The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2010, 07:53
Głupoty piszesz. Dramatycznie słaba Wisła, po największej pucharowej hańbie w historii, prawie zdobyła tytuł w poprzednim sezonie. Żeby wygrać polską ligę nie trzeba cudów. Nie można podchodzić tak do tematu, że ten sezon będzie spisany na straty, gdyż w kolejnej edycji pucharów mistrz Polski znów będzie miał szansę dostać się do LM i zgarnąć 7 - 8 mln E. I co wówczas? Następne kilka sezonów będzie na straty bo ktoś zgarnie taką kasę i odskoczy? Lech moim zdanie nie będzie si liczył w walce o mistrza. Legia kupiła 6 - 7 zawodników, ale była koszmarnie słaba. Wiśle wystarczy 3 - 4 do pierwszego składu plus uzupełnienia kadry. Z kasy za samego Głowackiego można kupić ze 3 zawodników pokroju Kirma czy Krivca. Jakiekolwiek zaniechania w kwestii wzmocnienia zespołu będą hańbiące i idiotyczne, gdyż już było wiele przykładów do czego to doprowadza. Wystarczyło zamiast Christova kupić/wypożyczyć klasowego napastnika i tytuł byłby nasz, a kto wie może i LM. Dość już było zaniechań, prowizorki. Jeśli ktoś się boi wydać kilkaset tysięcy euro, to niech wypożyczy piłkarzy z opcją pierwokupu vide Alvarez, Mazenga czy Cabral.

Z całym szacunkiem, ale Singlar, Łobo czy machający łapami Małecki nie wypełnią 34 tysięcznego stadionu w mieście centusi, gdzie do tego są 2 kluby. Żeby mieć kasę z biletów trzeba na stadion ściągnać jak najwięcej pikników i studentasów, a do tego potrzeba pięknie grającej drużyny z dobrymi piłkarzami, którzy będą swoistego rodzaju magnesem dla kibiców.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 26.06.2010 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.06.2010, 07:58
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Głupoty piszesz. Dramatycznie słaba Wisła, po największej pucharowej hańbie w historii, prawie zdobyła tytuł w poprzednim sezonie. Żeby wygrać polską ligę nie trzeba cudów. Nie można podchodzić tak do tematu, że ten sezon będzie spisany na straty, gdyż w kolejnej edycji pucharów mistrz Polski znów będzie miał szansę dostać się do LM i zgarnąć 7 - 8 mln E. I co wówczas? Następne kilka sezonów będzie na straty bo ktoś zgarnie taką kasę i odskoczy? Lech moim zdanie nie będzie si liczył w walce o mistrza. Legia kupiła 6 - 7 zawodników, ale była koszmarnie słaba. Wiśle wystarczy 3 - 4 do pierwszego składu plus uzupełnienia kadry. Z kasy za samego Głowackiego można kupić ze 3 zawodników pokroju Kirma czy Krivca. Jakiekolwiek zaniechania w kwestii wzmocnienia zespołu będą hańbiące i idiotyczne, gdyż już było wiele przykładów do czego to doprowadza. Wystarczyło zamiast Christova kupić/wypożyczyć klasowego napastnika i tytuł byłby nasz, a kto wie może i LM. Dość już było zaniechań, prowizorki. Jeśli ktoś się boi wydać kilkaset tysięcy euro, to niech wypożyczy piłkarzy z opcją pierwokupu vide Alvarez, Mazenga czy Cabral.

Z całym szacunkiem, ale Singlar, Łobo czy machający łapami Małecki nie wypełnią 34 tysięcznego stadionu w mieście centusi, gdzie do tego są 2 kluby. Żeby mieć kasę z biletów trzeba na stadion ściągnać jak najwięcej pikników i studentasów, a do tego potrzeba pięknie grającej drużyny z dobrymi piłkarzami, którzy będą swoistego rodzaju magnesem dla kibiców.
Dla mnie Twoje wynurzenia są jasne i logiczne. Jak i podejrzewam dla 99% kibiców Wisły. Ale idź i powiedz to włodarzom naszego klubu. Bo to ich koncepcja, nie moja.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.06.2010, 07:58
Cytat:
Wisła wie, że przespała organizacyjnie wiele miesięcy. Zarówno Cupiał jak i Basałaj są świadomi opóźnień i tego, że za wiele spraw wzięto się po niewczasie. Dlatego ten sezon jest spisany na straty. Uda się kogoś pozyskać - to się uda. Nie uda - trudno, powalczymy o miejsca w pucharach. Wie o tym również Kasperczak. Oczywiście nikt oficjalnego komunikatu tej treści nie wyda, ale taka jest niestety prawda. Możecie mi wierzyć lub nie, ale nikt w klubie (poza kibicami) żadnymi transferami się nie emocjonuje. Wisła ma rok, żeby odzyskać blask.
Tylko Cupiał przesypia kurde już któryś rok z kolei.
Może lepiej nie kupywać graczy za kasę, bo wydawać 700 tys euro na Jirsaka - to był niewypał.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.06.2010, 08:39
Cytat:
wiślak1906forever napisał(a):
a swoją drogą to ciekawe kto załatwia inne transfery jak Jarosz z Basałajem w Rzymie?
Można by stwierdzić że nikogo innego nie chcemy kupić....
Innych mamy już kupionych.
Kolejny maci0s lub zbymak ? (z szacunkiem dla nich-oczywiste) ?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.06.2010, 08:50
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Kolejny maci0s lub zbymak ? (z szacunkiem dla nich-oczywiste) ?
O co ci chodzi?
Ja się tylko zastanawiam kto myśli nad innymi transferami jak wszyscy się Makinwą zajmują
Myśl...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 26.06.2010, 08:55
Cytat:
O co ci chodzi?
Ja się tylko zastanawiam kto myśli nad innymi transferami jak wszyscy się Makinwą zajmują
Myśl...
Cytowałem blackluka, który zapewnia że mamy gości podpisanych a nie Ciebie. Sam myśl....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.06.2010, 08:57
O co wam chodzi jedynym rozsądnym dla mnie rozwiązaniem jest to ze reszta jest już dogadana i teraz próbują załatwiać te najtrudniejsze transfery. Ja innego rozwiązania nie widzę. Człowiek sie odezwie i już banda dzieci neo sie musi wypowiedzieć.

WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Cytowałem blackluka, który zapewnia że mamy gości podpisanych a nie Ciebie. Sam myśl....
Ja nikogo nie zapewniam odpowiadam logicznie na wątpliwości osoby którą cytowałem. jednak myśl....
Ostatnio edytowane przez blackluk : 26.06.2010 o godz. 09:01.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.06.2010, 09:02
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Wisła wie, że przespała organizacyjnie wiele miesięcy. Zarówno Cupiał jak i Basałaj są świadomi opóźnień i tego, że za wiele spraw wzięto się po niewczasie. Dlatego ten sezon jest spisany na straty. Uda się kogoś pozyskać - to się uda. Nie uda - trudno, powalczymy o miejsca w pucharach. Wie o tym również Kasperczak. Oczywiście nikt oficjalnego komunikatu tej treści nie wyda, ale taka jest niestety prawda. Możecie mi wierzyć lub nie, ale nikt w klubie (poza kibicami) żadnymi transferami się nie emocjonuje. Wisła ma rok, żeby odzyskać blask.
Mam rozumieć, że rozmawiałeś z Basałajem bądź Cupiałem, ew znasz kogoś z rady nadzorczej?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 26.06.2010, 09:32
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mam rozumieć, że rozmawiałeś z Basałajem bądź Cupiałem, ew znasz kogoś z rady nadzorczej?
a żebyś wiedział
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.06.2010, 09:44
a żebyś wiedział
Kiedyś gigant pół żartem pół serio napisał, że będzie wielka Wisła. Akurat na powrót standardowych eliminacjiLM i z miejsca dostaniemy Barcelonę lub Real.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 26.06.2010, 09:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś gigant pół żartem pół serio napisał, że będzie wielka Wisła. Akurat na powrót standardowych eliminacjiLM i z miejsca dostaniemy Barcelonę lub Real.
Nie wiem, kogo dostaniemy. Napisałem tylko to, co usłyszałem osobiście. I nie od koleżanki ogrodnika kuzyna Cupiała...

Nie ma w klubie presji na odzyskanie tytułu. Mistrzostwo będzie traktowane jako miła niespodzianka. Podobnie z transferami: jak się uda pozyskać kogoś wartościowego, to fajnie. Jeśli nie, nikt rąk nie będzie załamywał. Ani tym bardziej przepłacał.
Priorytetem jest podniesienie klubu z organizacyjnego bagna. Marketing, skauting, baza treningowa. Przyjęto konwencję pracy od podstaw. Dopiero po stworzeniu tych fundamentów, Wisła zacznie się z powrotem bić o LM. Dali sobie na to rok. A jak się przy okazji uda odzyskać tytuł, będzie super.

I mnie akurat taka strategia odpowiada. Kupowanie zawodników bez odpowiednich fundamentów, to tworzenie kolosa na glinianych nogach. Cupiał w końcu to zrozumiał. A niestety, połączenie obu spraw ze względów finansowych odpada.

To wszystko.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.06.2010, 09:56
To co piszesz jest zbyt piękne, by było prawdziwe. Rozumiem, że kasa z Głowackiego idzie również na te sprawy ? Jeśli tak, to ok. Jeśli wraca do TF i się rozpływa, to niezbyt miło.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.06.2010, 10:00
Jeśli przez ten rok rzeczywiście mają odbudować marketing, skauting, bazę treningową, jeśli mają uporządkować sprawy stadionu, jeśli mają w końcu zacząć budować klub od początku to ja jestem za, nawet kosztem transferów. Prawdziwi kibice i tak się od klubu nie odwrócą, a nuż będziemy mieć szczęście?
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.06.2010, 10:17
Nie wiem, kogo dostaniemy. Napisałem tylko to, co usłyszałem osobiście. I nie od koleżanki ogrodnika kuzyna Cupiała...

Nie ma w klubie presji na odzyskanie tytułu. Mistrzostwo będzie traktowane jako miła niespodzianka. Podobnie z transferami: jak się uda pozyskać kogoś wartościowego, to fajnie. Jeśli nie, nikt rąk nie będzie załamywał. Ani tym bardziej przepłacał.
Priorytetem jest podniesienie klubu z organizacyjnego bagna. Marketing, skauting, baza treningowa. Przyjęto konwencję pracy od podstaw. Dopiero po stworzeniu tych fundamentów, Wisła zacznie się z powrotem bić o LM. Dali sobie na to rok. A jak się przy okazji uda odzyskać tytuł, będzie super.

I mnie akurat taka strategia odpowiada. Kupowanie zawodników bez odpowiednich fundamentów, to tworzenie kolosa na glinianych nogach. Cupiał w końcu to zrozumiał. A niestety, połączenie obu spraw ze względów finansowych odpada.

To wszystko.
Tak tak u Cupiała i nie ma presji na wynik To dlaczego Kasperczak ma ultimatum ,że pierwsza poważniejsza wpadka i ma wakacje.Dla Cupiała zawsze liczy sie tylko pierwsze miejsce.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 26.06.2010, 10:24
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Tak tak u Cupiała i nie ma presji na wynik To dlaczego Kasperczak ma ultimatum ,że pierwsza poważniejsza wpadka i ma wakacje.Dla Cupiała zawsze liczy sie tylko pierwsze miejsce.
Każdy trener u Cupiała takie ultimatum miał. Nic nowego. Również Skorża. Inną sprawą jest, czy Cupiał z tego ultimatum skorzysta, czy nie. Skorże po Levadii zostawił, Kasperczaka po stracie mistrzostwa też. Nic Ci to nie mówi?

Zresztą... Ty masz swoje informacje, ja swoje. Ty na forum jesteś gwiazdą, ja się rzadko udzielam. Czas pokaże.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 26.06.2010, 10:25

To wszystko.
A mnie to nie odpowiada. Według mnie to tamten sezon trzeba spisać na straty i traktować jako taki. No bez jaj, ale w ubiegłym roku drużyna grała źle, przegrała wszystko co było do przegrania. Liczyłem że ten będzie dużo lepszy. Zresztą wszyscy mówili że sezon 09/10 trzeba będzie jakoś przeżyć bo nie mamy stadionu, cięzki rok itd. Nie mam zamiaru czekać następnego roku aby był lepiej. A jeśli już to ktoś z klubu powinien nam , kibicom, to powiedzieć. Prosto "w oczy", na specjalnej konferencji...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.06.2010, 10:28

To wszystko.
To jest kolejna odsłona słodkiego pierdzenia, którym uraczono nas w zeszłym roku.

Już zeszły rok, po wtopie z Levadią i w obliczu konieczności grania na wyjeździe wszystkich meczy - spisano na straty. Tak też tłumaczono brak sensownych wzmocnień.

Drugi sezon z rzędu bez wzmacniania drużyny, a wręcz przeciwnie - z jej osłabianiem, w sytuacji gdy wracamy na nowy, 30-tysięczny stadion- to wyraźny sygnał: Cupiał ma poziom sportowy Wisły w głębokim poważaniu. Nie dołoży do klubu ani złotówki - ani teraz, ani później - za rok, dwa lata a nawet na jubileusz 200-lecia Wisły.

Brak wzmocnień w Wiśle w tym okienku to samobójstwo sportowe i organizacyjne. Legia rozpoczęła ofensywę transferową, Groclin również, Amika straciła tylko Lewego, a Ruch Niedzielana (zachowując Sadloka i Sobiecha) do ekstraklasy wraca solidny Widzew a i Pasy się wzmacniają.

Z obecną kadrą wcale się nie zdziwię, jak będziemy grać o środek tabeli. A grą o środek tabeli nie przyciągnie się na 30-tysięczny obiekt przeciętnego kibica, zainteresowanego głównie widowiskiem i odpowiednim poziomem sportowym.

Powtarzam do znudzenia - sprawą absolutnie konieczną jest pozyskanie:
- solidnego stopera
- obrońcy na prawą flankę
- silnego, typowego środkowego napastnika.

To jest absolutne minimum. Do tego jest potrzeba uzupełnienia składu: w miarę uniwersalnym obrońcą, defensywnym pomocnikiem oraz lewosrzydłowym. I decyzja w sprawie obsady rezerwowego bramkarza: czy dawać szansę Kurto/Jarosińskiemu? Czy podpisywać Pawełka?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 26.06.2010, 10:40
Metoda małych kroczków i czerpania łyżeczką, a nie chochlą nie sprawdza się, czego najlepszym przykładem jest sytuacja Legii, która mając nowy stadion, wzmocnioną drużynę nie będzie mogła się pokazać w Europie. A co będzie jak zbudujemy bazę, struktury, a przez brak wzmocnień zajmiemy 4 miejsce? Już teraz trzeba się modlić o brak LM dla Amici. Każdy rok to kolejna szansa na ogromną kasę dla drużyny, która zakwalifikuje się do LM. W końcu komuś się uda. Oprócz gigantycznego sukcesu medialno - marketingowego z LM jest taka kasa - 8 mln E, która pozwoliłaby zrobić nawet ze Śląska czy Lechii, czy o zgrozo Cracovii drużynę wygrywającą mistrzostwo w cuglach.

Jedyną szansą Wisły na przetrwanie rywalizacji z Legią w najbliższych latach jest błyskawiczna naprawa struktur klubowych , poprawa marketingu i awans do LM. Z tego wyścigu odpadnie Lech, bo ma najsłabszego, najbardziej oszczędnego sponsora, chyba że awansuje do LM w tym roku.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.06.2010, 11:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A grą o środek tabeli nie przyciągnie się na 30-tysięczny obiekt przeciętnego kibica, zainteresowanego głównie widowiskiem i odpowiednim poziomem sportowym.
Gra o mistrzostwo też nie przyciągała kompletu (a wtedy komplet wynosił dużo mniej niż 30tys)
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.06.2010, 11:08
Co rozumiesz przez śmieszność Klub kasuje 16mln zł za dwóch zawodników kupi jakieś łaty w to miejsce i dalej gra w ekstraklasie. Nie jest przecież nigdzie napisane że Klub Wisła Kraków ma co roku walczyć o mistrzostwo, kupować najlepszych piłkarzy i nie pozbywać się swoich gwiazd. Prawda jest taka że to co my tu sobie myślimy nie ma póki co żadnego przełożenia na budowę profesjonalnego klubu. Ja np przestałem wierzyć w jakieś sypanie kasy ze strony Bossa, w klubie kasy nie ma więc za co chcesz budować profesjonalne struktury, boiska czy inne rzeczy. A przecież jak sprzedamy Marcelo i Diaza i będziemy grać o miejsca 5-8 to co odwrócisz się od klubu. Nasza zdanie jest nic nie liczącym się głosem tłumów. Bo i tak Boss zrobi co chcę, a jeśli byłbym pewien że Basałaj dobrze wyda te pieniądze, i dokona metamorfozy z klubu amatorskiego w profesjonalny to myślę że nikt by mu nie miał za złe kolejnego sezonu bez mistrzostwa. A dzisiejsza strata mogla by się okazać wielkim krokiem na przód. Tylko że problem jest innego typu: nie wiadomo gdzie by te pieniądze poszły, czy przypadkiem nie rozpłynęły by się po kablach telefoniki, czy transformacja/restrukturyzacja klubu by się udała czy po nawet udanej przebudowie Boss by wszystkiego nie rozpieprzył bo była by kolejna klęska w pucharach i kolejny raz przegrana liga.

Niestety nasza rola ogranicza się tylko do decyzji czy dalej będziemy chcieć chodzić na stadion dopingować naszą drużynę, czy wszystko to "popier.....". Nie każdy klub dostaje od losu takiego prezesa jak Lyon tylko że to inny kraj i inna mentalność.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 26.06.2010, 12:55
Legia nie może dogadać się z Cabralem, dlatego sondują możliwość powrotu Rogera. Może warto byłoby zainteresować się tym zawodnikiem, zwłaszcza, że gra w Velez Sarsfield jest wizytówką samą w sobie.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Stary 26.06.2010, 13:28
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Legia nie może dogadać się z Cabralem, dlatego sondują możliwość powrotu Rogera. Może warto byłoby zainteresować się tym zawodnikiem, zwłaszcza, że gra w Velez Sarsfield jest wizytówką samą w sobie.

Jeśli ma on za sobą występy w lidze chińskiej to może go ktoś wychaczy, inaczej nie ma szans
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.06.2010, 21:27
Za dyskusję kto komu wierzy a kto jest gwiazdą będą bany. Ostatnie ostrzeżenie
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.06.2010, 09:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Za dyskusję kto komu wierzy a kto jest gwiazdą będą bany. Ostatnie ostrzeżenie
Kominek najpierw nas wyrzuca z "Polityki..." do "Gdybym...", a potem wprowadza to samo w tym temacie...
Ogarnij się panie moderatorze
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.06.2010, 11:27
Jeśli nic sie nie stanie niespodziewanego Makinwa w tym tygodniu zostaje Wiślakiem.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.06.2010, 11:29
NO i dobrze oby juz zostal!! Bo serial "Makinwa w Wisle" juz mi sie nudzi
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.06.2010, 11:33
Co tutaj sie wczoraj dzialo w tym temacie, ze jest az taka duza wyrwa w postach pomiedzy 14 a 22

A tak, zeby nie OT.. Ja tam w żadne seriale nie wierze. Jesli ktos ma przyjsc i chce to będzie załatwiony transfer. Ja osobiscie spodziewam sie jakies mordki testowanej na obozie w Niemczech lepszego formatu niż bigosy.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 27.06.2010, 18:29
Żeby było w temacie: Gdybym był bogaty o bym wziął na prawą obronę tego Brecko ze Słowenii, naprawde fajny grajek, gra bardzo ofensywnie....
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.06.2010 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 27.06.2010, 18:40
Mamy Singlara
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.06.2010, 18:42
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Żeby było w temacie: Gdybym był bogaty o bym wziął na prawą obronę tego Brecko ze Słowenii, naprawde fajny grajek, gra bardzo ofensywnie....
Szkoda tylko, ze jest podstawowym zawodnikiem klubu o wiele od nas bogatszego, ktory gra w o wiele silniejszej i bardziej medialnej lidze. W przypadku tego zawodnika wiecej jest fiction niz science. Juz ten wymieniany Koren bylby latwiejszy do sciagniecia - bez klubu obecnie i starszy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów