The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2010, 20:33
Awe- nie, to nie pierwsze bramki z wolnych na mistrzostwach. Przypomnij sobie pierwszą bramkę Kalu Uche
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.06.2010, 20:36
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Holandia prowadzi 1-0 do przerwy. W koncu moj ulubieniec z Arsenalu strzela gola. Brawo Robin - 2 asysty i brameczka
Holandia troche niedoceniana ,a może ona bedzie MŚ ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 24.06.2010, 20:38
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie by było.

Ale cieżko im będzie.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.06.2010, 20:44
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Wolę wuwuzelę od tego duetu komentatorskiego ;] w ogóle to chyba oni to z Warszawy komentują

A drugi wolny japońców - cacuszko
Tak ze studia w Warszawie. Szpaku się chyba najebał i nie dał rady komentować
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.06.2010, 20:53
Makarone zagrali taki piach że należał się wylot po tym żałosnym występie.
Trener matoł bierze połowę składu z Juve które dostaje łupnia i jest bodajże piąte w lidze.
Cannavaro to niestety melodia przeszłości, Zambrotta to samo. Di Natale za późno się obudził.

Dobrze że Makarone odpadli bo:
- De Rossi oszust już nie padnie na pysk udając faul,
- Są królami brylantyny - nikt tak się nie czesze na mecze jak oni,
- Myśleli że są kozakami - Anglicy darli trawe w ostatnim meczu - Makarone chcieli na minimalu przejść.
- Bardzo mi się podobało jak Pirlo beczał do sędziego podczas gdy jeden ze Słowaków "zarabiał sekundy" leżąc na murawie
- Taki ****a jest sport - awans nie należy się za zasługi tylko za zasuwanie na max a nasi sąsiedzi opanowali dzisiaj wszystko - jak strzelili 3 bramę myślałem że spadnę z kanapy)))
- byli gorsi.

Pozdrawiam
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 24.06.2010, 20:55
Donson napisał(a):Wyświetl post
Makarone zagrali taki piach że należał się wylot po tym żałosnym występie.
Trener matoł bierze połowę składu z Juve które dostaje łupnia i jest bodajże piąte w lidze.
Cannavaro to niestety melodia przeszłości, Zambrotta to samo. Di Natale za późno się obudził.

Dobrze że Makarone odpadli bo:
- De Rossi oszust już nie padnie na pysk udając faul,
- Są królami brylantyny - nikt tak się nie czesze na mecze jak oni,
- Myśleli że są kozakami - Anglicy darli trawe w ostatnim meczu - Makarone chcieli na minimalu przejść.
- Bardzo mi się podobało jak Pirlo beczał do sędziego podczas gdy jeden ze Słowaków "zarabiał sekundy" leżąc na murawie
- Taki ****a jest sport - awans nie należy się za zasługi tylko za zasuwanie na max a nasi sąsiedzi opanowali dzisiaj wszystko - jak strzelili 3 bramę myślałem że spadnę z kanapy)))
- byli gorsi.

Pozdrawiam
Też chciałbym być takim "matołem" i zdobyć Mistrzostwo Świata
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 24.06.2010, 20:59
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Gourcuff będzie prawdopodobnie kapitanem nowej reprezentacji stworzonej przez Blanca. Z dwóch powodów. Yoann jest obecnie największym francuskim talentem i być może jedynym graczem mogącym realnie zastąpić Zidana ORAZ jest ulubieńcem nowego szkoleniowca. Jestem w 100% przekonany, że spory związane z tym graczem zostaną rozwiązane bo to profesjonalista i każdy kto uważa go za zadufanego jest w błędzie. Przeszedł do Bordeaux (czyli jeszcze wtedy stosunkowo średniego klubu) z AC Milanu, wywalczył z nowym klubem majstra, a potem po nieudanym sezonie zdecydował się na pozostanie w zespole. Krajowy futbol będzie miał z niego jeszcze wielkie korzyści.

Teraz bezpośrednio o Francji:
Bo aż niedobrze się człowiekowi robi kiedy czyta komentarze ludzi nie mających zielonego pojęcia o francuskim futbolu. Zacznijmy od tego, że wina stoi po stronie Domenecha i jest to sprawa oczywista, tego człowieka należało zwolnić wiele miesięcy temu bo od bardzo dawna niszczył tą kadrę i robił w niej wielki syf. Eliminacje tylko to potwierdziły, a same finały - cóż zrobić. W składzie francuzów jest wielu fantastycznych graczy i uważam, że kadrowo jest to najlepszy zespół Świata (to moje zdanie, więc darujcie sobie swoje ochy i achy). Gdyby każdy z tych graczy uważał się za gwiazdeczkę o której mówiliście to już dawno by ich utemperowali w swoich klubach, chyba zapomnieliście, że trenerzy klubów w których grają nie dadzą sobie wejść na głowę, a już na pewno nie Wenger czy Ferguson.

W kadrze jest wielu perspektyw, są młodzi, którzy wypną starych wyjadaczy i właśnie na taki powiew będzie liczył Blanc, jestem pewien, że on sobie poradzi bez Henrego czy Gallasa.

Odnośnie meczu z RPA:

Zaznaczam z góry, że ciesze się iż Francja odpadła. Miałem dość kompromitacji. ALE na początku meczu z RPA powinien być karny dla żabojadów, gol strzelony Llorisowi padł po faulu na obrońcy, Gourcuff dostał niesłusznie czerwoną kartę - gdyby te wydarzenia potoczyły się inaczej, być może wywieźliby 3 pkt, ale potem grali już tak słabo, że nawet MOŻLIWE, że najgorsza reprezentacja na Mistrzostwach ograła ich 2:1

Kończy się pewien etap, ja wierzę, że za dwa lata Francja zagra w finale i zmyje uśmieszki tym wszystkim pseudo znawcom.

*EDIT*
Sędziowanie na MŚ jest na tak żenującym poziomem, że wszyscy możemy się łapać za głowę. Mecz Brazylii z WKS mnie po prostu dobił, dziś Francja...

Pozdr,
R.
Wenger i Ferguson płacą 50 000 funciaków tygodniowo więc "czarny lud" zasuwa. Dla honoru i chwały to już nie łaska - tyle o "reprezentantach" Francji. Masz rację talent mają, ale krzty honoru nie. Za Napoleona szliby w 1 szeregu.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 24.06.2010, 21:03
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Też chciałbym być takim "matołem" i zdobyć Mistrzostwo Świata
Nasze srebrne orły też kiedyś były 3 na olimpiadzie co nie przeszkadza mi uważać Piotra Świerczewskiego za nie do końca normalnego. Kowalczyk i inni....dalej mam wymieniać.

Liczy się tu i teraz.
Tak jak pisałem - za zasługi dzisiaj w sporcie nic nie ma.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.06.2010, 21:12
Cytat:
A skąd miał wziąć? Z Interu, gdzie nie ma Włocha, a jak jest to stary i poje.any jak Materazii? Pitolisz, oj pitolisz.
Chciałbym by Wisłę trenował taki matoł jak Lippi. Ja pier.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.06.2010, 21:17
Co to jest kur*a mundial ? Bo komentują to co najmniej jak mecz towarzyski Luxemburgu z San Marino, ja rozumiem że to gra Japonia z Danią, ale bez przesady... Nie wydaje wam się?
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 24.06.2010, 21:19
Ogólnie bardzo słabo prezentują się europejskie drużyny niestety.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.06.2010, 21:22
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie bardzo słabo prezentują się europejskie drużyny niestety.
Ja rozumiem, ale Ci "pożal się Boże"znawcy, są tam po to by NAS zachęcić do oglądania, a ja już w którymś meczu z kolei wole puścić kawałki Pio (bez pucki ) niż ich słuchać.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2010, 21:22
Za to Honda fantastyczny zawodnik
Naprawde kawał grajka
ciekaw jestem jakby sobie poradził w La Liga albo Premirship
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.06.2010, 21:27
Proud napisał(a):Wyświetl post
Fajnie by było.

Ale cieżko im będzie.
Holendrom akurat tak sie ułozyło, ze jak awansuja do 1/4 to moga zagrac z Brazylia wiec czeka ich nie lada wyzwanie. Francja odpadła wiec pozostaje mi kibicowanie własnie reprezentacji Oranje.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2010, 21:27
Mimo, że CSKA Moskwa ma w ch** kasy to pewnie już zacierają ręce Akcja Hondy przy ostatniej bramce piękna.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.06.2010, 21:34
Na miejscu działaczy Wisły poszukałbym jakiś grajków w japońskiej lidze.Tamtejsi zawodnicy są świetnie wyszkoleni kondycyjnie i techcnicznie.A zawsze jest szansa,że trafi się perełka pokroju Hondy
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 24.06.2010, 21:36
Honda kosztował 7 milionów E
Więc jakoś nie widzę sensu szukania tam tych perełek
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.06.2010, 21:44
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Honda kosztował 7 milionów E
Więc jakoś nie widzę sensu szukania tam tych perełek
Tak,ale gdy przechodził z holenderskiego VV Venlo do CSKA był już gwiazdą.Najlepiej byłoby posłać jakiś skautów na mecze J-League.Myślę,że wielu zawodników chętnie przeniosłóby się do Europy,a i z punktu widzenia marketingowego byłby to dobry biznes:
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.06.2010, 21:46
Są gdzieś bramki z ostatnich meczy? Za chiny nie mogę znaleźć :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 24.06.2010, 21:49
Kocur -->
http://sport.tvp.pl/
po prawej stronie są nowości wyświetlone

BiałaGwiazda
A to przepraszam, myslałem że Japońce tyle za niego zawołali
a tu się okazuje, ze najpierw do Holandii poszedł za darmo
mój błąd
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 24.06.2010 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2010, 21:51
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej byłoby posłać jakiś skautów na mecze J-League.
Ta, bo kogoś tam wyślą Pewnie woleliby skorzystać z tańszej wersji scoutingu, czyli transmisji w Eurosport 2.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.06.2010, 21:55
Endo i Honda mają fajnie nogi ułożone Te wolne tną jak samurajskie miecze. A co do ligi japońskiej, to faktycznie ciekawa. Grał tam również Hulk z Porto czy Doumbia z CSKAA.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.06.2010, 22:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Holandia JEST MISTRZEM ŚWIATA, tyle, że nieoficjalnym!!!!!!!!

Tak trochę w formie zabawy i odprężenia proponuję prześledzić historię Nieoficjalnych Mistrzostw Świata w piłce nożnej.
Wymyśliła to bodajże grupa Szkotów, a rzecz polega na tym , że od pierwszego w historii międzypaństwowego meczu w piłkę nożną (Szkocja vs Anglia) zwycięzca jest uznawany za nieoficjalnego mistrza świata. Zasada jest taka jak w boksie zawodowym, pretendent musi pokonać mistrza, żeby samemu tym mistrzem zostać. W przypadku remisu obrońca broni tytuł. Polacy byli mistrzami świata 2 razy

http://en.wikipedia.org/wiki/Unoffic..._Championships

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._Championships

Szanse na tytuł ma teraz Słowacja
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.06.2010, 22:44
Garbaż1906 napisał(a):Wyświetl post
Co to jest kur*a mundial ? Bo komentują to co najmniej jak mecz towarzyski Luxemburgu z San Marino, ja rozumiem że to gra Japonia z Danią, ale bez przesady... Nie wydaje wam się?

Krzostka ze Szczesnym to chyba byli rezerwowi komantatorzy ,bo wwczoraj Szpakowski wydawalo mi sie ze cos chory byl i komentował bez emocjii....

Japonczycy mnie dzis zaskoczyli ,grali naprawde fajnie i milo sie to ogladało,nie to co z np Kamerunem.

Te mistrzostwa wogole w 1 kolejce byly nudne jak falki z olejem a potem co mecz to ciekawiej.
Wlosi odpadaja i nawet po nich nie placze,choc w kocowce mieli sytujacje na remis i tym samym awans.

bylo tez ciekawie bo zdajsie jakby Nowa Zelanda wygrala z Paragwajem to by awansowała.?czy moze sie myle..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 24.06.2010, 23:36
Odpadli Duńczycy, w sumie zasłużenie bo kichę grali straszną. Mimo że kibicuję im w każdej imprezie to tym razem zdecydowanie lepiej że wyszli Japończycy. Swoją drogą widziałem ich 3 mecze i podoba mi się jak grają. Niby prostymi środkami ale bardzo skutecznie - takie Niemcy z połowy lat 90. Moim zdaniem powinni przejść Paragwaj z taką grą i w sumie ciekawie by się zrobiło. A mistrzostwa... egzotyczne. I fajnie.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.06.2010, 00:23
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
bylo tez ciekawie bo zdajsie jakby Nowa Zelanda wygrala z Paragwajem to by awansowała.?czy moze sie myle..
Nie mylisz się - awansowali by i to z pierwszego miejsca

Ogólnie klęska Afryki - gdyby nie totalna słabość Serbii to nikt by nie wyszedł z grupy.
Azja - 2/2 i to bez pomocy sędziów(Korei Pn nie liczę to bo kraj z innej planety)
Ameryka PD - najpewniej 4/4 + Meksyk który na PD nie leży ale bliżej im tam niż do USA - USA też solidnie a jewropa.Odpadli Ci o których przed turniejem mówiło się że mogą odpaść.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.06.2010, 08:01
Ciekawe czy Hiszpania się dziś obroni. Ich odpadnięcie byłoby większą sensacją niż wywrotka żab i włochów.
Co Waszym zdaniem jest powodem, że generalnie cała Europa (poza Holandią) i Afryka grają poniżej swojego poziomu? Klimat - zima - znaczne spadki temperatury wieczorem, trąby (słabe psyche), co innego?
Ale jeśli klimat to dlaczego Ameryka Południowa znosi to bez problemu?
Odpowiedz cytując
kitu91
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.06.2010, 08:22
no własnie ci komentatorzy to jest poraża.... jak typ powiedział ze mozemy sie cieszyc i być dumni ze słowacja którą mielismy w grupie awansowała i prawie słowenia to mnie krew w zyłach normalnie zalała... z czego mam byc dumny bo ja nie wiem... w du..e to mam czy amansuja czy nie....tak samo przpomina mi sie sytłacja jak grała szwajcaria z hiszpanią co komentator gdy szwajcarzy byli przy przy piłce to cały czas mówił ze,, atakujemy zle podaliśmy '' itd... to jest poprostu dramat... o sędziowaniu i tych wuwzelach całych nawet nie bede wspominał..
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 25.06.2010, 09:07
arti napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Hiszpania się dziś obroni. Ich odpadnięcie byłoby większą sensacją niż wywrotka żab i włochów.
Co Waszym zdaniem jest powodem, że generalnie cała Europa (poza Holandią) i Afryka grają poniżej swojego poziomu? Klimat - zima - znaczne spadki temperatury wieczorem, trąby (słabe psyche), co innego?
Ale jeśli klimat to dlaczego Ameryka Południowa znosi to bez problemu?
Niemcy, Szwajcaria, Słowacja to grają powyżej swojego poziomu wg. mnie
Kraje z Europy, może poza rokiem 1994 jakoś szału nigdy nie robiły na MŚ odbywających sie poza Europą
Francja jest beznadziejna od 3 lat, maja prawdopodobnie najgorszego trenera w historii futbolu
Włosi chcieli straszyć podstarzałymi piłkarzami z 15 w Serie A Udinese
i zblazowaną ekipą z Juve które zagrało jeden z gorszych sezonów od niepamiętnych czasów
Anglicy od 10 lat grają na wielkich imprezach to samo - Lampard przeszkadza sobie z Gerrardem
a teraz dodastkowo placze im sie pod nogami Barry,
plus na szpicy straszy arcyskuteczny Heskey ( 3 gole w poprzednim sezonie!!)
Serbowie jak zwykle przegrali ze swoim rozrośnietym poza granice wszechświata ego
Jedynym zaskoczeniem in minus to są Hiszpanie ale to zobaczymy dzisiaj
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.06.2010, 10:15
Azjaci niby zaskakują ale prawda taka,że tylko oni wykazują chęć i determinację w czasie meczów. Do tego technika nie najgorsza, to samo z wydolnością i już mamy coś na czym możemy budować sukces. Bezlitośni byli wobec Duńczyków.
Ciekawe jak fizycznie na nich odbije się ten mecz,niemożliwe jest aby zapierniczać tak co mecz.

Hiszpania może mieć problem jak pierwsza nie strzeli bramki. Europa jest średnia. Mistrz wyłoni się na dziś wg mnie z zespołów Holandii, Argentyny,Brazylii. Portugalczycy nie są poważni
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów