|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tak narzekacie na doping, trzeba było wyjść na środek zebrac ekipie już na początku, to by było lepiej.. ale nie lepiej przyjśc do domu, ubrać kapcie zasiąść na forum i się wyżalać..
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
2) warunki do gry były trudne ( łatwo o kontuzje ) i pewnie dlatego Kasper wolał ściągnąć Marcelo i Sobola , kluczowych zawodników 3) mimo wszystko to tylko sparing , grany na pół gwizdka , za miesiac o nim zapomnimy oglądając tylko skrót , mozna stwierdzic że bardzo fajnie rozgrywal Mączyński , jest szansa że wkoncu zacznie grywac coraz więcej w pierwszym zespole , pozostali zawodnicy zaczynają mu ufać ( Krzysiu tutaj! ) |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Najlepiej zaprezentował się blok defensywny, Marcelo i Cleber to pełny profesjonalizm, spokój, na prawdę super. Diaz też zagrał nieźle, Alemao bardzo słabo. Dobry występ Singlara, pewny w defensywie, dynamiczny, często wchodził na obieg. Będziemy mieli z niego pociechę. Dużo lepszy od Alvareza. Przypomina Baszcza za najlepszych czasów. Atak: hm... nie mamy praktycznie ataku. Gdybym miał się pokusić o priorytety transferowe po dzisiejszym sparingu, to bezwzględnie jak najszybciej dwóch wysokiej klasy skrzydłowych (lewy i prawy) oraz dwóch napastników. Jak nie daj Boże Paweł złapie kontuzje, nie będzie miał kto bramek strzelać. I powrót Małego i Bogusia nic tu nie zmieni. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zgadzam się Mąka grał naprawdę bardzo fajnie.Pare jego podań były bardzo ładne i myślę,że trzeba powoli wprowadzać i Mączyńskiego i Burlige.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No tak, zapomniałem o Mące, faktycznie fajny występ.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie od dzisiaj wiadomo, że z Łobo na prawej pomocy i Pietią na lewej daleko nie zajedziemy. Moim zdaniem, kiedy Małecki wróci to on powinien zająć miejsce Łobodzińskiego. Co do Piotrka, to niestety ciągłe zmienianie mu pozycji na pewno nie pomaga. Moim zdaniem jak już został przekwalifikowany na lewego obrońce to na tej pozycji powinien grać. Mam nadzieje, że Kirm pokaże na co go stać i to on zajmie lewe skrzydło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę,że Kirm nie grał na 100% ponieważ nie chciał dostać kontuzji przed MŚ i teraz po mundialu będzie grał jak zły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Alemao jest z pochodzenia Niemcem bo nie rozumiem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Alemao po portugalsku oznacza niemiecki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kirm w Wiśle = Kirm w kadrze, tylko że tam potrafią wykorzystać jego styl gry dla dobra drużyny. Według mnie to można by go wykorzystać na środku pomocy. Pracowity, ma zmysł do rozgrywania, a na skrzydle - ani kiwki, ani dośrodkowania. Bida...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja na teraz po tym sparingu przyjmując,że nie będzie transferów pozwolę sobie zaproponować pierwszy skład:
Napastnik Paweł Brożek Pomoc:A.Kirm,K.Mączyński,Ł.Garguła,Sobol,P.Małecki Obrona P.Brożek,Marcelo,Cleber,Singlar Bramkarz:M.Jovanić Ps.Mam nadzieje,że jednak się wzmocnimy i to wszystko będzie wyglądać inaczej,przypominam że to tylko propozycja,więc proszę popatrzeć na ten skład okiem realizmu. Powód: ....
Ostatnio edytowane przez czera84 : 20.06.2010 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety, to nie jest kwestia formy, on po prostu ma inną specyfikę i mi się ona w ogóle nie podoba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie, nie ma co się czarować, Kirm prezentuje poziom Łobodzińskiego i nic nie wnosi do naszej gry. Ile zagrał dobrych meczy? Jeden. Z Odrą Wodzisław, która wtedy prezentowała poziom trzecioligowy. Na mundialu w tych dwóch meczach pokazał to samo co w Wiśle, czyli nic. Nie wiem jakie są jego atuty - wrzutka beznadziejna, dryblingu nie ma. Potrafi jedynie niezle wykonywac stale fragmenty, ale oczywiscie u nas Mały musi wrzucać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pocieszam się tym że Zieńczuk po kilku sezonach u Nas miał też swój sezon konia ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.06.2010 o godz. 16:14.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z Kirmem to jest na prawdę bardzo dziwna sprawa.Powiedzmy że liga słoweńska jest słabsza od naszej ale pewnie nie wiele.
07/08 - 9 goli 11 asyst 08/09 - 7 goli 17 asyst. On tam musiał na prawdę cisnąć bo nie da się takiego wyniku zrobić, grając kichę. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak na warunki Wisły to zawodnik z taką specyfiką gry, wydolnością jak Andraz -> zdecydowanie powinien grać w środku pola (a obiło mi się o uszy, że w poprzednim klubie na takiej pozycji grywał)
Kirm jest jak na warunki polskie wyróżniającym się zawodnikiem, ale nie predysponowanym do gry na skrzydle a pokazał już też, że uderzenie ma dobre z dystansu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie porównujcie Kirma do Łobo, bo to już lekka obraza w stosunku do Słoweńca. Moim zdaniem ma zdecydowanie większe umiejętności i potencjał. Myślę, że w nadchodzącym sezonie pokaże na co go stać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Obrazą to jest bez względu na fakty wmawianie że Kirm coś gra.... Jak zacznie coś grać to będę pierwszy który pieje z zachwytu (dumę schowam) ale niech zacznie! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wracając do meczu z Garbarnią - jeszcze jedna relacja, tej chyba nie było: http://kiks.tv/2010/06/towarzyski-hit-na-rydlowce-2/
![]()
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
witam. wiecie moze o ktorej godzinie jest dzisiaj pierwszy trening Wisły w zakopanem ? o ktorej wyjechali z krakowa ? bo chetnie bym sie wybral |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chyba coś ci się pomyliło.
Zieńczuk co roku był królem asyst w naszej lidze, nawet gdy grał słabo i tutaj na forum się z niego wyśmiewano. Kirm do Zienia póki co się nawet nie zbliżył. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogryzek chyba żartujesz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu, że nie mamy skrzydłowego
![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Po południu. W Krk trening, obiad i dopiero mają jechać do Zako.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.06.2010 o godz. 12:01.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
no to pięknie, Boguski jest ze szkła, często łapie urazy mięśniowe ;/ mamy jednego napastnika w osobie Pawła Brożka,
trzeba kupić dwóch napastnikow, nasza kadra jest coraz węższa Alemao niech chlopak wraca do Brazylia, testuja zawodnika z ostatniej druzyny Australijskiej ;| ktory tam byl rezerwowym i do tego od lutego nie ma klubu ciekawe ilu pojechalo na zgrupowanie 14-16 zawodnikow?
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 21.06.2010 o godz. 12:05.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|