The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 10:26
co pare minut w nocy Radio Maryja podaje numer konta w bankach żeby Polonusi mogli wpłacac pieniądze na rozgłośnie z Torunia.Myśle że to właśnie z nich głównie utrzymuje sie radio

Pamiętam jak Ojciec Rydzyk nazwał śp. Marie Kaczyńską czarownicą i żeby sie poddała eutanazji.Jarek nawet nie zaragował.... taki z niego gentelmen
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.06.2010 o godz. 10:38.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 21.06.2010, 10:38
A Lech Wałęsa? A Lech Wałęsa nie o taki wynik walczył

http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.06.2010, 10:44
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Otóż drogi asie jest dokładnie na odwrót. Od początku lat 90, wielu moich znajomych (około 80 %) w związku z rosnącymi czynszami, w centrum Krakowa musiało wynieść się poza jego rejon. Sytuacja taka spowodowana była głównie masowym napływem wieśniactwa, które za pieniądze ze sprzedaży ziemi swoich rodziców, wykupywali tu mieszkania i rozpoczynali studia, dając początek fali tzw. ćwierćinteligentów. Ludziom tym ktoś wmówił, że papierek kupiony na uczelni, jest wykładnikiem ich "inetlygencyji" i wyższego statusu społecznego Dzięki temu mamy teraz sytuację takową iż 27 letni magister Politologii na krakowskiej AGH na moją prośbę o podanie przyczyn dla których zagłosuje na Komorowskiego, twierdzi całkiem poważnie "bo Kaczyńskiemu źle z oczu patrzy" A co do starej Polonii z Chicago, to nie macie prawa oceniać tych ludzi, bo wielu z nich MUSIAŁO z kraju wyjechać (nie dla tego bo zbierali na nowe Bmw) i wielu z nich rozumie znakomicie czym jest Polska i o co gra się w tych wyborach toczy. Tomo twojego tekstu w ogóle nie skomentuje po to jest jak *******enie ślepego o kolorach.
Jakim ty jesteś ćwierćinteligentem pokazujesz w tym co wyzej napisałeś. Ba, może i nawet nie ćwierć.
Widać że do końca Ci sie w zyciu chyba nie układa. A z jakiegoż to powodu Ci ludzie uciekali z naszego kraju? naprawde była to ostatnia deska ratunku aby przeżyć? Grzeją dupe od kilkunastu lat w USA uciekli z Polski w trudnych czasach, to niech tam siedzą a nie decydują o naszej przyszłości, uważając się za patriotów. Wynik wyborów w USA pokazuje, że głosują CI którzy słuchają tam radia maryja, ci ktorzy uciekli z kraju kilkanasie lat temu.
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.06.2010, 10:48
Otóż drogi asie jest dokładnie na odwrót. Od początku lat 90, wielu moich znajomych (około 80 %) w związku z rosnącymi czynszami, w centrum Krakowa musiało wynieść się poza jego rejon. Sytuacja taka spowodowana była głównie masowym napływem wieśniactwa, które za pieniądze ze sprzedaży ziemi swoich rodziców, wykupywali tu mieszkania i rozpoczynali studia, dając początek fali tzw. ćwierćinteligentów. Ludziom tym ktoś wmówił, że papierek kupiony na uczelni, jest wykładnikiem ich "inetlygencyji" i wyższego statusu społecznego Dzięki temu mamy teraz sytuację takową iż 27 letni magister Politologii na krakowskiej AGH na moją prośbę o podanie przyczyn dla których zagłosuje na Komorowskiego, twierdzi całkiem poważnie "bo Kaczyńskiemu źle z oczu patrzy" A co do starej Polonii z Chicago, to nie macie prawa oceniać tych ludzi, bo wielu z nich MUSIAŁO z kraju wyjechać (nie dla tego bo zbierali na nowe Bmw) i wielu z nich rozumie znakomicie czym jest Polska i o co gra się w tych wyborach toczy. Tomo twojego tekstu w ogóle nie skomentuje po to jest jak *******enie ślepego o kolorach.
Ja z kolei nie skomentuje Twojego tekstu o "masowym napływie wieśniactwa". Miastowy wielki i inteligent się znalazł.

Ciekawy jestem ile z ponad 11 milionowej emigracji w Stanach na prawdę interesuje się tym co dzieje się w Polsce nie tylko przy okazji wszelkiej maści meczów reprezentacji, wyborów w starym kraju.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.06.2010, 10:56
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Ja z kolei nie skomentuje Twojego tekstu o "masowym napływie wieśniactwa". Miastowy wielki i inteligent się znalazł.

Ciekawy jestem ile z ponad 11 milionowej emigracji w Stanach na prawdę interesuje się tym co dzieje się w Polsce nie tylko przy okazji wszelkiej maści meczów reprezentacji, wyborów w starym kraju.
Bardzo duzo Polakow jest na biezaco co sie dzieje w kraju. I przede wszystkim tam przynajmniej maja w miare obiektywne informacje przekazywane.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.06.2010, 10:57
sambo napisał(a):Wyświetl post
A Lech Wałęsa? A Lech Wałęsa nie o taki wynik walczył

Skandal! Walczył o demokrację, a tu każdy głosuje jak chce...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
koyoot
Senior Member

Stary 21.06.2010, 11:01
Towarzysz Bolek dalej probuje macic w Polsce? Czas na emeryture dziadku, pieniedzy z nagrody Yobla ci chyba jeszcze zostalo?
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 21.06.2010, 11:19
Svartis napisał(a):Wyświetl post
Jakim ty jesteś ćwierćinteligentem pokazujesz w tym co wyzej napisałeś. Ba, może i nawet nie ćwierć.
Widać że do końca Ci sie w zyciu chyba nie układa. A z jakiegoż to powodu Ci ludzie uciekali z naszego kraju? naprawde była to ostatnia deska ratunku aby przeżyć? Grzeją dupe od kilkunastu lat w USA uciekli z Polski w trudnych czasach, to niech tam siedzą a nie decydują o naszej przyszłości, uważając się za patriotów. Wynik wyborów w USA pokazuje, że głosują CI którzy słuchają tam radia maryja, ci ktorzy uciekli z kraju kilkanasie lat temu.
Ile ty masz lat półgłówku żeby oceniać Ludzi, których np. zmuszono w latach 80-tych do emigracji, dając bilet w jedną stronę Znasz historię każdego z nich Wiesz przed jakimi dylematami stawali kiedy z własnej Ojczyzny Byli wyrzucani Wiesz co robili za granicami aby wspomóc podziemną "Solidarność" a także swoje Rodziny w Kraju Może Wiślakom przebywającym w Stanach bądź w Australii też chcesz nawrzucać palancie

Ku.a czasami głupota i zawiść ludzka mnie przeraża...
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.06.2010, 11:44
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Według danych z 97.37 proc. (445) obwodów w Krakowie, Bronisław Komorowski otrzymał w I turze wyborów prezydenckich 48.79 głosów, Jarosław Kaczyński - 32.26. Trzeci z kandydatów - Grzegorz Napieralski uzyskał 10.00 proc. głosów. Frekwencja wyniosła 63.74 proc.

tylko wiocha Jarka kocha
I co w tym złego? Wieś to Polska B? Mógłbym sparafrazować Twoją wypowiedź i powiedzieć: Tylko wiocha Polskę kocha.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
carpenter
Senior Member

Stary 21.06.2010, 11:50
Ja z kolei nie skomentuje Twojego tekstu o "masowym napływie wieśniactwa" - a co może jest inaczej? Każdy to wie, tylko nie każdy o tym mówi otwarcie. A o waszej ignorancji najlepiej świadczy fakt iż dla was Polak na emigracji, to zarobas który "grzeje dupę" i zagląda codziennie na konto jak mu $ spływają. A prawda jest zupełnie inna...
Co do mojej sytuacji i powodzenia to dzięki Bogu powodzi mi się na tyle, że nie musiałem tam zostać.
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.06.2010, 11:53
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
nie mówiąc o tym sporo starszych osób trzyma pieniądze w skarpecie (a to wiem od osób które tam mieszkały)
Jak ktos jest na nielegalnie przedluzonym pobycie to pewnie konta w banku nie ma i nie ma innej mozliwosci.
DysoN
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2010, 12:04
Kilka ciekawych komentarzy:

Gowin w TokFM: w wewnetrznych zakladach PO bylem najw. sceptykiem, bo obstawialem przewage 10%

Bielan w radio: Lech Kaczyński dostał prawie 5 mln głosów w 2005, PiS dostało 5,1 mln w 2007, Jarosław Kaczyński dostał wczoraj 6 mln.

a ja dodam, że PiS w 2005 niemal 3,2 mln głosów.

i jeszcze zdjęcie ze sztabu PO...

Ostatnio edytowane przez Sędzia : 21.06.2010 o godz. 12:06.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.06.2010, 12:05
http://powinno być w innym temacie, ...embedded#</a>!

hahaha
,,Dąb Bartek'' miażdży
Sędzia
Senior Member

Stary 21.06.2010, 12:56
To, że Petelicki głosował na Kaczyńskiego mimo wszystko mnie dziwi. Nawet po słynnym artykule w Rzepie.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.06.2010, 14:26
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Twoja Polonia z USA ktora wyjechała stad 30 lat temu , chciała by widzieć Polske dalej jak skansen ,do ktorego przyjezdzaja raz na 10 lat i widza wieś zabitą dechami
Tam po prostu nie ma takich szmat jak Gazeta Wyborcza, ITI czy Polityka a do tego nie ma sitw od których jest się zależnym finansowo, gdzie wszelkie polityczne opowiedzenie się po stronie nie esbeckiej jest zaraz karane strata pracy. To cała tajemnica.

Zamiast powtarzać bzdury pojedź, pomieszkaj tam, popracuj i wyrób sobie własną opinię o USA zamiast powtarzać swoimi słowami czyjeś wypociny.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
(...)Ponieważ tu zaglądają rodacy z Wysp to chciałbym po pierwsze powiedzieć po raz kolejny, przy kolejnych wyborach że dzięki Wam wierze , że Wolna Polska jest możliwa.
Po raz kolejny czyli drugi, tak? I co, głosowanie na Palikota i Komorowskiego to "wolna Polska"?
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
To, że Petelicki głosował na Kaczyńskiego mimo wszystko mnie dziwi. Nawet po słynnym artykule w Rzepie.
Mówi, że głosował jeśli już, bo czy tak było to wie tylko on. To jest jakaś rozgrywka, kłótnia w rodzinie.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 21.06.2010 o godz. 14:35.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.06.2010, 14:48
To, że starsza emigracja patrzy pod pryzmatem transformacji to dobrze. Wyjeżdżali było źle a teraz jest tak samo. Czytam prasę emigracyjną zwłaszcza tą w USA i wiem kto tam pisze. Dlatego powiem otwarcie, że tamte media Polskie są obiektywniejsze niż Nasze na miejscu. Poza tym głosują bo są Polakami i to właśnie dzięki emigracji(wyjazdowi) możemy się przekonać czy jesteśmy prawdziwymi patriotami.

I dzielenie Polski na oświecony zachód i średniowieczny wschód to porażka. Ale to zależy jakie kto wartości wyznaje. Bo ja ze swoimi średniowiecznymi wartościami to mogę nawet w Amsterdamie żyć i nic mnie nie zmieni.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.06.2010, 14:59
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast nie popieram JK, ponieważ moje spojrzenie na politykę gospodarczą jednoznacznie podpowiada mi, że zaprowadzi on nas w zupełnie niewłaściwą stronę.
http://niezalezna.pl/blog/show/id/2361

Cytat:
Sytuacja w Europie jest wyjątkowa. Wszystkie kraje rozpoczęły uzdrawianie finansow publicznych. Jeśli wygra JK i zablokuje przez kolejny rok dążące do tego reformy rządu zostaniemy na zaścianku Europy. Nasz kraj utraci swoją wiarygodność i dużo chętniej będzie sie inwestowac w krajach o stabilnych finansach.
W ciągu 3 lat panowania PO dług publiczny zwiększył się o 200 mld pln. W związku z tym bardzo chętnie zobaczę jakieś projekty ustaw autorstwa PO. Innymi słowy jeśli możesz podaj co konkretnie będzie blokował JK.

Cytat:

Nie da się tego osiągnąć przy systemie emerytalnym, które nie dość, że nie zapewnia godziwej emerytury, nie dość że dyskryminuje kobiety, to jeszcze generuje rok rocznie miliardy zł deficytu i zmusza rząd do dotacji celowych na ten cel.
Na czym polega ta dyskryminacja kobiet bo nie rozumiem za bardzo

Cytat:

Każda złotówka, która idzie na wypłatę emerytur nie zostaje zainwestowana w sposób optymalny i nie jest skierowana na wzrost naszego PKB. A ogranicza się jedynie do zwykłej redystrybucji dochodów,
Rozumiem, że chodzi Ci o każdą złotówkę spoza tzw składek. No dobrze to co w takim razie proponuje PO w tej kwestii no bo skądś tą brakującą kasę na wypłatę świadczeń emerytalno-rentowych musi skołować

Stosujesz argumentację opartą na kwestiach gospodarczych i uważam, że bardzo dobrze. Nie jestem tylko pewien czy aby argumenty jakie przestawiasz tak na prawdę nie wzmacniają Jarosława i PiSu
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.06.2010, 15:15
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Żadna partia nie jest prawdziwie konserwatywna ani prawdziwie liberalna, to takie mieszanki, gdyż polska scena polityczna po 20 latach jest wciąż nieukształtowana. Dopóki będą na niej ludzie wywodzący się z tradycji solidarnościowych, to raczej wątpliwe są wszelkie reformy. Nam obecnie potrzeba polityków-technokratów, młodych, wykształconych, nie bojących się przeprowadzić niezbędnych reform (systemu emerytalnego i rentowego, likwidacji dużej części przywilejów emerytalnych, likwidacji KRUSU, stworzenia przejrzystego systemu podatkowego oraz odbiurokratyzowania państwa i urzędów) gdyż obecna ekipa (nie tylko rządowa - cały parlament) boi się tego ze względu na opinię społeczną (bo przecież oni nic innego jak politykować nie umieją.. dlatego tak boją się o stołki). Muszą to być młodzi ludzie, ale nie związani z żadną z obecnych partii, gdyż tam, w młodzieżówkach w większości się tylko chla i imprezuje...
Oj święta prawda! To muszą być ludzie wolni od PRL.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Mareq
Senior Member

Stary 21.06.2010, 17:39
buahahaha koniec z nazywaniem lewicy postkomunistami
Wiedziałem , że będzie zabawnie , ale nie przypuszczałem , że aż tak szybko
Zobaczymy , czy Komorowski przelicytuje
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.06.2010, 17:51
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy , czy Komorowski przelicytuje
Przelicytuje? Przecież PO to teraz postkomuna bis, ściągają do siebie frakcję Kwacha. Nowy prezes NBP to niby z jakiej formacji? Kogo poparł tow. Cimoszewicz już w pierwszej turze? Napieralski po tych wyborach będzie pewnie próbował wyciąć resztę.
Podział między frakcję Millera a Kwaśniewskiego przebiega teraz między PO i SLD.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.06.2010, 17:53
Ja z kolei nie skomentuje Twojego tekstu o "masowym napływie wieśniactwa" - a co może jest inaczej? Każdy to wie, tylko nie każdy o tym mówi otwarcie. A o waszej ignorancji najlepiej świadczy fakt iż dla was Polak na emigracji, to zarobas który "grzeje dupę" i zagląda codziennie na konto jak mu $ spływają. A prawda jest zupełnie inna...
Co do mojej sytuacji i powodzenia to dzięki Bogu powodzi mi się na tyle, że nie musiałem tam zostać.
Prawda jest taka jaką przedstawiłem. Ucieczka z kraju w ciężkich dla niego czasach, ludzi ze wsi i z miasta, ktorzy uwazali sie za bog wie kogo bo przeciez są w ameryce. I nadal uważaja ze Polska jest drewnianym państwem, do ktorego nie warto wracac. I bardzo dobrze niech nie wracają.W Twojej rodzinie od małego jest prowadzona propaganda że źli ludzie ze wsi zabrali pracę i miejsca na studiach biednym mieszczuchom takim jak ty?
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.06.2010, 18:27
O podatkach już pisałem... Zostały zmniejszone w momencie, który nie znajduje racjonalnego uzasadnienia. Tj. w czasie dużego wzrostu gospodarczego, a w cyklu wzrostowym nie powinno się w ten sposób przyspieszać gospodarki. Niemniej jednak okazało się to bardzo dobre w skutkach w czasie kryzysu, ale nie można powiedzieć żeby zasługą PiS było łagodne przejście przez kryzys na skutek tej obniżki gdyż a) nie przewidzieli oni z całą pewnością kryzysu i nie działali z tym nastawieniem, b) nie był to tak ogromny impuls dla gospodarki, choć bez wątpienia było to zjawisko korzystne...

Zaraz mi napiszesz, że przewidzeli sytuację, jaka będzie miała miejsce na światowych rynkach. Jeśli tak to należy im się Nobel z dziedziny ekonomii.

O tym, że PiS wielkich zasług na polu walki z kryzysem nie ma świadczy dobitnie ich działanie już po wybuchu kryzysu. Wszelkie pomysły dotyczące wzrostu deficytu w celu pobudzania gospodarki okazałyby się tragiczne w skutkach. Gdyby stworzyć model gospodarki, która oparta jest na wydatkach proponowanych przez PiS w tym okresie okazałoby się, że bylibyśmy dziś w sytuacji greckiej, hiszpańskiej etc. I to jest ogromny zarzut wobec tej partii, którego zdajesz się kompletnie nie dostrzegać. Pod ich rządami bylibyśmy dziś bankrutami.

Jeśli zaś chodzi o samą skalę korzyści płynących z obniżki podatków w czasie kryzysu to warto zauważyć, że to podatki to tylko jeden z ogromu czynników, który zaważył o tym, że możemy być dziś zieloną wyspą. Jeśli weźmie się pod uwagę dane dotyczące skali osób, które płacą nie 40 a 32% podatku to okaże się, że naprawdę ma to marginalne znaczenie. Naszym największym atutem była strona popytowa napędzana przez zwykłych obywateli. Polacy nie wystraszyli się kryzysu i nie spadła u nas konsumpcja. Do tego doszło obniżenie kursu złotówki. To wszystko przy rozsądnych cięciach pozwoliło nam przejść suchą stopą przez ten kryzys.

Cytat:
W ciągu 3 lat panowania PO dług publiczny zwiększył się o 200 mld pln. W związku z tym bardzo chętnie zobaczę jakieś projekty ustaw autorstwa PO. Innymi słowy jeśli możesz podaj co konkretnie będzie blokował JK.
Gdyby rządził PiS zwiększyłby się jeszcze bardziej... Co więcej gdyby przeszło veto Kaczyńskiego do pomostówek byłoby kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt dodatkowych miliardów... Co więcej byłby to miliardy rok rocznie wypływające z budżetu, a ich skala wraz ze starzeniem się społeczeństwa by rosła.

Jeśli chodzi o ustawy to jeszcze w tym roku ma wejść ustawa mówiąca o regule wydatkowej. W dalszej kolejności planowane jest obcięcie absurdalnych emerytur mundurowych kosztujących podatników kolejne miliardy rocznie. Zastanawia mnie czy JK podpisze te ustawy, oraz czy zgodzi się na dalsze obcinanie pomostówek, podniesienie wieku emerytalnego, reformę KRUS - jesli nie likwidację to chociaż konieczne kryterium dochodowe. JK wielokrotnie podkreślał, że będzie dbał o przywileje pracownicze... Szkoda że jednocześnie będzie tych pracowników wpędzał w biedę na starość swoimi działaniami.

Cytat:
Na czym polega ta dyskryminacja kobiet bo nie rozumiem za bardzo
A no na tym, że obecny system emerytalny w sposób skandaliczny dyskryminuje kobiety. Sposób obliczania emerytury sprawia, że nawet pracując tyle samo co mężczyźni kobiety otrzymywałyby dużo mniejsze świadczenia z racji tego, że żyją sporo dłużej. Jesli zaś kobieta dodatkowo pracuje 5 lat krócej... to zebranie przez nią środki dzielone są przez liczbę mającą w mianowniku o 60 więcej... Trochę sporo...
Jeśli nie zrównamy wieku emerytalnego kobiety zawsze będą otrzymywać dużo niższe świadczenia. Jest to co by nie mówić trochę dyskryminujące.

Cytat:
Rozumiem, że chodzi Ci o każdą złotówkę spoza tzw składek. No dobrze to co w takim razie proponuje PO w tej kwestii no bo skądś tą brakującą kasę na wypłatę świadczeń emerytalno-rentowych musi skołować
Jak skołować? Napisałem wyżej. Kompleksowa reforma systemu emerytalnego. Począwszy od zrównania i wydłużenia wieku emerytalnego, a skończywszy na cięciach w emeryturach specjalnych. Dzięki temu zrównoważymy finanse publiczne i staniemy się atrakcyjniejsi dla inwestorów... Bardzo prosty mechanizm... Oni sprawią, że nasze PKB będzie rosło, PKB per capita także i wcale nie będzie potrzeba wielkich świadczeń, żeby ludzią żyło się dobrze. Nie od dziś wiadomo, że pracą ludzie (narody) się bogacą... I taka wizja Polski odpowiada mnie. Polacy (szczególnie na wschodzie) głosujący na Kaczyńskiego zamiast iść tą drogą, wolą z przyjemnością patrzeć na rosnący udział transferów w wydatkach publicznych... Już dziś słyszałem jak pan Błaszczak odświeża hasło polski solidarnej...

Cytat:
Stosujesz argumentację opartą na kwestiach gospodarczych i uważam, że bardzo dobrze. Nie jestem tylko pewien czy aby argumenty jakie przestawiasz tak na prawdę nie wzmacniają Jarosława i PiSu
Chyba jednak nie...
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.06.2010, 18:32
Przepraszam za totalny offtop ale Svartis - Sprawdzales musztarde Tatara Roleskiego? To jest po prostu niebo w gebie

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
dymion9
Member

Stary 21.06.2010, 18:33
No Pan Jarek dość szybko działa. Czwany lis z niego pewnie niedługo koalicja z jego ukochanym SLD. Politycy to jednak wszystko zrobią dla wygrania wyborów. Najgorszych wrogów wezmą za przyjaciół. Komorowski też zastosuję tą taktykę.
Mareq
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:38
Link z wypowiedzią w której zawarte było to hasło o semantycznej dekomunizacji lewicy.

Cytat:
- Niech nam mówią, że jesteśmy lewicowi. Może i po trosze jesteśmy? To nic złego. W Smoleńsku zginęła część ludzi lewicy, tego starszego pokolenia, która leciała tam oddać hołd. Jest coś takiego, jak "czynna skrucha" i powinniśmy to uszanować. Od dziś już nie będę mówił o "postkomunizmie", ale właśnie o "lewicy" - powiedział na wiecu w Szczecinie kandydat PiS Jarosław Kaczyński.
- W socjalizmie nie było złe to, że budowano. Złe było to, że nie było wolności oraz to, że był to system źle zarządzany - dodał lider Prawa i Sprawiedliwości.
(...)
Nowoczesny patriotyzm polega na tym, że my się na takie rzeczy nie zgadzamy. Nie mówimy, że nie można nic zrobić. Musi być sprawiedliwość. Czasy naszych rządów pokazały, że sprawiedliwość nie musi być przeciwstawiana rozwojowi gospodarczemu. Mamy przygotowane plany. Możemy je realizować. Dla tej ziemi i dla całej Polski

Socjalizm z ludzką twarzą .

Tak jak można było przewidzieć , PiS będzie próbował uderzać w ,,rewiry gospodarcze'' , powtarzając manewr z z Bugajem , oraz podziałem Polski na liberalną i solidarną.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.06.2010 o godz. 18:40.
orzeu
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:53
Svartis napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka jaką przedstawiłem. Ucieczka z kraju w ciężkich dla niego czasach, ludzi ze wsi i z miasta, ktorzy uwazali sie za bog wie kogo bo przeciez są w ameryce. I nadal uważaja ze Polska jest drewnianym państwem, do ktorego nie warto wracac. I bardzo dobrze niech nie wracają.W Twojej rodzinie od małego jest prowadzona propaganda że źli ludzie ze wsi zabrali pracę i miejsca na studiach biednym mieszczuchom takim jak ty?
Czesto masz tak ze wyglaszasz sady zbiorowe na temat paru miloinow ludzi?
Nie wiem tez skad w ogole ktos uzurpuje sobie prawo do odbierania prawa glosu Polakom na emigracji. Polacy w USA nie wstydza sie swego kraju, pojedz zobaczyc. Z kolei Polacy w UK czy Niemczech czesciej udaja ze nie maja nic wspolnego z Polska. Tez pojedz zobaczyc a potem sie dalej zastanawiaj kto glosowac moze a kto nie. Ja sobie prawa do takiego decydowania nie roszcze.

Zgoda buduje. Budujcie ja dalej podobnymi tekstami. Jak wasz kandydat nie potrafiacy zlozyc gratulacji swojemu rywalowi, ostentacyjnie nie sciskajacy dloni, nie blokujacy obelg i oszczerstw ze strony kolegow partyjnych czy swojego komitetu honorowego i wytaczajacy proces z byle powodu. Pamietajcie, zgoda buduje!
WISŁA PANY !!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.06.2010, 18:57

Tak jak można było przewidzieć , PiS będzie próbował uderzać w ,,rewiry gospodarcze'' , powtarzając manewr z z Bugajem , oraz podziałem Polski na liberalną i solidarną.
To jest co innego. Autentyczna lewica pójdzie za PiSem. Osoby, które w dupie mają obrone Jaruzelskiego czy PRL, osoby olewające esbecje, dekomunizacje, lustracje i tym podobne. Martwią się o portfel, dadzą się złapać na straszenie o krwiożerczej prywatnej służbie zdrowia etc.

Salonowa lewica, postkomunistyczna, rózowa, Kalisz, Urban, Kwaśniewski, Miller i reszta bandy chuja natomiast pójdzie za Komorowskim, razem ze swoim betonem przerażonym IV RP.

I tym sposobem wrócimy do podziału na Polskę lubiącą okrągły stół, Polskę w której wódkę pije salon Solidarności i ustawiona banda z PRL i Polskę nielubiącą okrągłego stolu, Polskę w której wódkę pije antykomunista z lewicowcem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.06.2010, 18:57
Link z wypowiedzią w której zawarte było to hasło o semantycznej dekomunizacji lewicy.

Socjalizm z ludzką twarzą .

Nie ma to jak porzucić ideały i pewne przekonania w imię walki wyborczej... To chyba najlepiej pokazuje, że JK zrobi wszystko, żeby wygrać. Nie będę ukrywał, że kompletnie nie wierzę w jego przemianę.

Pytanie jak pogodzić SLD i PiS w kwestii

- związków homoseksualnych
- in vitro
- aborcji
- emerytur esbeków
- krzyży w szkołach
- w ogóle kościoła

Głosowanie najpierw na Napierlaskiego, a potem na Kaczyńskiego to jakiś abstrakt. Przynajmniej dla mnie Jeśli ktoś o takich preferencjach jest na forum chętnie poznam jego motywację.
koyoot
Senior Member

Stary 21.06.2010, 19:08
St@chu napisał(a):Wyświetl post
O podatkach już pisałem... Zostały zmniejszone w momencie, który nie znajduje racjonalnego uzasadnienia. Tj. w czasie dużego wzrostu gospodarczego, a w cyklu wzrostowym nie powinno się w ten sposób przyspieszać gospodarki.
Stachu nie wiem czy ty sie zastanawiasz co ty wypisujesz, bo usilujesz na sile umniejszyc to co zrobil PiS(przypomne ze PO tez za ta ustawa glosowalo). Niewazne jest to, co zrobil PiS przeciw kryzysowi, wazne jaki mialo to skutek. A ze dzieki wlasnie PiS`owi zawdzieczamy to, ze jako tako nasz PKB dziala to tylko powinnismy sie cieszyc.

Dodatkowo to wlasnie za rzadow i dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom. I teraz powiedzcie mi, kto tutaj nam robil z Polski "druga Irlandie" pod wzgledem gospodarczym?.

Ja poki co dochodze do wniosku, ze tak naprawde jedynym bledem(byc moze niezamierzonym albo raczej zamierzonym nie z tej strony...) PiS byla ta cholerna koalicja z LPR(ktora nota bene chce zaraz zrobic rowniez PO ide o zaklad ze powtorki z rozrywki miec tym razem nie bedziemy), przez ktora stracili bardzo duzo poparcia.

Przypomne jeszcze raz. Jezeli Polska bedzie prowadzic taka polityke jaka chce prowadzic PO czyli lizanie rowa Niemcom, Francji, WLK. Brytanii i reszcie panstw ktore sie licza w UE, nie osiagniemy nic, oraz nikt sie z nami nie bedzie liczyl. Po prostu dlatego ze my nie mamy im absolutnie nic do zaoferowania. Kiedy przyjdzie co do czego i bedziemy chciali czegos od nich wlasnie to tego nie torzymamy. SP. Kaczor wiedzial o tym dlatego chcial miec dobre stosunki z reszta krajow tych teoretycznie slabszych(Estonia, Litwa, Lotwa itp. itd.) a takze bardzo Windowal pomysl wlaczenia Turcji doUnii Europejskiej.

P.S. teraz po latach widze ze ta cala Unia Europejska nie jest wcale tak "piekna" jak ja sie swego czasu malowalo...

JK komunista? A to dobre, ha...

Edit: St@chu ja ci wyjasnie jakie sa motywacje glosowania w taki sposob. A wierz mi ze sporo ludzi w taki sposob podchodzi do polityki. Glosowano najpierw na Napieralskiego bo ladnie sie w garniturze prezentuje i dlatego bedzie godnie reprezentowal Polske na arenie miedyznarodowej, a na Kaczysnkiego dlatego ze mu brat zginal w Samolocie lecacym do Smolenska...
Ostatnio edytowane przez koyoot : 21.06.2010 o godz. 19:14.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.06.2010, 19:15
Cytat:
No Pan Jarek dość szybko działa. Czwany lis z niego pewnie niedługo koalicja z jego ukochanym SLD. Politycy to jednak wszystko zrobią dla wygrania wyborów. Najgorszych wrogów wezmą za przyjaciół. Komorowski też zastosuję tą taktykę.
I wlasnie stad moje, i mysle wielu podobnych mi do JKM. Czlowieka ktory moze jest kreowany na oszoloma (wiekszego niz naprawde jest ), czlowieka ktory moze ma kontrowersyjne poglady na wiele tematow, czlowieka ktory moze ma nierealny plan na Polske (chociaz tak naprawde gdyby rzad poszedl jego tropem to takie zmiany bylyby mozliwe, nie przkonamy sie dopoki nie sprobujemy, ale niestety raczej nigdy nie sprobujemy ) ale za to czlowieka ktory sie nie s****i, nie powie ze biale jest czarne (bez zadnych podtekstow) po to zeby 100 tys osob oddalo na niego glos, ktory nie bedzie sie bratal z wrogiem dla osiagniecia korzysci. I za to szanuje tego goscia, mysle ze jest to jedyny czlowiek z tej 10 ktora startowala, ktory wylamywal sie z tego trendu, gdzie kazdego slowo z tej 9 (a napewno z wielkiej 4) nie jest warte zlamanego grosza, gdzie kazdego wizerunek to nie wizeunek czlowieka tylko pajaca ktory dla glosow zdejmie muche, wlozy krawat, nauczy sie 10 usmiechow na kazda okazje itd itd No ale rzeczywistosc pokazala ze nic z tego i Mikke wiele glosow nie mial. Aczkolwiek mam nadzieje (chociaz to prozna nadzieja) ze w przyszlosci wybory to beda wybory a nie glosowanie na tych na ktorych nam kaze telewizja. Ja zainteresowalem sie JKM, poszukalem o nim informacji w internecie itp ale juz np o tym calym Zietku czy Morawieckim nic nie wiedzialem. A gdyby pokazywali po rowno cala 10 kandydatow w telewizji to napewno kazdy z nich mialby minimum po 5% glosow. No ale ludzie wola glosowac na tego co jest najwiecej w tv, na tego ktory ma najwiecej w sondazach, na tego ktory ladnie wyglada, czy na oby nie wygral Kaczynski to glosuje na Komorowskiego, i na odwrot. A dzis w Polsacie jakiejs Pani sie spytali na kogo glosowala, "na Kaczynskiego", -"a dlaczego?", "bo ludzie mowili ze taki jedyny dobry kandydat" hehe no skoro z tych 55% glosujacych polowa podeszla tak do sprawy to co tu sie dziwic ze mamy taka wladze jaka mamy. Ludzie sa glupi wiec zaslugujemy na tak samo glupich i bez zasad politykow.
Pytanie mam. Plosat to prowadzi propagande anty Kaczynski? Tak dzis nadawali na niego. Pokazywali jacy to na niego wiesniacy glosuja, jacy to idioci po podstawowkach itd. Szkoda ze tv robi ludziom gowno z mozgu.
Odnosnie Polonii na emigracji. Generalnie skoro z tego co slyszalem w USA glosowalo 5% uprawnionych do glosowania to uwazam ze te 5% jak najbardziej uczciwie zaglosowalo. Tzn to sa naprawde moim zdaniem Polacy ktorym zalezy na losie Polski, a te 95% to sa wlasnie CI ludzie ktorzy wyjechali i maja w dupie nasz kraj o ktorych tutaj kilka osob wyzej pisze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów