|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23321
to akurat rozumiem, 19 lat i z Kamerunu, takich można testować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łydy jak Pudzian, no ale ciekawe czy potrafi tymi swoimi nóżkami prosto kopać piłkę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A może warto dać mu szansę i nie patrzeć na wygląd
Z drugiej strony patrząc na dotychczasowe testy zawodników z poprzednich sezonów to raczej nic z tych testów nie wyniknie i "brasiliano" pojedzie do domu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nikol pisze, że zalecają spokój. No ale przecież chyba nikt dymu nie robi, wszyscy maja dobry ubaw
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kolejnym testowanym będzie zawodnik z pola :O
Mam nadzieje że stestują w tym okienku jeszcze jakiegoś bramkarza bo coś nudno się robi. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Warto testować ale wszystko powinno się mieścić w granicach przyzwoitości.Testowanie zawodnika z I ligi chińskiej (czyli jak rozumiem de facto drugiej) ową granicę zdecydowanie przekracza.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie oceniałbym kogoś po łydkach. Sterczący brzuch to co innego, ale łydki? O_o Taką ma facet budowe i tyle, ale jak umie grać fajnie w piłkę to myślę że nikt mu z tego powodu nie powinien robić problemów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To brzmi choć trochę uspokajająco (wislakrakow.com)
Zalecamy jednak zachowanie spokoju w komentarzach, testowani zawodnicy nie są piłkarzami, którzy mogliby odgrywać pierwsze skrzypce w drużynie Białej Gwiazdy. - Wiadomo, że do polskiego klubu nie przyjdzie na testy żaden dobry zawodnik. Piłkarzy z renomą się nie testuje, a do naszego kraju ciężko takich ściągnąć, bo ich wymagania finansowe nie mieszczą się w polskich realiach - tłumaczy trener Henryk Kasperczak. - Testujemy zawodników, którzy przyjeżdżają, bo nie mamy nic do stracenia, a może akurat wypatrzymy kogoś wartościowego. Poważny transfer należy jednak budować w spokoju, aby kontraktować zawodników, którzy rzeczywiście będą przydatni do tego zespołu - wyjaśnia szkoleniowiec Białej Gwiazdy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To Heniu nam wyjaśnił o co chodzi... czyli szukamy jak zwykle zawodników z kartą na ręku...i takich z lig niewiadomo jakich i niewiadomo skąd.A nóż się uda zakontraktować z 7 zawodników z przetestowanych np 200 . Proponuje może jakiś oficjalny casting na zawodowych piłkarzy Białej Gwiazdy...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
się czepiacie Pinto i jego budowy...
a gdyby przyszedł do Wisły piłkarz o podobnej charakterystyce fizycznej, jak np. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale szydzenie, dawno takiego nie było.... JA TEŻ CHCE NA TESTY!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dziwne, że Kasperczak testuje jakieś wynalazki, a zaraz po swoim przyjściu odsunął od treningów z drużyną młodych jak np. Chrapek czy Rado. Cóż kiedyś też wolał wystawić Dubickiego na obronie zamiast kogoś z młodych zawodników, a na meczach z Koszarawą czy Sczakowianką w PP piłował pierwszy skład.
![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
ale jak w takim tempie to pójdzie to trzeba będzie do meczu z Litwinami zglosić 2 zawodników w podobnym wieku do tego pana tj. Moskala i Czerwca a w przypadku jeszcze (tfu! tfu!) ze 2 urazów to niewykluczone, że Heniu jeszcze nie powiedział ostatniego słowa |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kasperczak ma tu pewnie malo do gadania, przyjezdzaja i tyle. Moze ten 19 latek bedzie jakis wartosciowy, zobaczymy..
http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.w...3626257233.jpg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Wbrew pozorom aż takiego sajgonu językowego w Legii nie ma. To prawda, mamy teraz skład głównie zagraniczny, jednakże językowo przedstawia się tak, że poza polskim (Polacy, Choto, Chiny, Astiz, Rado, podejrzewam że Machnowskyj i wydaje mi się, że Tshibamba) i angielskim jako lingua franca (no i sposób komunikowania się z Dongiem ) mamy jeszcze portugalski (Manu, Mezenga), serbski i chorwacki (te języki są bardzo do siebie podobne, chyba bardziej niż np. Polski i Czeski, jeszcze do niedawna w Jugosławi językiem oficjalnym był serbsko-chorwacki; Antolović, Knezević, Vrdoljak, Radović), jeżeli przyjdzie Cabral dojdzie hiszpański (ale do pomocy jest Astiz). Problem może być, jeżeli zakontraktowany zostanie Sfondo (obrońca z WKS-u, który ma przyjechać na testy) - językiem urzędowym WKS jest francuski. Temat Kiślaka chyba upadł, ale Białorusin nie powinien mieć i tak problemu językowego.W każdym razie językowo jest: Polski Portugalski Serbski i chorwacki Prawdopodobnie Hiszpański Być może francuski (ale to dotyczy tylko jednego piłkarza, który w dodatku przyjeżdża na testy i nie jest planowany jako gracz podstawowy, więc też nie ma co się przejmować). Co do tych tłumaczy dla każdego, to też o tym słyszałem, ale jakoś na treningach tego nie widziałem. Chyba, że ten "tłumacz dla każdego" to Astiz, Cesare Sanjuan i Radović. W każdym razie, jak widać wyżej, wieża Babel to to nie jest ![]() Edit: matko, jak zacząłem to pisać, post na który odpowiadałem był jakiś 4 od końca, teraz jest jakiś 40 Sorry za wcinkę, bo widzę, że tu już nowe nabytki wam się szykują Niektórzy nawet wyglądają jak półtora nabytku w jednym ;D
Ostatnio edytowane przez Sartre : 24.06.2010 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Sciągnać jeszcze tego (akurat byłby wzmocnieniem) i razem z naszymi dwoma brazyliskimi pasibrzuchami mogliby powołać klub kwadransowych grubasów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ten brazylijczyk to jakieś nieporozumienie, gość zagrał 1 mecz w drugiej lidze chińskiej i mu podziękowali. Natomiast w Brazylii rozwiązywały przedwcześnie z nim kontrakt takie potęgi jak Atletico Metropolitano i Esportivo de Bento Goncalves. Jak widać do nas na testy może przyjechać chyba każdy. Ktoś miał pomysł żeby wysłać kumpla z Brazylii do nas na testy, myślę że nie było by z tym problemu,a chłopak by miał przynajmniej darmowe wakacje w fajnym hotelu.
Tylko na nieszczęście tego oszusta Fifa dokumentuje wszystkie swoje rozgrywki i facet grał w mistrzostwach piłki plażowej w 2006, tylko wtedy jego data urodzenia to 22 listopada 1984. Tak więc trzeba uważać z tymi afrykańcami. Jak biorą anonimowego gościa z Afryki z jakiegoś anonimowego klubu to istnieje duże prawdopodobieństwo, że ma datę urodzenia cofniętą wstecz o 4-5 lat, tak jak to jest w przypadku niejakiego Mouhamadou Traore, co zresztą sam odkryłem. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Tego goscia z brazylii mogli pomylic na lotnisku z Pinto i zgarnac przypadkowa osobe :( A tak na powaznie to wierze w transfery.Za bramkarza bylismy w stanie dac 400 tysE to i na zawodnikow (z pola) bedzie nas stac:lepper:Fajnie by było gdyby Marcelo sprzedać za 6mln i wydac to tylko na transfery. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Basalaj i Kapka, i wszystko jasne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Za Bednarza było to samo, też testowali brazylijczyków co ledwo się łapali do zespołów lig stanowych, albo w ogóle. Ja myślałem, że to on za to odpowiada, ale teraz to już nie wiem, widocznie w naszym klubie się inaczej nie da.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Już kretyńskie testy bramkarzy powinny nas czegoś nauczyć. Niestety. Dalej idziemy tą samą chorą drogą, tylko pozycje się zmieniły. Osoby tego typu kandydatów dają miażdżące świadectwo calej wiślackiej polityce kadrowej. Basałaj na razie nie zmienił absolutnie nic. Powątpiewam w szczerość zapewnień, że mimo wszystko prawdziwe wzmocnienia jeszcze przed nami. Nic na to obecnie nie wskazuje. Nigdzie nie widać najmniejszych zmian. Boli mnie gdy mój klub się kompromituje i prowadzi coraz bardziej chorą politykę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.06.2010 o godz. 13:42.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jestem ciekaw jak wygląda kontraktowanie zawodników i skauting w klubach np. czeskich (Sparta, Slavia), chorwackich (Dynamo) czy np Słowackich (Slovan). Podobnie jak u nas czy może lepiej? Lepiej czyli że jest siatka skautów i to wszystko działa na zdrowszych zasadach a nie przypadkowa łapanka.Wie ktoś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czyżby Cupiał znów zakręcił kurek z kasą? Testów takich ogórków dawno u Was nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja również chcę na testy. Cholera założe się że by mnie wzięli. Młody, perspektywiczny...^^
Jestem prawie w treningu.. no i nie mam oponki na brzuchu jak nasz Pinto...hahaha..A tak poważnie to już siły nawet nie mam do ich ruchów "transferowych"... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|