The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 13:54
Trzymajcie się tematu. Transferowe s.f, a wspomnienia Kowalczyka i alkoholowe wysoki Świerczewskiego and spółki to są całkowicie różne sprawy. Ten temat mimo swojej całej "obszerności" nie jest poświęcony tym ostatnim.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2010, 14:19
cena za Sadloka i Sobiecha pewnie spadnie jak ich Ruch odpadnie z drużyną z Kazachstanu, jutro pierwszy mecz.Wtedy jeszcze sami sie będą prosili o transfer do Wisełki.Zobaczycie.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.06.2010, 15:44
po obejrzeniu tego meczu Koszyce -Roma stwierdzam że sie Milinkovic nadaje nie to ze mnie powalił na kolana swoja grą ale techniki przeglądu pola i inteligencji piłkarskiej trudno mu odmówić do Kosowskiego jednak trochę mu jeszcze brakuje zbyt jest statyczny jak na mój gust.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2010, 15:54
AYALA napisał(a):Wyświetl post
cena za Sadloka i Sobiecha pewnie spadnie jak ich Ruch odpadnie z drużyną z Kazachstanu, jutro pierwszy mecz.Wtedy jeszcze sami sie będą prosili o transfer do Wisełki.Zobaczycie.
Inna sprawa to taka, że jak zagrają chociażby minutę to są dla nas "spaleni" w kontekście gry w europejskich pucharach o ile oczywiście zdecydowalibyśmy się na zakup któregoś z nich. Mam rację?
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 30.06.2010, 15:56
MCX napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa to taka, że jak zagrają chociażby minutę to są dla nas "spaleni" w kontekście gry w europejskich pucharach o ile oczywiście zdecydowalibyśmy się na zakup któregoś z nich. Mam rację?
A to nie jest tak, że jak już zostanie zgłoszony (nie musi grać), to nie może zagrać w innym klubie w europejskich pucharach ?
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 30.06.2010, 15:58
A to nie jest tak, że zasada dotyczy samych rozgrywek, a nie eliminacji do nich?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 30.06.2010, 15:59
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest tak, że jak już zostanie zgłoszony (nie musi grać), to nie może zagrać w innym klubie w europejskich pucharach ?
Jeżeli np Sadlok jest zgłoszony w Ruchu do europejskich pucharów, ale nie zagra ani minuty, a potem go kupimy i zgłosimy przed kolejną rundą - jest ok, może u nas grać. Jeżeli jednak wystąpiłby w Ruchu to jest to niemożliwe.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 30.06.2010, 16:16
MCX napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli np Sadlok jest zgłoszony w Ruchu do europejskich pucharów, ale nie zagra ani minuty, a potem go kupimy i zgłosimy przed kolejną rundą - jest ok, może u nas grać. Jeżeli jednak wystąpiłby w Ruchu to jest to niemożliwe.
Przepisy sie w tym roku zmieniły właśnie... Jeśli kupimy kogoś kto w fazie wstępnej występował w pucharach to u nas tez będzie mógł to robić ...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.06.2010, 16:36
Patrząc na nasz dzisiejszy skład zadaje sobie pytanie...czy ktoś jest ślepy? Gdzie obrona...Cleber co konczy za 6 miesiecy kariere jest wolny i ma 36 lat plus nieopierzony Kowalski? Gdzie te transfery...halo czy do tych w zarządzie nic nie dociera...powtórka z Levadii jest blisko...sprzedajcie jeszcze Marcelo...a najlepiej zawodników godzinke przed meczem pucharowym, albo w trakcie kontraktujcie...w żadnym innym klubie nie ma takiej amatorszczyzny...i niech nikt mi nie mówi że nie ma kasy...można sprowadzić dobrych graczy za free tylko trzeba chcieć...przecież gracz potrzebuje czasu na aklimatyzcje...już widze te tłumaczenia że brak zgrania itd. Lepiej wysyłac ich do 5 gwiazdkowych hoteli tracić kase na testy szrotu, a za sprowadzenie zawodników brać sie od d*** strony...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.06.2010, 16:40
Zbymak w niedziele bodajze pisal ze ten tydzien bedzie piękny, a poki co sciagli emeryta Zurawskiego ;|
codziennie mialo byc jakies info, byle nie skonczyla sie tylko na Zurawskim ;/

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.06.2010, 16:43
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Zbymak w niedziele bodajze pisal ze ten tydzien bedzie piękny, a poki co sciagli emeryta Zurawskiego ;|
Tydzien sie jeszcze nie skonczył
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.06.2010, 16:47
A kto to jest Zbymak? prezes Wisly? Nie, wlasciciel? Nie, tremer? nie, wiec pisac moze co chce i wierzyc w to co On i inni pisza(dobrze poinformowani) mozesz wierzyc lub nie.
,
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 30.06.2010, 17:50
szkoda ,że tylko 2-0 dostaliśmy z dynamo może działacze pzejrzą na oczy i ruszą dupska po nowych zawodników bo jak na razie to jeden wielki bełkot...coś tam robia a efekty mizerne.robią podchody pod milinkwicia z miesiąc!chcecie go kupić to kasa na stół i jest zawodnik a nie zabawa w kotka i myszke.rozumie ,że z czasem przyjdą nowi ale ludzie kolejny sparing i gra kowalski z cleberem na środku lol.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.06.2010, 18:18

zbymak już kiedyś wspominał że sytuacja się cały czas zmienia więc nic nie jest pewne na 100 % człowieku zejdź na ziemie dzisiaj mówią tak a jutro tak nic nie jest pewne ...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.06.2010, 19:05
Wy jesteście tak naiwni czy co W żadnym innym klubie transfery nieodbywają się tak jak w Wiśle...skoro wicemistrz Poslki nie ma kasy to pytam sie kto ma mieć Czy skoro chcą kogoś kupić to za każdym razem tgransfer gotówkoy załatwia sie tyle czasu, pytam sie kim będziemy grać za rok na obronie, kim na pozycji def. pomocnika...przecież za roku na rok zawodnicy się stażeją a Sobolewski wiecznie młody nie będzie, Singlar też coraz starszy co chwile kontuzja a tu nawet zmiennika nie ma...poprostu bajzel w klubie i łapanka na ostatnia chwile bo trzeba poskąpić....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.06.2010, 20:48
Może jutro będzie jakaś konferencja i przedstawią kolejny nabytek ? A tych potrzeba jak na lekarstwo żeby nie było kompromitacji za 2 tygodnie.
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 30.06.2010, 20:52
ja mysle ze konferencja bedzie w piatek i przedstawia wiecej zawodnikow, chociaż lepiej by bylo codziennie po jednym ale latwiej zrobic jedna konfe, jeden przelot itp.
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 30.06.2010, 20:53
Może jutro będzie jakaś konferencja i przedstawią kolejny nabytek ? A tych potrzeba jak na lekarstwo żeby nie było kompromitacji za 2 tygodnie.
Błąd stylistyczny... Mam nadzieję

Jak piszesz "potrzeba jak na lekarstwo" tzn, że potrzeba mało/ w małej ilości

wyrażenie potoczne Cukru u nas jak na lekarstwo – zaraz skoczę do sklepu.
  • synonimy: odrobinę, troszeczkę
  • antonimy: pot. od groma

Tak więc transferów potrzeba nam "od groma"

Chyba, że uważasz, że kadra jest wystarczająca

To naprawdę bez złośliwości, rozumiem, że to przeoczenie
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 30.06.2010, 20:53
Pewny jesteś że rozumiesz sens powiedzenia "jak na lekarstwo" ogólnie, a w szczególności w kontekście wzmocnień Wisły?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.06.2010, 20:55
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Błąd stylistyczny... Mam nadzieję

Jak piszesz "potrzeba jak na lekarstwo" tzn, że potrzeba mało/ w małej ilości

wyrażenie potoczne Cukru u nas jak na lekarstwo – zaraz skoczę do sklepu.
  • synonimy: odrobinę, troszeczkę
  • antonimy: pot. od groma
Tak więc transferów potrzeba nam "od groma"

Chyba, że uważasz, że kadra jest wystarczająca

To naprawdę bez złośliwości, rozumiem, że to przeoczenie
miałem namyśli nabytków potrzeba nam jak lekarstwa.Nie oceniaj mnie zbyt surowo nie jest przecież zbrodnią posłużyc sie mową
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 30.06.2010, 20:57
miałem namyśli nabytków potrzeba nam jak lekarstwa.Nie oceniaj mnie zbyt surowo nie jest przecież zbrodnią posłużyc sie mową
Absolutnie Cię nie oceniam surowo, sam ze zmęczenia wieczorami mogę napisać jakąś głupotę

Posługiwać się mową nie jest zbrodnią, ale złe posługiwanie doprowadzić może do tego, że ktoś Cie zrozumie na opak
Pozdrawiam i koniec Off Topicu
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.06.2010, 20:59
Absolutnie Cię nie oceniam surowo, sam ze zmęczenia wieczorami mogę napisać jakąś głupotę

Posługiwać się mową nie jest zbrodnią, ale złe posługiwanie doprowadzić może do tego, że ktoś Cie zrozumie na opak
Pozdrawiam i koniec Off Topicu
Próbujesz w ten sposob wybronic sie z transferow, ktore zapowiadales na ten tydzien?
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.06.2010, 21:01
AYALA chciał to ująć tak: Wzmocnienia będą lekarstwem na naszą demencję piłkarską...

A tak całkiem serio to sam jestem ciekaw czy przyjdzie nam rywalizować w LE tym składem, którym dysponujemy, czy działacze nas zaskoczą. Ale żeby wzmocnić Wisłę trzeba od 4 do 6 mocnych transferów, bo jak na razie to tak ubogo pod względem gry...no i kadry...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 30.06.2010, 21:02
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Próbujesz w ten sposob wybronic sie z transferow, ktore zapowiadales na ten tydzien?

Tydzien się nie skończył... Poza tym pokaz mi mojego posta w którym je zapowiedziałem
Ostatnio edytowane przez maci0s : 30.06.2010 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:05
Ale dajecie popalić Ja myślę że Maci0s coś wie ale powiedzieć nie chce i nie mówię to z jakimikolwiek zgryźliwościami. Jesteś dziwnie spokojny Panie Maci0s ;-)

Szkoda, że dzisiejszy sparing można było tylko poczytać. Jakże wielką mam na
dzieję że Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji to wreszcie poukłada tą grę ofensywną... Jak lubię Tomka Jirsaka to playmekerem to on jednak jakimś niezwykłym nie jest. A szkoda bo przecież kosztował tyle co Milinkovic + Aracic razem wzięci, albo lepiej - tyle co Aracic i Braz z kontraktami na rok Ciekawe co by się działo jakby Tomek dostał szanse na np 10 meczów pod rząd czy by się wreszcie odblokował.

I jak bumerang rzucam jeszcze raz: Michał Czekaj - dlaczego nikt na tego utalentowanego młodziana nie stawia. Szkoda straszna, bo przecież czasu ma niewiele żeby Clebera popodpatrywać.

Eh... idylla...
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2010, 21:08
Forza napisał(a):Wyświetl post
Ale dajecie popalić Ja myślę że Maci0s coś wie ale powiedzieć nie chce i nie mówię to z jakimikolwiek zgryźliwościami. Jesteś dziwnie spokojny Panie Maci0s ;-)

dzieję że Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji to wreszcie poukłada tą grę ofensywną... Jak lubię Tomka Jirsaka to playmekerem to on jednak jakimś niezwykłym nie jest. A szkoda bo przecież kosztował tyle co Milinkovic + Aracic razem wzięci, albo lepiej - tyle co Aracic i Braz z kontraktami na rok Ciekawe co by się działo jakby Tomek dostał szanse na np 10 meczów pod rząd czy by się wreszcie odblokował.

I jak bumerang rzucam jeszcze raz: Michał Czekaj - dlaczego nikt na tego utalentowanego młodziana nie stawia. Szkoda straszna, bo przecież czasu ma niewiele żeby Clebera popodpatrywać.
Eh... idylla...
Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...jak sie mowi potocznie - jest dobry na "niskie dachy"...tego juz nic nie zmieni...
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.06.2010, 21:09
Tydzien się nie skończył... Poza tym pokaz mi mojego posta w którym je zapowiedziałęm ;>
Wiec zaprzeczasz, ze beda transfery?

A powaznie to Wy ze zbymakiem juz nie raz dawaliscie do zrozumienia ze macie wspolne informacje, wiec co za roznica ktory z Was to napisal
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.06.2010, 21:09
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...
...tak jak i ufo, tak i umiejętności Tomka jeszcze nigdy się nie ujawniły.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:10
Forza napisał(a):Wyświetl post

Eh... idylla...
Właśnie nie wiadomo jak Garguła po kontuzji i moim zdaniem szanujący się klub kupiłby na tę pozycję jakiegoś pewniaka to składu...cóż..
Jeśli chodzi o Czekaja, o na pewno dobry zawodnik ale mimo wszystko Głowę również musi zastąpić ktoś o kogo będą spokojni kibice, a przede wszystkim trener. A Czekaj i tak dostanie swoją szanse jak nie teraz to w przyszłości. Ale taki klub jak Wisła musi mieć gracza tzw. na teraz..
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.06.2010, 21:11
Już się zaczyna Maci0s to Maci0s tamto.Ludzie chcieliście żeby napisał coś o transferach-napsiał i o co wam dalej chodzi piszecie że tłumaczy się ze swoich zapowiadań o transferach że sie próbuje wybraniać.Tak jak napsiał tydzień sie nie skończył jeszcze transfery napewno będą tylko trzeba być cierpliwym ,a założę się że jak będą transfery konferencje prezentacje to ci co pisali źle o Maci0sie i Zbymaku będą ich jeszcze wychwaliać i prosić o więcej. Takich ludzi jest wiele.Zbymak i Maci0s nie przejmujcie się popiszą popiszą i przestaną .Paranoja.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów