The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 16:22
Okablowanie swoją drogą. Widząc to w jaki sposób się oszczędza na naszym stadionie można dojść do dość logicznego wniosku odnośnie telebimu. Czekają na możliwość kupienia telebimu na raty 30x 0% i najlepiej z ceną bez VAT (vide mediamarkt) , może się kiedyś doczekają.

Teraz zupełnie na poważnie. Wie ktoś z Was czy jest jakiś telebim wybrany, jego wymiart etc. Czy to dopiero się okaże przy przetargu na IT (chyba że coś przegapiłem).

Odległość trybun od boiska taka jaka będzie na naszym estadio nie powinna walić po oczach. Jeżeli A/B było 15 m. od boiska to nawet tego się nie 'odczuwało'. Także pozostanie nam doping na całą koparę!!! a nie przejmowanie się głupotami.
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 19.06.2010, 16:26
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Teraz zupełnie na poważnie. Wie ktoś z Was czy jest jakiś telebim wybrany, jego wymiart etc. Czy to dopiero się okaże przy przetargu na IT (chyba że coś przegapiłem).
Eee a IT nie poszło przypadkiem z wolnej ręki dla Polimexu już jakiś czas temu?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.06.2010, 16:31
tak apropo krzesełek to mam nadzieje ze uzupełnią te braki na D a swoją drogą co siedzi w głowie człowieka który niszczy własny stadion...
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2010, 16:59
Jeżeli chodzi o wzór na A i B-na dzień dzisiejszy nic oficjalnie nie wiemy......sadzę jednak że to nie będzie stanowiło wiekszego problemu niż dostarczenie wiekszej ilości krzeselek białych.(tak wiec technicznie to nie problem, przypuszczam że wiekszym "problemem" będzie zmiana aneksem ilości danych krzesełek w umowie
Jeżeli chodzi o ilość rzędów, to oprócz tego co jest teraz zamontowane jest jeszcze do montażu ostatni rząd krzesełek które maja inną konstrukcję , (będa montowane na ostatnim stopniu a nie do czoła stopnia jak cała reszta), stąd ich montaz odbędzie sie na końcu.
Jeżeli chodzi o sektor dla "gości" będzie on na starej trybunie A.
Jezeli chodzi o kolejnośc montażu krzesełek ,to prace bedą toczone równolegle na poziomie I oraz poziomie II.Czyli kończymy na górnym sektorze niebieskie, zakładamy białe, poźniej czerwone w między czasie inna ekipa zaczyna proces montażu na dole w tej samej kolejności.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.06.2010, 17:05
Sektor dla gości na A!!!!!!!!
Czy to nie pomyłka czasami!!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.06.2010, 17:19
Na A? Pomyliłeś się czy rzeczywiście znowu pozmieniali?
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 19.06.2010, 17:23
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Sektor dla gości na A!!!!!!!!
Czy to nie pomyłka czasami!!
Takie mam informacje, że właśnie tam odbędzie sie montaż pod "specjalnym" nadzorem.........ścislej rzecz biorąc na górnym piętrze starego sektora A -od strony "okrąglaka".Pytasz-odpowiadam.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 19.06.2010, 17:27
O to już widze naszych kibiców siedzacych na dolnym pietrze w meczu z lechem, arka czy cracovią
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.06.2010, 17:28
Hmm najdroższe miejsca oddają przyjezdnym, ciekawe.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 19.06.2010, 17:28
może jednak na E? od strony okrąglaka.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 19.06.2010, 17:30
Mea napisał(a):Wyświetl post
może jednak na E? od strony okrąglaka.
A była tam kiedys jakas trybuna A
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 19.06.2010, 17:31
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o wzór na A i B-na dzień dzisiejszy nic oficjalnie nie wiemy......sadzę jednak że to nie będzie stanowiło wiekszego problemu niż dostarczenie wiekszej ilości krzeselek białych.(tak wiec technicznie to nie problem, przypuszczam że wiekszym "problemem" będzie zmiana aneksem ilości danych krzesełek w umowie
Jeżeli chodzi o ilość rzędów, to oprócz tego co jest teraz zamontowane jest jeszcze do montażu ostatni rząd krzesełek które maja inną konstrukcję , (będa montowane na ostatnim stopniu a nie do czoła stopnia jak cała reszta), stąd ich montaz odbędzie sie na końcu.
Jeżeli chodzi o sektor dla "gości" będzie on na starej trybunie A.
Jezeli chodzi o kolejnośc montażu krzesełek ,to prace bedą toczone równolegle na poziomie I oraz poziomie II.Czyli kończymy na górnym sektorze niebieskie, zakładamy białe, poźniej czerwone w między czasie inna ekipa zaczyna proces montażu na dole w tej samej kolejności.
czy macie zlecenie na montaż jednego rzędu krzesełek na D i E bo tam tez na ostatnim stopniu nie ma krzesełek a w projekcie jest?
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 19.06.2010, 17:37
czy macie zlecenie na montaż jednego rzędu krzesełek na D i E bo tam tez na ostatnim stopniu nie ma krzesełek a w projekcie jest?
Na dzień dzisiejszy nikt nie podejmował takiego tematu i nie sądzę zeby go podjął z Nami-juz prędzej z poprzednim dostawcą.
ps.sam jestem zdziwiony lokalizacją sektora dla przyjezdnych, ale po potwierdzeniu u kierownika montażu otrzymałem takie zapewnienie, ze na dzień dzisiejszy jest taka a nie inna koncepcja.........
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2010, 17:43
Jednak jest jeszcze coś, co może nas zaskoczyć.
Sektor gości na A
Chyba nie mamy do czynienia z normalnymi ludźmi.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 19.06.2010, 18:00
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
O to już widze naszych kibiców siedzacych na dolnym pietrze w meczu z lechem, arka czy cracovią
Też sobie nie wyobrażam!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.06.2010, 18:01
dzis 1 kwietnia ?
przeciez tu jak domniemam beda skyboxy / loze vip
http://i48.tinypic.com/2j35t2u.jpg

i w jaki sposob na dole zasiada kibice Wisly
http://i47.tinypic.com/2n6yezd.jpg , przeciez to jest nielogiczne mozna wyjac ptaka i sie odlac na glowy siedzace pietro nizej.. nawet 10metrowy plot nic nie pomoze bo wszystko mozna przerzucic.. poza tym jaki plot.. szybe dadza?

skyboxy przeciez tez by musieli wylaczyc z dostepu.. bo wystarczy ze tam zawisna flagi i nic nie bedzie widac.. poza tym jakos sobie nie wyobrazam zeby nad glowami Cupiala i jego kolegow 2 tys osob krzyczalo "jeb.. Wisle"
i co gorsza stracimy bardzo, bardzo duzo pieniedzy bo ze skyboxow jest kupa kasy, zreszta ta trybuna najdrozsza i nawet na zwyklych kibicach straci klub bardzo duzo

mam nadzieje ze to glupi zart.. i prosilbym powstrzymywac sie od tego typu zartow bo to nawet nie jest smieszne..
niech skoncza pajacowac tylko dadza w koncu przyjezdnych obok okraglaka na E i swiety spokoj..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.06.2010 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.06.2010, 18:06
Cytat:
mozna wyjac ptaka i sie odlac na glowy siedzace pietra nizej..
Nie mogę się powstrzymać ze śmiechu jak to przeczytałem

Ptaka jak ptaka, dupke wystawić to i nasrać można

Ani przyjezdni na górze, ani na dole "only" nie wchodzą w grę. To może góra + dół? Tylko właśnie, tak jak ktoś wspomniał, najlepsze, najdroższe miejsca zajęte przez przyjezdnych.

Jedyną opcją dla kibiców gości jest E, tam gdzie było. Odpowiednio wysoka siatka, płot oddzielający, nawet buforów nie trzebaby było. Mam nadzieję, że ktoś sobie robi jaja (i nie myśle tu o naszym ekspercie)
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 19.06.2010, 18:10
Nie, to chyba nie jest możliwe, to byłaby jakaś patologia umysłowa normalnie... nie znam stadionu, na którym takie dobre i drogie miejsca oddawane by były przyjezdnym. Mam nadzieję, że to pomyłka...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 19.06.2010, 18:10
Kuba napisał(a):Wyświetl post
SKWK ze swojej strony najpierw proponowaliśmy miastu (oczywiscie bardziej w kuluarowych rozmowach) wogóle zlikwidowanie barierek
potem model podobny lub identyczny jak na Legii tj jedna barierka niezależna od krzesełek.
Tutaj niestety polegliśmy.
Kurcze szkoda że się nie udało bo ten kto podjął decyzje aby barierki nie były skonsolidowane z poręczami schodowymi ( tak jak na legyi). Przecież to co jest teraz to każdy widzi jak to się zgrywa. Szkoda słów!

Mam pytanie Kuba, odnośnie zasłaniania wentylacji na N/S o co walczy SKWK, mam nadzieje ze to się uda. Troszeczkę będzie przeszkadzać ze ta wentylacja wystaje dalej niż elewacja narożników, bo fajnie by było równo z elewacja narożnika pociągnąć jakąś plastikową gęstą siatkę w kolorze betony, prostopadle ( 90 st) do wysokości szklenia. To by dało większą spójność trybun S/N z nowymi.
A jaką koncepcje ma SKWK na zasłonięcie?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 19.06.2010, 18:20
Nie tak dawno nie wyobrażano sobie by boiska były kilka metrów od trybun ,nie mieściło się w głowie by zrezygnować z wysokich ogrodzeń(Legia chyba miała najwyższe na świecie).
Przyjdzie czas bez buforów.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 19.06.2010, 18:24
koncepcja byłaby możliwie dla nas czy miasta najtańsza tj bardzo gęsta siatka reklamowa

Cytat:

Mam pytanie Kuba, odnośnie zasłaniania wentylacji na N/S o co walczy SKWK, mam nadzieje ze to się uda. Troszeczkę będzie przeszkadzać ze ta wentylacja wystaje dalej niż elewacja narożników, bo fajnie by było równo z elewacja narożnika pociągnąć jakąś plastikową gęstą siatkę w kolorze betony, prostopadle ( 90 st) do wysokości szklenia. To by dało większą spójność trybun S/N z nowymi.
to jest zajebisty pomysł, tylko w sumie nie miałbym koncepcji na to o co ew taką siatkę zaczepić.

Pytanie bardziej do specjalistów.
Ja nie mam za bardzo głowy ds technicznych, dlatego zadaje tak głupie pytanie.

Czy na rynku są dotępne jakieś zajebiście trwałe farby, które conajmniej kilka lat mogłyby się utrzymywać na pomalowanych krzesełkach.
Nie ukrywam, że chodzi mi o ew pomalowanie krzesełek na sektorze E tak żeby nie był on całkiem niebieski.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.06.2010 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 19.06.2010, 18:33
Kuba wkręcić śruby i naciągnąć linkami stalowymi to żaden problem.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 19.06.2010, 18:39
tylko musiałoby to być zrobione bardzo ostrożnie tj ew siatka musiałaby nie być zbyt oczojebna - tak żeby nikt nie robił problemu z powodu psucia koncepcji pana architekta.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.06.2010, 18:41

Czy na rynku są dotępne jakieś zajebiście trwałe farby, które conajmniej kilka lat mogłyby się utrzymywać na pomalowanych krzesełkach.
Nie ukrywam, że chodzi mi o ew pomalowanie krzesełek na sektorze E tak żeby nie był on całkiem niebieski.
sorry ale nie przesadzacie? nie ma nic gorszego od 'dziadowania' a to wlasnie czyms takim mi zalatuje..

a jak przeczytałem ze goście na A to poprostu rece mi opadły..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 19.06.2010, 18:50
to jest akurat mój pomysł

kosz wymiany takie ilości krzesełek to minimum 200 tysięcy. Nas narazie na to nie stać.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.06.2010, 18:51
Czemu miasto wzbrania się przed umiejscowieniem sektora gości na E to nie rozumiem. Wisła powinna się nie godzić na sprzedawanie najdroższych miejsc po najniższej cenie. Poza tym nikt nie będzie chciał wynająć skyboxa w miejscu gdzie jakaś dzicz z jakiegoś zaściankowego klubu będzie mu śpiewała pod oknem obraźliwe przyśpiewki - czyli kolejna strata kasy. Jak w ogóle przyjezdnych można umieścić na głównej trybunie koło loży vipowskich? Wisła powinna mieć coś do powiedzenia w tej sprawie. Od tego rozwiązania znacznie lepsze jest poprzednie z przyjezdnymi w rogu C
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 19.06.2010, 18:56
tylko musiałoby to być zrobione bardzo ostrożnie tj ew siatka musiałaby nie być zbyt oczojebna - tak żeby nikt nie robił problemu z powodu psucia koncepcji pana architekta.
Dlatego siatka powinna być taka aby imitowała beton, a można jeszcze zrobić tak aby siatka imitowała szklenie takie jak jest na poziomie 1 trybuny S/N. Poziom 1 i 0 pozostawić tak jak jest bo w narożnikach jest arkadia a na S/N wcięcie.
Myślę ze to jest najtańsze rozwiązanie a naprawdę poprawiło by spójność tej trybuny z nową.

Co do farby to dajmy sobie spokój z takimi rozważaniami.
Poczekajcie jak będzie cały stadion i wtedy zobaczymy czy są duże różnice, Bo nasłonecznienie robi różnice kolorów wiec za wcześnie na wściekanie się na odcienie kolorów. Bardziej są denerwujące inne barierki i kompletnie inne balustrady schodowe ( niebieskie) nie zespolone ze sobą!!!
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 19.06.2010, 19:02
Nas narazie na to nie stać.
I dzięki Bogu. To zostawcie "upięknianie" stadionu w spokoju, na dobre mu to wyjdzie. Gwiazda na D jest ok, dwa napisy na C to już zalatują wioską, a malowanie krzesełek to już w ogóle. Jak zacznie farba z nich odłazić to dopiero będzie dziadostwo ;/ Ktoś rzucił propozycją, żeby A/B było bez napisów, jedynie z układem kolorystycznym takim jak C - i to moim zdaniem jest wystarczające. Zachowajcie umiar bo naprawdę wyjdzie to nam na zdrowie. Stadion nie choinka i kolejne ozdobniki nawet robione w szlachetnych wiślackich porywach tylko pogorszą sprawę.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.06.2010, 19:04
Bardziej są denerwujące inne barierki i kompletnie inne balustrady schodowe ( niebieskie) nie zespolone ze sobą!!!
Barierki na Legii idą na całej długości rzędu tak że można je zespalać z balustradami przy schodach a u nas z tego co widzę to barierki są montowane w 3-krzesełkowych pakietach więc nie są jednym elementem na całej długości rzędu więc po co zespalać je z balustradami
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 19.06.2010, 19:11
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Barierki na Legii idą na całej długości rzędu tak że można je zespalać z balustradami przy schodach a u nas z tego co widzę to barierki są montowane w 3-krzesełkowych pakietach więc nie są jednym elementem na całej długości rzędu więc po co zespalać je z balustradami
Z dwóch powodów
- estetyka, zobacz jak to wygląda http://http://www.stadionwisly.info/fotorelacje_z_budowy/2010-06-18
lina z legi juz nie bede załaczał.

- zobacz barierki wychodzą z krzesełek i są pod kątem wiec nie zespolone wystaja i nie jeden kibic się nadzieje na nie wchodząc do rzędu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów