The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 15:01
Najgorsze jest to ze nie wiadomo czy zagramy na Reymonta.. dzis 21 czerwca a roboty jeszcze sporo (mowa oczywiscie o chociaz jednej trybunce, chociaz obiecywali 3).. moga sie nie wyrobic i wtedy moze sie powtorzyc druga Levadia
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.06.2010, 15:12
Klasa rywala z pewnością porównywalna do Levadii, czyli spokojnie do przejścia... gdyby nie fakt że znowu rywale będą w 100% dyspozycji a my dopiero w fazie przygotowań do sezonu.
Także pudła i błędy z naszej strony nieuniknione, jeśli rywal to wykorzysta to możemy skończyć jak rok temu.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.06.2010, 15:17
Przeciwnik wydaje się łatwy, ale nasze grajki już pokazywały, że potrafią odpaść z takimi właśnie drużynami. Wierzę w nasze zwycięstwo, tak samo, jak wierzyłem rok temu, i tak samo jak wierzyłem w dwumeczach z Vaalerengą i Dinamem.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Ja jestem optymistą, stawiam na 3:0 na Litwie i 2:1 w Krakowie. Myślę, że dwa razy Wisła tych samych błędów nie popełni i przejdą do kolejnej rundy. Henio, nie może popełnić błedów eMeSa i musi przygotować zespół na lipiec.
Tak na dobrą sprawę czy wogóle wyobrażacie sobie porażkę z tym zespołem?
arti
Guest

Robic te transfery bo znow sie wyglupimy...
Zreszta przy kazdym przeciwniku bym tak napisal znajac nasze "mozliwosci"
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 21.06.2010, 15:19
Hehehe...widzę że sami optymiści.
Ja wiem że życie nauczyło nas pokory(levadia),no ale bez jaj Panowie...
Toć to ogóreczki takie że masakra.Faktycznie jak z nimi nie pojedziemy to ja już nie wiem co będzie.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.06.2010, 15:27
Na ich stronie oficjalnej napisali że Wisła to jeden z trudniejszych rywali na jakich można trafić w drugiej rundzie eliminacyjnej.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.06.2010, 15:28
I dodali że mamy zawodnika na Mistrzostwach Świata w RPA.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.06.2010, 15:30
Hiroji Hanzo napisał(a):Wyświetl post
Hehehe...widzę że sami optymiści.
Ja wiem że życie nauczyło nas pokory(levadia),no ale bez jaj Panowie...
Toć to ogóreczki takie że masakra.Faktycznie jak z nimi nie pojedziemy to ja już nie wiem co będzie.
Będzie wypadało przeprosić kibiców
Poki co mamy w polu 12 zdrowych zawodników więc z optymizmem bym sie wstrzymał
rw88
Senior Member

Stary 21.06.2010, 15:37
Akurat tej ekipie sporo do Levadii brakuje, estońska drużyna zupełnie zdominowała swoją ligę, a Ci Litwini są aktualnie na 7 miejscu w lidze, z ogromną stratą do lidera...Tamte ligi charakteryzują się tym, że dwie, góra trzy pierwsze drużyny prezentują jakiś poziom, a dalej jest przepaść. Na pewno inaczej bym mówił, gdyby Wisła wylosowała drużynę z czołówki tej ligi - w tej sytuacji odpadnięcie z takim rywalem powinno być równoznaczne z zaoraniem wszystkich polskich stadionów i zakazem gry w piłkę w naszym kraju. Jestem bardzo daleki od lekceważenia kogokolwiek, no ale bez przesady...
SpoXsteR
Senior Member

Stary 21.06.2010, 15:42
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...roczna_lekcje/
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.06.2010, 15:43
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Akurat tej ekipie sporo do Levadii brakuje, estońska drużyna zupełnie zdominowała swoją ligę, a Ci Litwini są aktualnie na 7 miejscu w lidze, z ogromną stratą do lidera...Tamte ligi charakteryzują się tym, że dwie, góra trzy pierwsze drużyny prezentują jakiś poziom, a dalej jest przepaść. Na pewno inaczej bym mówił, gdyby Wisła wylosowała drużynę z czołówki tej ligi - w tej sytuacji odpadnięcie z takim rywalem powinno być równoznaczne z zaoraniem wszystkich polskich stadionów i zakazem gry w piłkę w naszym kraju. Jestem bardzo daleki od lekceważenia kogokolwiek, no ale bez przesady...
Valerenga tez cudem sie przed spadkiem uratowala a jednak dupy nam skopali. Niestety poziom naszej ligi pikuje dosc ostro w dol wiec nie podniecalbym sie zbytnio mysla iz latwo ich przejdziemy.
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 21.06.2010, 15:44
Oj , nic się nie zmieniliście. Już widzę te same teksty , co rok temu na Levadii.. 'Pojedziemy ich 4:0 ' , ' Rozdupcymy ich ! '. Nie mówię , że to oni są faworytem , ale po tym co stało się rok temu wszystkich trzeba brać poważnie.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.06.2010, 15:44
Wiem, że Levadia, Valerenga i widziałem rówież na tegorocznym mundialu mecze Anglików, Włochów czy Hiszpanów ale bez przesady uważać trzeba mobilizować się trzeba wzamcniać się trzeba ale jeśli nie z takimi Litwinami mamy wygrywać to z kim
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 15:47
Wszystko zależy od zaangażowania. Jeżeli nawet w takim składzie podejdziemy do tego rywala na serio i zagramy na 100% to spokojnie wygramy. Jeżeli kupimy nawet 5 nowych a olejemy ich to będzie druga Levadia i kompromitacja na całą Europę...
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.06.2010, 15:54
As napisał(a):Wyświetl post
Valerenga tez cudem sie przed spadkiem uratowala a jednak dupy nam skopali. Niestety poziom naszej ligi pikuje dosc ostro w dol wiec nie podniecalbym sie zbytnio mysla iz latwo ich przejdziemy.
i w następnym roku zdobyła wicemistrzostwo Norwegii (2004), a później mistrzostwo (2005) czyli grając z Wisłą byli już na fali wznoszącej. Z całym przeprodzeniem Szawle to drużyna, która przed krachem w lidze litewskiej mogła co najwyżej walczyć o utrzymanie, upadek kilku zespołów spowodował to, że wywalczyli prawo startu w pucharach, ale to poziom Hutnika Kraków/Stali Rzeszów. Odpadnięcie = wysłanie grajków w kosmos.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.06.2010, 15:57
Nie ma nawet co porównywać FK Szawle do Levadii , bo to są drużyny z podobnych(jeżeli chodzi o poziom) lig , ale grające o zupełnie inne cele.
Na papierze jesteśmy zdecydowanym faworytem i zapewne na 10 dwumeczów 9 wygralibyśmy z nimi na pełnym luzie.
Jeżeli piłkarze zagrają tak jak przystało na profesjonalistów , to nie zdarzy się ten 1 z 10 niepożądanych wyników rywalizacji o awans do kolejnej rundy.
Plusem naszego rywala może być to , że będą w rytmie meczowym , bo sezon na Litwie trwa.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.06.2010 o godz. 16:00.
rw88
Senior Member

Stary 21.06.2010, 16:24
As napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że gdzie tu porównywać ligi litewską i norweską, dwa różne światy. Do tego Valarenga jest bardzo utytułowanym rywalem, który akurat wtedy kończył etap swojej słabszej formy. Ale i tak liczę, że po kompromitacji stulecia z Levadią podejdą do tego meczu z zębem, z ambicją pożarcia rywala.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.06.2010, 17:08
Z Vaalerenga byliśmy lepsi tylko oczywiście "zabrakło skuteczności"
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 17:16
Jak my sie boimy meczu w II rundzie to po co nawet wchodzic do etapu grupowego przecie to bedzie pogrom. Ja nie mowie tego w kontekscie Wisly ale gdzie nie wejsc to placz jakie to trudne bylo losowanie dla polskich klubow.
A dac se siana i tyle po co sie meczyc, urlopy beda dluzsze, kluby zaostrzedza na przelotach.

Jestesmy dnem pilkarskiej Europy i to chyba wszyscy chca na nasze kluby trafic zeby latwo przejsc do kolejnej rundy
,
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.06.2010, 17:25
Nie ma sie co oszukiwac, ze jest z nami coraz gorzej. Kiedys bysmy sie zastanawiali nie czy tylko ile wygramy. Zagrac na pewnym poziomie musimy, zeszloroczne olewactwo nie moze sie powtorzyc. Mysle jednak, ze Szawle to zupelnie inna polka niz Levadia. Estonczycy to hegemon ich ligi z reprezentantami kraju i regularnymi wsyetpami w pucharach. Litwinom udalo sie zdobyc miejsce pucharowe i szykuja sie do debiutu w Europie. Obecny sezon wychodzi juz im zdecydowanie gorzej. Ich plusem jest to, ze sa w grze oraz to, ze Wisla ma obecnie bardzo mala kadre, a nawet jesli ktos dojdzie to nie bedzie duzo czasu na zgranie.
W dodatku teraz rewanz u siebie - nawet jesli nie na R22 to napewno na Hutniku wiec te 6k bedzie. Poza tym wg mnie sklad jest teraz troche lepszy. Jovanic, Cleber, Singlar, Gargula w miejsce Pawelka, Jopa, Loba i Jirsaka + lepszy mam nadzieje Pawel Brozek.
Lekcewazyc nie wolno, ale zwyciestwo, i to najlepiej 2, musi byc.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.06.2010, 18:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Od dołu puka tylko San marino i Luksemburg.Jak oni ich nie przejdą to będzie koniec świata
Puka? Naszych młodzieżowców pokonali, przyszłość nie rysuje się zbyt ciekawie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 21.06.2010, 18:33
wpadek stulecia już mieliśmy kilka. Co roku ta sama gadka, że tym razem już się nie damy nabrać na "łatwego przeciwnika". Ja od porażki z Panathinaikosem w dogrywce już nigdy nie będę pewny żadnego awansu. Życzę Chłopakom i nam, żebyśmy mieli tych kilka meczów więcej w sezonie oprócz PP i ekstraklasy.
farciarz
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:38
Czy losowanie 2 rundy el.(Wisełka) nie było wg Was troche dziwne

nie losowali drużyn tylko, grupy gdzie były poszczególne drużyny, losowano czy zagrają na wyjeździe czy u siebie troche to było dziwne.
sessegnon
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:47
Przecież zawsze był podział na grupy po 10 drużyn.Nic dziwnego w tym nie ma.Losowanie niczym się nie różniło od tych z przed np. roku.
rw88
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Puka? Naszych młodzieżowców pokonali, przyszłość nie rysuje się zbyt ciekawie...
A z najlepszymi na świecie w szkoleniu piłkarskim Holendrami przegraliśmy niedawno na wyjeździe pechowo 2:3 i co w związku z tym? Nasze szkolenie dogania holenderskie?
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.06.2010, 19:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że Levadia, Valerenga i widziałem rówież na tegorocznym mundialu mecze Anglików, Włochów czy Hiszpanów ale bez przesady uważać trzeba mobilizować się trzeba wzamcniać się trzeba ale jeśli nie z takimi Litwinami mamy wygrywać to z kim
Nastroje w temacie adekwatne do tego, co słychać było na trybunach. Fatalne potknięcie z Levadią, później mistrzostwo przegrane w gorzkim stylu i każdy z nas czeka na te puchary z równie wielką niecierpliwością, co obawami. Po takich wpadkach, to zrozumiały i naturalny odruch.

Jeżeli wierzyć papierowym wyliczeniom, to mimo wszystko Wisła powinna sobie poradzić, tym bardziej, że mając w pamięci wszelkie perturbacje związane z odpadnięciem w rywalizacji z mistrzem Estonii, nikt o zdrowych zmysłach nie będzie znów chciał tego przerabiać.

Rok temu zadecydowały błędy Jopa i Mariusza. Dzisiaj pierwszego już w Wiśle nie ma, natomiast nowy bramkarz powoduje, że rywalizacja staje się poważniejsza na tej pozycji. Może, po kontuzji, wniesie coś jeszcze Garguła. Myślę, podobnie jak kilku poprzedników: na Litwinów, to powinno wystarczyć. A co będzie dalej...? Może jeszcze za wcześnie, by o tym pisać
"Kradzione szczęścia nie daje..."
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.06.2010, 20:21
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Może nie dam sobie ręki uciąć ale pewnie pisałeś coś w podobnym stylu przed meczem z Levadią...Tylko nie piszcie mi teraz że to inna klasa rywala. To i to są ogórki ale Kasperczak dziś fajnie powiedział: "nie mówcie w TV, że to są słabe drużyny bo jacy niby my jesteśmy"...To mówi chyba wszystko. Bez wzmocnień będą męki i śmierć na SS...
SpoXsteR
Senior Member

Stary 21.06.2010, 20:23
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak dziś fajnie powiedział: "nie mówcie w TV, że to są słabe drużyny bo jacy niby my jesteśmy"...
gdzie tak niby powiedzial? bo w jego komentarzu tuz po losowaniu na oficjalnej stronie nic takiego nie pisze..
Powód: aa..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.06.2010 o godz. 20:28.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.06.2010, 20:57
rw88 napisał(a):Wyświetl post
A z najlepszymi na świecie w szkoleniu piłkarskim Holendrami przegraliśmy niedawno na wyjeździe pechowo 2:3 i co w związku z tym? Nasze szkolenie dogania holenderskie?
Nie ma żadnej różnicy, przegrywamy i z tymi i z tymi. Trzeba się przyzwyczaić.
Trzeba realnie stwierdzić, że szanse na awans są 50:50. Doszło do tego, że trzeba czuć
respekt przed takimi "potęgami" jak ... Szawle.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów