The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 06:33
sportnh napisał(a):Wyświetl post
qrwa kiedy sie cos wyjasni z tym Makinwa oby do nas przyszedl
To zaczyna byc juz żałosne. Ludzie sami sie tu nakrecaja czytając to forum. A jak sie nakrecaja to ktos napisze. A jak ktos napisze inny to czyta. A jak ktos przeczyta to sie nakreci.....
Ciekawe kiedy sie zatrzyma ta spirala samozagłady
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.06.2010, 08:44
A po co nam Makinwa

Zmanieorwany pewnie gwiazdor 3-skladu Lazio i Wy myslicie ze on bedzie mial ochote grac na boiskach w Polsce.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2010, 08:52
w ciągu tygodnia ma sie wyjaśnic czy Kislyak z Dynama Mińsk którego podobno obserwujemy trafi do Wisły,Lecha czy Legii.200 tyś € to myśle że nie jest wygórowana cena.
.http://www.futbol.pl/artykul/87286.html
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.06.2010, 08:55
Mnie tylko ciekawi czy w sparingu zagra jakiś nowy zawodnik nie licząć tego brazylijczyka co już jest mam nadzieje że Zbymak pisał prawde.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.06.2010, 08:58
tak,oczywiście zagra nasz nowy bramkarz Milan Jovanić
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.06.2010, 09:03
Głowacki z Wisłą zdobył sześć mistrzostw i dwa Puchary Polski. Rozegrał 285 meczów i strzelił 10 bramek. Kilka dni temu podpisał dwuletni kontrakt z Trabzonsporem (piąta drużyna tureckiej ekstraklasy), a krakowianie na transferze zarobili ok. 1,35 mln euro. Według nieoficjalnych informacji były kapitan Wisły rocznie zarobi ok. 700 tys. euro, czyli niemal trzy razy więcej niż przy Reymonta.

Skoro w Turcji płacą piłkarzom 3 razy wiecej niż w Polsce ,to sie nie dziwcie ,że trudno jest sciagnac kogos dobrego i w ogole zbudowac silna druzyne
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.06.2010, 09:05
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w ciągu tygodnia ma sie wyjaśnic czy Kislyak z Dynama Mińsk którego podobno obserwujemy trafi do Wisły,Lecha czy Legii.200 tyś € to myśle że nie jest wygórowana cena.
.http://www.futbol.pl/artykul/87286.html
Widziałem go w tv parę razy, niezły jest.
Jak za taką kasę to bym go brał w ciemno, idealnie by się nadawał na następce Sobola, dodatkowo chyba jest nieco lepszy w ofensywie.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.06.2010, 09:09
bódyń napisał(a):Wyświetl post
To zaczyna byc juz żałosne. Ludzie sami sie tu nakrecaja czytając to forum. A jak sie nakrecaja to ktos napisze. A jak ktos napisze inny to czyta. A jak ktos przeczyta to sie nakreci.....
Ciekawe kiedy sie zatrzyma ta spirala samozagłady
Dokładnie ROTFL. A i jeszcze taka prośba do naszych informatorów Zbymaka i Maci0sa by się zastanowili (jak to ktoś już pisał tu na forum) czy chcą być gwiazdami tego forum (i mieć udział w "spaleniu" jakiegoś potencjalnego, mocnego transferu do Wisły) czy po prostu podyskutować o Wiśle. Ja wiem, że tu na forum jest wielu głodnych jakichkolwiek informacji o transferach, ale dla mnie to już jest nudne i żenujące. Jak ktoś nie ma co ze soba zrobić to żadne ilości informacji nie zaspokoją jego ani jego ciekawości. Moim zdaniem niech lepiej nasi informatorzy dadzą sobie na wstrzymanie, bo zbytnie informowanie o transferach na pewno nie ułatwia a wręcz przeciwnie negocjacji transferowych. Jak transfery będą to oficjalna poinformuje. A i pismaki też niech się czymś wykażą (oby im się nie udawało) a nie że mają wszystko podane na forum "jak na tacy".

W ogóle to dla mnie jak ktoś pracuje dla Wisły i wie, że od tego jak tajne zostaną informacje o naszych celach transferowych zależy powodzenie negocjacji w ich sprawie i do tego dzieli się tymi informacjami na lewo i prawo to nie wiem jaki tu powód do dumy. I tutaj już nie piję tylko do Zbymaka czy Maci0sa ale kogokolwiek kto pracuje dla Wisły (wożny, sprzątaczka, tłumacz, osoby z otoczenia Bossa, czy Basałaja, Kapki). Bo skądś te pismaki zawsze mają informacje o naszych potencjalnych ruchach transferowych. Niech się te osoby zastanowią nad swoim postępowaniem, bo czymś takim działają na szkodę temu klubowi.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.06.2010, 09:22
Ta telenowela pod tytułem Makinwa w Wisle jest po prostu śmieszna, co kilka dni wypływają jakieś sprzeczne newsy, w poprzednim okienku było zresztą podobnie. Oczywiście gdyby nie to, że nie łapie się tam do składu nie mielibyśmy szans go tutaj ściągnąć ale trochę dziwne jest że klub kupuje grajka tylko dzięki nazwisku. Mam wątpliwości czy ktoś u nas w klubie zdaje sobie sprawę z tego w jakiej on jest formie. Tak wiem to jest liga włoska, ale nie róbmy z Makinwy jakiegoś bohatera bo tam nawet Matusiak trochę pograł i udało mu się strzelić bramkę.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2010, 09:29
Jeżeli Wisła nie sprowadziła Sadloka i Milinkovicia to o czym my w ogóle rozmawiamy? O Makinwie? Radzę dać sobie na wstrzymanie. Temat tej dyskusji, a więc " Polityka transferowa Wisły" teraz na prawdę zabawanie brzmi, bo prawda jest bardzo smutna niestety. Wisła nie prowadzi polityki transferowej. Testujemy jakiegoś śmiesznego Brazylijczyka. Ktoś mi powie, że oceniam go po 2 minutowym filmiiku. Zresztą sami się przekonamy ile jest wart w dzisiejszym sparingu . Daje sobie łeb uciąć, że może mieć problemy z IV ligowcami.

Dalej jest taki sam burdel jaki był. Nie wierzę w żadne obietnice Jarosza, Basałaja i innych ludzi.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 19.06.2010, 09:41
Billy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Wisła nie sprowadziła Sadloka i Milinkovicia to o czym my w ogóle rozmawiamy? O Makinwie? Radzę dać sobie na wstrzymanie. Temat tej dyskusji, a więc " Polityka transferowa Wisły" teraz na prawdę zabawanie brzmi, bo prawda jest bardzo smutna niestety. Wisła nie prowadzi polityki transferowej. Testujemy jakiegoś śmiesznego Brazylijczyka. Ktoś mi powie, że oceniam go po 2 minutowym filmiiku. Zresztą sami się przekonamy ile jest wart w dzisiejszym sparingu . Daje sobie łeb uciąć, że może mieć problemy z IV ligowcami.

Dalej jest taki sam burdel jaki był. Nie wierzę w żadne obietnice Jarosza, Basałaja i innych ludzi.
lepiej późno niż wcale!

czasem wchodze i tak popatrze co wymyślają tutaj gimnazialiści i śmiać mi się chce, jak się każdy nakręca, a potem przychodzi konferencja i wielkie rozczarowanie :]

nic sie nie zmieniło, stary kibic, mający choć trochę zdrowego rozsądku nie wierzy w jakieś makinawy i innych grajków o których tutaj wypisujecie.

Jak dorośniecie to zrozumiecie i też nie będziecie przeżywać.

Tak jak już ktoś pisał, sami się nakręcacie, media podchwytują dodają swoje dwa grosze i tak się karuzela kreci.

RADZĘ WIĘC nie podniecać się i nie wypisywać bzdur.

najbardziej aktywnym politykiem od transferów jest nijaki TOMASZ_19 i z niego najbardziej chce mi się śmiać

Jest weekend, włączcie sobie FIFA MENAGERA czy w co tam gracie po szkole, odpalcie tranfermarket i proponujcie dalej, pomoże to jak zmarłemu kadzidło :]
Ostatnio edytowane przez lucekj : 19.06.2010 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.06.2010, 10:05
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko ciekawi czy w sparingu zagra jakiś nowy zawodnik nie licząć tego brazylijczyka co już jest mam nadzieje że Zbymak pisał prawde.

zbymak nie pisał baranie że się pojawi tylko, że jest szansa że się pojawi. ŻAL ludzi, którzy sami sobie przypisują swoją ideologie do czyiś słów.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:06
I takim spsosobem na forum powstal watek pt"Basalaj i Jarosz precz z Wisly"

zal.pl.

Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:09
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I takim spsosobem na forum powstal watek pt"Basalaj i Jarosz precz z Wisly"

zal.pl.

A czy ktoś coś takiego tutaj napisał?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.06.2010, 10:17
Reser napisał(a):Wyświetl post
zbymak nie pisał baranie że się pojawi tylko, że jest szansa że się pojawi. ŻAL ludzi, którzy sami sobie przypisują swoją ideologie do czyiś słów.
To powiedz obrońco ucisnionych po ch.... wogóle tak pisał.Wiecej takich zbymaków... Jak by się pojawił to by była gloryfikacja ,że tak pisał ,ze ma taką wiedze ,źródła,ale jak sie tak nie stało to kij,bo doszukujemy sie znaczenia słów moze ,chyba itp.Ja mówie zdecydowane stop informacjom zbymakopodobnym.Tak "inteligentnie" i ogólnikowo mozna pisac zawsze(np. w okienku transferowym pojawi się dwóch piłkarzy z zagranicy) i liczyc ,ze sie trafi lub nie,a fan klub (lekko ujmując) " myslacych słabiej " odrazu sie powieksza i przyklaskuje

Ps. I może wiecej szacunku do kolegi Adamka21
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 19.06.2010 o godz. 10:25.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:20
Billy napisał(a):Wyświetl post
A czy ktoś coś takiego tutaj napisał?
Kolego przeciez tak napislales ze juz nie wierzysz w nic.

Ale nie bede podejmowal z Toba polemiki bo zaraz sie odezwie cale kolko rozancowe.
Odpowiedz cytując
misiek007
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 19.06.2010, 10:25
po meczu z garbarnia mamy negocjowac ze srodkowym obronca...
MISIEK
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Stary 19.06.2010, 10:27
misiek007 napisał(a):Wyświetl post

a skąd taka informacja? kolejni ię bawią w informatorow?
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.06.2010, 10:29
A może Makinwa to tylko zasłona dymna
Ot tak , żeby pismaki miały o czym pisać
ktos tam mu jakąs ofertę wysał
a tak naprawdę to negocjujemy z kimś innym

Tak tylko dywaguję, bez posiadania tajemnych źródeł wiedzy
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.06.2010, 10:36
Wnosze o wprowadzenie zasady do regulaminu forum, a mianowicie, ze kazda podobna informacja musi byc na dole z dopiskiem z jakiego pochodzi zrodla, a jesli jest to tkz "zrodlo wlasne" wtedy powinno byc to rowniez jasno napisane, jako ze informator sam poniesie konsekwencje gdy okaze sie, ze podane info jest zwyczajnym klamstwem.

Co do srodkowego obroncy, jasne jest, ze ktos przyjdzie w tym okienku transferowym, bo inaczej zostaniemy z Marcelo i Cleberem, ktory ze swoim wiekiem nie nadaje sie juz na pelne 90 min, i z tego faktu kazdy w klubie zapewnne zdaje sobie sprawe, wiec o ta pozycje bylbym spokojny.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
misiek007
Junior Member

Stary 19.06.2010, 10:41
ty mi grozisz banem za ta informacje wielkie dzieki juz nie bede udzielał się na tym forum bo to jest bez sensu...podkreśle na koniec moją informacje ze negocjujemy ze srodkowym obronca...prezentacja najpóźniej w środę....sajonara
MISIEK
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2010, 10:43
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Wnosze o wprowadzenie zasady do regulaminu forum, a mianowicie, ze kazda podobna informacja musi byc na dole z dopiskiem z jakiego pochodzi zrodla, a jesli jest to tkz "zrodlo wlasne" wtedy powinno byc to rowniez jasno napisane, jako ze informator sam poniesie konsekwencje gdy okaze sie, ze podane info jest zwyczajnym klamstwem.

Co do srodkowego obroncy, jasne jest, ze ktos przyjdzie w tym okienku transferowym, bo inaczej zostaniemy z Marcelo i Cleberem, ktory ze swoim wiekiem nie nadaje sie juz na pelne 90 min, i z tego faktu kazdy w klubie zapewnne zdaje sobie sprawe, wiec o ta pozycje bylbym spokojny.
Cleber nie nadaje się na 90 minut? Nie rozśmieszaj mnie , on się nadaje na 90 minut bardziej niż Jirsak, Łobo Boguski razem wzięci . Oczywiście potrzebuje nowego środkowego obrońcy ale nie dlatego że Cleber jest słaby tylko dlatego że potrzebujemy ich przynajmniej 3 jeśli chcemy coś zdziałać. Cleber dba o swój organizm i co z tego że ma 36 lat? W tym wieku spokojnie można grać na wysokim poziomie i jest wiele takich przykładów jak choćby Zanetti. Cleber pod względem wydolności zawsze był jednym z najlepszych w naszej drużynie i nie wierzę by to się zmieniło. Pamiętasz jak Cleber zagrał dwa mecze w dwa dni? Z Liverpolem i później Legią? Jako jedyny dwa mecze w pełnym wymiarze( chyba jeśli nie został pod koniec zmieniony) dzień po dniu i w obydwu meczach zagrał bardzo dobrze a z Legią był najlepszym naszym obrońcą a być może również zawodnikiem na boisku. Więc jeśli masz pisać takie głupoty i tworzyć chore teorie a kompletnie się nie znasz i nie masz racji to zamilcz proszę!!!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2010, 10:45
z obrońcą Częstochowy... trochę stary ale jak na polską ligę będzie gitara !!!
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
misiek007
Junior Member

Stary 19.06.2010, 10:47
nie masz pojęcie to sie nie odzywaj...przekonamy sie kto mial racje
MISIEK
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:50
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To powiedz obrońco ucisnionych po ch.... wogóle tak pisał.Wiecej takich zbymaków... Jak by się pojawił to by była gloryfikacja ,że tak pisał ,ze ma taką wiedze ,źródła,ale jak sie tak nie stało to kij,bo doszukujemy sie znaczenia słów moze ,chyba itp.Ja mówie zdecydowane stop informacjom zbymakopodobnym.Tak "inteligentnie" i ogólnikowo mozna pisac zawsze(np. w okienku transferowym pojawi się dwóch piłkarzy z zagranicy) i liczyc ,ze sie trafi lub nie,a fan klub (lekko ujmując) " myslacych słabiej " odrazu sie powieksza i przyklaskuje
Nie wiem po ch... w ogóle tak pisał. Pewnie po to, że nikt mu na forum nie daje spokoju i każdy po jednym wypowiedzianym przez niego słowie dostaje orgazmu, ale nie znaczy to, że trzeba nadawać inny sens jego słowom, a później mieć jego za kłamcę, a WISŁĘ za NIEUDOLNĄ - bo zbymak albo media pisały, mówiły co innego.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.06.2010, 10:52
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Cleber nie nadaje się na 90 minut? Nie rozśmieszaj mnie , on się nadaje na 90 minut bardziej niż Jirsak, Łobo Boguski razem wzięci . Oczywiście potrzebuje nowego środkowego obrońcy ale nie dlatego że Cleber jest słaby tylko dlatego że potrzebujemy ich przynajmniej 3 jeśli chcemy coś zdziałać. Cleber dba o swój organizm i co z tego że ma 36 lat? W tym wieku spokojnie można grać na wysokim poziomie i jest wiele takich przykładów jak choćby Zanetti. Cleber pod względem wydolności zawsze był jednym z najlepszych w naszej drużynie i nie wierzę by to się zmieniło. Pamiętasz jak Cleber zagrał dwa mecze w dwa dni? Z Liverpolem i później Legią? Jako jedyny dwa mecze w pełnym wymiarze( chyba jeśli nie został pod koniec zmieniony) dzień po dniu i w obydwu meczach zagrał bardzo dobrze a z Legią był najlepszym naszym obrońcą a być może również zawodnikiem na boisku. Więc jeśli masz pisać takie głupoty i tworzyć chore teorie a kompletnie się nie znasz i nie masz racji to zamilcz proszę!!!
Zenujace...nie widziales go od 2 lat, i twierdzisz, ze 36 letni zawodnik ma byc ostoja naszej obrony? Gdy odchodzil od nas juz bylo zauwazalne, ze jego forma sie obniza, myslisz, ze gdyby bylo tak jak ty mowisz to grozini oddali by go za darmo po roku mimo, ze wczesniej wybulili za niego sporo kasy jak na 34 letniego wtedy kopacza... Mysliz, ze gdyby byl w tek rewelacyjnej formie jak to rysujesz to zamiast niego gral by Jop w koncowce tamtego sezonu? Widac kto sie tu zna.... hahaha zal mi cie;]

fanfan napisał(a):Wyświetl post
Więc jeśli masz pisać takie głupoty i tworzyć chore teorie a kompletnie się nie znasz i nie masz racji to zamilcz proszę!!!
Pisac mam prawo co mi sie podoba, jezeli nikogo nie obrazam i nie lamie regulaminu tego forum, bo od tego zostalo stworzone forum aby wymieniac swoje zdanie. Amen
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.06.2010, 10:54
Czasem sie zastanawiam czy ci ktorzy krytykuja tych ktorzy "wiedza" wiecej od szarych forumowiczow maja choc odrobinke oleju w glowie. Widac dystansu i tego oleju wlasnie brak niektorym...

Sorry za off-top.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 19.06.2010, 10:59
wisła jest podobno zainteresowana Tonim Pezo 23-latkiem z Hajduka Split, który może grac jako środkowy pomocnik jak i srodkowy obrońca...
jak nie wierzysz to nie zobaczymy kto będzie mial racje....
Pożyjemy zobaczymy.

PS: Proponuję założyć osobny wątek dla Jasnowidzów i Plotkarek. Lepiej ich w jedno miejsce zgrupować.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.06.2010, 11:01
Cytat:
Informacja z ostatniej chwili: Alemao zszedł w 44. minucie, bo coś mu się chyba stało w nogę. Zmiana oczywiście była hokejowa, więc nam umknęła. Za Alemao wszedł Kowalski
Coś mi się zdaje, że czas na kolejny serial pt. "Szukamy prawego obrońcy". Pierwszy odcinek z Alemao w roli głównej chyba dobiegł końca.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
misiek007
Junior Member

Stary 19.06.2010, 11:02
to jest forum debilu a forum jest po to by dyskutowac nie!! mam takie informacje ale jezeli wam nie pasuje to ostatni raz tutaj cokolwiek pisze....
MISIEK
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów