|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|||
Co już wywnioskowałeś - słusznie.
Tak jeszcze abstrahując, Tusk powiedział coś, co powinien był powiedzieć dawno i powinien przypomnieć w decydującym momencie kampanii przed drugą turą, mianowicie: "dajcie nam rządzić przez rok, w którym można wiele zrobić, a po roku nas rozliczycie" - mniej więcej, charakter pozostaje.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 17:24.
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Niedawno ciekawy był na TVP info program gdzie zaproszeni byli Janusz Śniadek przewodniczący Solidarności(popierający Kaczyńskiego) i ktoś z OPZZ popierający Napieralskiego.Obydwaj panowie zgodzili się że w kwestiach gospodarczych zarówno PIS jak i SLD mają zbliżone lewicowe poglądy. Jak dla mnie to duży plus socjalne poglądy Kaczyńskiego,między innymi dlatego zamierzam głosować na Jarosława Kaczyńskiego mimo iż charakteriologicznie uważam go za polityka nienadającego się na urząd prezydencki. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się z kolegą. Nawet w ultrasocjalistycznej Szwajcarii płaci się drobne kwoty za wizyty, żeby wyeliminować nadużycia.
Gdyby Komorowski się nadawał...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2010 o godz. 17:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
![]() Arturo Qr2nów napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.06.2010 o godz. 17:50.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||
Cytat:
Komorowski wystrzelił w kampanii mówiąc o możliwości wyjścia z Afganistanu zaraz po śmierci polskiego żołnierza - tylko po to, żeby zgarnąć kilka punktów procentowych, bo przecież zaraz po tym, jak przejął pełnienie obowiązków prezydenta przedłużył misję w Afganistanie. No i już nawet nie zamierzam przypisywać mu skutku w postaci śmierci kolejnego żołnierza kilka dniu później (3 dni?), ale zagrożenie życia naszych żołnierzy z całą pewnością po takich wypowiedziach wzrosło. Uważam to za karygodną nieodpowiedzialność polityka, a jeśli jeszcze motywacją jest zdobycie kilku dodatkowych procentów to uważam to za zwykłą hańbę. Cytat:
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2010 o godz. 19:19.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Ale to normalne Państwo musi, rząd ma nam dać, ale jak my coś mamy dać państwu to już po co. Nooo ale do krytykowania pierwszy. Nasi dziadkowie i rodzice ginęli żeby było tak jak jest a nam się dupy nie chce ruszyć. I nie ma tu tłumaczenia że ktoś mi się podoba i nie mam na kogo głosować. ehhhh |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Witam, to mój pierwszy post na forum
Arturo Qurworow PIES JESTEŚ!!! i tyle w temacie PIES=policjant
Ostatnio edytowane przez remeks11 : 23.06.2010 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziś nie odbyła się żadna debata, tylko spotkanie przegranego kandydata na prezydenta, który po uderzeniu sodówki do głowy zachowuje się tak jakby to on Tym prezydentem został, zapominając że to co powie w sprawie głosowania i tak nie będzie mieć kompletnie znaczenia dla potencjalnego wyborcy. Ciężko się z Tobą w dalszych kwestiach nie zgodzić za wyjątkiem że jeszcze przez jakiś czas nic na swoje tory nie wróci. A co do strzelania w kosmos, dobry pomysł ... no i jeszcze jedno może Ty założysz partię napiszesz program jeśli będzie dobry sam pójdę na Ciebie głosować masz moje słowo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak wołają z ambony to jakoś Ci nie przeszkadza |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Ja jeszcze zaryzykuję. Nie widzę innej opcji. Najbliższy rok, po wyborze Kaczyńskiego, będzie analogiczny do ostatnich czasów. A może i gorszy, wszak Jarosław jest gorszym pieniaczem niż był brat.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zagięło mnie ![]()
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 19:54.
![]()
|
|||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Lepiej słuchać gościa z wibratorem(Palikot) i Drzewieckiego z DZIKIEGO kraju.....Ciekawe na kogo głosuje Sobiesiak
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Młodzi, wykształceni, taaak... Nie widzisz niczego zdrożnego w tym, że przedstawiciel dyplomacji ościennego państwa opowiada się po stronie jednego z kandydatów w wyborach powszechnych. Porównujesz to do wyimaginowanej sytuacji, gdy obywatel Polski zabiera głos w tej samej sprawie. Choćby i z ambony. Chciałeś być dowcipny, ale zabrakło inteligencji. Takiego "żartu" to by nawet "NIE" nie wydrukowało, bo chyba nie mają swoich czytelników za aż takich debili. Nie skojarzyłeś podstawowych faktów, które na szczęście są zrozumiałe dla co bardziej przytomnych polityków zza Odry. Biorąc pod uwagę panujące w polityce międzynarodowej zasady - ta wypowiedź to skandal. Biorąc pod uwagę kontekst historyczny ( rozbiory, II wojna światowa - pisze o tym, bo mógłbyś sam nie zajarzyć ) - ta wypowiedź to skrajna głupota. Ale dla naszego forumowego robin hooda - wszystko jest ok, bo przynajmniej poparła tego, co trzeba Nie to, co te głupie klechy - już lepszy swój szwab. Prawda?0 22 miał racje - panika na całego, ludziom kompletnie rozum odbiera.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2010 o godz. 20:05.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Cytat:
http://fmpisblog.salon24.pl/198044,b...-z-bastionu-po tak głosują w aresztach śledczych i więzieniach: Kilkanaście godzin i 30 ukradzionych długopisów później mogliśmy wziąć się za liczenie głosów. Pierwsze miejsce zdobył Komorowski uzyskując 85%, czyli 500 głosów. Daleko za nim znalazł się Napieralski z 5% poparciem i Kaczyński z 3% poparciem ( czyli 23 głosy ). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
A innego wyniku w wyborach wśród więźniów chyba się nikt nie spodziewał. PO często mylnie jest określana partią liberalną.
Biorąc pod uwagę, że jesteśmy w NATO, mamy jakieś zobowiązania. Jednak nie doszło do ataku na państwo sojuszu, sojusz nie jest zagrożony. Myślę zatem, że mamy pilniejsze wydatki. Możemy np. produkować sprzęt wojskowy za te pieniądze, tym samym dając prace. U kilku ludzi będą większe pieniądze w kieszeni, a w przyszłości na misję pojedziemy lepiej wyposażeni.
Ja już dziękuję za dyskusję, choć chętnie przeczytam, co odpiszesz. Co też mnie wzięło na rozmowę w tym temacie ![]()
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.06.2010 o godz. 20:46.
![]()
|
||||
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Natomiast zmiana programu tylko po to, by przekonać kilka dodatkowych procent wyborców jest obłudą. Nie byłaby nią, gdyby prowadziła do niej pewna refleksja, przemyślenie tematu i z tym była związana zmiana. Natomiast gdy jest to podyktowane tylko kampanią, to jest to zwykły koniunkturalizm. Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyznam się, że nieco zaskoczyły mnie wyniki głosowania u żołnierzy w Afganistanie (przypominam - wygrał Kaczyński, Komorowski dopiero na trzecim miejscu).
O tym, że PO dokonuje rozwałki armii (mam nadzieję, że z powodu totalnej amatorki i niekompetencji, a nie celowo), to od dawna można przeczytać w wypowiedziach różnych wojskowych, ale wynik głosowania daje nieco do myślenia. Ale po przeczytaniu tego artykułu, to już mnie ten wynik w ogóle nie dziwi. http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...ty_GROM_u.html To skrajna ignoracja. Nikt na świecie tak nie robi - eksperci i komandosi są oburzeni postawą MON, który opublikował na swojej witrynie internetowej ogłoszenia o przetargach dla jednostki specjalnej GROM. Wynika z nich np., jaka jest liczebność formacji i kiedy komandosi mają wyjazdowe ćwiczenia. i dalej Według płk. rezerwy Wiesława Słoniewskiego, który w latach 1998-2004 w GROM zajmował się m.in. sprawami operacyjnymi, takich informacji nie wolno ujawniać. "Na ich podstawie łatwo wywnioskować, w jakim kierunku rozwija się jednostka i do jakich działań się przygotowuje" - mówi Słoniewski. Inny były oficer GROM ironicznie nazywa działania MON "mistrzostwem świata". "To skrajna ignorancja, nikt na świecie tak nie robi" - oburza się Krzysztof Liedl, ekspert ds. zwalczania terroryzmu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
To jednak powrócę.
Jest, jest. Pokojowy język za niedługo ulegnie zmianie, zakładam się o zgrzewkę browaru.
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
po pierwsze nigdzie nie powiedziałem i nie napisałem że wypowiedź dyplomaty ościennego państwa była potrzebna i na miejscu. Więc Twoje wywody kompletnie nie pasują do tego co pisałem. Ja rozumiem że wszystko co PO jest złe bo tak to odbierasz i jedyne słuszne jest to co mówi PIS i jego wyznawcy. po drugie proszę Cię o jedno moja inteligencja jest moją sprawą ja się Twojej nie czepiam. Po trzecie owszem jak to ująłeś obywatel państwa wypowiada się z ambony, tylko ... nie jeden a wielu i nie raz a wielokrotnie i nie sporadycznie a regularnie. I konsekwentnie od lat łamiąc ciszę wyborczą ale to akurat w państwie "konkordatowego prawa" nie ma najmniejszego znaczenia. I powiem jeszcze tyle że mniej mnie razi wypowiedź osoby mówiącej z kim się dogada jeśli ktoś zostanie Prezydentem w Polsce niż słuchanie mowy o mordercach rządzących w Polsce, i wciskaniu ludziom ciemnoty przez ludzi którzy po pierwsze są ponad obywatelami nie płacąc podatków i funkcjonując na dziwnych i nie jasnych zasadach. A i jeszcze jedno pisząc szwab kogo miałeś na myśli |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cieszę się że działasz na forum lokalnym tym bardziej dziwi mnie fakt że jak to ująłeś świat się nie skończy jak zdezerterujesz. Demokracja ma to do siebie że czasami właśnie Twój głos może mieć znaczenie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi chodzi o coś zupełnie innego - słowa, to tylko słowa. Ja stosuję biblijne "po owocach ich poznacie" do oceny polityków. Cytat:
Stąd zupełnie nie dziwi mnie fakt, że to Kaczyński najbardziej parł do obniżania podatków ze wszystkich dotychczasowych szefów rządu, i że sięgnął po Gilowską. I tak samo postępował Reagan - on sięgnął po instrumenty, których użyłby polityk o poglądach lewicowych, a mimo to jest ikoną prawicy (tej liberalnej gospodarczo). ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak oceniłbyś PiS po okresie, w którym rządzili? Jakież to owoce wydali?
Obniży podatki, da bezpłatne studia na 10 kierunkach, bezpłatną służbę zdrowia, podniesie emerytury... I kto na to da? A co ze zmniejszaniem kosztów pracowniczych, co ze zmniejszaniem biurokracji przy zakładaniu działalności gospodarczej, co ze zmniejszaniem kosztów paliw oraz energii, co z ZUSem? Czyli z elementami, które bezpośrednio przekładają się na gospodarkę. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przyjdą za parę lat następni i oni się będą z tym huśtać... Ot co.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
"NAGRODA IM. MALESZKI" DLA "GAZETY WYBORCZEJ"
Byli działacze podziemia - m.in. z NZS i "Solidarności" chcieli wręczyć redaktorom "Gazety Wyborczej" swoje "wyróżnienie". Jak oświadczyli, chodziło o "Nagrodę im. Lesława Maleszki w dziedzinie manipulacji prasowej", czyli o szmatę do podłogi z wypisaną czerwonymi literami nazwą nagrody! "To za artykuł z 18 czerwca, czyli ostatniego dnia przed ciszą wyborczą, pt. "Tura czy tury" i wybicie na stronie tytułowej wyniku sondażu - 51 procent dla Komorowskiego, 33 proc. - dla Kaczyńskiego" - powiedział serwisowi "Rzeczpospolitej" dawny działacz KPN. "Kapitułę nagrody szczególnie zafascynowała trafność gazety w ocenie szans kandydatów na prezydenta RP. Równie ważne jest to, że jeśli "Gazeta Wyborcza" się myli, to zawsze w tym samym kierunku" - czytamy w uzasadnieniu wyboru "laureata". Uczestnikom happeningu do krakowskiej siedziby redakcji nie udało się wejść. Powód? Dziennikarze "Gazety Wyborczej" zamknęli się na klucz! Byli działacze podziemia "nagrodę" oraz uzasadnienie pozostawili na schodach redakcji. Jednym z inicjatorów happeningu był Sławomir Wróbel - człowiek, który podarował w Londynie Bronisławowi Komorowskiemu silikonowego penisa. Wróbel to były szef NZS na Uniwersytecie Jagiellońskim. Jak zapowiedział, podobne "nagrody" - jeśli zajdzie taka potrzeba - będą przyznawane także w przyszłości. http://niezalezna.pl/article/show/id/35749 ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Po pierwsze ta wypowiedź to gruba 'przysługa' dla Komorry.Gdyby ta pani faktycznie chciała wpływać na nasze wybory to albo by milczała albo przymiliła się do Jarka.Zresztą FAZ to dobrze opisała. Tak więc głupota tak, skandal nie - a czemu nie, a temu że co się stało?Rząd niemiecki poparł Komorre?Czy wiceszefowa MSZ - na spotkaniu z dziennikarzami przedstawiła swoje zdanie na ten temat?Wycieczka Kamińskiego z hołdami do Pinoczeta była poparciem partii dla niego? To co Ty proponujesz to zwykły zamordyzm że nikt z innego kraju nie może się wypowiedzieć na temat choćby wyborów i kandydatów.Gdyby to była oficjalna wypowiedź rządu to ok - są zasady, natomiast robisz widły z igły. Tak więc głupota tak a skandal to tylko w Twojej głowie się zrodził ![]() ps a kawałek bigcyca o Janie daje radę.Oczywiście dla miłośników jaśniepana P - to dno i szambo, ale już nie fanatycy powinni go docenić - chyba że to też skandal i muzyk nie ma prawa się tak wypowiadać.Tzn ma prawo ale tylko jeśli ośmiesza tych co trzeba.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.06.2010 o godz. 02:08.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Po co? I tak Ci to nie pomoże zrozumieć.
Taka moja złośliwa prowokacja wobec betonu PO na tym forum. Chciałem zobaczyć, kto się złapie - ale że przy okazji ktoś pojedzie z antyklerykalizmem się już nie spodziewałem ![]()
Nie mówimy tu o "zwykłym obywatelu", tylko wiceszefie MSZ-tu. Odpowiedzialnego za kontakty z Polską ( ). Który wprost mówi, że lepiej dla Polaków, żeby wybrali tak a nie inaczej, bo mogą mieć problemy i być izolowani. Wytłuszczyłem złośliwie, ponieważ wiem że i tak za wysoki poziom dla Ciebie. Poprzestańmy więc na tym - problem widzę ja, problem widzą Niemcy ( politycy i dziennikarze ) oraz niektórzy Polacy. Nie widzisz go Ty - ot, po prostu Niemiecki dyplomata powiedział nam przed drugą turą wyborów jak mamy głosować, żeby nie mieć kłopotów ![]() Cóż, 1q2. Nie będę Ci tego tłumaczył. Dyplomacja to sfera bardzo subtelna, gdzie często liczą się pojedyncze słowa i drobne gesty, a prawie nigdy nie mówi się niczego wprost. Nie przed kamerami. Zdaję sobie sprawę, że dla osoby przyzwyczajonej do polityki na poziomie Niesiołowskiego i Palikota może to być niepojęte, ale w przypadku wypowiedzi dyplomatów bardzo często dzieli się włos na czworo. Dlatego ta wypowiedź jest skandalem i nie zdziwię się, jeżeli odpowiedzialna za nią osoba dostanie kopa w cztery litery. Być może dostanie go tylko dlatego, aby nie powstało wrażenie że działała z czyjegoś upoważnienia. Chociaż osobiście uważam, że Niemcy nie będą chcieli trzymać w MSZ idiotki, która rzuca publicznie takie kwiatki. Nawet jeżeli dała się podpuścić dziennikarzom - mówienie tego, co się myśli to przedostatnia rzecz potrzebna dyplomacie. Zaraz za niezdolnością do kłamstwa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2010 o godz. 03:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|