The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2010, 17:31
Nie ma sie co podpalac na tego Makinwe, po pierwsze, caly ten transfer wydaje sie mocno poza naszymi mozliwosciami, o ile dogadanie sie z Lazio jest calkiem realne, to dogadanie sie z ta pseudo gwiazda w sprawie jego zarobkow, juz chyba nie...Bo nie sadze aby, pilkarz mogl u nas zarabiac wiecej jak 300, 350 tys euro na rok, a redukcja z 750 tys napewno mu sie nie bedzie usmiechac. Nie wspominajac juz nawet ze te 350 tys bedzie kontraktem motywacyjnym, wiec gwarantowane jakies 200tys E. Pozatym inwestujac tak astronomiczne pieniadze jak na nasze warunki, w gracza po kontuzji, ktory moze okazac sie takim samym wzmocnieniem jak Bulgar, ktory przychodzil w wielkim blasku w ostatnim okienku transferowym jako nasze zbawienie.
Cala ta sprawa wyglada poprostu na to, ze menadzer postanowil wykorzystac jedynego chetnego na Makinwe czyli nasza Wiselke, jako rekame aby w mediach bylo troche o nim glosniej i dzieki temu znalesc na niego jakiegos bogatszego kontrachenta. A nasi dzialacze dali sie niestety w ta gre wciagnac:/
Miejmy tylko nadzieje, ze nie byli az tak naiwni i maja jakas realna opcje rezerwowa...
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.06.2010, 18:10
W sumie w dzisiejszym sparingu dobre wrażenie wywarł Jirsak. Może się chłopak w końcu obudzi i on pociagnie ten wózek...Bardzo ładna brameczka. Jak nie kupią lepszych to na razie Jirsak wygrywa rywalizację z Gułą...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.06.2010, 18:19
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
a zwróciliście uwagę, że głównego AKTORA porażki z Lewatywą w Wiśle już nie ma - Ćwielonga !!!
Chodzi Ci o jedynego zawodnika, który strzelił w tym nieszczęsnym dwumeczu gola?
Ćwielong wybitny nie był, ale był z niego pożytek. W odróżnieniu od Hristova, Baa i innych wynalazków. Do tego założę się, że jest lepszy od testowanych teraz w klubie ogórków.

Martwi mnie, że Kowalski jest wprowadzany na zmianę za Marcelo. Jakby Kasperczak szykował się na jego stratę.

Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nasi myśleli, że czarny zejdzie z tego co dostaje w Rzymie by występować w tak renomowanym zespole jak nasz, to w niezłej galaktyce nasi włodarze przebywają.
Obawiam się, że to Ty masz mocno arbitralny kontakt z rzeczywistością. Do Lazio przychodził jako przyszła gwiazda i taki też podpisał kontrakt. Teraz już podobnego nie dostanie, bez względu na to kto się po niego zgłosi.
Do Wisły może przyjść nie po to, żeby zarobić, ale - odbić się od dna. Jeszcze trochę posiedzi na ławce i będzie mógł żegnać się z profesjonalnym futbolem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2010 o godz. 18:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.06.2010, 18:23
jak widać na podstawie forum powstaje dość sporo artykułów, proponował bym zastanowić się czasami wcześniej co się pisze:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,80...y__Dzwon_.html
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.06.2010, 18:37
laxa napisał(a):Wyświetl post
jak widać na podstawie forum powstaje dość sporo artykułów, proponował bym zastanowić się czasami wcześniej co się pisze:

smutne, ale... prawdziwe. niestety.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.06.2010, 18:40
Takie same mam odczucia jak kolega morgenes. Niestety, smutne acz prawdziwe.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.06.2010, 18:57
a mnie to nie boli. niech testują - nie są to wielkie koszty, a można trafić na "perełkę". ok, szanse są bardzo małe, ale co jest do stracenia? trener jest świadomy tego, że zawodnicy, którzy przyjeżdżają na testy to nie są jakieś "gwiazdy" więc nie ma co się obawiać

e: oczywiście pomijając złośliwość dziennikarską.
Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 26.06.2010 o godz. 19:00.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.06.2010, 20:19
No to jak na razie słabiutko z transferami ale że one bd to jest pewne Muszą być! Czy to Pinto czy Kameruńczyk ale będą i tego chyba jesteśmy pewni. Teraz wszystko zależy od tego jak potoczą się negocjacje, my oczekujemy piłkarzy ale nie znamy prawdziwego stanowiska piłkarza, klubu, więc nam jest łatwiej o oszczerstwa. Z każdym dniem na forum będzie coraz gorzej niestety, coraz większa frustracja ale miejmy nadzieję, że uda się nam to okienko transferowe Jakby przyszli bramkarz Jovanic, stoper ? , prawy obrońca Kowalczyk, lewoskrzydłowy Milinkovic, napastnik Makinwa + jakaś niespodzianka to wydaję mi się, że bylibyśmy zadowoleni Jeszcze sprzedać kirma i kupić kogoś młodego za niego i byłoby git ale jak na razie jest krucho ;/
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.06.2010, 21:03
Drodzy koledzy. Tak Was czytam już kilkadziesiąt dni codziennie i z dnia na dzień bardziej nakręcacie się. Transfery będą lub nie..to proste. Temat brzmi: "Polityka transferowa Wisły", dlatego najlepiej dla Waszego i mojego zdrowia byłoby gdyby został on zamknięty do końca okna transferowego. Wtedy może rozpocząć się dyskusja na temat ewentualnych transferów lub zaniechań. W tym momencie dyskutujecie o wszystkim i o niczym. O tym na co wpływu nie macie. Taka "wolna amerykanka" lub sposób na wyładowanie skumulowanych emocji z całego mijającego dnia. Porozmawiajmy o konkretach za miesiąc, a nie komentujmy doniesień "proroków", "faktów" i innych dziwactw.
Pozdrawiam. Worcester
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.06.2010, 21:08
Jeżeli jeszcze raz w tym temacie zobaczę posty z informacjami pozyskanymi z własnych źródeł będą bany. Posty poleciały do Gdybym był bogaty

Bany będą również za dyskusję, kto jest, jaką gwiazdą forum i kto komu ufa.
Ostatnie ostrzeżenie więcej nie będzie.
Radzę jeszcze raz przeczytać Zasady pisania w temacie, żeby nie było rozczarowań
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.06.2010, 21:37
Czy to jest tylko moje fałszywe złudzenie czy BOSSOWI już nie zależy tak na Wiśle?
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 26.06.2010, 22:09
Co z Alemao Testuja go jeszcze czy juz mu podziękowali?
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2010, 22:33
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Co z Alemao Testuja go jeszcze czy juz mu podziękowali?
Ponoć leczy kontuzje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.06.2010, 23:18
A może trzymają tych ogórków, bo kogoś trzeba wystawić, a nasza kadra szczupła?

Ale znowu, dlaczego na te parę dni nie wezmą juniorów?

Nie łapię. Ten klub to zagadka.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.06.2010, 23:22
Cytat:
Nieco dziwi fakt, że w przypadku niemożności skompletowania choćby meczowej osiemnastki, na zgrupowanie nie zostali wzięci zawodnicy z drużyny występującej w Młodej Ekstraklasie. - W tej sytuacji raczej nie. Co ja będę brał statystów, jeśli potrzebuję aktorów - twierdzi Henryk Kasperczak i nie przekonuje go nawet to, że w dzisiejszej gierce udział wziął 52-letni Andrzej Bahr, a niemal w każdej wcześniejszej występował Kazimierz Moskal.
10 znakow..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2010, 23:41
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

Ja myślę że na chama chcą znaleźć kilku po kosztach bo kadra jest rekordowo szczupła a kasy nima.Tzn jakaś pewnie jest ale nie na tyle by kupić 6,5 czy nawet 4 grajków.Dziś to de facto 11 zdrowej w pełni nie mamy.
Garguła i Singlar...pierwszy to pewnie minimum pół roku jak znów mu coś nie strzeli, drugi niby ok ale po kontuzji i coś też przebąkuje że nie jest do końca ok - Boguski - standardowo już kontuzja.Minus Głowa,Ba,Alvarez(ci co jak byli zdrowi to zazwyczaj grali).

Tak więc kombinują licząc na cud...ja sam ciekaw jestem jak oni te 'konkretne' transfery załatwią bo żeby liczyć na cokolwiek muszą być 2 nowe postacie w przodzie i to tacy co faktycznie będą o wiele lepsi od tych , których mamy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.06.2010, 00:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że na chama chcą znaleźć kilku po kosztach bo kadra jest rekordowo szczupła a kasy nima.Tzn jakaś pewnie jest ale nie na tyle by kupić 6,5 czy nawet 4 grajków.Dziś to de facto 11 zdrowej w pełni nie mamy.
Garguła i Singlar...pierwszy to pewnie minimum pół roku jak znów mu coś nie strzeli, drugi niby ok ale po kontuzji i coś też przebąkuje że nie jest do końca ok - Boguski - standardowo już kontuzja.Minus Głowa,Ba,Alvarez(ci co jak byli zdrowi to zazwyczaj grali).

Tak więc kombinują licząc na cud...ja sam ciekaw jestem jak oni te 'konkretne' transfery załatwią bo żeby liczyć na cokolwiek muszą być 2 nowe postacie w przodzie i to tacy co faktycznie będą o wiele lepsi od tych , których mamy
Ja jestem załamany. Prędzej, czy później okaże się, że trzeba będzie uzupełnić kadrę juniorami. Może fajnie by było, gdyby już teraz się zgrywali.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.06.2010, 00:12
laxa napisał(a):Wyświetl post

ja nie wiem,rozumiem ze zasada testow jakiegoklwiek zawodnika odbywala by sie na jakisch zasadach,tzn mial by to byc ktos np mlody ,persepktywiczny ,grajacy juz gdzie w swoim poprzednim klubie.

ale jak widze kogos takiego jak ten Pinto i ten Alemao to nie widze ze zadnej logiki ,nie widze nic.Kapserczak moglby sie w koncu ogarnać i obydwoch wysłac na testy na Izalotora Biguchwala ,bo gdzie indziej by kots ich chcial.

jesetm za testami,ale ludzi ktorzy rokują jakie nadzieje ze to nie jest strata czasu jak w przypadku tego stalego kilenta Mc'Donalda z Portugalii.

co do Makiniwy to obysmy sie nie obudzili z reka w nocniku....napalili sie na goscia ktory w ost 3 latach strzlil moze z 2 ,3 bramki ,ale z uwagi ze polska liga to amatorka ,u nas mogly cos grać.....ciekawe wiec czy gadaja z innymi ,bo bez napastnika to bedzie bida.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 27.06.2010, 08:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
jesetm za testami,ale ludzi ktorzy rokują jakie nadzieje ze to nie jest strata czasu jak w przypadku tego stalego kilenta Mc'Donalda z Portugalii
Za testami pilkarzy ktorych juz ogladamy od jakiegos czasu a nie ogorkow ktorych nam podrzucaja managerowie na zasadzie "przegladnijcie ten worek ziemniakow, moze akurat trafi sie pomidor".
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2010, 10:03
żeby zapraszać zawodników których się obserwowało trzeba mieć jakichkolwiek scoutów a jak ich nie było to go mamy zapraszać. Jesteśmy obecnie w takiej sytuacji kiedy możemy łykać zawodników z poleceń managerów bądź też po znajomościach. Tylko kto ma jakieś znajomości w kręgach zajmujących się wyszukiwaniem piłkarzy, przecież nie ma Mielcarskiego, Bednarza więc kto by się miał tym zajmować a Basałaj przyszedł do nas już po sezonie i dopiero zaczął robić jakiś porządek więc aktywne ligi były już tylko północno wschodnie + że tak powiem egzotyka do której nie mieliśmy kogo wysłać...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.06.2010, 10:34

A dlatego bo jak stwierdził Kasperczak ani z Młodej Ekstraklasy nikt się nie nadaję na grę w pierwszym zespole, a jedynym reprezentującym poziom ekstraklasowy jest leczący kontuzję Łukasz Burliga, to tym bardziej i z juniorów nikt się nie będzie nadawał, lepiej testować kucharzy i stałych bywalców MC' Donalda.

A być może trafimy na drugiego Roberta Sowę...
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2010, 16:41

Może obciążenia jakie aplikuje się juniorom są inne? Może juniorzy mają jakieś rozgrywki? Może po prostu są cieniutcy?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.06.2010, 17:57
Taki junior przebywając z lepszymi od siebie zawodnikami może tylko podnieść swoje umiejętności skoro Kasperczak stwierdził że lepiej będzie jeśli Kazimierz Moskał będzie trenować bądź poganiacze bydła i sprzedawcy pizzy TO PO JAKEIGO CH*** trzymają u nas tych juniorow ? Skoro tam nikt nie rokuje perspektyw niech wywalą wszystkich. Niech przejdą się po miesicie i pościągają chłopaków z boisk. U nas wszystko odbywa się poprzez znajomości, ojciec przyprowadzi grubaska na trening i zróbcie z niego grajka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.06.2010, 18:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Taki junior przebywając z lepszymi od siebie zawodnikami może tylko podnieść swoje umiejętności skoro Kasperczak stwierdził że lepiej będzie jeśli Kazimierz Moskał będzie trenować bądź poganiacze bydła i sprzedawcy pizzy TO PO JAKEIGO CH*** trzymają u nas tych juniorow ? Skoro tam nikt nie rokuje perspektyw niech wywalą wszystkich. Niech przejdą się po miesicie i pościągają chłopaków z boisk. U nas wszystko odbywa się poprzez znajomości, ojciec przyprowadzi grubaska na trening i zróbcie z niego grajka.
Trudno się z Tobą nie zgodzić,

Dodam do tego przykład Małeckiego kiedy to Łobo (jak zwykle) nie zachwycał i Skorża (który nie lubi młodych kopaczy) musiał z Patrykiem zaryzykować. I opłaciło się.

A jeśli są za słabi to po co ich trzymamy? Tak jak piszesz, znajomości to za mało żeby zostać drugim Messim
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 27.06.2010, 20:06
http://wislasoccer.com/news_item_11404.htm

Cytat:
Przypomnijmy, że od przynajmniej kilku tygodni mówi się że Serbem interesuje się nasza Wisła. Sam zawodnik był już nawet w Krakowie...
No nie chce robic nadziei ale moze przeniesie sie do nas? Dobry materiał na gwiazde ekstraklasy
Nurtuje mnie tylko jedno pytanie, na co nam pomocnik skoro mamy bardziej palace sprawy? Chyba ze chcą kupic 2 obroncow, pomocnika i napastnika, choć ciężko liczyć na 5 wzmocnien w jednym okienku. No ale zobaczymy co bedzie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.06.2010, 20:48
Nazwisko drugiego gracza na tą pozycję może być dla Was sporą niespodzianką. Nie jest wykluczone, że napastnik ten zostanie zaprezentowany już na jutrzejszej konferencji prasowej. I kto wie, czy nie zostanie nowym kapitanem drużyny.
czyzby Zurawski ?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 27.06.2010, 20:50
na TWSD piszą, że przyjdzie napastnik, który prawdopodobnie będzie kapitanem.... hmm pomyślałem Żurawski, ale to może być zbyt piękne
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.06.2010, 20:51
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nazwisko drugiego gracza na tą pozycję może być dla Was sporą niespodzianką. Nie jest wykluczone, że napastnik ten zostanie zaprezentowany już na jutrzejszej konferencji prasowej. I kto wie, czy nie zostanie nowym kapitanem drużyny.
czyzby Zurawski ?

Przepraszam skąd to info bo nie jestem w temacie

edit: już wiem TWSD
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 27.06.2010 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 27.06.2010, 20:53
Milinkovic był na testach medycznych w Krakowie i jutro prawdopodobnie zostanie zaprezentowany

cytuje wislasoccer...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 27.06.2010 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2010, 20:56
Fajnie by było jakby to byli nie tylko zagraniczni zawodnicy ale przede wszystkim polscy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów