The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 20:16
Tak narzekacie na doping, trzeba było wyjść na środek zebrac ekipie już na początku, to by było lepiej.. ale nie lepiej przyjśc do domu, ubrać kapcie zasiąść na forum i się wyżalać..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.06.2010, 20:35
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, że to właśnie Cleber rozegrał cały mecz (czyżby Kasperczak sprawdzał czy da radę tyle grać?) i następna sprawa - już w trzecim meczu z kolei tracimy bramkę w samej końcówce – coś tu jest mocno nie tak.
1) ławka była strasznie krótka , więc nie było kogo wpuścic za Clebera

2) warunki do gry były trudne ( łatwo o kontuzje ) i pewnie dlatego Kasper wolał ściągnąć Marcelo i Sobola , kluczowych zawodników

3) mimo wszystko to tylko sparing , grany na pół gwizdka , za miesiac o nim zapomnimy

oglądając tylko skrót , mozna stwierdzic że bardzo fajnie rozgrywal Mączyński , jest szansa że wkoncu zacznie grywac coraz więcej w pierwszym zespole , pozostali zawodnicy zaczynają mu ufać ( Krzysiu tutaj! )
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.06.2010, 20:43
tragez88 napisał(a):Wyświetl post
Akurat on w skrócie prezentował się chyba najlepiej- no ale tradycyjne "wsparcie" kibiców musi być tylko czekam jak i on zacznie fuckami wywijać
Czy najlepiej, to bym się sprzeczał. Mało wygranych pojedynków 1:1, co przy takim rywalu powinno martwić. 1 (słownie jedno) udane dośrodkowanie chwały też nie przynosi. Słaby mecz moim zdaniem. Natomiast bardziej martwi Pietia... owszem, aktywny był, ale nic z tego nie wynikało. Bramka to czysty przypadek, oprócz tego masa niecelnych podań, ciągłe schodzenie do środka. Długimi okresami nie mieliśmy lewej strony. Moim zdaniem występ fatalny.

Najlepiej zaprezentował się blok defensywny, Marcelo i Cleber to pełny profesjonalizm, spokój, na prawdę super. Diaz też zagrał nieźle, Alemao bardzo słabo.
Dobry występ Singlara, pewny w defensywie, dynamiczny, często wchodził na obieg. Będziemy mieli z niego pociechę. Dużo lepszy od Alvareza. Przypomina Baszcza za najlepszych czasów.

Atak: hm... nie mamy praktycznie ataku.

Gdybym miał się pokusić o priorytety transferowe po dzisiejszym sparingu, to bezwzględnie jak najszybciej dwóch wysokiej klasy skrzydłowych (lewy i prawy) oraz dwóch napastników. Jak nie daj Boże Paweł złapie kontuzje, nie będzie miał kto bramek strzelać. I powrót Małego i Bogusia nic tu nie zmieni.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.06.2010, 20:44
Zgadzam się Mąka grał naprawdę bardzo fajnie.Pare jego podań były bardzo ładne i myślę,że trzeba powoli wprowadzać i Mączyńskiego i Burlige.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.06.2010, 20:47
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się Mąka grał naprawdę bardzo fajnie.Pare jego podań były bardzo ładne i myślę,że trzeba powoli wprowadzać i Mączyńskiego i Burlige.
No tak, zapomniałem o Mące, faktycznie fajny występ.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.06.2010, 20:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post

oglądając tylko skrót , mozna stwierdzic że bardzo fajnie rozgrywal Mączyński , jest szansa że wkoncu zacznie grywac coraz więcej w pierwszym zespole , pozostali zawodnicy zaczynają mu ufać ( Krzysiu tutaj! )
Właśnie nie wiem za bardzo jak rozumieć "Krzysiu tutaj!" mam nadzieję że zawodnicy mu ufają i tylko mu pokrzykiwali gdzie zagrać
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.06.2010, 09:29
Nie od dzisiaj wiadomo, że z Łobo na prawej pomocy i Pietią na lewej daleko nie zajedziemy. Moim zdaniem, kiedy Małecki wróci to on powinien zająć miejsce Łobodzińskiego. Co do Piotrka, to niestety ciągłe zmienianie mu pozycji na pewno nie pomaga. Moim zdaniem jak już został przekwalifikowany na lewego obrońce to na tej pozycji powinien grać. Mam nadzieje, że Kirm pokaże na co go stać i to on zajmie lewe skrzydło.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 20.06.2010, 09:48
Myślę,że Kirm nie grał na 100% ponieważ nie chciał dostać kontuzji przed MŚ i teraz po mundialu będzie grał jak zły.
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.06.2010, 11:31
Alemao jest z pochodzenia Niemcem bo nie rozumiem ?
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.06.2010, 11:35
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Alemao jest z pochodzenia Niemcem bo nie rozumiem ?

Alemao po portugalsku oznacza niemiecki.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.06.2010, 13:16
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Myślę,że Kirm nie grał na 100% ponieważ nie chciał dostać kontuzji przed MŚ i teraz po mundialu będzie grał jak zły.
Też tak myślałem, ale oglądając mundial trzeba niestety stwierdzic, że tam też niczego na razie nie pokazał.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.06.2010, 13:24
Kirm w Wiśle = Kirm w kadrze, tylko że tam potrafią wykorzystać jego styl gry dla dobra drużyny. Według mnie to można by go wykorzystać na środku pomocy. Pracowity, ma zmysł do rozgrywania, a na skrzydle - ani kiwki, ani dośrodkowania. Bida...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 20.06.2010, 13:38
Ja na teraz po tym sparingu przyjmując,że nie będzie transferów pozwolę sobie zaproponować pierwszy skład:
Napastnik Paweł Brożek
Pomoc:A.Kirm,K.Mączyński,Ł.Garguła,Sobol,P.Małecki
Obrona P.Brożek,Marcelo,Cleber,Singlar
Bramkarz:M.Jovanić
Ps.Mam nadzieje,że jednak się wzmocnimy i to wszystko będzie wyglądać inaczej,przypominam że to tylko propozycja,więc proszę popatrzeć na ten skład okiem realizmu.
Powód: ....
Ostatnio edytowane przez czera84 : 20.06.2010 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 20.06.2010, 13:39
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Kirm w Wiśle = Kirm w kadrze, tylko że tam potrafią wykorzystać jego styl gry dla dobra drużyny. Według mnie to można by go wykorzystać na środku pomocy. Pracowity, ma zmysł do rozgrywania, a na skrzydle - ani kiwki, ani dośrodkowania. Bida...
Niestety Kirm to kolejna porażka naszych scoutów, którzy go rzekomo oglądali tyle czasu. Nasi szperacze, chyba nie wiedzą czym powinien się charakteryzować dobry skrzydłowy. Dynamika, szybkość, drybling i dośrodkowanie - ile z tych cech posiada Kirm?

Niestety, to nie jest kwestia formy, on po prostu ma inną specyfikę i mi się ona w ogóle nie podoba.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.06.2010, 14:04
Panowie, nie ma co się czarować, Kirm prezentuje poziom Łobodzińskiego i nic nie wnosi do naszej gry. Ile zagrał dobrych meczy? Jeden. Z Odrą Wodzisław, która wtedy prezentowała poziom trzecioligowy. Na mundialu w tych dwóch meczach pokazał to samo co w Wiśle, czyli nic. Nie wiem jakie są jego atuty - wrzutka beznadziejna, dryblingu nie ma. Potrafi jedynie niezle wykonywac stale fragmenty, ale oczywiscie u nas Mały musi wrzucać
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.06.2010, 15:23
Reser napisał(a):Wyświetl post
Niestety Kirm to kolejna porażka naszych scoutów, którzy go rzekomo oglądali tyle czasu. Nasi szperacze, chyba nie wiedzą czym powinien się charakteryzować dobry skrzydłowy. Dynamika, szybkość, drybling i dośrodkowanie - ile z tych cech posiada Kirm?

Niestety, to nie jest kwestia formy, on po prostu ma inną specyfikę i mi się ona w ogóle nie podoba.
Ty wogule oglądałeś mecze Kirma w reprezentacji? Jeśli tak to, to co napisałeś to jakiś totalny bełkot. Kirm tak samo grał w klubie i uważam ze było to świetnie wyselekcjonowany zawodnik, a to że na razie u nas nie zaskoczył no cóż na objawienie Żurawia też czekaliśmy ponad rok.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.06.2010, 16:11
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Ty wogule oglądałeś mecze Kirma w reprezentacji? Jeśli tak to, to co napisałeś to jakiś totalny bełkot. Kirm tak samo grał w klubie i uważam ze było to świetnie wyselekcjonowany zawodnik, a to że na razie u nas nie zaskoczył no cóż na objawienie Żurawia też czekaliśmy ponad rok.
Ja np widziałem włącznie z 2 na MŚ 6 meczy Andraża w kadrze. Poziom Zieńczuka tylko z lepszą wydolnością. Zagrał 1 dobry mecz (niestety przeciwko nam w Mariborze) Tak to dużo biega, walczy ale od święta minie kogoś zwodem (jak Marek) i dokładnie dośrodkuje. Nie ma żadnej na ten moment różnicy - Kirm w Wiśle i Kirm na MŚ poza tym że tam gra po całe 90 minut. Widzę że to Ty uprawiasz "bełkot". Fakty są takie jakie są. Kirm to nie Birsa co minie przeciwnika w pojedynku jeden na jeden....

Pocieszam się tym że Zieńczuk po kilku sezonach u Nas miał też swój sezon konia
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.06.2010 o godz. 16:14.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.06.2010, 17:04
Z Kirmem to jest na prawdę bardzo dziwna sprawa.Powiedzmy że liga słoweńska jest słabsza od naszej ale pewnie nie wiele.

07/08 - 9 goli 11 asyst
08/09 - 7 goli 17 asyst.

On tam musiał na prawdę cisnąć bo nie da się takiego wyniku zrobić, grając kichę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2010, 17:43
jak na warunki Wisły to zawodnik z taką specyfiką gry, wydolnością jak Andraz -> zdecydowanie powinien grać w środku pola (a obiło mi się o uszy, że w poprzednim klubie na takiej pozycji grywał)

Kirm jest jak na warunki polskie wyróżniającym się zawodnikiem, ale nie predysponowanym do gry na skrzydle

a pokazał już też, że uderzenie ma dobre z dystansu
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 20.06.2010, 18:28
Nie porównujcie Kirma do Łobo, bo to już lekka obraza w stosunku do Słoweńca. Moim zdaniem ma zdecydowanie większe umiejętności i potencjał. Myślę, że w nadchodzącym sezonie pokaże na co go stać.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.06.2010, 18:41
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nie porównujcie Kirma do Łobo, bo to już lekka obraza w stosunku do Słoweńca. Moim zdaniem ma zdecydowanie większe umiejętności i potencjał. Myślę, że w nadchodzącym sezonie pokaże na co go stać.
Skoro gra jak Łobo to jest porównywany do Łobo. Żadna obraza ale fakt. Jak będzie grał jak Peszko to zostanie do niego porównany. Jak zagra jak C.Ronaldo będzie "słoweńskim" Ronaldo. Dla mnie jest na ten moment "słoweńskim" Zieńczukiem.

Obrazą to jest bez względu na fakty wmawianie że Kirm coś gra.... Jak zacznie coś grać to będę pierwszy który pieje z zachwytu (dumę schowam) ale niech zacznie!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mrawczu
Senior Member

Stary 20.06.2010, 22:10
wracając do meczu z Garbarnią - jeszcze jedna relacja, tej chyba nie było: http://kiks.tv/2010/06/towarzyski-hit-na-rydlowce-2/
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2010, 22:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Skoro gra jak Łobo to jest porównywany do Łobo. Żadna obraza ale fakt. Jak będzie grał jak Peszko to zostanie do niego porównany. Jak zagra jak C.Ronaldo będzie "słoweńskim" Ronaldo. Dla mnie jest na ten moment "słoweńskim" Zieńczukiem.

Obrazą to jest bez względu na fakty wmawianie że Kirm coś gra.... Jak zacznie coś grać to będę pierwszy który pieje z zachwytu (dumę schowam) ale niech zacznie!
Nie pyszcz bo ma lepsze statystyki od Łobo. 3 gole 4 asysty. Łobo 1 gol w całym sezonie czyli kpina.
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.06.2010, 07:31
witam. wiecie moze o ktorej godzinie jest dzisiaj pierwszy trening Wisły w zakopanem ? o ktorej wyjechali z krakowa ? bo chetnie bym sie wybral
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.06.2010, 08:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest na ten moment "słoweńskim" Zieńczukiem.
Chyba coś ci się pomyliło.
Zieńczuk co roku był królem asyst w naszej lidze, nawet gdy grał słabo i tutaj na forum się z niego wyśmiewano. Kirm do Zienia póki co się nawet nie zbliżył.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 21.06.2010, 08:57
Ogryzek chyba żartujesz Krim = Łobodziński ? Kpina. Łobodziński po grze przez 2,5 roku w Wiśle ma takie statystyki jak Kirm przez jeden sezon. Tyle w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.06.2010, 09:31
Co nie zmienia faktu, że nie mamy skrzydłowego
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.06.2010, 10:22
zielak14 napisał(a):Wyświetl post
witam. wiecie moze o ktorej godzinie jest dzisiaj pierwszy trening Wisły w zakopanem ? o ktorej wyjechali z krakowa ? bo chetnie bym sie wybral
Po południu. W Krk trening, obiad i dopiero mają jechać do Zako.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.06.2010, 11:58
pierwsze problemy

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...elka_i_alemao/
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.06.2010 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.06.2010, 12:02
no to pięknie, Boguski jest ze szkła, często łapie urazy mięśniowe ;/ mamy jednego napastnika w osobie Pawła Brożka,
trzeba kupić dwóch napastnikow, nasza kadra jest coraz węższa
Alemao niech chlopak wraca do Brazylia, testuja zawodnika z ostatniej druzyny Australijskiej ;| ktory tam byl rezerwowym i do tego od lutego nie ma klubu
ciekawe ilu pojechalo na zgrupowanie 14-16 zawodnikow?
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 21.06.2010 o godz. 12:05.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów