The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2010, 11:41
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
a zwróciliście uwagę, że głównego AKTORA porażki z Lewatywą w Wiśle już nie ma - Ćwielonga !!!
z Cwielonga był większy pożytek jak wchodził z ławki niż z Hristova i Ba razem wziętych.

Liczyłem że z pieniędzy za Głowe kogoś kupią a tu chyba kwota poszła na łatanie dziury budżetowej za Levadie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.06.2010 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
staho
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 26.06.2010, 11:43
Glova91 napisał(a):Wyświetl post
Fakt, ze tez bym chcial zeby transfery byly juz na zgrupowanie w Zakopanym, ale wychodzi na to, ze planuja tak:
-do meczu z litwinami, moze sie uda kogos pozyskac...Przechodzimy litwonow i ruszamy z transferami na calego
Jak narazie tak wlasnie wyglada dzialanie naszego klubu.
Teraz kazdy pisze, ze zle, dno, ze frajerzy, a jak kupimy kogos dobrego to sie zacznie pisanie "zawsze w nich wierzylem, kocham Wisle" itp.
Nie rozśmieszaj, rok temu też tak planowali zakupy? (czyt. po Levadi) jak wyszło każdy widział.
Także zostawiania transferów do przejścia Litwinów to kompletne nieporozumienie.
Pewnie negocjują transfery od jakiegoś czasu, tylko dlaczego tak długo to trwa? Ja rozumiem, że rozmowy się przeciągają, ale z wszystkimi zawodnikami, których chcemy sprowadzić? Chyba, że tylko jednego sprowadzamy - Makinwa.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.06.2010, 11:45
ale przypomnijmy sobie co bylo jak wygrywalismy z Schalke? Bylismy w niebie.
A pamiętacie 73 rok? Mecz na Wembley? Wtedy to dopiero było... Tylko dzisiaj mamy rok 2010, Schalke spokojnie pojedzie nas rezerwami.
I tego że nasz klubowy futbol osiągnął dno nie zmienią nawet 2-3 poważne wzmocnienia naszego składu. Ja tam każdy zwycięski dwumecz (oby był taki chociaż jeden) w europucharach będę traktował jako sukces.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 26.06.2010, 12:05
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A pamiętacie 73 rok? Mecz na Wembley? Wtedy to dopiero było... Tylko dzisiaj mamy rok 2010, Schalke spokojnie pojedzie nas rezerwami.
I tego że nasz klubowy futbol osiągnął dno nie zmienią nawet 2-3 poważne wzmocnienia naszego składu. Ja tam każdy zwycięski dwumecz (oby był taki chociaż jeden) w europucharach będę traktował jako sukces.
A pamietasz Levadie? To byl rok 2009, a teraz mamy 2010, wiec po co o tym mowimy? A widzisz...

Dopiska: tutaj na forum dzieje sie cos niesamowitego...Nie kupujemy ZLE (wiadomo) Probujemy sciagnac Makinwe ZLE! Bo nie gral tyle i nie gra w Lazio. Tak bo my jestesmy taka firma, ze z seria A zawodnikow mozemy brac na peczki...Dziewie sie, ze nikt bramkarza nie skrytykowal za to, ze nie jest wyzszy. Mesi zly, bo za niski pewnie, a Rooney "gruby". Proponuje sie zastanowic, bo gdyby Makinwa byl ciagle w meczowym skladzie to na Wisle nie chcialby nawet spojrzec. Niektorym sie juz w dupach poprzerwacalo.
Powód: Dopiska
Ostatnio edytowane przez Glova91 : 26.06.2010 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.06.2010, 12:31
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
nie ma nikogo dogadanego, a udział Basałaja w negocjacjach to juz chwytanie sie brzytwy
Czyli mam rozumieć, że się banujesz, jak przyszłym tygodniu Basałaj przedstawi nowego/nowych zawodników?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.06.2010, 12:40
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czyli mam rozumieć, że się banujesz, jak przyszłym tygodniu Basałaj przedstawi nowego/nowych zawodników?

e tam zaraz banować, pójde za to na pielgrzymke do Częstochowy
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.06.2010, 12:42
Cytat:
a udział Basałaja w negocjacjach to juz chwytanie sie brzytwy
Za to jak inni prezesi i prezydenci wielkich klubow negocjuja transfery, to jes to wielki prestiz i profesjonalizm, tak?

Nie rozumiem co Cie dziwi w tym, ze Basałaj negocjuje... Przeciez ze strony Lazio tez rozmawial prezydent klubu, wiec?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.06.2010, 13:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z Cwielonga był większy pożytek jak wchodził z ławki niż z Hristova i Ba razem wziętych.

Liczyłem że z pieniędzy za Głowe kogoś kupią a tu chyba kwota poszła na łatanie dziury budżetowej za Levadie
No z tym Ba, to chyba przesadziłeś, przecież spisywał się całkiem przyzwoicie, na pewno lepiej od chimerycznego i diabelnie nieskutecznego Ćwielonga (inna sprawa, że to dwie różne pozycje). Jak dla mnie pozybycie się senegalczyka to błąd, zwłaszcza jeśli nie mamy zamiaru na jego miejsce ściągać nikogo.
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.06.2010, 13:27
Fakt, ze tez bym chcial zeby transfery byly juz na zgrupowanie w Zakopanym, ale wychodzi na to, ze planuja tak:
-do meczu z litwinami, moze sie uda kogos pozyskac...Przechodzimy litwonow i ruszamy z transferami na calego
Jak narazie tak wlasnie wyglada dzialanie naszego klubu.
Teraz kazdy pisze, ze zle, dno, ze frajerzy, a jak kupimy kogos dobrego to sie zacznie pisanie "zawsze w nich wierzylem, kocham Wisle" itp.
To będzie wyglądało tak, że wygrywamy Ligę Europejską i ruszamy wtedy z transferami na całego. Zobaczycie!
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.06.2010, 14:12
Gość który komentuje nasz dzisiejszy sparing powiedział że Makinwa jest już "nasz" z tym że aktualnie przebywa na wakacjach
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.06.2010, 14:13
Koles prowadzacy relacje live z meczu sparingowego http://pinotv.pl/kanal/krakow-na-zywo
jego slowa "czego sie dowiedzial podczas przerwy to ze transfer Makinwy do Wisly jest juz dogadany.. ale czekaja az pilkarz wroci z Nigerii.. kwestia paru dni"..
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.06.2010, 14:19
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Gość który komentuje nasz dzisiejszy sparing powiedział że Makinwa jest już "nasz" z tym że aktualnie przebywa na wakacjach
To byłaby świetna wiadomość. Może w końcu niektóre osobniki z forum zamilkną i przestaną tylko narzekać. Widać, że Wisła chce kupować i wydaje się, że robi to z głową.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.06.2010, 14:20
Czyli nic nowego nie wpoeidzial, bo wczoraj to samo mowily wloskie media.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.06.2010, 14:22
Jagul napisał(a):Wyświetl post
To byłaby świetna wiadomość. Może w końcu niektóre osobniki z forum zamilkną i przestaną tylko narzekać. Widać, że Wisła chce kupować i wydaje się, że robi to z głową.
Niektore osobniki zaczna juz widziec MP i conajmniej faze grupowa LM, tak jak to bylo z przyjsciem Hristova
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.06.2010, 14:31
Jagul napisał(a):Wyświetl post
To byłaby świetna wiadomość..
Była by, gdyby przyszedł i poprawił swoją średnią z ostatnich 10 lat = 1.5 gola na sezon.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.06.2010, 14:48
Komentator pobiegł w przerwie meczu się czegoś dowiedzieć, podobno się dogalli z Lazio jedynie problemem jest to że Makinwa jest teraz w Nigerii. Nie padły z jego ust słowa o podpisaniu kontraktu. Niczego innego nie powiedział także nie siejcie plotek.
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.06.2010, 14:50
na malopolska.tv piszą że Makinwa podpisał 3,5 letni kontrakt może ktoś to potwierdzić lub zaprzeczyć?
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.06.2010, 14:54
Przecież się podszywają pod nich. Żadne info nie jest potwierdzone
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.06.2010, 14:55
Tak jak piszą koledzy wyżej - jedyne pewne info to to od komentatora, że Makinwa właściwie jest już w Wiśle, ale obecnie przebywa na wakacjach. Nic więcej.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.06.2010, 14:58
Nawet się ktoś pod Zbymaka chyba podszywa. Oj co za ludzie.
Miejmy nadzieję
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 26.06.2010, 14:58
Sorry, ale po prostu widac ze ktos sobie robi jaja z nich. Najlepszy tekst jednego kolo tam na tym czacie: "****a, tyle pieniedzy za Aracicia..." (bo ponoc mamy go kupic za 750 tys euro).

EOT.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.06.2010, 15:00
Lepsze było to, że Małecki do Cracovii odchodzi hahaha
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.06.2010, 15:04
Podszywają się pod Zbymaka i Maci0sa gadałem ze zbymakiem.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Stary 26.06.2010, 15:07
Mają ucieche , że się pod kogoś podszyją

A tak na serio to ciekawe co z transferami
Odpowiedz cytując
krzy$
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 26.06.2010, 15:49
Szlak już człowieka trafia jak się na to wszystko patrzy! obiecanki cacanki już które okienko transferowe z rzędu? hmm..3?4?5? kolejni wytransferowani nasi najlepsi piłkarze za dobre pieniądze, a w wzmocnień brak! Ja się pytam czym jest spowodowana taka niudolność naszych działaczy od kilku lat?!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.06.2010, 16:37
Nie chce wkurzać innych forumowiczów, ale włoskie serwisy, zwłaszcza la Lazio siamo noi, mówią coś "zupełnie" innego. Według informacji z wczoraj wieczorem grecki klub Larissa poprosił Włochów o możliwość spotkania "sondującego". Zdaniem agenta wszystko miałoby się wyjaśnić we środę - czwartek, kiedy Stephen [Makinwa] miałby wrócić z Nigerii. Natomiast "jazda" z dzisiejszego poranka (26 czerwca, 9:53) była dla nas już mniej wesoła:

Cytat:
Nelle ultime ore, però, c’è stata una frenata con il Wisla Cracovia che ancora non ha del tutto convinto l’entourage del nigeriano che oggi a Milano si è visto ribadire una proposta di ingaggio inferiore rispetto a quella che gli garantisce la Lazio. L’attaccante di Lagos dirà la sua solo a metà della prossima settimana, quando farà ritorno dalle vacanze in patria.
Jednak w ostatnich godzinach nastąpiło zatrzymanie rozmów z Wisłą Kraków, która nie jest do końca przekonana do warunków Nigeryjczyka, który dzisiaj w Mediolanie [prawdopodobnie za pośrednictwem agenta] miał odrzucić propozycję zarobków na poziomie niższym, niż gwarantowało mu to Lazio. Napastnik rodem z Lagos przedstawi swoje racje w połowie przyszłego tygodnia, kiedy powróci z wakacji w ojczyźnie.

Przetłumaczcie mi to z polskiego na nasze albo powiedzcie więcej - o co tu k... chodzi? Agent znowu podbija cenę, strasząc Wisłę Larissą (wcześniej była Ossasuna), czy też naprawdę jesteśmy w czarnej d... z transferami?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 26.06.2010, 16:55
el Nuero w czarnej dupie z transferem Makinwy tak, z transferami wogole - raczej watpie. Gosc gra na zwloke by tylko podbic stawke Makinwie. Przypuszczam, ze powiedzial mu by sie wstrzymal z podjeciem decyzji (dlatego tez informacja o pojawieniu sie Larissy sie dzisiaj pojaiwla) pochopnie bo moga wyciagnac od nas wiecej kasy. Z obu stron chodzi tutaj o zmiekczenie stron negocjacyjnych.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.06.2010, 17:00
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Nie chce wkurzać innych forumowiczów, ale włoskie serwisy, zwłaszcza la Lazio siamo noi, mówią coś "zupełnie" innego. Według informacji z wczoraj wieczorem grecki klub Larissa poprosił Włochów o możliwość spotkania "sondującego". Zdaniem agenta wszystko miałoby się wyjaśnić we środę - czwartek, kiedy Stephen [Makinwa] miałby wrócić z Nigerii. Natomiast "jazda" z dzisiejszego poranka (26 czerwca, 9:53) była dla nas już mniej wesoła:

Jednak w ostatnich godzinach nastąpiło zatrzymanie rozmów z Wisłą Kraków, która nie jest do końca przekonana do warunków Nigeryjczyka, który dzisiaj w Mediolanie [prawdopodobnie za pośrednictwem agenta] miał odrzucić propozycję zarobków na poziomie niższym, niż gwarantowało mu to Lazio. Napastnik rodem z Lagos przedstawi swoje racje w połowie przyszłego tygodnia, kiedy powróci z wakacji w ojczyźnie.

Przetłumaczcie mi to z polskiego na nasze albo powiedzcie więcej - o co tu k... chodzi? Agent znowu podbija cenę, strasząc Wisłę Larissą (wcześniej była Ossasuna), czy też naprawdę jesteśmy w czarnej d... z transferami?
Jeśli nasi myśleli, że czarny zejdzie z tego co dostaje w Rzymie by występować w tak renomowanym zespole jak nasz, to w niezłej galaktyce nasi włodarze przebywają. Ja mam tylko nadzieję, że równolegle prowadzono zaawansowane rozmowy z innymi piłkarzami...

To całe czekanie na Makinawe to jedna wielka strata czasu, oczywiście jeśli to co piszą włosi to prawda...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 26.06.2010, 17:09
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
To całe czekanie na Makinawe to jedna wielka strata czasu, oczywiście jeśli to co piszą włosi to prawda...
Też tak myśle ale jestem pewny ze do tej środy czy czwartku beda jakies rozmowy i zaklepia jakies wzmocnienie/a, a 1 lipca(Czwartek) zaprezentują kogoś, być może też Makinwe.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 26.06.2010, 17:12
Ta sprawa z Makinwą przypomina serial z Neiem w roli głównej. Wtedy już były momenty w których wiedziałem że jest nasz, a tu się okazało że nic nie wyszło z "wielkiego transferu". Pamiętam ten zawód, dlatego teraz nie napalam się na ten ruch transferowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów