|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Tak w ogóle to na trybunie A/B jaki będzie wzór z krzesełek? taki sam jak na C?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W projekcie znalazłem info ze na górnej trybunie będzie 24 rzędy. Teraz przeliczyłem i już są zamontowane 24 rzędy oparć krzesełek. Pytanie czy na samej górze będzie jeszcze jeden rząd krzesełek bez barierek bo wydaje mi się ze powinny być.
Może precyzyjnie odpowie mi kolega La Furia Dell' Est. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tak patrze sobie na to zdjecie :
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg i mysle sobie ze ta nowa trybuna ze stara jakos zupelnie ze soba nie pasuja... Wiem ze stadion nie jest gotowy ale ciekawi mnie jak bedzie wygladac na koncu kolorystyka bo te odcienie niebieskiego sa diametralnie inne. Dziwnie tez wyglada miejsce gdzie nakladaja sie dachy starej z nowa trybuna.. jak by z zupelnie innego stadionu wziete.. wiem wiem czepiam sie ale takie sa moje odczucia a chyba od tego jest forum by o tym pisac ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
ok projektant źle dobrany, wiele spraw nie przypilnowano, ale kolor krzesełek nie robi żadnej różnicy, i tak jak będzie (daj Boże) 30 tys kibiców to krzesełek nie będzie widać wiec jaki problem....
trzeba się cieszyć że stadion jest, wielu krakowian nawet kibiców Wisły nie koniecznie chciało wydawać 600 milionów na stadion a wolałoby za tą cenę np tunel pod kopcem żeby rozładować aleje... inna sprawa to (ktoś to pisał), że brak profesjonalizmu ze strony Wisły to skandal, na pewno jakby była osoba w klubie która by to nadzorowała można by było wybrać odcień niebieskiego. ale Wisła miła w nosie choć de fakto miasto (a tym samym my wszyscy) budujemy stadion który będzie głownie dla Wisły. Co by nie mówić o Basałaju to może teraz zadba o te różne detale. jak to mówią pańskie oko konia tuczy.... |
|
|
|
Banita
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Na tych krzesełkach są jeszcze folie i dlatego są takie wyblakłe.tak samo jak na Legii.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
mysle, ze ta kwestia jest niezmiernie wazna i dziwie sie ze nie byla dokladnie przedyskutowana na poprzednich kilkuset stronach. Jak do tej pory Obtulowiczowi udalo sie uniknac krytyki zwiazanej z bryla stadionu ale teraz kiedy celnie wskazales te mankamenty napewno mu sie dostanie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No i należy dodać że bezpieczniej jest mieć kibiców przyjezdnych z jednej strony, niż ochraniać Nas przed nimi z obu stron.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Zadnych folii nie ma ,
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg co oczywiscie jest dziwne, ale krzeselka to najmniejszy problem jak sie maja dachy na siebie nakladac skoro trybuna C jest duzo wyzsza od E i D.. natomiast mogliby zaslonic boki trybuny w naroznikach http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg jak to jest na Chelsea czy Manchesterze http://stadiony.net/pictures/eng/sta...d_bridge16.jpg http://stadiony.net/pictures/eng/old...trafford10.jpg koszt przeciez niewielki.. to zamiast tych wymian krzeselek na D i E (jakby wpadli na tak debilny pomysl) lepiej byloby przeznaczyc te pieniadze na zamkniecie stadionu.. kazdemu cos sie nie podoba w tym stadionie, a u mnie sa to dwie rzeczy.. okraglak i wlasnie te szczeliny w naroznikach.. gdyby tylko to zrobili to stadionik bylby luksus, juz bym nawet zapomnial o okraglaku (ale z bolem serca byl on calkowicie niepotrzebny, tyle pomieszczen w srodku trybun do konferencji itp.. coz, stalo sie, nalezy liczyc ze jakos zaslonia go od zewnatrz) wjazd dla karetek tez dobry http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg co do sektora gosci to SKWK stara sie o to zeby byl on ulokowany tam gdzie powinien, czyli obok okraglaka.. zreszta nie tylko o to walcza.. oby wszystko przeszlo pomyslnie, co bedzie niestety bardzo trudne do zrealizowania.. No bedzie wygladal, bo jest poskladany, to i tak dobrze ze jakos to zlaczyli (obawialem sie ze bedzie wygladac jak Highbury, ale chociaz z tej realizacji w miare dobrze wyszli).. sam dach z perspektywy patrzac na wprost trybuny nie rzuca sie tak w oczy, gorzej natomiast z tej perspektywy http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg i te boki powinno sie pokryc czyms.. poza tym mozna i od gory zlaczyc dach (wiec to co Ci nie pasuje) oczywiscie to plany raczej nie zrealizowania.. ale moze, moze.. pomarzyc zawsze mozna ![]() ogolem rzecz biorac stadion pozytywny, tylko te szczeliny w naroznikach... razi to strasznie.. okraglak wiadomo
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 19:24.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ok wiem ze nie nakladaja sie te dwa dachy ale chyba przyznasz ze patrzac w tamto zdjecie to ma sie wrazenie jak by to byl jakis fotomontaz marny na dodatek. Owszem ciesze sie ze mamy stadion ale nie zapominajmy ze suma za ten stadion nie jest mala i skoro taka decyzja z tym projektem juz zapadla ok stalo sie.. ale zeby byl tak rozny odcien kolorow to juz jest jakies nieporozumienie.. Jesli tak bedzie wygladalo to na koniec to ten stadion bedzie wygladal jak by byl poskladany z roznych trybun. Coz jak by nie bylo to tak jest..
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zgadzam się z SpoXsteR'em ze szczeliny i okrąglak to największe wady stadionu. A poza tym to będzie fajny stadion. Nie wybrzydzajcie tak strasznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z tym podjazdem pod okrąglak trochę przesadzili.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
a trybuny 17 metrów od boiska nie będą czasem największą wadą ? w tv pewnie to będzie wyglądało jakby w ogóle nie było trybuny tylko samych 10 rzędów bannerów reklamowych... PS. ale dobra,nie napierdalajmy już tak,bo ludzie czytają forum i każdego zwykłego sympatyka to zniechęca do przychodzenia na mecze... dlatego stadion jest zajebisty i niech tak zostanie !
Ostatnio edytowane przez blanco : 18.06.2010 o godz. 19:39.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps.proszę nie miejcie pretensji do firmy która realizuje zapisy kontraktu, a do tego kto taki a nie inny RAL zapisał w kontrakcie........... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ale w palecie ral jest dużo odcieni niebieskiego i granatowego, który kolor to nasze krzesełka? (wg mnie powinien być 5002
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.06.2010 o godz. 20:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A co wybrano? 5015 czy może 5017?
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Właśnie tak teraz mi przyszło do głowy jakie wymiary ma mieć płyta boiska, bo przy tak dużym placu mam nadzieje ze będą to maksymalne wymiary dopuszczalne. Np jak w Barcelonie tam to jest lotnisko bodajże 120x80. Pytanie tylko czy przypadkiem nowe boiska nie mają już stałych wymiarów 105x68 .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Offline |
|
|
jesteś pewien - bo zdaje mi się ,że jednak będzie i w tej sprawie trwają konsultacje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
jak stare C bylo ok 25-26 metrow i w TV bylo widoczne ,tzn plot i pare rzedow kibicow teraz i tak jest blizej ,moze nie jest to super ale az tak tragicznie chyba tez nie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Inwestor zastepczy zlozyl juz zamowienia na trybune AiB jako w całosci niebieską?
Wyprodukowaliscie juz te krzesełka? Jeśli tak to okaże się, że miasto przekroczyło pewną granicę.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.06.2010 o godz. 01:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |