The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 07:44
Wracając do tych nieszczęsnych krzesełek... czy różnicy w odcieniu nie robi czasem też kąt padania światła? Bo np. z tego zdjęcia znowu wynikałoby, że róznica jest niewielka:
http://galeria.wislakrakow.com/20100.../DSCZ_1243.jpg
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 19.06.2010, 08:06
No własnie o tym samym miałem pisac na tym zdjeciu też to widac:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Nie jest tak zle gorsze są już te tandetne barierki :/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.06.2010, 08:41
mam pytanie do naszego "krzesełkowego specjalisty"
jaka będzie teraz kolej prac? jedziecie cały czas niebieskie na I poziomie, czy czerwone na II?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2010, 08:41
Skoro kamery telewizyjne mogą być także na wschodniej dla np. drugiej stacji telewizyjnej to napis mógłby być też na trybunie zachodniej którą ten drugi nadawca może pokazywać. Choć dla mnie to kompletnie obojętne czy napis na zachodniej będzie czy nie.

Krzesełka są dobre, barierki też nie powinny wadzić, także dla mnie jest nieźle. Stadion pięknieje coraz bardziej

Jedynie ten podjazd dla karetek do okrąglaka to jakaś porażka.

Stare C które było w odległości 25m było widać w telewizji bo kamera była niżej niż będzie na nowej zachodniej. Także z widocznością nowego C w odległości 17,5m w telewizji może być gorzej.
Odpowiedz cytując
MatixNH
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.06.2010, 08:42. heh
Donki napisał(a):Wyświetl post
No własnie o tym samym miałem pisac na tym zdjeciu też to widac:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Nie jest tak zle gorsze są już te tandetne barierki :/
no barierki wyglądają tak solidnie że ich wytrzymałość można określić na jednego pożądnego trepa...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 19.06.2010, 09:07
@MatixNH- Także myślę, że goście zostaną na swoich starych miejscach na E. A jeśli nie to mam nadzieję, że monitoring będzie na tyle porządny co by taki typ który chce świadomie coś zniszczyć dostał rachunek na remont całego sektora plus grzywna.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 19.06.2010, 09:35
SKWK ze swojej strony najpierw proponowaliśmy miastu (oczywiscie bardziej w kuluarowych rozmowach) wogóle zlikwidowanie barierek
potem model podobny lub identyczny jak na Legii tj jedna barierka niezależna od krzesełek.
Tutaj niestety polegliśmy.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 19.06.2010, 09:41
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Precyzyjnie rzecz biorąc- będzie tyle rzędów ile jest w projekcie.
A morzesz powiedziec ile bedzie rzedów, jak jest w projekcie bo chyba wy macie najaktualniejsze dane, bo jak sam wiesz projekt wielokrotnie uległał zmianie i nadal ulega.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 19.06.2010, 09:49
Stadion zrobi się dużo piękniejszy jak tylko murawa zacznie się zielenić.

Co do krzesełek i barierek. Wg mnie krzesełka są całkiem w porządku, barierki może jakieś piękne nie są ale znowu czy tak szpecą stadion. Pamiętajmy że o atrakcyjności stadionu będziemy mówić przez pryzmat meczy i frekwencji więc wtedy i krzesełka i barierki nie będą tak widoczne. Osobiście bardziej mnie martwi sprawa otoczenia stadionu bo to będzie najbardziej widocznie i myślałem naprawdę że się pojawią jacyś spece odtki krajobrazu zrobią fajne deptaki, płytki oświetlenie a teraz mam niestety obawy czy cokolwiek ruszy w tym temacie bo jak słyszę o asfalcie to mi się trochę niedobrze robi.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.06.2010, 10:17
Mam nadzieję że zrobią krzesełka na A/B kolorystycznie identyczne jak na C - tylko bez żadnych napisów.Wtedy zachowamy jakąś symetrię na stadionie.
Odcieniami bym się tak nie przejmował.Jak będzie ten stadion na siebie zarabiał to klub może sam wyasygnuje kwotę na zmianę siedzisk.
Bardziej boli mnie istnie kretyński pomysł z wjazdem karetek przez okrąglak i ten murek który wybudowali.Ja rozumiem błędy w projektach = chłop się nie zna no ale mieć 3 wjazdy dla karetek i robić 4-ty przez budynek to trzeba być idiotą (w sumie to już wcześniej mieliśmy genialny pomysł O. z wyjazdem dla kosiarek na środku C -nie mówiąc o wyglądzie to tracąc powiedzmy 20-30 najdroższych biletów na mecz- kiedy można to było zrobić np. z boku tych wjazdów)

Może mav23 wkońcu się odezwie - odpowie na wcześniejsze pytania- i da nadzieję że np.sędziowie nie będą schodzić po drabinie z dachu A/B.Bo wcale się ździwe jak coś takiego pojawi się nagle
Odpowiedz cytując
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.06.2010, 10:28
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Bardziej boli mnie istnie kretyński pomysł z wjazdem karetek przez okrąglak i ten murek który wybudowali.Ja rozumiem błędy w projektach = chłop się nie zna no ale mieć 3 wjazdy dla karetek i robić 4-ty przez budynek to trzeba być idiotą (w sumie to już wcześniej mieliśmy genialny pomysł O. z wyjazdem dla kosiarek na środku C -nie mówiąc o wyglądzie to tracąc powiedzmy 20-30 najdroższych biletów na mecz- kiedy można to było zrobić np. z boku tych wjazdów)
ostatecznie tak źle z tym wjazdem nie będzie.
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

Subiektywnie stadion robi nam się coraz piękniejszy, już nawet przyzwyczaiłem się do tej bryły i wydaje mi się, że taki klasyczny wygląd jest ponadczasowy i za parę lat docenimy to. Wiadomo, idealnie nie jest i nie będzie, mam nadzieje, że jeszcze parę postulatów, co do poprawy pewnych spraw, przejdzie i odbierzemy R22 w stanie, z którego będziemy zadowoleni.
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.06.2010, 10:32
Bąku1983 napisał(a):Wyświetl post
ostatecznie tak źle z tym wjazdem nie będzie.
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg
Jak dla mnie bomba....
Pytanie tylko PO CO?
Odpowiedz cytując
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.06.2010, 10:43
a tego to nie wiem ale gorzej to sobie wyobrażałem. Też wolałbym, żeby nie było tego wjazdu przez okrąglak, który swoją drogą też jest zbędny. Ale płacze tutaj już nie pomogą.
"jest jak jest, nie jak powinno być"
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.06.2010, 10:51
mnie stadion się podoba,zresztą zawsze tak było.oczywiście trzeba pamiętać,że pewne rzeczy nie były już do zmiany z tego względu,ze trybuna E i D były projektowane pod stadion 21,5 tys bez narożników.pomysł z wiekszym stadionem narodził się w momencie gdy E juz stała i trzeba to było jakoś pogodzić..poza tym pamiętajmy, że z zewnątrz nie będziemy tego stadionu oglądac tak jak na wizualizacjach.nie będziemy patzezeć na niego z góry,nie będziemy widzieć dwóch trybun na raz.podchodząc np od Reymonta zobaczymy tylko D i to z poziomu "0).te odległości trybun od boiska też nie są tragiczne.przeciętnie na nowo wybudowanych stadionach też wynoszą grubo ponad 10-12 m,a jeśli weźmiemy pod uwagę że stara C była duzo dalej,miała inny kąt nachylenia,to komfort oglądania nie będzie zły.
niemniej jednak dwie rzeczy uważam za w mistrzowski sposób spieprzone.pierwsza to ten nieszczęsny wyjazd dla kosiarek.nie rozumiem dlaczego nie może on być w tunelu między narożnikami.nawet jeśli nie ma tam pomieszczenia gospodarczego,to bez zadych kosztów mozna je tam było zrobić,bo gdzieś musi być,więc czemu nie tam?
a druga,to wyjazd z okrąglaka dla karetek.o rondzie w okrąglaku juz pisałem,teraz czekam jeszcze na sygnalizację świetlną przy wyjeździe i może jeszcze jakieś przejście dla pieszych..moim zdaniem wewnątrz stadionu powinno być jak najmniej wszelkiego rodzaju infrastruktury ,tylko boisko,ławki trenerskie i widownia.umierajacego zawodnika z boiska wynosi sie na noszach,albo wywozi melexem przez tunel do karetki stojącej na zewnątrz stadionu.po co budować autostradę w środku?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.06.2010, 11:17
A ja mam takie pytanie.. znajac przeszlosc chcialem zapytac jaka firma bedzie wykonywac polozenie murawy? Na Wisle czesto z murawa byl problem wiec ciekaw jestem coz to za fachowcy zostali wybrani w tym kierunku..
Odpowiedz cytując
zibikraw
Junior Member

Stary 19.06.2010, 11:22
a właśnie podjazd dla karetek z okrąglaka i wyjazd jest ciekawym pomysłem.korzystanie z karetek to naprawdę rzadkość więc nie musi być widoczna na boku boiska a taka karetka ''szpeci'' stadion.
krzesełka są ok i pod dobrym kontem,można wygodnie siedzieć.stadion prezentuje się wspaniale i naprawdę nie rozumiem dlaczego bez przerwy marudzicie?
Kraków będzie miał dwa nowoczesne stadiony i powinniśmy być dumni.które inne miasto ma podobne?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 19.06.2010, 11:57
a ponawiam pytanie co z tą kamerką bieżącą tylko mi nie działa ?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 19.06.2010, 12:03
@zibikraw - gdyby karetka stała we wjeździe pod trybuną D to też nie byłoby jej widać.
Odpowiedz cytując
PL
Member

Od: 08.2003

Stary 19.06.2010, 12:15
satori napisał(a):Wyświetl post
A ja mam takie pytanie.. znajac przeszlosc chcialem zapytac jaka firma bedzie wykonywac polozenie murawy? Na Wisle czesto z murawa byl problem wiec ciekaw jestem coz to za fachowcy zostali wybrani w tym kierunku..
Zielona Architektura

Ta sama, która spartoliła nam murawę kilka lat temu.

Problemy z tą firmą mieli również w Warszawie, Kielcach, Sosnowcu, Gdyni, Białymstoku, Łomży i Szczecinie.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 19.06.2010, 12:22
PL napisał(a):Wyświetl post
Zielona Architektura

Ta sama, która spartoliła nam murawę kilka lat temu.

Problemy z tą firmą mieli również w Warszawie, Kielcach, Sosnowcu, Gdyni, Białymstoku, Łomży i Szczecinie.
Ale Kraków to bogate miasto i na błędach (nawet swoich) uczyć się nie musi. Stać go...

Żenada
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.06.2010, 12:24
tak jak juz gdzies pisałem - skonczcie narzekac na ten "podjazd dla karetek" koło okrąglaka. I tak musiałoby tam byc jakies podejscie powyzej poziomu murawy, bo okrąglak jest wyzej. A że zrobili to bardziej trwałe to chyba tylko lepiej? Lepiej niż jakas przypadkowa góra ziemi po ktorej wchodziłoby sie do srodka . Nikt nie mowi , ze tam bedą karetki jezdzic co chwila, ale gdyby była taka potrzeba, to przynajmniej nic sie nie zniszczy, bo bedzie obetonowane. Przeciez to nie bedzie tak wystawac jak teraz, tylko bedzie nawierzchnia w srodku i po bokach.. spokojnie.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 19.06.2010, 12:32
Z samym stadionem niewiele się już da zrobić, dopracować. Co najwyżej jakieś szczegóły - wzór krzesełek na A/B, rozmieszczenie sektora gości i tego typu sprawy.

Dlatego wydaje mi się, że władze Wisły i SKWK powinni skupić się i lobbować za otoczeniem wokół stadionu, o którym już niektórzy pisali. Wiadomo, że jakimś groszem trzeba by też sypnąć na takie rozwiązania, ale jeśli tego nikt nie zrobi to stadion będzie wyglądał niemal jak te w RPA, gdzie dookoła jest otoczenie, które nijak pasuje do nowoczesnej areny sportowej.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.06.2010, 14:08
Patrząc na tą fotkę zastanawiam się czy w tych miejscach które zaznaczyłem będą ławki rezerwowych ?

Ostatnio edytowane przez filip74 : 19.06.2010 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
sqbi
Member

Stary 19.06.2010, 14:09
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Skoro kamery telewizyjne mogą być także na wschodniej dla np. drugiej stacji telewizyjnej to napis mógłby być też na trybunie zachodniej którą ten drugi nadawca może pokazywać. Choć dla mnie to kompletnie obojętne czy napis na zachodniej będzie czy nie.
W telewizji to ma być widać kibiców na stadionie a nie puste krzesełka z napisem

Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że zrobią krzesełka na A/B kolorystycznie identyczne jak na C - tylko bez żadnych napisów.Wtedy zachowamy jakąś symetrię na stadionie.
To by było chyba najrozsądniejsze rozwiązanie. Kolorystyka - OK, napisy - NIE.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 19.06.2010, 15:23
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na tą fotkę zastanawiam się czy w tych miejscach które zaznaczyłem będą ławki rezerwowych ?

Tak, tu mają być.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.06.2010, 15:41
A wie ktoś dokładnie może w jakiej odległości było stare A i B od linii bocznej ? Bo więcej niż 8 m to chyba tam nie było..
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.06.2010, 15:47
Też się właśnie nad tym zastanawialem....na moje oko to 10 metrów od pierwszego rzędu siedzisk do lini bocznej. Ale to tylko szacowanie.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.06.2010, 16:01
było ponad 15 metrów.. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20070506151646
z drugiej strony było kilka metrów więcej..
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.06.2010, 16:05
Dlaczego nie montują telebimu? teraz im przecież najwygodniej
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.06.2010, 16:12
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
było ponad 15 metrów.. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20070506151646
z drugiej strony było kilka metrów więcej..
Czyli narzekania ze teraz będzie 11m są lekko nie na miejscu. Co do telebimu to najpierw trzeba zrobic okablowanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów