The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 01:40
Cytat:
P.S - Gdyby tak jeszcze Krzynowka...
Co to to nie...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2010, 05:33
Z Krzynówkiem to nawet nie żartujcie. Żuraw to inna sprawa, strzelił dla w lidze już 100 bramek, związany był długo z Białą Gwiazdą, mam nadzieję że będzie prezentował się co najmniej jak Franek w Jadze po powrocie do polskiej ligiii. Zawsze podchodził do treningów profesjonalnie więc wierzę, że jeszcze trochę pogra na niezłym poziomie. Nie mówiąc już, że w szatni przyda się ktoś kto niektóre nasze "gwiazdki" utemperuje. Żuraw to zawodnik, od którego wielu naszych młodszych graczy może spokojnie uczyć się.

Ciekaw jestem bardzo czy ten Makinwa koniec końców zawita na Reymonta czy obejdziemy się smakiem. Ciekaw jestem bowiem bardzo jakby taki ograny na zachodzie gracz prezentował się na tle naszej ligowej rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.06.2010, 07:04
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Żurawski szybciej stoi niż Sobiech biega. W porównaniu do Sobiecha to Żurawski wszystko inne robiąc źle lub w ogóle i tak robi lepiej od Sobiecha.

Ja tam do Żurawskiego nic nie mam,i w sumie zadowolony jestem,że przyszedł,bo jest szansa,że utemperuje co niektórych wymachiwaczy. A,że nie kupiono nikogo młodszego?Skoro nie są pewni, to lepiej,że stawiają na sprawdzony produkt.
Pomijając kwestie takie jak forma i chęć do gry - Żurawski ma technikę jak nikt inny w naszej lidze. Do tego świetnie ułożoną stopę.

A "perspektywiczność" Sobiecha? Jeżeli w tym wieku jest drewniakiem, to będzie nim za lat pięć i dziesięć. Perspektywiczni to mogą być gracze tacy jak Boguski, Mączyński czy Małecki, bo ryzyko w ich przypadku jest małe, a nie niewyszkoleni piłkarze za których żąda się setek tysięcy euro.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.06.2010, 07:13
Idealne rozwiązanie na ten moment jeśli chodzi o pozycję cofniętego napastnika. Żuraw potrafi rozegrać i pierdyknąć sprzed pola karnego Szybkości do tego nie potrzeba a podejrzewam że i tak jest szybszy od wielu drewniaków w naszej lidze. Dodatkowo dobry ruch jeśli chodzi o szatnie i marketing.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.06.2010, 07:24
Żuraw w 23 meczach strzelił chyba 8 bramek na Cyprze,co u nas pewnie byłoby z 15 + asysty.Ja się bardzo z tego cieszę że jeszcze go zobaczę w koszulce Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2010, 07:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pomijając kwestie takie jak forma i chęć do gry - Żurawski ma technikę jak nikt inny w naszej lidze. Do tego świetnie ułożoną stopę.

A "perspektywiczność" Sobiecha? Jeżeli w tym wieku jest drewniakiem, to będzie nim za lat pięć i dziesięć. Perspektywiczni to mogą być gracze tacy jak Boguski, Mączyński czy Małecki, bo ryzyko w ich przypadku jest małe, a nie niewyszkoleni piłkarze za których żąda się setek tysięcy euro.

A skad wogóle przyszło ci na myśl że Sobiech jest drewniany - nie jest ot Maradona, ale technike urzytkowa na na solidnym poziomie i tym właśnie sie wyróżnia. I kogo do neigo porównujesz - Boguskiego ? Przeciesz Boguski nie potrafi trafić w piłkę stojąc na 3 metrze od bramki, a przyjecie ma gorsze od Jopa. Boguski to najwieksza surowizna techniczna jaka u nas gra, a ty go stawiasz jako wzór piłkarza który nie jest drewniany i do tego w wieku 25 lat (sic!) perspektywiczny !!

Oczywiście Boguski ma swoje zalety jest szybki ma ciąg na bramkę i jak ma piłkę przy nodze potrafi oszukać obrońcę, ale swojej ułomności nigdy się nie pozbędzie niestety, i nigdy nie wybije sie poza wartościowego zmiennika jakim jest teraz.

Sobiech w tej chwili - jeśli wyeliminować u niego wachania formy jest 2 razy lepszy od Boguskiego. Lewandowskim może nie będzie - ale poziom Brożka może nawet przeskoczyć - kwestia jego charakteru - czy bedzie ambitny i zdeterminowany do polepszania swoich umiejętności.

Nie bez powodu pół naszej ligi zastanawia się czy nie warto wydać na niego teraz 1 mln €. Lewandowski pokazał że warto. Teraz Sobiech jest w tym samym mniej wiecej momencie co Lewy w Zniczu.
Pożałowaliśmy swego czasu 1 mln zł, teraz szkoda nam 1 mln €.

Może rzeczywiście 1 mln € za niego to przesada, ale Sobiech an 100% bedzie wart więcej. Gdyby teraz grał u nas od zagranicznych zespołów wymagalibyśmy pewnie z 2-3 mln już teraz.

Przed niem najważniejsza runda w życiu - albo rozmieni się na drobne i zostanie takim Korzymem np. , albo znowu strzeli 10 bramek na wiosnę i za powędruje prosto na zachód, bo nikogo u nas nie będzie na niego stać.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.06.2010, 07:36
Żurawski ma już swoje lata i nie ma sensu liczyć, że będzie seryjnie strzelał, bo nie będzie. Tyle, że on pewnie ma być cofniętym napastnikiem w duecie z Brożkiem. Na pewno jest w stanie rzucić parę piłek, wygrać jeden na jeden, ogólnie - coś z przodu namieszać. Szału raczej nie będzie, ALE - nie jest drewniakiem, jak większość tzw. napastników w naszej lidze i na pewno bije na głowę jakichś murzynów wyciągniętych z plażówki.

Ważne, żeby mieć co do niego realne oczekiwania - Żurawski nas nie zbawi. Nie te lata. Może być jednak wzmocnieniem kadry, pod warunkiem że potraktuje swój powrót poważniej niż na przykład taki Mięciel.
Tu sie z Toba zgadzam.
Fatalna rzecza bedzie sprzedaz Marcelo, to kompletnie bez sensu. Cleber nie wiadomo co gra, Kowalski wiadomo, ze za cienki, na stoperze zagraja Singlar z Diazem - kompletnie bez glowy.
Polityka- zalatamy dziure na dupie, pojawia sie kolena na kolanie.
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2010, 07:46
Czytajac wasze wypowiedzi jaka macie pewnosc ze Zurawski nie strzeli 20 bramek jestescie jasnowidzami czy moze prorokami Tak wiec przestancie pisac takie rzeczy...
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.06.2010, 08:01
Żuraw jak to Żuraw, lepszy on w ataku niż jakiś kołki Beto, Christov czy Ćwielong. I może będzie kapitanem.

Ale emerytalnym tropem strach się bać, kto zostanie przedstawiony jako nowy stoper ;]
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.06.2010, 08:02
Nie, widzimy że nawet stary Żurawski ma technikę, doświadczenie i talent nieporównywalnie większy od 95% zawodników grających w naszej lidze. Ja bym też był raczej ostrożny o liczenie "bramek", ale myślę że z dyszka przez cały sezon będzie. Ważniejsze będzie raczej to, że Brożek będzie miał rzeczywiście z kim grać w ataku.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2010, 08:13
Żurawski mimo 30 na karku, jest zawodnikiem jak na polskie warunki wybitnym, sprawdzonym na zachodnich boiskach i w europejskich pucharach, jego doświadczenie będzie w zbliżającym się sezonie dla Wisły bezcenne! Jest wart więcej niż te "gwiazdeczki" które nasprowadzała hurtowo Legia...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.06.2010, 08:17
Żuraw to uznana firma. Pokuszę się o stwierdzenie, że to jest zawodnik dekady z pola. Bo chyba Dudek dokonał więcej niż Maciek. To jednak Żuraw był, tym zawodnikiem, który w trudnych chwilach brał ciężar gry na siebie, a że to też człowiek i miał czasami słabsze dni to nie wytrzymał presji jaką Polacy na nim w największym stopniu kładli na Mistrzostwach Świata i EURO. Marzył mi się od momentu odejścia do Celticu jego powrót i cieszę się bardzo, że już dziś podpisze umowę, najprawdopodobniej roczną z możliwością przedłużenia o kolejny rok.

Czy się powtórzy scenariusz z przed 8 lat? Ciekawie to wszystko się zapowiada. W 2002 roku Kasperczak przejmuje zespół po Smudzie i też nie obrania tytułu, a w pucharach ? Każdy pamięta. Tylko boje się losowania 4 rundy eliminacyjnej LE, jak będzie dobre i przejdziemy rozstawionego rywala, wtedy na luzie klepiemy w fazie grupowej leszczyków .
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.06.2010, 08:25
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A skad wogóle przyszło ci na myśl że Sobiech jest drewniany - nie jest ot Maradona, ale technike urzytkowa na na solidnym poziomie i tym właśnie sie wyróżnia.
Ja Ci odpowiem:

a) jest Polakiem, dla wielu na wstępie go czyni już to drewniakiem.
b) nie przyjdzie do Wisły, Ruch chce za niego za dużo to tylko potwierdza, że to drewniak.

Co z tego że potrafił jednego z najlepszych obrońców ligi Choto minąć balansem ciała po czym strzelić z 18 metrów technicznie nie do obrony dla Muchy, czy stojąc tyłem do bramki obrócić się w tempie z przyjęciem piłki i zagrać prostopadłą piłkę z połowy boiska między dwóch środkowych obrońców, z których jeden nazywa się Głowacki - szczegóły, mało znaczące.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja bardzo lubię i szanuję Maćka Żurawskiego. Uważam, że był najlepszym piłkarzem Wisły od czasów Tele-foniki i Cupiała.

Ale mam teraz spore wątpliwości i obawy. Żuraw we wrześniu skończy 34 lata. Na Cyprze ostatni sezon nieudany. Owszem, na polską ligę może wystarczyć i pewnie strzeli z 10 goli w przyszłym sezonie. Ale musi być zdrowy...
Czemu nieudany? Najlepszy strzelec Omonii Konstantinou, pod którego była ustawiona gra zespołu strzelił w lidze 10 bramek, Żuraw tylko 3 mniej. Fakt, początek miał słabiutki, 9 meczów bez strzelonego gola, no ale potem już z formą strzelecką zaskoczył i w kolejnych 11-stu i te 7 bramek strzelił. Poza tym wszyscy wiemy jak on gra, spełnia rolę cofniętego napastnika, to i nie zawsze tych bramek było bardzo dużo. I zgadzam się, że w Ekstraklasie powinno być podobnie jak w Grecji czy na Cyprze, podobnie też jak Franek w Jadze, czyli koło 10 bramek - ale to czas pokaże, poza tym...

Kamil19885 napisał(a):Wyświetl post
Żuraw to klasa, co innego wakacje na Cyprze a co innego gra w Wiśle u nas na pewno będzie dawał 100% tego co potrafi 15 goli murowane!
...to też trzeba wziąc pod uwagę Co innego grać przy pikniku na Cyprze, co innego przy ryku kilkunastu tysięcy gardeł na nowym obiekcie Wisły.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
No i podstawowa kwestia - ile jeszcze Żuraw jest w stanie pograć na solidnym poziomie. Ten sezon, czy może jeszcze następny?

Na pewno pozytywnie wpłynie to na atmosferę w zespole, choć Maciek to nie jest typ Kosowskiego-przywódcy, podrywającego zespół do walki.
Myślę, że to jest piłkarz z tej gliny co Kosa, Franek, czy Cleber, profesjonalnie podchodzący do sprawy przez swoją całą karierę, więc i jego piłkarska żywotność może być dłuższa No ale to też czas pokaże
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.06.2010 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.06.2010, 08:26
Cytat:
Bo chyba Dudek dokonał więcej niż Maciek.
\

Chyba...., nie no sa watpliwosci. Zdobywca Ligi Mistrzów, swego czasu etatowy bramakrz Liverpoolu, na dodatek angaż w Realu Madryt - To nic w porownaniu do Mistrzostw Szkocji.
Nie rozbawiaj mnie. Maciek mial 2 dobre sezony za granicą, a reszta to średniaki.
Jeleń gra porównywalnie.

Jednak mysle, ze na Polską ligę sprawdzi sie spokojnie. Odnosnie Cypru to tam 2-3 druzyny odstaja poziomem, reszta ligi zapchana jest Odrami, Poloniami Bytom
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2010, 08:35
A ja się bardzo ucieszyłem widząc na głównej, że Maciek wraca do Wisełki. To co z tego, że odgrzewamy stare kotlety, Heniu wrócił, Maciek wraca, jakby jeszcze Baszczu wrócił byłbym w niebo wzięty
Czekamy jeszcze na jakieś transfery, przynajmniej jeden.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2010, 08:35
Witam. Pierwszy post
Zastanawia mnie tylko jedno, wiadomo jakie podejscie ma Henio do zawodników (patrz wystawianie Brożka niezależnie od formy - żeby nie było nie krytykuje tego bo miało i wady i zalety) i nagle byc może bedzie musiał wybierac między Brożkiem, który jak by nie było jakąś pozycję ma, do tego Żuraw który Heniowi kojarzy się z tym co najlepsze, do tego byc może Makinwa czyli kolo który nie przychodzi tutaj żeby posiedziec na ławce, no a gdzie Boguś, Mały Sztuką będzie to poukładac. Wiem że troszke wybiegłem w przyszłośc ale jakoś nie mogłem się powstrzymac bo kto by pomyślał, że takie będziemy mieli zmartwienia
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.06.2010, 08:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Żurawski szybciej stoi niż Sobiech biega. W porównaniu do Sobiecha to Żurawski wszystko inne robiąc źle lub w ogóle i tak robi lepiej od Sobiecha.

Ja tam do Żurawskiego nic nie mam,i w sumie zadowolony jestem,że przyszedł,bo jest szansa,że utemperuje co niektórych wymachiwaczy. A,że nie kupiono nikogo młodszego?Skoro nie są pewni, to lepiej,że stawiają na sprawdzony produkt.
Idiotyczne porownanie biorac pod uwage, ze dzieli ich 14 lat roznicy i jeden jest u schylku kariery, a drugi na jej poczatku.
A moze popatrzymy na statystyke ?
Sobiech majac 20 lat strzelil 10 goli w najwyzszej klasie rozgrywek, Zurawski w tym wieku gral w II lidze.
Podejrzewam, ze o samo pisalbys 2 lata temu w kontekscie Lewandowskiego.
Jesli ktos uwaza Sobiecha za drewno to niech zobaczy sobie jego bramke z meczu z Legia w pucharze Polski - byla,
taka ... hmm ... w stylu starego Zurawia.

Zurawski to rozwiazanie krotkotrwale, Sobiech byloby to rozwiazanie w szerszej perspektywie i nie ma co obrazac
sie na zawodnika tylko dlatego, ze nie chcial isc do Wisly albo, ze Wisly nie bylo na niego stac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 28.06.2010, 08:40
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Witam. Pierwszy post
Zastanawia mnie tylko jedno, wiadomo jakie podejscie ma Henio do zawodników (patrz wystawianie Brożka niezależnie od formy - żeby nie było nie krytykuje tego bo miało i wady i zalety) i nagle byc może bedzie musiał wybierac między Brożkiem, który jak by nie było jakąś pozycję ma, do tego Żuraw który Heniowi kojarzy się z tym co najlepsze, do tego byc może Makinwa czyli kolo który nie przychodzi tutaj żeby posiedziec na ławce, no a gdzie Boguś, Mały Sztuką będzie to poukładac. Wiem że troszke wybiegłem w przyszłośc ale jakoś nie mogłem się powstrzymac bo kto by pomyślał, że takie będziemy mieli zmartwienia

od przybytku głowa nie boli, na pewno fakt posiadania wyrównanej 18 zawodników nie będzie problemem
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2010, 08:41
Tarann, kłopot bogactwa to nie kłopot Jeśli będą gryźć trawę to i meczy dla każdego starczt w lidze, PP i Europie
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Akurat Małeckiego można przesunąć do pomocy na prawą stronę tak jak już nie raz grał. Boguski raczej ława w takich okolicznościach.

Wracając do Maćka: To już pewne! Do Wisły Kraków wraca Maciej Żurawski!

żródło SKWK

ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
arti
Guest

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ja Ci odpowiem:

Czemu nieudany? Najlepszy strzelec Omonii Konstantinou, pod którego była ustawiona gra zespołu strzelił w lidze 10 bramek, Żuraw tylko 3 mniej. Fakt, początek miał słabiutki, 9 meczów bez strzelonego gola, no ale potem już z formą strzelecką zaskoczył i w kolejnych 11-stu i te 7 bramek strzelił. Poza tym wszyscy wiemy jak on gra, spełnia rolę cofniętego napastnika, to i nie zawsze tych bramek było bardzo dużo. I zgadzam się, że w Ekstraklasie powinno być podobnie jak w Grecji czy na Cyprze, podobnie też jak Franek w Jadze, czyli koło 10 bramek - ale to czas pokaże, poza tym...

...to też trzeba wziąc pod uwagę Co innego grać przy pikniku na Cyprze, co innego przy ryku kilkunastu tysięcy gardeł na nowym obiekcie Wisły.

Myślę, że to jest piłkarz z tej gliny co Kosa, Franek, czy Cleber, profesjonalnie podchodzący do sprawy przez swoją całą karierę, więc i jego piłkarska żywotność może być dłuższa No ale to też czas pokaże
Pytanie ile z tych goli z karnych, a ile z gry?
Przy pikniku czy nie (na ich stronie pisza, ze przecietna frekwencja - 12tys widzow)-gral o kolejny sezon za duzo lepsze niz w Polsce pieniadze. Nie udalo sie.
Ogolnie to mimo calego szacunku mam obawy, ze Zuraw moze byc juz zgrany fizycznie i psychicznie i nic juz nie zrobi. Podobne zdanie mam np. na temat Krzynowka.
No ale oby nie.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2010, 08:43
mi osobiscie wydaje sie, ze temat Makinwy jest na ta chwile zakonczony. A powrot Macka to super wiadomosc, lepszy niz Sosin i inne
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.06.2010, 08:45
wisla-online:
"Również blisko finalizacji jest przejście do Krakowa Marko Milinkovicia. Zawodnik słowackich Koszyc nie pojedzie jutro na zgrupowanie ze swoim zespołem. Poniedziałkowy dzień młody skrzydłowy spędzi...w Krakowie, gdzie przejdzie badania medyczne.

Możliwe jest przedstawienie zawodników na jednej konferencji prasowej(poniedziałek, godz. 14.30) - wszystko zależne jest od tego, o której godzinie do Krakowa dotrze Milinković i ile będziemy musieli czekać na wyniki testów. Do Koszyc nie trafiła(wbrew pogłoskom) oferta z europy zachodniej, stąd została zaakceptowana ta z Krakowa, leżąca zresztą na biurku prezesów już od dwóch tygodni. Jeśli wyniki badań zostaną udostępnione późniejszym popołudniem - Milinković złoży oficjalny podpis we wtorek.

Zgodnie z naszymi wcześniejszymi informacjami - w najbliższym tygodniu kontrakt z zespołem podpisze również Stephen Makinwa."

Coraz bardziej mi się to wszystko zaczyna podobać
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2010, 08:48
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Akurat Małeckiego można przesunąć do pomocy na prawą stronę tak jak już nie raz grał. Boguski raczej ława w takich okolicznościach.

Wracając do Maćka: To już pewne! Do Wisły Kraków wraca Maciej Żurawski!

żródło SKWK

kiedyś pisali, że Nei zostanie Wiślakiem... ale co do Żurawia to akurat ameryki nie odkryli pisząc to...
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2010, 08:50
Cytat:
Tarann, kłopot bogactwa to nie kłopot Jeśli będą gryźć trawę to i meczy dla każdego starczt w lidze, PP i Europie
W przekroju sezonu na pewno ale na kogoś trzeba bedzie postawic na start. I nie piszę tego żeby sobie poszukac dziury w całym bo w każdym europejskim klubie decyduje forma. Pytanie na ile polskie kluby są normalne i europejskie Wiadomo nie od dzis że dobra atmosferka to od 40-60% sukcesu w naszej kopanej. Wiem że trochę się czepiam ale wzieło mi się od tego, że sobie wyobraziłem Brożka próbującego machac łapami na Żurawia albo na czarnego ciekawe jak to bedzie. Jeśli bedzie
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.06.2010, 08:53
Ja liczę, że jednak dojdzie jeszcze jeden napastnik. W sumie mielibyśmy już trzech: Brożek, Zurawki, Boguski.
Wtedy na prawa pomoc dac Maleckiego (Lobodzinskiego), na lewej szalałby Kirm (tutaj potrzebna alternatywa)
Musimy zakontraktowac obronce - stoper i bocznego (prawego) (to jest jasna sprawa)

Srodek mamy okej - Garguła, Sobolewski. W obwodzie Jirsak, ale jeszcze jeden przydałby się tutaj.
Chyba, ze przejdzie Makwina to mamy pelne pole do popisu, bo i Zurawski moglby zagrac z boku, albo zagrac systemem

3-4-1-2, gdzie Brożek z Zurawskim byliby w ataku, a za nimi podwieszony Makinwa.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2010, 08:54

Możesz powiedzieć mi dlaczego uważasz Sobiecha za drewniaka Tylko jakieś sensowne argumenty podaj. W mojej opinii ten człowiek za parę lat może decydować o obliczu reprezentacji. Ma potencjał. Nie mówię, że jest wart milion euro ale na pewno w krótkim czasie będzie wart kilka razy więcej.
To samo Glik. Wszyscy nazywają go drewniakiem chociaż tak naprawdę sami nie wiedzą dlaczego. Co z tego, że może przejść do Palermo. On i tak jest przecież drewniakiem. Co z tego, że gra w reprezentacji. Przecież on jest drewniakiem.
Oczywiście każdy zawodnik ma swoje wady i zalety. Ale mówiąc, że Sobiech to drewno ja mogę podać takie same argumenty na Małeckiego, który nie potrafi kopnąć dobrze z rzutu wolnego, rożnego. Boguskiego, który nie potrafi przyjąć dobrze piłki albo marnuje sytuacje sam na sam z bramką. Taka jest generacja polskich piłkarzy i tyle. Nie wiem skąd ta nagonka na innych młodych. Zazdrość, że inny potrafią wyszkolić młodego, zdolnego, a my nie? Niestety nasz system szkolenia leży, a nawet jeżeli ktoś zdolny się pojawi to nie dostaje szans.
Odpowiedz cytując
Fred#69
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2010, 08:58
Jagul co do Sobiecha to się zgadzam że koleś ma duży potencjał, ale tak jak mówisz jeszcze nie jest wart tych pieniędzy ale co do Glika to jest to typowy przykład przereklamowanego polskiego grajka a pokazał to w kilku meczach w naszej Wielkiej Ekstraklasie Wisła stopera niestety musi szukać za granicą bo taka prawda że u nas nie ma w czym wybierać
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.06.2010, 08:58
arti napisał(a):Wyświetl post
Pytanie ile z tych goli z karnych, a ile z gry?
Przyznam się, nie sprawdziłem wcześniej Strzelił 5 bramek z gry, 2 z karnych. Ale to podobnie w sumie jak wspomniany najlepszy strzelec Konstantinou - 7 z gry, plus 3 z karnych. Ogólnie tam strzelanie bramek było bardzo fajnie rozłożone na kilku graczy, nie ma jednego czy dwóch typowych snajperów, bo oprócz Żurawia i Konstantinou, 9 bramek strzelił Aloneftis, 7 Efrem, po 4 Charalambous i Makrides, 3 dorzuciła była gwiazdka Lecha Rengifo.

arti napisał(a):Wyświetl post
Przy pikniku czy nie (na ich stronie pisza, ze przecietna frekwencja - 12tys widzow)-gral o kolejny sezon za duzo lepsze niz w Polsce pieniadze. Nie udalo sie.
Frekwencja frekwencją, ale nikt mi nie wmówi, że doping tam był przynajmniej porównywalny z Wisłą i że mecz np. APOEL - Omonia wzbudzał u Żurawia podobne emocje co Wisła - Legia...
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:59
skeba napisał(a):Wyświetl post
Ja liczę, że jednak dojdzie jeszcze jeden napastnik. W sumie mielibyśmy już trzech: Brożek, Zurawki, Boguski.
Wtedy na prawa pomoc dac Maleckiego (Lobodzinskiego), na lewej szalałby Kirm (tutaj potrzebna alternatywa)
Musimy zakontraktowac obronce - stoper i bocznego (prawego) (to jest jasna sprawa)

Srodek mamy okej - Garguła, Sobolewski. W obwodzie Jirsak, ale jeszcze jeden przydałby się tutaj.
Chyba, ze przejdzie Makwina to mamy pelne pole do popisu, bo i Zurawski moglby zagrac z boku, albo zagrac systemem

3-4-1-2, gdzie Brożek z Zurawskim byliby w ataku, a za nimi podwieszony Makinwa.
Junior Diaz, nie zapominajmy, że mamy go w obwodzie
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów