|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jeszcze będą kłopoty bogactwa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Junior Diaz to na lewą obronę. W środku pomocy jest Krzysiek Mączyński.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Informacje ,,własne" o Marcelo proszę bardzo przedstawiać w Gdybym był bogaty a nie tu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Odnośnie Diaza, to nie polecam go na środku pomocy, bo tam nie radzi sobie za bardzo. Nie podoba mi się jego przytrzymywanie piłek, kozlowanie - trickowanie. Za dużo bawi się z piłką. Czasami ładnie rzuci pilkę, a zdarza się, ze straci jak junior.
Lewa Obrona - to jego miejsce. Moze Pietie przetransferowac na prawa obrone ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cudowna wiadomość o powrocie Żurawia
. Moim zdaniem bez wątpienia najlepszy piłkarz w erze Cupiała, mimo swoich lat znacząco podniesie poziom sportowy całej drużyny... Atak się powoli krystalizuje, jeszcze Makinwa a będzie lux . Czas na obronę ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja się cieszę, od odejścia Żurawia do Celtiku w polskiej lidze nie było gracza jego formatu. Nie wiem czy będzie nadal porywał nas swoją grą, ale spróbować naprawdę warto. Poza tym to świetny ruch z marketingowego punktu widzenia. Żuraw to marka, i sama jego obecność zwiększa zainteresowanie Wisłą, każdy będzie chciał zobaczyć co z tym Żurawiem, w jakiej jest formie i jak sobie radzi.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A ja mam cichą nadzieję, że dzięki temu Brożek zacznie biegać, a nie będzie tylko czekał na podanie dokładnie do stopy
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
nie chcę się kłócić ale Glika zacząłem obserwować odkąd wrócił ze swoich wojaży po Hiszpanii i nigdy dla mnie nie prezentował jakiegoś nadzwyczjnego poziomu. Najlepszym przykładem jego przeciętności był mecz z Hiszpanią gdzie kręcili nim jak g***** w betoniarce, przypomne ci że szukamy zawodnika na Europejskie Puchary a nie na walke o środkową część tabeli.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Uczestnicy tego pikniku jakoś ostatnio grają w LM a my nie, stadion Apoelu i Omonii ma ponad 20 tys miejsc, nie ma 2 miesięcznej przerwy zimowej, to chyba trochę lepsze warunki niż u nas...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czytam i uwierzyć nie mogę... Żurawski w Wiśle to jak dla mnie informacja tygodnia, który notabene się dopiero rozpoczyna, a zanosi się na to, że czekają nas kolejne ruchy transferowe. W ciągu kolejnych dni, wg wielu mediów, ma podpisać kontrakt Makinwa, Milinkovic przejdzie testy medyczne i prawdopodobnie czeka nas podpisanie umów z defensorami
Panowie, sezon się jeszcze nie rozpoczął, ale czuję, że wracają czasy wielkiej Wisły Obym się tylko nie przeliczył, czego sobie i Wam życzę.No i ukłony w stronę Zbymaka, który zapowiadał nam niespodziankę w przeciągu kilku następnych dni Sprawdziło się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Ale co ma piknik do poziomu gry drużyny i tego, w jakich rozgrywkach uczestniczy. Arsenal to najlepszy przykład wielotysięcznego pikniku piłkarskiego na trybunach, a grają w LM, są w czołówce drużyn świata. Ja tutaj mówię o emocjonalnym podejściu do meczu, a to na pewno będzie tutaj u Żurawia zupełnie inne niż mecze w Lidze Europejskiej przeciwko Vasuli, Thorsavn, czy APOEL-owi w lidze cypryjskiej.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.06.2010 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Litości. W naszej lidze od lat nie było piłkarza, który potrafiłby błyszczeć w spotkaniach z takimi rywalami. Ocenianie piłkarzy przez pryzmat meczu z Hiszpanami nie ma sensu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Żurawski came back! Oby na 100%! Po odejściu Głowy przyda się przywódca ekipy z reymonta!
![]()
WISŁY KIBICE PIERD*** POLSKI STOLICE
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Panowie może przypomnijcie sobie taki mecz z Portugalią 2-1 i tam było kilku piłkarzy z naszej ligi którzy wtedy błysnęli czyli kiedyś byli tacy piłkarze tylko teraz nasza liga zmierza gdzie zmierza ale to nie znaczy że Wisła ma staczać się za nią.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Powrót Żurawia to strzał w dziesiątek
1) Marketingowo – na pewno przyciągnie kibiców 2) Myślę, że nadal jest dobrym napastnikiem 3) Da większą pewność zespołowi ze swoim obyciem 4) Zdecydowania zaostrza się konkurencja na tej pozycji Ciekawe czy Mały i Brozio zdecydują się robić wiatraczki jak coś będzie nie po ich myśli ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Może Żuraw troche przytemperuje Małego :]
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Powrót Żurawskiego to świetny ruch.Abstrahując już od kwestii sportowych ściągnięcie tej wciąż żywej legendy Wisły na r22 to doskonałe posunięcie marketingowe.
Ale jeżeli mam być szczery, to bardziej cieszy mnie informacja o _MOŻLIWYM_ ściągnięciu Milinkovica.Nie przypomninam sobie kiedy ostatnio pozyskaliśmy równie perspektywicznego gracza do Naszej drużyny. Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli, to możemy mieć z tego gracza ogromną pocieche- zarówno sportową jak i finansową. Co do Makinwy, to póki co jestem umiarkowanym pesymistą. Obawiam się, że mamy tutaj do czynienia ze zblazowaną gwiazdeczką, której nie będzie się chciało kopać piłki na, bądź co bądź, piłkarskiej prowincji. Nie zamierzam jednak rozdzierać szat, będzie co ma być. Jeżeli ten transfer nie wypali, to przynajmniej będzie stanowił magnes dla potencjalnych kibiców, kto by bowiem nie chciał zobaczyć byłego piłkarza Lazio w akcji? Pozostaje jeszcze kwestia wzmocnien w obronie. Tutaj sprawa jest o tyle paląca, że w ciągu ostatnich kilku tygodni pozbyliśmy się dwóch podstawowych zawodników z tej formacji, a pojawiają sie także plotki o możliwym odejściu Marcelo. Niezbędne jest pozyskanie dobrej klasy prawego obrońcy i co najmniej jednego środkowego. Szczęśliwie, głośno mówi się, że do końca tygodnia mamy podpisać kontrakty z zawodnikami grającymi na tej pozycji, trzeba trzymać kciuki , żeby te plotki się sprawdziły. Kilka tygodni temu pisałem, że przyjście Basałaja oznacza nową jakość dla Wisły. Jak się okazało nie pomyliłem się. Ps. Co z Heltonem ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Tamta Portugalia potrafiła męczyć się nawet z Armenią (1-0 u siebie i 1-1 w Erewaniu). Nie porównuj ich do obecnej Hiszpanii, bo to nie jest ten sam poziom.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jak tak już ktoś, gdzieś napisał transfer Makinwy to była przykrywka, po to aby w spokoju ugadac się z Żurawiem. Dopóki nie zobacze konferencji prasowej z Magicem to nie uwierze! Oby nie było jak z Onyszko... już był w drodze do Krakowa, a tu Wojciechowski z przed nosa nam gwizdnął charyzmatycznego goalkeepera.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Mega wzmocnienie!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Żurawski przychodzi już nie dla pieniędzy, a dlatego że jest Kasperczak i w Wiśle chciał zakończyć karierę. Co jak co, ale możemy już witać Żurawskiego. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dobra może macie racje ja tylko wyrażałem swoją opinie na temat Glika i nadal myśle że on raczej Wisły nie zbawi ale to jest moja opinia jeśli okaże się inaczej to wyjdzie to tylko na dobre Wisełce. Według mnie powinniśmy poszukać gdzieś w Ameryce Południowej może trafi się drugi Marcelo czy Arboleda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do fitness klubu podobno idzie
![]() a jeżeli chodzi o wzmocnienia w defensywie to dziwi mnie, że nikt nie zna potencjalnych nazwisk kandydatów do gry w Wisełce. Ale to dobrze, że działamy w pełnej konspiracji, liczę na obrońców ogranych i ocierających się o reprezentację swoich krajów ale to zbyt piękne, żeby było prawdziwe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Szło mu dobrze ale jaki jest sens go gdzies wciskać jak on nie do końca ma na to ochote? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurcze, nie ma coś potwierdzenia oficjalnego o tej konferencji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A mnie cieszy jego powrót choćby z tego powodu, że będzie trzymał za pysk Małeckiego, czy też Brożków ;]
Może przy nim zarówno bardziej pokazać się Kirm, jak i Jirsak. Powodzenia Maciek!!! Cytat:
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 28.06.2010 o godz. 10:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
czysto marketingowy zabieg który ma sprowadzić jeszcze więcej kibiców na stadion
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Największym wzmocnieniem i tak byłby Makinwa. Ten zawodnik gdy jest w formie to napastnik jeszcze lepszy niż Żurawski z meczów z Schalke czy Lazio. Pamiętam jak kapitalnie grał w Atalancie czy Palermo. Zresztą byle kogo za 7 mln. euro się nie kupuje. Chłopak musi się po prostu odblokować psychicznie i uwierzyć w siebie, bo szybkością i siłą i skocznością to bije naszą ekstraklasę na głowę. Oby w środę go kupili.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|