The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2010, 12:39
byłem dziś w Zkp na Treningu i powiem że ciekawie prezentuje się ten Etamane. niezłe warunki, dobry strzał, gra głowa i dużo biega.. szuka pozycji

Natomiast ten "pączuś" Pinto to pozal sie boże... dośrdokowania z boku, a on czysto w piłke trafic nie może dośrodkowac też zbytnio nie umie, przynajmniej mu nie wychodziło

Natomiast Jovanic po jednej z interwencji doznal urazu barku, raczej nie groźnego. rozsmieszył mnie gdy po jednej z interwencji gdy piłka po palcach wpadla mu do bramki krzyknął: "Ty ****o jedna!!" czyli nie zle łapie... przynajmniej jak narazie łacine
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.06.2010, 12:40
W tym linku który zapodał grzesiek632 jest chyba napisane że zapadła decyzja o przenosinach do
Wisły... Biedny człowiek jak języków nie zna...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.06.2010, 12:44
Na ile ja znam włoski to Makinwa w Wiśle
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.06.2010, 12:51
kolega, który coś tam po włosku mówi, pisze, że w drugim linku jest tylko napisane, że ma dojść do krótkiego spotkania w sprawie transferu. Czyli żadnych konkretów. Jak ktoś zna Włoski to niech sprostuje
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.06.2010, 12:53
mniej wiecej
co do linku
http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...dnotizia=12880
"Agent Makinwy: Mamy nadzieje ze dzis sie wszystko wyjasni.
Do Polski moze przeniesc sie napastnik Lazio Stephen Ayodele Makinwa. W kilka godzin moze sie wszystko wyjasnic. W negocjacjach biora udzial Claudio Lotito Biancocelesti (ktos z Lazio), prezes Wisly Bogdan Basalaj i .. bodaj agent Makinwy
"Tak, zaplanowano na dzis rano w Mediolanie spotkanie, w ktorym wszystkoi powinnno sie wyjasnic, mowi Paolo Fabbri, agent Makinwy, bede tam w celu sprawdzenia sytuacji. Zobaczymy, czy za kilka godzin bedzie mozna zlozyc podpis. Larissa? Nie rozmawialem z zadnym Greckim przedstawicielem. Oni tylko wysylali faks w ktorym prosili o spotkanie. Ale Wisla jest zdecydowana .. cos tam

co do tego http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797

Ze ma dojsc do krotkiego spotkania.. i wszystko powinno sie wyjasnic.. tylko koncowka jakas dziwna
.. jakos tak "nigeryjski napastnik w zespole Wisly Krakow"

od 1 do 2 linku troche czasu dzielilo.. widocznie rozmowy nie trwaly dlugo

moglem jakas literowke zaliczyc wiec nie bic )
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.06.2010 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.06.2010, 12:56
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie też na to: http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797 nowszy news
No i mi się tak wydaje.. ale lepiej poczekaj na jakiegoś tłumacza;D
a to nie jest czasem ten news?
http://www.footballpress.net/index.p...ad&idsel=63439
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.06.2010, 13:01
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
O jakie ciśnienie złapał

To sobie zobacz na jakiej pozycji grał http://www.football-talents.co.uk/Vo...-3_7-50-2.html

Na obronie to może sobie grał ale na plaży.. ale jak nie rozróżniasz piasku od trawy..

Ależ owszem że pokazałem coś nowego.. pokazałem że mylisz się łącząc dwóch różnych piłkarzy w jednego.
A przytakują Ci forumowicze którzy swoja wiedzę czerpią z Twego mylnego posta..

i dla jasności.. krzykaczem to jest tu chyba kto inny. Wklejasz ludziom bzdury które potem powtarzają na różnych portalach w komentarzach.
Trolla takiego jak ty karmić nie zamierzam. Dajesz dokument w którym pisze że jest obrońcą a potem kozaczysz. Ja rozumiem, że w szkole są wakacje ale litości.

Specjalne dla takich krzykaczy jak ty zrobiłem porównanie, ja nie wiem czy ty to widziałeś czy tylko zdjęcie z pierwszego posta. Ale nie bedziesz wmawiał że to nie prawda, że coś pokazałeś. Bo oprócz postu na poziomie dna to nic nie pokazałeś.

Dlatego sobie zobacz, ale pewnie dalej będziesz cwaniaczył że to na 100% nie prawda.

http://img267.imageshack.us/img267/8848/etame2.jpg
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.06.2010, 13:03
Panowie tam na tej stronce w prawym górnym rogu jest wersja angielska. Pisza tylko tylko, że są "plotki" co mówią że Makinwa jest blisko Wisły...nic więcej
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.06.2010, 13:09
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Trolla takiego jak ty karmić nie zamierzam. Dajesz dokument w którym pisze że jest obrońcą a potem kozaczysz. Ja rozumiem, że w szkole są wakacje ale litości.

Specjalne dla takich krzykaczy jak ty zrobiłem porównanie, ja nie wiem czy ty to widziałeś czy tylko zdjęcie z pierwszego posta. Ale nie bedziesz wmawiał że to nie prawda, że coś pokazałeś. Bo oprócz postu na poziomie dna to nic nie pokazałeś.

Dlatego sobie zobacz, ale pewnie dalej będziesz cwaniaczył że to na 100% nie prawda.

http://img267.imageshack.us/img267/8848/etame2.jpg
Nie wie co ci daje używanie takich wyrażeń jak trol, krzykacz? Problemy z wymową, dobraniem innych słów?
Czytać to proszę cie sam się naucz..
Napisałem: "A tu masz caly dokumet w pdf z kadrami zespołów z tego turnieju. http://www.fifa.com/mm/document/tour...yers_57410.pdf "

I tez nie zauważyłeś tego co napisałem na samym początku: że podobny to on sobie może byc.. ale to jest inna osoba. Wiele murzynów jest podobnych i czy to musi oznaczać że mamy na świecie 15 Kalu Uche i 20 Makinw?

Dlatego stul dziób i przyznaj się to tego że popełniłeś głupotę. Kończę rozmowę z toba bo wyraźnie próbujesz zabłysnąć.
I nie mówię że ten piłkarz nie ma przekręconego rocznika w papierach ale ten przypadek który podałeś chyba należy wykluczyć.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 25.06.2010 o godz. 13:11.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 25.06.2010, 13:29
Panowie, nawet jeśli ten koleś faktycznie ma 24-25 lat zamiast 19 to i tak najmniej dotknie to nas
Wyjaśniam: jeśli koleś jest dobry to pogra u nas 3-4 lata i się albo z niego zrezygnuje albo wytransferuje gdzie indziej. To kolejne kluby będą miały z nim problem bo wtedy zamiast rzeczonych lat 25 będzie już pod trzydziestkę.

Oczywiście post napisany pół-żartem, pół-serio bo dla mnie patrząc na to zdjęcie co wkleił K4millo to i ten z 6 jakby wyhodował zarost wyglądał by tak samo

Z Traore sprawa była troszkę inna bo on jednak cały czas przedstawiał się tym samym imieniem i nazwiskiem, a różnych Etame Blebleble to w Afryce pewnie jak psów.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.06.2010, 13:43
A niech sobie i ma te 23-24 lata, jak bedzie sie dobrze prezentowal i wzmocni nasz atak to co to za roznica, nie rozumiem tych wszystkich dochodzen i podchodow
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 25.06.2010, 13:48
Cytat:
Oczywiście post napisany pół-żartem, pół-serio bo dla mnie patrząc na to zdjęcie co wkleił K4millo to i ten z 6 jakby wyhodował zarost wyglądał by tak samo
To też miałem właśnie napisać...
Murzyny, Chińczyki i inne dziwactwa prawie wszystkie do siebie podobne.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.06.2010, 14:01
kolend napisał(a):Wyświetl post
a to nie jest czasem ten news?
http://www.footballpress.net/index.p...ad&idsel=63439
Panowie spokojnie.Informacja z przed godziny rozmowy trwaja jeszcze nic nie jest podpisane,ale jesteśmy blisko
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.06.2010, 14:02
nie ma co szukac sensacji ze ten Etamane jest z 5 latstarszy!!!! Chlopak pewnie tylko tak wyglada i nic wiecej
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.06.2010, 14:03
"Secondo indiscrezioni raccolte da Tmw all'Atahotel Executive di Milano, ci sarà a breve un incontro tra la Lazio e il procuratore di Stephen Ayodele Makinwa (27). La squadra interessata all'attaccante nigeriano è il Wisla Cracovia." (http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797)

czy tu czasem nie jest napisane ze wedlug niepotwierdzonych informacji do spotkania jednak NIE dojdzie? niech to przetlumaczy ktos kto zna wloski lepiej niz ja.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.06.2010, 14:08
Oby wreszcie coś sie udało z tymi transferami, bo w poniedziałek wyjazd na zgrupowanie. Nie ukrywam że byłem bardzo spokojny i do tego nawoływałem jednak mimo że nadal wieże w klub to przydało by sie, aby przynajmniej 2 zawodników już doskoczyło do kadry.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2010, 14:11
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
nie ma co szukac sensacji ze ten Etamane jest z 5 latstarszy!!!! Chlopak pewnie tylko tak wyglada i nic wiecej
niby tak ale 20 latek jeszcze się może rozwinąc a 25 letni zawodnik to już jest ukształtowany gracz ,no ale 3 liga Hipszańska to i tak wysoki poziom.Uche przychodził jak miał 19 lat i na takich bym wolał żeby stawiano.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2010 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 25.06.2010, 14:16
Ja chciałem tylko dodać, że wychwalany pod niebiosa na tym forum Glik grał w Hiszpanii dokładnie w tej samej klasie rozgrywkowej co Etamane Zuluguludzięcioł, Tercera Division. Jeśli tylu tutaj widziałoby tego obrońcę w naszym skłądzie, to nie rozumiem sprzeciwów wobec testowania Kameruńca
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 25.06.2010, 14:23
Co do Makinwy tego meczu nie zapomnę długo.

http://www.youtube.com/watch?v=BVEOb6Iabgs

Do momentu gdy nie grał w Lazio spisywał się naprawdę bardzo dobrze we Włoszech. Napewno sporo lepiej niż Ba we Francji. Jak Heniek do niego trafi, to będzie ogromne wzmocnienie.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.06.2010, 14:23
ardianek napisał(a):Wyświetl post
"Secondo indiscrezioni raccolte da Tmw all'Atahotel Executive di Milano, ci sarà a breve un incontro tra la Lazio e il procuratore di Stephen Ayodele Makinwa (27). La squadra interessata all'attaccante nigeriano è il Wisla Cracovia." (http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797)

czy tu czasem nie jest napisane ze wedlug niepotwierdzonych informacji do spotkania jednak NIE dojdzie? niech to przetlumaczy ktos kto zna wloski lepiej niz ja.

TŁUMACZENIE TEKSTU PRZEZ PRZEGLĄDARKĘ GOOGLE CHROME:
Według niedyskrecji zebrane przez TMW all'Atahotel Executive Milan, nie będzie krótkie spotkanie pomiędzy Lazio i adwokat Stephen Ayodele Makinwa (27). Zespół zajmuje nigeryjski napastnik Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2010, 14:28
Też 75% użytkownikow tego forum
wciąż ma nadzieje, że dobry los uchowa nas przed oglądaniem popisów Glika na codzień
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2010, 14:29
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Testowac zawsze mozna nic nie szkodzi, zawsze raz na pare lat ddzieki temu jest okazja ustzrelic Blaszczykowskiego albo Uche.
Testowac można, ale zawodników "konkretnych", a nie byle kogo. Nieprzypadkowo takie "pucki" czy inne Beta nie są testowane przez żadne nawet tylko w połowie profesjonalne kluby europejskie. Skoro to nic nie kosztje i jest takie sensowne, czemu żaden inny klub nie zaprasza do siebie armi egzotycznych zawodników z jeszcze bardziej egzotycznych lig i miejsc?

Na razie wychodzi na to, że jeśli mieliśmy do czynienia z jakąś "zasłoną dymną", to stawiali ją wśród kibiców tzw. dobrze poinformowani informatorzy, odwracając uwagę od prawdziwych posunięć klubu, które widzimy dziś "na testach". Ale jest jeszcze czas, mam nadzieję, że się tu pomylę.

Na chwilę obecną, potężnie osłabiliśmy się (Głowa + grupa "odstrzelonych"), a dalej bardziej prawdopodobne są kolejne oslabienia niż wzmocnienia, którą są póki co niczym słynny Latający Holender - gdzieś płyną w odległej mgle, ale nikt nie wie gdzie i czy rzeczywiście. To nie wygląda dobrze.

A Legia znów pokazuje, że klub z równie istotnym długiem, potrzebami kadrowymi, w dodatku bez wpływów z pucharów i sprzedaży filarów obrony, jest w stanie spokojnie, szybko i sprawnie kontraktować wielu zawodników mających być dużymi wzmocnieniami. Stawiają tym samym wysoko poprzeczkę naszym działaczom, pokazując jak bardzo Ci ostatni są nieoperatywni i "w lesie". Niestety. Ale czy można się temu dziwić widząc takiego Zdzisia?
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.06.2010 o godz. 14:31.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 25.06.2010, 14:37
ardianek napisał(a):Wyświetl post

Rozmawiałem przed chwilą z koleżanką, która pochodzi z Włoch i tu pisze, że "niedługo spotkanie odbędzie się", także możemy być dobrej myśli
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.06.2010, 14:41
http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...dnotizia=12884
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.06.2010, 14:41
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nie na troche przesadziłeś. W środku będzie jeszcze Garguła, może grać także z powodzeniem Diaz.Środek jest nomen omen najmocniejszy na dzisiaj.
Brak jest zmienników dla obrony i nie ma żadnej konkurencji wśrod napastnków- gdzie jest największa tragedia.W zasadzie nominalny jest jeden P.B.- a powinno być 3 równorzędnych dobrej klasy.
Oczywiście to skład na miejsca 1-3 w naszej lidze.na puchary to brak nam z 8 -10 dobrych grajków
Wszystko fajnie, tylko ja rozważałem sytuację, gdy Marcelo i Diaz od nas odchodzą.

Garguła to wielka niewiadoma. Trzymam mocno kciuki, by wrócił do dawnej dyspozycji, bo na razie to jedyna szansa na to, by Wisła grała lepiej.

Słusznie zauważyłeś (to takie uzupełnienie do mojej diagnozy) - na chwilę obecną tylko Paweł Brożek jest zdrowy. W dzisiejszym Dzienniku Polskim mowa o:
- drobnej kontuzji Małeckiego
- bolącej bliźnie Boguskiego + enigmatyczne stwierdzenie Kasperczaka, że "piłkarz musi to zaleczyć".

Więc na chwilę obecną mamy raptem 1 (słownie: jednego) zdrowego napastnika. Pomijając to, że Boguski i Małecki to nie są typowi snajperzy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.06.2010, 14:43
http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...dnotizia=12884
o Makinwie. Jakby ktoś mógł to dobrze przetłumaczyć to niech wrzuci na forum
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2010, 14:44
a jaby można wiedzieć co tam pisze xD ?
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2010, 14:45
niedobrze, coś pisza że Larissa włączyła sie do walki o Makinwe a to bogatszy od Nas klub
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.06.2010, 14:46
No i nie będzie transferu przynajmniej jak na razie. Za niecałe 3 tygodnie puchary a tu tylko tylko bramkarza zakontraktowali a gadki o transferach było tyle w klubie jakby co najmniej pięciu miało przyjść.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 25.06.2010, 14:47
Pogrubionym pisze mniej więcej, że "Czekają na powrót zawodnika z Nigerii. Trzeba uważać na Greków ()". Można chyba wywnioskowac, ze jakis grecki klub sie nim interesuje. Zobaczymy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów