|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Licze na DC, Milinkovica, Djurovskiego i Diawarę to będzie dobrze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czyzby wyprzedaz
? Potrzebujemy 5 pilkarzy, a jak narazie zamierzamy pozbyc sie kolejnych....czekam na stopera, prawego obronce, lewego pomocnika, srodkowego pomocnika i napastnika...przy zachowaniu obecnej kadry. Dziwne, ze Legia juz prawie skompletowala kadre, a nie mamy nawet lipca, to jest profesjonalizm. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a wiesz dlaczego tak sie stało? że kupuja pilkarzy za spora kase i szybko? bo zajeli 4 miejsce w lidze, nie awansowali do europejskich pucharow i gdyby tego nie zrobili, legia stoczylaby sie na samo dno...byc moze nasz zarzad nie rozumie, że gdy sie nie wzmocnimy a nie daj Boże ktos jeszcze odejdzie to nie bedzie walki o mistrza i w le daleko nie zajdzemy..licze, ze nasi wkoncu sie obudza z tego swojego snu i przed le bedziey miec kilku nowych pilkarzy, ktorzy beda wzmocneniem a nie uzupelnieniem, bo jesli maja brac byle kogo to lepiej dac szanse naszej mlodziezy
![]()
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman
AVE WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie nieporozumieniem było by sprzedanie Diaza za 1 mln skoro za gorszego a spełniającego podobną rolę w drużynie Dudke zainkasowaliśmy 2,5mln. Gdzie tu sens i logika?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
Maly = Rybus - zalezy jak sie ustawi Malego. Jak gra z Brozkiem w ataku to jest >, na boku niestety traci Cleber po dlugiej kontuzji vs szklany Choto nowi bramkarze Brozek vs.... V ktos tam vs Sobol na podstawie czego ich porownac? Zapomniales tez o Boguskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na transfery, bo te po prostu muszą być. Byleby nie były to transfery pokroju Alemao, bo takimi zawodnikami Europy nie zwołujemy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
co do walki o mistrza - bez wzmocnień będzie pewnie ciężko o mistrza, ale nie powinno być ciężko o miejsce w pucharach, Ruch już nie powtórzy takiego sezonu, Bełchatów się rozleciał, a innych chętnych nie widać co do gry w LE - jakiekolwiek sukcesy przyjmę z miłym zaskoczeniem, nie spodziewam się dokładnie niczego widząc stan polskiej piłki i klubów |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Acapelo śmieszne to zestawienia
![]() Oni nie grali w ogole na poziomie Ekstraklasy takze jakim odnosnikiem sie kierowales? Youtube? Sorki, ale to dziecinne takie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Martwi mnie jedno, że testowanemu Alemao jeszcze nie podziękowali... i ma dojechać na zgrupowanie do Zakopanego żeby trenować z resztą ekipy. Jeśli oni się nastawiają na tego typu transfery to niebardzo widzę gre w LE i w lidze...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Powinniśmy już dawno nauczyć się, że obecny skład naszej drużyny KOMPLETNIE nic nie zapewnia. I nic nie gwarantuje, poza problemami i coraz poważniejszymi klęskami w Europie. Mamy zawodników chimerycznych, kontuzjogennych, słabych piłkarsko, niezdolnych do utrzymywania stabilnej formy przez dłuższy czas, gry na kilku frontach. Dlatego potrzebujemy pilnie koniecznych wzmocnień - ze względu na puchary, ligę, nowy stadion, rozwój, kwestie marketingowe. Uważam, ze jest to poza dyskusją, a szukanie sobie jakichś alibi dla ich braku, trwanie w polityce ostatnich lat - wysoce szkodliwe i nieracjonalne.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.06.2010 o godz. 15:31.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mnie zastanawia jedno...czemu nie ma transferów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
My już swoje transfery na tą rundę wykonaliśmy. Zresztą, jak co rundę dochodzi do nas przynajmniej jeden wartościowy zawodnik (Jovanić, Kirm&Alvarez, Marcelo itd) Ale Wy oczywiście tego nie widzicie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
no dla Ciebie Cupiał jest bogiem i trzeba znosić jego zachowanie...pytam się gdzie tą drogą dojdziemy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uciekł post.
Nie, nie jest dla mnie ok. Ty myślisz że ja nie chcę konkretnych transferów, nie marzę o Lidze Mistrzów, opanowaniu Polską ligą przez najbliższe minimum 30 lat? Tak zapewne myślisz. Ale jesteś w błędzie. Zniesmacza mnie to tak samo. Do dziś mam gęsią skórkę jak sobie przypomnę PAO w Atenach. Jak sobie przypomnę o Lewatywie. Nie wspominając o multum innych sytuacjach. Tyle że próbuję spoglądać na to trzeźwym okiem bo chcąc od kogoś czegoś wymagać wpierw trzeba spytać się samego siebie czy wszystko zrobiłem jak należy, a przede wszystkim żeby było lepiej. Sam nie jestem bez winy bo zdarza mi się odpuścić kilka meczów czy obejść obojętnie obok sklepiku klubowego. Zdzieranie paluchów na klawie niczego nie zmieni, choćbyśmy to powtórzyli przez następne tysiąc stron w tym temacie. I zapamiętaj że klub to nie tylko transfer z klubu i do niego. Wszystko kosztuje i to nie jest tak że kogoś sprzedamy i całość idzie na transfer. I czy Ty myślisz że w klubie pracują jacyś debile pokroju Cupiała czy Basałaja? Cupiała - jak sam wiesz WŁAŚCICIELA KLUBU. Że jemu nie zależy na Mistrzostwie i awansie do LM? Oni i reszta to są ludzie dużo bardziej wykształceni od dużej większości tego forum, w tym ode mnie. Pewnie, można napisać skoro mu zależy to czemu nie podrzuci sporej sumki - odpowiedź już kiedyś udzielił. Tu nie chodzi o żadne myślenie i brak profesjonalnego działania - tu chodzi tylko i wyłącznie o to co zawsze czyli pieniądze. Tylko niech mi znów ktoś nie wyjeżdża z tekstami że ów osoby nie znają się na swoim fachu. Basałaj i reszta ekipy się nie zna - jasne. I albo one się znajdą albo i nie. Choć uważam że transfery dopiero przed nami. A to że Legia już teraz się wzmacnia możemy mieć głęboko w chuju. I jak już jesteśmy przy Legii to sam widzisz jakich piłkarzy ściągnęli i czy to jest jakieś myślenie czy nadzwyczaj profesjonalne działanie? Dla mnie osobiście nie. To jest kupa kasy jak na nasze warunki wyłożona i sobie ściągnęli typów z Partizana czy Dinamo Zagrzeb. To nie są anonimowe kluby i nie są to rezerwowi zawodnicy tychże klubów. Nie trzeba dużo główkować - wystarczy mieć zielone. Tyle że u nich to rzeczywiście była porażka ze składem i musiało ich przycisnąć.
Ostatnio edytowane przez element : 21.06.2010 o godz. 18:43.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niestety ale do narzekania jesteśmy poniekąd zmuszani, jak co roku obiecuje się że będą transfery, wzmocnienia nie uzupełnienia, kadra zamknięta przed zgrupowaniem etc..
Póki co wygląda na to że w tym oknie niewiele się zmieni bo do pierwszego meczu już bardzo blisko ( 3 tygodnie ). Pozyskany bramkarz cieszy ale to nawet nie jest kropla w morzu potrzeb, niestety ale wietrzenie składu powinniśmy mieć podobne do tego, które ma miejsce w Legii i na podobnym poziomie (przynajmniej na papierze). Nie ma albo funduszy albo ludzi mogących się tym zająć, do profesjonalizmu niestety wciąż dalej niż bliżej ale mam nadzieję że nowy Prezes jakoś to poukłada i... może za rok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Prezes powiedzial ze przed 1 lipca nie ma sie co spodziewac informacji nt transferow.
Skad Ty wiesz co sie dzieje w klubie? no chyba ze robisz za fotel prezesa Ty myslisz ze pozyskac dobrego zawodnika to jak pojechac do Tesco i wziac z polki sklepowej? My jestesmy klubem Polskiej ekstraklasy i dla dobrego zawodnika to zadna nobilitacja zeby tu grac, w naszej lidze nie placi sie az tak wielkich pieniedzy jak np Cyprze wiec jak mondralo na poczatku okienka chcesz przyciagnac lepszych kopaczy. Tyle wymagasz a koszulke klubowa to pewnie w galeri kupiles bo byla po 9 zl a nie w Wislackim Swiecie za 200 zl i nie mowiac o karnecie ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
O kurde, a ta legia to cały skład chce wymienic czy jak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
jak zwykle wielkie obietnice bez pokrycia
straciłem już wiarę w jakiekolwiek wzmocnienia a dla przypomnienia dodam, ze straciliśmy ALVAERA, JOPA i GŁOWACKIEGO a nikt nie przyszedł na obronę ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak Janek robil zaciag Hiszpanski to tez byly placze jaka ta Legia jest zajebista sciaga Hiszpanow beda dzielic i rzadzic latami i co? ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kolejny argument z najwyższej półki - człowieku do Legii przyszli zawodnicy, którzy odgrywali w większości bardzo ważną rolę w swoich byłych zespołach - zdobywali z nimi tytuły etc... nie porównuj tych graczy do zawodników z tamtego okresu bo się kompromitujesz po wtóre....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Chwalicie Legię tak, jak jak ją chwaliliście, gdy kupowała bożyszcze polskiej ligi Iwańskiego i kliku innych zacnych panów. A w tym sezonie uratował ich Mucha, który był jeszcze 5 lat temu rezerwowym w Zilinie i na pewno nikt tego ruchu transferowego nie zachwalał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
odbiegnę trochę od tematu,ale wydaje mi się to ważne.
w zasadzie jest to apel do moderatorów.zróbcie coś,aby przed wysłaniem postu trzeba było np rozwiązać test na inteligencję,albo zeskanować świadectwo maturalne...nie wiem co wymyślicie,ale trzeba ograniczyć wysyp niektórych forumowiczów.to,że ośmieszają samych siebie,to ich sprawa,ale ośmieszają też Wisłę i jej kibiców,bo przecież zaglądają tutaj ludzie z innych stron Polski. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dokąd ma nas zaprowadzić negowanie słusznej drogi polegającej na wzmocnieniu zespołu? Przecież wszyscy cieszylibyśmy sie, gdyby u nas postąpiono podobnie, zainwestowano w skład, marketing etc. Mamy się pocieszać tym, że Legi coś może nie wyjść, zamiast samemu wziąć się za rzetelną pracę nad nad poprawą jakości zespołu, polityki kadrowej i całego klubu? W którą stronę Wy skręcacie? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|