The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 22:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Za kilka dnia będzie wiadomo w jakim miejscu jest Korwin, ale nie wróżę mu jakiegoś spektakularnego sukcesu, co najwyżej 4 miejsce.
Wiadomo od 1995 roku. Nic się nie zmienia..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.06.2010, 23:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, uważam że ośmieszył liberalizm gospodarczy.
Tak, uważam że swoimi zachowaniami zrobił więcej złego niż dobrego.
Tak,Twoja "argumentacja" w zasadzie wyczerpuje temat. Wszak wiadomo,że tezy Korwina o gospodarce są jak najbardziej śmieszne. Super.
Szukasz zatrudnienia w mainstream'owych mediach ? Nie ? A szkoda...
You'll never know...
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.06.2010, 23:06
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
I niech mi ktoś powie, że to nie jest wykorzystywanie tej tragedii dla celów politycznych...

Skoro ma tam być niby prywatnie i niby nie ma to nic wspólnego dla celów kampanii to po co to tak publicznie rozpowiadać...

Doprawdy błazenada... Czy cała klasa polityczna ma wyborców za debili?
Lech i Jarosław Kaczyńscy urodzili się 18 czerwca 1949 roku.

St@chu napisał(a):Wyświetl post
I niech mi ktoś powie, że to nie jest wykorzystywanie tej tragedii dla celów politycznych...

Skoro ma tam być niby prywatnie i niby nie ma to nic wspólnego dla celów kampanii to po co to tak publicznie rozpowiadać...

Doprawdy błazenada... Czy cała klasa polityczna ma wyborców za debili?
To co do ku*wy nendzy ma robić? Skradać się do grobu brata? Trzeba było z grafiną Różą Thun blokować katedrę własną piersią miałbyś spokój. A jakby poszedł "prywatnie" i by go Fakt czy Se sfotografował to byś pisał za cadykiem Żakowskim, że to wszystko ustawione, nie? I tak źle i tak nie dobrze. Pójdzie to źle, nie pójdzie to też źle. Ku*wa ludzie myślcie sami!
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 17.06.2010 o godz. 23:11.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2010, 23:31
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Popieranie Jarka przez tą część UPR jest po prostu śmieszne. Zobaczymy jak UPR rozwinie skrzydła jak JKM skończy karierę polityczną za rok (no chyba że się do sejmu dostanie czego mu życzę)
Cytat:
Tylko co ma PiS wspólnego z UPR skoro w sprawach gospodarczych jest na lewo od SLD? UPR oczywiście się może sprzedać i ciekawi mnie co by takiego wynegocjowali z PiSem. Ale jak chcą to niech sobie robią umizgi. Poczekam na efekty takiej współpracy i wtedy ocenię.
Proponuję poczytać:

http://arturgorski.salon24.pl/195759...bnizyl-podatki

Cytat:
Jest Pan zwolennikiem liberalizmu w gospodarce?

- Tak, jestem zwolennikiem wolności gospodarczej. Popieram zdrową konkurencję, niskie podatki i ograniczoną rolę państwa w gospodarce, no i oczywiście bronię własności prywatnej. Za słowem „liberalizm” nie przepadam, gdyż ma ono swoją genezę w oświeceniu i jest bardzo różnie rozumiane, także w odniesieniu do gospodarki. Co prawda czasem mówię o sobie przekornie, gdy rozmawiam z różnej maści socjalistami, że jestem gospodarczym liberałem, ale najbliższe mi pojęcie to konserwatywny-liberalizm czy ordoliberalizm. W końcu w młodości byłem bardzo blisko Unii Polityki Realnej i wiele lat temu nawet głosowałem na tę partię.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2010, 23:37
wyar napisał(a):Wyświetl post
Szukasz zatrudnienia w mainstream'owych mediach ? Nie ? A szkoda...
Ale mi pojechałeś.

Korwin jest śmieszny, część jego poglądów zresztą też. Najczęściej ta niezwiązana z programem a powodująca, że dla większości kojarzących go wyborców jest błaznem.

Na niego nie trzeba żadnych spisków medialnych, bo sam się co chwilę wykłada. Pokarz mi innego polityka, który w TVN na wizji niczym nie sprowokowany nagle pokaże nazistowskie pozdrowienie. Tak, bardzo ekscentryczne. Tyle, że niewielu rodaków będzie skłonnych powierzyć los państwa komuś, kto zachowuje się jak czubek.
Winisz ich? Ja nie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2010, 00:36
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam nad tym całym gadaniem o internowaniu itp. i z tego wszystkiego wynika mi, że kuźwa Bujak się powinien ze wstydu zapaść pod ziemię, że kupę czasu się ukrywał, bo w tej chwili wynika, że nie liczy się działalność w podziemnych strukturach "Solidarności" tylko i jedynie kto i ile czasu przesiedział w "internacie". To kuźwa wg. mnie jakieś kompletne odwrócenie kryteriów, k...a wówczas liczyło się to aby pozostać na wolności jak najdłużej i działać, a w tej chwili rozliczać się próbuje za to kto i dlaczego siedzieć nie poszedł. Jarek sam powinien się kuźwa zgłosić na Rakowiecką i nie wychodzić stamtąd dopóki go nie internują vel aresztują miałby w tej chwili alibi wobec ataków Paliknotów i jemu podobnych.
Mieliśmy nie dyskutować ale to tak szrapnelem do mnie jest.'Moja' oś czasu to tylko odpowiedź na dokładnie tak samo propagandową oś czasu Komorry.
Kryterium siedzenia w pierdlu oczywiście nie powinno mieć miejsca, choć byli tacy co na prawdę sporo przesiedzieli(za poglądy) i tu uważam że powinno się mieć jednak większą samokontrole w 'napierdzielaniu w nich' - Nie że to mają być święte krowy ale 2,3,5 lat to na prawdę jest szmat czasu, szczególnie że czas w pierdlu biegnie o wiele wolniej niż na wolności.Precyzując nie chodzi mi tu o powstrzymywanie się przed krytyką a przed stwierdzeniami typu, zdrajca, sprzedawczyk - To oczywiście nie do Ciebie ale są tacy co ustrój poprzedni znają jedynie z opowieści, więzienie z filmów i w zaciszu własnego pokoju jebią bez opamiętania ludzi, którzy kiedyś poświęcili kawał swojego życia dla idei wolnej Polski.

Do Jarka to ja mam tylko grubą pretensję o to zomo bo nie wypada by człowiek który zna sprawę z opowieści, tak jechał po ludziach których to 'zomo' zamykało, bo przecież nie chodziło tam o LSD a ludzi PO i im sprzyjających. /edit/ - gdzie to też nie chodzi mi o to by karmić się tym przez lata - walnął głupotę, nie jedną zresztą i tyle

I jeszcze krótko o tej 'bulwersującej' wypowiedzi Sikorskiego
To jest w ogóle ciekawe bo to co powiedział jest dla mnie oczywistością.Tak jak nie powinniśmy wybierać Komorowskiego z powodu że ma 5 dzieci, a Kaczor żadnego tak nie powinniśmy wybierać Kaczora dlatego że brat jego zginął w katastrofie lotniczej.
Prezydenta należy wybierać na zimno.Natomiast nie wiem po kiego grzyba Sikorski wali w ten bęben.

a) dupa mu lata jak i całemu PO i nie może się opanować
b) tak na prawdę widzi w tym swoją szansę i porażka Komorry jest mu bardziej na rękę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.06.2010 o godz. 00:44.
94 - Allah Akbar!!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.06.2010, 08:50
Tak, uważam że ośmieszył liberalizm gospodarczy.
Tak, uważam że swoimi zachowaniami zrobił więcej złego niż dobrego.
Mnie osobiście wydaje się, że idee liberalizmu gospodarczego czy kapitalizmu obrzydzili Polakom panowie z KLD na początku lat 90tych, kiedy słowo kapitalizm szło w parze z tzw prywatyzacją, od tamtej pory milionom Polaków słowo liberał, w kontekście gospodarczym, kojarzy się fatalnie i jeśli głosują na kandydatów z serii "państwo powinno zadbać" to akurat nie z powodu Korwina.
Pewnie w jakimś % JKM dołożył to tego tematu swoją cegiełkę ale bez przesady.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.06.2010, 09:41
Agora w ostatnim dniu sie spieła. GW daje Komorowskiegmu słupek pokazujący ponad 50% na pierwszej stronie a metro krzyczy jak sie tylko otworzy gazete o tym ze bedzie jedna tura. Gwoli wyjasnienia. zandej z gazet nawet nie dotykam tylko u przechodniow widzialem. Nawiasem mówiąc dzis się rozłożyli z Metrem w miejscach gdzie ich baaardzo dawno już nie widziałem.

Edit: 20 czerwca wielkie ODKOMORZANIE POlski ! Przyłącz się do akcji
Ostatnio edytowane przez LoRd : 18.06.2010 o godz. 15:25.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.06.2010, 16:58
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Mówcie co chcecie ja głosuję na Korwina, bo chce, żeby w tym kraju było lepiej i skończyły się rządy komunistów.
Jakby byly rzady komunistów ,to byś w niedziele w ogole nie mogl glosowac.To naduzywanie jezyka w kazdej sytuacji jest troche zenujace ,za niedlugo komunizmem beda nazywane promocje w hipermarketach

Co do propozycji JKM ,to proponuje on całkowite zabranie wszystkich zasiłków ,przy jednoczesnie powszechnym dostepie do broni , sadze ,ze doprowadzilo by to w szybkim czasie do tego ze biedni by strzelali do bogatych i na odwrót
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.06.2010 o godz. 17:03.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.06.2010, 17:01
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Agora w ostatnim dniu sie spieła. GW daje Komorowskiegmu słupek pokazujący ponad 50% na pierwszej stronie a metro krzyczy jak sie tylko otworzy gazete o tym ze bedzie jedna tura. Gwoli wyjasnienia. zandej z gazet nawet nie dotykam tylko u przechodniow widzialem. Nawiasem mówiąc dzis się rozłożyli z Metrem w miejscach gdzie ich baaardzo dawno już nie widziałem.

Edit: 20 czerwca wielkie ODKOMORZANIE POlski ! Przyłącz się do akcji
Smutna jest ta propaganda którą głosisz. Mam nadzieję że wyjdzie Ci ona bokiem.
wolfy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 17:05
Ministerstwo prawdy - kolejny sukces merytoryczny Bronka
Komorowski znów buduje zgodę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 17:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.06.2010, 17:10
Metro przegięło moim zdaniem, a to jedyny dziennik jaki czasem oglądam, bo syfu typu Fakt, GW, Rzepa i Nasz Dziennik nie tykam. Mam nadzieję, że się zemści to propaganda za rozstrzygnięciem w pierwszej turze.
AS82
Banita

Stary 18.06.2010, 17:10
Znowu komuna !! Tym razem niewolno cytować Gałczyńskiego !! Biedni uczniowie w polskich szkołach ,teraz nie wiadomo czy można czytać "Zaczarowaną dorożkę"?
wolfy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 17:15
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Znowu komuna !! Tym razem niewolno cytować Gałczyńskiego !! Biedni uczniowie w polskich szkołach ,teraz nie wiadomo czy można czytać "Zaczarowaną dorożkę"?
Jak zwykle nic nie zrozumiałeś.
Wolno cytować, ale czy warto akurat te wiersze? Czy cytując Szymborską należy brać wiersze o Rewolucji i Stalinie?
Zastanów się nad sensem tego wierszydła...

Podobnie (to akurat do pierwszego filmiku) wolno i warto cytować Konstytucję. Pod warunkiem, rzecz jasna, że się ją w ogóle zna
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 17:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AS82
Banita

Stary 18.06.2010, 17:22
Jak zwykle nic nie zrozumiałeś.
Wolno cytować, ale czy warto akurat te wiersze? Czy cytując Szymborską należy brać wiersze o Rewolucji i Stalinie?
Przeczytaj sobie ta ballade i znajdz tam jakies odnośniki do rewolucji czy Stalinie

http://galczynski.kulturalna.com/a-6621.html
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.06.2010, 17:25
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Smutna jest ta propaganda którą głosisz. Mam nadzieję że wyjdzie Ci ona bokiem.
Napisałem coś niezgodnego ze stanem faktycznym ?
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 18.06.2010, 17:26
K_2

doprawdy rozumem to ty nie grzeszysz - z resztą jak wszyscy twojego pokroju

Przeczytaj sobie końcówkę tępaku a potem książkę do historii
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AS82
Banita

Stary 18.06.2010, 17:30
sambo napisał(a):Wyświetl post
K_2

doprawdy rozumem to ty nie grzeszysz - z resztą jak wszyscy twojego pokroju

Przeczytaj sobie końcówkę tępaku a potem książkę do historii
kilka stron wcześniej wymagałeś kultury
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.06.2010 o godz. 17:33.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.06.2010, 17:32
Ale mi pojechałeś.

Korwin jest śmieszny, część jego poglądów zresztą też. Najczęściej ta niezwiązana z programem a powodująca, że dla większości kojarzących go wyborców jest błaznem.

Na niego nie trzeba żadnych spisków medialnych, bo sam się co chwilę wykłada. Pokarz mi innego polityka, który w TVN na wizji niczym nie sprowokowany nagle pokaże nazistowskie pozdrowienie. Tak, bardzo ekscentryczne. Tyle, że niewielu rodaków będzie skłonnych powierzyć los państwa komuś, kto zachowuje się jak czubek.
Winisz ich? Ja nie.
Jedziesz sam sobie - a co zdanie,spadasz niżej.
Wydawało mi się,że jeśli stawiasz jakieś tezy,to będziesz ich dalej bronił.A tymczasem ośmieszasz sam siebie.Primo - pisząc o tym,że Korwin ośmieszył liberalizm,a dalej,że to on sam i jego część poglądów jest zabawna,jeszcze dalej,że najczęściej te nie związane z programem. Zadam Ci podobne pytanie co już ktoś dzisiaj w innym temacie - czytasz czasem sam siebie ? A rozumiesz swoją skromną osobę także ?
Wydaje się,jak gdybyś nie miał zielonego pojęcia co opisujesz. A dyskusja w tym temacie z takimi "mężami stanu" męczy - jest ich zresztą sporo.
Korwin niczego nie ośmieszył, zresztą liberalizm jest - wbrew pozorom - mocno zakorzeniony w naszym społeczeństwie.Jednak ludzie idąc do urn w ustroju takim jak demokracja parlamentarna,nie wybierają poglądów czy ludzi- a jedynie fałszywe konterfekty polityków i ich idei. I to jest zasadniczy defekt tego us(t)roju.
Jednak to temat na inną dyskusję.
You'll never know...
wolfy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 17:34
Przeczytaj sobie ta ballade i znajdz tam jakies odnośniki do rewolucji czy Stalinie

http://galczynski.kulturalna.com/a-6621.html
Widzę, ze jesteś równie wyrobiony intelektualnie jak Twój kandydat (Komorowski, prawda?). Widzisz, czasami poeci nie piszą wprost co myślą, żeby zmylić rewolucyjną czujność proletariatu.

Autor notki blogerskiej doskonale wie czego dotyczył wiersz i dla kogo był napisany. Ten "wiatr historii" to właśnie rewolucja, a że akurat poeta nie napisał wprost, łopatologicznie - może się wstydził, może dostał prikaz, żeby trafiało do bardziej wyrobionego czytelnika.

Bronisław Komorowski wykorzystał w swojej kampanii wierszyk, który obśmiewał ( w zamierzeniu ) wrogów komunizmu. Znamienne, ale wynika raczej z głupoty i prymitywizmu ( wziął wierszyk uznanego poety i nawet sobie trudu nie zadał sprawdzeniem o co chodzi) niż złej woli. Podobnie jak z artykułem 70 konstytucji, chociaż tu nie trzeba było żadnego oczytania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Stary 18.06.2010, 17:37
wyar

niemniej jednak zaryzykuje tezę, że gdyby w Polsce twarz liberała ala UPR była inna niż Korwina, to tenże UPR na bank miałby posłów w sejmie.

Sorry - ale jeśli gość mówi, że kobieta nie powinna mieć prawa głosu, to choćbyś mi tłumaczył o kontekstach i ogólnie przedstawiał miliony różnych teorii na temat zdrowia psychicznego kobiety - to jednak takie stwierdzenie obecnie jest po prstu strzałem w głowę nie tylko sobie ale przede wszystkim ludziom, którzy mają poglądy UPRowskie.

UPR dał sobie przypiąć gębę Korwina i to jest jego największa porażka
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AS82
Banita

Stary 18.06.2010, 17:45
Widzę, ze jesteś równie wyrobiony intelektualnie jak Twój kandydat (Komorowski, prawda?). Widzisz, czasami poeci nie piszą wprost co myślą, żeby zmylić rewolucyjną czujność proletariatu.

Autor notki blogerskiej doskonale wie czego dotyczył wiersz i dla kogo był napisany. Ten "wiatr historii" to właśnie rewolucja, a że akurat poeta nie napisał wprost, łopatologicznie - może się wstydził, może dostał prikaz, żeby trafiało do bardziej wyrobionego czytelnika.

Bronisław Komorowski wykorzystał w swojej kampanii wierszyk, który obśmiewał ( w zamierzeniu ) wrogów komunizmu. Znamienne, ale wynika raczej z głupoty i prymitywizmu ( wziął wierszyk uznanego poety i nawet sobie trudu nie zadał sprawdzeniem o co chodzi) niż złej woli. Podobnie jak z artykułem 70 konstytucji, chociaż tu nie trzeba było żadnego oczytania.
Gorzej ,glosuje na Napieralskiego

Morał tej ballady bez wzgledu na to kiedy ona powstała jest bardzo aktualny , i pokazuje komu sie trzesly portki jak trzeba bylo realnie dzialac,a nie po latach sie madrzyc o tym gdzie teraz stoi ZOMO
sambo
dziarski chłop

Stary 18.06.2010, 17:47
ja ponawiam apel o usunięcie kolejnego konta osobnika o ksywie K_2
wolfy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 17:48
Gorzej ,glosuje na Napieralskiego

Morał tej ballady bez wzgledu na to kiedy ona powstała jest bardzo aktualny , i pokazuje komu sie trzesly portki jak trzeba bylo realnie dzialac,a nie po latach sie madrzyc o tym gdzie teraz stoi ZOMO
Wiesz co, traciłem, czas. Teraz to widzę.

Termin "beton" nie wziął się znikąd, oj nie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Watts
Senior Member

Stary 18.06.2010, 17:49
pokazuje komu sie trzesly portki jak trzeba bylo realnie dzialac,a nie po latach sie madrzyc o tym gdzie teraz stoi ZOMO
Chłopie, takie komentarze to mimo wszystko mógłbyś sobie darować. Czym innym jest np. ruch solidarnościowy w latach 70. i 80., a czym innym czasy realnego socjalizmu, wczesnego PRL kiedy nie można było przysłowiowo pierdnąć.
AS82
Banita

Stary 18.06.2010, 18:13
Watts napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, takie komentarze to mimo wszystko mógłbyś sobie darować. Czym innym jest np. ruch solidarnościowy w latach 70. i 80., a czym innym czasy realnego socjalizmu, wczesnego PRL kiedy nie można było przysłowiowo pierdnąć.
Odniosłem sie tylko do słów Komorowskiego ,które w zamierzeniu miały zamiar dotknąć Kaczyńskiego ,który teraz się mądrzy i obwiesza flagami Solidarności ,a jak był czas realnego działania to nikt o nim nie słyszał. No ale elektorat Pisu wywęszył prawde,bo Komorowski cytując poetę stoi niemal na równi ze zbrodniarzami wczesnego PRLu

Co do "betonu" ,to myśle ze jest on reprezentowany dziś troche inaczej , naprzykład przez jedną z partii która chciała za stosowanie metody in-vitro wsadzać do więzienia.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.06.2010, 18:26
Nikt nie slyszal o Kanczynskim? Nie dzialal widocznie az tak "glosno" ale radze zapoznac sie tematem.Szkoda slow

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
wolfy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 18:42
Odniosłem sie tylko do słów Komorowskiego ,które w zamierzeniu miały zamiar dotknąć Kaczyńskiego ,który teraz się mądrzy i obwiesza flagami Solidarności ,a jak był czas realnego działania to nikt o nim nie słyszał.
Kłamiesz.

No ale elektorat Pisu wywęszył prawde,bo Komorowski cytując poetę stoi niemal na równi ze zbrodniarzami wczesnego PRLu
Jakiś cytacik?
Ja widziałem komentarz o tym, ze Komorowski znów pokazał jakim jest nieświadomym prostakiem. Gdyby celowo zastosował ten cytat - to byłoby już wyjątkowo nieprzyjemne. Sam postawiłby się dokładnie tam, gdzie stało ZOMO, ustawiając swoich przeciwników politycznych w roli ofiar represji (to Ci, z których szydzi poeta).

Ale wszyscy wiemy, że była to kolejna z rzędu wpadka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AS82
Banita

Stary 18.06.2010, 18:57
Kłamiesz.

Jakiś cytacik?
Ja widziałem komentarz o tym, ze Komorowski znów pokazał jakim jest nieświadomym prostakiem. Gdyby celowo zastosował ten cytat - to byłoby już wyjątkowo nieprzyjemne. Sam postawiłby się dokładnie tam, gdzie stało ZOMO, ustawiając swoich przeciwników politycznych w roli ofiar represji (to Ci, z których szydzi poeta).

Ale wszyscy wiemy, że była to kolejna z rzędu wpadka.
No może to moje subiektywne wrażenie ,ale jak ktoś około roku 2007 napina muskuły i mówi o swoich przeciwnikach ,że są tam gdzie stało ZOMO ,to robi z siebie wielkiego bohatera tamtych czasów lub ma jakiś kompleks na tym punkcie.

Tyle, że autor zarabiał u parszywych stalinowskich morderców tym wierszykiem na kawkę i koniaczek.
I dobrze! W 1953 roku, gdy wierszyk powstał...ej, znacie chyba nazwiska facetów, którym się trzęsły portki w czasach stalinowskich? Kobiet i meżczyzn mordowanych w katowniach UB nad których cierpieniem fruwał w "Przekroju" motylek poezji.

Twórca tego bloga robi z Gałczyńskiego ,to samo co ci z drugiej strony Błoń robią z Wisły . Ta sama retoryka. Nie znam biografii Gałczyńskiego ,ale wiadomo ,że był świetnym poetą i zapewne ,aby móc żyć tak jak chciał ,robić co kochał ,czyli pisać ,to nie mógł wchodzić w drogę tamtemu ustrojowi,i można znaleźć takie utwory które bezpośrednio bądź pośrednio są poprawne politycznie.
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 18.06.2010, 18:59
Ponoć na wiecu Jarosława pojawił się transparent "Pierwszą Damą Jarosława jest Polska". Mam nadzieję wobec tego, że te wybory faktycznie skończą się w pierwszej turze, bo poza niezłą kampanią Napieralskiego reszta gwałci moje poczucie estetyki i dobrego smaku. Nie wspomnę już o zwykłej inteligencji. Mam już serdecznie dosyć tych wyborów i nie mam ochoty oglądać ani wilka w owczej skórze ani gajowego przez kolejne dni 24h/dobę. Chyba w marketingu politycznym cofnęliśmy się do 91' albo i jeszcze wcześniej...
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów