The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 12:09
Z Boguskim to co dzieje to jakby nie było tak straszne, to by było śmieszne
Żeby k... w takim Klubie jak Wisła mieć rok kłopot z blizną na mieśniu
Za chwilę wyjdzię( tfu, tfu, oby nie) , że Brożek też jest tylko zaleczony i potrzebuje przerwy w treningach
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 21.06.2010, 12:12
Nie doczekamy się chyba przygotowań bez urazów i kontuzji.
Boguś jakoś grał to ostatnie pół roku, a tu na początku nam już wypada i pewnie znowu będzie nieprzygotowany do sezonu.
Odpowiedz cytując
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 21.06.2010, 12:40
dla mnie po tym artykule najweiskzym zaskoczeniem byl tekst:

"bez Alemao"

po czym napisali ze ma uraz miesniowy i jak go wyleczy to szybko dolaczy na zgrupowanie do Zakopanego

ja tu myslalem ze go odeslali, a tu takie rzeczy... narazie jestem jego przeciwnikiem ale mam nadzieje ze cos umie, skoro trenerzy zdecydowali sie go zostawic

2. pytanie: skoro ma dolaczyc do Zakopanego to znaczy ze podpisal juz kontrakt, albo wiaza z nim nadzieje?
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2010, 12:59
Przykro o Bogusiu czytać, że znowu nie zaczyna normalnie przygotowań do sezonu z drużyną z powodu kontuzji... Jeśli dłużej to potrwa, będzie znowu miał problem z kondycją w rundzie jesiennej.. Szkoda wielka, szczególnie że na obecną chwilę jesteśmy tylko z Broziem w przodzie...
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.06.2010, 13:00
o której po południu zawsze Wisła trenowała w Krakowie ? Bo nie wiem od której czekać w Zakopanem na stadionie na piłkarzy
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.06.2010, 13:15
Już nie chce mi się pisać o tej żenadzie, kolejne kontuzje, 1, słownie JEDEN napastnik, zero alternatywy na obronie, kadra licząca może 15 graczy...Nie będę tu nic pisał tylko proszę ten klub o jedno: jak odpadną w pierwszym dwumeczu w pucharach to nie chcę słyszeć o żadnych dymisjach, o żadnych nagłych, nerwowych ruchach bo obecnie ten klub przegra z każdym rywalem...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.06.2010, 15:45
Pilkarze juz w Zakopanem
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_w_zakopanem/

Już dziś wieczorem zapraszamy do oglądania materiału wideo i zdjęć z Zakopanego, na których zobaczyć będzie można, gdzie mieszkają i trenują zawodnicy Białej Gwiazdy. Codzienne relacje z obozu, a także relacje na żywo ze wszystkich sparingów, materiały wideo i setki zdjęć znajdziecie tylko na www.wisla.krakow.pl Zapraszamy!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.06.2010 o godz. 15:48.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 21.06.2010, 19:10

"Bazą drużyny będzie hotel Nosalowy Dwór, który znajduje się naprzeciwko Nosala."
Byłem w tym hotelu...nie chcecie wiedzieć ile kosztuje tam doba...
W klubie nie ma pieniędzy na nic,a oni bujają się w takich luksusach..droższego miejsca w Zakopanem to chyba nie ma ;/
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 19:15
blanco napisał(a):Wyświetl post
"Bazą drużyny będzie hotel Nosalowy Dwór, który znajduje się naprzeciwko Nosala."
Byłem w tym hotelu...nie chcecie wiedzieć ile kosztuje tam doba...
W klubie nie ma pieniędzy na nic,a oni bujają się w takich luksusach..droższego miejsca w Zakopanem to chyba nie ma ;/
Oj sa uwierz mi, klub dostal na pewno wielki upust za pakiet i reklama dla nich tez jest nie mala. Ale Oni za te dwa ostatnie mecze to powinni mieszkac w schronisku z jedna lazienka dla wszystkich pokoji a pokoje 10 osobowe.
,
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 21.06.2010, 19:16
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z Kirmem to jest na prawdę bardzo dziwna sprawa.Powiedzmy że liga słoweńska jest słabsza od naszej ale pewnie nie wiele.

07/08 - 9 goli 11 asyst
08/09 - 7 goli 17 asyst.

On tam musiał na prawdę cisnąć bo nie da się takiego wyniku zrobić, grając kichę.
Kirm w swoim poprzednim klubie wykonywał wszystkie stałe fragmenty gry. To może tłumaczyć trochę te statystyki. U nas wykonuje je Małecki i jak Boga kocham wydaje mi się, że on je wszystkie bije na oślep
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.06.2010, 19:19
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Oj sa uwierz mi, klub dostal na pewno wielki upust za pakiet i reklama dla nich tez jest nie mala. Ale Oni za te dwa ostatnie mecze to powinni mieszkac w schronisku z jedna lazienka dla wszystkich pokoji a pokoje 10 osobowe.
W PTTK najlepiej

Tak żeby woda ciepła za piątke była

Tak na serio, cieszę się że powróciliśmy do zgrupowań w Polsce i w górach. Nie od dziś wiadomo, że kondycję najlepiej "buduje" się "na wysokościach".
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 21.06.2010, 19:26
Snow napisał(a):Wyświetl post
Kirm w swoim poprzednim klubie wykonywał wszystkie stałe fragmenty gry. To może tłumaczyć trochę te statystyki. U nas wykonuje je Małecki i jak Boga kocham wydaje mi się, że on je wszystkie bije na oślep
No bo bije. Zastanawiam się czy wszyscy trenerzy Wisły są tacy tępi, że nie dostrzegają, że na 10 wrzutek Małego jedna stwarza zagrożenie i to nikłe. Myślę, że każdy zawodnik z Wisły potrafi lepiej wykonać takie zagrania w porównaniu do "świec" Małeckiego. Mam nadzieje, że jeżeli Guła wróci do formy, to on będzie wykonywać wolne.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:15
Cytat:
Deszcz przywitał zawodników Wisły w Zakopanem, deszcz towarzyszył im też w trakcie całego popołudniowego treningu. Zawodnicy Białej Gwiazdy ćwiczą na boisku Centralnego Ośrodka Sportu, niedaleko skoczni narciarskich.

Po kilku minutach zajęć zawodnicy byli już całkiem przemoczeni, a to był dopiero początek. Najbardziej, jak to zwykle bywa w takich sytuacjach cierpieli bramkarze. Ich stroje po zajęciach były cięższe o kilka kilogramów wody, która w nie wsiąkła. „Jutro obcinamy spodnie powyżej kolan, będą lżejsze” – żartował po zajęciach Łukasz Jarosiński.

Po rozgrzewce drużyna została podzielona na dwie grupy. Jedna, która ćwiczyła pod okiem Kazimierza Moskala, pracowała nad strzałami z dystansu po krótkim rozegraniu piłki. Druga, którą nadzorował Andrzej Bahr, trenowała dogranie piłki z boku i wykończenie takiego podania strzałem na bramkę.

Po tych ćwiczeniach przyszedł czas na około półgodzinną gierkę treningową. W niej zdecydowanie lepiej poradziła sobie drużyna prowadzona przez Pawła Brożka. „Brozio” zaprezentował kilka bardzo ładnych zagrań, zdobył parę naprawdę efektownych goli, więc od razu przypomniał się Paweł Brożek – król strzelców. Będziemy obserwować poczynania napastnika Wisły na kolejnych treningach i sprawdzimy, czy wysoka forma powraca do „Brozia”.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owe_powitanie/

zdjecia http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...n_w_Zakopanem/
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:50
No to nie sloneczna Hiszpania, plazy i palemek to oni tam nie zobacza.
A w ramach codziennego treningu powinni biegac z Kuznic na Giewont i to o 5 rano
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.06.2010 o godz. 21:05.
,
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.06.2010, 22:45
Moga sobie i mieszkac w super hotelu itd

moga sobie i jechac do Hiszpanii na sloneczko itd

ale niech tylko "nie trafia z formą" na to FK Szawle ,....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Stary 22.06.2010, 22:23
Chłopcy i dziewczęta czy orientuje się ktoś czy sobotni sparing z Tatranem jest otwarty dla kibiców? I czy 14 to już ostateczna wersja, bo początkowa była chyba 16
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.06.2010, 22:33
oczywiście jest otwartu dla kibiców, bilety są w cenie 10zł-ulgowe i 15 zł i mecz będzie o 14 to już pewne i jest to ostateczna godzina meczu.

Cały dochód z tego meczu zostanie przekazany dla powodzian z gminy Szczurowa, nawet wójt tej gminy ma być na meczu
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Stary 22.06.2010, 22:52
farciarz napisał(a):Wyświetl post
oczywiście jest otwartu dla kibiców, bilety są w cenie 10zł-ulgowe i 15 zł i mecz będzie o 14 to już pewne i jest to ostateczna godzina meczu.

Cały dochód z tego meczu zostanie przekazany dla powodzian z gminy Szczurowa, nawet wójt tej gminy ma być na meczu
Wielkie dzięki chłopie !!! Więc najpierw na meczyk, a potem na Krupówki po oscypki... lub w odwrotnej kolejności
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.06.2010, 10:14
W końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i odpuscił zgrupowania w Turcjach i Hiszpanii. Chodż podejrzewam,że pobyt w Zakopanem tańszy od Turcji nie jest. Ale nie istotne. Ma lać,pizgać błyskawicami a oni mają zpaierniczać od rana do wieczora. Jak na kopaczy tej kalsy to i tak w sumie dobre warunki do przygotowania mają. Biegusiem co rano na Nosal powinni wybiegać i wracać. Jesli któryś by zgubił się lub padł,znaczy nie wytrzymał albo pierdoła zgubił się,to ok, nam takich na boisku nie potrzeba. Strata byłaby żadna. Szkoda,że drugie zgrupowanie nie odbywa się gdzieś na Słowacji. Na jakimś zadupiu w wyskokich Tatrach,żeby zobaczyli jak wiele ich dzieli od prawdziwych piłkarzy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.06.2010, 10:19
farciarz Skoro jesteś tak dobrze zorientowany znasz może adres boiska w NT na którym odbędzie się ten mecz?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 23.06.2010, 10:38
W ten weekend byłem w NT i powiem Ci,że z tyłu lodowiska jest w miarę porządne boisko. Może tam. Innych dobrych nie widziałem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 23.06.2010, 10:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
W końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i odpuscił zgrupowania w Turcjach i Hiszpanii. Chodż podejrzewam,że pobyt w Zakopanem tańszy od Turcji nie jest. Ale nie istotne. Ma lać,pizgać błyskawicami a oni mają zpaierniczać od rana do wieczora. Jak na kopaczy tej kalsy to i tak w sumie dobre warunki do przygotowania mają. Biegusiem co rano na Nosal powinni wybiegać i wracać. Jesli któryś by zgubił się lub padł,znaczy nie wytrzymał albo pierdoła zgubił się,to ok, nam takich na boisku nie potrzeba. Strata byłaby żadna. Szkoda,że drugie zgrupowanie nie odbywa się gdzieś na Słowacji. Na jakimś zadupiu w wyskokich Tatrach,żeby zobaczyli jak wiele ich dzieli od prawdziwych piłkarzy.
Popieram w 100%. Jak tak właśnie oglądałem zdjęcia na oficjalnej z treningu to sobie pomyslałem: niech leje, wali piorunami a oni niech zapieprzają. Może w końcu zaczną wyglądać normalnie na boisku. Prawda jest taka, że nie ma taktyki bez odpowiedniej kondycji i techniki.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2010, 11:18
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
farciarz Skoro jesteś tak dobrze zorientowany znasz może adres boiska w NT na którym odbędzie się ten mecz?
odpowiem za kolege. podobno mecz na miejskim więc adres jest taki: Stadion Miejski Letni im. Piłsudskiego. w Nowy Targ, Kolejowa 161

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
W ten weekend byłem w NT i powiem Ci,że z tyłu lodowiska jest w miarę porządne boisko. Może tam. Innych dobrych nie widziałem.
Raczej nie chodzi o to, to o którym piszesz jest na ulicy parkowej o ile się nie myle w tym momencie.
Ostatnio edytowane przez wiertar : 23.06.2010 o godz. 11:21.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2010, 12:28
wiertar napisał(a):Wyświetl post
odpowiem za kolege. podobno mecz na miejskim więc adres jest taki: Stadion Miejski Letni im. Piłsudskiego. w Nowy Targ, Kolejowa 161

Raczej nie chodzi o to, to o którym piszesz jest na ulicy parkowej o ile się nie myle w tym momencie.
Tak jest to boisko jest pod tym adresem, dodam tylko dla tych któży niewiedzą gdzie to jest, że boisko im.Piłsudskiego położone jest przy głównej drodze jesieś 150-200metrów od dworca PKP (praktycznie naprzeciwko tego dworca)

Na 90% mecz odbędzie się na tym stadionei co do drugiego to jest on obok lodowiska bodajże jest tam ulica Parkowa.

Na koniec wg. mnie lepszym rozwiązaniem jest oczywiście stadion Piłsudskiego więcej kibiców może wejśc na mecz no i jest chyba łatwiejszy do znalezienia dla tych którzy nie są z NT.

Co do murawy to lepsza jest na boisku koło lodowiska ale więcej na ten temat postaram się napisać wieczorem(na miejskim gra i trenuje Szarotka więc jest bardziej zużyta)
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 24.06.2010, 00:41
Cytat:
Piłka ręczna, siatkówka, piłka nożna

W środowe popołudnie zawodnicy Wisły mieli urozmaicony trening. Zaczęło się od piłki ręcznej, potem była gra z odbiciami jak w siatkówce, a dopiero na koniec była gierka piłki nożnej. Zapraszamy do oglądania zdjęć i materiału wideo z tych zajęć.

wideo http://www.youtube.com/watch?v=kIFPi...layer_embedded
+ foto http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_pilka_nozna/
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Stary 24.06.2010, 11:08
http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/?p=1907 - ciekawa rzecz, piszą, że w sobotę będą robić VIDEO relacje live z meczu z Tatranem. No ale mnie to mało interesuje, bo wybieram się do Nowego targu <jupi>
Odpowiedz cytując
blz
Member

Stary 24.06.2010, 13:00
13 z pola trenuje w Zakopanem...

czy naprawdę nie ma ani JEDNEGO młodego piłkarza w tym klubie, którego można by zabrać na obóz? chociażby po naukę?

to już naprawdę z lekka zakrawa na kpinę...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.06.2010, 13:19
A właśnie, co z Kubowiczem? On ponoć był tylko wypożyczony do Floty. Czekaj i Chrapek też zdaje się byli już włączeni do kadry pierwszego zespołu- oni trenują z Wisłą?
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.06.2010, 13:39
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
A właśnie, co z Kubowiczem? On ponoć był tylko wypożyczony do Floty. Czekaj i Chrapek też zdaje się byli już włączeni do kadry pierwszego zespołu- oni trenują z Wisłą?
Czekaj z Chrapkiem grali wczoraj w eliminacjach mistrzostw polski juniorów, ale Wisła odpadła, więc może dołączą na treningi 1 zespołu po krótkim odpoczynku.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 24.06.2010, 13:41
Cytat:
Udało nam się wreszcie ustalić boisko, na którym w sobotę Wisła zmierzy się sparingowo ze słowackim Tatranem Preszów. Spotkanie zostanie rozegrane na Stadionie Miejskim Letnim im. Józefa Piłsudskiego, rozpocznie się o godzinie 14.

Do wejścia na mecz będą uprawniały specjalne bilety-cegiełki w cenie 15 zł. Zysk uzyskany ze sprzedaży wejściówek zostanie przekazany na pomoc dla poszkodowanych w tegorocznej powodzi. Kasy stadionu będą otwarte od godziny 12.

Boisko znajduje się na ulicy Kolejowej 161.
glowna TWSD
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów