The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2010, 16:55
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
A ja mam dokładnie na odwrót - mnie interesuje, żeby program lewicy (ten światopoglądowy w szczególności) nigdy nie został w Polsce zrealizowany.
A ja mam dokładnie na odwrót Co już wywnioskowałeś - słusznie.

Z góry wykluczam poparcie człowieka, który dla wyniku wyborczego chce jakąś istotną część tego programu zrealizować. Natomiast nie mam nic przeciwko człowiekowi, który "kokietuje" elektorat SLD mówiąc że to lewica, a nie postkomuna. Słowa nic nie kosztują, natomiast realizacja programu SLD jest w moim przekonaniu szkodliwa.
A dla mnie to chorągiewka, która zrobi wszystko by jak najbardziej samodzielnie rządzić (szkodzić) i siać propagandę w TVP. Okazało się, że ludzie o lewicowych poglądach są liczącą się siłą i niestety trzeba o nich zabiegać oraz zrobić kilka rzeczy po ich myśli. Kaczyński zaraz po wyborze o nich zapomni i zacznie szkodzić. Zwykłe mydlenie oczu.

I nadmienię tutaj, że nie chodzi nawet o ustawę o in vitro, bo sam nie mam przekonania, czy słuszna jest taka reakcja, jaką na in vitro ma prawica katolicka (M. Jurek & company). Mnie się w tej ustawie nie podoba przede wszystkim to, że to jest dodatkowe świadczenie, za które będzie budżet państwa musiał płacić, mimo że i tak służba zdrowia nie dostaje tyle kasy, ile jej potrzeba. To ja już wolałbym, żeby te pieniądze zamiast na refundację in vitro poszły na leczenie śmiertelnie chorych, którym NFZ nie chce płacić za alternatywne (droższe) kuracje czy leki.
Tu się zgadzam. Choć można by poczynić kroki ku obniżeniu kosztów In-Vitro, szczególnie mając na uwadze problemy demograficzne.

Znacznie gorsze w wykonaniu Bronka jest to, co zrobił z żołnierzami w Afganistanie.
Możesz rozwinąć? Nie mam pojęcia o, czym piszesz (bez przekąsu - porostu nie wiem).

Tak jeszcze abstrahując, Tusk powiedział coś, co powinien był powiedzieć dawno i powinien przypomnieć w decydującym momencie kampanii przed drugą turą, mianowicie: "dajcie nam rządzić przez rok, w którym można wiele zrobić, a po roku nas rozliczycie" - mniej więcej, charakter pozostaje.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 17:24.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.06.2010, 17:18
Arturo Qr2nów,

A to wszystko dlatego, że Kaczyński powiedział, że nie będzie teraz mówił postkomuna lecz lewica. I przyznał to, o czym od dawna wszyscy na tym forum wiemy - że Kaczyński i PiS są w jakimś stopniu lewicowi.

.
Jasne,przecież od dawna znany jest podział na Polske solidarną PiS i liberalną PO - UWAGA !! prosze o spokój wszelkich korwinowców na temat liberalizmu Plaformy,dla was każdy kto nie chce sprywatyzować całego kraju poza wojskiem i policją jest automatycznie "socjalistą"

Niedawno ciekawy był na TVP info program gdzie zaproszeni byli Janusz Śniadek przewodniczący Solidarności(popierający Kaczyńskiego) i ktoś z OPZZ popierający Napieralskiego.Obydwaj panowie zgodzili się że w kwestiach gospodarczych zarówno PIS jak i SLD mają zbliżone lewicowe poglądy.

Jak dla mnie to duży plus socjalne poglądy Kaczyńskiego,między innymi dlatego zamierzam głosować na Jarosława Kaczyńskiego mimo iż charakteriologicznie uważam go za polityka nienadającego się na urząd prezydencki.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2010, 17:27
DysoN napisał(a):Wyświetl post
(...)
Zgadzam się z kolegą. Nawet w ultrasocjalistycznej Szwajcarii płaci się drobne kwoty za wizyty, żeby wyeliminować nadużycia.

Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to duży plus socjalne poglądy Kaczyńskiego,między innymi dlatego zamierzam głosować na Jarosława Kaczyńskiego mimo iż charakteriologicznie uważam go za polityka nienadającego się na urząd prezydencki.
Gdyby Komorowski się nadawał...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2010 o godz. 17:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.06.2010, 17:48
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Jasne,przecież od dawna znany jest podział na Polske solidarną PiS i liberalną PO - UWAGA !! prosze o spokój wszelkich korwinowców na temat liberalizmu Plaformy,dla was każdy kto nie chce sprywatyzować całego kraju poza wojskiem i policją jest automatycznie "socjalistą"i.
Nie jestem Korwinistą, ale wydaje mi się, że PO kłóci się jeszcze z liberalizmem w sprawie niezależności NBP, becikowego czy rozdawania ludziom nagród, w ramach nieubezpieczenia się od powodzi. A to raczej dopiero wierzchołek góry lodowej

Arturo Qr2nów napisał(a):
Zakompleksiony kurdupel i żyd (tak, tak - zobaczcie na córeczkę brata, a kuzyn żony Lecha był szefem jakiejś tam gminy żydowskiej) z zerową prezencją. Ch*j, a nie prezydent, z którym u władzy skończylibyśmy, jak Grecja. "Wszystkim obiecam, ale skąd na to wezmę, nie powiem". Ważne, że nie rządzą Ci z "frontu od Faktów i Mitów oraz zabójców księdza Popiełuszki" - tak, tak MLASK. No, ale pewnie, będzie walczył o produkcję Fiata Pandy w Tychach. Problem w tym, że oni produkować mogą na dnie Atlantyku albo na Księżycu, bo to prywatny koncern, który jeśli jest zależny lub liczy się z jakimś rządem lub prezydentem, to raczej tym włoskim.
Widzę, że panika straszna. Fajnie, za to lubię Jarka
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.06.2010 o godz. 17:50.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2010, 18:45
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
A dla mnie to chorągiewka, która zrobi wszystko by jak najbardziej samodzielnie rządzić (szkodzić) i siać propagandę w TVP. Okazało się, że ludzie o lewicowych poglądach są liczącą się siłą i niestety trzeba o nich zabiegać oraz zrobić kilka rzeczy po ich myśli. Kaczyński zaraz po wyborze o nich zapomni i zacznie szkodzić. Zwykłe mydlenie oczu.
To ciekawa definicja chorągiewki. Bo wydaje mi się, że chorągiewką jest raczej ten, kto zmienia poglądy w zależności od tego, co mu się opłaca, a nie ten, kto poglądy ma te same, a jedynie zmienia sposób ich prezentacji czy określenia używane w stosunku do konkurentów.

Cytat:
Możesz rozwinąć? Nie mam pojęcia o, czym piszesz (bez przekąsu - porostu nie wiem).
Wszyscy na świecie wiedzą, że talibowie (al-qaida czy terroryści, jak zwał, tak zwał) lubią atakować w sytuacji, gdy w debacie wyborczej pada hasło wycofania wojsk. Tak było np. w Hiszpanii, gdzie tuż przed wyborami (3 dni) miały miejsce zamachy, a socjaliści atakowali rządzących za wysłanie wojsk do Iraku. Tak też bywało w przypadku innych wyborów, gdzie Talibowie przed wyborami nasilali ataki na wojska tych państw, gdzie taka opcja się pojawiała.

Komorowski wystrzelił w kampanii mówiąc o możliwości wyjścia z Afganistanu zaraz po śmierci polskiego żołnierza - tylko po to, żeby zgarnąć kilka punktów procentowych, bo przecież zaraz po tym, jak przejął pełnienie obowiązków prezydenta przedłużył misję w Afganistanie.

No i już nawet nie zamierzam przypisywać mu skutku w postaci śmierci kolejnego żołnierza kilka dniu później (3 dni?), ale zagrożenie życia naszych żołnierzy z całą pewnością po takich wypowiedziach wzrosło. Uważam to za karygodną nieodpowiedzialność polityka, a jeśli jeszcze motywacją jest zdobycie kilku dodatkowych procentów to uważam to za zwykłą hańbę.

Cytat:
Tak jeszcze abstrahując, Tusk powiedział coś, co powinien był powiedzieć dawno i powinien przypomnieć w decydującym momencie kampanii przed drugą turą, mianowicie: "dajcie nam rządzić przez rok, w którym można wiele zrobić, a po roku nas rozliczycie" - mniej więcej, charakter pozostaje.
Nie wiem, czy chcę ryzykować.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
wolfy
Senior Member

Stary 23.06.2010, 19:12
Ja wiem, że nie chcę.

Przynajmniej wiemy, na kogo głosować każą niemieccy przyjaciele.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2010 o godz. 19:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.06.2010, 19:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Robi się. I tak nie planowałem głosować w II turze, a widząc jak społeczeństwo zawierzyło jednym i drugim (PO i PiSowi) umocniłem się w tym przekonaniu. Wybierzcie Polsce prezydenta! Ja płakać nie będę ale będę krytykował zarówno Jarka jak i Bronka, obojętnie którego wybiorą.
Hmm widzę że masz wysokie pojęcie własnego patriotyzmu.
Ale to normalne Państwo musi, rząd ma nam dać, ale jak my coś mamy dać państwu to już po co. Nooo ale do krytykowania pierwszy.
Nasi dziadkowie i rodzice ginęli żeby było tak jak jest a nam się dupy nie chce ruszyć.
I nie ma tu tłumaczenia że ktoś mi się podoba i nie mam na kogo głosować.

ehhhh
remeks11
Junior Member

Stary 23.06.2010, 19:22
Witam, to mój pierwszy post na forum

Arturo Qurworow PIES JESTEŚ!!! i tyle w temacie

PIES=policjant
Ostatnio edytowane przez remeks11 : 23.06.2010 o godz. 22:00.
robin hood
Senior Member

Stary 23.06.2010, 19:27
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A czy ktos doszedl do wniosku ze zarowno Kaczynski jak i Komorowski to sa pajace, nic nie warci ludzie? Po prostu wybieramy mniejsze zło, szkoda tylko ze obaj sa az tak zli. Ta kampania to bez sens, to robienie z Polakow glupich imbecyli.
Pierwszy zarzut stawiany PiSowi, ze oni sa tacy klotliwi i wybor Jarka na prezydenta to beda dalsze klotnie zamiast spokojnej pracy. Tymczasem prosze spojrzec na kampanie PO. Ciagle obsmarowuja Kaczora gownem hehe Z tego co wiem to to sie nazywa hipokryzja. Jedni mowia na drugich a sa dokladnie tacy sami.
Przykladow jest wiecej. Dzis odbyla sie debata w sprawie szpitali, tak? A Bronek mowi ze nie bede gadał on woli dzialac i sobie przylecial do Plocka, odwiedzic szpital i wyglosic kilka slow. No zajebiste dzialanie. Naprawde takiego pracowitego i zaradnego prezydenta chcialbym miec.
Nastepnie czemu on na debaty odnosnie lecznictwa ciagle wysyla Pania Kopacz? Co to sa wybory partii czy prezydenckie? Moze ja chce zobaczyc zdanie Komorowskiego na te tematy a nie jego wafla.
Dalej. Ciagle niby Kaczynski i Komorowski chca debat a nie moga sie dogadac buhehe smiech na sali. To wreszcie chca tych debat czy sobie szukaja glupich wymowek w stylu "a ja nie bede dyskutowal z tymi co juz odadli z wyborow", "a ja chce o ogole rozmawiac a nie tylko o lecznictwie"
Dalej. Jarek juz pokazal ze sie sprzedal. Teraz lize dupe SLD zeby ich glosy miec. A sprytniutkie PO wykorzystało sytuacje i zamiast mowic o swoim programie to mowi ze Jarek sie podlizuje SLD.
Taki oto mamy poziom polityki. Po wielkiej tragedii 10 kwietnia gdzie kazdy udawal wielce przejetego wracaja na swoje tory. Zamiast merytorycznych dyskusji, pojednania sie w slusznej sprawie jest obrzucanie sie blotem, mamienie ludzi jakimis glupimi tekstami zamiast przedstawienia wizji kraju. Mnie to tak wkuria bo jak patrze na tych zlodzieji ktorzy maja parcie na wladze to mi sie noz w kieszeni otwiera. PiS i PO powinno wystrzelic sie w kosmos a do wladzy dopuscic jakies nowe partie. Jak tamte sie nie sprawdza to tez wyjebac na zbity pysk i dopuscic nowe, inaczej to czeka nas przez nastepne 20 lat to co mamy przez ostatnie 20 lat. I tak do usranej smierci.

PS A na poprae humoru wpiszcie sobie w google 'jaroslawkaczynski.pl'. Jak klikniecie to wyskoczy strona o Bronku z przeslaniem na temat Jarka hehe Nie wiem czy to sprawka PO czy jakiegos fanatyka PO ale naprawde masakryczne to jest hehe

Dziś nie odbyła się żadna debata, tylko spotkanie przegranego kandydata na prezydenta, który po uderzeniu sodówki do głowy zachowuje się tak jakby to on Tym prezydentem został, zapominając że to co powie w sprawie głosowania i tak nie będzie mieć kompletnie znaczenia dla potencjalnego wyborcy.

Ciężko się z Tobą w dalszych kwestiach nie zgodzić za wyjątkiem że jeszcze przez jakiś czas nic na swoje tory nie wróci.
A co do strzelania w kosmos, dobry pomysł ... no i jeszcze jedno może Ty założysz partię napiszesz program jeśli będzie dobry sam pójdę na Ciebie głosować masz moje słowo.
robin hood
Senior Member

Stary 23.06.2010, 19:30
remeks11 napisał(a):Wyświetl post

PIES=pilicjant

Mam nadzieję że pierwszy i ostatni
robin hood
Senior Member

Stary 23.06.2010, 19:32

A jak wołają z ambony to jakoś Ci nie przeszkadza
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 23.06.2010, 19:45
To ciekawa definicja chorągiewki. Bo wydaje mi się, że chorągiewką jest raczej ten, kto zmienia poglądy w zależności od tego, co mu się opłaca, a nie ten, kto poglądy ma te same, a jedynie zmienia sposób ich prezentacji czy określenia używane w stosunku do konkurentów.
To o czym Kaczyński mówi niejako o nim świadczy, czyż nie? Nie byłoby problemu gdyby zabiegał o głosy, mówiąc, że jego program i jego poglądy są miejscami zbieżne z tymi SLD. Problem w tym, że zawiał wiatr z lewej strony, a ten już się odpowiednio ułożył. Jak to zgrabnie ująłeś "zmienił terminologię" licząc na głosy elektoratu przestępców.

Wszyscy na świecie wiedzą, że talibowie (al-qaida czy terroryści, jak zwał, tak zwał) lubią atakować w sytuacji, gdy w debacie wyborczej pada hasło wycofania wojsk. Tak było np. w Hiszpanii, gdzie tuż przed wyborami (3 dni) miały miejsce zamachy, a socjaliści atakowali rządzących za wysłanie wojsk do Iraku. Tak też bywało w przypadku innych wyborów, gdzie Talibowie przed wyborami nasilali ataki na wojska tych państw, gdzie taka opcja się pojawiała.

Komorowski wystrzelił w kampanii mówiąc o możliwości wyjścia z Afganistanu zaraz po śmierci polskiego żołnierza - tylko po to, żeby zgarnąć kilka punktów procentowych, bo przecież zaraz po tym, jak przejął pełnienie obowiązków prezydenta przedłużył misję w Afganistanie.

No i już nawet nie zamierzam przypisywać mu skutku w postaci śmierci kolejnego żołnierza kilka dniu później (3 dni?), ale zagrożenie życia naszych żołnierzy z całą pewnością po takich wypowiedziach wzrosło. Uważam to za karygodną nieodpowiedzialność polityka, a jeśli jeszcze motywacją jest zdobycie kilku dodatkowych procentów to uważam to za zwykłą hańbę.
Myślę, że Komorowski ani nikt z jego otoczenia nie analizował tego, kiedy nasilały się w przeszłości ataki. Wyprowadzenie wojsk z Afganistanu jest też czymś o czym powinniśmy myśleć i myśleć powinien przyszły prezydent. Nie mam natomiast wątpliwości, że mówienie tego w tym momencie było chwytem czysto marketingowym.

Ja jeszcze zaryzykuję. Nie widzę innej opcji. Najbliższy rok, po wyborze Kaczyńskiego, będzie analogiczny do ostatnich czasów. A może i gorszy, wszak Jarosław jest gorszym pieniaczem niż był brat.

remeks11 napisał(a):Wyświetl post

PIES=pilicjant

Zagięło mnie
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 19:54.
remeks11
Junior Member

Stary 23.06.2010, 19:45
Lepiej słuchać gościa z wibratorem(Palikot) i Drzewieckiego z DZIKIEGO kraju.....Ciekawe na kogo głosuje Sobiesiak
wolfy
Senior Member

Stary 23.06.2010, 19:59
robin hood napisał(a):Wyświetl post
A jak wołają z ambony to jakoś Ci nie przeszkadza

Młodzi, wykształceni, taaak...

Nie widzisz niczego zdrożnego w tym, że przedstawiciel dyplomacji ościennego państwa opowiada się po stronie jednego z kandydatów w wyborach powszechnych. Porównujesz to do wyimaginowanej sytuacji, gdy obywatel Polski zabiera głos w tej samej sprawie. Choćby i z ambony. Chciałeś być dowcipny, ale zabrakło inteligencji. Takiego "żartu" to by nawet "NIE" nie wydrukowało, bo chyba nie mają swoich czytelników za aż takich debili. Nie skojarzyłeś podstawowych faktów, które na szczęście są zrozumiałe dla co bardziej przytomnych polityków zza Odry.

Biorąc pod uwagę panujące w polityce międzynarodowej zasady - ta wypowiedź to skandal.
Biorąc pod uwagę kontekst historyczny ( rozbiory, II wojna światowa - pisze o tym, bo mógłbyś sam nie zajarzyć ) - ta wypowiedź to skrajna głupota.

Ale dla naszego forumowego robin hooda - wszystko jest ok, bo przynajmniej poparła tego, co trzeba Nie to, co te głupie klechy - już lepszy swój szwab. Prawda?

0 22 miał racje - panika na całego, ludziom kompletnie rozum odbiera.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2010 o godz. 20:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Sędzia
Senior Member

Stary 23.06.2010, 20:17
To o czym Kaczyński mówi niejako o nim świadczy, czyż nie? Nie byłoby problemu gdyby zabiegał o głosy, mówiąc, że jego program i jego poglądy są miejscami zbieżne z tymi SLD. Problem w tym, że zawiał wiatr z lewej strony, a ten już się odpowiednio ułożył.
Zmiana sposobu wyrażania się jest jednak zmianą kosmetyczną w porównaniu do zmiany programu po to, by pozyskać wyborców, czyż nie?

Cytat:
Jak to zgrabnie ująłeś "zmienił terminologię" licząc na głosy elektoratu przestępców.
Lepiej walczyć o elektorat głosujący na przestępców, niż mieć poparcie u przestępców.

http://fmpisblog.salon24.pl/198044,b...-z-bastionu-po

tak głosują w aresztach śledczych i więzieniach:

Kilkanaście godzin i 30 ukradzionych długopisów później mogliśmy wziąć się za liczenie głosów. Pierwsze miejsce zdobył Komorowski uzyskując 85%, czyli 500 głosów. Daleko za nim znalazł się Napieralski z 5% poparciem i Kaczyński z 3% poparciem ( czyli 23 głosy ).

Cytat:
Myślę, że Komorowski ani nikt z jego otoczenia nie analizował tego, kiedy nasilały się w przeszłości ataki.
Najwyraźniej nie analizował także tego, co to jest deficyt budżetowy, dług publiczny, płatnik netto. Już poza wszystkimi innymi cechami Komorowskiego, te wskazują najdobitniej, że nie jest to odpowiedni człowiek na to stanowisko.

Cytat:
Wyprowadzenie wojsk z Afganistanu jest też czymś o czym powinniśmy myśleć i myśleć powinien przyszły prezydent.
Uważam inaczej, pisałem już o tym jakiś czas temu.

Cytat:
Ja jeszcze zaryzykuję. Nie widzę innej opcji. Najbliższy rok, po wyborze Kaczyńskiego, będzie analogiczny do ostatnich czasów. A może i gorszy, wszak Jarosław jest gorszym pieniaczem niż był brat.
Moim zdaniem w przypadku wygranej Kaczyńskiego zmieni się w polskiej polityce wszystko, bo każdy będzie miał przed oczami perspektywę pięciu lat kompletnej stagnacji, jeśli nie będzie jakiegoś porozumienia.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.06.2010, 20:35
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Hmm widzę że masz wysokie pojęcie własnego patriotyzmu.
Ale to normalne Państwo musi, rząd ma nam dać, ale jak my coś mamy dać państwu to już po co. Nooo ale do krytykowania pierwszy.
Nasi dziadkowie i rodzice ginęli żeby było tak jak jest a nam się dupy nie chce ruszyć.
I nie ma tu tłumaczenia że ktoś mi się podoba i nie mam na kogo głosować.
A co ma tu patriotyzm do głosowania, a jeśli już coś ma to wolę zdecydowanie lokalny patriotyzm niż wybór kandydata z którym się kompletnie nie identyfikuję. W swojej gminie działam od 16-go roku życia jak tylko powstała młodzieżowa rada miejska, kandydowałem w ostatnich wyborach samorządowych i brałem udział w wielu innych innych inicjatywach. Nie mam sobie nic do zarzucenia jeśli chodzi o obowiązek obywatelski, a że pierwszy raz zdezerteruję i nie wezmę udziału w II turze to świat się nie skończy.
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 23.06.2010, 20:40
Zmiana sposobu wyrażania się jest jednak zmianą kosmetyczną w porównaniu do zmiany programu po to, by pozyskać wyborców, czyż nie?
Jest łatwą do rozszyfrowania obłudą. Żeby pozyskiwać wyborców trzeba się rozwijać i czasem wprowadzać właśnie zmiany w programie. Okazało się, że wyborcy Napieralskiego, to ponad 13% tych, co byli w wyborach. Dużo, to czy niedużo - okazało się, że trzeba się z nimi liczyć. Może będzie to powiew świeżości dla nudnej i leniwej PO.

Lepiej walczyć o elektorat głosujący na przestępców, niż mieć poparcie u przestępców.

http://fmpisblog.salon24.pl/198044,b...-z-bastionu-po

tak głosują w aresztach śledczych i więzieniach:

Kilkanaście godzin i 30 ukradzionych długopisów później mogliśmy wziąć się za liczenie głosów. Pierwsze miejsce zdobył Komorowski uzyskując 85%, czyli 500 głosów. Daleko za nim znalazł się Napieralski z 5% poparciem i Kaczyński z 3% poparciem ( czyli 23 głosy ).
Lepiej, nie lepiej. Partia jawiąca się jako prawa i sprawiedliwa, chcąca budować IV RP powinna unikać jakichkolwiek skojarzeń z przestępcami. Powinna być też konsekwentna. Kosmetyczna zmiana w nomenklaturze jest brakiem takiej konsekwencji. Budzi to niepokój, że po zwycięstwie w wyborach może się "wąchać" z przestępcami byle by być u władzy. Podobnie, jak było to z Lepperem i Giertychem.

A innego wyniku w wyborach wśród więźniów chyba się nikt nie spodziewał. PO często mylnie jest określana partią liberalną.

Najwyraźniej nie analizował także tego, co to jest deficyt budżetowy, dług publiczny, płatnik netto. Już poza wszystkimi innymi cechami Komorowskiego, te wskazują najdobitniej, że nie jest to odpowiedni człowiek na to stanowisko.
Jeśli chodzi o deficyt, to przecież Kaczyński jest jego powiększania zwolennikiem... Pytanie kto i kiedy za to zapłaci?

Uważam inaczej, pisałem już o tym jakiś czas temu.
Biorąc pod uwagę, że jesteśmy w NATO, mamy jakieś zobowiązania. Jednak nie doszło do ataku na państwo sojuszu, sojusz nie jest zagrożony. Myślę zatem, że mamy pilniejsze wydatki. Możemy np. produkować sprzęt wojskowy za te pieniądze, tym samym dając prace. U kilku ludzi będą większe pieniądze w kieszeni, a w przyszłości na misję pojedziemy lepiej wyposażeni.

Moim zdaniem w przypadku wygranej Kaczyńskiego zmieni się w polskiej polityce wszystko, bo każdy będzie miał przed oczami perspektywę pięciu lat kompletnej stagnacji, jeśli nie będzie jakiegoś porozumienia.
Może tyle, że będą się bardziej kłócić...

Ja już dziękuję za dyskusję, choć chętnie przeczytam, co odpiszesz.
Co też mnie wzięło na rozmowę w tym temacie
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 20:46.
Sędzia
Senior Member

Stary 23.06.2010, 21:24
Jest łatwą do rozszyfrowania obłudą. Żeby pozyskiwać wyborców trzeba się rozwijać i czasem wprowadzać właśnie zmiany w programie. Okazało się, że wyborcy Napieralskiego, to ponad 13% tych, co byli w wyborach. Dużo, to czy niedużo - okazało się, że trzeba się z nimi liczyć. Może będzie to powiew świeżości dla nudnej i leniwej PO.
Nie jest obłudą, jest polityką.

Natomiast zmiana programu tylko po to, by przekonać kilka dodatkowych procent wyborców jest obłudą. Nie byłaby nią, gdyby prowadziła do niej pewna refleksja, przemyślenie tematu i z tym była związana zmiana. Natomiast gdy jest to podyktowane tylko kampanią, to jest to zwykły koniunkturalizm.

Cytat:
Jeśli chodzi o deficyt, to przecież Kaczyński jest jego powiększania zwolennikiem... Pytanie kto i kiedy za to zapłaci?
Ja pisałem o braku wiedzy Komorowskiego co to jest deficyt, a nie poglądów. Zresztą już kilka stron temu wklejałem odnośnik do reganomiki - Reagan też zwiększał deficyt, a jest stawiany za wzór.

Cytat:
Biorąc pod uwagę, że jesteśmy w NATO, mamy jakieś zobowiązania. Jednak nie doszło do ataku na państwo sojuszu, sojusz nie jest zagrożony. Myślę zatem, że mamy pilniejsze wydatki. Możemy np. produkować sprzęt wojskowy za te pieniądze, tym samym dając prace. U kilku ludzi będą większe pieniądze w kieszeni, a w przyszłości na misję pojedziemy lepiej wyposażeni.
Nie chcę do tego wracać - moim zdaniem żaden poligon nie da naszym żołnierzom takiego doświadczenia i umiejętności, jak prawdziwa wojna. Już tylko z tego powodu warto wysyłać naszych żołnierzy na tego typu misje.
Sędzia
Senior Member

Stary 23.06.2010, 21:34
Przyznam się, że nieco zaskoczyły mnie wyniki głosowania u żołnierzy w Afganistanie (przypominam - wygrał Kaczyński, Komorowski dopiero na trzecim miejscu).

O tym, że PO dokonuje rozwałki armii (mam nadzieję, że z powodu totalnej amatorki i niekompetencji, a nie celowo), to od dawna można przeczytać w wypowiedziach różnych wojskowych, ale wynik głosowania daje nieco do myślenia.

Ale po przeczytaniu tego artykułu, to już mnie ten wynik w ogóle nie dziwi. http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...ty_GROM_u.html

To skrajna ignoracja. Nikt na świecie tak nie robi - eksperci i komandosi są oburzeni postawą MON, który opublikował na swojej witrynie internetowej ogłoszenia o przetargach dla jednostki specjalnej GROM. Wynika z nich np., jaka jest liczebność formacji i kiedy komandosi mają wyjazdowe ćwiczenia.

i dalej

Według płk. rezerwy Wiesława Słoniewskiego, który w latach 1998-2004 w GROM zajmował się m.in. sprawami operacyjnymi, takich informacji nie wolno ujawniać. "Na ich podstawie łatwo wywnioskować, w jakim kierunku rozwija się jednostka i do jakich działań się przygotowuje" - mówi Słoniewski. Inny były oficer GROM ironicznie nazywa działania MON "mistrzostwem świata". "To skrajna ignorancja, nikt na świecie tak nie robi" - oburza się Krzysztof Liedl, ekspert ds. zwalczania terroryzmu.
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 23.06.2010, 21:55
To jednak powrócę.

Nie jest obłudą, jest polityką.
Jest, jest. Pokojowy język za niedługo ulegnie zmianie, zakładam się o zgrzewkę browaru.

Natomiast zmiana programu tylko po to, by przekonać kilka dodatkowych procent wyborców jest obłudą. Nie byłaby nią, gdyby prowadziła do niej pewna refleksja, przemyślenie tematu i z tym była związana zmiana. Natomiast gdy jest to podyktowane tylko kampanią, to jest to zwykły koniunkturalizm.
A jaka refleksja prowadziła do zmiany terminologii? Żadna, jedynie chęć zdobycia głosów. Zmiany programowe są tym, co partie mogą zrobić najwięcej, tym samym jest to dobitne okazanie liczenia się z ludźmi o poglądach, których właśnie poglądy i programy się podpina do swoich. Choć w tym przypadku jest to oczywiście walka polityczna.

Ja pisałem o braku wiedzy Komorowskiego co to jest deficyt, a nie poglądów. Zresztą już kilka stron temu wklejałem odnośnik do reganomiki - Reagan też zwiększał deficyt, a jest stawiany za wzór.
Gdzie Reagan, gdzie nasi politycy. Nie te kraje, nie te czasy, nie te warunki. Spokojnie. Tak już czysto personalnie, to sam nie wiem, co PO chciała pokazać wystawiając Komorowskiego... Chyba poszła za sondażami zaufania oraz bała się, że Sikorski będzie zbyt samodzielny.

Nie chcę do tego wracać - moim zdaniem żaden poligon nie da naszym żołnierzom takiego doświadczenia i umiejętności, jak prawdziwa wojna. Już tylko z tego powodu warto wysyłać naszych żołnierzy na tego typu misje.
Na pewno jest tak jak piszesz. Jednak na dziś dzień brakuje trochę funduszy oraz sprzętu.

Ale po przeczytaniu tego artykułu, to już mnie ten wynik w ogóle nie dziwi. http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...ty_GROM_u.html

To skrajna ignoracja. Nikt na świecie tak nie robi - eksperci i komandosi są oburzeni postawą MON, który opublikował na swojej witrynie internetowej ogłoszenia o przetargach dla jednostki specjalnej GROM. Wynika z nich np., jaka jest liczebność formacji i kiedy komandosi mają wyjazdowe ćwiczenia.

i dalej

Według płk. rezerwy Wiesława Słoniewskiego, który w latach 1998-2004 w GROM zajmował się m.in. sprawami operacyjnymi, takich informacji nie wolno ujawniać. "Na ich podstawie łatwo wywnioskować, w jakim kierunku rozwija się jednostka i do jakich działań się przygotowuje" - mówi Słoniewski. Inny były oficer GROM ironicznie nazywa działania MON "mistrzostwem świata". "To skrajna ignorancja, nikt na świecie tak nie robi" - oburza się Krzysztof Liedl, ekspert ds. zwalczania terroryzmu.
A to, to jest skandal.
robin hood
Senior Member

Stary 23.06.2010, 21:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Młodzi, wykształceni, taaak...

Nie widzisz niczego zdrożnego w tym, że przedstawiciel dyplomacji ościennego państwa opowiada się po stronie jednego z kandydatów w wyborach powszechnych. Porównujesz to do wyimaginowanej sytuacji, gdy obywatel Polski zabiera głos w tej samej sprawie. Choćby i z ambony. Chciałeś być dowcipny, ale zabrakło inteligencji. Takiego "żartu" to by nawet "NIE" nie wydrukowało, bo chyba nie mają swoich czytelników za aż takich debili. Nie skojarzyłeś podstawowych faktów, które na szczęście są zrozumiałe dla co bardziej przytomnych polityków zza Odry.

Biorąc pod uwagę panujące w polityce międzynarodowej zasady - ta wypowiedź to skandal.
Biorąc pod uwagę kontekst historyczny ( rozbiory, II wojna światowa - pisze o tym, bo mógłbyś sam nie zajarzyć ) - ta wypowiedź to skrajna głupota.

Ale dla naszego forumowego robin hooda - wszystko jest ok, bo przynajmniej poparła tego, co trzeba Nie to, co te głupie klechy - już lepszy swój szwab. Prawda?

0 22 miał racje - panika na całego, ludziom kompletnie rozum odbiera.
Wolfy ..
po pierwsze nigdzie nie powiedziałem i nie napisałem że wypowiedź dyplomaty ościennego państwa była potrzebna i na miejscu. Więc Twoje wywody kompletnie nie pasują do tego co pisałem. Ja rozumiem że wszystko co PO jest złe bo tak to odbierasz i jedyne słuszne jest to co mówi PIS i jego wyznawcy.
po drugie proszę Cię o jedno moja inteligencja jest moją sprawą ja się Twojej nie czepiam.
Po trzecie owszem jak to ująłeś obywatel państwa wypowiada się z ambony, tylko ... nie jeden a wielu i nie raz a wielokrotnie i nie sporadycznie a regularnie. I konsekwentnie od lat łamiąc ciszę wyborczą ale to akurat w państwie "konkordatowego prawa" nie ma najmniejszego znaczenia. I powiem jeszcze tyle że mniej mnie razi wypowiedź osoby mówiącej z kim się dogada jeśli ktoś zostanie Prezydentem w Polsce niż słuchanie mowy o mordercach rządzących w Polsce, i wciskaniu ludziom ciemnoty przez ludzi którzy po pierwsze są ponad obywatelami nie płacąc podatków i funkcjonując na dziwnych i nie jasnych zasadach.

A i jeszcze jedno pisząc szwab kogo miałeś na myśli możesz uściślić
robin hood
Senior Member

Stary 23.06.2010, 22:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A co ma tu patriotyzm do głosowania, a jeśli już coś ma to wolę zdecydowanie lokalny patriotyzm niż wybór kandydata z którym się kompletnie nie identyfikuję. W swojej gminie działam od 16-go roku życia jak tylko powstała młodzieżowa rada miejska, kandydowałem w ostatnich wyborach samorządowych i brałem udział w wielu innych innych inicjatywach. Nie mam sobie nic do zarzucenia jeśli chodzi o obowiązek obywatelski, a że pierwszy raz zdezerteruję i nie wezmę udziału w II turze to świat się nie skończy.

Cieszę się że działasz na forum lokalnym tym bardziej dziwi mnie fakt że jak to ująłeś świat się nie skończy jak zdezerterujesz.

Demokracja ma to do siebie że czasami właśnie Twój głos może mieć znaczenie
Sędzia
Senior Member

Stary 23.06.2010, 22:14
Jest, jest. Pokojowy język za niedługo ulegnie zmianie, zakładam się o zgrzewkę browaru.
A jaka refleksja prowadziła do zmiany terminologii? Żadna, jedynie chęć zdobycia głosów. Zmiany programowe są tym, co partie mogą zrobić najwięcej, tym samym jest to dobitne okazanie liczenia się z ludźmi o poglądach, których właśnie poglądy i programy się podpina do swoich. Choć w tym przypadku jest to oczywiście walka polityczna.
Ok, ja też nie dam sobie głowy uciąć, czy żadnych ostrzejszych tonów nie usłyszymy, choć jak na razie to, co robi Kaczyński za namową obecnego sztabu działa, więc może zostać docenione.

Mi chodzi o coś zupełnie innego - słowa, to tylko słowa. Ja stosuję biblijne "po owocach ich poznacie" do oceny polityków.

Cytat:
Gdzie Reagan, gdzie nasi politycy. Nie te kraje, nie te czasy, nie te warunki. Spokojnie. Tak już czysto personalnie, to sam nie wiem, co PO chciała pokazać wystawiając Komorowskiego... Chyba poszła za sondażami zaufania oraz bała się, że Sikorski będzie zbyt samodzielny.
Chodzi mi wyłącznie o fakt, że to nie jest tak, że dane, konkretne rozwiązanie jest zawsze dobre, lub zawsze złe. Zbyt wielu naszych polityków zbyt dużą wagę przywiązuje do ideologii, jest nią związanych. A w zakresie polityki finansowej i gospodarki polityk nie powinien być niewolnikiem. Uważam, że polityk powinien sięgać po te instrumenty, które w konkretnej sytuacji mogą być przydatne.

Stąd zupełnie nie dziwi mnie fakt, że to Kaczyński najbardziej parł do obniżania podatków ze wszystkich dotychczasowych szefów rządu, i że sięgnął po Gilowską.

I tak samo postępował Reagan - on sięgnął po instrumenty, których użyłby polityk o poglądach lewicowych, a mimo to jest ikoną prawicy (tej liberalnej gospodarczo).
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 23.06.2010, 22:46
Ok, ja też nie dam sobie głowy uciąć, czy żadnych ostrzejszych tonów nie usłyszymy, choć jak na razie to, co robi Kaczyński za namową obecnego sztabu działa, więc może zostać docenione.

Mi chodzi o coś zupełnie innego - słowa, to tylko słowa. Ja stosuję biblijne "po owocach ich poznacie" do oceny polityków.
Słowa to bardzo wiele. Wszakże z werbalnych obietnic rozliczamy polityków. Słowami można bardzo wiele. Jakbym Cię zwyzywał od takich i owakich też byś powiedział, że to tylko słowa? Choć oczywiście zwymyślać Cię nie mam zamiaru.

To jak oceniłbyś PiS po okresie, w którym rządzili? Jakież to owoce wydali?

Chodzi mi wyłącznie o fakt, że to nie jest tak, że dane, konkretne rozwiązanie jest zawsze dobre, lub zawsze złe. Zbyt wielu naszych polityków zbyt dużą wagę przywiązuje do ideologii, jest nią związanych. A w zakresie polityki finansowej i gospodarki polityk nie powinien być niewolnikiem. Uważam, że polityk powinien sięgać po te instrumenty, które w konkretnej sytuacji mogą być przydatne.

Stąd zupełnie nie dziwi mnie fakt, że to Kaczyński najbardziej parł do obniżania podatków ze wszystkich dotychczasowych szefów rządu, i że sięgnął po Gilowską.

I tak samo postępował Reagan - on sięgnął po instrumenty, których użyłby polityk o poglądach lewicowych, a mimo to jest ikoną prawicy (tej liberalnej gospodarczo).
Jakie instrumenty? Obietnice? Kaczyński jest dobry w kokietowaniu wąsatych nierobów ze związków zawodowych. Co im obieca? Wolne poniedziałki... Emerytury od 15. roku życia... Że zarobią, a się nie narobią... Może obieca im produkcję Pandy w Tychach... Będzie trzymał nierentowne firmy w rękach państwa? Może znów obieca 3 miliony mieszkań?

Obniży podatki, da bezpłatne studia na 10 kierunkach, bezpłatną służbę zdrowia, podniesie emerytury... I kto na to da?

A co ze zmniejszaniem kosztów pracowniczych, co ze zmniejszaniem biurokracji przy zakładaniu działalności gospodarczej, co ze zmniejszaniem kosztów paliw oraz energii, co z ZUSem? Czyli z elementami, które bezpośrednio przekładają się na gospodarkę.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.06.2010, 23:14
A co ze zmniejszaniem kosztów pracowniczych, co ze zmniejszaniem biurokracji przy zakładaniu działalności gospodarczej, co ze zmniejszaniem kosztów paliw oraz energii, co z ZUSem? Czyli z elementami, które bezpośrednio przekładają się na gospodarkę.
Przyjdą za parę lat następni i oni się będą z tym huśtać... Ot co.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.06.2010, 23:31
"NAGRODA IM. MALESZKI" DLA "GAZETY WYBORCZEJ"

Byli działacze podziemia - m.in. z NZS i "Solidarności" chcieli wręczyć redaktorom "Gazety Wyborczej" swoje "wyróżnienie". Jak oświadczyli, chodziło o "Nagrodę im. Lesława Maleszki w dziedzinie manipulacji prasowej", czyli o szmatę do podłogi z wypisaną czerwonymi literami nazwą nagrody!

"To za artykuł z 18 czerwca, czyli ostatniego dnia przed ciszą wyborczą, pt. "Tura czy tury" i wybicie na stronie tytułowej wyniku sondażu - 51 procent dla Komorowskiego, 33 proc. - dla Kaczyńskiego" - powiedział serwisowi "Rzeczpospolitej" dawny działacz KPN. "Kapitułę nagrody szczególnie zafascynowała trafność gazety w ocenie szans kandydatów na prezydenta RP. Równie ważne jest to, że jeśli "Gazeta Wyborcza" się myli, to zawsze w tym samym kierunku" - czytamy w uzasadnieniu wyboru "laureata".

Uczestnikom happeningu do krakowskiej siedziby redakcji nie udało się wejść. Powód? Dziennikarze "Gazety Wyborczej" zamknęli się na klucz! Byli działacze podziemia "nagrodę" oraz uzasadnienie pozostawili na schodach redakcji.

Jednym z inicjatorów happeningu był Sławomir Wróbel - człowiek, który podarował w Londynie Bronisławowi Komorowskiemu silikonowego penisa. Wróbel to były szef NZS na Uniwersytecie Jagiellońskim. Jak zapowiedział, podobne "nagrody" - jeśli zajdzie taka potrzeba - będą przyznawane także w przyszłości.

http://niezalezna.pl/article/show/id/35749
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.06.2010, 01:08
LoRd napisał(a):Wyświetl post
"NAGRODA IM. MALESZKI" DLA "GAZETY WYBORCZEJ"

Byli działacze podziemia - m.in. z NZS i "Solidarności" chcieli wręczyć redaktorom "Gazety Wyborczej" swoje "wyróżnienie". Jak oświadczyli, chodziło o "Nagrodę im. Lesława Maleszki w dziedzinie manipulacji prasowej", czyli o szmatę do podłogi z wypisaną czerwonymi literami nazwą nagrody!

"To za artykuł z 18 czerwca, czyli ostatniego dnia przed ciszą wyborczą, pt. "Tura czy tury" i wybicie na stronie tytułowej wyniku sondażu - 51 procent dla Komorowskiego, 33 proc. - dla Kaczyńskiego" - powiedział serwisowi "Rzeczpospolitej" dawny działacz KPN. "Kapitułę nagrody szczególnie zafascynowała trafność gazety w ocenie szans kandydatów na prezydenta RP. Równie ważne jest to, że jeśli "Gazeta Wyborcza" się myli, to zawsze w tym samym kierunku" - czytamy w uzasadnieniu wyboru "laureata".

Uczestnikom happeningu do krakowskiej siedziby redakcji nie udało się wejść. Powód? Dziennikarze "Gazety Wyborczej" zamknęli się na klucz! Byli działacze podziemia "nagrodę" oraz uzasadnienie pozostawili na schodach redakcji.

Jednym z inicjatorów happeningu był Sławomir Wróbel - człowiek, który podarował w Londynie Bronisławowi Komorowskiemu silikonowego penisa. Wróbel to były szef NZS na Uniwersytecie Jagiellońskim. Jak zapowiedział, podobne "nagrody" - jeśli zajdzie taka potrzeba - będą przyznawane także w przyszłości.

http://niezalezna.pl/article/show/id/35749
No cóż... Bez wątpienia pan Pospieszalski, oraz wydawcy Wiadomości mogą się czuć mocno zawiedzeni...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.06.2010, 01:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Nie tylko kolorki ale większą czcionką poproszę
Po pierwsze ta wypowiedź to gruba 'przysługa' dla Komorry.Gdyby ta pani faktycznie chciała wpływać na nasze wybory to albo by milczała albo przymiliła się do Jarka.Zresztą FAZ to dobrze opisała.
Tak więc głupota tak, skandal nie - a czemu nie, a temu że co się stało?Rząd niemiecki poparł Komorre?Czy wiceszefowa MSZ - na spotkaniu z dziennikarzami przedstawiła swoje zdanie na ten temat?Wycieczka Kamińskiego z hołdami do Pinoczeta była poparciem partii dla niego?
To co Ty proponujesz to zwykły zamordyzm że nikt z innego kraju nie może się wypowiedzieć na temat choćby wyborów i kandydatów.Gdyby to była oficjalna wypowiedź rządu to ok - są zasady, natomiast robisz widły z igły.
Tak więc głupota tak a skandal to tylko w Twojej głowie się zrodził

ps a kawałek bigcyca o Janie daje radę.Oczywiście dla miłośników jaśniepana P - to dno i szambo, ale już nie fanatycy powinni go docenić - chyba że to też skandal i muzyk nie ma prawa się tak wypowiadać.Tzn ma prawo ale tylko jeśli ośmiesza tych co trzeba.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.06.2010 o godz. 02:08.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 24.06.2010, 03:11
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko kolorki ale większą czcionką poproszę
Po co? I tak Ci to nie pomoże zrozumieć.

Po pierwsze ta wypowiedź to gruba 'przysługa' dla Komorry.Gdyby ta pani faktycznie chciała wpływać na nasze wybory to albo by milczała albo przymiliła się do Jarka.Zresztą FAZ to dobrze opisała.
Och, ja nie twierdzę, że to przysługo dla Komorowskiego. To zagrywka na użytek wewnętrzny - ktoś postanowił zaatakować albo rząd, albo tego konkretnego polityka. I odniósł sukces.

Taka moja złośliwa prowokacja wobec betonu PO na tym forum. Chciałem zobaczyć, kto się złapie - ale że przy okazji ktoś pojedzie z antyklerykalizmem się już nie spodziewałem

Tak więc głupota tak, skandal nie - a czemu nie, a temu że co się stało?Rząd niemiecki poparł Komorre?Czy wiceszefowa MSZ - na spotkaniu z dziennikarzami przedstawiła swoje zdanie na ten temat?Wycieczka Kamińskiego z hołdami do Pinoczeta była poparciem partii dla niego?
Nie, tylko wiceszef MSZ-u, polityk koalicji rządzącej.

To co Ty proponujesz to zwykły zamordyzm że nikt z innego kraju nie może się wypowiedzieć na temat choćby wyborów i kandydatów.Gdyby to była oficjalna wypowiedź rządu to ok - są zasady, natomiast robisz widły z igły.
Tak więc głupota tak a skandal to tylko w Twojej głowie się zrodził
W głowie mojej, niemieckich dziennikarzy i polityków. Którzy w odróżnieniu od Ciebie doskonale wiedzą jak wdepnęli.
Nie mówimy tu o "zwykłym obywatelu", tylko wiceszefie MSZ-tu. Odpowiedzialnego za kontakty z Polską ( ). Który wprost mówi, że lepiej dla Polaków, żeby wybrali tak a nie inaczej, bo mogą mieć problemy i być izolowani.

Wytłuszczyłem złośliwie, ponieważ wiem że i tak za wysoki poziom dla Ciebie. Poprzestańmy więc na tym - problem widzę ja, problem widzą Niemcy ( politycy i dziennikarze ) oraz niektórzy Polacy. Nie widzisz go Ty - ot, po prostu Niemiecki dyplomata powiedział nam przed drugą turą wyborów jak mamy głosować, żeby nie mieć kłopotów

Cóż, 1q2. Nie będę Ci tego tłumaczył. Dyplomacja to sfera bardzo subtelna, gdzie często liczą się pojedyncze słowa i drobne gesty, a prawie nigdy nie mówi się niczego wprost. Nie przed kamerami. Zdaję sobie sprawę, że dla osoby przyzwyczajonej do polityki na poziomie Niesiołowskiego i Palikota może to być niepojęte, ale w przypadku wypowiedzi dyplomatów bardzo często dzieli się włos na czworo. Dlatego ta wypowiedź jest skandalem i nie zdziwię się, jeżeli odpowiedzialna za nią osoba dostanie kopa w cztery litery. Być może dostanie go tylko dlatego, aby nie powstało wrażenie że działała z czyjegoś upoważnienia. Chociaż osobiście uważam, że Niemcy nie będą chcieli trzymać w MSZ idiotki, która rzuca publicznie takie kwiatki. Nawet jeżeli dała się podpuścić dziennikarzom - mówienie tego, co się myśli to przedostatnia rzecz potrzebna dyplomacie. Zaraz za niezdolnością do kłamstwa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2010 o godz. 03:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów