|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Głupoty piszesz. Dramatycznie słaba Wisła, po największej pucharowej hańbie w historii, prawie zdobyła tytuł w poprzednim sezonie. Żeby wygrać polską ligę nie trzeba cudów. Nie można podchodzić tak do tematu, że ten sezon będzie spisany na straty, gdyż w kolejnej edycji pucharów mistrz Polski znów będzie miał szansę dostać się do LM i zgarnąć 7 - 8 mln E. I co wówczas? Następne kilka sezonów będzie na straty bo ktoś zgarnie taką kasę i odskoczy? Lech moim zdanie nie będzie si liczył w walce o mistrza. Legia kupiła 6 - 7 zawodników, ale była koszmarnie słaba. Wiśle wystarczy 3 - 4 do pierwszego składu plus uzupełnienia kadry. Z kasy za samego Głowackiego można kupić ze 3 zawodników pokroju Kirma czy Krivca. Jakiekolwiek zaniechania w kwestii wzmocnienia zespołu będą hańbiące i idiotyczne, gdyż już było wiele przykładów do czego to doprowadza. Wystarczyło zamiast Christova kupić/wypożyczyć klasowego napastnika i tytuł byłby nasz, a kto wie może i LM. Dość już było zaniechań, prowizorki. Jeśli ktoś się boi wydać kilkaset tysięcy euro, to niech wypożyczy piłkarzy z opcją pierwokupu vide Alvarez, Mazenga czy Cabral.
Z całym szacunkiem, ale Singlar, Łobo czy machający łapami Małecki nie wypełnią 34 tysięcznego stadionu w mieście centusi, gdzie do tego są 2 kluby. Żeby mieć kasę z biletów trzeba na stadion ściągnać jak najwięcej pikników i studentasów, a do tego potrzeba pięknie grającej drużyny z dobrymi piłkarzami, którzy będą swoistego rodzaju magnesem dla kibiców.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 26.06.2010 o godz. 07:55.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Może lepiej nie kupywać graczy za kasę, bo wydawać 700 tys euro na Jirsaka - to był niewypał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kolejny maci0s lub zbymak ? (z szacunkiem dla nich-oczywiste) ?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
O co wam chodzi jedynym rozsądnym dla mnie rozwiązaniem jest to ze reszta jest już dogadana i teraz próbują załatwiać te najtrudniejsze transfery. Ja innego rozwiązania nie widzę. Człowiek sie odezwie i już banda dzieci neo sie musi wypowiedzieć.
Ja nikogo nie zapewniam odpowiadam logicznie na wątpliwości osoby którą cytowałem. jednak myśl....
Ostatnio edytowane przez blackluk : 26.06.2010 o godz. 09:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
a żebyś wiedział
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Nie ma w klubie presji na odzyskanie tytułu. Mistrzostwo będzie traktowane jako miła niespodzianka. Podobnie z transferami: jak się uda pozyskać kogoś wartościowego, to fajnie. Jeśli nie, nikt rąk nie będzie załamywał. Ani tym bardziej przepłacał. Priorytetem jest podniesienie klubu z organizacyjnego bagna. Marketing, skauting, baza treningowa. Przyjęto konwencję pracy od podstaw. Dopiero po stworzeniu tych fundamentów, Wisła zacznie się z powrotem bić o LM. Dali sobie na to rok. A jak się przy okazji uda odzyskać tytuł, będzie super. I mnie akurat taka strategia odpowiada. Kupowanie zawodników bez odpowiednich fundamentów, to tworzenie kolosa na glinianych nogach. Cupiał w końcu to zrozumiał. A niestety, połączenie obu spraw ze względów finansowych odpada. To wszystko. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To co piszesz jest zbyt piękne, by było prawdziwe. Rozumiem, że kasa z Głowackiego idzie również na te sprawy ? Jeśli tak, to ok. Jeśli wraca do TF i się rozpływa, to niezbyt miło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jeśli przez ten rok rzeczywiście mają odbudować marketing, skauting, bazę treningową, jeśli mają uporządkować sprawy stadionu, jeśli mają w końcu zacząć budować klub od początku to ja jestem za, nawet kosztem transferów. Prawdziwi kibice i tak się od klubu nie odwrócą, a nuż będziemy mieć szczęście?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
To dlaczego Kasperczak ma ultimatum ,że pierwsza poważniejsza wpadka i ma wakacje.Dla Cupiała zawsze liczy sie tylko pierwsze miejsce. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Zresztą... Ty masz swoje informacje, ja swoje. Ty na forum jesteś gwiazdą, ja się rzadko udzielam. Czas pokaże. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Już zeszły rok, po wtopie z Levadią i w obliczu konieczności grania na wyjeździe wszystkich meczy - spisano na straty. Tak też tłumaczono brak sensownych wzmocnień. Drugi sezon z rzędu bez wzmacniania drużyny, a wręcz przeciwnie - z jej osłabianiem, w sytuacji gdy wracamy na nowy, 30-tysięczny stadion- to wyraźny sygnał: Cupiał ma poziom sportowy Wisły w głębokim poważaniu. Nie dołoży do klubu ani złotówki - ani teraz, ani później - za rok, dwa lata a nawet na jubileusz 200-lecia Wisły. Brak wzmocnień w Wiśle w tym okienku to samobójstwo sportowe i organizacyjne. Legia rozpoczęła ofensywę transferową, Groclin również, Amika straciła tylko Lewego, a Ruch Niedzielana (zachowując Sadloka i Sobiecha) do ekstraklasy wraca solidny Widzew a i Pasy się wzmacniają. Z obecną kadrą wcale się nie zdziwię, jak będziemy grać o środek tabeli. A grą o środek tabeli nie przyciągnie się na 30-tysięczny obiekt przeciętnego kibica, zainteresowanego głównie widowiskiem i odpowiednim poziomem sportowym. Powtarzam do znudzenia - sprawą absolutnie konieczną jest pozyskanie: - solidnego stopera - obrońcy na prawą flankę - silnego, typowego środkowego napastnika. To jest absolutne minimum. Do tego jest potrzeba uzupełnienia składu: w miarę uniwersalnym obrońcą, defensywnym pomocnikiem oraz lewosrzydłowym. I decyzja w sprawie obsady rezerwowego bramkarza: czy dawać szansę Kurto/Jarosińskiemu? Czy podpisywać Pawełka? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Metoda małych kroczków i czerpania łyżeczką, a nie chochlą nie sprawdza się, czego najlepszym przykładem jest sytuacja Legii, która mając nowy stadion, wzmocnioną drużynę nie będzie mogła się pokazać w Europie. A co będzie jak zbudujemy bazę, struktury, a przez brak wzmocnień zajmiemy 4 miejsce? Już teraz trzeba się modlić o brak LM dla Amici. Każdy rok to kolejna szansa na ogromną kasę dla drużyny, która zakwalifikuje się do LM. W końcu komuś się uda. Oprócz gigantycznego sukcesu medialno - marketingowego z LM jest taka kasa - 8 mln E, która pozwoliłaby zrobić nawet ze Śląska czy Lechii, czy o zgrozo Cracovii drużynę wygrywającą mistrzostwo w cuglach.
Jedyną szansą Wisły na przetrwanie rywalizacji z Legią w najbliższych latach jest błyskawiczna naprawa struktur klubowych , poprawa marketingu i awans do LM. Z tego wyścigu odpadnie Lech, bo ma najsłabszego, najbardziej oszczędnego sponsora, chyba że awansuje do LM w tym roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co rozumiesz przez śmieszność
Niestety nasza rola ogranicza się tylko do decyzji czy dalej będziemy chcieć chodzić na stadion dopingować naszą drużynę, czy wszystko to "popier.....". Nie każdy klub dostaje od losu takiego prezesa jak Lyon tylko że to inny kraj i inna mentalność. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia nie może dogadać się z Cabralem, dlatego sondują możliwość powrotu Rogera. Może warto byłoby zainteresować się tym zawodnikiem, zwłaszcza, że gra w Velez Sarsfield jest wizytówką samą w sobie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli ma on za sobą występy w lidze chińskiej to może go ktoś wychaczy, inaczej nie ma szans ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Za dyskusję kto komu wierzy a kto jest gwiazdą będą bany. Ostatnie ostrzeżenie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeśli nic sie nie stanie niespodziewanego Makinwa w tym tygodniu zostaje Wiślakiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
NO i dobrze oby juz zostal!! Bo serial "Makinwa w Wisle" juz mi sie nudzi
![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co tutaj sie wczoraj dzialo w tym temacie, ze jest az taka duza wyrwa w postach pomiedzy 14 a 22
A tak, zeby nie OT.. Ja tam w żadne seriale nie wierze. Jesli ktos ma przyjsc i chce to będzie załatwiony transfer. Ja osobiscie spodziewam sie jakies mordki testowanej na obozie w Niemczech lepszego formatu niż bigosy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby było w temacie: Gdybym był bogaty o bym wziął na prawą obronę tego Brecko ze Słowenii, naprawde fajny grajek, gra bardzo ofensywnie....
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.06.2010 o godz. 18:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy Singlara
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Szkoda tylko, ze jest podstawowym zawodnikiem klubu o wiele od nas bogatszego, ktory gra w o wiele silniejszej i bardziej medialnej lidze. W przypadku tego zawodnika wiecej jest fiction niz science. Juz ten wymieniany Koren bylby latwiejszy do sciagniecia - bez klubu obecnie i starszy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|