The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
staho
Junior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2010, 12:18
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23321

to akurat rozumiem, 19 lat i z Kamerunu, takich można testować.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Łydy jak Pudzian, no ale ciekawe czy potrafi tymi swoimi nóżkami prosto kopać piłkę...
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
ma swinke?
oj, chyba nie jedną...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2010, 12:21
staho napisał(a):Wyświetl post

jak tu można być spokojnym? na kilkanaście dni przed startem pucharów, nasza kadra jest w rozsypce... odeszło 2 podstawowych obrońców i nikt w ich miejsce... odeszło również kilku zmienników... ja jestem spokojny, ale ile można
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.06.2010, 12:23
ten Pinto, byłby dobry w jakiejś głupiej amerykańskiej komedii, gdzie ciagle jedzą palą i robia głupie rzeczy.
Z daleka od piłki nożnej, z daleka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.06.2010, 12:24
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Człowieku zamilcz. To nie jego wina, że transfery, o których mówił nie zostały dopięte. Może negocjacje jeszcze trwają? Pewnie sikałeś w majtki jak widziałeś jego posty o transferach, a teraz śmiejesz się z niego. Wisła to dziwny klub i tam się biją o każdą złotówkę przy negocjacjach, tak więc ta sytuacja w ogóle mnie nie dziwi.
Jarosz niepotrzebnie mówił o tym, że już mają zaklepanego obrońce. Przypominam, że początkowo była mowa o tym, że do 1 lipca transferów nie będzie, więc może warto trochę poczekać. Dla was to wszystko takie super jasne. Najlepiej dać każdemu 2mln euro za sezon, sprowadzić piłkarzy za 10mln i gitara. Łatwo jest rządzić kogoś pieniędzmi.

Mój komentarz nie był złośliwy, co najwyżej lekko ironiczny, do Kolegi Maci0sa nie mam żadnych pretensji.Jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to proponuję jednak wrócić na lekcje.Rok szkolny jeszcze chyba się nie skończył...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
raaadek1
Member

Od: 03.2007

Stary 24.06.2010, 12:32
A może warto dać mu szansę i nie patrzeć na wygląd Testowanie zawodnika nie jest zbyt drogie a czasem można wyłowić kogoś nadającego się do gry w 1 składzie lub jako uzupełnienie składu.

Z drugiej strony patrząc na dotychczasowe testy zawodników z poprzednich sezonów to raczej nic z tych testów nie wyniknie i "brasiliano" pojedzie do domu.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.06.2010, 12:32
Nikol pisze, że zalecają spokój. No ale przecież chyba nikt dymu nie robi, wszyscy maja dobry ubaw
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.06.2010, 12:33
Kolejnym testowanym będzie zawodnik z pola :O
Mam nadzieje że stestują w tym okienku jeszcze jakiegoś bramkarza bo coś nudno się robi.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.06.2010, 12:34
Warto testować ale wszystko powinno się mieścić w granicach przyzwoitości.Testowanie zawodnika z I ligi chińskiej (czyli jak rozumiem de facto drugiej) ową granicę zdecydowanie przekracza.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.06.2010, 12:35
Nie oceniałbym kogoś po łydkach. Sterczący brzuch to co innego, ale łydki? O_o Taką ma facet budowe i tyle, ale jak umie grać fajnie w piłkę to myślę że nikt mu z tego powodu nie powinien robić problemów.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.06.2010, 12:37
To brzmi choć trochę uspokajająco (wislakrakow.com)

Zalecamy jednak zachowanie spokoju w komentarzach, testowani zawodnicy nie są piłkarzami, którzy mogliby odgrywać pierwsze skrzypce w drużynie Białej Gwiazdy. - Wiadomo, że do polskiego klubu nie przyjdzie na testy żaden dobry zawodnik. Piłkarzy z renomą się nie testuje, a do naszego kraju ciężko takich ściągnąć, bo ich wymagania finansowe nie mieszczą się w polskich realiach - tłumaczy trener Henryk Kasperczak.

- Testujemy zawodników, którzy przyjeżdżają, bo nie mamy nic do stracenia, a może akurat wypatrzymy kogoś wartościowego. Poważny transfer należy jednak budować w spokoju, aby kontraktować zawodników, którzy rzeczywiście będą przydatni do tego zespołu -
wyjaśnia szkoleniowiec Białej Gwiazdy.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.06.2010, 12:42
To Heniu nam wyjaśnił o co chodzi... czyli szukamy jak zwykle zawodników z kartą na ręku...i takich z lig niewiadomo jakich i niewiadomo skąd.A nóż się uda zakontraktować z 7 zawodników z przetestowanych np 200 . Proponuje może jakiś oficjalny casting na zawodowych piłkarzy Białej Gwiazdy...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.06.2010, 12:45
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
To Heniu nam wyjaśnił o co chodzi... czyli szukamy jak zwykle zawodników z kartą na ręku...i takich z lig niewiadomo jakich i niewiadomo skąd.A nóż się uda zakontraktować z 7 zawodników z przetestowanych np 200 . Proponuje może jakiś oficjalny casting na zawodowych piłkarzy Białej Gwiazdy...
czyli wyjasnil, ze jest dokladnie odwrotnie niz piszesz. Bo powiedzial cos przeciwnego. Ze testowac to mozna i moze cos sie trafi ale powazne transfery to w ciszy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.06.2010, 12:45
się czepiacie Pinto i jego budowy...
a gdyby przyszedł do Wisły piłkarz o podobnej charakterystyce fizycznej, jak np.

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.06.2010, 12:49
Ale szydzenie, dawno takiego nie było.... JA TEŻ CHCE NA TESTY!
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.06.2010, 12:53
Dziwne, że Kasperczak testuje jakieś wynalazki, a zaraz po swoim przyjściu odsunął od treningów z drużyną młodych jak np. Chrapek czy Rado. Cóż kiedyś też wolał wystawić Dubickiego na obronie zamiast kogoś z młodych zawodników, a na meczach z Koszarawą czy Sczakowianką w PP piłował pierwszy skład.
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2010, 12:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
się czepiacie Pinto i jego budowy...
a gdyby przyszedł do Wisły piłkarz o podobnej charakterystyce fizycznej, jak np.

...
Charakterystyce to może nie
ale jak w takim tempie to pójdzie
to trzeba będzie do meczu z Litwinami zglosić 2 zawodników w podobnym wieku do tego pana
tj. Moskala i Czerwca
a w przypadku jeszcze (tfu! tfu!) ze 2 urazów
to niewykluczone, że Heniu jeszcze nie powiedział ostatniego słowa
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2010, 12:54
Kasperczak ma tu pewnie malo do gadania, przyjezdzaja i tyle. Moze ten 19 latek bedzie jakis wartosciowy, zobaczymy..

http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.w...3626257233.jpg
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 24.06.2010, 12:57
Cytat:
skoro wg Ciebie liczy się Lech i Legia to może lepiej im kibicuj i nie marnuj tu swojego jak podejrzewam cennego czasu i nie pisz tych głupot... to że Legia nakupowała obcokrajowców to odbije się im czkawką zobaczysz... już teraz można przeczytać, że każdy z nowych ma swojego tłumacza! sic! nawet angielskiego nie znają... widzisz w tej zbieraninie drużynę? bo ja nie... a Lech pozbył się swojego największego asa, teraz ich siła ofensywna spadła o jakieś 40 % a to dużo... wątpię,że ściągną kogoś równie dobrego...a u nas transfery i tak będą bo muszą być, straciliśmy 2 ważne ogniwa w obronie i musimy ich kimś zastąpić no i ściągnąć wreszcie klasowego napastnika... wierzę, że tak będzie...
A propos powyższego, pozwolę sobie na małe dementi

Wbrew pozorom aż takiego sajgonu językowego w Legii nie ma. To prawda, mamy teraz skład głównie zagraniczny, jednakże językowo przedstawia się tak, że poza polskim (Polacy, Choto, Chiny, Astiz, Rado, podejrzewam że Machnowskyj i wydaje mi się, że Tshibamba) i angielskim jako lingua franca (no i sposób komunikowania się z Dongiem ) mamy jeszcze portugalski (Manu, Mezenga), serbski i chorwacki (te języki są bardzo do siebie podobne, chyba bardziej niż np. Polski i Czeski, jeszcze do niedawna w Jugosławi językiem oficjalnym był serbsko-chorwacki; Antolović, Knezević, Vrdoljak, Radović), jeżeli przyjdzie Cabral dojdzie hiszpański (ale do pomocy jest Astiz). Problem może być, jeżeli zakontraktowany zostanie Sfondo (obrońca z WKS-u, który ma przyjechać na testy) - językiem urzędowym WKS jest francuski. Temat Kiślaka chyba upadł, ale Białorusin nie powinien mieć i tak problemu językowego.

W każdym razie językowo jest:

Polski
Portugalski
Serbski i chorwacki
Prawdopodobnie Hiszpański
Być może francuski (ale to dotyczy tylko jednego piłkarza, który w dodatku przyjeżdża na testy i nie jest planowany jako gracz podstawowy, więc też nie ma co się przejmować).

Co do tych tłumaczy dla każdego, to też o tym słyszałem, ale jakoś na treningach tego nie widziałem. Chyba, że ten "tłumacz dla każdego" to Astiz, Cesare Sanjuan i Radović. W każdym razie, jak widać wyżej, wieża Babel to to nie jest

Edit: matko, jak zacząłem to pisać, post na który odpowiadałem był jakiś 4 od końca, teraz jest jakiś 40 Sorry za wcinkę, bo widzę, że tu już nowe nabytki wam się szykują Niektórzy nawet wyglądają jak półtora nabytku w jednym ;D
Ostatnio edytowane przez Sartre : 24.06.2010 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.06.2010, 12:58

Sciągnać jeszcze tego (akurat byłby wzmocnieniem) i razem z naszymi dwoma brazyliskimi pasibrzuchami mogliby powołać klub kwadransowych grubasów.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.06.2010, 12:59
Ten brazylijczyk to jakieś nieporozumienie, gość zagrał 1 mecz w drugiej lidze chińskiej i mu podziękowali. Natomiast w Brazylii rozwiązywały przedwcześnie z nim kontrakt takie potęgi jak Atletico Metropolitano i Esportivo de Bento Goncalves. Jak widać do nas na testy może przyjechać chyba każdy. Ktoś miał pomysł żeby wysłać kumpla z Brazylii do nas na testy, myślę że nie było by z tym problemu,a chłopak by miał przynajmniej darmowe wakacje w fajnym hotelu.

staho napisał(a):Wyświetl post

Tylko z tymi ich 19 latami są problemy. W 2008 na testach w naszym zespole Młodej Ekstraklasy, a potem w Cracovii był niejaki Etienne Ngiladjoe, który podawał że urodził się 22 listopada 1989. Czyli niby miał niecałe 19 lat.

Tylko na nieszczęście tego oszusta Fifa dokumentuje wszystkie swoje rozgrywki i facet grał w mistrzostwach piłki plażowej w 2006, tylko wtedy jego data urodzenia to 22 listopada 1984.

Tak więc trzeba uważać z tymi afrykańcami. Jak biorą anonimowego gościa z Afryki z jakiegoś anonimowego klubu to istnieje duże prawdopodobieństwo, że ma datę urodzenia cofniętą wstecz o 4-5 lat, tak jak to jest w przypadku niejakiego Mouhamadou Traore, co zresztą sam odkryłem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2010, 13:18
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Testy OK, ale gośc ma 23 lata i juz chyba 7 klubów na koncie, nie daje im to nic do myślenia ? Po co się w ogóle bawią w takie cuda.
Odpowiedz cytując
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2010, 13:25
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Kolejnym testowanym będzie zawodnik z pola :O
Mam nadzieje że stestują w tym okienku jeszcze jakiegoś bramkarza bo coś nudno się robi.
Mam nadzieje,ze te słowa nie były dosłownie powiedziane i nie dadza nam jakiegos rolnika z Kamerunu
Tego goscia z brazylii mogli pomylic na lotnisku z Pinto i zgarnac przypadkowa osobe :(
A tak na powaznie to wierze w transfery.Za bramkarza bylismy w stanie dac 400 tysE to i na zawodnikow (z pola) bedzie nas stac:lepper:Fajnie by było gdyby Marcelo sprzedać za 6mln i wydac to tylko na transfery.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.06.2010, 13:31
Basalaj i Kapka, i wszystko jasne . Juz jakis czas temu pisalem, co oznacza zatrudnienie tych ludzi...robimy duzo szumu w prasie, a w rzeczywistosci sprowadzamy jedynie z karta w reku. Te testy sa zenujace. Rozumiem jeszcze takiego Ba, ktory mial przeszlosc w Lique 1 i 2, ale nie wynalazki pokroju Almeo czy teraz tego brazylijczyka. Puszczono fame, ze na testy do Wisly moze przyjechac kazdy. Skad my to znamy? Poprzednia kadencja Kasperczaka wygladala podobnie, klub nie dawal zadnych srodkow.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.06.2010, 13:37
Za Bednarza było to samo, też testowali brazylijczyków co ledwo się łapali do zespołów lig stanowych, albo w ogóle. Ja myślałem, że to on za to odpowiada, ale teraz to już nie wiem, widocznie w naszym klubie się inaczej nie da.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2010, 13:40
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
Ta sprawa musi mieć drugie dno, w Wiśle musi być ktoś kto ma kontakt z bucami którzy zajmują się oferowaniem poważnym klubom klaunów i ta osoba musi sie na to godzić za co otrzymuje profity. Może ja im zaoferuje byłego reprezentanta Egiptu U-12 vice króla strzelców II ligi egipskiej jest do wziecia za darmo, tylko teraz ma kontuzje i pracuje w hotelu? Jego cechy to zwinność(szybko zwija pościel)
Cyrk trwa nadal. Klub znów ośmiesza się ściąganiem na testy anonimowych zawodników będących tym razem skrzyżowaniem misia koala z hipopotamem, nie potrafiących zagrzać miejsca nawet w slabiutkich chińskich klubikach.

Już kretyńskie testy bramkarzy powinny nas czegoś nauczyć. Niestety. Dalej idziemy tą samą chorą drogą, tylko pozycje się zmieniły.

Osoby tego typu kandydatów dają miażdżące świadectwo calej wiślackiej polityce kadrowej. Basałaj na razie nie zmienił absolutnie nic. Powątpiewam w szczerość zapewnień, że mimo wszystko prawdziwe wzmocnienia jeszcze przed nami. Nic na to obecnie nie wskazuje. Nigdzie nie widać najmniejszych zmian.

Boli mnie gdy mój klub się kompromituje i prowadzi coraz bardziej chorą politykę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.06.2010 o godz. 13:42.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.06.2010, 13:41
Jestem ciekaw jak wygląda kontraktowanie zawodników i skauting w klubach np. czeskich (Sparta, Slavia), chorwackich (Dynamo) czy np Słowackich (Slovan). Podobnie jak u nas czy może lepiej? Lepiej czyli że jest siatka skautów i to wszystko działa na zdrowszych zasadach a nie przypadkowa łapanka.Wie ktoś?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.06.2010, 13:44
Czyżby Cupiał znów zakręcił kurek z kasą? Testów takich ogórków dawno u Was nie było.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 24.06.2010, 13:44
Ja również chcę na testy. Cholera założe się że by mnie wzięli. Młody, perspektywiczny...^^

Jestem prawie w treningu.. no i nie mam oponki na brzuchu jak nasz Pinto...hahaha..
A tak poważnie to już siły nawet nie mam do ich ruchów "transferowych"...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów