|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wiadomo od 1995 roku. Nic się nie zmienia..
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Szukasz zatrudnienia w mainstream'owych mediach ? Nie ? A szkoda... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 17.06.2010 o godz. 23:11.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||
Cytat:
http://arturgorski.salon24.pl/195759...bnizyl-podatki Cytat:
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale mi pojechałeś.
Korwin jest śmieszny, część jego poglądów zresztą też. Najczęściej ta niezwiązana z programem a powodująca, że dla większości kojarzących go wyborców jest błaznem. Na niego nie trzeba żadnych spisków medialnych, bo sam się co chwilę wykłada. Pokarz mi innego polityka, który w TVN na wizji niczym nie sprowokowany nagle pokaże nazistowskie pozdrowienie. Tak, bardzo ekscentryczne. Tyle, że niewielu rodaków będzie skłonnych powierzyć los państwa komuś, kto zachowuje się jak czubek. Winisz ich? Ja nie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
.'Moja' oś czasu to tylko odpowiedź na dokładnie tak samo propagandową oś czasu Komorry.Kryterium siedzenia w pierdlu oczywiście nie powinno mieć miejsca, choć byli tacy co na prawdę sporo przesiedzieli(za poglądy) i tu uważam że powinno się mieć jednak większą samokontrole w 'napierdzielaniu w nich' - Nie że to mają być święte krowy ale 2,3,5 lat to na prawdę jest szmat czasu, szczególnie że czas w pierdlu biegnie o wiele wolniej niż na wolności.Precyzując nie chodzi mi tu o powstrzymywanie się przed krytyką a przed stwierdzeniami typu, zdrajca, sprzedawczyk - To oczywiście nie do Ciebie ale są tacy co ustrój poprzedni znają jedynie z opowieści, więzienie z filmów i w zaciszu własnego pokoju jebią bez opamiętania ludzi, którzy kiedyś poświęcili kawał swojego życia dla idei wolnej Polski. Do Jarka to ja mam tylko grubą pretensję o to zomo bo nie wypada by człowiek który zna sprawę z opowieści, tak jechał po ludziach których to 'zomo' zamykało, bo przecież nie chodziło tam o LSD a ludzi PO i im sprzyjających. /edit/ - gdzie to też nie chodzi mi o to by karmić się tym przez lata - walnął głupotę, nie jedną zresztą i tyle ![]() I jeszcze krótko o tej 'bulwersującej' wypowiedzi Sikorskiego To jest w ogóle ciekawe bo to co powiedział jest dla mnie oczywistością.Tak jak nie powinniśmy wybierać Komorowskiego z powodu że ma 5 dzieci, a Kaczor żadnego tak nie powinniśmy wybierać Kaczora dlatego że brat jego zginął w katastrofie lotniczej. Prezydenta należy wybierać na zimno.Natomiast nie wiem po kiego grzyba Sikorski wali w ten bęben. a) dupa mu lata jak i całemu PO i nie może się opanować b) tak na prawdę widzi w tym swoją szansę i porażka Komorry jest mu bardziej na rękę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.06.2010 o godz. 00:44.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Pewnie w jakimś % JKM dołożył to tego tematu swoją cegiełkę ale bez przesady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Agora w ostatnim dniu sie spieła. GW daje Komorowskiegmu słupek pokazujący ponad 50% na pierwszej stronie a metro krzyczy jak sie tylko otworzy gazete o tym ze bedzie jedna tura. Gwoli wyjasnienia. zandej z gazet nawet nie dotykam tylko u przechodniow widzialem. Nawiasem mówiąc dzis się rozłożyli z Metrem w miejscach gdzie ich baaardzo dawno już nie widziałem.
Edit: 20 czerwca wielkie ODKOMORZANIE POlski ! Przyłącz się do akcji ![]()
Ostatnio edytowane przez LoRd : 18.06.2010 o godz. 15:25.
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do propozycji JKM ,to proponuje on całkowite zabranie wszystkich zasiłków ,przy jednoczesnie powszechnym dostepie do broni , sadze ,ze doprowadzilo by to w szybkim czasie do tego ze biedni by strzelali do bogatych i na odwrót
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.06.2010 o godz. 17:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 17:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Metro przegięło moim zdaniem, a to jedyny dziennik jaki czasem oglądam, bo syfu typu Fakt, GW, Rzepa i Nasz Dziennik nie tykam. Mam nadzieję, że się zemści to propaganda za rozstrzygnięciem w pierwszej turze.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Znowu komuna !! Tym razem niewolno cytować Gałczyńskiego !! Biedni uczniowie w polskich szkołach ,teraz nie wiadomo czy można czytać "Zaczarowaną dorożkę"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wolno cytować, ale czy warto akurat te wiersze? Czy cytując Szymborską należy brać wiersze o Rewolucji i Stalinie? Zastanów się nad sensem tego wierszydła... Podobnie (to akurat do pierwszego filmiku) wolno i warto cytować Konstytucję. Pod warunkiem, rzecz jasna, że się ją w ogóle zna
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 17:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
http://galczynski.kulturalna.com/a-6621.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Napisałem coś niezgodnego ze stanem faktycznym ?
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
K_2
doprawdy rozumem to ty nie grzeszysz - z resztą jak wszyscy twojego pokroju Przeczytaj sobie końcówkę tępaku a potem książkę do historii ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.06.2010 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Wydawało mi się,że jeśli stawiasz jakieś tezy,to będziesz ich dalej bronił.A tymczasem ośmieszasz sam siebie.Primo - pisząc o tym,że Korwin ośmieszył liberalizm,a dalej,że to on sam i jego część poglądów jest zabawna,jeszcze dalej,że najczęściej te nie związane z programem. Zadam Ci podobne pytanie co już ktoś dzisiaj w innym temacie - czytasz czasem sam siebie ? A rozumiesz swoją skromną osobę także ? Wydaje się,jak gdybyś nie miał zielonego pojęcia co opisujesz. A dyskusja w tym temacie z takimi "mężami stanu" męczy - jest ich zresztą sporo. Korwin niczego nie ośmieszył, zresztą liberalizm jest - wbrew pozorom - mocno zakorzeniony w naszym społeczeństwie.Jednak ludzie idąc do urn w ustroju takim jak demokracja parlamentarna,nie wybierają poglądów czy ludzi- a jedynie fałszywe konterfekty polityków i ich idei. I to jest zasadniczy defekt tego us(t)roju. Jednak to temat na inną dyskusję. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Autor notki blogerskiej doskonale wie czego dotyczył wiersz i dla kogo był napisany. Ten "wiatr historii" to właśnie rewolucja, a że akurat poeta nie napisał wprost, łopatologicznie - może się wstydził, może dostał prikaz, żeby trafiało do bardziej wyrobionego czytelnika. Bronisław Komorowski wykorzystał w swojej kampanii wierszyk, który obśmiewał ( w zamierzeniu ) wrogów komunizmu. Znamienne, ale wynika raczej z głupoty i prymitywizmu ( wziął wierszyk uznanego poety i nawet sobie trudu nie zadał sprawdzeniem o co chodzi) niż złej woli. Podobnie jak z artykułem 70 konstytucji, chociaż tu nie trzeba było żadnego oczytania. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
wyar
niemniej jednak zaryzykuje tezę, że gdyby w Polsce twarz liberała ala UPR była inna niż Korwina, to tenże UPR na bank miałby posłów w sejmie. Sorry - ale jeśli gość mówi, że kobieta nie powinna mieć prawa głosu, to choćbyś mi tłumaczył o kontekstach i ogólnie przedstawiał miliony różnych teorii na temat zdrowia psychicznego kobiety - to jednak takie stwierdzenie obecnie jest po prstu strzałem w głowę nie tylko sobie ale przede wszystkim ludziom, którzy mają poglądy UPRowskie. UPR dał sobie przypiąć gębę Korwina i to jest jego największa porażka ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Morał tej ballady bez wzgledu na to kiedy ona powstała jest bardzo aktualny , i pokazuje komu sie trzesly portki jak trzeba bylo realnie dzialac,a nie po latach sie madrzyc o tym gdzie teraz stoi ZOMO |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
ja ponawiam apel o usunięcie kolejnego konta osobnika o ksywie K_2
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Termin "beton" nie wziął się znikąd, oj nie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopie, takie komentarze to mimo wszystko mógłbyś sobie darować. Czym innym jest np. ruch solidarnościowy w latach 70. i 80., a czym innym czasy realnego socjalizmu, wczesnego PRL kiedy nie można było przysłowiowo pierdnąć.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Co do "betonu" ,to myśle ze jest on reprezentowany dziś troche inaczej , naprzykład przez jedną z partii która chciała za stosowanie metody in-vitro wsadzać do więzienia. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nikt nie slyszal o Kanczynskim? Nie dzialal widocznie az tak "glosno" ale radze zapoznac sie tematem.Szkoda slow
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja widziałem komentarz o tym, ze Komorowski znów pokazał jakim jest nieświadomym prostakiem. Gdyby celowo zastosował ten cytat - to byłoby już wyjątkowo nieprzyjemne. Sam postawiłby się dokładnie tam, gdzie stało ZOMO, ustawiając swoich przeciwników politycznych w roli ofiar represji (to Ci, z których szydzi poeta). Ale wszyscy wiemy, że była to kolejna z rzędu wpadka. ![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
Tyle, że autor zarabiał u parszywych stalinowskich morderców tym wierszykiem na kawkę i koniaczek. I dobrze! W 1953 roku, gdy wierszyk powstał...ej, znacie chyba nazwiska facetów, którym się trzęsły portki w czasach stalinowskich? Kobiet i meżczyzn mordowanych w katowniach UB nad których cierpieniem fruwał w "Przekroju" motylek poezji. Twórca tego bloga robi z Gałczyńskiego ,to samo co ci z drugiej strony Błoń robią z Wisły . Ta sama retoryka. Nie znam biografii Gałczyńskiego ,ale wiadomo ,że był świetnym poetą i zapewne ,aby móc żyć tak jak chciał ,robić co kochał ,czyli pisać ,to nie mógł wchodzić w drogę tamtemu ustrojowi,i można znaleźć takie utwory które bezpośrednio bądź pośrednio są poprawne politycznie. |
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|
Ponoć na wiecu Jarosława pojawił się transparent "Pierwszą Damą Jarosława jest Polska". Mam nadzieję wobec tego, że te wybory faktycznie skończą się w pierwszej turze, bo poza niezłą kampanią Napieralskiego reszta gwałci moje poczucie estetyki i dobrego smaku. Nie wspomnę już o zwykłej inteligencji. Mam już serdecznie dosyć tych wyborów i nie mam ochoty oglądać ani wilka w owczej skórze ani gajowego przez kolejne dni 24h/dobę. Chyba w marketingu politycznym cofnęliśmy się do 91' albo i jeszcze wcześniej...
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|