|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Idealne rozwiązanie na ten moment jeśli chodzi o pozycję cofniętego napastnika. Żuraw potrafi rozegrać i pierdyknąć sprzed pola karnego
Szybkości do tego nie potrzeba a podejrzewam że i tak jest szybszy od wielu drewniaków w naszej lidze. Dodatkowo dobry ruch jeśli chodzi o szatnie i marketing. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Żuraw w 23 meczach strzelił chyba 8 bramek na Cyprze,co u nas pewnie byłoby z 15 + asysty.Ja się bardzo z tego cieszę że jeszcze go zobaczę w koszulce Wisły Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A skad wogóle przyszło ci na myśl że Sobiech jest drewniany - nie jest ot Maradona, ale technike urzytkowa na na solidnym poziomie i tym właśnie sie wyróżnia. I kogo do neigo porównujesz - Boguskiego ? Przeciesz Boguski nie potrafi trafić w piłkę stojąc na 3 metrze od bramki, a przyjecie ma gorsze od Jopa. Boguski to najwieksza surowizna techniczna jaka u nas gra, a ty go stawiasz jako wzór piłkarza który nie jest drewniany i do tego w wieku 25 lat (sic!) perspektywiczny !! Oczywiście Boguski ma swoje zalety jest szybki ma ciąg na bramkę i jak ma piłkę przy nodze potrafi oszukać obrońcę, ale swojej ułomności nigdy się nie pozbędzie niestety, i nigdy nie wybije sie poza wartościowego zmiennika jakim jest teraz. Sobiech w tej chwili - jeśli wyeliminować u niego wachania formy jest 2 razy lepszy od Boguskiego. Lewandowskim może nie będzie - ale poziom Brożka może nawet przeskoczyć - kwestia jego charakteru - czy bedzie ambitny i zdeterminowany do polepszania swoich umiejętności. Nie bez powodu pół naszej ligi zastanawia się czy nie warto wydać na niego teraz 1 mln €. Lewandowski pokazał że warto. Teraz Sobiech jest w tym samym mniej wiecej momencie co Lewy w Zniczu. Pożałowaliśmy swego czasu 1 mln zł, teraz szkoda nam 1 mln €. Może rzeczywiście 1 mln € za niego to przesada, ale Sobiech an 100% bedzie wart więcej. Gdyby teraz grał u nas od zagranicznych zespołów wymagalibyśmy pewnie z 2-3 mln już teraz. Przed niem najważniejsza runda w życiu - albo rozmieni się na drobne i zostanie takim Korzymem np. , albo znowu strzeli 10 bramek na wiosnę i za powędruje prosto na zachód, bo nikogo u nas nie będzie na niego stać. |
|
|
|
Guest
|
|
Fatalna rzecza bedzie sprzedaz Marcelo, to kompletnie bez sensu. Cleber nie wiadomo co gra, Kowalski wiadomo, ze za cienki, na stoperze zagraja Singlar z Diazem - kompletnie bez glowy. Polityka- zalatamy dziure na dupie, pojawia sie kolena na kolanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czytajac wasze wypowiedzi jaka macie pewnosc ze Zurawski nie strzeli 20 bramek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Żuraw jak to Żuraw, lepszy on w ataku niż jakiś kołki Beto, Christov czy Ćwielong. I może będzie kapitanem.
Ale emerytalnym tropem strach się bać, kto zostanie przedstawiony jako nowy stoper ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie, widzimy że nawet stary Żurawski ma technikę, doświadczenie i talent nieporównywalnie większy od 95% zawodników grających w naszej lidze. Ja bym też był raczej ostrożny o liczenie "bramek", ale myślę że z dyszka przez cały sezon będzie. Ważniejsze będzie raczej to, że Brożek będzie miał rzeczywiście z kim grać w ataku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Żurawski mimo 30 na karku, jest zawodnikiem jak na polskie warunki wybitnym, sprawdzonym na zachodnich boiskach i w europejskich pucharach, jego doświadczenie będzie w zbliżającym się sezonie dla Wisły bezcenne! Jest wart więcej niż te "gwiazdeczki" które nasprowadzała hurtowo Legia...
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Żuraw to uznana firma. Pokuszę się o stwierdzenie, że to jest zawodnik dekady z pola. Bo chyba Dudek dokonał więcej niż Maciek. To jednak Żuraw był, tym zawodnikiem, który w trudnych chwilach brał ciężar gry na siebie, a że to też człowiek i miał czasami słabsze dni to nie wytrzymał presji jaką Polacy na nim w największym stopniu kładli na Mistrzostwach Świata i EURO. Marzył mi się od momentu odejścia do Celticu jego powrót i cieszę się bardzo, że już dziś podpisze umowę, najprawdopodobniej roczną z możliwością przedłużenia o kolejny rok.
Czy się powtórzy scenariusz z przed 8 lat? Ciekawie to wszystko się zapowiada. W 2002 roku Kasperczak przejmuje zespół po Smudzie i też nie obrania tytułu, a w pucharach |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
||||
a) jest Polakiem, dla wielu na wstępie go czyni już to drewniakiem. b) nie przyjdzie do Wisły, Ruch chce za niego za dużo to tylko potwierdza, że to drewniak. Co z tego że potrafił jednego z najlepszych obrońców ligi Choto minąć balansem ciała po czym strzelić z 18 metrów technicznie nie do obrony dla Muchy, czy stojąc tyłem do bramki obrócić się w tempie z przyjęciem piłki i zagrać prostopadłą piłkę z połowy boiska między dwóch środkowych obrońców, z których jeden nazywa się Głowacki - szczegóły, mało znaczące.
Co innego grać przy pikniku na Cyprze, co innego przy ryku kilkunastu tysięcy gardeł na nowym obiekcie Wisły.
No ale to też czas pokaże ![]()
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.06.2010 o godz. 08:28.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba...., nie no sa watpliwosci. Zdobywca Ligi Mistrzów, swego czasu etatowy bramakrz Liverpoolu, na dodatek angaż w Realu Madryt - To nic w porownaniu do Mistrzostw Szkocji. Nie rozbawiaj mnie. Maciek mial 2 dobre sezony za granicą, a reszta to średniaki. Jeleń gra porównywalnie. Jednak mysle, ze na Polską ligę sprawdzi sie spokojnie. Odnosnie Cypru to tam 2-3 druzyny odstaja poziomem, reszta ligi zapchana jest Odrami, Poloniami Bytom |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A ja się bardzo ucieszyłem widząc na głównej, że Maciek wraca do Wisełki. To co z tego, że odgrzewamy stare kotlety, Heniu wrócił, Maciek wraca, jakby jeszcze Baszczu wrócił byłbym w niebo wzięty
![]() Czekamy jeszcze na jakieś transfery, przynajmniej jeden. ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Witam. Pierwszy post
Zastanawia mnie tylko jedno, wiadomo jakie podejscie ma Henio do zawodników (patrz wystawianie Brożka niezależnie od formy - żeby nie było nie krytykuje tego bo miało i wady i zalety) i nagle byc może bedzie musiał wybierac między Brożkiem, który jak by nie było jakąś pozycję ma, do tego Żuraw który Heniowi kojarzy się z tym co najlepsze, do tego byc może Makinwa czyli kolo który nie przychodzi tutaj żeby posiedziec na ławce, no a gdzie Boguś, Mały ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
A moze popatrzymy na statystyke ? Sobiech majac 20 lat strzelil 10 goli w najwyzszej klasie rozgrywek, Zurawski w tym wieku gral w II lidze. Podejrzewam, ze o samo pisalbys 2 lata temu w kontekscie Lewandowskiego. Jesli ktos uwaza Sobiecha za drewno to niech zobaczy sobie jego bramke z meczu z Legia w pucharze Polski - byla, taka ... hmm ... w stylu starego Zurawia. Zurawski to rozwiazanie krotkotrwale, Sobiech byloby to rozwiazanie w szerszej perspektywie i nie ma co obrazac sie na zawodnika tylko dlatego, ze nie chcial isc do Wisly albo, ze Wisly nie bylo na niego stac. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
od przybytku głowa nie boli, na pewno fakt posiadania wyrównanej 18 zawodników nie będzie problemem |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tarann, kłopot bogactwa to nie kłopot
Jeśli będą gryźć trawę to i meczy dla każdego starczt w lidze, PP i Europie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat Małeckiego można przesunąć do pomocy na prawą stronę tak jak już nie raz grał. Boguski raczej ława w takich okolicznościach.
Wracając do Maćka: To już pewne! Do Wisły Kraków wraca Maciej Żurawski! żródło SKWK ![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Guest
|
|
Przy pikniku czy nie (na ich stronie pisza, ze przecietna frekwencja - 12tys widzow)-gral o kolejny sezon za duzo lepsze niz w Polsce pieniadze. Nie udalo sie. Ogolnie to mimo calego szacunku mam obawy, ze Zuraw moze byc juz zgrany fizycznie i psychicznie i nic juz nie zrobi. Podobne zdanie mam np. na temat Krzynowka. No ale oby nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
mi osobiscie wydaje sie, ze temat Makinwy jest na ta chwile zakonczony. A powrot Macka to super wiadomosc, lepszy niz Sosin i inne
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
wisla-online:
"Również blisko finalizacji jest przejście do Krakowa Marko Milinkovicia. Zawodnik słowackich Koszyc nie pojedzie jutro na zgrupowanie ze swoim zespołem. Poniedziałkowy dzień młody skrzydłowy spędzi...w Krakowie, gdzie przejdzie badania medyczne. Możliwe jest przedstawienie zawodników na jednej konferencji prasowej(poniedziałek, godz. 14.30) - wszystko zależne jest od tego, o której godzinie do Krakowa dotrze Milinković i ile będziemy musieli czekać na wyniki testów. Do Koszyc nie trafiła(wbrew pogłoskom) oferta z europy zachodniej, stąd została zaakceptowana ta z Krakowa, leżąca zresztą na biurku prezesów już od dwóch tygodni. Jeśli wyniki badań zostaną udostępnione późniejszym popołudniem - Milinković złoży oficjalny podpis we wtorek. Zgodnie z naszymi wcześniejszymi informacjami - w najbliższym tygodniu kontrakt z zespołem podpisze również Stephen Makinwa." Coraz bardziej mi się to wszystko zaczyna podobać ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kiedyś pisali, że Nei zostanie Wiślakiem... ale co do Żurawia to akurat ameryki nie odkryli pisząc to...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Wiadomo nie od dzis że dobra atmosferka to od 40-60% sukcesu w naszej kopanej. Wiem że trochę się czepiam ale wzieło mi się od tego, że sobie wyobraziłem Brożka próbującego machac łapami na Żurawia albo na czarnego ciekawe jak to bedzie. Jeśli bedzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja liczę, że jednak dojdzie jeszcze jeden napastnik. W sumie mielibyśmy już trzech: Brożek, Zurawki, Boguski.
Wtedy na prawa pomoc dac Maleckiego (Lobodzinskiego), na lewej szalałby Kirm (tutaj potrzebna alternatywa) Musimy zakontraktowac obronce - stoper i bocznego (prawego) (to jest jasna sprawa) Srodek mamy okej - Garguła, Sobolewski. W obwodzie Jirsak, ale jeszcze jeden przydałby się tutaj. Chyba, ze przejdzie Makwina to mamy pelne pole do popisu, bo i Zurawski moglby zagrac z boku, albo zagrac systemem 3-4-1-2, gdzie Brożek z Zurawskim byliby w ataku, a za nimi podwieszony Makinwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
To samo Glik. Wszyscy nazywają go drewniakiem chociaż tak naprawdę sami nie wiedzą dlaczego. Co z tego, że może przejść do Palermo. On i tak jest przecież drewniakiem. Co z tego, że gra w reprezentacji. Przecież on jest drewniakiem. Oczywiście każdy zawodnik ma swoje wady i zalety. Ale mówiąc, że Sobiech to drewno ja mogę podać takie same argumenty na Małeckiego, który nie potrafi kopnąć dobrze z rzutu wolnego, rożnego. Boguskiego, który nie potrafi przyjąć dobrze piłki albo marnuje sytuacje sam na sam z bramką. Taka jest generacja polskich piłkarzy i tyle. Nie wiem skąd ta nagonka na innych młodych. Zazdrość, że inny potrafią wyszkolić młodego, zdolnego, a my nie? Niestety nasz system szkolenia leży, a nawet jeżeli ktoś zdolny się pojawi to nie dostaje szans. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jagul co do Sobiecha to się zgadzam że koleś ma duży potencjał, ale tak jak mówisz jeszcze nie jest wart tych pieniędzy ale co do Glika to jest to typowy przykład przereklamowanego polskiego grajka a pokazał to w kilku meczach w naszej Wielkiej Ekstraklasie Wisła stopera niestety musi szukać za granicą bo taka prawda że u nas nie ma w czym wybierać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Przyznam się, nie sprawdziłem wcześniej
Strzelił 5 bramek z gry, 2 z karnych. Ale to podobnie w sumie jak wspomniany najlepszy strzelec Konstantinou - 7 z gry, plus 3 z karnych. Ogólnie tam strzelanie bramek było bardzo fajnie rozłożone na kilku graczy, nie ma jednego czy dwóch typowych snajperów, bo oprócz Żurawia i Konstantinou, 9 bramek strzelił Aloneftis, 7 Efrem, po 4 Charalambous i Makrides, 3 dorzuciła była gwiazdka Lecha Rengifo.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
ta sławna brygada! |
|