|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A w imię czego masz pracować, jak jakiś chińczyk jest tańszy i nie jest gorszy w fachu? Po co przepłacać ...
Pozwól że nie będę z Tobą dyskutować na ten tema, bo nie ma to sensu. Poza tym kiedy ja tu pisałam o przepłaconych gwiazdach? Że polski to musi być od razu przepłacony? Gratuluję ... Nie wydaje mi się żeby taki KB był przepłaconą gwiazdą. A grać, i to z powodzeniem, mógł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak niech graja Polacy, licytujmy sie o kopaczy z połową rodzimej ligi
Potem tacy Łobodzińscy, Iwańscy, Grzelaki, Golińscy, Pietrasiaki inkasuja po milion złotych rocznie pozorując grę, kpiąc z kibiców albo kopiąc się w czoło To ja wole 11 obcokrajowców w stylu Marcelo, Clebera czy Diaza bo widzę u nich ambicję zaangażowanie i profesjonalizm A wracając do tematu: Panathinaikos zdaję się, że z Peszki zrezygnował, bo właśnie sciągneli z Lyonu Govou |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jeśli jestem informatykiem i chcę pracować w firmie A (polskiej) , to prezes firmy A nie ma obowiązku preferować mnie za to tylko, że jestem Polakiem. Wręcz przeciwnie - rozsądne byłoby, gdyby zatrudnił w moje miejsce tańszego Chińczyka o podobnych kwalifikacjach... Mnie pozostaje albo obniżyć swe wymagania, albo doszkolić, albo szukać pracy gdzie indziej. Też bym wolał byśmy mieli komplet Polaków, ba - wychowanków. Sęk w tym, że "dobry" ligowiec-rodak zażyczy sobie min. 200 tys euro rocznie. Jak się nie zgodzimy - pójdzie gdzie indziej (Polonia W.) Bo rozumuje podobnie jak ty - "jestem Polakiem to mi się należy". A jeśli strzeli jeszcze Odrze czy innej Lechii gola to jeszcze popada w samozachwyt nad swoją zajebistością, wali dziarę na przedramieniu (obowiązkowo w jakimś gotyku), laduje żelik na włos, kupuje Subaru i jest gwiazda. I potem zdziwienie, że w lipcu, gdy każdy niemal piłkarz z przyzwoitej ligi opala się na Malediwach, on kończy swe wojaże w europejskich pucharach... Bo "zaskakuje" go zbieranina 11 nołnejmów, którym po prostu chce się biegać. Zrozumiała to już Legia i ściaga np. z Bałkanów, Am. Płd- polskie kluby stać juz na konkurowanie finansowe z prawie całą Europą Środkowo - Wschodnią (poza Rosją i Ukrainą). Nie jestem wróżką, może chybią z transferami. Jeśli jednak za podobne pieniądze mają w ataku alternatywę: a) młody Brazylijczyk, zmiennik Adriano b) Sobiech - młody Polak, sukcesy - koszulka Fabregasa i z 10 goli w lidze, której mistrz dostaje oklep od Estonczyków to czasem warto wybrać tego nie-Polaka... Oczywiście od wszystkiego są wyjatki, więc to taka dyskusja akademicka. Odezwałem się tylko po to by skomentować twą wypowiedź.
Ostatnio edytowane przez felipe : 21.06.2010 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Prosze mi wskazac grajka na poziomie z naszej ligi, ktory nie jest przeplacony. Prawda jest taka ze jak za jakiegos Polaka chce sie 2 miliony ojro to musi to byc naprawde wybitny talent zwazywszy na :
1) Szkolenie w naszych klubach, a raczej jego brak. Naturszczykow to mozna bylo szukac w latach 70-90 ale nie teraz. 2) Trzeba pamietac ze u nas pogoda jest jaka jest, stadiony sa jakie sa, bazy treningowe sa jakie sa, trenerzy sa jacy sa, uklady sa jakie sa i mozna tak wymieniac do usranej smierci. Czemu dlugodystansowcy pochodza z Afryki? Czemu w kosza najlepiej graja czarni? Czemu...czemu..czaemu... Nasz gracz musi byc lepszy o kilka klas od reszty, zeby zaistnial.3) Swiadomosc urojona czyli to ze kopne 3 razy prosto pilke i wybijam sie w lidze OGORKOW w ktorej mistrz dostaje baty od 34 ligi Burkina Faso - znaczy ze jestem tak cholernie dobry i tak zajebisty ze ponizej 1 euro to jest dla mnie zniewaga. Reszte przemilcze ![]() Mlody jednonogi Brazylijczyk zazwyczaj jest lepszy od naszych gwiazdek. Nie zawsze ale w wiekszosci przypadkow. Nie mowie o zaciagu a'la Ptak, ale o takim Rogerze czy Edsonie. Oni nie byli wielkimi gwiazdami, ich statystyki nie powalaly, ale jednak swoje w naszej miernej lidze zdzialali. My sie nie martwmy o to ze bedzie w lidze za duzo mudzinow i innych zielono czarno czerwono niebieskich. My smie martwmy tym ze szkolenie u nas to komedia, trenerzy to dramat a wladze to horror....a calosc sklada sie na komedie co rok odgrywana na naszych boiskach. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Offline |
|
|
Cały czas nie przyjeliście do wiadomości tego, że nie mówię o przepłaconych gwiazdach tylko o tym, ze zamiast sprowadzać chłam zza granicy (wybaczcie ale w ciągu ostatnich 5 lat zagranicznych kopaczy na pozioimie sprowadziliśmy do PL z 15) można sprowadzić chłopaka z 1/2 ligii. Nawt odrobinkę słabszego (bo obcorajowiec powinien być ze 2 razy epszy). Bo wybaczcie, najnowszym przykładem, ale lepszego piłkarza od koślawego Alameo w Polsce na pewno da się wyszukać. Nie mówię, że mają w ogóle nie grac obcokrajowcy, ale bez przesady.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Dobrze Zmijko, ale powiedz mi ilu z tych z 2-3 ligi sie sprawdzilo? Prawda jest taka ze sciaga sie do mlodych zespolow a nie do pierwszego. Z prostej przyczyny - Miedzy nasza EKSTRAKLASA a "eksrtaklasami" innych zespolow jest przepasc, teraz porownajmy przepasci miedzy nasza ekstraklasa a pierwsza i druga liga i odpowiedz juz mamy.
Sila ligi nie jest ilosc graczy rodzimych - przyklad Anglii. Tyle ze tam maja zajebiste zaplecze i trenerow. U nas nie ma zaplecza i nie ma trenerow wiec gdzie te diamenciki maja sie szkolic? Mozna ich wyslac do zachodniego klubu ale...przyklad Lechii daje wiele do myslenia i pokazuje jak to u nas wyglada. Ja jako Warszawiak chcialbym zeby w moim klubie grali tylko Warszawiacy ale wiem jak jest i do czasu zmiany u gory, oderwania od koryta szajki pod nazwa PZPN, wybudowaniem ZAPLECZA SZKOLENIOWEGO nie mamy o czym rozmawiac. Wyobrazasz sobie Wisle czy Legie w ktorej o sile zespolu stanowia goscie z 1-2 ligi? Widzialas poziom tego widowiska? Tam jest gorzej niz w ekstraklasie ( co zrozumiela ) a to juz jest dno dna bo najwyzsza liga siegnela zera. Zapewniam Cie ze jednonogi Brazylijczyk ktory gral w tamtejszej lidze kilkanascie meczy na sezon jest lepszy niz 1-2 ligowi zawodnicy z Polski...Po prostu takie sa fakty i kazdy kto interesuje sie liga brazylijska czy agrentynska doskonale o tym wie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Podpisuję się wszystkimi 5 kończynami pod postem kreseq`a .
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Offline |
|
|
Nie widziałeś tego brazylijczyka - nie pisz
Uwierz, że nie jest lepszy.Kończę temat, bo chyba mam jakieś problemy z wyartykułowaniem tego co sądzę, gdyż mam wrażenie jakbym rzucała grochem o ścianę. Ja o czym innym, Wy o czym innym. Ściągajmy sobie nadal kontenery kalek zza granicy a na pewno tym polepszymy poziom naszej ligii, poziom szkolenia ect ![]() eot. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Sadze ze jest bo to on gral w tej lidze i to on byl zmiennikiem na MSJ a nie Rybus czy Malecki. Nie wspominam o gwiazdach z 1-2 ligi bo o tych kalekach ktorych nawet nie chce Odra Wodzislaw lepiej nie wspominac. Nasze gwiazdy reprezentacji juniorow pokazaly co znaczy gra o punkty...znasz wyniki
? Prosze Cie, nie oslabiaj mnie.Wiesz ze jest gorszy? Niezle, powiedz mi ile meczy widzialas tego zawodnika, bo ja widzialem 10 i powiem Tobie ze techniczne,fizyczne i odnosnie przegladu pola zjada nasza EKSTRAKLASE nie wspominajac o tych kalekach przez Ciebie opisywanych. Czy Ty naprawde nie widzisz ze w naszej EKSTRAKLASIE graja slabi kopacze a w 1-3 lidze to kalekie dzieci i emeryci ktorych nie chce nawet Arka Gdynia? Nie ma szkolenia, nie ma trenerow a Ty mi wyjezdzasz ze gracz grajacy w lidze argentynskiej czy brazylijskiej jako zmiennik jest gorszy od tych kalekich miernot? Przepraszam ale albo jestes zaslepiona albo o pilce wiesz tyle co statystyczna Kowalska, czyli nic ![]() PS: Kontenery kalek moze pokaza tym idiotom ze trzeba sie postarac i grac a nie chodzic po klubach i wpisywac sie na naszej klasie czy innym fejsbuku. Jesli nie oni to nie ma ratunku. Te kontenery kalek chca grac a u nas te tabuny kalek nawet nie potrafia wygrac z Azerbejdzanem czy innymi Wyspami Owczymi.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.06.2010 o godz. 18:07.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Marcelo - z dziesięć razy lepszy od reszty stoperów w lidze. Cleber, Singlar, Alvarez - wiadomo. Kirm jest lepszy od Łobo, Diaz od Dudki etc. Nasi piłkarze to w 90% żenada, więc nic dziwnego że trafiają do nas przeciętni zawodnicy - bo zazwyczaj są po prostu lepsi od rodaków. Szczególnie dobrze to widać w przypadku obrońców.
Żmijka, jak to jest z tymi chłopcami z ME? Bo ja znam różne historie z których wynika, że wielu z nich brak po prostu ambicji, czy choćby minimum zdrowego rozsądku. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Mam oczywiście na myśli tych, którzy coś mogą pograć- Burliga i Mączyński. Reszta dno i kontener kalek. |
|
|
|
Offline |
|
|
Kresqu, chyba o kimś innym "mówimy", bo ja mówię (w nawiązaniu do swojego posta) o tym czymś co się pałęta u as po boisku treningowym (tzn chwilowo się nie pałeta, bo jest kontuzjowane).
Wolfy, ale ja słowem nie pisnełam o Marcelu czy Cleberze. Nnie pisze o wszystkich obcokrajowcach. Bo jak już pisałam są tacy, któzy są rzeczywiście bardzo dobrzy (u nas). Ale niestety są też tony słabeuszy. Nawet ściąganych na testy. Fundowanie weekendu w Krk/Wawie/gdziekolwiek jakimś dziwnym ludziom jest dla mnie głupie. Co do Chłopaków z ME naszej, tych teraz się nie wypowiadam bo kto lepszy to od nas uciekł albo ami go puściliśmy. Bo drużynę trzymamy tylko dla licencji (gdyby nie wymóg licencyjny nie mielibyśmy ME). Co do ambicji to niestety też by mi jej brakło jakbym miała się x lat "kopać z koniem". A tak u nas jest niestety. Michu k - ilu piłkarzy ME/rezerw widziałeś w 5-6 meczach? I NAPRAWDĘ KOŃCZE TEMAT, BO ZDANIE SWOJE MAM, NIE ZMIENIĘ, A WDAC CHYBA NIE UMIEM GO PRZEKAZAĆ ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Zmijko to przepraszam
Myslalem ze chodzi o sprowadzenie goscia z U-x Argentyny Jesli chodzi o Wasz sklad to nie mam zadnej wiekszej wiedzy Jesli urazilem to szczerze przepraszam.PS: Wlasnie mi cos sie przypomnialo: Mlode druzyny nie graja w calym kraju a tylko w swoim okregu, czy to nie jest chore? Patrze i widze ze nasze mlode wilki zdobyly kilka mistrzostw i kilka 2 miejsc, ale nadal nie wiem czemu graja tylko w swoim rejonie. Wiem Zmijko o co Tobie chodzi i mysle ze chcialabys tego samego co wiekszosc, czyli silnego zaplecza...tyle ze u nas sprowadza sie zawodnikow na teraz, czyli tych, ktorzy juz moga wspomagac 1 druzyne. Zaden mlodzik nie przyjdzie do nas, bo wie ze bedzie go trenowac dupa, a wystawi go inna dupa w meczu o pietruszke. ME jest jednak tragiczna...jesli Kosecki dostaje nagrode....to wszystko jasne Przeciez ten koles ma posture mojej 12 letniej siostrzenicy a strzal mojego 30 letniego kuzyna.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie dziwna decyzja Janasa. Musiał chyba mieć z kimś na pieńku, bo inaczej tego nie moge sobie wytłumaczyć. Jeszcze będzie szybciej uciekał jak przychodził. Ale jego problem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Prawda jest taka, jak niektórzy tu zuważyli , że piłkarze chyba ze wszystkich lig świata są lepsi od naszych no może poza Zanzibarem i ligą Eskimosów na Grenlandi. Nasi kopacze pokazują na każdym kroku że wyszkolenie u nich leży i kwiczy iczy nie mówiąc już o podejściu do wykonywania zawodu. Więc się nie dziwmy że wszyscy ściągają szrot z zagranicy bo nieraz ten szrot jest lepszy od Polskiej myśli trenerskiej i szkoleniowej o lata świetlne...
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez SĘDZIA ZGRED : 21.06.2010 o godz. 18:42.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie nie wiem co sie tak tego Alameo uczepiłaś, gość był tylko na testach, a nie został zakontraktowany. Bardzo dobrze piszą poprzednicy. Niech to (jak twierdzisz) stado kalek zagranicznych pokaże naszym zawodnikom ile im brakuje do bycia chociaż takim partaczem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Podsumowując Wasze posty, za s****ysyna nie rozumiem, jak można wywalić 1-2 mln EURO, na piłkarza pokroju Sobiecha czy innego drewniaka, sugerując się portalami sportowymi.Wczesniej zapłaciliśmy 2 mln marek za Żurawskiego, ale gołym okiem było widać, że to gracz wybitny.
W tej chwieli graczem wybitnym na polską ligę jest Lewandowski, który poszedł do Bundesligi za 2-3 mln Euro? Jest to gracz poza zasięgiem.Jest on, Peszko, ale poza nmi nie ma gracza, który mógł by kosztować więcej niż 0.5.,mln Euro polskiej lidze i realnie wzmocnić Wisłę. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
I to jest wlasnie chore.. 5 mln euro za Lewandowskiego.. matko Boska.. za 5 mln to mozna miec 4 Lewandowskich, ale to juz sprawa Borussi ..
Polscy pilkarze sa przeplacani i zarabiaja o 10 razy za duzo.. jak ja czytam ze za Sobiecha oni chca 1,5 mln euro to mnie smiech bierze..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.06.2010 o godz. 00:13.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hmm.. pokaż mi polskiego piłkarza takiego jak Lewandowski za którego trzeba zapłacić 1,25 mln EUR...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Za granicą właśnie w tym okresie było mase wysokogotówkowych transferów. Potem było kilka lat posuchy...i teraz dopiero ceny zaczynają windować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zbyt oryginalny nię będe ale co tam:
zawodnik jest wart tyle ile ktoś za niego zapłaci a że jak u nas w lidze ktoś poniżej 23 roku życia 4 razy zrzedu kopnie pike prosto do przodu, zaliczy 3 udane dośrodkowania i strzeli 5 goli w rundzie to juz go do repry biorą a media kreują na gwiazde to potem wołają za takich po milion E Wszystkiemu winna posucha wsrod rodzimych kopaczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/126/news1...w-Gorniku.html
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Górnik widać poszedł po rozum do głowy i robi zakupy z pomysłem.. Skończyła się era Szczotów i Gorawskich raczej
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
pomysł jest. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Arek Radomski w Cracovii I jeszcze ciekawy transfer Ruchu Chorzów. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez kosaTS : 22.06.2010 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
BVB to nie idioci - kiedyś kupili od nas za marne 3 mln € Błasza, a teraz za troszke wiecej Lewego. Przypominam ze 2 lata temu był temat Kuby w Liverpoolu za ok 8-10 mln € ale kontuzje Kuby zadecydowały. Lewandowski też jeszcze będzie 10 mln € wart. Więc nie ******* że znajdziesz takich piłkarzy taniej. Ceny za naszych zawodników są jakie są. Cena to nie to samo co "wartośc" CR9 nie był wart 90 mln € ale tyle Real za niego wyłożył - jest popyt to cena idzie w góre Więc koniec piepszenia o tym jakie po poslkie kluby sa złe że zawyzają ceny. Tylko dlaczego potem jest oburzenie jak ktoś chce Marcelo za 1 mln €, a Małeckiego za 300 tyś € |
|
|