|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co pare minut w nocy Radio Maryja podaje numer konta w bankach żeby Polonusi mogli wpłacac pieniądze na rozgłośnie z Torunia.Myśle że to właśnie z nich głównie utrzymuje sie radio
Pamiętam jak Ojciec Rydzyk nazwał śp. Marie Kaczyńską czarownicą i żeby sie poddała eutanazji.Jarek nawet nie zaragował.... taki z niego gentelmen
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.06.2010 o godz. 10:38.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
A Lech Wałęsa? A Lech Wałęsa nie o taki wynik walczył
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Widać że do końca Ci sie w zyciu chyba nie układa. A z jakiegoż to powodu Ci ludzie uciekali z naszego kraju? naprawde była to ostatnia deska ratunku aby przeżyć? Grzeją dupe od kilkunastu lat w USA uciekli z Polski w trudnych czasach, to niech tam siedzą a nie decydują o naszej przyszłości, uważając się za patriotów. Wynik wyborów w USA pokazuje, że głosują CI którzy słuchają tam radia maryja, ci ktorzy uciekli z kraju kilkanasie lat temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Ciekawy jestem ile z ponad 11 milionowej emigracji w Stanach na prawdę interesuje się tym co dzieje się w Polsce nie tylko przy okazji wszelkiej maści meczów reprezentacji, wyborów w starym kraju. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Towarzysz Bolek dalej probuje macic w Polsce? Czas na emeryture dziadku, pieniedzy z nagrody Yobla ci chyba jeszcze zostalo?
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Ku.a czasami głupota i zawiść ludzka mnie przeraża... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja z kolei nie skomentuje Twojego tekstu o "masowym napływie wieśniactwa" - a co może jest inaczej? Każdy to wie, tylko nie każdy o tym mówi otwarcie. A o waszej ignorancji najlepiej świadczy fakt iż dla was Polak na emigracji, to zarobas który "grzeje dupę" i zagląda codziennie na konto jak mu $ spływają. A prawda jest zupełnie inna...
Co do mojej sytuacji i powodzenia to dzięki Bogu powodzi mi się na tyle, że nie musiałem tam zostać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Jak ktos jest na nielegalnie przedluzonym pobycie to pewnie konta w banku nie ma i nie ma innej mozliwosci.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kilka ciekawych komentarzy:
Gowin w TokFM: w wewnetrznych zakladach PO bylem najw. sceptykiem, bo obstawialem przewage 10% Bielan w radio: Lech Kaczyński dostał prawie 5 mln głosów w 2005, PiS dostało 5,1 mln w 2007, Jarosław Kaczyński dostał wczoraj 6 mln. a ja dodam, że PiS w 2005 niemal 3,2 mln głosów. i jeszcze zdjęcie ze sztabu PO... ![]()
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 21.06.2010 o godz. 12:06.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że Petelicki głosował na Kaczyńskiego mimo wszystko mnie dziwi. Nawet po słynnym artykule w Rzepie.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zamiast powtarzać bzdury pojedź, pomieszkaj tam, popracuj i wyrób sobie własną opinię o USA zamiast powtarzać swoimi słowami czyjeś wypociny.
Mówi, że głosował jeśli już, bo czy tak było to wie tylko on. To jest jakaś rozgrywka, kłótnia w rodzinie.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 21.06.2010 o godz. 14:35.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
To, że starsza emigracja patrzy pod pryzmatem transformacji to dobrze. Wyjeżdżali było źle a teraz jest tak samo. Czytam prasę emigracyjną zwłaszcza tą w USA i wiem kto tam pisze. Dlatego powiem otwarcie, że tamte media Polskie są obiektywniejsze niż Nasze na miejscu. Poza tym głosują bo są Polakami i to właśnie dzięki emigracji(wyjazdowi) możemy się przekonać czy jesteśmy prawdziwymi patriotami.
I dzielenie Polski na oświecony zachód i średniowieczny wschód to porażka. Ale to zależy jakie kto wartości wyznaje. Bo ja ze swoimi średniowiecznymi wartościami to mogę nawet w Amsterdamie żyć i nic mnie nie zmieni. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stosujesz argumentację opartą na kwestiach gospodarczych i uważam, że bardzo dobrze. Nie jestem tylko pewien czy aby argumenty jakie przestawiasz tak na prawdę nie wzmacniają Jarosława i PiSu ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
buahahaha koniec z nazywaniem lewicy postkomunistami
Wiedziałem , że będzie zabawnie , ale nie przypuszczałem , że aż tak szybko ![]() Zobaczymy , czy Komorowski przelicytuje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przelicytuje? Przecież PO to teraz postkomuna bis, ściągają do siebie frakcję Kwacha. Nowy prezes NBP to niby z jakiej formacji? Kogo poparł tow. Cimoszewicz już w pierwszej turze? Napieralski po tych wyborach będzie pewnie próbował wyciąć resztę.
Podział między frakcję Millera a Kwaśniewskiego przebiega teraz między PO i SLD. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|||
|
O podatkach już pisałem... Zostały zmniejszone w momencie, który nie znajduje racjonalnego uzasadnienia. Tj. w czasie dużego wzrostu gospodarczego, a w cyklu wzrostowym nie powinno się w ten sposób przyspieszać gospodarki. Niemniej jednak okazało się to bardzo dobre w skutkach w czasie kryzysu, ale nie można powiedzieć żeby zasługą PiS było łagodne przejście przez kryzys na skutek tej obniżki gdyż a) nie przewidzieli oni z całą pewnością kryzysu i nie działali z tym nastawieniem, b) nie był to tak ogromny impuls dla gospodarki, choć bez wątpienia było to zjawisko korzystne...
Zaraz mi napiszesz, że przewidzeli sytuację, jaka będzie miała miejsce na światowych rynkach. Jeśli tak to należy im się Nobel z dziedziny ekonomii. O tym, że PiS wielkich zasług na polu walki z kryzysem nie ma świadczy dobitnie ich działanie już po wybuchu kryzysu. Wszelkie pomysły dotyczące wzrostu deficytu w celu pobudzania gospodarki okazałyby się tragiczne w skutkach. Gdyby stworzyć model gospodarki, która oparta jest na wydatkach proponowanych przez PiS w tym okresie okazałoby się, że bylibyśmy dziś w sytuacji greckiej, hiszpańskiej etc. I to jest ogromny zarzut wobec tej partii, którego zdajesz się kompletnie nie dostrzegać. Pod ich rządami bylibyśmy dziś bankrutami. Jeśli zaś chodzi o samą skalę korzyści płynących z obniżki podatków w czasie kryzysu to warto zauważyć, że to podatki to tylko jeden z ogromu czynników, który zaważył o tym, że możemy być dziś zieloną wyspą. Jeśli weźmie się pod uwagę dane dotyczące skali osób, które płacą nie 40 a 32% podatku to okaże się, że naprawdę ma to marginalne znaczenie. Naszym największym atutem była strona popytowa napędzana przez zwykłych obywateli. Polacy nie wystraszyli się kryzysu i nie spadła u nas konsumpcja. Do tego doszło obniżenie kursu złotówki. To wszystko przy rozsądnych cięciach pozwoliło nam przejść suchą stopą przez ten kryzys. Cytat:
Jeśli chodzi o ustawy to jeszcze w tym roku ma wejść ustawa mówiąca o regule wydatkowej. W dalszej kolejności planowane jest obcięcie absurdalnych emerytur mundurowych kosztujących podatników kolejne miliardy rocznie. Zastanawia mnie czy JK podpisze te ustawy, oraz czy zgodzi się na dalsze obcinanie pomostówek, podniesienie wieku emerytalnego, reformę KRUS - jesli nie likwidację to chociaż konieczne kryterium dochodowe. JK wielokrotnie podkreślał, że będzie dbał o przywileje pracownicze... Szkoda że jednocześnie będzie tych pracowników wpędzał w biedę na starość swoimi działaniami. Cytat:
Jeśli nie zrównamy wieku emerytalnego kobiety zawsze będą otrzymywać dużo niższe świadczenia. Jest to co by nie mówić trochę dyskryminujące. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Przepraszam za totalny offtop ale Svartis - Sprawdzales musztarde Tatara Roleskiego? To jest po prostu niebo w gebie
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No Pan Jarek dość szybko działa. Czwany lis z niego pewnie niedługo koalicja z jego ukochanym SLD. Politycy to jednak wszystko zrobią dla wygrania wyborów. Najgorszych wrogów wezmą za przyjaciół. Komorowski też zastosuję tą taktykę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Link z wypowiedzią w której zawarte było to hasło o semantycznej dekomunizacji lewicy.
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html Cytat:
.Tak jak można było przewidzieć , PiS będzie próbował uderzać w ,,rewiry gospodarcze'' , powtarzając manewr z z Bugajem , oraz podziałem Polski na liberalną i solidarną.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.06.2010 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem tez skad w ogole ktos uzurpuje sobie prawo do odbierania prawa glosu Polakom na emigracji. Polacy w USA nie wstydza sie swego kraju, pojedz zobaczyc. Z kolei Polacy w UK czy Niemczech czesciej udaja ze nie maja nic wspolnego z Polska. Tez pojedz zobaczyc a potem sie dalej zastanawiaj kto glosowac moze a kto nie. Ja sobie prawa do takiego decydowania nie roszcze. Zgoda buduje. Budujcie ja dalej podobnymi tekstami. Jak wasz kandydat nie potrafiacy zlozyc gratulacji swojemu rywalowi, ostentacyjnie nie sciskajacy dloni, nie blokujacy obelg i oszczerstw ze strony kolegow partyjnych czy swojego komitetu honorowego i wytaczajacy proces z byle powodu. Pamietajcie, zgoda buduje! ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Salonowa lewica, postkomunistyczna, rózowa, Kalisz, Urban, Kwaśniewski, Miller i reszta bandy chuja natomiast pójdzie za Komorowskim, razem ze swoim betonem przerażonym IV RP. I tym sposobem wrócimy do podziału na Polskę lubiącą okrągły stół, Polskę w której wódkę pije salon Solidarności i ustawiona banda z PRL i Polskę nielubiącą okrągłego stolu, Polskę w której wódkę pije antykomunista z lewicowcem. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Pytanie jak pogodzić SLD i PiS w kwestii - związków homoseksualnych - in vitro - aborcji - emerytur esbeków - krzyży w szkołach - w ogóle kościoła Głosowanie najpierw na Napierlaskiego, a potem na Kaczyńskiego to jakiś abstrakt. Przynajmniej dla mnie Jeśli ktoś o takich preferencjach jest na forum chętnie poznam jego motywację. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dodatkowo to wlasnie za rzadow i dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom. I teraz powiedzcie mi, kto tutaj nam robil z Polski "druga Irlandie" pod wzgledem gospodarczym?. Ja poki co dochodze do wniosku, ze tak naprawde jedynym bledem(byc moze niezamierzonym albo raczej zamierzonym nie z tej strony...) PiS byla ta cholerna koalicja z LPR(ktora nota bene chce zaraz zrobic rowniez PO ide o zaklad ze powtorki z rozrywki miec tym razem nie bedziemy), przez ktora stracili bardzo duzo poparcia. Przypomne jeszcze raz. Jezeli Polska bedzie prowadzic taka polityke jaka chce prowadzic PO czyli lizanie rowa Niemcom, Francji, WLK. Brytanii i reszcie panstw ktore sie licza w UE, nie osiagniemy nic, oraz nikt sie z nami nie bedzie liczyl. Po prostu dlatego ze my nie mamy im absolutnie nic do zaoferowania. Kiedy przyjdzie co do czego i bedziemy chciali czegos od nich wlasnie to tego nie torzymamy. SP. Kaczor wiedzial o tym dlatego chcial miec dobre stosunki z reszta krajow tych teoretycznie slabszych(Estonia, Litwa, Lotwa itp. itd.) a takze bardzo Windowal pomysl wlaczenia Turcji doUnii Europejskiej. P.S. teraz po latach widze ze ta cala Unia Europejska nie jest wcale tak "piekna" jak ja sie swego czasu malowalo... JK komunista? A to dobre, ha... Edit: St@chu ja ci wyjasnie jakie sa motywacje glosowania w taki sposob. A wierz mi ze sporo ludzi w taki sposob podchodzi do polityki. Glosowano najpierw na Napieralskiego bo ladnie sie w garniturze prezentuje i dlatego bedzie godnie reprezentowal Polske na arenie miedyznarodowej, a na Kaczysnkiego dlatego ze mu brat zginal w Samolocie lecacym do Smolenska...
Ostatnio edytowane przez koyoot : 21.06.2010 o godz. 19:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
), czlowieka ktory moze ma kontrowersyjne poglady na wiele tematow, czlowieka ktory moze ma nierealny plan na Polske (chociaz tak naprawde gdyby rzad poszedl jego tropem to takie zmiany bylyby mozliwe, nie przkonamy sie dopoki nie sprobujemy, ale niestety raczej nigdy nie sprobujemy Pytanie mam. Plosat to prowadzi propagande anty Kaczynski? Tak dzis nadawali na niego. Pokazywali jacy to na niego wiesniacy glosuja, jacy to idioci po podstawowkach itd. Szkoda ze tv robi ludziom gowno z mozgu. Odnosnie Polonii na emigracji. Generalnie skoro z tego co slyszalem w USA glosowalo 5% uprawnionych do glosowania to uwazam ze te 5% jak najbardziej uczciwie zaglosowalo. Tzn to sa naprawde moim zdaniem Polacy ktorym zalezy na losie Polski, a te 95% to sa wlasnie CI ludzie ktorzy wyjechali i maja w dupie nasz kraj o ktorych tutaj kilka osob wyzej pisze. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|