|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Bądź co bądź ruch bardzo ciekawy. Valez koarzy mi się głównie z fabryką talentów..
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Do Velezu Sarsfield nie trafiają przypadkowi zawodnicy, a już na pewno przypadkowym nie może być gość, który zagrał tam 70 meczy. Plus zdobył Mistrzostwo Świata U-20.
Natomiast dziwi i to bardzo suma transferowa. Wypożyczenie za 150 tys. € z prawem pierwokupu (tu nie podano kwoty). Zawodnik porównywalnej klasy, a więc Renato Augusto z Flamengo i brazylijskiej młodzieżówki, przeszedł do Leverkusen za ok. 10 mln € 2 lata temu. Nie wiem więc o co chodzi, bo z pozoru to zawodnik z wyższej półki, zupełnie nieosiągalny dla polskich klubów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A przypadkiem to nie ten serwis (transfery.info) dał newsa, że Appiah jest u nas
Wsztrzymajmy się narazie z "ochami" i "achami" bo sam nie dowierzam, że jest prawdopodobny ten transfer. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, to ten sam serwis, nawet jestem na nim redaktorem jesli to Cie tak bardzo interesuje. Ten ktory puscil fame o Appiah juz nie pisze u nas
Jakbys nie zauwazyl na dole podane jest źródło tego newsa, my sami nic nie zmyslamy ![]() Z reszta futbolnews lub legia.net tez juz o tym napisali - źródło to dziennik "Ole" Co do samego zawodnika - poszperałem na różnych stronach i ludzie racze pozytywnie sie wypowiadaja na jego temat. Mnie równiez dziwi fakt, ze taki pilkarz za tak 'promocyjna' kwote jest do wyciagniecia. Wykup podejrzewam ze oscylowalby w okolicach 1-1,5 mln euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK spoko. Ale i tak dziwi, że taki zawodnik może przejść do Legii za tak śmieszne pieniądze (150tys Euro za wypozyczenie)
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pewnie jest po ciezkiej kontuzji albo ma problemy z alkoholem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Albo Legia podchodzi profesjonalnie do swojej polityki transferowej w przeciwienstwie do innych zespolow, m. in. z Krakowa.
Ktos wczoraj w jakims temacie pisal, ze dziwi sie, ze Legia Argentynczykow jeszcze nie ma. No to bedzie. Ciekawe czy ta sama osoba by mogla jakis transfer do Wisly przepowiedziec. Liga bedzie ciekawsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
brrr. bo Wy sobie ubzduraliscie ze nikt dobry do Polski nie moze przyjsc.. a nawet jesli mialby przyjsc to wybierze oferte czegos tam ktorzy mu zaplaca 3 razy wiecej.. a tak nie jest.. i bedzie tylko lepiej- euro 2012,stadiony, nowi sponsorzy, wiecej pieniedzy,lepsi zawodnicy, wyzszy poziom, walka o puchary, zamiast gry w lidze Rosyjskiej, Holenderskiej czy Austriackiej w klubie ktory zajmuje 5 czy 6 miejsce i placi duzo wiecej, na moj leb to wolalbym grac za mniejsze pieniadze, ale walczyc o puchary i w nich sie byc moze wypromowac
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.06.2010 o godz. 17:46.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pierwsze więc co byś zrobił to ocenił potencjał pucharowy danej drużyny. A potencjał pucharowy Legii ogranicza się do maksymalnie dwóch rund eliminacyjnych, których nikt nie ogląda, a jak ogląda to ma takie wrażenia jak scout Evertonu na Legia - Wisła 0:3 ("co najwyżej poziom 3 ligi angielskiej').
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoxter- dobra, walka o puchary- ale nic z tej walki narazie konkretnego nie wynika. Pewnie Kirma skusiliśmy możliwością walki o puchary, jednak sam pomyśl co sobie Kirm mógł pomyśleć - "Mówili walczymy o LM a tu odpadamy z Lavadią - coś jest nie tak!! Gdzie te puchary
Mam nadzieję, że będzie lepiej ale narazie doświadczenie nas uczy, że niezbyt dużo dobrych piłkarzy się skusiło na tą walkę o puchary. Przykład - Nei, zamiast walczyć z nami o LM wolał iść za kasą gdzieś do Arabii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
no wlasnie.. walczymy, a nie od razu awansujemy.. a ze sie odpada z Levadia.. taka jest pilka.. raz sie ja ogrywa, a raz przegrywa
a Kirmowi nikt nie kazal tu przychodzic i nikt nic nie obiecywal, co najwyzej to ze bedzie dostawal olbrzymie jak na ten zawod pieniadze.. chcial to przyszedl.. przeciez Wisla nie mowila do niego "ej, wiesz co.. przyjdz do nas , my awansujemy do LM i w ogole fajnie bedzie" to wybor tylko i wylacznie zawodnika.. nikt mu nic nie obiecal.. zreszta sam mogl juz w 1 meczu ustawic losy meczu.. powoli, powoli.. bo zaraz sie okaze ze Kirm jest wielce pokrzywdzony bo Wisla nie awansowala do LM.. nie rob z niego biedaka.. bo tak troszke zabrzmialo.. on tez gral w tych meczach.. zawodnik widzi ze dana druzyna walczy o puchary... i co on z tym zrobi to jego osobista sprawa..przyjdzie, nie przyjdzie, jego wybor (jesli taka oferte dostanie) nikt nikomu nic nie obiecuje...jesli ktos ma cos obiecac to tylko ten zawodnik ze bedzie gryzl trawe i pomoze kolegom w awansie.. Cytat:
mozemy ewentualnie celowo zajmowac miejsca 5-6 , moze beda lepsze transfery zart..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.06.2010 o godz. 19:06.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Źle mnie zrozumiałeś. Nie mówię, że Kirm jest pokrzywdzony tylko podałem go jako przykład do namawiania za pomocą karty przetargowej "puchary" bo za długo na tym nie pojedziemy jeśli w końcu nie zdziałamy czegoś w pucharach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodam do tematu tego argentyńczyka że lokalny informator o przeciekach z klubu ze strony legia.com niejaki "tomaszek" powiedział ze sprawa praktycznie jest juz zalatwiona i na 95% zobaczymy tego argentyńczyka na łazienkowskiej, tak samo jak żekomo Joel Tshibamba jest już ponc zaklepany i kwestia godzin jest jego oficjalna prezentacja przez Legie.
Żeby nie było z tego co zauważyłem to ten "tomaszek" na bardzo wysokie zaufanie u kibiców i podobno ma zawsze w 100% sprawdzone źródło i wszystkie jego przecieki sie sprawdzaja. Szkoda że by nie mamy takiej wtyczki we władzach klubu/ PS. Podobno w tym tygodni do Legi ma trafic także Sergiej Kislak (negocjacje trwaja 70% szans) i Serges Pascal Wawa Sfondo obrońca z WKS. Na zimę ponoć zaklepany już jest transfer za rekordowa w Polsce kasę Za zagranicznego napastnika a "piłkarza o jego klasie w Polskiej lidze jeszcze nie było" - podobno Chilijczyk. No i Skorża podobno zajarał sie na ustawienie nowej drużyny w systemie 4-3-3
Ostatnio edytowane przez Angmir : 20.06.2010 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie pisać o tym miałem
![]() Tschibamba z tym Cabralem mają być podpisani jutro rano z tego co pisze Mr. Tomasz, a niejaki Wawa ma testy przechodzić (środkowy obronca) Więcej info o samym zawodniku (wawa) http://transfery.info/news-full-12396.html Ten Tomaszek pisał, że rano ok. godz 6-7 maja byc informacje na główną stronę legia.com wsadzone. Od jakiegos czasu sledze tam jego posty i koles chyba musi byc baaaaaardzo blisko tych wszystkich wydarzen w klubie, bo sprawdzalnosc ma kolosalną.
Ostatnio edytowane przez przemek1902 : 20.06.2010 o godz. 23:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Antolović ,Kneżević, Sawa, Vrdoljak, Manu, Cabral, Mezenga, Tshibamba - to już jest
Kislak, Napastnik z Chile za 2 mln € - to bardzo prawdopodobne sorry - ale tylu transferów naprawde solidnych zawodników to chyba do całej naszej Ligi przez okrągły rok nie przychodzi. A przynajmniej na papierze czwórka - Vrdoljak, Manu, Cabral, Mezenga - to jest kosmos jak na nasze warunki. Nie dziwie sie Mackowi że przeszedł do Legi jak dali mu taki komfort pracy że nawet niektóre kluby z Premire League wymiękają. Szczególnie uważam że ten Mezenga - o ile podejdzie profesjonalnie do gry w Legii, za pół roku będzie rozchwytywany przez kluby z zachodu. Bo czuje że to może być objawienie naszej ligi. Ciekawe co kombinuje Lech - miał być szał zakupów, a tu wygląda że dostali hajs za LEwego i nie wiedza co z nim zrobić. A czas leci ... Mysle że jak do 1 lipca nie skompletują kadry to później już będzie im cięzko nadrobić czas i wzmocnić się na LM A tak ogólenie to będać całym sercem za Wisła to na sezon 2010/2011 typuje Legie na mistrza z 10 punktami przewagi nad nami, za nami Polonia i 4 Lech To prognoza na teraz - zobaczymy czy Lech i Wisełka czymś zaskoczymy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie to żebym chciał złośliwie popsuć koncepcję, ale o ile taka teoria Tomaszka 67 działa u nas wśród kibiców 'piłkarskich' o tyle wsród kiboli gość jest traktowany jako przypadek psychiatryczny, być może nawet jest to sam Walter w ataku szału ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co nie zmienia tego że jest o wszystkim zajebiście poinformowany zreszta Walter ma chyba ciekawsze rzeczy na glowie niz odpisywac na pytania Legionistow |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Walterem to był żart. A co do informowania - wątpię. Pojedyncze przypadki się mogą zdarzyć, ale u nas na forum już do klasyki przeszła jego zapowiedz, że 'jutro pojawi się znany napastnik z Francji, hit na miarę Europy Środkowej'.
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ten tomaszek67 to zwykła wtyka z klubu, lub prawdopodobniej jeden z redaktorów legia.com, celowo wprowadzony na stronę, żeby właśnie pod jednym artykułem mogło się pojawić nawet ponad 700 komentarzy (!) - w normalnej sytuacji w życiu by tego nie osiągnęli, a tak to o Legii się mówi i mówi się dużo. No bo nikt chyba mi nie wmówi że ktoś, kto całymi dniami przesiaduje na tamtej stronie, komentuje każdy artykuł, mający informacje n.t. powiedzmy tego, na jakim poziomie są aktualnie prowadzone negocjacje n.t. danego zawodnika itd to zwykły kibic z dojściami - ten gość wie wszystko w temacie sportowej Legii, normalny kibic, który ma rodzinę/znajomego w klubie lub coś w tym stylu, co najwyżej od czasu do czasu można coś przekazać w tajemnicy. No i oczywistym jest, że gdyby taki "wyciek" informacji dział się bez wiedzy klubu, to zaraz by takiemu kretowi, co przekazuje do pubilcznej wiadomości na oficjalnej stronie czasem nawet bardzo szczegółowe informacje z klubu, przyblokowali IP.
Nie ma co, dobry chwyt, powie co może, albo potwierdzi to, co już w mediach się ukazało, odpowie niczym wyrocznia zafascynowanej młodzieży na większość pytań kto zostanie, kto nie itd. i licznik interesujących się Legią rośnie w bardzo szybkim tempie - a przecież o to im chodziło, żeby transferami zainteresować społeczeństwo warszawskie i przyciągnąć ów piknikową część na stadion. W normalnej sytuacji, jakby mieli już jakiś trzon drużyny to ściągnęliby dwie, trzy bardzo kasiaste gwiazdki i takie pewnie mieli plany, ale po słabiutkiej wiośnie musieli zmienić taktykę z przyciągnięcia nazwiskami, na przyciągnięcie sporą ilością zagranicznych graczy, ale też będących na zupełnie niezłym poziomie, dobrze zapowiadających się, do tego robią to szybko po to, żeby pokazać wszystkim, że konkurencja śpi a Legia nie żartuje. I tak każdy kibic w Polsce teraz wie, że za największą ofensywę w Ekstraklasie odpowiada w tym okienku Legia, a sądzę, że nawet jeśli Lech i Wisła zakupią kilku niezłych piłkarzy to będzie to uznane tylko za jakąś odpowiedź na "transferową ofensywę Legii", szczególnie, że i Wisła i Lech raczej będą celowały w zawodników utalentowanych, ale bez głośnych nazwisk - trudno w tym względzie będzie im pobić Legię. Przynajmniej ja tak to wszystko widzę, mogę się oczywiście całkowicie mylić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oczywiście że T67 to gość powiązany z KP Legia, choć niekoniecznie jej pracownik. Z pewnością ma przyzwolenie na to co robi, dokładnie wie co może napisać, a czego nie, dawkuje powoli informacje aby trzymać innych forumowych fanatyków w stałym napięciu, a ostatecznie osiąga swój cel gdyż stał się obecnie guru w sprawach transferowych Legii. Nie jest to żaden dzieciak czy obłąkany troll w stylu eli.
Co do transferów na Ł3 to zaczyna mnie przerażać ta wieża Babel, która powoli się tworzy. Sądziłem że 5-6 zawodników z zagranicy to będzie maksimum, a obecnie wygląda na to że przyjdzie nawet ~10 obcokrajowców. Nie wiem ile języków ogarnia Maciuś, ale problemy z komunikacją, motywacją etc. będą na porządku dziennym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No fajnie, fajnie. Tego właśnie w tej lidze brakuje,. kreatywnych ofensywnych graczy. Ale jak maciek będzie kazał grać tym chłopakom dzidę z pominięciem pomocy to po co on ?
![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.06.2010 o godz. 10:28.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ok, stereotypowe hiszpański nie różni się od portugalskiego ... to jak polski od czeskiego mniej więcej (nie słowackiego jak wielu sądzi). Oczywiście dogadać się dogadują, bo większośc zna słowa/zwrtoy z drugiego jezyka.
A ja nie wiem czemu się niektórzy martwią (L), jaku nas się robi jeszcze gorzej po tym względem ... i niestety transferach idziemy w kierunku samych obcokrajowców. Wkrótce nie będzie do kogo otworzyć gęby po polsku :/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
)To akurat nam dobrze zrobi, o ile zawodnicy zagraniczni będą lepsi od tych z Polski. U nas ten piękny sport również dlatego ginie, że nie ma tak naprawdę konkurencji o miejsce w składzie. Może przez ten silny zagraniczny zaciąg być problem z reprezentacją, ale ta i tak gra piach, a po kilku dobrych latach wyjdzie nam to na dobre, jak nasi rodacy zrozumieją, że samym talentem się ugrać wiele nie da, żeby osiągnąć coś więcej to do tego trzeba dodać naprawdę sporo ciężkiej pracy, adekwatnej do zarobków jakie są piłkarzom gwarantowane... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ponoc o Gabriela Vargasa z Universidadu de Chile chodzi.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
Poza tym niestety działa to w drugą stronę (znam mnóstwo młodych piłkarzy) - idzie im jeszcze gorzej, bo i tak wiedzą że nie mają szans na grę, bo grac będzie obcokrajowiec bo: drogi/przydupas trenera/ściągniety przez ziomka trenera i trzeba dobrze sprzedać ect. Taka jest brutalna prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Żmijka zgadzam się z Tobą co do istoty- w polskiej lidze powinno grać jak najwięcej polskich piłkarzy. O plusach takiego stanu rzeczy nie czas i miejsce tu rozmawiać.
Pojawia się jednak problem, dość prozaiczny, ale niestety jak na razie nie do obejścia. Chodzi mianowicie o ceny, które żądaja polskie kluby za swoich najlepszych graczy. Dopóki nie będą one odzwierciedlać faktycznych umiejętnośći kopaczy,to nie ma co oczekwiać, że będziemy się wzmacniać polskimi zawodnikami. |
|
|
|
Guest
|
|
siatka mezczyzn i kobiet - przewazajaca czesc zawodniczek (zawodnikow) gra w PL - sa medale albo ich okolice kosz facetow - glownie zaciag i d.pa pilka reczna moze wygladac nieco inaczej choc nie sledze jej przesadnie I w ogole - moim zdaniem nie popchniemy polskiej pilki za bardzo do przodu nogami zagranicznych co najwyzej sredniakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|