The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 11:34
W porównaniu z Legią:
Antolovic=Jovanic
Rzezniczak>Singlar
Astiz<Marcelo
Cleber=Choto
Wawrzyniak <Pi.Brozek
Manu>Lobodzinski
Vdroinaik =Sobol
Malecki=Ryzbus
Gargula=Iwanski
Brozek= Menzeng/Chimbamba/Chinyama

Wychodzi mi na remis
Sklad Legii bardziej perspektywiczny.
My mamy jeszcze Kirma i Diaza. Oni Radovica i Borysiuka....
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 21.06.2010 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.06.2010, 11:36
nie ma co porownywac ci pilkarze nie grali jeszcze w oficjalnym meczu Legii wiec roznie moze byc!! Nie musza oni byc odrazu gwiazdami moze to sa pilkarze pokroju Arrubareny ktory w Legii nie mogl sie odnalesc
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.06.2010, 11:42
Licze na DC, Milinkovica, Djurovskiego i Diawarę to będzie dobrze
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.06.2010, 11:42
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
W porównaniu z Legią:
Antolovic=Jovanic
Rzezniczak>Singlar
Astiz<Marcelo
Cleber=Choto
Wawrzyniak <Pi.Brozek
Manu>Lobodzinski
Vdroinaik =Sobol
Malecki=Ryzbus
Gargula=Iwanski

Wychodzi mi na remis
haha jak można porównywać wieloletnią gwiazdę Wisły do zawodnika, który nie zagrał jak na razie oficjalnego meczu w Legi i którego zapewne nie widziałeś ani razu na żywo... mowa o Sobolu i Vdrojaku... i Małeckiego, który miał jak do tej pory najlepszy sezon w Wiśle do gwiazdeczki Rybuśśśśka... paranoja
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.06.2010, 12:02
Czyzby wyprzedaz ? Potrzebujemy 5 pilkarzy, a jak narazie zamierzamy pozbyc sie kolejnych....czekam na stopera, prawego obronce, lewego pomocnika, srodkowego pomocnika i napastnika...przy zachowaniu obecnej kadry. Dziwne, ze Legia juz prawie skompletowala kadre, a nie mamy nawet lipca, to jest profesjonalizm.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 21.06.2010, 12:07
a wiesz dlaczego tak sie stało? że kupuja pilkarzy za spora kase i szybko? bo zajeli 4 miejsce w lidze, nie awansowali do europejskich pucharow i gdyby tego nie zrobili, legia stoczylaby sie na samo dno...byc moze nasz zarzad nie rozumie, że gdy sie nie wzmocnimy a nie daj Boże ktos jeszcze odejdzie to nie bedzie walki o mistrza i w le daleko nie zajdzemy..licze, ze nasi wkoncu sie obudza z tego swojego snu i przed le bedziey miec kilku nowych pilkarzy, ktorzy beda wzmocneniem a nie uzupelnieniem, bo jesli maja brac byle kogo to lepiej dac szanse naszej mlodziezy
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.06.2010, 12:38
Dla mnie nieporozumieniem było by sprzedanie Diaza za 1 mln skoro za gorszego a spełniającego podobną rolę w drużynie Dudke zainkasowaliśmy 2,5mln. Gdzie tu sens i logika?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.06.2010, 12:43
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
W porównaniu z Legią:
Antolovic=Jovanic
Rzezniczak>Singlar
Astiz<Marcelo
Cleber=Choto
Wawrzyniak <Pi.Brozek
Manu>Lobodzinski
Vdroinaik =Sobol
Malecki=Ryzbus
Gargula=Iwanski

Wychodzi mi na remis
Gargula = Iwanski to smiala teza zwazywszy na przeszlo roczna pauze LG
Maly = Rybus - zalezy jak sie ustawi Malego. Jak gra z Brozkiem w ataku to jest >, na boku niestety traci
Cleber po dlugiej kontuzji vs szklany Choto
nowi bramkarze
Brozek vs....
V ktos tam vs Sobol
na podstawie czego ich porownac?

Zapomniales tez o Boguskim.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.06.2010, 12:47
Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na transfery, bo te po prostu muszą być. Byleby nie były to transfery pokroju Alemao, bo takimi zawodnikami Europy nie zwołujemy...
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.06.2010, 12:55
volasTSW napisał(a):Wyświetl post
a wiesz dlaczego tak sie stało? że kupuja pilkarzy za spora kase i szybko? bo zajeli 4 miejsce w lidze, nie awansowali do europejskich pucharow i gdyby tego nie zrobili, legia stoczylaby sie na samo dno...byc moze nasz zarzad nie rozumie, że gdy sie nie wzmocnimy a nie daj Boże ktos jeszcze odejdzie to nie bedzie walki o mistrza i w le daleko nie zajdzemy..licze, ze nasi wkoncu sie obudza z tego swojego snu i przed le bedziey miec kilku nowych pilkarzy, ktorzy beda wzmocneniem a nie uzupelnieniem, bo jesli maja brac byle kogo to lepiej dac szanse naszej mlodziezy
dawno dawno temu ITI mówiło, że jak będą mieli stadion - będą solidne transfery za ponad 1mln E/sztuka, na razie nie wiadomo jakiego tak na prawdę rzutu będą to piłkarze, ale jest silne prawdopodobieństwo, że będą lepsi od zeszłorocznych

co do walki o mistrza - bez wzmocnień będzie pewnie ciężko o mistrza, ale nie powinno być ciężko o miejsce w pucharach, Ruch już nie powtórzy takiego sezonu, Bełchatów się rozleciał, a innych chętnych nie widać

co do gry w LE - jakiekolwiek sukcesy przyjmę z miłym zaskoczeniem, nie spodziewam się dokładnie niczego widząc stan polskiej piłki i klubów
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.06.2010, 12:55
Acapelo śmieszne to zestawienia
Oni nie grali w ogole na poziomie Ekstraklasy takze jakim odnosnikiem sie kierowales? Youtube? Sorki, ale to dziecinne takie..
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.06.2010, 14:35
Martwi mnie jedno, że testowanemu Alemao jeszcze nie podziękowali... i ma dojechać na zgrupowanie do Zakopanego żeby trenować z resztą ekipy. Jeśli oni się nastawiają na tego typu transfery to niebardzo widzę gre w LE i w lidze...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2010, 14:44
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Może trochę czepiam się słów, ale nie chcę by ukuł się kolejny mit rywala nie do pokonania, tak jak było to przed pierwszym meczem z Beitarem. Konkurencja w lidze póki co nie wzrosła znacząco w siłę.
Przestańmy umniejszać znaczenie ruchów konkurencji i bagatelizować je. To do niczego dobrego nie prowadzi. Liga mimo wszystko się zmienia. Nie każdy ma zamiar zamknąć się na możliwości oferowane przez nowe stadiony. Legia na pewno stara się teraz znacząco wzmocnić i zbudować drużynę nie tylko na ligę. Jest to z pewnością słuszne działanie. Z czasem zbiorą tego efekty, tak jak i my zbieramy, a także zbierzemy efekty różnych zaniechań. W przyrodzie nic nie ginie. Wisła od wielu lat nie buduje nic, żadnego składu na puchary, sukcesywnie się oslabiając.

Powinniśmy już dawno nauczyć się, że obecny skład naszej drużyny KOMPLETNIE nic nie zapewnia. I nic nie gwarantuje, poza problemami i coraz poważniejszymi klęskami w Europie. Mamy zawodników chimerycznych, kontuzjogennych, słabych piłkarsko, niezdolnych do utrzymywania stabilnej formy przez dłuższy czas, gry na kilku frontach.

Dlatego potrzebujemy pilnie koniecznych wzmocnień - ze względu na puchary, ligę, nowy stadion, rozwój, kwestie marketingowe. Uważam, ze jest to poza dyskusją, a szukanie sobie jakichś alibi dla ich braku, trwanie w polityce ostatnich lat - wysoce szkodliwe i nieracjonalne.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.06.2010 o godz. 15:31.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.06.2010, 17:48
Mnie zastanawia jedno...czemu nie ma transferów?...na co oni czekają...chyba że pozom transferów ma wyznaczać brazylijski zawodnik z nadwagą...Lega robi transfery a u nas jak zwykle...łapanka na ostatnią chwile. Czy w tym klubie myślą, potrafią wyciągać wnioski z przeszłości....w zeszłym roku łapanka przed pucharami jak się skończyła...gdzie są pieniądze ze sprzedaży Głowackiego Przecież zawodnicy potrzebują czasu na zgranie...pytam się kim mamy zamiar grać na obronie...Cleber coraz starszy, wolniejszy...kim w ataku? Skład z roku na rok coraz gorszy...czy w tym klubie ktoś myśli o tym...jeśli tak to ma wyglądać dalej, testowanie piłkarskich ogórków ośmieszanie się to niech Pan Cupiał sprzeda klub. Doceniam jego wkład ale nie można cały czas żyć przeszłością. Sprzedaż Głowackiego myślałem że jest równoznaczna z natychmiastowym transferem obrońcy...a tu nic...transfer Jovanicia był dobrym początkiem ale chyba po to aby nabrać nas kibiców...że coś idzie ku lepszemu...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.06.2010, 17:54
Cytat:
czemu nie ma transferów
A Jovanić to co?

My już swoje transfery na tą rundę wykonaliśmy.
Zresztą, jak co rundę dochodzi do nas przynajmniej jeden wartościowy zawodnik (Jovanić, Kirm&Alvarez, Marcelo itd)
Ale Wy oczywiście tego nie widzicie...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.06.2010, 17:58
no dla Ciebie Cupiał jest bogiem i trzeba znosić jego zachowanie...pytam się gdzie tą drogą dojdziemy...a należy żyć przeszłością...skoro nie ma się pomysłu na prowadzenie klubu i na robienie transferów, a tym bardziej na inwestowanie to się klub sprzedaje....jak dla Ciebie nasza polityka transferowa jest ok to żyj dalej mistrzostwami sprzed roku i pozostałymi bo mogą one być ostatnie jeśli nic się nie zmieni....
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:09
Uciekł post.

Nie, nie jest dla mnie ok. Ty myślisz że ja nie chcę konkretnych transferów, nie marzę o Lidze Mistrzów, opanowaniu Polską ligą przez najbliższe minimum 30 lat?
Tak zapewne myślisz. Ale jesteś w błędzie. Zniesmacza mnie to tak samo. Do dziś mam gęsią skórkę jak sobie przypomnę PAO w Atenach. Jak sobie przypomnę o Lewatywie. Nie wspominając o multum innych sytuacjach. Tyle że próbuję spoglądać na to trzeźwym okiem bo chcąc od kogoś czegoś wymagać wpierw trzeba spytać się samego siebie czy wszystko zrobiłem jak należy, a przede wszystkim żeby było lepiej. Sam nie jestem bez winy bo zdarza mi się odpuścić kilka meczów czy obejść obojętnie obok sklepiku klubowego. Zdzieranie paluchów na klawie niczego nie zmieni, choćbyśmy to powtórzyli przez następne tysiąc stron w tym temacie.
I zapamiętaj że klub to nie tylko transfer z klubu i do niego. Wszystko kosztuje i to nie jest tak że kogoś sprzedamy i całość idzie na transfer.
I czy Ty myślisz że w klubie pracują jacyś debile pokroju Cupiała czy Basałaja? Cupiała - jak sam wiesz WŁAŚCICIELA KLUBU. Że jemu nie zależy na Mistrzostwie i awansie do LM? Oni i reszta to są ludzie dużo bardziej wykształceni od dużej większości tego forum, w tym ode mnie. Pewnie, można napisać skoro mu zależy to czemu nie podrzuci sporej sumki - odpowiedź już kiedyś udzielił.
Tu nie chodzi o żadne myślenie i brak profesjonalnego działania - tu chodzi tylko i wyłącznie o to co zawsze czyli pieniądze. Tylko niech mi znów ktoś nie wyjeżdża z tekstami że ów osoby nie znają się na swoim fachu. Basałaj i reszta ekipy się nie zna - jasne. I albo one się znajdą albo i nie. Choć uważam że transfery dopiero przed nami. A to że Legia już teraz się wzmacnia możemy mieć głęboko w chuju.
I jak już jesteśmy przy Legii to sam widzisz jakich piłkarzy ściągnęli i czy to jest jakieś myślenie czy nadzwyczaj profesjonalne działanie? Dla mnie osobiście nie. To jest kupa kasy jak na nasze warunki wyłożona i sobie ściągnęli typów z Partizana czy Dinamo Zagrzeb. To nie są anonimowe kluby i nie są to rezerwowi zawodnicy tychże klubów. Nie trzeba dużo główkować - wystarczy mieć zielone. Tyle że u nich to rzeczywiście była porażka ze składem i musiało ich przycisnąć.
Ostatnio edytowane przez element : 21.06.2010 o godz. 18:43.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 21.06.2010, 18:16
Niestety ale do narzekania jesteśmy poniekąd zmuszani, jak co roku obiecuje się że będą transfery, wzmocnienia nie uzupełnienia, kadra zamknięta przed zgrupowaniem etc..

Póki co wygląda na to że w tym oknie niewiele się zmieni bo do pierwszego meczu już bardzo blisko ( 3 tygodnie ). Pozyskany bramkarz cieszy ale to nawet nie jest kropla w morzu potrzeb, niestety ale wietrzenie składu powinniśmy mieć podobne do tego, które ma miejsce w Legii i na podobnym poziomie (przynajmniej na papierze). Nie ma albo funduszy albo ludzi mogących się tym zająć, do profesjonalizmu niestety wciąż dalej niż bliżej ale mam nadzieję że nowy Prezes jakoś to poukłada i... może za rok.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 18:23
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jedno...czemu nie ma transferów?...na co oni czekają....
Prezes powiedzial ze przed 1 lipca nie ma sie co spodziewac informacji nt transferow.
Skad Ty wiesz co sie dzieje w klubie? no chyba ze robisz za fotel prezesa
Ty myslisz ze pozyskac dobrego zawodnika to jak pojechac do Tesco i wziac z polki sklepowej?
My jestesmy klubem Polskiej ekstraklasy i dla dobrego zawodnika to zadna nobilitacja zeby tu grac, w naszej lidze nie placi sie az tak wielkich pieniedzy jak np Cyprze wiec jak mondralo na poczatku okienka chcesz przyciagnac lepszych kopaczy.

Tyle wymagasz a koszulke klubowa to pewnie w galeri kupiles bo byla po 9 zl a nie w Wislackim Swiecie za 200 zl i nie mowiac o karnecie
,
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.06.2010, 18:30
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Prezes powiedzial ze przed 1 lipca nie ma sie co spodziewac informacji nt transferow.
Ty myslisz ze pozyskac dobrego zawodnika to jak pojechac do Tesco i wziac z polki sklepowej?
My jestesmy klubem Polskiej ekstraklasy i dla dobrego zawodnika to zadna nobilitacja zeby tu grac, w naszej lidze nie placi sie az tak wielkich pieniedzy jak np Cyprze wiec jak mondralo na poczatku okienka chcesz przyciagnac lepszych kopaczy.

Tyle wymagasz a koszulke klubowa to pewnie w galeri kupiles bo byla po 9 zl a nie w Wislackim Swiecie za 200 zl i nie mowiac o karnecie
To prawda, mówił że trzeba czekać do 1. Ale moim zdaniem to było takie alibi, na wypadek gdyby coś nie wyszło, coś w stylu "dajcie nam więcej czasu".....jego teorii zadał kłam juz transfer Jovanicia.

O kurde, a ta legia to cały skład chce wymienic czy jak? Jakiś Kapral tam przechodzi....
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.06.2010, 18:31
jak zwykle wielkie obietnice bez pokrycia

straciłem już wiarę w jakiekolwiek wzmocnienia

a dla przypomnienia dodam, ze straciliśmy

ALVAERA, JOPA i GŁOWACKIEGO

a nikt nie przyszedł na obronę
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.06.2010, 18:31

Legia może robić transfery my ich nie możemy - Twój argument jest niskich lotów delikatnie ujmując - to Legia gra w pucharach czy Wisła....
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.06.2010, 18:40
HanysKce napisał(a):Wyświetl post

ALVAERA, JOPA i GŁOWACKIEGO
No to jest rzeczywiscie oslabienie. Jak my sobie damy bez niego rade?

I tak gwoli scislosci to jest Kowalski. Niewiele, ale zawsze.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:41
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Legia może robić transfery my ich nie możemy - Twój argument jest niskich lotów delikatnie ujmując - to Legia gra w pucharach czy Wisła....
Zagrali chociaz jeden mecz o stawke zeby sie jarac ich transferami. Dwa Oni wyboru nie mieli bo sie im kadra w ****u posypala.

Jak Janek robil zaciag Hiszpanski to tez byly placze jaka ta Legia jest zajebista sciaga Hiszpanow beda dzielic i rzadzic latami i co?
,
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.06.2010, 18:47
Zagrali chociaz jeden mecz o stawke zeby sie jarac ich transferami. Dwa Oni wyboru nie mieli bo sie im kadra w ****u posypala.

Jak Janek robil zaciag Hiszpanski to tez byly placze jaka ta Legia jest zajebista sciaga Hiszpanow beda dzielic i rzadzic latami i co?
Kolejny argument z najwyższej półki - człowieku do Legii przyszli zawodnicy, którzy odgrywali w większości bardzo ważną rolę w swoich byłych zespołach - zdobywali z nimi tytuły etc... nie porównuj tych graczy do zawodników z tamtego okresu bo się kompromitujesz po wtóre....
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.06.2010, 18:49
Kolejny argument z najwyższej półki - człowieku do Legii przyszli zawodnicy, którzy odgrywali w większości bardzo ważną rolę w swoich byłych zespołach - zdobywali z nimi tytuły etc... nie porównuj tych graczy do zawodników z tamtego okresu bo się kompromitujesz po wtóre....
Byc moze tak jest. Jednak moim zdaniem to nadal Wisla ma mocniejszy sklad. Oczywiscie tylko pierwszy...
Odpowiedz cytując
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 21.06.2010, 18:49
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
no dla Ciebie Cupiał jest bogiem i trzeba znosić jego zachowanie...pytam się gdzie tą drogą dojdziemy...a należy żyć przeszłością...skoro nie ma się pomysłu na prowadzenie klubu i na robienie transferów, a tym bardziej na inwestowanie to się klub sprzedaje....jak dla Ciebie nasza polityka transferowa jest ok to żyj dalej mistrzostwami sprzed roku i pozostałymi bo mogą one być ostatnie jeśli nic się nie zmieni....
A dla Ciebie wujek Cupiał to główny wróg? Zrzuć się z kumplami z osiedla i wyślij ofertę do Myślenic. Jestem przekonany, że za adekwatną cenę wujek Cupiał sprzeda tą kurę znoszącą złote jaja.

Chwalicie Legię tak, jak jak ją chwaliliście, gdy kupowała bożyszcze polskiej ligi Iwańskiego i kliku innych zacnych panów. A w tym sezonie uratował ich Mucha, który był jeszcze 5 lat temu rezerwowym w Zilinie i na pewno nikt tego ruchu transferowego nie zachwalał.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:51
Pozyjemy zobaczymy tam moze i byli co nie znaczy ze u nas w lidze beda, jescze sie okienko nie zaczeczelo a Ty placzesz jak by to byl ostatni dzien.
,
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.06.2010, 18:52
odbiegnę trochę od tematu,ale wydaje mi się to ważne.
w zasadzie jest to apel do moderatorów.zróbcie coś,aby przed wysłaniem postu trzeba było np rozwiązać test na inteligencję,albo zeskanować świadectwo maturalne...nie wiem co wymyślicie,ale trzeba ograniczyć wysyp niektórych forumowiczów.to,że ośmieszają samych siebie,to ich sprawa,ale ośmieszają też Wisłę i jej kibiców,bo przecież zaglądają tutaj ludzie z innych stron Polski.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:57
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Byc moze tak jest. Jednak moim zdaniem to nadal Wisla ma mocniejszy sklad. Oczywiscie tylko pierwszy...
Niestety, nie ma obecnie żadnych przesłanek aby tak twierdzić.

Dokąd ma nas zaprowadzić negowanie słusznej drogi polegającej na wzmocnieniu zespołu? Przecież wszyscy cieszylibyśmy sie, gdyby u nas postąpiono podobnie, zainwestowano w skład, marketing etc. Mamy się pocieszać tym, że Legi coś może nie wyjść, zamiast samemu wziąć się za rzetelną pracę nad nad poprawą jakości zespołu, polityki kadrowej i całego klubu? W którą stronę Wy skręcacie?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów