|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Najgorsze jest to ze nie wiadomo czy zagramy na Reymonta.. dzis 21 czerwca a roboty jeszcze sporo (mowa oczywiscie o chociaz jednej trybunce, chociaz obiecywali 3).. moga sie nie wyrobic i wtedy moze sie powtorzyc druga Levadia
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Klasa rywala z pewnością porównywalna do Levadii, czyli spokojnie do przejścia... gdyby nie fakt że znowu rywale będą w 100% dyspozycji a my dopiero w fazie przygotowań do sezonu.
Także pudła i błędy z naszej strony nieuniknione, jeśli rywal to wykorzysta to możemy skończyć jak rok temu. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Przeciwnik wydaje się łatwy, ale nasze grajki już pokazywały, że potrafią odpaść z takimi właśnie drużynami. Wierzę w nasze zwycięstwo, tak samo, jak wierzyłem rok temu, i tak samo jak wierzyłem w dwumeczach z Vaalerengą i Dinamem.
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja jestem optymistą, stawiam na 3:0 na Litwie i 2:1 w Krakowie. Myślę, że dwa razy Wisła tych samych błędów nie popełni i przejdą do kolejnej rundy
. Henio, nie może popełnić błedów eMeSa i musi przygotować zespół na lipiec.Tak na dobrą sprawę czy wogóle wyobrażacie sobie porażkę z tym zespołem? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Robic te transfery bo znow sie wyglupimy...
Zreszta przy kazdym przeciwniku bym tak napisal znajac nasze "mozliwosci" |
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Hehehe...widzę że sami optymiści.
Ja wiem że życie nauczyło nas pokory(levadia),no ale bez jaj Panowie... Toć to ogóreczki takie że masakra.Faktycznie jak z nimi nie pojedziemy to ja już nie wiem co będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Na ich stronie oficjalnej napisali że Wisła to jeden z trudniejszych rywali na jakich można trafić w drugiej rundzie eliminacyjnej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
I dodali że mamy zawodnika na Mistrzostwach Świata w RPA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Poki co mamy w polu 12 zdrowych zawodników więc z optymizmem bym sie wstrzymał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat tej ekipie sporo do Levadii brakuje, estońska drużyna zupełnie zdominowała swoją ligę, a Ci Litwini są aktualnie na 7 miejscu w lidze, z ogromną stratą do lidera...Tamte ligi charakteryzują się tym, że dwie, góra trzy pierwsze drużyny prezentują jakiś poziom, a dalej jest przepaść. Na pewno inaczej bym mówił, gdyby Wisła wylosowała drużynę z czołówki tej ligi - w tej sytuacji odpadnięcie z takim rywalem powinno być równoznaczne z zaoraniem wszystkich polskich stadionów i zakazem gry w piłkę w naszym kraju. Jestem bardzo daleki od lekceważenia kogokolwiek, no ale bez przesady...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oj , nic się nie zmieniliście. Już widzę te same teksty , co rok temu na Levadii.. 'Pojedziemy ich 4:0 ' , ' Rozdupcymy ich ! '. Nie mówię , że to oni są faworytem , ale po tym co stało się rok temu wszystkich trzeba brać poważnie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wiem, że Levadia, Valerenga i widziałem rówież na tegorocznym mundialu mecze Anglików, Włochów czy Hiszpanów ale bez przesady uważać trzeba mobilizować się trzeba wzamcniać się trzeba ale jeśli nie z takimi Litwinami mamy wygrywać to z kim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wszystko zależy od zaangażowania. Jeżeli nawet w takim składzie podejdziemy do tego rywala na serio i zagramy na 100% to spokojnie wygramy. Jeżeli kupimy nawet 5 nowych a olejemy ich to będzie druga Levadia i kompromitacja na całą Europę...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
i w następnym roku zdobyła wicemistrzostwo Norwegii (2004), a później mistrzostwo (2005) czyli grając z Wisłą byli już na fali wznoszącej. Z całym przeprodzeniem Szawle to drużyna, która przed krachem w lidze litewskiej mogła co najwyżej walczyć o utrzymanie, upadek kilku zespołów spowodował to, że wywalczyli prawo startu w pucharach, ale to poziom Hutnika Kraków/Stali Rzeszów. Odpadnięcie = wysłanie grajków w kosmos.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie ma nawet co porównywać FK Szawle do Levadii , bo to są drużyny z podobnych(jeżeli chodzi o poziom) lig , ale grające o zupełnie inne cele.
Na papierze jesteśmy zdecydowanym faworytem i zapewne na 10 dwumeczów 9 wygralibyśmy z nimi na pełnym luzie. Jeżeli piłkarze zagrają tak jak przystało na profesjonalistów , to nie zdarzy się ten 1 z 10 niepożądanych wyników rywalizacji o awans do kolejnej rundy. Plusem naszego rywala może być to , że będą w rytmie meczowym , bo sezon na Litwie trwa.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.06.2010 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle, że gdzie tu porównywać ligi litewską i norweską, dwa różne światy. Do tego Valarenga jest bardzo utytułowanym rywalem, który akurat wtedy kończył etap swojej słabszej formy. Ale i tak liczę, że po kompromitacji stulecia z Levadią podejdą do tego meczu z zębem, z ambicją pożarcia rywala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Z Vaalerenga byliśmy lepsi tylko oczywiście "zabrakło skuteczności"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak my sie boimy meczu w II rundzie to po co nawet wchodzic do etapu grupowego przecie to bedzie pogrom. Ja nie mowie tego w kontekscie Wisly ale gdzie nie wejsc to placz jakie to trudne bylo losowanie dla polskich klubow.
A dac se siana i tyle po co sie meczyc, urlopy beda dluzsze, kluby zaostrzedza na przelotach. Jestesmy dnem pilkarskiej Europy i to chyba wszyscy chca na nasze kluby trafic zeby latwo przejsc do kolejnej rundy ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie ma sie co oszukiwac, ze jest z nami coraz gorzej. Kiedys bysmy sie zastanawiali nie czy tylko ile wygramy. Zagrac na pewnym poziomie musimy, zeszloroczne olewactwo nie moze sie powtorzyc. Mysle jednak, ze Szawle to zupelnie inna polka niz Levadia. Estonczycy to hegemon ich ligi z reprezentantami kraju i regularnymi wsyetpami w pucharach. Litwinom udalo sie zdobyc miejsce pucharowe i szykuja sie do debiutu w Europie. Obecny sezon wychodzi juz im zdecydowanie gorzej. Ich plusem jest to, ze sa w grze oraz to, ze Wisla ma obecnie bardzo mala kadre, a nawet jesli ktos dojdzie to nie bedzie duzo czasu na zgranie.
W dodatku teraz rewanz u siebie - nawet jesli nie na R22 to napewno na Hutniku wiec te 6k bedzie. Poza tym wg mnie sklad jest teraz troche lepszy. Jovanic, Cleber, Singlar, Gargula w miejsce Pawelka, Jopa, Loba i Jirsaka + lepszy mam nadzieje Pawel Brozek. Lekcewazyc nie wolno, ale zwyciestwo, i to najlepiej 2, musi byc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Puka? Naszych młodzieżowców pokonali, przyszłość nie rysuje się zbyt ciekawie...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
wpadek stulecia już mieliśmy kilka. Co roku ta sama gadka, że tym razem już się nie damy nabrać na "łatwego przeciwnika". Ja od porażki z Panathinaikosem w dogrywce już nigdy nie będę pewny żadnego awansu. Życzę Chłopakom i nam, żebyśmy mieli tych kilka meczów więcej w sezonie oprócz PP i ekstraklasy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy losowanie 2 rundy el.(Wisełka) nie było wg Was troche dziwne
nie losowali drużyn tylko, grupy gdzie były poszczególne drużyny, losowano czy zagrają na wyjeździe czy u siebie troche to było dziwne. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież zawsze był podział na grupy po 10 drużyn.Nic dziwnego w tym nie ma.Losowanie niczym się nie różniło od tych z przed np. roku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeżeli wierzyć papierowym wyliczeniom, to mimo wszystko Wisła powinna sobie poradzić, tym bardziej, że mając w pamięci wszelkie perturbacje związane z odpadnięciem w rywalizacji z mistrzem Estonii, nikt o zdrowych zmysłach nie będzie znów chciał tego przerabiać. Rok temu zadecydowały błędy Jopa i Mariusza. Dzisiaj pierwszego już w Wiśle nie ma, natomiast nowy bramkarz powoduje, że rywalizacja staje się poważniejsza na tej pozycji. Może, po kontuzji, wniesie coś jeszcze Garguła. Myślę, podobnie jak kilku poprzedników: na Litwinów, to powinno wystarczyć. A co będzie dalej...? Może jeszcze za wcześnie, by o tym pisać ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Może nie dam sobie ręki uciąć ale pewnie pisałeś coś w podobnym stylu przed meczem z Levadią...Tylko nie piszcie mi teraz że to inna klasa rywala. To i to są ogórki ale Kasperczak dziś fajnie powiedział: "nie mówcie w TV, że to są słabe drużyny bo jacy niby my jesteśmy"...To mówi chyba wszystko. Bez wzmocnień będą męki i śmierć na SS...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie tak niby powiedzial? bo w jego komentarzu tuz po losowaniu na oficjalnej stronie nic takiego nie pisze..
Powód: aa..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.06.2010 o godz. 20:28.
![]() ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Trzeba realnie stwierdzić, że szanse na awans są 50:50. Doszło do tego, że trzeba czuć respekt przed takimi "potęgami" jak ... Szawle. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|