The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 11:03
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Coś mi się zdaje, że czas na kolejny serial pt. "Szukamy prawego obrońcy". Pierwszy odcinek z Alemao w roli głównej chyba dobiegł końca.

Ja to uznaje za znak od Boga, że należy poszukać lepszego rozwiązania.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2010, 11:04
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Zenujace...nie widziales go od 2 lat, i twierdzisz, ze 36 letni zawodnik ma byc ostoja naszej obrony? Gdy odchodzil od nas juz bylo zauwazalne, ze jego forma sie obniza, myslisz, ze gdyby bylo tak jak ty mowisz to grozini oddali by go za darmo po roku mimo, ze wczesniej wybulili za niego sporo kasy jak na 34 letniego wtedy kopacza... Mysliz, ze gdyby byl w tek rewelacyjnej formie jak to rysujesz to zamiast niego gral by Jop w koncowce tamtego sezonu? Widac kto sie tu zna.... hahaha zal mi cie;]

Pisac mam prawo co mi sie podoba, jezeli nikogo nie obrazam i nie lamie regulaminu tego forum, bo od tego zostalo stworzone forum aby wymieniac swoje zdanie. Amen
Cleber jak odchodził z Wisły był równorzędnym obrońcą z Marcelo i Głową . Na wiosnę Cleber nie zagrał bo długo leczył kontuzję a to żę Kasperczak wolał dać szansę Jopowi niż Cleberowi to jego decyzja i wiemy jak to się skończyło a Jop zagrał dlatego że dłużej był z treningu. Cleber nie jest młody ale jest profesjonalistą pełną gębą . Jeśli wszyscy nasi piłkarze mieliby takie podejście do swojego zawodu to nie bylibyśmy teraz wicemistrzem . Ja uważam że 36 letni zawodnik może być ostoją naszej obrony i jeśli Cleber będzie grał w pierwszej 11 to jestem pewny że tą ostoją będzie ale nie będę się z Tobą sprzeczał bo to czy będzie mocnym punktem drużyny czy nie okaże się w trakcie rundy jesiennej. Tylko może się tak zdarzyć że przyjdzie do Wisły jakiś młody obrońca ,np. Sadlok czy Glik i za darmo dostanie miejsce w 11 obok Macelo a Clebi będzie musiał grzać ławkę ale to w sumie nie byłoby nic dziwnego ale jeśli o doborze podstawowej 11 decydowałaby klasa piłkarza to coś dziwnie mi się wydaje że Cleber to miejsce by miał.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.06.2010, 11:07
A czemu nie zakontraktować tego AlemaoPrzecież i tak podstawowym zawodnikiem będzie Singlar a teraz Burliga jest kontuzjowany to trzeba kogoś,kto w razie kontuzji lub kartek mógł zagrać na tej prawej obronie.Ja jestem za.
Ps.Ja wiem,że zaraz zostanę opiepszony,że co ja gadam,ale takie moje zdanie i już!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.06.2010, 11:09
misiek007 napisał(a):Wyświetl post
to jest forum debilu a forum jest po to by dyskutowac nie!! mam takie informacje ale jezeli wam nie pasuje to ostatni raz tutaj cokolwiek pisze....

myślę że kolega ostatni raz tutaj coś pisze , ale nie z tego wzgledu że mu się 'odechce'

wydaje mi się że Alemao to był kolejny zwykły podrzut jakiegos menago , jakich zreszta w Wiśle były już setki

A szukanie prawego obrońcy z tego co czytałem nie było w klubie priorytetem , zreszta tak można było wywnioskować ze słów Jarosza . Tym bardziej że ( zdrowy ) Burliga , to niezła alternatywa dla ( zdrowego ) Singlara . Są pilniejsze sprawy .
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 19.06.2010, 11:33
To nie o jakiegoś Pozo chodzi. W ostatnim sezonie w barwach Hajduka zagrał 7 minut.
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2010, 11:37
Odbiegając troche: Wiecie może coś w sprawie Pawła Golańskiego? Był swego czasu szum medialny że kończy mu sie kontrakt i Wisełka miała o niego walczyć ale teraz ani widu ani słychu. Jest dalej jakaś możliwość że jednak przyjdzie do nas?
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.06.2010, 11:41
Miałą o niego walczyć wg mediów - przejrzyj człowieku na oczy i nie ufaj słowu pisanemu..
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2010, 11:45
czera84 napisał(a):Wyświetl post
A czemu nie zakontraktować tego AlemaoPrzecież i tak podstawowym zawodnikiem będzie Singlar a teraz Burliga jest kontuzjowany to trzeba kogoś,kto w razie kontuzji lub kartek mógł zagrać na tej prawej obronie.Ja jestem za.
Ps.Ja wiem,że zaraz zostanę opiepszony,że co ja gadam,ale takie moje zdanie i już!!
Skoro i tak nie będzie podstawowym zawodnikiem to po co go kontraktować ? Szkoda mu płacić. I co to w ogóle byłoby za wzmocnienie.... Musimy mieć konkretnych zawodników, a nie jakiś podrzędasów z ligi Australijskiej. Z całym szacunkiem dla ich ligi..
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Stary 19.06.2010, 11:47
co racja to racja, pismaki lubią zmyślać, ale szkoda bo wydaje mi się że prawa obrona byłaby "z głowy" bez zbędnych eksperymentów z jakimś kiepskim racze zagranicznym znakiem zapytania Alemao.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.06.2010, 11:50
czera84 napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie zamiast płacić jakiemuś anonimowemu zawodnikowi o słabych umiejętnościach to równie dobrze w sytuacji kryzysowej można tam wystawić Łobodzińskiego. I to będzie wariant darmowy bez zbędnych egzotyków.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 19.06.2010, 11:54
Reser napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie zamiast płacić jakiemuś anonimowemu zawodnikowi o słabych umiejętnościach to równie dobrze w sytuacji kryzysowej można tam wystawić Łobodzińskiego. I to będzie wariant darmowy bez zbędnych egzotyków.
Lepiej szukać tych anonimowych egzotyków a nuż się trafi ktoś z potencjałem. Jaki jest Alemao oceni trener Kasperczak wraz ze sztabem. No i kibice obecni na meczu dzisiejszym może coś więcej powiedzą. A co do Łobodzińskiego na obronie tylko jedno słowo: Levadia.
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Stary 19.06.2010, 12:03
Owszem ale 28 letni zawodnik to nie jest gracz z potencjałem.
Idealnym przykładem piłkarzy z zagranicy którzy są perspektywiczni był np MArcelo który jest młody i utalentowany.
Kasa z niego będzie na przyszłość i nie dalismy za niego pieniędzy.
Takie transfery popieram w 100%
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.06.2010, 12:11
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Cleber jak odchodził z Wisły był równorzędnym obrońcą z Marcelo i Głową . Na wiosnę Cleber nie zagrał bo długo leczył kontuzję a to żę Kasperczak wolał dać szansę Jopowi niż Cleberowi to jego decyzja i wiemy jak to się skończyło a Jop zagrał dlatego że dłużej był z treningu. Cleber nie jest młody ale jest profesjonalistą pełną gębą . Jeśli wszyscy nasi piłkarze mieliby takie podejście do swojego zawodu to nie bylibyśmy teraz wicemistrzem . Ja uważam że 36 letni zawodnik może być ostoją naszej obrony i jeśli Cleber będzie grał w pierwszej 11 to jestem pewny że tą ostoją będzie ale nie będę się z Tobą sprzeczał bo to czy będzie mocnym punktem drużyny czy nie okaże się w trakcie rundy jesiennej. Tylko może się tak zdarzyć że przyjdzie do Wisły jakiś młody obrońca ,np. Sadlok czy Glik i za darmo dostanie miejsce w 11 obok Macelo a Clebi będzie musiał grzać ławkę ale to w sumie nie byłoby nic dziwnego ale jeśli o doborze podstawowej 11 decydowałaby klasa piłkarza to coś dziwnie mi się wydaje że Cleber to miejsce by miał.
Cleber to profesjonalista (u nas na forum to wręcz dogmat) ale ja się z tym akurat zgadzam. Ale też pamiętam jak odchodził już miał problemy z szybkością, które wielu nie chce dostrzegać (Dudzic gubiący go na 3 metrach). Teraz nie jest lepiej. I cóż to za pocieszenie że lepszy od Jopa?
Ja mam wątpliwości czy samym "profesjonalizmem" można wygrywać pojedynki biegowe.

Clebiemy to życzę aby zakończył karierę i został naszym skautem
Kimś kto nie wciśnie nam kitu, a w Brazylii jest na pewno sporo dobrych kopaczy którzy jeszcze nie kosztują fortuny bo nie zdążyli się pokazać.

Niech szuka nowych Marcelo dla Nas
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.06.2010, 12:24
Billy napisał(a):Wyświetl post
Skoro i tak nie będzie podstawowym zawodnikiem to po co go kontraktować ? Szkoda mu płacić. I co to w ogóle byłoby za wzmocnienie.... Musimy mieć konkretnych zawodników, a nie jakiś podrzędasów z ligi Australijskiej. Z całym szacunkiem dla ich ligi..
Co to za głupi tok rozumowania, to Singlarai Burlige też wywalmy jak uda sie ściągnąć lepszego obrońcę, przecież żal im płacić. Singlar jest dobrym obrońca i on będzie grał ale musi mieć zmiennika.
Odpowiedz cytując
misiek007
Junior Member

Stary 19.06.2010, 12:30
popatrzcie na wzmocnienia legii...jak tak dalej pójdzie to będziemy walczyli o miejsca 3-5 ;( musimy wzmocnic skład 5-6 klasowymi zawodnikami wtedy coś osiągniemy w europie....czy Cupiał nie może tego zrozumiec ze najpierw trzeba wyłożyc kase a wyniki przyjda...tylko nie poprzez sciagniecie alemao czy jopa....musimy konkretnie wzmocnic zespol bo jak patrze na tansfery legii to naprawde wygladaja bardzo dobrze...ok jest jeden plus mamy niezlego bramkarza ale co dalej?! odszedl glowa przyjdzie ktos na pewno w jego miejsce ale czy to bedzie wzmocnienie...potrzebujemy 2-3 pomocnikow bo np. taki jirsak nie nadaje sie na europe tylko gora na odre wodzislaw lub polonie bytom...2 napastnikow wypadnie brozek i co bedzie boguski ok ale co dalej....moim zdaniem potrzebujemy wzmocnien i to jak najszybciej bo juz nie dlugo europejskie puchary a przeciez nowi musza sie jako tako zgrac z zespolem....transfery gora do konca czerwca pozniej tylko przygtowania panowie...
MISIEK
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2010, 12:38
misiek007 przestań płakać dobra? jest już pierwszy transfer ma być jeszcze kilka poczekajmy a później rozliczajmy ok?Legia może być wielką nie wiadomą wszystko zależy czy się zgrają.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.06.2010, 12:38
popatrzcie na wzmocnienia legii...jak tak dalej pójdzie to będziemy walczyli o miejsca 3-5 ;( musimy wzmocnic skład 5-6 klasowymi zawodnikami wtedy coś osiągniemy w europie....czy Cupiał nie może tego zrozumiec ze najpierw trzeba wyłożyc kase a wyniki przyjda...tylko nie poprzez sciagniecie alemao czy jopa....musimy konkretnie wzmocnic zespol bo jak patrze na tansfery legii to naprawde wygladaja bardzo dobrze...ok jest jeden plus mamy niezlego bramkarza ale co dalej?! odszedl glowa przyjdzie ktos na pewno w jego miejsce ale czy to bedzie wzmocnienie...potrzebujemy 2-3 pomocnikow bo np. taki jirsak nie nadaje sie na europe tylko gora na odre wodzislaw lub polonie bytom...2 napastnikow wypadnie brozek i co bedzie boguski ok ale co dalej....moim zdaniem potrzebujemy wzmocnien i to jak najszybciej bo juz nie dlugo europejskie puchary a przeciez nowi musza sie jako tako zgrac z zespolem....transfery gora do konca czerwca pozniej tylko przygtowania panowie...

To może kibicuj Legii jak tacy świetni są, a poważnie to zadam ci pytanie ilu zawodników odeszło z Legii? Przestańcie marudzić, bo co roku jest to samo, a jakoś o tego mistrza walczymy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.06.2010, 12:41
To idz na forum Legii i ich poklep po dupie ...
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.06.2010, 12:41
Legia moze sie i zmacnia ale nikt nie moze byc pewnym ze to beda wzmocnienia do 1 skladu moze sie okazac ze to nie wypaly! A Wisla jeszcze sie wzmocni wierze w to! Alemao raczej pojedzie do domu bo nie zachwyca
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
misiek007
Junior Member

Stary 19.06.2010, 12:42
nie kibicuje legii nie nawidze jej...podałem wam tylko taki przykład...i wcale nie placze tylko chce przestrzedz przed kolejna wpadka w pucharach...wisla nie moze kupowac zaodnikow za "piec dwunasta" bo źle na tym wyjdzie...takie jest moje zdanie potrzebujemy 5-6 wzmocnien nie mowiac o bramkarzu zeby awansowac do fazy grupowej Ligi europejskiej...
MISIEK
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2010, 12:48
nie kibicuje legii nie nawidze jej...podałem wam tylko taki przykład...i wcale nie placze tylko chce przestrzedz przed kolejna wpadka w pucharach...wisla nie moze kupowac zaodnikow za "piec dwunasta" bo źle na tym wyjdzie...takie jest moje zdanie potrzebujemy 5-6 wzmocnien nie mowiac o bramkarzu zeby awansowac do fazy grupowej Ligi europejskiej...
To idź do p.Cupiała i powiedz mu to wprost a nie wyżalasz się na forum, zresztą nie zamierzam z tobą dyskutować ja ci powiem tyle okienko zaczyna się 1 lipca
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.06.2010, 12:50
Hahaha, chyba lepiej zaczekac dłuzej i zakontraktować kogoś lepszego niż skupować ogórków i zadowolić takich jak ty, że ktoś przyszedł.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2010, 12:54

płaczesz , a godzine temu sam powiedziałes że po meczu są rozmowy z nowym zawodnikiem który ma byc zakontraktowany w środe , żenujące na całej lini

ludzie , co się robi z tego forum , może wstrzymajcie rejestracje nowych użytkowników w okresie transferowym ?
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2010, 12:58
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Co to za głupi tok rozumowania, to Singlarai Burlige też wywalmy jak uda sie ściągnąć lepszego obrońcę, przecież żal im płacić. Singlar jest dobrym obrońca i on będzie grał ale musi mieć zmiennika.
Troszkę źle mnie zrozumiałeś. Zawodnicy rezerwowi są też po to, żeby robić konkurencję na danej pozycji i również walczyć o miejsce w składzie. Ten cały Alemao wg. mnie niczego pozytywnego do drużyny nie wniesie. Przykład Mariusza Jopa, który ewidentnie nie poradził sobie w Wiśle.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 19.06.2010, 14:37
Czy to czasem nie ty mowiles o tym ze bedziemy negocjowac z srodkowym obronca po meczu sparingowym, a teraz w taki sposob placzesz? Schizofrenia paranoidalna doslownie...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.06.2010, 15:04
Przeciez bramkarza juz mamy no chyba ze Ty chcesz Casijasa czy Bufona no to sorry. Placzesz jak dziecko ktoremu matka wziela zabawke bo sie na dywan sfajdolilo, co Ty myslisz ze Kasperczak czy Basalaj tego nie wie? na wysokie transfery gotowkowe nas nie stac( no chyba ze sypniesz kasa) wiec trzeba czeka na zawodnikow dobrych ktorych nie wziely bogatsze kluby ot cala filozofia.

No ale przeciez Ty wybralbys oferte Wisly z 250 tys euro rocznie a nie np Barcelony z 500 tys eurasow.
,
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.06.2010, 15:10
Nie rozumiem tego, czemu na tym forum nie prowadzi się ściślejszej moderacji? Za głupie gadanie czy objawy schizofrenii od razu powinien być tygodniowy ban, nie mówię, że ja tutaj jestem ostoją mądrości której nic głupiego się mówić nie zdarza, ale czytając co po niektórych to nóż w kieszeni się otwiera...Jest tutaj przecież cała masa ludzi o całkiem różnych, ale sensownych poglądach, a ginie to w słowotoku dzieci neo płaczących co okienko nad "parszywym losem" swojego klubu...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.06.2010, 15:36
dzollo napisał(a):Wyświetl post
ze 36 letni zawodnik ma byc ostoja naszej obrony? . Mysliz, ze gdyby byl w tek rewelacyjnej formie jak to rysujesz to zamiast niego gral by Jop w koncowce tamtego sezonu?
Troche mylisz fakty.To że Cleber nie grał w zeszłym sezonie ,to była bardziej sprawa pęknętyuch żeber i dochodzenia ze zdrowiem po kontuzji,a nie słabej formy...A w obronie zawodncy ponad 30 letni to w pewnym sensie norma i nie mówcie mi,ze Cleber nie wytrzyma 90 min....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.06.2010, 15:46
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez bramkarza juz mamy no chyba ze Ty chcesz Casijasa czy Bufona no to sorry. Placzesz jak dziecko ktoremu matka wziela zabawke bo sie na dywan sfajdolilo
Buffona można by tanio wyjąć z Juventusu bo ma kontuzje kręgosłupa i wygląda na koniec kariery.

Tak że chłopak wcale nie ma takich wygórowanych pragnień jeśli mu się to marzy

Wisła będzie miała takie transfery na jakie nas stać a nie to co jeden z drugim forumowicz sobie wymyśli.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 19.06.2010 o godz. 15:49.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.06.2010, 15:58
http://www.futbol.pl/artykul/87329.html

Osasuna nie chce Makinwy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź