrzydłowego. Według mnie tu tkwi pies pogrzebany.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
barcio
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 30.06.2010, 21:52
Cytat:
Przypominam ,że sprzedaliśmy Głowackiego za około 1,3 miliona euro.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 30.06.2010, 21:55
barcio napisał(a):Wyświetl post
Przypominam ,że sprzedaliśmy Głowackiego za około 1,3 miliona euro.
a ja trochę złośliwie przypomnę, ze sprzedaliśmy też Zurawskiego za 3,1 mln Euro, Błaszczykowskiego za 3 mln Euro, Szymkowiaka za 1mln Euro, Gorawskiego za 1,5 mln Euro, Dudkę za 2,5 mln Euro i kilku innych...
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2010, 21:56
A to prawda,że dzisiaj my nikogo nie podpisali bo była "zabawa" naszego zarządu
no na bank

a to odwolanie sie do zdrowego rozumu oznacza, ze to sciema z kupnem kolejnych, czy ze tym razem bedzie inaczej
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2010, 21:57
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Skrzydła, ludziska kochane, skrzydła! Nie środek pomocy, nie stoperzy, a skrzydłowych nam najbardziej brakuje! To powinno być absolutnym priorytetem.
Brak sytuacji bramkowych jest spowodowany brakiem precyzyjnych, kończących podań. A te są z kolei obowiązkiem każdego dobrego skrzydłowego. Według mnie tu tkwi pies pogrzebany.
Nie stoperzy?

Cleber - piłkarska emerytura się zbliża - pogra 6, góra 12 miesięcy, nie wiadomo na jakim poziomie.
Marcelo - zapewne opuści nas w którymś z przyszłych okienek transferowych.
Kowalski - mało doświadczony, nie wiemy jak sobie poradzi.

Stoperzy to priorytet. Skrzydłowy (albo dwóch ) też by się przydał ale priorytetem powinno być wzmocnienie obrony.

Mam rozumieć to tak, że transferów gotówkowych już nie będzie?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:58
maci0s powiedz tylko czy w tym tygodniu przyjdą nowi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów